Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φραγμένος πόρος - Άσπρο σημάδι στη θηλή

Recommended Posts

Ο κλειστός πόρος έφυγε αλλά έβγαλα άλλον τεράστιο ο οποίος πονάει πολύ πεςρισσότερο....τελικά αυτό θα γίνεται μάλλον συνέχεια ε?? :(:(

και πως θα καταλάβω αν ο κλιεστός πόρος είναι όντως πόρος και όχι κάποιο σημάδι μαστίτιδας? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 218
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vera

vera 25 δημοσιεύσεις

• Jen.

Jen. 19 δημοσιεύσεις

• Pipi

Pipi 14 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 11 δημοσιεύσεις

Ο κλειστός πόρος έφυγε αλλά έβγαλα άλλον τεράστιο ο οποίος πονάει πολύ πεςρισσότερο....τελικά αυτό θα γίνεται μάλλον συνέχεια ε?? :(:(

και πως θα καταλάβω αν ο κλιεστός πόρος είναι όντως πόρος και όχι κάποιο σημάδι μαστίτιδας? :roll:

Οχι δεν θα γινεται συνεχεια παιδι μου...νομιζεις θα θηλαζαν οι γυναικες τοσο καιρο αν συνεχεια πονουσαν; Ο πρωτος καιρος ειναι δύσκολος και ειδικα τωρα που εχεις ακομα περισσοτερο γαλα απ'οσο πινει το παιδι.

Ολα θα πανε καλα :D Υπομονη ρε Jenaki!

Μείωσε επειγόντως όλα τα ζωικά λιπαρά στη διατροφή σου και πάρε λεκιθίνη.

Διαφημίσεις

Παπάκι πρεπει να παιρνεις 7 ταμπλέτες Χ 3 φορες την ημέρα συνολο 21 ταμπλέτες :D

Αυτο το κανεις για 2 εβδομάδες , σταματάς για 1 και αν χρειαστει ξανασυνεχίζεις !

VgL7.jpgIgLdp2.png

aglaia kalispera. Poses tabletes lekithini imerisios kai gia poso kairo?

3 κάψουλες (δεν είναι ταμπλέτες) συνολικά, πρωί, μεσημέρι, βράδυ από μία όσο υπάρχει το πρόβλημα και μετά μειώνεις τη δόση σε 1 ή 2 ανάλογα.

Κόψε και τα ζωικά λιπαράγια λίγες μέρες εντελώς και μετά απλά κράτα περιορισμένα (μήπως να κάνεις τη νηστεία;).

Ξέχασα! εκτός από τα ζωικά περιορίζετε δραστικά και όλα τα καμμένα λίπη : τηγανητά, τσιγάριστά κλπ. Το λάδι στο φαγητό μπαίνει στο τέλος.

(σήμερα είναι η μέρα της λεκιθίνης!)

Ρε γιογκίνι, χαχα τι σχόλιο είναι αυτό κάτω από το τικεράκι; Είσαι απίστευη!!

Για να σας στείλω, θα σας πω ότι θήλαζα για 1 μήνα έχοντας καντιντίαση. Μιλάμε για ΤΟΝ πόνο ο οποίος συνεχιζόταν και μετά τον θηλασμό κι όλη τη μέρα. Jen υπομονή, θα περάσει κοριτσάκι.

οπως κι εγω πιπι με καντιντιαση θηλαζα για αλλους 7 μηνες.

αυτο με τον φραγμενο πορο το ειχα παθει κι εγω αλλα με κομπρεσες εφυγε αμεσως.το λαθος μου εμενα ηταν οτι δεν αφηνα το στηθος να περνει αερα.

Διαφημίσεις

οπως κι εγω πιπι με καντιντιαση θηλαζα για αλλους 7 μηνες.

Τι είπες τώρα; Αν είναι δυνατόν!!

ναι θυμασαι που ειχα γραψει την ιστορια μου?τελικα η διαγνωση ηταν καντιντιαση.την επαθα οταν ηταν σχεδον 2 μηνων κι εγω νομιζα οτι ηταν μολυνση απλα γιατι ετσι μου λεγανε.κ με λαθος χειρισμους των γιατρων το προβλημα δυναμωνε.ασε ποναω ακομα...

εβγαζα το γαλα με το χερι γιατι δεν ηθελα να αποθηλασω.αναγκαστηκα να δωσω συμπληρωμα αφου εκανα θεραπεια με χαπια κ δεν επρεπε να δινω το γαλα μου.κ τωρα σκεφτομαι.αυτη η γιατρος που πηγα δεν μπορουσε να μου δωσει χαπια που να επιτρεπουν τον θηλασμο?ολοι μου λεγανε να το κοψω αλλα εγω ειχα τοσο πεισμα που δεν το εβαλα κατω.

οι θηλες μου παρ ολο που δεν θηλαζω πια δεν εχουνε χρωμα.αραγε θα ειμαι οκ για το δευτερο παιδακι οταν ερθει?

Να σου πω, εγώ είχα πάει σε ομοιοπαθητικό 15 μέρες μετά την εμφάνιση του πόνο και μου είχε δώσει ομοιοπαθητικά. Με αυτα μου πέρασε ελάχιστα ο πόνος σε σημείο που για μένα ήταν υποφερτός. Γενικώς αντέχω πολύ στον πόνο. Γιατί δεν πας σε ένα ομοιπαθητικό. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα στο 2ο παιδί.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Να σου πω, εγώ είχα πάει σε ομοιοπαθητικό 15 μέρες μετά την εμφάνιση του πόνο και μου είχε δώσει ομοιοπαθητικά. Με αυτα μου πέρασε ελάχιστα ο πόνος σε σημείο που για μένα ήταν υποφερτός. Γενικώς αντέχω πολύ στον πόνο. Γιατί δεν πας σε ένα ομοιπαθητικό. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα στο 2ο παιδί.

καλα λες.κοιταξε εδω που μενω κ ετσι οπως ηταν η κατασταση μονη εντελως δεν μπορουσα να σκεφτω τιποτα.το μωρο πειναγε κι εκλαιγε αφορητα το στηθος μου ματωνε(για πολυ αιμα ομως)κ γυρω γυρω πετσα να βγαινει,το στηθος μου πρηζοταν απο το γαλα κ με επιανε ριγος κ πυρετος κ θηλαστρο δεν μπορουσα να χρησιμοποιησω.εβαλα επιθηλια καουτσουκ.λαθος!

πηγα σε γυναικολογο,παιδιατρο,δερματολογο.οτι να'ναι!

το μωρο δεν επαιρνε βαρος κ μπουκαλι δεν επιανε.ακουσα κι εγω μια φιλη κ την πεθερα να βαλω μελι.αχ τι εκανα.δεν το ηξερα οτι δεν κανει.

μου προτεινε ο δερματολογος ενεση κορτιζονης.η γυναικολογος ειπε οχι κλπ κλπ μπαλακι ειχα γινει κι εγω υπεφερα γιατι στερουσα την τροφη απο το μωρο μου..

εσας δεν σας ηξερα κ πηρα τηλ την μαργαριτα συμβουλος θηλασμου LLLI ΕΔΩ που μενω κ με βοηθησε.κι ετσι με τις οδηγιες της συνεχισα.

κι εγω αντεχω τον σωματικο πονο αλλα ο ψυχικος δεν παλευεται!

ακομα δεν το ξεπερασα!

Διαφημίσεις

κ πειτε μου τωρα .ποιοι οι λογοι που παθαινεις καντιντιαση?

γιατι ακουω διαφορα.φταινε τα επιθηλια?η κακη σταση?το λαιμαργο μωρο?το μη καλο πλυσιμο θηλων?τι απο ολα αυτα?

η ολα μαζι?εσεις πλενατε το στηθος σας καθε φορα που θηλαζατε?γιατι εγω ειχε τυχει να ειμαι εξω κ να μην μπορω να το πλυνω.αλλα πριν φυγω απο το σπιτι το επλενα.με κρυο νερο?με ζεστο?

Η καντιντίαση είναι μυκητίαση. Είναι ένας μύκητας που υπάρχει στους περισσότερους από εμάς, ο οποίος φυσιολογικά ελέγχεται από το ανοσολογικό μας σύστημα και από την βακτηριακή χλωρίδα που υπάρχει στο έντερο. Δεν νομίζω να φταίει το κακό πλύσιμο της θηλής. Εγώ πέρα από το καθημερινό μπάνιο δεν ξαναέβαζα νερό στις θηλές μου.Ο μύκητας εξαπλώνεται εύκολα σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό πχ από αντιβίωση, σε άτομα που καταναλώνουν πολύ ζάχαρη, στην εγκυμοσύνη, αν καπνίζουν κλπ.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Μείωσε επειγόντως όλα τα ζωικά λιπαρά στη διατροφή σου και πάρε λεκιθίνη.

aglaia kalispera. Poses tabletes lekithini imerisios kai gia poso kairo?

3 κάψουλες (δεν είναι ταμπλέτες) συνολικά, πρωί, μεσημέρι, βράδυ από μία όσο υπάρχει το πρόβλημα και μετά μειώνεις τη δόση σε 1 ή 2 ανάλογα.

Κόψε και τα ζωικά λιπαράγια λίγες μέρες εντελώς και μετά απλά κράτα περιορισμένα (μήπως να κάνεις τη νηστεία;).

Ξέχασα! εκτός από τα ζωικά περιορίζετε δραστικά και όλα τα καμμένα λίπη : τηγανητά, τσιγάριστά κλπ. Το λάδι στο φαγητό μπαίνει στο τέλος.

(σήμερα είναι η μέρα της λεκιθίνης!)

Αγλαία πέρνω λεκιθίνη αλλά μέχρι στιγμής λίγες...τώρα που το είπες αυτό θα πέρνω κανονικά 3 την ημέρα...

όταν λες να μειώσω τα ζωικά λιπαρά δηλαδή να μην τρώω καθόλου κρέας? και από γλυκά? τίποτα?

ήδη από σήμερα άρχισα να μην τρώω σοκολάτα, γάλα και φέτα γιατι υποψιάζομαι οτι πειράζουν το μωρό και για αυτό ήταν ανήσυχο...τι άλλο να κόψω?

και όταν λες "επειγόντως" πιστεύεις ότι κινδυνεύω και από μόλυνση ή καντιντίαση εκτός από τους φραγμένους πόρους? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Επίσης ακόμη μια ερώτηση...

αν από το στήθος που 'έχω το πρόβλημα με τους κλειστούς πόρους αντλω με το θήλαστρο πιο συχνά αντί να θηλάζει το μωρό μήπως έχω καλύτερο απότελεσμα στην εξάλειψη του πόρου? Το ρωτάω γιατί αυτό με πονάει λιγότερο...

gwggp2.png ISWTp2.png

Και τρίτη ερώτηση...το στήθος με το πρόβλημα μένει κάποιες ώρες πολύ γεματο με γαλα και με τσούζει αλλα δεν το αδειαζω με αντλία...κάνω υπομονή πότε θα θηλάσει το μωρό μου για να του το δώσω...μηπως που το αφήνω τόση ώρα γεμάτο κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση? :roll:

τέλος να πω ότι πέρνω και αντιβίωση ceclor λόγω κάποιων θεμάτων με την καισαρική...ελπίζω αυτό να μην επηρεάζει αρνητικά το όλο θέμα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Εμενα προσωπικα το θηλαστρο βοηθουσε πολυ λιγοτερο απο οτι το ιδιο το μωρο.........εχει μεγαλυτερη δυναμη το μωρο....αμα θελει στο ξεβουλωνει στο πι και φι........

Δε νομιζω οτι εννοουσε η αγλαια πως θα παθεις καντινιαση η κατι τετοιο.......απλα επειδη το προβλημα επιμενει μαλλον θελει να αρχισεις δυναμικα τη διαιτα.......ζωικα λιπη ειναι οτι προερχεται απο ζωα......εκτος απο το κρεας τους ειναι και τα γαλακτομικα......νομιζω!!!

Παντως οταν ειχα το προβλημα κρατησε κατι μηνες....μετ ξαφνικα σταματησε....χωρις να κανω κατι ιδιαιτερο.......και τωρα που καμμια φορα γινεται σκληρο το στηθος και ποναει (οταν εχω ωρα να θηλασω) ξεμπλοκαρει σχετικα ευκολα με επιμονο θηλαμσο......ουτε ζεστα ουτε τιποτα αλλο....τα σκυλοβαρεθηκα!!! :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Και τρίτη ερώτηση...το στήθος με το πρόβλημα μένει κάποιες ώρες πολύ γεματο με γαλα και με τσούζει αλλα δεν το αδειαζω με αντλία...κάνω υπομονή πότε θα θηλάσει το μωρό μου για να του το δώσω...μηπως που το αφήνω τόση ώρα γεμάτο κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση? :roll:

τέλος να πω ότι πέρνω και αντιβίωση ceclor λόγω κάποιων θεμάτων με την καισαρική...ελπίζω αυτό να μην επηρεάζει αρνητικά το όλο θέμα.

Θα βγάζεις λίγο με το χέρι μέχρι να ανακουφιστείς. Αν πιάνεις το θήλαστρο συχνά δεν θα ρυθμιστεί η παραγωγή και θα έχεις υπερπαραγωγή που δύσκολα μαζεύεται.

Το ceclor είναι απολύτως συμβατό με τον θηλασμό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Μόλις το μωράκι μου έβγακλε σχεδόν όλο το γάλα που έφαγε από το προβληματικό στήθος και αυτό το κάνει εδώ και 1-2 μέρες...επίσης μόλις ανακαλύψαμε ότι στο εσωτερικό μέρος του άνω χείλους του είναι άσπρο...θυμαμαι που διαβασα οτι αυτο ειναι δειγμα καντιντιασης και εχω φρικαρει... :?

gwggp2.png ISWTp2.png

Μη πανικοβαλεσαι Τζεν.......

Το προβληματικο στηθος που λες, μια χαρα γαλα βγαζει , δεν ειναι ο λογος για τον οποιο βγαζει το μωρακι οτι ηπιε.......

Πρεπει να ηρεμησεις...σε βλεπω αγχωμενη και στρεσαρισμενη και αυτο δεν βοηθα την κατασταση.......να σκεφτεσαι θετικα, οτι αυτα ειναι μικροεπμοδια που θα φυγουν γρηγορα..... :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...