Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρυζάλευρο

candy1234

Recommended Posts

Ναι κι εγω αυτο ηθελα να ρωτησω.

Στα μαγαζια που πουλανε βιολογικα προιοντα υπαρχουν και για μωρακια κρεμες και ρυζαλευρο?

Εμενα ειναι 5,5 μηνων, αυριο παμε παιδιατρο, και νομιζω οτι θα μας πει και μας να της ξεκινησουμε σιγα σιγα στερεες τροφες.

CYaip2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στο αλμιρον το γαλα βρηκα μυγάκι μαυρο και η μια φιλη μου ασπρα σκουλικακια!
εγω μιλουπα εδεινα παντα.βανιλια η μπισκοτο η κ δημητριακα

μυγακια και σκουληκακια???:evil: Εγω εδινα αλμιρον στο πρωτο μου και στον δευτερο γιατι του επεφτε βρυ... και του εδωσα της Μιλουπα...και μου κακοφανηκε γιατι παντα θεωρουσα τη νουτρισια καλυτερη απο τη μιλουπα. Δημητρα εισαι ευχαριστημενη???

Ακόμα δεν έχω δώσει κρέμα αλλά αγόρασα ενα πακέτο ρυζάλευρο holle από μαγαζί με βιολογικά προιόντα! Φαντάζομαι ότι δε θα είναι πολύ νόστιμη αλλά τα μωρά μας δεν έχουν ακόμα εμπειρία άλλων γεύσεων. Παρόλα αυτά θα τη δοκιμάσω στον ανηψιό μου που είναι 15 μηνών και "παμφάγο" αν δεν τη φάει σημαίνει ότι είναι πολύ χάλια... :S

όσον αφορά τη ζάχαρη θα ήθελα να την αποφύγω όσο μπορώ γιατί το μωρό μας είναι ήδη "τσουπωτό"

uXGbp3.png

μυγακια και σκουληκακια???:evil: Εγω εδινα αλμιρον στο πρωτο μου και στον δευτερο γιατι του επεφτε βρυ... και του εδωσα της Μιλουπα...και μου κακοφανηκε γιατι παντα θεωρουσα τη νουτρισια καλυτερη απο τη μιλουπα. Δημητρα εισαι ευχαριστημενη???

επειδη μενω γερμανια κ η μιλουπα ειναι γερμανικη εχει πολλες γευσεις αλλα εγω εδινα μπισκοτο βανιλια κ δημητριακα.αυτες τις 3.εχει κ στραντσιατελα κ κακαο κ με κομματια κορν φλεικς κ με κομματια μουσλι .τα εχω δοκιμασει αυτα απο 1 φορα αλλα ετσι για αλλαγη γιατι δεν ηθελα να τα δεινω σοκολατα απο τοσο μικρα εννοειται.αν κ γραφει οτι δεν ειναι κανονικη σοκολατα.τισ κρεμες με κορν φλεικς κ μουσλι δε τισ ετρωγαν κ ετσι εμεινα στισ 3 που ειπα.το γιο μου οπως ειπα ακομα του δεινω το απογευμα γιατι δεν μασαει ακομα αν και εχει 17 δοντια:rolleyes: βαριεται :evil: τελος παντων στο θεμα μας...

ειμαι πολυ ευχαριστημενη γιατι 4 χρονια που παιρνω μιλουπα δεν εχω βρει τιποτα μεσα κ επισης ποτε δεν μου σβολιασε η κρεμα σε αντιθεση με κατι αλλες που εχω δοκιμασει οποτε ερχομουν ελλαδα. κ τα μωρα την ετρωγαν παντα .

γιατι σου κακοφανηκε δε καταλαβα?

γιατι ειμαι κολλημενη!!! και απο ότι ειδα, τα εγραψα και χαλια το προηγουμενο ποστ!! χαχα. Βασικα εγω ψαχνομαι για το τι γαλα θα δωσω γιατι ο μικρουκλης μου ειναι ημερων. και επιδη του επεσε βαρυ το αλμιρον του εδωσα μιλουπα και του ειναι μια χαρα. Παντα όμως θεωρουσα τη νουτρισια καλυτερη εταιρεια και σε ρωτησα για τη μιλουπα μια που ειδα ότι τη χρησιμοποιεις.

Διαφημίσεις

Το ρυζάλευρο της Holle το έκανα με φόρμουλα και έπαιρνε τη γεύση του γάλακτος. Οι άλλες μου φαίνονταν πολύ γλυκές και φαντάζομαι δεν έχουν την ίδια ποιότητα γάλακτος όπως είναι η φόρμουλα.

Έχω δώσει και πολύ κουάκερ που το έβραζα με λίγο νεράκι και μετά πάλι πρόσθετα φόρμουλα. Αλλά νομίζω μετά τον 8ο μήνα.

γιατι ειμαι κολλημενη!!! και απο ότι ειδα, τα εγραψα και χαλια το προηγουμενο ποστ!! χαχα. Βασικα εγω ψαχνομαι για το τι γαλα θα δωσω γιατι ο μικρουκλης μου ειναι ημερων. και επιδη του επεσε βαρυ το αλμιρον του εδωσα μιλουπα και του ειναι μια χαρα. Παντα όμως θεωρουσα τη νουτρισια καλυτερη εταιρεια και σε ρωτησα για τη μιλουπα μια που ειδα ότι τη χρησιμοποιεις.

και γαλα μιλουπα επιναν το απταμιλ.τις κρεμες του μικρου τις εκανα με γαλα αντι με σκετο νερο γιατι οταν αρχισε τα φαγητα δεν ηθελε αλλο γαλα...

Στο Βελγιο την Milupa την διακινει η Nutricia οποτε δεν θα διαφερουν πολυ. Εδω τουλαχιστον..

Διαφημίσεις

και γαλα μιλουπα επιναν το απταμιλ.τις κρεμες του μικρου τις εκανα με γαλα αντι με σκετο νερο γιατι οταν αρχισε τα φαγητα δεν ηθελε αλλο γαλα...

Στο Βελγιο την Milupa την διακινει η Nutricia οποτε δεν θα διαφερουν πολυ. Εδω τουλαχιστον..

σας ευχαριστω!;)

Εδω (στο Βελγιο) δεν εχουν γαλα οι κρεμες. Βαζεις εσυ οτι γαλα χρησιμοποιεις...

οριστε....το κερατο μου....και εμεις λογω αλλεργιας επρεπε να παιρνουμε ειδικες χωρις γαλα απο το φαρμακειο....γιατι τοσο διαφορετικες πολιτικες???να το κανανε και εδω τι καλα που θα ητανε γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

και οι holle δεν έχουν γάλα και βάζεις αυτό που πίνει το μωρό. παντως ο ανηψιός μου δεν την έφαγε! βασίζομαι στο ότι η μπέμπα δεν έχει φάει κατι άλλο και δε θα ξέρει από γεύσεις...

uXGbp3.png

συγνωμη απορια αυτες οι κρεμες που λετε δεν εχουν γαλα ηδη μεσα???

k εδω τις εχουν με γαλα κ χωρις γαλα.γραφει απεξω ποιες εχουν γαλα κ ποιες οχι

και οι holle δεν έχουν γάλα και βάζεις αυτό που πίνει το μωρό. παντως ο ανηψιός μου δεν την έφαγε! βασίζομαι στο ότι η μπέμπα δεν έχει φάει κατι άλλο και δε θα ξέρει από γεύσεις...

βιολογικες δοκιμασα κ στα 2 κ με τιποτα δε τις εφαγαν...2-3 κουταλιες κ μετα γκρινιαζαν κ εφτυναν...να πω την αληθειαα ειχαν δικιο γιατι δοκιμασα κ ειναι σα να τρωσ χαρτονι :? ανοστες κ βρωμανε:?

Διαφημίσεις

Εμεις αρχισαμε πριν 10 μερες περιπου φρουτα το πρωι και κρεμα βανιλια το απογευμα. Πηραμε νουτριτσια, η γιατρος μου ειπε οτι δεν ειναι τοσο γλυκια οσο οι αλλες. Την τρωει με μεγαλη ευχαριστηση και οντως επειδη δοκιμασα δεν ειναι πολυ γλυκια. Δε θεωρω κακο να φανε και λιγο κρεμουλα τα μωρακια μας, τουλαχιστον μιλαω για το δικο μου. Και μεις με κρεμες μεγαλωσαμε και μαι χαρα παιδια γιναμε. Ουτε θα εδινα του μωρου μου μια κρεμα ανοστη που βρωμαει απλα για να λεω οτι τρωει κρεμα. Θα ηθελα το μωρο μου να δοκιμαζει μονο ωραιες γευσεις, χωρις αυτο να σημαινει οτι θα του δωσω ζαχαρη ή οτιδηποτε ανθυγιεινο. Αλλα μια κρεμουλα ελεγμενη και εγκεκριμενη με ωραια γευση και μυρωδια δε νομιζω οτι βλαπτει.

Λοιπον κοριτσια, τα νεα μας. Γυρισαμε απο την παιδιατρο, και μας ειπε να ξεκινησει 2 φορες την εβδομαδα να τρωει ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ. Δεν μου ειπε ρυζαλευρο όπως νομιζα. Ειναι λογικο? Μαλιστα το ρυζαλευρο δεν μου το εμφανισε πουθενα σε μια λιστα που μου εδωσε με το τι πρεπει να τρωει και ποτε.

Αυριο θα παω να αγορασω, πιατακια, κουταλακια κλπ. Τι ωραια...

Επισης μου ειπε σε 1-2 εβδομαδες να της αλλαξω το γαλα σε 2ης βρεφικής ηλικιας. Μου εδωσε το Humana II, μεχρι τωρα επινε το Humana I, αλλα επειδή δυσκολευομαι να το βρω στα φαρμακεια, μου ειπε παρε οποιο θες, και απο το σουπερ μαρκετ ακομα, πχ το Frisolak ΙΙ. Εχετε κατι να προτεινετε περι γαλακτος?

Μολις μπει στον 6ο, ξεκιναμε φρουτοκρεμα στις 12 και γιαουρτι το απογευμα και θα εξακολουθω την Farine Lacte το μεσημερι, 2 φορες την εβδομαδα, τις υπολοιπες γαλα. Από 6,5 μηνων θα ξεκινησει χορτοσουπα.

Πως σας φαινεται?

CYaip2.png

σμουτσ απταμιλ εδινα κ οποτε δεν εβρισκα επερνα μιλουμιλ.το οποιο εχει αλλαξει ονομασια τωρα.παντωσ οταν πηγαμε ελλαδα κουβαλουσα γαλατα απο εδω αλλα ξεμεινα.νομιζα ειχα κ αλλο κουτι αλλα εκανα λαθος κ πηγε κ μου πηρε ο πεθερος μου απο εφημερευον το ναν κ βρηκα σκουληκακια μεσα.:? δεν ειχε ληξει ομως...

τελοσ παντων απο απταμιλ ειμαι ευχαρηστημενη.φαριν λακτε δεινουμε κ εδω ααπο 5 μηνων

Για γάλα, δεν τους έχω δώσει ποτέ αυτά που της δίνεις εσύ. Εμείς με Almiron ξεκινήσαμε, σε διάφορες μορφές του και ακόμα και σήμερα Almiron πίνουμε. Μια χαρά στα είπε η παιδίατρός σας, αυτή είναι και η σειρά με την οποία συνήθως εισάγουν τις τροφές στα μωρά, αν και τα γιαουρτάκια τα δίνουν λίγο αργότερα, αλλά χωρίς αυτό να είναι στάνταρ. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι η Φαρίν Λακτέ. Συνήθως ξεκινούν με ρυζάλευρο και Φαρίν Λακτέ βάζουν προς τους 12 μήνες. Τέλος πάντων, εκείνη είναι γιατρός, εκείνη ξέρει καλύτερα.

Δύο πράγματα εχω να σου πω:

1) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την παύση αποστείρωσης!!! Δεν ξέρω για σένα, αλλά για εμάς η συγκεκριμένη ημέρα ήταν ημέρα γιορτής, αν βάλεις ότι την ημέρα έπρεπε να φροντίζω να υπάρχουν πάντα 12-15 αποστειρωμένα μπιμπερό :?

2) Καλώς όρισες στον κόσμο του κουταλιού, του σπάσιμου νεύρων και του "γιατί το παιδί μου δεν τρώει το κρέας" :rolleyes: Μουχαχα!!!

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Εμείς ξεκινάμε 6 μηνών ρυζάλευρο, μια βδομάδα μετά μήλο κ.ο.κ 6,5 χορτόσουπα και 7 φαρίν λακτέ ή μπισκοτόκρεμα και κοτόπουλο. Γιαούρτι στους 8 μήνες. αποστείρωση επίσης τέλος. Οι κρέμες δημητριακών λεει είναι αναγκαίο να τις δοκιμάσουμε έστω και για μικρό διάστημα δλδ 1 μήνα μετά τις αντικαθιστούμε με γιαούρτι! στους 6 αλλάζουμε κ γάλα το frisomel και αν κάνει αναγωγές το comfort.

uXGbp3.png

1) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την παύση αποστείρωσης!!! Δεν ξέρω για σένα, αλλά για εμάς η συγκεκριμένη ημέρα ήταν ημέρα γιορτής, αν βάλεις ότι την ημέρα έπρεπε να φροντίζω να υπάρχουν πάντα 12-15 αποστειρωμένα μπιμπερό :?

2) Καλώς όρισες στον κόσμο του κουταλιού, του σπάσιμου νεύρων και του "γιατί το παιδί μου δεν τρώει το κρέας" :rolleyes: Μουχαχα!!!

1) Γιατι για εμας? που επειδή εκανα αποκλειστικα αντλήσεις ειχα ενα σκασμο μπιμπερο να αποστειρωνω, αλλα για φυλαξη του γαλακτος, αλλα για ταισμα και το θήλαστρο 8 φορες το 24ωρο? Τι σου λεει? Και για εμας ειναι γιορτή, πιστεψε με.

2) Κι αν ειναι κολλημενο σαν τη μαμα της (ετσι με ελεγε ο μπαμπας μου γιατι δεν ετρωγα τιποτα μικρη), σωθηκαμεεεεεεεεεεεε.

3)Ειχα την εντυπωση οτι το μηνυμα το ειχε γραψει η Dr. Δημητρα, γι αυτο εγραψα το σκατούλα. Μετα είδα οτι το εγραψες εσύ. Σορρυ για το χαρακτηρισμο, οχι πως σε ντρεπομαι βεβαια (ξεδιαντροπη).

CYaip2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...