Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καταγγγελια για αμοιβη ιατρου

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους...ειμαι καινουργια στο site και χαρηκα παρα πολυ που σας ανακαλυψα και πηρα τοση γνωση απο τις εμπειριες σας.

Θελω να καταγγείλω (η μάλλον να απορήσω) το εξής¨

Γέννησα τον γιο μου με ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ τοκετο στο ΜΗΤΕΡΑ. Λογω της υπαρξης παλιου ασφαλιστικού συμβολαίο που μου καλύπτει το 80% του τοκετού, έμεινα σε μονοκλινο Λουξ δωμάτιο καθώς είμασταν σε θέση να ανταποκριθούμε οικονομικα στο υπόλοιπο 20% που θα επρεπε να πληρώσουμε. Υπολογιζαμε ομως χωρις τον ξενοδοχο!!! Ο γιατρος ζήτησε σαν αμοιβη για εναν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ τοκετο (οπου δεν ήταν καν παρών τον μισο χρονο) αμοιβή 8.000€!!!! Τόσα χρήματα δεν παίρνουν χειρουργοί στο Ιατρικό, Υγεία δεν ξέρω που αλλού για εγχειρίσεις βαρύτατες. Και ερωτώ...είμαι εγώ παράλογη ΄΄η όντωσ η αμοιβή αυτή ήταν στυγνη εκμετάλευση? Και ναι φταιω εως ενα βαθμο και εγω που δεν επεμενα εκ των προτερων να μάθω πόσο θα μου στοιχίσει η αμοιβή του (ήμασταν συνέχεια ας γεννήσεις με το καλό και θα τα βρούμε)

15y67pjh3qff1vr1.png

Διαφημίσεις

Συγνώμη, και τον πληρώσατε τελικά;;; Το ποσό είναι τραγικό, αλλά οι γιατροί συνηθίζουν να παίρνουν την ίδια αμοιβή με το μαιευτήριο...

και ίσως να φταίτε λίγο και εσείς που δεν επιμείνατε να μάθετε πριν...

kr3fp2.png

Ρε παιδια εμενα αυτο το πραγμα με τρελαινει.. Ποτε δεν καταλαβα τι σημαινει θα παρει αμοιβη οσο και το κοστος του δωματιου, το θεωρω το πιο απαραδεκτο πραγμα που εχω ακουσει ποτε και δυστυχως ειναι πολυ συνηθης τακτικη τελευταια :evil::evil:

Δυστυχως επρεπε να τα ειχατε συζητησει μαζι του, να ειστε ενημεροι... Εγω ας πουμε αν μου ελεγε ο γιατρος για υπερβολικες αμοιβες θα τον αλλαζα οπωσδηποτε...

Δυσκολο το βλεπω να βγαλετε ακρη, αλλα ευχομαι να δικαιωθειτε...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

Ο γιατρος ζήτησε σαν αμοιβη για εναν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ τοκετο (οπου δεν ήταν καν παρών τον μισο χρονο) αμοιβή 8.000€!!!!

Βρε δε πάμε καθόλου καλάααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλά κάνω γω και προτιμώ τα δημόσια.

Συγνώμη κιόλας δεν ξέρω την οικονομική σας κατάσταση αλλά εγω αγόραζα με αυτά τα χρήματα ένα ωραιότατο αυτοκινητάκι που το εχω ανάγκη. ΣΙγά μην τα έδινα στον "επισκέπτη της γέννας"

Απ΄όσο γνωρίζω ή αμοιβή του γιατρού είναι όσο στοιχίζει το δωμάτιο.

(Αν θυμάμαι καλά :oops: )

Ο δικος μου γιατρος μου ειχε πει εξαρχης οτι παιρνει 1500 ευρω και για ΦΤ και για ΚΤ... Δεν ανακατεψε ποτε δωματιο και αμοιβη... Αλλοι το κανουν, αλλοι οχι.. Γεννησα στο Ιασω...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Ναι το λάθος είναι και δικό μας που δεν δευκρινήσαμε εξ αρχής την αμοιβή του...από την άλλη δεν μας εδινε ξεκάθαρη απάντηση και επειδή το παιδί είναι με εξωσωματική ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι/αγχωμένοι που δεν επιμείναμε παραπάνω. Τα λεφτά τα πληρώσαμε (όπως είπα και στο post το 80% το παίρναμε πίσω από την ασφάλεια) αλλά εξακολουθώ να πιστευω ότι είναι μία υπερβολική αμοιβή για εναν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ τοκετό (ας μην μπω σε λεπτομέρειες για την μάχη που έδωσα για να μου επιτραπεί να γεννήσω φυσιολογικά)

15y67pjh3qff1vr1.png

ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ;;;; :twisted:

ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΔΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ-ΓΙΑΤΡΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ 1300 Φ.Τ. ΚΑΙ 1700 Κ.Τ.! ΚΑΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΣΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Εγώ, πάλι, έχω ακούσει ότι αυτή η ...εναρμόνιση τιμής δωματίου - αμοιβής γιατρού άρχισε ακριβώς λόγω των ασφαλιστηρίων,ειδικά αν ο γιατρός είχε ακούσει ότι σας καλύπτει η ασφάλεια.

Η αμοιβή, πάντως, είναι υπερβολικότατη, και μάλιστα για κάτι που είναι και το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο!

Διαφημίσεις

εκτος οτι ειναι παραλογη απαιτηση....για πες μου...θα τα παρεις τουλαχιστον πισω απο την ασφαλεια??εννοω καλυπτει και αυτο το ποσο???γιαιτ αν ναι να του πεις στα δινω ΜΟΝΟ αν μου κοψεις αποδειξη....για να δουμε αν θα το κανει....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Πάντως και ο γιατρός απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση από την αρχή. Αφού δεν ξεκαθάρισε από την αρχή ότι αμοίβεται με βάση το δωμάτιο και ήθελε να τα βρείτε στο τέλος ας το διαπραγματευτείτε και εννοείται ότι θα πληρώσεις ότι γράφει η απόδειξη.

Συνήθως οι γιατροί πέρνουνε όσα στοιχίζει και το δωμάτιο .

Την αμοιβή γιατρού δεν στην καλύπτει η ασφαλειά σου γιατί εμένα μια γνωστή με παλιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο πλήρωσε το 80% το νοσοκομείο και το 80% την αμοιβή του γιατρού βάση της απόδειξης.

Και κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να σε ενημερώσει πρώτα .

το γιατρος = δωματιο ειναι γνωστο ομως κοριτσια

κακως ισχυει αλλα ισχυει τι να κανουμε

και το βαμβακι διαφορετικη τιμη εχει αναλογα με το δωματιο

παραλογισμος αλλα πραγματικοτητα

και εγω δεν ηξερα τιμη γιατρου και την εμαθα πολυ αργοτερα αλλα ευτυχως ανηκε στην κατηγορια των λογικων γιατρων :roll:

kKZUp2.png

Εγω παντως απο εσας εδω εμαθα οτι η αμοιβη ειναι αναλογη του δωματιου.Ο γιατρος μου στη Θεσσαλονικη απο την πρωτη επισκεψη μας ενημερωσε οτι η αμοιβη του ειναι 900E ειτε ΦΤ ειτε ΚΤ(πριν 2 χρονια αυτο).Γεννησα στο Γενεσις και μας ειπε οτι το δωματιο που θα επιλεξουμε ειναι θεμα δικο μας.Τι να πω;Σιγα μην τα εδινα τα 8000Ε!!

Διαφημίσεις

Δυστυχώς είναι κοινή πρακτική οι γιατροί να παίρνουν ως αμοιβή τα ίδια χρήματα με το μαιευτήριο.

Υπάρχουν βέβαια και γιατροί που ζητούν στάνταρ ποσό - άσχετα από δωμάτια, κόστος μαιευτηρίου κ.λπ. Όμως οι περισσότεροι εφαρμόζουν την τακτική κόστος μαιευτηρίου = αμοιβή γιατρού

*

καλα εκανα και γεννησα σε δημοσιο. στην κορη μου πληρωσα 750 ευρω (με επισκεψεις, αυχενικη, β επιπεδου και δωρο στο γιατρο). στο δευτερο λογω πολυ ασχημου τοκετου ο αντρας μου πηγε να του δωσει παλι φακελακι γιατι ηταν το λιγοτερο για να τον ευχαριστησουμε αλλα δεν τα δεχτηκε.(ετσι βαλαμε σε τοπικη εφημεριδα ενα ευχαριστηριο για ολα οσα εκανε).

Συμφωνω με ολες τις προλαλησασες.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Εμποριο σκετο!!! :evil::twisted:

Κατι τετοιοι με κανουν και ντρεπομαι που ειμαι γιατρος.. :(

Παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου.

Πριν απο 5,5 χρονια δωσαμε 800 ευρω στη γιατρο μου και πριν 2,5 χρονια της δωσαμε αλλα 1000. Εδω Θεσσαλονικη δεν εχω ακουσει ποτε για εξισωση τιμης γιατρου και δωματιου. Μου φαινεται υπερβολικο!

Εγω γεννησα και τις 2 φορες σε νοσοκομειο λογω κακης εγκυμοσυνης και ειχα δωσει στο νοσοκομειο γυρω στα 400-500 ευρω. Αν ισχυει η εξισωση με επιασε κοτσο η γιατρος! :lol:

εδω στη μυτιληνη το φακελακι σφυριζει.εμεις ειχαμε αποφασισει με τον αντρα μου να βαλουμε ενα φρενο στην κοροιδια αυτη και να μην δωσουμε τιποτα.ο γιατρος πληρωνεται απο το νοσοκομιο για οτι κανει.αν θελαμε θα του καναμε ενα προσωπικο δωρο.τελικα επαθα την αποκωληση και ηταν σαββατο και ετρεξε αμεσως και χρωσταω τη ζωη του μωρου σαυτον οποτε λογω οικονομικου προβληματος του δωσαμε 200 ευρω ετσι για ευχαριστω.δεν γινοτανε αλλιως.θελω απλα να πω τη γνωμη μου.εμεις οι πολοτες πρεπει να συμβαλουμε ολοι για να σταματησει πλεον αυτο το συστημα.οι γιατροι πληρονωνται απο το δημοσιο για τη δουλεια που κανουν.σταματηστε τα φακελακια.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...κατάλαβα ότι δεν ειμαι εγώ η τρελή (είχα αυτή την αμφιβολία...ρε μπας και εγω δεν τα σκεφτομαι καλα τα πραγματα????)

Αυτά γιναν πριν 2,5 περιπου χρόνια..Η ασφάλεια μου κάλυψε το 80% των αμοιβων και νοσοκομειου και γιατρου αλλά μετά από πολύ ταλαιπωρία (αν και το συμβολαιο μου ειναι τοσο παλιο που δεν εχει καν πλαφον στις τιμες....χρυση με εχουν κανει να το αλλάξω αλλά δεν τους κανω τη χαρη) γιατι θεωρουσαν και αυτοι οτι η αμοιβη του γιατρου ηταν υπερβολικη. Απόδειξη μου εδωσε αλλα μονο οταν του ειπε ο συζυγος οτι εαν δεν δωσεις θα σε καταγγειλω...

Στο επομενο παντως παιδακι θα παω και εγω στο Ελενα. Γεννησε εκει η κουνιάδα μου και εμεινα εκπληκτη απο το πόσο "πιεζουν" και εκπαιδευουν τις μανες στο θηλασμο. Στο Μητερα μου φερναν το παιδι μαζί με το Αλμιρον γιατι λεει ειχα προβλημα με τις θηλες και θα εμενε νηστικό το παιδάκι

15y67pjh3qff1vr1.png

Αυτη την συμπεριφορά την σιχαινομαι...να μην σου λενε εξ αρχης ποσο κοστιζει η αμοιβή τους...

Και εμενα το εκαναν στο περιπου γιαυτο και ειναι ενας απο τους λόγους που επέλεξα αλλο μαιευτηρα στον δευτερο γιο...

Ισως ποντάρουν πως οταν πάρεις στα χερια σου το μωρο, θα τα ξεχάσεις ολα και σε πετυχουν σε καλη στιγμη...αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Απο τα μεσα της κοιησης πρεπει να ξερεις ποσα θα πληρωσεις...Ειναι σαν να παιρνεις κάτι απο το ραφι και να πας στο ταμειο και αφου στο χτυπησουν να σουρθει νταμπλάς...στο περιπου...!!!!!!!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Παιδια τα ρωτανε αυτα τα πραγματα απο πριν!

Τωρα δεν ξέρω τι θα κανεις; Θα τα δώσετε; Αν ναι με τις υγειες σας (με το συμπαθειο αλλα ετσι την πατησε και αλλη μια γνωστη μου).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...