Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φραγμένος πόρος - Άσπρο σημάδι στη θηλή

Recommended Posts

Θα φυγει κουκλα μου........εμενα με βοηθησε οταν το αποδεχθηκα και σταματησα να αγχωνομαι και να στενοχωριεμαι.......κανω υπομονη και το αγνοω οσο μπορω......καποια στιγμη βαρεθηκα να κανω και μασαζ , κομπρεσες......κανε οτι μπορεις, βαζε το μωρο να τρωει απο κει οταν ειναι πολυ πεινασμενο και ρουφαει καλυτερα και εχε θετικη διαθεση......

Σε ευχαριστω πολυ!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 218
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vera

vera 25 δημοσιεύσεις

• Jen.

Jen. 19 δημοσιεύσεις

• Pipi

Pipi 14 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 11 δημοσιεύσεις

1. Μου έχει πει ο γιατρός για όσο καιρό θηλάζω να παίρνω ότι και στην εγκυμοσύνη, δηλαδή ασβέστιο και σίδηρο. (χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα).

Aν δεν έχει διαπιστωθεί με αιματολογικές εξετάσεις ότι έχεις έλλειψη ασβεστίου ή σιδήρου, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να ελέγχει επιτέλους όλους αυτούς τους γιατρούς που αυθαιρετούν σε βάρος της υγείας μας!

Δυο-τρεις φορές κάθε μέρα γράφω ακριβώς τα ίδια. Οι περισσότερες μητέρες παίρνουν συμπληρώματα που τους χορήγησε ο γιατρός τους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ.

Μήπως το ασβέστιο επιδεινώνει το πέτρωμα; (γιατί μετά από 5 μήνες θηλασμού έχω πάθει 3 φορές πέτρωμα και 1 φορά μαστίτιδα;) αλλά ΔΕΝ το βάζω κάτω, θα εξακολουθώ να θηλάζω το μωράκι μου! :)

Συνήθως με τα λιπαρά της διατροφής έχουν σχέση τα πετρώματα και οι φραγμένοι πόροι. Τρώγε λιγότερα κορεσμένα λιπαρά (ζωικά, μαργαρίνες, τηγανητά, μαγειρεμένα, ψημένους ξηρούς καρπούς) και περισσότερα ακόρεστα (παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής πίεσης μόνο ωμό, αβοκάντο, λίγους ωμούς ξηρούς καρπούς)

Αν το πρόβλημα συνεχίζεται είναι καλό να πάρεις λεκιθίνη (συμπλήρωμα διατροφής)

2. Αισθάνομαι ότι δεν έχει υποχωρήσει ολοκληρωτικά το πέτρωμα, δεν πονάω πια καθόλου απλά ψηλαφίζω μια σκληρη περιοχή, υπάρχει φόβος εάν παραμείνει έτσι; :?

Θα περάσει, θέλει αρκετό χρόνο και δεν υπάρχει φόβος.

Μήπως μπορεί κάποια να καταλάβει; Εδώ και 3 μέρες όταν θηλάζει το μωρό μου (50ημερών) το ένα στήθος νοιώθω έντονο πόνο σαν να με δαγκώνει και ανακάλυψα ότι στην κάτω μεριά του υπάρχουν 2 μικρούλικα γρομπαλάκια που πονάνε πολύ και πρήζουν την περιοχή. Δε νομίζω ότι είναι γάλα πετρωμένο. Υπάρχει περίπτωση να με τραυματισε το σουτιέν επειδή είναι σφιχτό στην περιφέρεια; Εν το μεταξύ αυτές τις 3 μέρες δεν τρώει κάθε 4 ώρες το βράδυ που κοιμάται αλλά κάθε 7-8.

Τί μπορεί να συμβαίνει; Δεν βοήθησαν οι χλιαρές κομπρέσες πάντως. Πονάω τόσο που ούτε το μωρό μπορώ να ακουμπήσω πάνω στο στήθος όταν το σηκώνω αγκαλιά.

ΑΝΑΡΙΤΑ εννοεις επιφανειες σκληρες επανω στο στηθος?

προσπαθησες να κανεις μασαζ με το αλλο χερι την ωρα που το μωρο τρωει? αν ειναι γαλα πετρωμενο λογικα θα διαλυθει, θελει μασαζ και ενα ζεστο πλυσιμο πριν φαει το μωρο. Εαν το μωρο συνιθιζε να τρωει καθε 4 ωρες τη νυχτα και τις τελευταιες μερες τρωει καθε 7-8 τοτε αυτο που πιανεις ειναι γαλα που εχει μεινει.

Και στις 2 θηλές έχω απο έναν τετοιο ασπρο πόρο, που εχει μαλιστα επεκταθεί και καταλαμβανει μια περιοχή της θηλής. Δεν θηλάζω εδώ και 4 μηνες, αλλά δεν έχει φυγει.

Αυτο τα σημαδια τα απέκτησα καποια στιγμή στο θηλασμό (μετά το χρονο), χωρις ποτε να πονέσουν η να δημιουργησουν άλλο προβλημα.

Οταν μπηκα στη θαλασσα το καλοκαιρι αρχισαν να πονανε και να τσουζουν αφορητα σε σημειο που αναγκαζομουν να βγω.

Τωρα ανησυχω, τί ειναι αυτά;

απο τί προκληθηκαν και το σημαντικοτερο, μπορουν να δημιουργησουν προβλημα στο θηλασμο του νεου μωρού οταν έρθει με το καλο, που δεν θα εχει τη δυναμη να ρουφήξει δυνατά στην αρχή?

Οπως ανέφερα τα παρατηρησα πρωτη φορά οταν θηλαζα πανω απο χρονο και το μωρο πλεον θηλαζε πολύ αποτελεσματικά, ισως και γι αυτο να μην τον ενοχλησσαν ποτέ..

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ? :confused:

ενημερωτικα σε περιπτωση που καποια αντιμετωπιζει παρομοιο θεμα.

σημερα ειδα δερματολογο για το ασπρο σημαδι στις 2 θηλες (ειναι ακριβως στο χωρισμα θηλης και αλου). Μου ειπε οτι δεν προκειται για καποια μυκητιαση, εκζεμα η φραγμενο πορο, αλλα καποια υπερπλασια της στοιβαδας του δερματος που επειδη ειχε τραβηχτει αρκετα δημιουργησε στα σημεια αυτα νεους ιστους δερματος..

Εχω επικοινωνησει και με επαγγελματια συμβουλο θηλασμου για το θεμα αλλα προς το παρον εχω καθησυχαστει!

Διαφημίσεις

ΑΝΑΡΙΤΑ εννοεις επιφανειες σκληρες επανω στο στηθος?

προσπαθησες να κανεις μασαζ με το αλλο χερι την ωρα που το μωρο τρωει? αν ειναι γαλα πετρωμενο λογικα θα διαλυθει, θελει μασαζ και ενα ζεστο πλυσιμο πριν φαει το μωρο. Εαν το μωρο συνιθιζε να τρωει καθε 4 ωρες τη νυχτα και τις τελευταιες μερες τρωει καθε 7-8 τοτε αυτο που πιανεις ειναι γαλα που εχει μεινει.

Eve, σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Τελικά λύθηκε το πρόβλημα, υποθέτω με το θηλασμό από το μωρό, αν και έκανε και κομπρέσσες με χαμομήλι. Δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν.

Anarita, κι εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα όταν το μωρό ήταν 4 μηνών και λύθηκε με τον θηλασμό και μόνο! Είναι από τη συσσώρευση γάλακτος, αλλά δεν πρέπει να βγάζεις το γάλα μόνη σου, γιατί ο οργανισμός θα νομίσει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση και θα ξαναγίνουν τα γρομπαλάκια.

Εγώ δίνω ένα στήθος τη φορά , όπως λέει και το βιβλιάριο του μωρού. Φαντάσου πόσο είχα πονέσει περιμένοντας να ξαναθηλάσει το μωρό μετά από 6 ώρες (κάθε 3 το θήλαζα, κάθε 6 το κάθε στήθος). Το στήθος προσαρμόζεται κάθε φορά στις απαιτήσεις του μωρού.:?

9Af0p2.png

Anarita, κι εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα όταν το μωρό ήταν 4 μηνών και λύθηκε με τον θηλασμό και μόνο! Είναι από τη συσσώρευση γάλακτος, αλλά δεν πρέπει να βγάζεις το γάλα μόνη σου, γιατί ο οργανισμός θα νομίσει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση και θα ξαναγίνουν τα γρομπαλάκια.

Εγώ δίνω ένα στήθος τη φορά , όπως λέει και το βιβλιάριο του μωρού. Φαντάσου πόσο είχα πονέσει περιμένοντας να ξαναθηλάσει το μωρό μετά από 6 ώρες (κάθε 3 το θήλαζα, κάθε 6 το κάθε στήθος). Το στήθος προσαρμόζεται κάθε φορά στις απαιτήσεις του μωρού.:?

Αν είναι να αυξηθεί η παραγωγή με θήλαστρο, να το κάνω! Αφού εγώ θεωρώ ότι δεν έχω αρκετό γάλα, μιάς και η μικρή πίνει και συμπλήρωμα.

Ποιος σε έβαλε σε τέτοια βασανιστήρια;

Τι λέει το βιβλιάριο του μωρού;

Αν είναι να αυξηθεί η παραγωγή με θήλαστρο, να το κάνω! Αφού εγώ θεωρώ ότι δεν έχω αρκετό γάλα, μιάς και η μικρή πίνει και συμπλήρωμα.

Το θήλαστρο χρησιμοποιείται για αύξηση της παραγωγής, ακόμη και για έναρξη της παραγωγής χωρίς να έχει γεννήσει η μαμά ή για επαναγαλακτισμό.

Τα μόνο κατάλληλα θήλαστρα για κάτι τέτοιο είναι τα νοσοκομειακά. Όμως εσύ δεν νομίζω να χρειάζεσαι ούτε θήλαστρο ούτε συμπλήρωμα.

Διαφημίσεις

Ποιος σε έβαλε σε τέτοια βασανιστήρια;

Τι λέει το βιβλιάριο του μωρού;

Το (νέο) βιβλιάριο υγείας παιδιού που δίνει το Υπουργείο Υγείας έχει ένα ωραιότατο 50σέλιδο φυλλάδιο στο αριστερό του σκέλος όπου δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για πολλά θέματα...

Στο κεφάλαιο Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, βρέφος 0-6 μηνών, Οδηγίες για το θηλασμό,σελ.11 γράφει με έντονα μαύρα γράμματα :

{...} Πρέπει κάθε φορά να θηλάζει (το βρέφος) από το ένα μόνο μαστό, γιατί προς το τέλος του θηλασμού το γάλα είναι πιο πλούσιο σε λιπαρά και ενέργεια. Το βρέφος πρέπει να αδειάζει τουλάχιστον τον ένα μαστο. γιατί αλλιώς δεν δίνεται το ερέθισμα να ξαναγεμίσει.

Όταν σταθεροποιηθεί πλέον η παραγωγή του γάλακτος οι μαστοί μπορού να εναλλάσσονται διαδοχικά σε καθε θηλασμό, γιατί το βρέφος ικανοποιείται συνήθως από την ποσότητα του γάλακτος του ενός μαστού. Σε περίπτωση που η παραγωγή του γάλακτος είναι πολύ μεγάλη, πρέπει το παιδί να θηλάσει και από τους δύο μαστούς ώστε να επιτευχθεί μερική ελάττωση της παραγωγής του γάλακτος.{...}

Εγώ το εφαρμόζω και πέραν της περιπέτειας που προανέφερα δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα και η ανάπτυξη και το βάρος είναι κανονικότατα.

9Af0p2.png

Το θήλαστρο χρησιμοποιείται για αύξηση της παραγωγής, ακόμη και για έναρξη της παραγωγής χωρίς να έχει γεννήσει η μαμά ή για επαναγαλακτισμό.

Τα μόνο κατάλληλα θήλαστρα για κάτι τέτοιο είναι τα νοσοκομειακά. Όμως εσύ δεν νομίζω να χρειάζεσαι ούτε θήλαστρο ούτε συμπλήρωμα.

Συμφωνώ απολύτως με την aglaia.

Πολλές μητέρες κάνουν εξαγωγή με θήλαστρο για να αυξήσουν την παραγωγή του γάλακτος.

Εγώ δεν χρησιμοποίησα θήλαστρο (ούτε αγόρασα- αχρείαστο να ναι). Επίσης η παιδίατρος που είναι μητέρα και υπέρμαχος του θηλασμού μου είπε ότι ενδεχομένως ένα κακό θήλαστρο ( μη νοσοκομειακό , μη ηλεκτρικό και τα λοιπά ) μπορεί να τραυματίσει το στήθος.

Επίσης έχω ακούσει (ας με διορθώσει η aglaia αν κάνω λάθος) ότι η εξαγωγή μόνο με θήλαστρο μπορεί να προκαλέσει τη μείωση του γάλακτος...

9Af0p2.png

• 1 month later...

εδω και αρκετες μερες μετα το θηλασμο αρκετες φορες με ποναει το στηθος κατι σαν σουβλιες απο μεσα, στον αδενα οχι στη θηλη.

Ειναι πολυ επωδυνο αν συμβει βραδυ δεν με αφηνει να κλεισω ματι.ευτυχως δε συμβαινει σε καθε θηλασμογιατι διαρκει τουλαχιστον 2 ωρες οταν αρχισει.

εχω την εντυπωση οτι αν πιεσω τη θηλη να βγαζω γάλα με ανακουφιζει αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν συμβαινει η ειναι τυχαιο.

μηπως ξερετε τι μπορει να ειναι ή τι μπορει να βοηθησει???

Γεια σου legan.Μεχρι στιγμης δεν μου εχει τυχη κατι τετοιο.Μηπως εχεις πολυ γαλα και μενει μεσα στο στηθος σου?Καλυτερα να παρεις τηλεφ τον γυναικολογο σου να τον ρωτησεις,συγουρα θα ξερει.Νομιζω ομως οτι χλιαρες κομπρεσες θα σε ανακουφισουν.

• 1 month later...

Κοριτσια, χρειαζομαι την βοη8εια σας....... Εχω στην θηλη επανω και εγω εναν ασπρο κουκιδακι, σαν το κεφαλι μιας καρφιτσας. Ειναι τωρα περιπου μια εβδομαδα εκει και εκανα υπομονη πριν γραψω εδω μπας και φυγει αλλα τιποτα..... Διαβαζοντας εδω τι γραψαν αλλες εκανα κομπρεσα με νερο και σοδα και ειδα καλυτερευση απο πλευρας πονου και σαν να εξαφανιστηκε για 1-2 μερες αλλα παλι εδω ειναι και τσουζει πολυ. Αγορασα σημερα και το citricidal και αν καποια κοπελα ξερει πως να το χρησιμοποιησω ας μου πει.

Τι αλλο να κανω? Φοβαμαι μην μεινει για παντα στη θηλη μου!Οι κοπελες που το ειχαν πως το καταπολεμισαν??

Διαφημίσεις

μια απο τα ιδια...εχω φραγμενο πορο στο δεξι μου στηθος κ πετρωμα που παει κ ερχεται κ με ποναει.ο μικρος που θηλαζει αποκλειστικα 2μιση μηνες δεν πολυθελει αυτο το στηθος τσαντιζεται κ τραβιεται.αισθανομαι οτι εχει μειωθει το γαλα μου,τι γινεται ρε κοριτσια?τι να κανω?κ ειχα κ υπερπαραγωγη τοσο καιρο...τωρα...τζιφος..

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Tjetje και εγώ έχω κατά καιρούς φραγμένους πόρους στις θηλές από όταν το μωρό μου ήταν 5 μηνών περίπου!

Όταν μεγάλωνε ο πόρος μετά από λίγο έσπαγε και περνούσε!

Στην αρχή και εγώ δεν ήξερα τι να κάνω και ακολουθούσα τις συμβουλές που δίνανε τα κορίτσια και με βοηθούσανε!

Τώρα απλά κάνω υπομονή και περνάνε μετά από λίγες μέρες!

Πολλές φορές ο πόνος είναι αφόρρητος, αλλά περνάει.....

8a1731cd5c.png 4b3bd8119f.png

Tjetje και εγώ έχω κατά καιρούς φραγμένους πόρους στις θηλές από όταν το μωρό μου ήταν 5 μηνών περίπου!

Όταν μεγάλωνε ο πόρος μετά από λίγο έσπαγε και περνούσε!

Στην αρχή και εγώ δεν ήξερα τι να κάνω και ακολουθούσα τις συμβουλές που δίνανε τα κορίτσια και με βοηθούσανε!

Τώρα απλά κάνω υπομονή και περνάνε μετά από λίγες μέρες!

Πολλές φορές ο πόνος είναι αφόρρητος, αλλά περνάει.....

Καλά αυτό το forum μονίμως με "ξεστραβώνει".

Συνειδητοποιώ πως κατά καιρούς κι εγώ είχα φραγμένους πόρους.

Είδα αυτό το topic και συνέδεσα όλα αυτά με το άσπρο "σπυράκι" που έχω στην θηλή μου και το γεγονός οτι πονάω όταν με θήλάζει η κόρη μου σ'αυτό το στήθος

• 1 month later...

κοριτσια γνωριζει καμμία τι μπορώ να κάνω?

Όπως θήλαζε τισ προάλλες η κόρη μου, μου πλήγωσε τη θηλή και τώρα βλέπω πως έχει μαζέψει λιγο πύον η θηλή και ..πονάω.

γνωρίζετε κάτι?

1198491.png

Βάλε σε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό 1 κουταλιά σόδα και με γάζες βάζε το στη θηλή σου για 3-5 λεπτά. Μέσα στην ημέρα κάνε το κάθε 2-3 ώρες και αν μπορείς έχε ανοιχτό το στήθος όσο περισσότερη ώρα μπορείς και να ακουμπάει μόνο σε βαμβακερό και σιδερωμένο ύφασμα. Αν είναι μόλυνση, θα σε βοηθήσει σίγουρα! Τώρα αν μπορούσε να σε συμβουλέψει και η Αγλαία, θα ήταν ακόμα καλύτερα..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
εδω και αρκετες μερες μετα το θηλασμο αρκετες φορες με ποναει το στηθος κατι σαν σουβλιες απο μεσα, στον αδενα οχι στη θηλη.

Ειναι πολυ επωδυνο αν συμβει βραδυ δεν με αφηνει να κλεισω ματι.ευτυχως δε συμβαινει σε καθε θηλασμογιατι διαρκει τουλαχιστον 2 ωρες οταν αρχισει.

μηπως ξερετε τι μπορει να ειναι ή τι μπορει να βοηθησει???

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα εδώ και 5-6 εβδομάδες. Ο πόνος πολύ οξύς, σαν βελονιές, τον ασθάνομαι από μέσα πίσω από τη θηλή, ξεκινάει αφότου θηλάσω από το δεξι και διαρκεί πολύ ώρα. Η γυναικολόγος μου είπε απ'το τηλέφωνο να βάζω purelan, αλλά αλλαγή δεν έχω δει... Με έχει κυριολεκτικά διαλύσει γιατί το βράδυ ειδικά δεν μπορώ να κοιμηθώ. ¨ενα άσπρο σημαδάκι πάνω στη θηλή πάει και έρχεται όλο αυτόν τον καιρό.

Αν είναι περίπτωση καντιντίασης μπορεί να εκδηλώνεται μόνο στο ένα στήθος???

Στεναχωριέμαι πολύ γιατί κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά παρά τις πολλές (και σοβαρές) δυσκολίες στην αρχή και πάνω που είχα αρχίσει να το απολαμβάνω, άρχισε πάλι να είναι γολγοθάς...:-(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...