Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φραγμένος πόρος - Άσπρο σημάδι στη θηλή

Recommended Posts

Είναι καντιντίαση. Ο γυναικολόγος θα έπρεπε να το ξέρει και να δώσει ντακταρίν στοματική γέλη (για να κάνει θεραπεία και το μωρό και να μην έχει πρόβλημα να τη φάει)

Η πουρελάν είναι λανολίνη και δεν βοηθά στην καντιντίαση (να το πεις και στο γιατρό να μην επαναλαμβάνει τις βλακείες, η πουρελάν δεν βοηθά στην καντιντίαση)

Οι μύκητες τρέφονται με ζάχαρη, οπότε αν μπορείς να κόψεις εντελώς τη ζάχαρη, θα δεις γρήγορα βελτίωση.

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 218
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vera

vera 25 δημοσιεύσεις

• Jen.

Jen. 19 δημοσιεύσεις

• Pipi

Pipi 14 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 11 δημοσιεύσεις

Καλημέρα μανούλες!

Εδώ και 1-2 μήνες πονάει η αριστερή θηλή κατά το θηλασμό, το είχα αποδώσει στα δόντια που βγάζει ο μικρός, γιατί πονούσε και θήλαζε άτσαλα. Βλέπω συχνά και ένα άσπρο σημαδάκι στη θηλή, πότε σαν σπυράκι, πότε σαν να έχει σπάσει, οπότε υπέθεσα ότι έχω φραγμένο πόρο. Στην ίδια πλευρά έχω και συχνά πετρώματα, αλλά με ζεστές κομπρέσες και πιο εντατικό θηλασμό από αυτό το στήθος έβλεπα αποτέλεσμα.

Σήμερα ξαναπέτρωσε, δεν πέρασε με δύο συνεχόμενους θηλασμούς και κομπρέσες. Έβαλα και θήλαστρο αλλά το μόνο που πέτυχα ήταν να κατέβει γάλα χωρίς να βγει σταγόνα και πρήστηκα περισσότερο και έχει πετρώσει όλη η έξω πλευρά και πονάω! Έχω το mini electric plus της medela, παλιά έβγαζα κάτι, τώρα σχεδόν τίποτα. Ούτε με το χέρι τα καταφέρνω... Δεν έδωσα φρούτα στο μικρό για να θηλάσει πιο πολύ, αλλά ο επόμενος θηλασμός θα αργήσει, σκέφτομαι να μην του δώσω και μεσημεριανό γιατί φοβάμαι για μαστίτιδα έτσι που είμαι...

Να πάω να πάρω κανένα θήλαστρο πιο δυνατό? Αυτό που έχω μου φαίνεται λίγο καβουρντιστίρι, είναι και πολυχρησιμοποιημένο από όλο το σόι... Τώρα που μπήκαμε στις στερεές όλο τέτοια παθαίνω και αγχώνομαι κάθε φορά... Και δεν τρώει και πολύ, αργότερα τι θα γίνει?

Α, μετά το θήλαστρο με πονούσε για αρκετη ώρα και η θηλή μέσα, με το θηλασμό δεν το παθαίνω, λέτε να κάνω κάτι λάθος ή να είναι μικρή η χοάνη? Τα έχω μπλέξει...

5k3tp2.png

Χρύσα, επέμενε στο θηλασμό και στο μασάζ με ζεστές κομπρέσες πριν το θηλασμό, μέχρι να ανακουφιστείς.

Αν νομίζεις ότι έχεις αυξημένη παραγωγή που είναι δύσκολο να μειωθεί, ίσως χρειαστεί να πιεις λίγο φασκόμηλο. Το ξανασυζητάμε.

Σ'ευχαριστώ Αγλαΐα μου! Έβαλα ζεστή κομπρέσα από πριν και όταν επιτέλους ξαναθήλασε ο μικρός (σε μια πολύ περίεργη στάση για να είμαι κάπως μπρούμυτα) ανακουφίστηκα πολύ, μαλάκωσε σχεδόν τελείως. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα, πονάω λίγο αλλά πιστεύω ότι θα περάσει. :)

Μέχρι τον 6ο μήνα ο μπέμπης θήλαζε κάθε 2 ώρες την ημέρα και τώρα αραιώνει και έχω συχνά πρόβλημα, αλλά ελπίζω να ρυθμιστεί σιγά σιγά. Κάτι τα δόντια, κάτι οι στερεές και έχουμε αποσυντονιστεί. Ξυπνάει τη νύχτα ενώ το είχε κόψει και την ημέρα κάθεται πιο πολλές ώρες νηστικός. Αν δω τα σκούρα θα το ξανασυζητήσουμε. Θα έχω υπόψη μου το φασκόμηλο.

Και φυσικά, τώρα που μεγάλωσε, αποφασίζει ο ίδιος πότε πεινάει και αν δε θέλει, ΔΕ ΘΕΛΕΙ! :)

5k3tp2.png

Σ'ευχαριστώ Αγλαΐα μου! Έβαλα ζεστή κομπρέσα από πριν και όταν επιτέλους ξαναθήλασε ο μικρός (σε μια πολύ περίεργη στάση για να είμαι κάπως μπρούμυτα) ανακουφίστηκα πολύ, μαλάκωσε σχεδόν τελείως. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα, πονάω λίγο αλλά πιστεύω ότι θα περάσει. :)

Μέχρι τον 6ο μήνα ο μπέμπης θήλαζε κάθε 2 ώρες την ημέρα και τώρα αραιώνει και έχω συχνά πρόβλημα, αλλά ελπίζω να ρυθμιστεί σιγά σιγά. Κάτι τα δόντια, κάτι οι στερεές και έχουμε αποσυντονιστεί. Ξυπνάει τη νύχτα ενώ το είχε κόψει και την ημέρα κάθεται πιο πολλές ώρες νηστικός. Αν δω τα σκούρα θα το ξανασυζητήσουμε. Θα έχω υπόψη μου το φασκόμηλο.

Και φυσικά, τώρα που μεγάλωσε, αποφασίζει ο ίδιος πότε πεινάει και αν δε θέλει, ΔΕ ΘΕΛΕΙ! :)

Σε καταλαβαινω εγω πλεον με ενα μωρο 5 μηνων,3 φορες μαστιτιδα ηδη και συνεχως φραγμενους πορους,κανω υπομονη,και βαζω να θηλαζει οσο περισσοτερο γινεται.Ποναει πααααρα πολυ αλλα μονο ετσι θα ανακουφιστω..Εμενα ειναι θεμα υπερπαραγωγης.Κ αι τωρα εχω φραγμενους πορους και σταδυο απλα το συνηθισα και ειναι τωρα σε φαση που μου χει περασει το πετρωμα και μονο ποναει λιγο η θηλη...υπομονη...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Τώρα ξανάρχισε να πετρώνει! :( Ελπίζω να φάει καλά για βράδυ! Εμένα νομίζω πως άρχισε το πρόβλημα ένα μήνα μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών. Πού να βάλουμε και τρίτο γεύμα... Θα ελαττώσω τα κρεατικά που διάβασα εδώ και θα δούμε. Η αλήθεια είναι ότι τρώω πολύ κρέας. Κι εμένα με πονάει, αλλά τι να κάνω? Θα περάσει και αυτό!

5k3tp2.png

Τώρα ξανάρχισε να πετρώνει! :( Ελπίζω να φάει καλά για βράδυ! Εμένα νομίζω πως άρχισε το πρόβλημα ένα μήνα μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών. Πού να βάλουμε και τρίτο γεύμα... Θα ελαττώσω τα κρεατικά που διάβασα εδώ και θα δούμε. Η αλήθεια είναι ότι τρώω πολύ κρέας. Κι εμένα με πονάει, αλλά τι να κάνω? Θα περάσει και αυτό!

χαχα τωρα μολις ειδα οτι αρχισε παλι κ πετρωνει κ το δικο μου...υπομονη....:?:-?:?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Πέρασε το πέτρωμα (αν και πονάει ακόμα σε άλλο σημείο σήμερα) και το άσπρο σημάδι μεγάλωσε, είναι ένα μισοφέγγαρο στη μέση της θηλής. Ο πόνος αφόρητος, θυμήθηκα τα καλά του πρώτου τριμήνου! Ευτυχώς που ο μικρός δεν πιάνει μπουκάλι και δεν μπαίνω σε πειρασμό... Θα συνεχίσω τις κομπρέσες και θα δούμε...

Έχω και ραντεβού σε μαστολόγο μέσα στην εβδομάδα (με στέλνει ο γυναικολόγος που είδε κάτι περίεργο στον υπέρηχο), θα πέσει πολύ γέλιο, να δω αφενός τι θα μου πει για το θηλασμό και αφετέρου τι διάγνωση θα βγάλει! :) Είναι όγκος, είναι γάλα, είναι εξωγήινος? :)

5k3tp2.png

• 1 month later...

καλησπέρα, θα ήθελα τα φωτα σας... πριν 1 1/2 μηνα την ωρα που θηλαζε το μωρο μαλλον με δαγκωσε και με ποναγε ενας μυς στο στηθος απο τη πλευρα της μασχαλης και εμφανιστηκε και ενα μικρο εξογκωμα ασπρο πανω στη ρωγα. Τραβηξα για μια μερα το γαλα με θηλαστρο και ο πονος περασε. οι μαιες στο Ελενα μου ειπαν ναμην κανω τιποτα και θα περασει. Δυστυχως οχι μονο δεν περασε, αλλα μεγαλωσε λιγο και βγαζει αιμα (δεν φαινεται πλεον ασπρο), δεν ποναει αλλα δεν μπορω να τη θηλασω γιατι μου το τραυματιζει καθε φορα και πινει αιμα, οποτε εδω και 4 μερες το βγαζω με θήλαστρο... Τι να κάνω???

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Γεια σας μανουλίτσες! Διαβασα αρκετά ποστ από το θέμα αλλά δεν έχω τον χρόνο να τα διαβάσω όλα για να δω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο προβλημα με το δικό μου!

Σήμερα το μεσημέρι που θήλασα τη μικρή παρατήρησα ένα άσπρο σημαδάκι στη θηλή σαν σπυράκι. Δεν πονάει καθόλου (όσα ποστ διάβασα έλεγαν πως πονούσαν). Το πάτησα λίγο αλλά δεν σπάει. Υπάρχει πιθανότητα να είναι φραγμένος πόρος κ να μην πονάω; Κ πώς το αντιμετωπίζουμε αυτό; Με ζεστά μπάνια; (κομπρέσες εδώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να κάνω!)

Γιατί όποτε είμαι μακριά από το σπίτι μου πάντα κάτι παρουσιάζεται στο στήθος; :Ρ

Μακάρι να είναι κάτι που θα περάσει γρήγορα!

καλησπέρα, θα ήθελα τα φωτα σας... πριν 1 1/2 μηνα την ωρα που θηλαζε το μωρο μαλλον με δαγκωσε και με ποναγε ενας μυς στο στηθος απο τη πλευρα της μασχαλης και εμφανιστηκε και ενα μικρο εξογκωμα ασπρο πανω στη ρωγα. Τραβηξα για μια μερα το γαλα με θηλαστρο και ο πονος περασε. οι μαιες στο Ελενα μου ειπαν ναμην κανω τιποτα και θα περασει. Δυστυχως οχι μονο δεν περασε, αλλα μεγαλωσε λιγο και βγαζει αιμα (δεν φαινεται πλεον ασπρο), δεν ποναει αλλα δεν μπορω να τη θηλασω γιατι μου το τραυματιζει καθε φορα και πινει αιμα, οποτε εδω και 4 μερες το βγαζω με θήλαστρο... Τι να κάνω???

πΩς ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Miκρη κινεζα εμενα με βοηθουσε το μωρο, το βαζεις να πινει απο κει οταν ειναι ιδιατερα πεινασμενο και εχει δυναμη και συνηθως μετα απο μερικες φορες το σπαει. Αφου δεν πονας εισαι καλα. παρακολουθησε το αν δεις πως παει, αν θα αρχισει να ποναει κλπ...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

πΩς ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ?

ευτυχως καλά, είχα συνεχίσει για μία εβδομάδα να βγαζω με το θηλαστρο (μου είχε μειωθεί το γαλα) και περασε τελειως, έγινε όπως ήταν στην αρχη!;)

Μπραβο......σε αγχωνουν αυτα τα πραγματα και οι γιατροι δεν σε βοηθανε! Ειχα τραβηξει πολλα τον πρωτο χρονο, προς το παρον δεν μου ξαναπαρουσιαστηκε τιποτα, αλλα εχουμε καιρο μπροστα μας ακομα!

Διαφημίσεις

Μπραβο......σε αγχωνουν αυτα τα πραγματα και οι γιατροι δεν σε βοηθανε! Ειχα τραβηξει πολλα τον πρωτο χρονο, προς το παρον δεν μου ξαναπαρουσιαστηκε τιποτα, αλλα εχουμε καιρο μπροστα μας ακομα!

Καλα εσύ (και άλλες βέβαια κοπέλες) που θηλαζετε τα παιδακια σας μεχρι τοσο μεγαλα ειστε αξιες θαυμασμου, ποσο μαλλον όταν θηλαζεις δύο μαζί!!!:D:D

Το ζορι ειναι ο πρωτος χρονος, μετα δεν εχεις προβλημα....δεν μπορω να πω δλδ οτι ταλαιπωρουμαι τοσα χρονια..... Τα ζορια τα μεγαλα ειναι στην αρχη....μεχρι τον 11ο μηνα ειχα φτυσει αιμα με τις συνεχεις μαστιτιδες και τους φραγμενους πορους.....

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα κοριτσια την προηγουμενη βδομαδα ανακαλυψα εναν φραγμενο πορο στο στηθος και διαβασα εδω το τοπικ για την αντιμετωπιση του...βασικα εβαζα το μωρο συχνα να θηλασει απο το πονεμενο στηθος και οντως σιγα σιγα αρχισε να υποχωρει(κομπρεσες δεν εκανα)

μετα απο λιγεσ μερες ο πονος γλυκανε ο πορος εσπασε εφυγε και πιστεψα οτι θα φυγει και ο πονος τελειως..........(που ηταν πολυ δυνατος απο την αρχη)

ομως ο πονος δεν φευγει και ισα ισαμ που ποναω πολυ ορισμενες φορες σα να υπαρχει πορος...ομως η θηλη ειναι καθαρη δεν εχει τπτ πανω

ξερετε τι συμβενει? γιατι δεν φευγει?ουτε πρηξιμο εχω σε αδενα (που ειχα στην αρχη)ουτε πορο...

μηπως πρεπει να κανω κατι αλλο?

σας παρακαλω αν ξερει κανεισ κατι να μου πει γιατι δεν εμπιστευομαι την γυναικολογο οτι θα ξερει ..

ολη η ιστορια εχει ξεκινησει 6 με 7 μερες ...μηπως ειναι νωρις να εχει φυγει?

ευχαριστω και περιμενω.....

• 5 εβδομάδες μετά...

Μανθούλα, πέρασε τελικά το πρόβλημα με τον φραγμένο πόρο? Εγώ τελικά παρατήρησα ότι το παθαίνω λίγες μέρες πριν την περίοδο (που δυστυχώς επέστρεψε δριμμύτερη από ποτέ! :( ), με πονάει 1-2 μέρες και μετά περνάει.

5k3tp2.png

Μανθούλα, πέρασε τελικά το πρόβλημα με τον φραγμένο πόρο? Εγώ τελικά παρατήρησα ότι το παθαίνω λίγες μέρες πριν την περίοδο (που δυστυχώς επέστρεψε δριμμύτερη από ποτέ! :( ), με πονάει 1-2 μέρες και μετά περνάει.

περασε μετα απο πολλεσ μερεσ ηταν τελικα και αλλος φραγμενος πορος που βγηκε μετα απο μερες! σα να βγηκαν 2 με 3 μαζεμενοι ...τωρα ομως ειμαι καλα:)το καλυτερο φαρμακο τελικα ειναι το μωρο...το βαζα συχνα στο στηθος ποναγα το πρωτο λεπτο μετα πολυ καλητερα..

λες βρε χρυσα08 να εχει να κανεινμε την περιοδο?δεν το χω παρατηρησει...μπορει.. σε λιγεσ μερες θα σου πω..

αραγε γιατι να συμβενει αυτο με τον φραγμενο πορο ποιος ξερει?

Δεν είμαι σίγουρη, απλά το παρατήρησα δύο φορές, στην τελευταία περίοδο δεν είχα πρόβλημα. Είχαν όμως συμβεί και διάφορα άλλα τότε και είχα ζοριστεί πολύ ψυχολογικά και δεν έτρωγα και σωστά και ίσως να έπαιξε και αυτό το ρόλο του.

5k3tp2.png

• 4 months later...

Καλημέρα κορίτσια!

Εμείς, με την μπεμπούλα μας, κλείνουμε σε μια εβδομάδα 6 μήνες και είμαστε με αποκλειστικό θηλασμό. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με το στήθος (ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη), υπερπαραγωγή, φραγμένοι πόροι ποτε στο ένα στήθος και πότε στο άλλο, 2 φορές φλεγμονή με υψηλό πυρετό, κομπρέσσες ταμπλέτες λεκιθίνης (2/ημερα).

Τώρα, είμαι με μια κίστη πάνω στη θηλή (στο στήθος με τις φλεγμονές και έναν πολύ μικρό φραγμένο πόρο) και στο άλλο στήθος ανακάλυψα χθές πάνω στη θηλή ένα μεγάλο άσπρο σημάδι... που από ότι καταλαβαίνω είναι φραγμένος πόρος και αυτός. Επίσης στο στήθος αυτό, τις τελευταίες 3 ημέρες με πονάει το σήμείο που είναι στη βάση της τιράντας του σουτιέν και είναι σαν να έχω 2 γρομπαλάκια σκληρά. Στην αρχή πόναγα πολύ, δεν μπορούσα να έχω το μωρά αγκαλια΄από εκεί. Πήρα 3 αντιφλεγμονώδη (είχα κάνει δεκατα και ήταν λίγο κόκκινο) έκανα μερικές κομπρέσσες, ο πόνος είναι ηπιότερες, το πρόβλημα όμως παραμένει!

Να σημειώσω ότι τους τελευταίους 4 μήνες είμαι με αυστηρή διατροφή (χωρίς καθόλους γαλακτοκομικά και σοκολάτες), και έχω σαλτάρει. Αρχίζουμε και τις στερεες τροφές και τρέμω για το πως θα τα πάμε!

... απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας... φοβάμαι και για τα γρομπαλάκια μη μου κάνει κανά απόστημα και τρέχουμε και δεν φτάνουμε!

Αααχχχ... ομοιοπαθούσα... σε καταλαβαίνω όσο δεν φαντάζεσαι...

έχω περάσει 4 φορές μαστίτιδα και αμέτρητες φορές έχω αντιμετωπίσει πετρώματα, γρομπαλάκια και φραγμένους πόρους...

Εάν δεν διαλυθούν τα γρομπαλάκια θηλάζοντας, πήγαινε στο γιατρό να τα δει, μην το αφήσεις...

κσι εγω ειχα φραγμενο πορο διχως βεβαια πυον στη θηλη...βοηθαει πολυ και το εντονο μασαζ-ισως απο το συντροφο-με λαδακι , καθως επισης και ο καθετος θηλασμος, εννοω να εισαι απο πανω εσυ σκυμμενη στα γονατα!!ελπιζω να εισαι καλυτερα!!!

καλησπερα spyni,επειδη εδώ κ 2-3 ημέρεςπερναω ακριβώςτο ίδιο σε πόσες μέρες περίπου περνάει?εγώ έχω ένα γρομπαλάκι στο κάτω μέρος του στήθους κ μία μικρή κοκκινίλα.να συνεχίζω να θηλάζω από εκεί περισσότερο? γιατί μάλον δεν έχει αρκετό γάλα κ η μικρή νευριάζει.λεκιθίνη ίσως ?έχεις ακούσει τίποτε σχετικό ως λύση?

Κοριτσια γεια σας, σας παραθετω μια λυση που δοκιμασα τυχαια και πετυχε!!Χθες γεμισα εξογκωματα στο αριστερο στηθος με ασπρα σημαδια στη θηλη -ξανα - και ως συνηθως πεθανα απο τον πονο. Εκει που εκανα μπανιο μπας και μαλακωσει λιγο και συνελθω, βλεπω το γαντι του scrub, βγαινω απο το μπανιο, σκουπιζω καλα το σημειο, και στεγνο οπως ειναι το γαντι του ριχνω λαδακι για μωρα (μην το δοκιμασετε χωρις γιατι ειναι πολυ τραχυ) και αρχιζω τις μαλαξεις , εκανα 3-4 επαναληψεις και εβαλα το παιδι να θηλασει. Σε καποια φαση αρχισα να ακουω γκλουκ γκλουκ και τα πετρωματα εξαφανιστηκαν. Ελιπζω να σας βοηθησει και εσας!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...