Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λήψη φαρμάκων και ασφάλεια

Dimitrali

Recommended Posts

ποια θετικη σκεψη??????????????????

εμεις εχουμε βυθιστει στην κορτιζονη κ στα εισπνεομενα,ειμαστε στα προθυρα της βροχοπνευμονιας,κ ολα αυτα απο μια απλη ιωση.

πεσμου σε παρακαλω το Winter Wonder Balm απο που το περνεις?

Sorry που επεμβαίνω, αλλά αυτό με τη βρογχοπνευμονία το έχεις διασταυρώσει;

Εμένα σου λέω ο γιατρός μου έγραψε μία σακούλα φάρμακα (που δεν τα αγόρασα) το πρωί, και τώρα το απόγευμα που ο πυρετός έχει υποχωρήσει πλέον, παρατηρώ ότι το στήθος του παιδιού είναι καλύτερα!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Dimitrali μπορεί να είναι αφελής η ερώτησή μου, αλλά, παρόλο που δεν έχετε ομοιοπαθητικό γιατρό στο νήσι, δεν υπάρχει κάποιο φαρμακείο που να κάνει ομοιοπαθητικά σκευάσματα; Το ρωτάω γιατί στην Αθήνα τουλάχιστον σχεδόν όλα τα φαρμακεία ετοιμάζουνε και ομοιοπαθητικά φάρμακα (στη γειτονιά μου διαπίστωσα με έκπληξή μου πρόσφατα ότι όλα προσφέρουνε και ομοιοπαθητικά!).

Τα φαρμακεία που διαθέτουν εργαστήριο και παρασκευάζουν τα ομοιπαθητικά είναι πολύ λίγα. Οι περισσότεροι φαρμακοποιοί τα παίρνουν από κάποιο φαρμακείο εργαστήριο και απλώς τα πουλάνε. Γενικά αποφεύγω να αγοράζω ομοιοπαθητικά από φαρμακεία που δεν τα παρασκευάζουν γιατί οι περισσότεροι δεν τα σέβονται, τα εκθέτουν σε ακτινοβολία (του κινητού τους, του υπολογιστή...), δεν τα συσκευάζουν με αλουμινόχαρτο. Μπορεί δηλαδή να το αγοράσεις και να μην κάνει τίποτα γιατί έχει δεχθεί την όποια κακομεταχείρηση.

Εκεί που δεν υπάρχει ομοιοπαθητικός γιατρός, σπάνια υπάρχει φαρμακείο που έχει ομοιοπαθητικά φάρμακα. Π.χ. στη Νάξο υπάρχει ένα φαρμακείο με μικρό στοκ ομοιοπαθητικών που παραγγέλνει από Αθήνα (από τον Κορρέ) τα ομοιοπαθητικά, τα περισσότερα δεν τα έχει.

Παντως εαν εχεις καποιον μπορω να σου πω, που συγκεκριμενα να τα στειλει ωστε να τα παρουμε :lol:

Ευχάριστώ πολύ! Κρίμα που δεν το ήξερα λίγες μέρες πριν που παρήγγειλα κάτι βιταμίνες από Αμερική :( Αποφάσισα να πάρω το ρίσκο γιατί εδώ έχουνε εξωφρενική τιμή, αλλά πήρα μόνο ένα μπουκαλάκι μήπως με λυπηθούνε και δεν μου ζητήσουνε ΕΟΦ...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Τα φαρμακεία που διαθέτουν εργαστήριο και παρασκευάζουν τα ομοιπαθητικά είναι πολύ λίγα. Οι περισσότεροι φαρμακοποιοί τα παίρνουν από κάποιο φαρμακείο εργαστήριο και απλώς τα πουλάνε. Γενικά αποφεύγω να αγοράζω ομοιοπαθητικά από φαρμακεία που δεν τα παρασκευάζουν γιατί οι περισσότεροι δεν τα σέβονται, τα εκθέτουν σε ακτινοβολία (του κινητού τους, του υπολογιστή...), δεν τα συσκευάζουν με αλουμινόχαρτο. Μπορεί δηλαδή να το αγοράσεις και να μην κάνει τίποτα γιατί έχει δεχθεί την όποια κακομεταχείρηση.

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία αυτή, δεν είχα ιδέα! Και αναρωτιώμουνα πως γίνεται όλα τα φαρμακεία στο Μαρούσι να έχουνε και ομοιοπαθητικά... Υπέθετα πάντα ότι είναι γιατί έχουμε το Κέντρο Ομοιοπαθητικής εδώ κοντά μας :)

Dr. Rosie, ωραίο φαίνεται το Winter Wonder Balm αλλά εγώ το απέκλεισα άπαξ και διαπαντός. Με τίποτα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω προϊόν που έχει καστορέλαιο!

Προς το παρόν περιορίζομαι σε μία αλοιφή με ευκάλυπτο και echinocea της propoline που βρήκα εδώ. Ξέρεις μήπως κάτι άντίστοιχο στο πιο αγνό και ΧΩΡΙΣ έλαια ζωικής προέλευσης;

(έχω μεγάλο πρόβλημα κυρίως με το καστορέλαιο, το έλαιο από καρχαρία που χρησιμοποιείται για τις αιμορροΐδες :!: , τα καλυντικά που έχουν συστατικά από πλακούντα ζώων και τις γούνες που φοράνε οι κυρίες στα θέατρα!!!!) :lol:

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Dr. Rosie, ωραίο φαίνεται το Winter Wonder Balm αλλά εγώ το απέκλεισα άπαξ και διαπαντός. Με τίποτα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω προϊόν που έχει καστορέλαιο!

Προς το παρόν περιορίζομαι σε μία αλοιφή με ευκάλυπτο και echinocea της propoline που βρήκα εδώ. Ξέρεις μήπως κάτι άντίστοιχο στο πιο αγνό και ΧΩΡΙΣ έλαια ζωικής προέλευσης;

(έχω μεγάλο πρόβλημα κυρίως με το καστορέλαιο, το έλαιο από καρχαρία που χρησιμοποιείται για τις αιμορροΐδες :!: , τα καλυντικά που έχουν συστατικά από πλακούντα ζώων και τις γούνες που φοράνε οι κυρίες στα θέατρα!!!!) :lol:

Δήμητρα δεν θα μπορούσα ποτέ να χρησιμοποιήσω κάποιο καλλυντικό που έχει ζωικά συστατικά! Διάβασε αυτό για το καστορέλαιο:

What is Castor Oil and where does it come from?

It is a soothing and emollient, cold-pressed oil extracted from Castor “Beans.” The Castor plant is a lovely semi-tropical shrub or tree whose common name is “Palma Christi.” By the way, Castor Beans are poisonous, but Castor Oil is not. The toxic part of the bean is water-soluble and is not present in the oil.

http://www.badgerbalm.com/t-faq.aspx

Κι εγώ όμως έτσι νόμιζα όταν πρωτοάκουσα για το καστορέλαιο :)

Πάντως όλα τα balms που έχει αυτή η εταιρεία είναι εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικά, fair trade και οικολογικά, και πάνω απ' όλα αποτελεσματικά. Χρησιμοποιώ και το baby balm στο γιο μου αλλά και το λαδάκι για μετά το μπάνιο.

Kι εγώ τόσον καιρό τζάμπα δάκρυα έχυνα για τα κακόμοιρα τα καστοράκια; :oops:

Ούτε διανοήθηκα ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει φυτό με το όνομα castor. Σ' ευχαριστώ.

Ελπίζω μόνο να μην υπάρχουν φυτά καρχαρίες, φώκιες, φάλαινες κλπ. :!:

Dimitrali να το διασταυρωσω δεν μπορω εαν οντως παει για βροχοπνευμονια,παντως ο βηχας της ολο κ χειροτερευε,κι οταν ηρθε κ την ακουσε τρελαθηκε,ωστοσο ξερει οτι ειμαι κατα των φαρμακων,κι οταν ειδε οτι στραβωσα που μου εδωσε μασκες,μου ειπε οτι τα σιροπια που δινουμε στα παιδια μας ειναι πολυ χειροτερα απο τις μασκες.Κι αρχισε να μου αναλυει οτι τα σιροπια που τα θεωρουμε αθωα, το 20%παει στο αιμα, κ το 5%στους πνευμονες ενω οι μασκες παει το 70%στους πνευμονες,κ ειναι σαφως πολυ καλυτερα, κ απλα για ψυχολογικους λογους,δινουν στους γονεις τα σιροπια.Δευτερη γνωμη δεν πηρα γιατι ηρθε την Δευτερα στις 1το βραδυ κ στις 7 το πρωι πηγα κ της πηρα τα φαρμακα,του εχω εμπιστοσυνη οτι την ακροαστηκε καλα(θεωρω οτι ειναι το πιο δυσκολο για εναν γιατρο),εξαλλου την αλλη εβδομαδα εχω ραντεβου κ με μια ομοιοπαθητικο,να δω τι θα μου πει κ εκεινη,γαιτι φοβαμαι μην της μεινει η ευαισθησια,γιατι απο οτι εχω ακουσει,εαν παθεις βροχιτιδα μετα ταλαιπωρειτε το παιδακι συχνα

Vann Καλημέρα!

Θα ήθελα να σου πω πρώτα απ' όλα ότι δεν αμφισβητώ το γιατρό σου... δε θα μπορούσα να διανοηθώ να κάνω κάτι τέτοιο. Εκείνος εξετάζει το παιδί σου, εσύ το ζεις και ξέρετε καλύτερα.

Σε αυτό που είπε για τις μάσκες έχει δίκιο. Το σιρόπι χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα δραστικής ουσίας από τη μάσκα για να έχει αποτελέσματα...

Διασταύρωση ρώτησα αν έχεις κάνει γιατί -τω διβόλω δόξα- έχω δει κι έχω ακούσει πολλά. :?

Τώρα, αν πραγματικά συντρέχει λόγος επιπλοκής, δλδ βρογχοπνευμονία, γνώμη μου είναι πως καλό θα ήταν να ακολουθήσεις την φαρμακευτική αγωγή που θα σου δώσει. Δε χρειάζεται να νιώσεις τύψεις γι' αυτό. Δεν λέει κανείς όχι στα φάρμακα αν είναι ανάγκη. Όχι λέμε στη φαρμακοληψία για ψύλλου πήδημα...

Στη συνέχεια και αφού το παιδί γίνει καλά μπορείς να αναζητήσεις τρόπους εναλλακτικούς ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να αποφεύγεις τέτοιες ιστορίες. Εγώ προσέχω πολύ τη διατροφή τους, τους δίνω πολλά τρόφιμα ωμά με βιταμίνη C, στην αρχή του χειμώνα βασιλικό πολτό, κάνουν πολλά μπάνια στη θάλασσα το καλοκαίρι και άλλα τέτοια. Όταν ανεβάζουν πυρετό δεν τους δίνω depon, panadol ή ponstan και άλλα "αθώα" σιροπάκια και συνήθως δεν έχουμε πρόβλημα.

Πάντως, για την ιστορία, η ίωση αυτή με το βήχα είναι πολύ επίμονη. Εμείς το ξεπερνάμε, ξανακολλλάμε η μια απ' την άλλη και φτου κι απ' την αρχή.

Επίσης στις ιώσεις δεν πρέπει να χορηγείται αντιβίωση γιατί οι αντιβιώσεις δεν είναι φτιαγμένες για να καταπολεμάνε τους ιούς.

Αντιβίωση χορηγείται μόνο αν η ίωση συνοδευτεί από κάποια βακτηριακή επιμόλυνση οπότε και παρουσιάζονται επιπλοκές. Στην περίπτωσή σου π.χ. είναι δυνατόν σε κάποιο σημείο του πνεύμονα όπου υπήρχε κολλημένη βλέννα να αναπτύχθηκαν μικρόβια που μπορεί να οδηγήσουν σε βρογχίτιδα.

Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά! Περαστικά σας :)

Σε ευχαριστω πολυ,δεν σου κρυβω οτι με επιασε πανικος,οποτε δεν το συζητησα παραπανω,οταν μου ειπε οτι ειμαστε ενα βημα πριν την βροχοπνευμονια κ να την προσεχω μην μου παθει καμια λοιμωξη,γιατι μετα θα ειναι πολυ πιο σοβαρα τα πραγμα.

Θελω πολυ να παω κ στην ομοιοπαθητικο να δω κ εκεινη τι θα μου πει,οσο για την διατροφη της,ενα θα σου πω για να καταλαβεις,ειναι 27μηνων κ την ταιζω ακομα αλεσμενα,δεν τρωει τιποτα, ειναι αρνητικη στα παντα,δεν θελει να δοκιμαζει, κ δεν τρωει ποτε σε τραπεζι,παντα παιζουμε για να φαει.

Πλενουμε τα πιατα στο νεροχυτη,πλενουμε τις κουκλες μας κ οτι αλλο σκεφτω,οποτε δεν μπορω να της δωσω ευκολα κατι ωμο,εκτος απο φρουτα.(ισως να οφειλεται σε ολα αυτα που περασε με το στομαχι της,γιατι μετα την εγχειρηση ειχαμε ευρεια παλινδρομηση,που ταλαιπωρηθηκε μεχρι 15μηνων εντοντα)

Και δεν ειναι οτι δεν ξερει να μασαει,γιατι τρωει παξιμαδια,απλα δεν θελει,τωρα που ειναι αρρωστη εχει να φαει απο την Παρασκευη,πινει 50γρ.γαλα,τρωει λιγο τυρι,κ δεν θελει τιποτε αλλο,ωστοσο ο γιατρος μου ειπε οτι τωρα ειναι καλυτερα που δεν τρωει, γιατι ειναι χαλια οι πνευμονες κ εαν πριστει κ το στομαχι της με φαγητο,μετα θα ειναι πιο δυσκολο να αναπνευει.Οσο για την θαλασσα παει 15μερες οσο ειναι κ η αδεια μας,την παω ομως κολυμβητηριο,θα μου πεις οτι δεν εχει το ιωδιο της θαλασσας,αλλα πιστευω οτι κ αυτο καλο ειναι γιατι σκληραγωγειτε λιγο παραπανω κ ισως να γινονται πιο ανθεκτικα τα παιδια.

να ρωτησω γιατι ειμαι λιγο ασχετη το aerolin κ το flexotide τα σπρει ειναι αντιβιωτικα?γιατι θεωρησα οτι μονο κορτιζονη εχουν μεσα?

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω πολυ,δεν σου κρυβω οτι με επιασε πανικος,οποτε δεν το συζητησα παραπανω,οταν μου ειπε οτι ειμαστε ενα βημα πριν την βροχοπνευμονια κ να την προσεχω μην μου παθει καμια λοιμωξη,γιατι μετα θα ειναι πολυ πιο σοβαρα τα πραγμα.

Θελω πολυ να παω κ στην ομοιοπαθητικο να δω κ εκεινη τι θα μου πει,οσο για την διατροφη της,ενα θα σου πω για να καταλαβεις,ειναι 27μηνων κ την ταιζω ακομα αλεσμενα,δεν τρωει τιποτα, ειναι αρνητικη στα παντα,δεν θελει να δοκιμαζει, κ δεν τρωει ποτε σε τραπεζι,παντα παιζουμε για να φαει.

Πλενουμε τα πιατα στο νεροχυτη,πλενουμε τις κουκλες μας κ οτι αλλο σκεφτω,οποτε δεν μπορω να της δωσω ευκολα κατι ωμο,εκτος απο φρουτα.(ισως να οφειλεται σε ολα αυτα που περασε με το στομαχι της,γιατι μετα την εγχειρηση ειχαμε ευρεια παλινδρομηση,που ταλαιπωρηθηκε μεχρι 15μηνων εντοντα)

Και δεν ειναι οτι δεν ξερει να μασαει,γιατι τρωει παξιμαδια,απλα δεν θελει,τωρα που ειναι αρρωστη εχει να φαει απο την Παρασκευη,πινει 50γρ.γαλα,τρωει λιγο τυρι,κ δεν θελει τιποτε αλλο,ωστοσο ο γιατρος μου ειπε οτι τωρα ειναι καλυτερα που δεν τρωει, γιατι ειναι χαλια οι πνευμονες κ εαν πριστει κ το στομαχι της με φαγητο,μετα θα ειναι πιο δυσκολο να αναπνευει.Οσο για την θαλασσα παει 15μερες οσο ειναι κ η αδεια μας,την παω ομως κολυμβητηριο,θα μου πεις οτι δεν εχει το ιωδιο της θαλασσας,αλλα πιστευω οτι κ αυτο καλο ειναι γιατι σκληραγωγειτε λιγο παραπανω κ ισως να γινονται πιο ανθεκτικα τα παιδια.

να ρωτησω γιατι ειμαι λιγο ασχετη το aerolin κ το flexotide τα σπρει ειναι αντιβιωτικα?γιατι θεωρησα οτι μονο κορτιζονη εχουν μεσα?

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εμένα η Εύα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από εμετούς κι έχει ταλαιπωρήσει πολύ κι εμένα οπότε... Και στο φαγητό της είναι πολύ δύσκολη κι έτρωγε κι εκείνη αλεσμένες τροφές μέχρι τα 3. τώρα μασάει καλά και τρώει λίγο. Προσπαθώ να έχει καλή ποιότητα τροφής όσο μπορώ γιατί έχει εξεληχθεί σε πρώτης τάξης κρεατοσκίστη (του μπαμπά παιδί)!!!!

Από καιρού εις καιρόν της δίνω συμπλήρωμα διατροφής αλλά δεν το παρακάνω γιατί όλα θέλουν μέτρο.

Το aerolin και το flexotide δεν είναι αντιβιωτικά. Τουλάχιστον το πρώτο που το γνωρίζω καλύτερα είναι βρογχοδιασταλτικό. Το flexotide απ' ότι ξέρω χορηγείται σε ασθενείς με άσθμα.

Η δικια μου Ευα(ειναι κ συνονοματες) για να φανταστεις ακομα αναγουλιαζει,κ δυστυχως δεν θελει καθολου κρεας κ ειδικα το μοσχαρι,κ τρωει ελαχιστα.Μαλλον πρεπει να ανοιξουμε κ ενα ποστ με ανορεκτα παιδια :cry:

Και δεν ειναι οτι δεν ξερει να μασαει,γιατι τρωει παξιμαδια,απλα δεν θελει,τωρα που ειναι αρρωστη εχει να φαει απο την Παρασκευη,πινει 50γρ.γαλα,τρωει λιγο τυρι,κ δεν θελει τιποτε αλλο,ωστοσο ο γιατρος μου ειπε οτι τωρα ειναι καλυτερα που δεν τρωει, γιατι ειναι χαλια οι πνευμονες κ εαν πριστει κ το στομαχι της με φαγητο,μετα θα ειναι πιο δυσκολο να αναπνευει.

Vann μια και βαριέται να μασήσει, πάρε της διάφορα nut butters, όπως φυστικοβούτυρο (αρκετή πρωτείνη), αμυγδαλοβούτυρο (ασβέστιο), cashew nut butter (σίδηρο). Πάρε τα όμως από κάποιο κατάστημα με βιολογικά είδη για να είναι καλής ποιότητας και σιγουρέψου ότι δεν έχουν ζάχαρη ή φυτικά έλαια. Αρέσουνε πολύ στα παιδάκια (πάνω σε μαύρο ψωμί ή σε κομματάκια μήλου) και είναι πολύ ωφέλιμα. Εγώ δίνω και ταχίνι με ακατέργαστο μέλι στο γιο μου.

Για εκείνο το άρθρο με τη διατροφή που το είχα σε μετάφραση και απέτυχε η αποστολή με φαξ, το έβγαλα σε αρκετά φωτοαντίγραφα τώρα, οπότε αν θες θα στο στείλω με το ταχυδρομείο.

θελω,θελω θελω εχεις το αριθμο του φαξ η να στο στειλω?τα μονα που της αρεσουν ειναι τα δημητριακα,να τα τρωει σκετα,που η Αγλαια δεν εχει γραψει κ τα καλυτερα.Οσο για το μελι,βγαζει ο κουμπαρος μου ενα θεεικο μελι,αλλα δυστυχως δεν της αρεσει.Οσες κοπελες θελετε μελι πειτε μου,ειναι πραγματικα αγνο

θελω,θελω θελω εχεις το αριθμο του φαξ η να στο στειλω?τα μονα που της αρεσουν ειναι τα δημητριακα,να τα τρωει σκετα,που η Αγλαια δεν εχει γραψει κ τα καλυτερα.Οσο για το μελι,βγαζει ο κουμπαρος μου ενα θεεικο μελι,αλλα δυστυχως δεν της αρεσει.Οσες κοπελες θελετε μελι πειτε μου,ειναι πραγματικα αγνο

Δώσε μου τον καλυτερα ξανα, αν αποτύχει η αποστολή και αυτή τη φορά θα στο στείλω με το ταχυδρομείο. Μένεις μου φαίνεται Πειραιά; Γιατί ο άντρας μου εργάζεται στον Πειραιά, ίσως αν είστε κοντά να σου τα δώσει προσωπικά.

Δοκίμασε βιολογική βρώμη αντί έτοιμα δημητριακά. Στο γιο μου όμως δεν αρέσει.

Το μέλι είναι άθερμο; Μπορείς να το μάθεις αυτό; Αν είναι ενδιαφέρομαι!

Διαφημίσεις

Rosie και Vann, υπερθεματίζω τα των nut butters. Έδινα πολύ στις κόρες μου. Τώρα τρώνε πολλούς ξηρους καρπούς. Φυσικά θέλουν μεγάλη προσοχή και δεν τα συνιστώ σε παιδάκια κάτω των 6 χρόνων γιατί μπορεί να περάσει ένα κομματάκι στον πνεύμονα και να δημιουργηθεί φλεγμονή. Επίσης τους δίνω βιολογική βρώμη μουλιασμένη σε νερό με μέλι θυμαρίσιο που φτιάχνει ένας γνωστός μας και γνωρίζω πως είναι αγνό. Όσο για το ταχίνι με το μέλι, το τρώει πολύ ο μπαμπάς και έτσι το έχουμε καθιερώσει.

Μη φανταστείτε ότι η μικρή τρώει πολύ (προσπαθώ να μην την πιέζω) αλλά και σε μικρές ποσότητες την ωφελούν.

Της αρέσει βέβαια πάρα πολύ το γάλα (πού είσαι Αγλαΐα να φρίξεις! :lol: )και πολλές φορές πηγαίνει μόνη της στο ψυγείο για να πιει. Παραδόξως είχα παρατηρήσει πως τις μέρες που έπινε πολύ γάλα δεν έκανε εμετό.

Επίσης, επειδή της αρέσει πολύ κρέας (δε συμφωνώ με αυτό αλλά δικό της είναι το στομάχι και η απόφαση για το τι της αρέσει), προσπαθώ πάντα να της το σερβίρω με λεμόνι, ωμά λαχανικά, καρότα (που της αρέσουν πολύ) ή αν δε θέλει σαλάτα με τίποτα, χυμό πορτοκαλιού που βοηθάει την απορρόφηση του σιδήρου.

Βέβαια τους επιτρέπονται και μερικές ατασθαλείες (παιδιά είναι!) και όταν μου ζητάνε τηγανητές πατάτες ή μακαρόνια με κιμά δεν τους τα στερώ. Είναι νομίζω από τα λίγα παιδιά που στα παιδικά πάρτυ δεν πλησιάζουν τα πατατάκια και τα γαριδάκια γιατί τα βρίσκουν αλμυρά και το πολύ αλάτι όπως λέει η Εύα είναι... μπλιαχ!

(Από πού βγαίνει το Εύα της δικιάς σου; Τη μικρή μου τη λένε Ευανθία από τη γιαγιά)

Vann, πώς είναι η μικρή; Ξέχασα να ρωτήσω. ΄Εχει ακόμη πυρετό; Η δικιά μου το παλεύει χωρίς φάρμακα. Ξέρεις... ροφήματα, χυμούς, εντριβές... Έχουν σήμερα και οι γιατροί απεργία και η παιδίατρος δεν ήρθε στο Κ.Υ. Θα της έλεγα να έρθει στο σπίτι αλλά μένει πολύ μακριά και δεν υπάρχει περίπτωση...

Η Εύα μου πάντως, για να ξέρεις, ακόμη βαριέται να φάει και τα φρούτα προτιμά να τα τρώει αλεσμένα! Τσαντίζομαι μερικές φορές, αλλά απ' την άλλη σκέφτομαι ότι κάτι τέτοιο μειώνει τις πιθανότητες για εμετό...

(Αυτό με τον εμετό το είχε και ο μπαμπάς της όταν ήταν μικρός και τώρα είναι 1.85 άντρας και τρώει το φαγητό του μαζί με το πιάτο! Αυτό το σκέφτομαι όταν αγχώνομαι!)

Dimitrali δεν καταλαβα αυτα που εγραψες για τους ξηρους καρπους?στην δικια μου της αρεσουν παρα πολυ κ της δινω,ειναι ισως το μοναδικο πραγμα που τρωει ευχαριστα,μετα τις κιντερ.

Σαλατες οσο κ να εχω προσπαθησει δεν τρωει με τιποτα,ουτε καν να δοκιμασει,οποτε μια φορα την εβδομαδα στανταρ της κανω χορτοσουπα με ολα τα λαχανικα,ακομα κ μαρουλι της βραζω,ξερω οτι ωμα θα ηταν σαφως καλυτερα,αλλα δεν τα ακουμπαει.Οσο για το γαλα απο μηνων που εκοψα το δικο μου παλευω για να το πιει,για να καταλαβεις πινει 50γρ την ημερα κ στα πολλα κεφια 100γρ.

τηγανιτα δεν κανω ποτε στο σπιτι,οποτε δεν τρωει μονο μακαρονακια με τυρι της δινω,αλλα κ αυτα οχι συχνα.Οσο για τα παρτι επειδη ποτε στο σπιτι δεν περνουμε πατατακια,γαριδακια,οπου τα δει θελει να φαει,κ να σκεφτεις οτι κ στα δικα της φαγητα,κ στα δικα μας δεν βαζουμε καθολου αλατι.

Το Ευα της δικιας μου βγαινει απο το Ευαγγελια.Τωρα δεν εχει πυρετο εχει σταματησει κ ο βηχας αλλα δεν της βγαινει φωνη απο τα φλεμματα,θα φησω κ την σημερινη μερα να περασει,κ θα παρω τον γιατρο να ερθει να την δει.Μακαρι να επινε χυμους της στιβω ενα πορτοκαλι κ κανω χιλια δυο πραγματα για να το πιει,κ τα φρουτα που λες μακαρι να τα ετρωγε κ σε εμενα ευχαριστα,εγω της τα αλεθω κ τα τρωει με πολυ μεγαλη δυσκολια.

Η κορη μου θα ηταν ευτυχισμενη εαν την αφηνα τελειως νηστικη,ειναι ενα παιδι που μπορει να ζησει με νερο κ αερα,κ για να μην γινομαι πολυ υπερβολικη θα μπορουσε να ζησει με νερο κ ξηρους καρπους

Dimitrali δεν καταλαβα αυτα που εγραψες για τους ξηρους καρπους?στην δικια μου της αρεσουν παρα πολυ κ της δινω,ειναι ισως το μοναδικο πραγμα που τρωει ευχαριστα,μετα τις κιντερ.

'Οταν ένα παιδάκι τρώει ξηρούς καρπούς και στραβοκαταπιεί, υπάρχει περίπτωση να περάσει ένα κομματάκι στον πνεύμονα και αν δεν καταφέρει να το βγάλει βήχοντας να δημιουργηθεί στο σημείο που στάθηκε φλεγμονή. Όταν ήμουν στο Παίδων είχε κάνει εισαγωγή ένα παιδάκι για το λόγο αυτό. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ήταν εγχείριση. Είχα δει και μια σχετική εκπομπή στην τηλεόραση.

Μου φαίνεται ότι τώρα σε άγχωσα περισσότερο. Τι να σου πω. Προσωπική εμπειρία δεν έχω. Η μικρή μου τρώει πολύ τα καρύδια και τα αμύγδαλα και της δίνω.

Κατά τα άλλα... έχεις δοκιμάσει καθόλου να μην ασχοληθείς λίγο καιρό με το φαγητό της (να την αφήσεις εννοώ να φάει ό,τι και όσο θέλει) να δεις πώς θα πάει;

Δεν το ηξερα αυτο που ειπες για τους ξηρους καρπους,εχω ακουσει οτι πρεπει να τους δινουμε μετα τα 5ετη,αλλα φανταζομουν λογω πνιγμου,οχι οτι μπορει να δημιουργηθει φλεγμονη κ να χρειαστει χειρουργειο.

Αυτο που ειπες μου το εχουν πει πολλα ατομα,κ ναι το εχω κανει, την εχω αφησει 2μερες νηστικη κ δεν μου ζητησε τιποτα απολυτως,μονο νερο.

Το καλοκαιρι στις διακοπες μας,δεν ετρωγε τιποτα ολη την ημερα, μονο το απογευμα ηθελε ενα γιαουρτι,κ της εφτανε,κ πιστεψε με δεν ειμαι καθολου υπερβολικη,κ οσο μεγαλωνει τοσο χειροτερευει η κατασταση με το φαγητο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...