Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλεργίες


VassoP

Recommended Posts

Έψαξα και δεν μπορούσα να βρω ανάλογο θέμα.

Με ταλαιπωρεί αλλεργική ρινίτιδα. Δεν μπορώ να χρησιμοποιώ για

πολλές μέρες ρινικό εκνέφωμα παρά μόνο αν βρεθεί κάποιο φυσικό ρινικό εκνέφωμα.

Εν τω μεταξύ είχα δει σε ένα περιοδικό, δεν θυμάμαι αν ήταν το Τηλεθεατής μια διαφήμιση για ένα αποσυμφορητικό που έλεγε κατάλληλο για εγκύους αλλά δυστυχώς το έχω χάσει.

Μήπως ξέρει καμιά σας κάτι σχετικό να μου πει????

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αχ ΕΛΕΝΑ κάθε μέρα κάνω φύσημα με φυσιολογικό ορό και είναι σαν να μην έκανα τίποτα.

Το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ ... και αυτό θα διαρκέσει πολύ καιρό ...!

Δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό και φθσικό είναι και το θαλλασινό νερό. FYSIOMER νομίζω λέγεται...σε φαρμακείο μπορείς να το βρείς.

 

Εμένα όταν είνα μπούκωμα και έπρεπε να πάω για προπόνηση με βοηθούσε...

 

e.gifi.gifr.gifi.gifn.gifi.gif

eNeap2.pngNziDp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βρήκα αυτό:

 

ΡΙΝΙΤΙΔΑ

Η συχνότητα όλων των μορφών της ρινίτιδας στην εγκυμοσύνη υπολογίζεται μεταξύ 20-30%. Η εγκυμοσύνη από μόνη της αυξάνει τη κυκλοφορία του αίματος στο βλεννογόνο της μύτης κατά 40% περίπου, υποβοηθώντας έτσι τη διάταση των αγγείων στη μύτη, προκαλώντας ρινική συμφόρηση (μπούκωμα). Επιπλέον, οι ορμόνες που εκλύονται στην εγκυμοσύνη (με προεξάρχουσα τη προγεστερόνη) επιδρούν στο βλεννογόνο της μύτης προκαλώντας συμπτώματα ρινίτιδας. Είναι χαρακτηριστική η καλούμενη «ρινίτιδα της εγκυμοσύνης» με έξαρση μετά το 4-5 μήνα της κύησης, η οποία παρέρχεται μετά τον τοκετό.

 

Η συμπτωματολογία είναι η γνωστή, δηλαδή «μπούκωμα» και φαγούρα της μύτης, φταρνίσματα, ρινική καταρροή και οπισθορρινική έκκριση.

 

Η ρινίτιδα μπορεί να επηρεάσει τη διατροφή, τον ύπνο και την συναισθηματική ισορροπία της εγκύου ή να επιδεινώσει προϋπάρχον άσθμα ή ιγμορίτιδα.

 

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι η πιο συχνή ρινίτιδα κατά την εγκυμοσύνη, συνήθως προϋπάρχει και σπάνια μπορεί να εκδηλωθεί για πρώτη φορά με την εγκυμοσύνη.

 

Θεραπευτικά, πρέπει να εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής των παραγόντων που επηρεάζουν τη ρινίτιδα (αλλεργιογόνα και μη ειδικοί παράγοντες).

 

Οι ρινικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό συνήθως είναι επιβοηθητικές, όχι όμως να γίνεται κατάχρηση.

Τα τοπικά αποσυμφορητικά (αγγειοσυσπαστικά) δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πέραν των 2-3 ημερών, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης φαρμακευτικής ρινίτιδας.

Τα από του στόματος αποσυμφορητικά (αγγειοσυσπαστικά) απαγορεύονται στην εγκυμοσύνη.

Τα αντιϊσταμινικά σε τοπική χρήση (ενδορρινικά, κολλύρια) δύνανται να χρησιμοποιηθούν με φειδώ σε όλη την εγκυμοσύνη, επειδή δεν υπάρχει μεγάλη συστηματική απορρόφηση.

Τα αντιϊσταμινικά από του στόματος απαγορεύονται στο πρώτο τρίμηνο, ενώ στους υπόλοιπους μήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ο γιατρός θα επιλέξει το σκεύασμα και το χρόνο χρήσης του.

Οι χρωμόνες (χρωμογλυκικό νάτριο ή νεδοχρωμίλη) δύνανται να χρησιμοποιηθούν χωρίς πρόβλημα.

Πάντοτε πρέπει να συνεκτιμώνται οι επιπτώσεις του φαρμάκου στην μητέρα και το έμβρυο αλλά και οι επιπτώσεις της νόσου επί της μητέρας και του εμβρύου.

 

http://www.allergy.org.gr/html/patients_info/pregnancy.asp

 

Aλλά θα συμφωνήσω με τη galat.To Physiomer είναι πολύ καλό και θα σου μείνει και για το μωράκι σου(αλλά θα μπορείς να το χρησιμοποιείς στο μωρό σου μετά τον δεύτερο μήνα).Είναι το καλύτερο απ'όσα έχω δοκιμάσει και εγώ και η μικρή μου. :D

Link to comment
Share on other sites

Στέλλα σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Θα ρωτήσω για το αντισταμινικό τοπικής χρήσης μήπως με βοηθησει.

 

galat το FYSIOMER το έχω , είναι αυτό που χρησιμοποιώ αλλά δυστυχώς

δεν μου κάνει τίποτα. Σε ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Στέλλα σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Θα ρωτήσω για το αντισταμινικό τοπικής χρήσης μήπως με βοηθησει.

 

galat το FYSIOMER το έχω , είναι αυτό που χρησιμοποιώ αλλά δυστυχώς

δεν μου κάνει τίποτα. Σε ευχαριστώ πολύ.

 

 

Παρακαλώ!!! :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

http://www3.interscience.wiley.com/journal/121634066/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0

 

 

Nettle extract (Urtica dioica) affects key receptors and enzymes associated with allergic rhinitis

 

 

(Το τσάι τσουκνίδας. ) υπάρχει στα καταστήματα με βιολογικά προιόντα.

 

θα επιβεβαιώσω την δράση του. είναι ιδανική εναλλακτική,

αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται για όταν μια γυναίκα είναι έγκυος! 

 

 

ο γιατρός μου είχε συστήσει το pulmicort είναι σπρέι, θέλει μετά γαργάρες, αυτό ειναι το μόνο που βοηθάει σε σκληρές περιπτώσεις.

 

εγώ εχω αγγειοκινητική ρινίτιδα ή vasomotor rhinitis όταν με πιάνει, ή ερεθίζεται απο κρύωμα και ενεργοποιείται.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς μόνο το dexa rhina βοηθάει να κοιμάμαι τα βράδια, εδώ και 3 χρόνια σχεδόν... Προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο αραιά γίνεται, αλλά είναι δύσκολη κατάσταση. Εμένα πάντως μου πρωτοπαρουσιάστηκε με την εγκυμοσύνη και έγινε αλλεργική μετά.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα, θέλω εάν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τις αλλεργίες και τις αρρώστιες που τραβάμε εδώ και δύο μήνες. ο μεγάλος μου γιος είναι 28 μηνών και ξεκίνησε ένα μπουκωμα στη μύτη μόνο το βράδυ από τον περασμένο Νοέμβριο, τον Ιανουάριο περάσαμε μία ίωση και μετά ξεκίνησαν κιτρινοπράσινες μύξες και ατελείωτος βήχας καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Εχουμε ιστορικό βροχικού ασθματος από τον πατέρα και ο γιος λοιπόν εκανε μια βροχιολίτιδα οταν ήτανε 4 μηνών. εκτοτε δεν χρειάστηκε να πάρει πολλές φορές ΑΕΡΟΛΙΝ μόνο 3-4 φορές οταν έβηχε όταν έτρεχε. Απο το Σεπτεμβριο και μετά ξεκινήσαμε μαθήματα ωδείου - μια ώρα, μια φορά την εβδομάδα -Καθε φορά που πάμε στο ωδείο όλα τα παιδάκια είναι άρρωστα, ο δικός μου φαίνεται όμως να μην κολλάει τίποτα. Και το λέω αυτό γιατί ο δεύτερος μου γιος είναι τώρα 8 μηνών και καθε μήνα που τα βλέπει ο παιδίατρος και τα 2, μου λέει ότι ο μεγάλος είναι μια χαρά. παίρνουμε ένα σωρό φάρμακα από αλλεργιολόγο και δεν βλέπω να γίνεται τίποτε εδώ και 15 ημέρες

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν έχω ένα αγοράκι 34 μηνών. Όλο το χειμώνα είναι μπουκωμένος, και η μύτη βουλωμένη συνήθως το βράδυ. Περάσαμε πολλές βρογχιολίτιδες, κάναμε άπειρες εισπνοές, αλλά δεν έχει άσθμα, απλώς αρρωσταίνει. Πήραμε και φάρμακα από αλεργιολόγο αλλά δεν μας έκαναν τίποτα. Την τελευταία φορά που αρρώστησε, ο βήχας δεν περνούσε με τίποτα. Μετά από δεκαπέντε μέρες εισπνοές, άρχισε να περνάει. Απλώς θέλει λιγάκι υπομονή. Τελευταία τον πήγα σε έναν ωριλά, και μας έδωσε μια θεραπεία για 1 μήνα. Με το που πήρε τα φάρμακα, ο βήχας κόπηκε μαχαίρι. Η μύτη βέβαια εξακολουθεί να είναι βουλωμένη, αλλά ελπίζω να περάσει κι αυτή. Και κάτι άλλο. Είχα μέσα στο σαλόνι μια γλάστρα με γαρδένια για να μην χαλάσει απ' τον αέρα. Ένα βράδυ που τον έπιασε βήχας και δεν σταματούσε, σκέφτηκα μήπως τον πειράζει η γλάστρα που είναι μέσα στο σπίτι, και την έβγαλα έξω. Άμέσως ο βήχας κόπηκε. Μπορεί βέβαια και να ήταν τυχαίο. Για την ώρα κάνουμε υπομονή. Που θα πάει, θα μεγαλώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα βρει μια σχετική ανακούφηση από το μπούκωμα της ρινίτιδας, με vicks (η συσκευασία μοιάζει με κραγιόν -εξωτερικά). Μου το είχε προτείνει και ο μαιευτήρας μου.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Αυτήν την αλοιφή, μπορείς να την βάλεις (μια σταγόνα) μέσα σε λίγο νερό πάνω στο καλοριφέρ, και να μυρίζει πολύ ωραία. Θα ανοίξει η μύτη σου. Όχι μόνο των παιδιών, αλλά και οι δικές σας. (Μπορεί και του γείτονα) :lol: . Επίσης μπορείς να κάνεις και εντριβή, ή να βάλεις λίγο στην άκρη από τα ρουθούνια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βασιλική καλησπέρα, δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλα δυστυχώς η βροχιολίτιδα ειναι μια μορφή άσματος. οταν το πάθει πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο λέγεται βροχιολίτιδα, μετά το δεύτερο χρόνο λέγεται σπαστική βροχίτιδα και δυστυχώς μετά λέγεται άσμα. Απλά σήμερα μου το επιβεβαίωσε και ο παιδίατρος μου οτι απλά πρέπει να χρυσώνουμε το χάπι καμιά φορά στον πελάτη μας. πριν απο αυτόν είχα ρωτήσει και άλλους παιδιατρους και τον αλλεργιολόγο που επισκεφθήκαμε. ολα είναι το ίδιο πράγμα. Μακάρι να είμαι λάθος! πάντως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φύγουμε από Αθήνα, να πάμε κάπου με πιο καθαρή ατμόσφαιρα. έτσι μας είπαν οι ειδικοί! θα το προσπαθήσουμε κάποια στιγμή να φύγουμε γιατί τα πράγματα θα γίνουν σύντομα χειρότερα όχι μονο για τα παιδιά αλλά και .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγώ χρησιμοποιώ το nasaleze. Υποφέρω κάθε άνοιξη άπο αλλεργική ρινίτιδα και κάθε χρόνο έκανα θεραπέια με χάπια άλλα φέτος... κομμένα όλα! Είναι σαν σκόνη, συστίνεται για εγκύους γιατί είναι φυτικό σκέυασμα, το γράφει και στις οδηγίες.

image.php?id=13e70a

zscxunssnc.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...