Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καταγγγελια για αμοιβη ιατρου

Recommended Posts

απο οσα εχω ακουσει θεσσαλονικη και Αθηνα δεν εχουν καμια σχεση στις τιμες. Ο βορας ευτυχως ειναι ευτυχης σε αυτο το θεμα :lol:

...αχ και εγω Θεσσαλονικια ειμαι αν και η μοιρα και ο ερωτας με φεραν στην Αθηνα....μακαρι να ειμασταν ακομη πανω ...σε πολλα ειναι πιο ευτυχης ο Βορράς :D

15y67pjh3qff1vr1.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες τις μανούλες! :D

Ειλικρινά χαίρομαι που έχει θιχτεί το θέμα με τις αμοιβές των γιατρών, μα χαίρομαι περισσότερο που υπάρχουν ακόμα γυναίκες που βλέπουν την αλήθεια κατάματα.

Πράγματι όι περισσότεροι γιατροί το βλέπουν σαν εμπόριο, τη γέννηση ενός παιδιού, αλλά έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν γονιό, να παρανιέται στον γιατρό του για την αμοιβή και αναφέρομαι κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.

Πριν από ένα χρόνο γέννησε η γυναίκα του ξαδερφού μου στο Μητέρα. Ο γιατρός ήταν ξάδελφος της κοπέλας και εκτός ότι σε κάθε επίσκεψη έπαιρνε 70 €, όταν γέννησε της ζήτησε 2000 €. Όταν σε κάποια συζήτηση με τον ξαδερφό μου, του είπα ότι θα μπορούσε να μην έπαιρνε ο γιατρός τόσα λεφτά, μου είπε "αν κάνει σκόντο σε κάθε συγγενή, τότε θα πεινάσει ο ίδιος". Με λίγα λόγια, δεν τον ενόχλησε το γεγονός, ότι παρόλο που ήταν συγγενής δεν τους χάρισε ούτε μια επίσκεψη.

Ε! με συγχωρείτε, αλλά τα θέλει ο κ.... του.:twisted:

Ίσως να είμαι υπερβολική και ίσως να μην το έθιγα καθόλου το θέμα του οικονομικού, αλλά μιλάμε για συγγενή και όχι κάποιον γνωστό ή φίλο!

Ίσως δεν θα έπρεπε να το πω, για διάφορους λόγους, αλλά ο δικός μου ο γιατρός, που δεν έχω καμιά συγγένεια μαζί του, επειδή τον ξέρω αρκετά χρόνια, εκτός του ότι δεν μου πήρε ποτέ λεφτά για επίσκεψη, πάντα μας τα έδινε πίσω και μας έδιωχνε, όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί, με το ζόρι του έβαλα στην τσέπη 500 €. Στην 2η εγκυμοσύνη και πάλι δεν δέχτηκε λεφτά για καμιά επίσκεψη, αλλά και μέχρι και σήμερα (4½ μήνες μετά τον τοκετό),σκέφτομαι τι να του πάρω, γιατί δεν πρόκειται να δεχτεί τα χρήματα!! Να αναφέρω, ότι το 1ο παιδί το γέννησα σε δημόσιο και το 2ο σε ιδιωτικό μαιευτήριο .

Αισθάνομαι πολύ άσχημα και ο άντρας μου το ίδιο, δεδομένου ότι και οι 2 εγκυμοσύνες μου, ήταν λίγο περίεργες, αλλά και γιατί σε άλλη περίπτωση - με άλλο γιατρό, ίσως τώρα να μην είχα στην αγκαλιά μου το μωράκι μου!!!

Τον ευχαριστώ μέσα απο τα βάθη της καρδιάς μου!!!!!

Ξέρω ότι και όλο το χρυσάφι του κόσμου να του δώσω, ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορέσω να του ξεπληρώσω το καλό που έχει κάνει, για μένα και την οικογένεια μου!!!!!!!!!!!!!

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟς ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!!!!!!

Μακάρι τα παιδιά του να είναι πάντα καλά και να του μοιάσουν, έστω και λίγο, στο φιλότιμο και το σθένος του!!!!!!!!

Σας ευχαριστώ για το χώρο και τον χρόνο σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll:

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

απο οσα εχω ακουσει θεσσαλονικη και Αθηνα δεν εχουν καμια σχεση στις τιμες. Ο βορας ευτυχως ειναι ευτυχης σε αυτο το θεμα :lol:

Ασχετο...ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!!!!

Να τα χαιρεσαι Γατουλα και να τα καμαρωσεις οπως επιθυμεις!Και του χρονου!

Θα παρουμε και μεις στολη καλε να βαλουμε την Τσικνοπεμπτη!

FWusp3.png

Οι περισσότερες γυναίκες εχουμε μια σχεδόν ''ερωτική '' σχεση με το γυναικολογο μας και δυσκολευόμαστε να τον αμφισβητησουμε ή να τον αλλάξουμε. Επισης οι περισσότεροι καταφερνουν να πισουν τις πελατισσες τους οτι το παιδί γλύτωσε από του χαρου τα δοντια στον τοκετο και χωρίς την παρουσία του θα συνέβαινε το μοιραιο.

Γελάω πολλες φορες οταν ακουω τη φράση ''ο γιατρος μου ειναι πανω από όλα ανθρωπος'' και από την αλλη γδερνουν οικονομικά την γυναικα. Αν ηταν ανθρωποι θα ζητουσαν και ανθρώπινη αμοιβή για τις υπηρεσίες.

Θεωρω επίσηε απαραδεκτο που δεν ξεκαθαρίζουν πολλοι από την αρχή την αμοιβή τους. Ο γιατρός μου απέφευγε να με ενημερωσει παρόλο που τον ειχα ρωτησει πολλές φορές. τελικά το ποσό που μου ζητησε ήταν ελαχιστο (600 ευρω-ιδιωτης γιατρός), αλλά μεχρι το τελος ειχα αγχος πόσα θα μου παρει.

Γελάω πολλες φορες οταν ακουω τη φράση ''ο γιατρος μου ειναι πανω από όλα ανθρωπος'' και από την αλλη

και από την αλλη οι καισαρικές πάνε σύννεφο.

Και εγώ γελάω όταν το ακούω.

Διαφημίσεις

εγω κοριτσια θα γενναγα στο λυτο που ειταν ο γιατροσ μου θα επερνε 3500 η κλινικη και αλα τοσα ο γιατροσ ετσι γεινεται αλα λογο που εκανε ενχιρηση η μητερα μου γεννησα στον τοπο μου χωρισ αμιβη

εδωσα εγω κατι στο γιατρο γιατι το ηθελα και στισ νοσοκομεσ

ειταν 2 γυναικολογοι και 4 νοσοκομεσ ειμουν μονη που γεεννησα και ειταν ολοι απο πανω μου

ουτε στη καλιτερη κλινικη να γενναγα δε θα ειχα τοση περιποιηση!!

τουσ ευχαριστω ολουσ παρα πολυ!!!

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!

Γεννησα με φυσιολογικο τοκετο,σε ιδιωτικο μαιευτηριο, η γιατρος μου ηξερε εξ αρχης πως θα εμενα σε μονοκλινο λουξ,παρολο το γεγονος δεν εκμεταλευτηκε την κατασταση και σαν αμοιβη πηρε 700 ευρω.

Σε καθε επισκεψη πληρωνα μονο τον υπερηχο 25 ευρω.

Ειλικρινα δεν γνωριζα πως μερικοι γιατροι ζητανε αμοιβη ιση με την τιμη του δωματιου....

Ναι το λάθος είναι και δικό μας που δεν δευκρινήσαμε εξ αρχής την αμοιβή του...από την άλλη δεν μας εδινε ξεκάθαρη απάντηση και επειδή το παιδί είναι με εξωσωματική ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι/αγχωμένοι που δεν επιμείναμε παραπάνω. Τα λεφτά τα πληρώσαμε (όπως είπα και στο post το 80% το παίρναμε πίσω από την ασφάλεια) αλλά εξακολουθώ να πιστευω ότι είναι μία υπερβολική αμοιβή για εναν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ τοκετό (ας μην μπω σε λεπτομέρειες για την μάχη που έδωσα για να μου επιτραπεί να γεννήσω φυσιολογικά)

8000 Ε η 800Ε?

Ναι το λάθος είναι και δικό μας που δεν δευκρινήσαμε εξ αρχής την αμοιβή του...από την άλλη δεν μας εδινε ξεκάθαρη απάντηση και επειδή το παιδί είναι με εξωσωματική ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι/αγχωμένοι που δεν επιμείναμε παραπάνω. Τα λεφτά τα πληρώσαμε (όπως είπα και στο post το 80% το παίρναμε πίσω από την ασφάλεια) αλλά εξακολουθώ να πιστευω ότι είναι μία υπερβολική αμοιβή για εναν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ τοκετό (ας μην μπω σε λεπτομέρειες για την μάχη που έδωσα για να μου επιτραπεί να γεννήσω φυσιολογικά)

8000 Ε η 800Ε?

8 χιλιάδες ευρώ :o

15y67pjh3qff1vr1.png

8000 Ε η 800Ε?

8 χιλιάδες :o

15y67pjh3qff1vr1.png

Διαφημίσεις

8000 Ε η 800Ε?

8 χιλιάδες :o

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

:evil::evil::evil::evil::evil:

τα εδωσες?

Εγώ πάντως θα έδινα 2000 και θα του έλεγα και πολλά είναι! και δεν θα ξαναπατούσα, άκου εκεί θράσος! Δεν το κατάλαβα δηλαδή, αν ήταν και πρόωρο π.χ. το μωρό ένα μήνα και έμενε 1 μήνα θερμοκοιτίδα τι θα κάνατε; θα ψάχνατε για δάνειο αυτή τη στιγμή για να τον πληρώσετε;;; έλεος.

Μιλήσε με τον Ιατρικό σύλλογο. Μην το αφήσετε έτσι να σας εκμεταλλευτούν!

Ίσως κάνω λάθος, αλλά μήπως περιλαμβάνεται στην αμοιβή και η διαδικασία της εξωσωματικής?

Διαφορετικά είναι πράγματι εξωφρενικό το ποσό της αμοιβής του!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

Ίσως κάνω λάθος, αλλά μήπως περιλαμβάνεται στην αμοιβή και η διαδικασία της εξωσωματικής?

Διαφορετικά είναι πράγματι εξωφρενικό το ποσό της αμοιβής του!

Οχι, η διαδικασία της εξωσωματικής ήταν άλλη χρέωση...έχετε δίκιο...και εμείς δεν το αντιμετωπίσαμε σωστά και την πατήσαμε. Με τον Ιατρικό Σύλλογο μίλησα και μου απάντησαν ότι οι αμοιβές του κάθε γιατρού είναι κάτι που είναι στην διακριτική ευχέρεια του και δεν επεμβαίνουν. Απλά τώρα πήρα το μάθημα μου για την επόμενη φορά. Δηλαδή εάν δεν είχα ασφάλεια τι θα γινόταν? Θα βγαίναμε στη ζητιανά?

15y67pjh3qff1vr1.png

Πιθανολογώ οτι αν δεν υπήρχε η ιδιωτική ασφαλεια δεν θα ζητούσε και τόσα λεφτά. Αλλά αφου βρήκε την ασφαλεια και ολοι οι γιατροι ξέρουν λιγο πολύ τι πληρωνουν οι ασφαλιστικες γιαυτο και τα ζήτησε.

Αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοει ο ιατρικος σύλλογος για τις αμοιβές. Εντάξει να ήταν μια λογική τιμή αλλά 8.000,00€ ειναι πολλά λεφτά!!!

Μήπως να συμβουλευόσουν ενα δικηγορο; Μήπως ο συνηγορος του πολίτη θα μπορούσε να βοηθήσει;

Εγώ θα σου πω τι θα έκανα. Θα του έδινα ενα ποσό, βαση του τι παίρνουν οι περισσότεροι, οχι βαση δωματιου, δηλαδή 1500-2000 το πολύ πολύ. Αν τα ηθελε εχει καλώς αν οχι παλι καλώς. Γιατί εφόσον δεν στο ειχε ξεκαθαρισει από την αρχη τι θα ισχυριστεί;

Εμάς ο γιατρος μας ειχε πει ολες τις τιμές, Φ.Τ. - Κ.Τ. -νοσοκομείο-κλινική. τελικά πήγα στην εφημερία του στο νοσοκομείο και δεν πήρε τίποτα! Απλα εφημέρευε. Ασχετα τι δωσαμε εμεις σαν δώρο.

Πολυ ψηλα τον αμανε εχει παρει ο δικος σας. Στην τελική δεν μπορει να σας κανει τίποτα, ουτε θα ξαναπας ουτε θα τον ξαναδεις.

Διαφημίσεις

Η Φουστια εγκειται στο γεγονος οτι αρνηθηκε να σας πει τιμη απο πριν, αφηνοντας να εννοοηθει πως θα ναι μια λογικη τιμη.........οχι οτι θα μετρουσε ποσα του λειπουν για να τα φαει απο σας!!!!

Γι αυτο και μονο αξιζε χουνερι μεγαλο!!!! Αλλα τετοιοι απατεωνες ειναι,....εκμεταλευονται την χαρα και την δυσκολη στιγμη των γονιων για να τους τα αρπαξουν ..... :evil:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 3 εβδομάδες μετά...

8000 Euro!!! Και να σκεφτείς πως το ανθρώπινο γένος επι εκατομμύρια χρόνια αναπαραγόταν μια χαρά χωρίς να δίνει μια δεκάρα...

Mία φυσιολογική ανθρώπινη διαδικασία είναι ρε κορίτσια και ο τοκετός, δεν έιναι αρρώστια να πώ ότι χρειάζετε να πάτε και στον πιο ψαγμένο...Είναι απαραίτητα όλα αυτά???? Δεν λέω αν μείνετε 100% ευχαριστημένες και το αντέχει η τσέπη σας δώστε κάτι παραπάνω, και του δημοσίου να είναι, άλλα όχι και 8000 Euro....

.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...