Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

''ΚΑΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ....''

Recommended Posts

Δεν πειράζει,από τις συζητήσεις βγάινουν πολλά ..

Γνώμη μου όπως είπα και παραπάνω είναι όλα να γίνονται με μέτρο..Όπως το περιγράφεις είναι γαιδουριά από τους γονείς (τα παιδιά αν είναι ζωηρά σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορούν να κάνουν από μόνα τους κάτι γι αυτό)

Από την άλλη, μην περιμένεις παιδάκια αγγελούδια, δηλαδή να κάθονται σε ένα σημείο και να μην πειράζουν τίποτα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 85
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οχι βεβαια.Εννοειται οτι δε θα κατσουν σε μια μερια τα παιδια. Και ζημιες θα κανουν και φασαρια. Το θεμα ειναι να δειξουν λιγο ενδιαφερον οι γονεις.Εστω μια φορα να τους δω να σηκωθουν να δουν τι κανουν τα παιδια τους και ας πεθανω!!!! :shock:

Νομίζω ότι η Κουκλίτσα θέλει να πει ότι την ενοχλεί η απάθεια των γονιών για τις ζημιές που κάνουν τα παιδιά και όχι τα ίδια τα παιδιά. Είναι φυσιολογικό να γίνονται ζημιές απο τόσο μικρά παιδάκια, το πρόβλημά της είναι γιατί αυτοί οι γονείς δεν αντιδράνε. Δεν είχε καμία πρόθεση να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με το συγκεκριμένο ζευγάρι αλλά η συμπεριφορά του μη σεβασμού προς τον χώρο της, τον οποίο έχει φτιάξει με προσοχή και αγάπη, την έκανε κατ' επέκταση να μην τρέφει ζεστά συναισθήματα για αυτούς. Είναι νομίζω φυσιολογικό να χάνεις την εκτίμησή σου για κάποιον ο οποίος δεν σέβεται τον χώρο σου.

Σωστά κατάλαβα;

Επίσης συμφωνώ στο ότι είναι θέμα τύχης το ότι ένα παιδί λαμβάνει καλύτερα οδηγίες και δεν είναι μόνο θέμα επιτυχίας του γονιού στην οριοθέτηση, αλλά παράλληλα, είναι θέμα του γονιού να αντιλαμβάνεται κατά πόσο το παιδί του είναι ικανό να λαμβάνει αυτές τις οδηγίες και ανάλογα να πράττει. Εννοώ ότι ο γονιός θα αποφασίσει μετά αν και πόσο θα το προσέχει όταν βρίσκεται σε ένα ξένο σπίτι, την διάρκεια παραμονής τους εκεί ώστε να μην κουράσει τους οικοδεσπότες, αν θα προσπαθήσει να βρει κάποιον να τα αφήσει ώστε να μη δημιουργήσει προβλήματα στον χώρο που θα πάει και να μπορέσει κι αυτός/ή να πει μια κουβέντα με την ησυχία του κλπ.

.png598179cdyrs354c2.gif

θα προσπαθησω να ειμαι οσο μπορω πιο ευγενικη γιατι τα εχω παρει λιγο διαβαζω το ποστ σου οχι μονο αυτο αλλα και τα αλλα που γραφεις δεν θα ηταν καλο κουκλιτσα μου να ασχοληθεις λιγο με τα δικα σου προβληματα απο το να καθεσαι εδω και να θαβεις ανθρωπους που τους κανεις παρεα? Αυτο με κανει εξαλη οχι μονο με εσενα αλλα με ολους αυτους που μπροστα σου κανουν οτι ολα ειναι καλα και μετα το φτυαρι δεν τους θες σπιτι σου απλα μην τους καλεσεις . Οσο γι αυτο που γραφεις για τα παιδια τους προσεχε γιατι εμεις εδω στην Κρητη λεμε οτι κοροιδευεις το λουζεσαι. Οταν με το καλο λοιπον παρεις την αποφαση για το τι δουλεια θα κανεις , για το τι μανα θα γινεις ,οταν με το καλο ο Θεος αποφασισει να σου δωσει ενα παιδι τοτε θα εισαι σε θεση να πεις την αποψη σου.Ακου λοιπον εχω 2 παιδια ,στο σπιτι μου τα αφηνω να κανουν και καμια σκανταλια στα ξενα ομως τρεχω απο πεισω τους( για να μην εχουν να λενε καποιες καλη ωρα ονοματα δεν λεμε ) οταν ερθουν στο δικο μου το σπιτι παιδια και κανουν και καμια αταξια θα το πω στην μαμα τους με ομορφο τροπο (αν ειναι κατι σοβαρο) διαφορετικα δεν τρεχει και τιποτα .Για το τελος συγνωμη αν ημουν λιγο σκληρη αλλα δεν μπορω την υποκρισια Α. και μια τελευταια συμβουλη μην εχεις τοσο αγχος για να μεινεις εγκυος γιατι δεν θα μεινεις ευκολα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Διαφημίσεις

θα προσπαθησω να ειμαι οσο μπορω πιο ευγενικη γιατι τα εχω παρει λιγο διαβαζω το ποστ σου οχι μονο αυτο αλλα και τα αλλα που γραφεις δεν θα ηταν καλο κουκλιτσα μου να ασχοληθεις λιγο με τα δικα σου προβληματα απο το να καθεσαι εδω και να θαβεις ανθρωπους που τους κανεις παρεα? Αυτο με κανει εξαλη οχι μονο με εσενα αλλα με ολους αυτους που μπροστα σου κανουν οτι ολα ειναι καλα και μετα το φτυαρι δεν τους θες σπιτι σου απλα μην τους καλεσεις . Οσο γι αυτο που γραφεις για τα παιδια τους προσεχε γιατι εμεις εδω στην Κρητη λεμε οτι κοροιδευεις το λουζεσαι. Οταν με το καλο λοιπον παρεις την αποφαση για το τι δουλεια θα κανεις , για το τι μανα θα γινεις ,οταν με το καλο ο Θεος αποφασισει να σου δωσει ενα παιδι τοτε θα εισαι σε θεση να πεις την αποψη σου.Ακου λοιπον εχω 2 παιδια ,στο σπιτι μου τα αφηνω να κανουν και καμια σκανταλια στα ξενα ομως τρεχω απο πεισω τους( για να μην εχουν να λενε καποιες καλη ωρα ονοματα δεν λεμε ) οταν ερθουν στο δικο μου το σπιτι παιδια και κανουν και καμια αταξια θα το πω στην μαμα τους με ομορφο τροπο (αν ειναι κατι σοβαρο) διαφορετικα δεν τρεχει και τιποτα .Για το τελος συγνωμη αν ημουν λιγο σκληρη αλλα δεν μπορω την υποκρισια Α. και μια τελευταια συμβουλη μην εχεις τοσο αγχος για να μεινεις εγκυος γιατι δεν θα μεινεις ευκολα

Συγγνώμη κιόλας... αλλά πες τα χρυσόστομη!!

1. Καλε εγω τα λεω και μπροστα τους , αυτοι λενε διαφορα για μενα απο πισω,κυριως στα πεθερικα... Και γι αυτο εχουμε τσακωθει καποιες φορες...

Και εγω σιχαινομαι αυτους που τα λενε απο πισω, γι αυτο και δε το κανω! Φυσικα αυτο δεν αρεσει στους περισσοτερους...

2. Σιγουρα ο,τι κοροιδευεις το λουζεσαι, αλλα επισης σιγουρα εσυ προσπαθεις για το καλυτερο δυνατον (πχ να σεβεσαι το σπιτι του αλλου, αλλιως να μην πηγαινεις καθολου και κυριως να μην τον θαβεις πισω απο την πλατη του και απο μπροστα του να εισαι αγκαλιες-φιλια, οπως κανει η μαμα των μωρων..)

3. Τελος, απο που βγηκε το συμπερασμα οτι πχ δε δουλευω ή οτι δεν εχω καποιο χομπυ;;;;

Α, και οταν μου καταστρεφουν το σπιτι... ειναι δικο μου προβλημα... οχι του γειτονα!!!!

Και δε τους κανουμε παρεα... τους βλεπουμε οποτε τυχει (κυριως σε οικογενειακα τραπεζωματα ή γιορτες) , κυριως για να βλεπουμε τα μικρα, για κανενα αλλο λογο, και το ξερουν και οι ιδιοι!

Λοιπον δεν καταλαβα γιατι εγινε η παρεξηγηση...και συγνωμη κιολας αλλα και εσεις ποσους γνωστους εχετε και πολλες φορες θα θελατε να καταπιειτε προκες παρα να ερθουν σπιτι σας?ΔΗΛ.μονο στην κουκλιτσα συμβαινει αυτο?

και γω δουλευω απο το πρωι ως το βραδθ ειμαι υποχρεωμενη πολλες φορες για πολλαπλους λογους να δεχτω στο σπιτι μου ατομα που δεν πολυσυμπαθω και εχω την απαιτηση να σεβαστουν τα παιδια τους τον χωρο μου το σπιτι μου το παιδι μου και την κουραση μου,οτι δηλ κανω εγω οταν παω στο σπιτι τους(σπανια βεβαια)

δεν ειναι πολυ υποκριτικο να λεμε οτι ΟΣΟΙ ερχονται σπιτι μας ειναι παντα καλοδεχουμενοι?

ειχα γραψει για καποιον συναδερφο του αντρα μου που ερχονται σπιτι μας να φανε να πιουνε και οταν ηταν 2 μηνων εγκυος η γυναικα του μου ζητησε να τραβηξω το καζανακι της τουαλετας γιατι αυτη δεν μπορουσε λογο εγκυμοσυνης!!!!!!!

σαφως και ανεχομαστε ατομα τα οποια δεν θελουμε για πολλους λογους......

ΕΣΑς ΔΕΝ ΣΑς ΕΤΥΧΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ Ε??????????????αντε πεταει ο γαιδαρος μην χαλασουμε σε κανεναν το χατηρι.

Εγώ δεν στέκομαι εκεί. Δεν με πείθει ότι δεν μπορεί να έχει μια ειλικρινή σχέση με τα αδέρφια της, και να τους ξεκαθαρίσει ότι δεν της αρέσει να συμπεριφέρονται έτσι τα παιδιά τους στο σπίτι της, και μέχρι να αλλάξουν συμπεριφορά να μην ξαναπάνε (λέω ένα παράδειγμα). Αδέρφια είναι στο κάτω κάτω! Δεν μπορεί να τους το δώσει να το καταλάβουν?!

Διαφημίσεις

Θεωρώ οτι τα όσα είπαν η Ζαχαρένια και η Αντιγόνη μια άτυχη στιγμή και θα προτιμήσω να μη το σχολιάσω και να λήξει εδώ.... Απλά υπενθυμίζω οτι η κοινή λογική και η αίσθηση σωστού/λάθους είναι έμφυτα, δεν αποκτιούνται μόλις κάνεις παιδί... Όσο για το τελευταίο σου σχόλιο Αντιγόνη, εγώ καταλαβαίνω οτι το πρόβλημα είναι με τη συννυφάδα της και όχι με τον αδερφό και μπορώ εν μέρει να κατανοήσω το οτι δε της λέει αυτά που θέλει για να μη στεναχωρηθεί και ο άντρας της και δημιουργηθεί τελικά πρόβλημα στο δικό της σπίτι.

Απο κει και πέρα κουκλίτσα ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να λήγει το πανηγυράκι, είναι μια μέρα να καλέσεις φιλικά σου ζευγάρια με παιδάκια και να τους πείς να έρθουν και εκείνοι ("ελάτε βρε κι εσείς να πιούμε έναν καφέ και να γνωρίσουν τα παιδιά νέους φίλους! Ευκαιρία είναι!!!"). Εννοείται οτι τα εν λόγω ζευγάρια δεν θα πρέπει να έχουν ανάλογη συμπεριφορά ή απόψεις με τους "δικους" σου. Να δείς οτί θα έρθουν και θα συμπεριφερθούν και άψογα απο ντροπή αν μη τί άλλο... Αν αυτό το σκηνικό επαναλαμβάνεται σε γιορτές, γενέθλια κλπ, με τον καιρό θα συμπεριφέρονται σωστά και όταν δεν είναι άλλοι γονείς παρόντες...

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...