Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

PUREGON... ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

michel

Recommended Posts

Φιλεναδες,γεια σας,καλως σας βρηκα και παλι,μετα απο μεγαλη απουσια!!!

Οπως παντα,θελω την βοηθεια σας,σχετικα με αυτο το ΠΟΥΡΕΓΟΝ,σε ενεσιμη μορφη.

Αφου περασαν 2 μηνες με φυσιολογικες προσπαθειες,και....φως δεν ειδαμε,στο τουνελ,τα πηρα και παλι στο κρανίο,πηγα στον ιατρο μου και του λεω"κατι πρεπει να γινει,δεν παει αλλο.σε 3 μηνες,κλεινω τα 39,και οσο περναει ο καιρος αγχωνομαι περισσοτερο."

Ετσι,αποφασισμε να κανουμε μια προκληση με ενεσεις Πουρεγον,παρακολουθηση με υπερηχο,και μαλλον μετα θα κανουμε Πρεγνυλ,μαζι με προγραμματισμενη επαφη(μπας και το πετυχουμε)

Εχω αγχωθει,ομως,με τις ενεσεις,που δεν ξερω τι μπορει να μου ξημερωσει,μετα απο αυτο.Παραπανισια κιλά,πονους,ζαλαδες..??? τι ????

Και αν με φυσιολογικη επαφη,δεν πετυχαινουμε απο τον πρωτο μηνα?

Ετσι,σκεφτηκα να του πω,να κανουμε σπερματεγχυση,αν και σπερμοδιαγραμμα,δεν εχει κανει ο καλος μου,ακομα!

Ελπιζω να τον πεισω να το κανει αυτες τις μερες,αν και ο ιατρος μου,δεν επιμενει,να γινει.(αφου και τις τρεις φορες που ειχα μεινει εγκυος,εμεινα σχεδον αμεσως)-οποτε,θεωρει οτι εχουμε καλη κινητικοτητα.(λεω εγω,τωρα...)

Αυτο που με βασανιζει τωρα ειναι το θεμα με τις ενεσεις!!!! Οποια κοπελα τις εχει κανει,να μου πει,αν θελει την εμπειρια της!!!Πουρεγον 300,ειπε οτι θα ξεκινησω την δευτερη μερα του κυκλου!!!

Αλλα,δεν μου ειπε για ποσες μερες,θα τις κανω,ουτε τις παρενεργειες(επειδη με ξερει τι φοβιτσιαρα που ειμαι)

Η σπερματεγχυση θα γινει στο Μητερα,αν γινει τελικα,.Υπαρχει καμια κοπελα,που να εχει κανει εκει? Σου κοβουν το κεφαλι? η γραφεται σε βιβλιαριο ? (δημοσιο εχω).

Εχουν ποσοστα επιτυχιας,η οχι???

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 103
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Michel καλημέρα.

Εγώ έκανα τις ενέσεις αυτές. Την πρώτη φορά έκανα 200U για 4-5 ημέρες - δε θυμάμε καλά. Τις σταμάτησα γιατί η εξέταση της οιστροδιόλης έδειξε ότι η ορμόνη ήταν πολύ ψηλά. Αυτήν την εξέταση την κάνωουν προληπτικά ώστε να είναι σίγουρος ο γιατρός ότι δε θα γίνει υπερδιέγερση των ωοθηκών - όπως έγινε σε εμένα, σπάνιο βέβαια :roll: Μην φοβάσε, για αυτό κάνεις την εξέταση αυτή :wink:

Το μόνο που ένοιωσα ήταν ένα απίστευτο φούσκωμα και τίποτα άλλο.

Μετά πήγα για υπέρηχο και είδαμε τα απίστευτα ωοθηλάκια :shock:

Ακολούθησε η ένεση για να σπάσουν - σε υθμάμε πια, αλλά θυμάμε ότι υπάρχουν 3 είδη τέτοιων ενέσεων, η μία πιο δυνατή από την άλλη. Έτσι όταν έχεις πολλά οωθηλάκια κάνεις την πιο ελαφρυά για να μην σπάσουν όλλα, ενώ αν έχεις λίγα κάνεις την δυνατή για να σπάσουν αυτά.

Μετά από κάποιοες ώρες ξεκίνησε η προγραματισμένη επαφή. Το κακό με εμένα ήταν ότι όταν κατέβαιναν τα ωάρια είχα πολύ πόνο γιατί ήταν :mad: , ευτυχώς ο γιατρός μου με είχε προηδοποιήσει και μου είχε πει να πάρε ένα παυσίπονο σε μορφή υπόθετου.

Τέλως καλά όλα καλά. Μετά από δύο εβδομάδες είχα μείνει έγκυος :) αν και μετά το έχασα :cry:

Δεν πειράζει γιατί πιστεύω ότι παρόλου που δεν έμεινα έγκυος (μόνιμα :wink: ) με αυτόν τον τρόπο, είμαι σίγουρη πως η ενέσεις ενεργοποίησαν τον οργανισμό μου γιατί μετά από τις 2 προσπάθειες που έκανα (την δεύτερη δεν έγινε τίποτα) έστρωσε ο κύκλος μου (έχω πολυκυστικές) και ένοιωθα και την ωορηξία μου και......η υπογραφή μου τα λέει όλααααα :D

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και γρήγορα.

Μία συμβουλή μόνο....... είσαι πολύ αφχωμένη και αυτό δεν είναι καλό. Προσπάθησε να χαλαρώσεις λιγουλάκι και με τη βοήθεια του γιατρού σου όλα θα πάνε καλά :wink:

Καλή σου ημέρα.

Κάθε μέρα ένα θαύμα μας περιμένει, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να το δούμε.

0DCdp3.png

Συγγνώμη για τα απίστευτα λαθάκια μου , ελπίζω να βοήθησα.

Ό,τι άλλο θελήσεις στήλε μου καλύτερα pm γιατί δεν μπαίνω κάθε μέρα στο forum.

Κάθε μέρα ένα θαύμα μας περιμένει, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να το δούμε.

0DCdp3.png

εγω κανω τις γκοναλ 75...

δεν μου ειπε τιποτα για εξεταση οιστραδιολης ο ντοκτορ...και ανησυχω...

:roll:

σημερα ειναι η 5η ενεση...απο συμπτωματα απολυτως τιποτα...ειναι βεβαια κ χαμηλη η δοση...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Έχω κάνει 3 εξωσωματικές. Οι δύο επιτυχημένες ήταν με Puregon. Δεν είχα καμία παρενέργεια, μόνο φούσκωσα ελαφρά. Μη φοβάσαι, γιατί για τη δοσολογία θα σε παρακολουθεί ο γιατρός, θα κάνεις εξέταση οιστραδιόλης και ανάλογα θα σου ορίσει την ποσότητα. Ασφάλει Δημοσίου έχω και εγώ και τότε κάλυψε τα 3/4 αν θυμάμαι καλά του κόστους των φαρμάκων. Δεν καλύπτει το puregon pen το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ που ήταν σε μορφή στυλό (βίτσια που έχει ο καθένας θα μου πεις...). Καλύ επιτυχία σου εύχομαι.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Διαφημίσεις

Έχω κάνει 3 εξωσωματικές. Οι δύο επιτυχημένες ήταν με Puregon. Δεν είχα καμία παρενέργεια, μόνο φούσκωσα ελαφρά. Μη φοβάσαι, γιατί για τη δοσολογία θα σε παρακολουθεί ο γιατρός, θα κάνεις εξέταση οιστραδιόλης και ανάλογα θα σου ορίσει την ποσότητα. Ασφάλει Δημοσίου έχω και εγώ και τότε κάλυψε τα 3/4 αν θυμάμαι καλά του κόστους των φαρμάκων. Δεν καλύπτει το puregon pen το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ που ήταν σε μορφή στυλό (βίτσια που έχει ο καθένας θα μου πεις...). Καλύ επιτυχία σου εύχομαι.

γεια σας κοριτσακια! ειμαι νεα σε αυτιν την σελιδα. μηπως μπορειτε να μου πειτε ποσο κοστιζουνε αυτα τα φαρμακα οπως Puregon? σας χαιρετω ολες!

γεια σας κοριτσακια! ειμαι νεα σε αυτιν την σελιδα. μηπως μπορειτε να μου πειτε ποσο κοστιζουνε αυτα τα φαρμακα οπως Puregon? σας χαιρετω ολες!

Καλώς την :D

Το Puregon στοιχίζει γύρω στο χιλιάρικο αλλά τα έξοδα τα καλύπτει όλα το ΙΚΑ :wink:

0DCdp3.png

Ευχαριστω,κοριτσαρες,για την αμεση ανταποκριση!!!

εχω ,ελαφρος,ηρεμησει,σχετικα με αυτο!!!

Σημερα ,δυστυχως ,αδιαθετησα.Οποτε,δεν γλυτωνω τις ενεσεις,οπως φαινεται!!!

Πηγα σημερα στο φαρμακειο,να τις παραγγειλω,κανει 400 περιπου το ενα κουτι,και θα πρεπει να πληρωσω περιπου 80 ευρω συμετοχη,για καθε κουτι(με σφαλεια δημοσιου).Και ο ιατρος μου εχει γραψει 6 κουτια!!!!!!!!!

Δηλαδη,να ρωτησω κατι,τα κοριτσια που εχουν ΙΚΑ ? τι ΙΚΑ τα καλυπτει 100% ? αν ειναι ετσι,να βρω ενα βιβλιαριο ΙΚΑ,να τα γραψω εκει.

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Κούκλα μου μην το βάζεις κάτω και μην φοβάσε τις ενέσεις, είναι τελείως ανώδυνες γιατί είναι πολύ - πολύ μικρές :wink:

Πάντως εγώ με το ΙΚΑ δεν πλήρωσα δραχμή, μου τα κάλυψε όλα :)

Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία :wink:

0DCdp3.png

Καλώς την :D

Το Puregon στοιχίζει γύρω στο χιλιάρικο αλλά τα έξοδα τα καλύπτει όλα το ΙΚΑ :wink:

ευχαριστω κοριτσια. οποτε Ρενε μπορει να φτασει και ενα χιλιαρικο!! :o πω πω, Παναγιτσα μου! αλλα μαλλον εξερταται, τι ποσοτητα χρειαζεσαι. εγω ειμαι στο ΤΕΒΕ, μαλλον κατι καλειπτουνε και αυτοι. πρεπει να μαθω. σας ευχαριστω θερμα

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Γειά σας από ένα καινούργιο μέλος.

Παρακολουθώ την παρέα σας εδώ και καιρό και πραγματικά έχω εκπλαγεί από το πόσα πράγματα έχω μάθει από αυτο το site. Δεν είχα μέχρι τώρα το θάρρος να μοιραστώ την αγωνία μου μαζί σας γιατί δεν ήμουν σίγουρη αν αυτό θα με βοηθήσει ή αν θα με αγχώσει περισσότερο. Τώρα όμως που το άγχος μου είναι στο top είπα να ζητήσω και τις δικές σας εμπειρίες για τις ενέσεις puregon.

Με τον άντρα μου τρέχουμε στους γιατρούς εδώ και ένα χρόνο γιατί εχώ λόγω ΣΠΩ δεν έχω ωορηξία χωρίς τη χρήση φαρμάκων άρα ούτε και περίοδο. Δοκίμασα κάποιους κύκλους με κλομιφαίνη και αν και έκανα ωαρία το ενδομήτριο μου ήταν λεπτό άρα...τζάμπα κόπος. Έκανα και 2-3 φορές κύστες άρα...3 χαμένοι μήνες μέχρι να τις ξεφορτωθώ. Δοκίμασα κάποιες ενέσεις αλλά είχα καταλήξει με 6 μεγάλα ωάρια έτσι ο γιατρός είπε να μην προσπαθήσουμε κάν!!! :-(

Αυτόν τον μήνα άρχισα puregon και προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη αν και είναι δύσκολο να αποβάλω το άγχος γιατί τον άλλο μήνα ο άντρας μου θα φύγει στο εξωτερικό για κανένα χρόνο οπόταν...άντε να πετύχουμε κάτι.

Βάζω 50μονάδες puregon από την 3η μέχρι και την 7η ημέρα του κύκλου μου και σήμερα που είναι η 8η θα πάω να με δεί για να μου πεί πώς να συνεχίσω. Μου χορήγησε την ελάχιστη δόση λόγω τις προηγούμενής μας εμπειρίας με ενέσεις που κατέληξα με πολλα ωάρια.

Θα παρακαλούσε όσες κοπέλλες τις έχουν χρησιμοποιήσεις να μας γράψουν τις εμπειρίες τους. Έπιασαν μωράκι? Έκαναν πολλά ωάρια? Έπαθαν υπερδιέγερση? κλπ κλπ

Ξέρω ότι κάθε οργανισμός αντιδράει διαφορετικά σε τέτοιες θεραπείες απλά θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες.

Ευχαριστώ...

Κανένα φάρμακο δυστυχώς δε σου εγγυάται επιτυχία. Και τα ωάρια είναι ακριβώς όπως τα λές, θέμα οργανισμού. Με δόσεις 350 και πάνω κάνω μόλις 4-5, ενώ εσύ θα πάθαινες υπερδιέγερση με τέτοιες δόσεις.

Λυπάμαι αν θα σε στεναχωρήσω με το παρακάτω, αλλά κατά τη γνώμη πρέπει να ψάξεις λίγο περισσότερο το θέμα γιατρός, γιατί μου μοιάζει να πηγαίνετε στα τυφλά και χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο. Χρειάζεσαι έναν ειδικό και όχι τον γυναικολόγο σου, που δεν έχει όση εμπειρία χρειάζεται. Ο εξωσωματικός θα σου δώσει τις σωστές κατευθύνσεις για να πετύχετε, χωρίς να χρειαστεί κατ' ανάγκη να μπεις σε διαδικασία εξωσωματικής.

Όσο για την απουσία του άντρα σου γιατί δεν καταψύχετε σπέρμα, ώστε ακόμη και κατά την απουσία του να μπορείς να κάνεις σπερματεγχύσεις;

Dawn μου σε ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες στην προσπάθειά μου για συλλογή πληροφοριών.

Αυτός είναι ο δεύτερος γιατρός στον οποίο έχω πάει αυτό το χρόνο και για να είμαι ειλικρινής δεν σκοπεύω να τον αλλάξω. Αφενός γιατί έχω ελέγξει τα πάντα τα οποία κάναμε μαζί με άλλον γιατρό πολύ έμπειρο σε αυτά τα θέματα και αφετέρου δεν βοηθά και πολύ η συνεχής αλλαγή γιατρού. Εγώ νοιώθω ότι είναι σωστός ο δρόμος στον οποίο βαδίζουμε και αρχικά όταν θα ξεκινούσα την puregon ήμουν γεμάτη ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Απλά επειδή γενικά είμαι αγχώδεις άτομο και ανυπόμονο γιαυτό μπήκα τώρα σε αυτό το λούκι. Αν απόψε που θα πάω μου πεί ότι όλα πήγαν καλά τότε ευελπιστώ ότι θα ηρεμήσω λίγο.

Εσύ τις χρησιμοποίησες τις ενέσεις από ότι κατάλαβα. 4-5 αυγουλάκια που έκανες καλά δεν ήταν? Δεν θέλω να γίνω αδιάκριτη απλά... Κάθε ιστορία είναι σημαντική για μένα. Έκανες εξωσωματική? Έκανες παιδάκι τελικά με αυτές τις ενέσεις?

Όσο για αυτό που μου είπες για το σπέρμα δεν ήξερα αυτή τη δυνατότητα. Τώρα που με διαφωτισες όμως θα το συζητήσω με το γιατρό μου και ίσως ηρεμήσω λίγο .

Ευχαριστώ

Έχω κάνει 5 εξωσωματικές και μια σπερματέγχυση. Είχα θετικό στην πέμπτη αλλά δυστυχώς το μωρό μου παλινδρόμησε στην 8η εβδομάδα.

Οι μονάδες της εξωσωματικές είναι μεγαλύτερες ώστε να συλλέξουν περισσότερα ωάρια γιατί έτσι αυξάνουν οι πιθανότητες. Έτσι με τις μονάδες που σου αναφέρω κάποια άλλη κοπέλα θα έκανε σίγουρα πάνω από 10. Οι δικές μου ωοθήκες όμως δε λειτουργούν σωστά και έτσι τα 4 ήταν πάντα θαύμα.

Εσύ αρκεί να έχεις πάνω από ένα. Δε χρειάζεσαι πάρα πολλά γιατί η μέθοδος που ακολουθείς είναι πιο φυσική και άρα με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Αφού νιώθεις σίγουρη για τον γιατρό σου, τότε να το κρατήσεις. Προσπάθησε όμως να ενημερωθείς όσο περισσότερο μπορείς, ώστε να μπορείς να ελέγχεις αυτά που σου κάνει. Σου το λέει κάποια που μόλις στην 5 προσπάθεια κατάλαβε ότι όλοι οι προηγουμένοι γιατροί της λέγαν και της κάναν βλακείες.

Άχ καλή μου Dawn βλέπω ότι έχεις ταλαιπωρηθεί και σύ πολύ στο δρόμο για το πολυπόθητο μωράκι. Τί να σου πώ, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και σύντομα να κρατάς στην αγκαλία σου ένα μικρό αγγελούδι.

Όταν ακούω άλλους που έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο από εμένα ντρέπομαι να ΄λέω πόσο έχω κουραστεί και πόσο πονάει η ψυχή μου αλλά..

Πήγα χτές στο γιατρό. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι οι πολυκυστικές. Ειδικά η δεξιά μου ωοθήκη παρουσιάζει συνεχώς την τάση υπερπαραγωγής. Μου είπε ότι έχουμε πολλά μικρά ωοθηλάκια και από αυτά έχει ξεχωρίσει ένα το οποίο είμαι μόλις 10mm. Θα συνεχίζω με τη δόση των 50 μονάδων με την ελπίδα να μην μεγαλώσουν πολλά από αυτά τα μικρά μικρά ωοθηλάκια. Και μόνο ένα να μεγαλώσει θα είμαι ευχαριστημένη. Το θέμα είναι να μην μεγαλώσουν πολλά όπως τον Αύγουστο και να μας απαγορευτούν οι προσπάθειες.

Προσπαθώ να είμαι θετική αλλά δεν τα πάω και πολύ καλά...Δυστυχώς με παίρνει εύκολα από κάτω, το έχω συνεχώς στο μυαλό μου, αγχώνομαι και ψάχνομαι κλπ κλπ. Τί να κάνουμε... Απλά θα περιμένω αύριο για τον επόμενο υπέρηχο και ελπίζω να δείξει κάτι καλύτερο...

Όσο για την ενημέρωση έχεις απόλυτο δίκαιο. Πρέπει απαραίτητα να ενημερωνόμαστε από όποια πηγή μπορούμε για να μην μας πιάνουν κορόιδα και για να μπορούμε να κάνουμε απορίες και ερωτήσεις. Γι'αυτό και γώ έγινα μέλος την παρέας σας γιατί είδα ότι η κάθε μια κάτι έχει να προσφέρει μέσα από τη δική της μοναδική εμπειρία.

Διαφημίσεις

Happy1981 καλημέρα, βασισμένη στην δική μου εμπειρία νομίζω ότι πρέπει να ξανασκεφτείς το θέμα του γιατρού όπως σου είπε η dawn. Το δικό μας πρόβλημα ήταν στο σπέρμα, εγώ ήμουν οκ αν εξαιρέσεις οτι δεν παρήγαγα πολλά ωάρια. Με 250 puregon και πήραμε μόνο 6 μεγάλα ωάρια. Γονιμοποιήθηκαν τα 2 και στις 28/09/2007 ήρθε στον κοσμο ο Κωνσταντινούλης μας. Ο γιατρός σου γιατί σου είπε να μην προχωρήσεις με τα 6?

Αγαπητή μου Τόνια.

Ευχαριστώ και σένα για την απάντησή σου. Για να είμαι ειλικρινής τώρα μου λές και σύ για το γιατρό και όσο και αν είμαι ευχαριστημένη μαζί του με προβληματίζεις...λίγο.

Μήπως όμως δεν σας τα είπα καλά? Τον Αύγουστο μετά από ενέσεις fostimon είχα 6 μεγάλα ωάρια και άλλα μικρότερα. Δεν κάνω εξωσωματική ούτε κάτι άλλο γιατί το πρόβλημα είναι η ωοθήκες μου. Είναι πολυκυστικές και αντιδρούν περίεργα στα φάρμακα αφού έχουν αυτή τη τάση. Οπόταν μας είπε να μην προσπαθήσουμε γιατί τα προτόκολλά τους από ότι ξέρω, ακόμα και σε εξωσωματικές μέχρι 3 ωάρια τους επιτρέπουν να επιτρέπουν. Έτσι, με τα 6 ωάρια που είχα, θεώρησε ότι ήταν επικίνδυνο να έχουμε πολύδυμη κύηση (και μιλούμε για πάνω από 3). Όσο απομακρυσμένη και αν μας φαίνεται η πιθανότητα, εντούτοις με 6 ωάρια σίγουρα υπάρχει έτσι δεν ήθελε να το ρισκάρει.

Τώρα αν εσύ και η Dawn με την εμπειρία σας βλέπετε κάτι άλλο που εγώ δεν το εντόπισα τότε σίγουρα θα ήθελα να το μάθω για να το συζητήσουμε. Θα ήταν πολύ βοηθητικό για μένα αν γινόσασταν πιο συγκεκριμένες ώς προς το τίδεν σας πάει καλά. Επαναλαμβάνω όμως ότι λόγω του συνδρόμου πολυκυστικών που έχω, οι ωοθήκες μου αντιδρούνε περίεργα

Για να αποφύγουν τις πολύδυμες κυήσεις δεν εμφυτεύουν πάνω από 3-4. Οταν τελειώσεις το πρωτόκολλο (τα φάρμακα δηλαδή) παίρνουν τα ωάρια και προχωρούν στην γονιμοποίηση,αν γονιμοποιηθούν πολλά εμφυτεύουν όσα πρέπει και τα άλλα ψύχονται. Βέβαια εγώ σου απάντησα νομίζοντας ότι κάνεις πρωτόκολλο για εξωσωματική. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση δεν μπορώ να έχω γνώμη για τον γιατρό. Sorry αν σε έβαλα σε σκέψεις χωρίς να υπάρχει λόγος.

γεια σας!Εγω ξεκινησα puregon την 2η μερα της περιόδου 150 μοναδες.Σε 6 μερες ειχα 8 καλα ωάρια,εκανα την ωοληψία και πήραμε και τα 8.Γονιμοποιήθηκαν τα 4 και τωρα εχω στην κοιλίτσα μου 2 μωράκια!!!Ο κάθε οργανισμός δεν αντιδρά το ίδιο στις ορμόνες ούτε η δοσολογία είναι ίδια σε κάθε γυναίκα.Όσο για αυτά που σου είπε ο γιατρός σου δεν μπορώ να τον κρίνω,γιατρός δεν είμαι,αλλα το μόνο που ξέρω είναι ευχονται οι γιατροί να παράγεις πολλά ωάρια.Τι παει να πει φοβόταν την πολίδυμη κυηση πάνω απο 3?

YUfSp2.png

καλησπερα κοριτσια

ειμαι η ιολη.εγω θα τα αρχισω στον επομενο κυκλο και εγω αγχωθει λιγο.

επισης εκτος απο αυτα μου εδωσε και ενα σπρευ και κατι αλλα φαρμακα.

ξερετε τιποτα για αυτα?

αυτη η πενα που χρησιμευει?

επισης αν εισαι στο ικα δεν πληρωνεισ τιποτα ουτε καν τη πενα.

μπορειτε να μου εξηγησετε και λιγο τη διαδικασια με το πρωτοκολλο και οτι αλλο μπορειτε?

τοσα πολλα ερωτηματα, σασ κουρασα ε?

48789824.pngΕίμαι μία νεραιδούλα και θα φουσκώσω όλες τις κοιλίτσες!!!!!!!!!!

Γειά σου Ιόλη, φυσικά και δεν μας κούρασες. Οσες έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο έχουμε ζήσει και αισθανθει τα ίδια. Εγω έχω κάνει δύο εξωσωματικές αλλά σπρέυ δεν μου έδωσαν σε καμία οπότε δεν ξέρω να σου πω. Βέβαια έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από την τελευταία ίσως κάποια άλλη κοπέλα με πιο πρόσφατη εμπειρία μπορεί να σε βοηθήσει. Η πένα ειναι για να κάνεις τις ενέσεις. Οσον αφορά το ΙΚΑ δράμααααα!!!! δεν καλύπτει τίποτε. Αν δεν τα έχεις αγοράσει ακόμη ρώτα το κέντρο αν γνωρίζουν κάποιον να σε βοηθήσει με τα φαρμακα. Οσον αφορά το πρωτόκολο (η δοσολογια και τα φάρμακα δηλαδή για την πρόκληση ωαρίων) σε κάθε γυναίκα είναι διαφορετικό. Πριν ξεκινήσεις κάνεις ορμονολογικές εξετάσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα σου ορίζουν την δοσολογία. Οταν ξεκινήσεις το πρωτόκολλο κάθε δύο ημέρες πηγαίνεις στο κέντρο για υπέρηχο και εξέταση αίματος. Εξέταση αίματος κάνεις για να βλέπουν τα επίπεδα της οιστραδιόλης (η ορμόνη που βοηθά την ανάπτυξη των ωαρίων), υπέρηχο κάνεις για να βλέπουν πόσα ωάρια και να παρακολουθούν το μεγεθός τους. Ανάλογα με τα αποτελέσμα προχωράς το πρωτόκολλλο είτε όπως έχεις αρχίσει είτε σου αλάζουν την δοσολογία. Μετά την εβδομάδα νομίζω (δεν θυμάμαι και καλά) θα σε προετοιμάσουν για την ωοληψία (την ληψη δηλαδή των ωαρίων). Οταν πάρουν τα ωάρια σταματάς το πρωτόκολλο και σου δινουν άλλες οδηγιες για να σε προετοιμάσουν για την εμβρυομεταφορά. Την ημέρα της λήψης ξέρουν πόσα ωάρια έχουν πάρει φυσικά και την επομένη ή μεθεπομένη σου λένε πόσα έχουν γονιμοποιηθεί για να προχωρήσεις στην εμβρυομεταφορά (να σου φυτέψουν δηλαδή τα γονιμοποιημένα αυγουλάκια σου). Την προηγούμενη ημέρα της εμβρυομεταφοράς εκτός των άλλων οδηγίων που θα σου έχουν δώσει κάνεις μία ένεση που αυξάνει την ορμόνη για την επίτευξη εγκυμοσύνης. Την επομένη γίνεται η εμβρυομεταφορά και σου δίνουν οδηγίες και φάρμακα για τις επόμενες ημέρες. Περίπου στις 15 ημέρες από την εμβρυομεταφορά κάνεις την χωριακή ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ.

Ελπίζω να σε βοήθησα

Γειά σου Ιόλη, φυσικά και δεν μας κούρασες. Οσες έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο έχουμε ζήσει και αισθανθει τα ίδια. Εγω έχω κάνει δύο εξωσωματικές αλλά σπρέυ δεν μου έδωσαν σε καμία οπότε δεν ξέρω να σου πω. Βέβαια έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από την τελευταία ίσως κάποια άλλη κοπέλα με πιο πρόσφατη εμπειρία μπορεί να σε βοηθήσει. Η πένα ειναι για να κάνεις τις ενέσεις. Οσον αφορά το ΙΚΑ δράμααααα!!!! δεν καλύπτει τίποτε. Αν δεν τα έχεις αγοράσει ακόμη ρώτα το κέντρο αν γνωρίζουν κάποιον να σε βοηθήσει με τα φαρμακα. Οσον αφορά το πρωτόκολο (η δοσολογια και τα φάρμακα δηλαδή για την πρόκληση ωαρίων) σε κάθε γυναίκα είναι διαφορετικό. Πριν ξεκινήσεις κάνεις ορμονολογικές εξετάσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα σου ορίζουν την δοσολογία. Οταν ξεκινήσεις το πρωτόκολλο κάθε δύο ημέρες πηγαίνεις στο κέντρο για υπέρηχο και εξέταση αίματος. Εξέταση αίματος κάνεις για να βλέπουν τα επίπεδα της οιστραδιόλης (η ορμόνη που βοηθά την ανάπτυξη των ωαρίων), υπέρηχο κάνεις για να βλέπουν πόσα ωάρια και να παρακολουθούν το μεγεθός τους. Ανάλογα με τα αποτελέσμα προχωράς το πρωτόκολλλο είτε όπως έχεις αρχίσει είτε σου αλάζουν την δοσολογία. Μετά την εβδομάδα νομίζω (δεν θυμάμαι και καλά) θα σε προετοιμάσουν για την ωοληψία (την ληψη δηλαδή των ωαρίων). Οταν πάρουν τα ωάρια σταματάς το πρωτόκολλο και σου δινουν άλλες οδηγιες για να σε προετοιμάσουν για την εμβρυομεταφορά. Την ημέρα της λήψης ξέρουν πόσα ωάρια έχουν πάρει φυσικά και την επομένη ή μεθεπομένη σου λένε πόσα έχουν γονιμοποιηθεί για να προχωρήσεις στην εμβρυομεταφορά (να σου φυτέψουν δηλαδή τα γονιμοποιημένα αυγουλάκια σου). Την προηγούμενη ημέρα της εμβρυομεταφοράς εκτός των άλλων οδηγίων που θα σου έχουν δώσει κάνεις μία ένεση που αυξάνει την ορμόνη για την επίτευξη εγκυμοσύνης. Την επομένη γίνεται η εμβρυομεταφορά και σου δίνουν οδηγίες και φάρμακα για τις επόμενες ημέρες. Περίπου στις 15 ημέρες από την εμβρυομεταφορά κάνεις την χωριακή ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ.

Ελπίζω να σε βοήθησα

ευχαριστω παρα πολυ τονια

στο χερι κανεις την ενεση με την πενα?

σημερα το πρωι πηρα τα φαρμακα απο το ικα και δεν πληρωσα ουτε ενα ευρω, ευτυχως τη διαδικασια την ειχε αναλαβει ο γιατρος μου.

να σε ρωτησω κατι εντελως χαζο?

η εμβρυομεταφορα γινεται δηλαδη τεχνητα? και οχι με κανονικη επαφη?

μπερδευτηκα λιγακι!

ο γιατρος μου δεν μου εξηγησε πολλα γιατι δεν θελει να με αγχωσει και ειπε οτι θα τα συζηταμε σιγα σιγα αλλα προβληματιζομαι.

δηλαδη μετα τις ενεσεις γινεται κατι σαν σπερματεγχυση?

σε κουφανα?

Πρώτα από όλα είσαι πολύ τυχερή και με "αρχηγό" γιατρό. Γιατί το ΙΚΑ δεν καλύπτει χωρίς να περάσεις επιτροπή. Πες μου κάτι, εσύ θα κάνεις εξωσωματική ή σπερματέγχυση?

Πρώτα από όλα είσαι πολύ τυχερή και με "αρχηγό" γιατρό. Γιατί το ΙΚΑ δεν καλύπτει χωρίς να περάσεις επιτροπή. Πες μου κάτι, εσύ θα κάνεις εξωσωματική ή σπερματέγχυση?

δεν μου ειπε ουτε το ενα ουτε το αλλο. μονο οτι θα δημιουργησουμε και αλλα ωαρια και θα μεγαλωσουμε το ωοθυλακιο. ειπε οτι θα βλεπουμε πως παμε και μετα θα μου λεει τι να κανουμε.

απο οτι ξερω ομως κανεις σερματεγχυση η εξωσωματικη μονο αν δεν υπαρχει καλο σπερμα. εμεις σε αυτο ειμαστε ενταξει.

λες να μην καταλαβα καλα?

Σπερματέγχυση ή εξωσωματική κάνεις όταν στο ζευγάρι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα τεκνοποίησης οπότε καταλήγεις σε τεχνικές μεθόδους υποβοήθησης. Είτε από την μεριά της γύναικας είτε λόγω σπέρματος. Στις περιπτώσεις λοιπόν τεχνητής υποβοήθησης π.χ. σπερματέγχυση παίρνεις τα φάρμακα σου και την ημέρα που πρέπει βάζουν τεχνητά το σπέρμα μέσα σου. π.χ. στην εξωσωματική σου παίρνουν τα ωάρια και τα γονιμοποιούν στο εργαστήριο με το σπέρμα του άντρα σου και την ημέρα που πρέπει τα μεταφέρουν σε εσένα. Τώρα υπάρχουν όμως και άλλες οδοί π.χ. πρόκληση και παρακολούθηση των ωαρίων και μετά προγραμματισμένη επαφή του ζευγαριού. Οπότε θα σου εξηγήσει ο γιατρός σου τι ακρίβως θα κάνετε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...