Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Καλησπέρα Lora,

Eγω θηλαζω αποκλειστικά και έκανα διαιτα 20 μερες περιπου.

Εχασα 3-4 κιλά,τοσα ηθελα δηλαδη.

Δεν ειδα να μειωνεται η παραγωγη μου,γάλα ειχα κανονικά οπως πριν,δε ξέρω ομως εαν ηταν το ιδιο ποιοτικο με πριν.Περιμενω αυριο την παιδιατρο με τη ζυγαριά της για το διαταυτα.

Και μενα με πιανανε τρελες λιγουρες, ετρωγα οτι εβρισκα αλλά ειπα ως εδω αν συνεχίσεις ετσι θα παρεις πιο πολλά κιλα απο οσα ειχες στην εγκυμοσυνη.

Με πίκαρε λίγο και μια καλή κυρία οτι αποκλειεται να γινω οπως πριν..δεν ηθελα και πολύ να τα πάρω!!!!!!

Διαβασα και στο kellymom σχετικά με το θηλασμό,οτι δεν απαγορευεται να κάνεις διαιτα και ουτε υπαρχει προβλημα αρκεί να μη χανεις περισσοτερο απο 1 κιλο την εβδομάδα.

Το θεμα ειναι να μην τρεφεσαι μονο με σαλάτες πχ αλλά να κάνεις ισορροπημένη διατροφή και μακρυα απο τα γλυκά..:cry:

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ που θηλάζω τα δίδυμα πήγα σε διαιτολόγο ειδικευμένο σε έγκυες και θηλάζουσες και όταν ξεκίνησα τη δίαιτα μου μειώθηκε αισθητά το γάλα, περίπου το ένα τρίτο.

Κι έτσι είπα ότι δίαιτα έχω όλο τον καιρό μπροστά μου να κάνω. Τα μωρά μου όμως είναι μοναδική ευκαιρία να τα θηλάσω.

Βέβαια το παράκανα με τα γλυκά γιατί πήραμε μια κρεπιέρα από τα Lidl και φτιάχνω κάτι choko banana άλλο πράγμα. Πρέπει να μαζευτώ, αλλά πολύ πείνα!!!!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας, πραγματικά ειναι αισιοδοξες, μάλλον διαφερει από γυναίκα σε γυναίκα.. Ελπιζω μεχρι το 9 μηνο να έχω μπει σε ένα ρυθμό τουλάχιστον.

pECmp3.png

Εγώ 9 μήνες τώρα έχω χάσει 15 κιλά -τα 10 της εγκυμοσύνης (να σημειώσω βέβαια ότι γυρίζοντας από το μαιευτήριο είχα ήδη χάσει τα 8 ) και 5 επιπλέον, δίαιτα δεν κάνω, θα έλεγα ότι χειρότερη διατροφή δεν έχω ξανακάνει στη ζωή μου, δεν έχω καμια βοήθεια και δεν προλαβαίνω ούτε να μαγειρεψω τις περισσότερες μέρες, αλλά το πιο ωραίο είναι ότι δεν έχω χρόνο ούτε για να φάω, οποτε στα πεταχτά τσιμπάω κανα τοστάκι, κανα πατατάκι, ό,τι έχω πρόχειρο τέλος πάντων, κακώς το ξέρω, προσπάθησα αλλά δε μπορώ να βάλω τάξη σ' αυτό το θέμα. Πάντως απ'΄όσα έχω διαβάσει, η ποιότητα του γάλακτος δεν επηρεάζεται από τη διατροφή της μητέρας. Η δίαιτα γιατί να μειώσει την παραγωγή? ούτε αυτό το καταλαβαίνω, εδώ θηλάζουν στις υποανάπτυκτες χώρες που δεν έχουν στην κυριολεξία να φάνε οι μαμάδες.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ότι θα έχανα πιο εύκολα κιλά. Προφανώς δε συμβαίνει το ίδιο με όλες...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Η δίαιτα γιατί να μειώσει την παραγωγή? ούτε αυτό το καταλαβαίνω, εδώ θηλάζουν στις υποανάπτυκτες χώρες που δεν έχουν στην κυριολεξία να φάνε οι μαμάδες...

Καμμια σχεση η διαιτα. Εχασα 18 κιλα μετα τη γεννα, εκανα και 3 μερες πληρη αποχη απο φαγητο και ελαχιστο νερο (για ειδικο λογο) και μαλιστα οταν ηταν ακομη ημερων το μωρο μου και καθολου δε μειωθηκε το γαλα μου και πολυ βαρος πηρε το μωρο.

Αντιθετως, ο οργανισμος επειδη δεν καταλαβαινει την εννοια της διαιτας, παιρνει σημα και αυξανει την παραγωγη του γαλακτος για να σωθει το μωρο απο το λιμο που νομιζει οτι επεσε:P

Μονο κανα δυο κιλα ειναι πιθανον να επιμενουν μεχρι να τελειωσει ο θηλασμος.

Τα λοιπα ειναι δικαιολογιες για να τρωμε και μην το παρει καμμια στραβα αυτο.

Στον εαυτο μου το λεω:P

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια ειλικρινά γιατι όλοι θα με τρελάνουν, μου λένε πως είμαι μια χαρά στα κιλά μου 64 αλλά εγώ νιώθω γεμάτη και σαν σαμπρέλα. Εσείς τι λέτε? Ειλικρινά για να ξέρω που βαδίζω, μέχρι τώρα έχανα έυκολα αλλά πλέον έχω κολλήσει,είμαι 1.67.

Βρε κορίτσια ειλικρινά γιατι όλοι θα με τρελάνουν, μου λένε πως είμαι μια χαρά στα κιλά μου 64 αλλά εγώ νιώθω γεμάτη και σαν σαμπρέλα. Εσείς τι λέτε? Ειλικρινά για να ξέρω που βαδίζω, μέχρι τώρα έχανα έυκολα αλλά πλέον έχω κολλήσει,είμαι 1.67.

Καταρχην τα συμπερασματα για το ιδανικο βαρος εχουν αλλαξει στα προσφατα συνεδρια παχυσαρκιας κλπ.

Κατεληξαν λοιπον οτι αυτο το οποιο ελεγαν παλια (το υψος μειον 10) ειναι λαθος, πιθανον καταστρεφει τα κοκκαλα (βρηκαν καποια σχεση με οστεοπωρωση) και εχουν καταληξει οτι παιζει ρολο ο σωματοτυπος καθε ανθρωπου και οτι καλο ειναι να ειναι (χοντρικα) το υψος μειον 5 κιλα.

Δηλαδη στην περιπτωση σου 62 κιλα.

Απο την αλλη μπορει να νιωθεις λιγο πρησμενη. Αυτο δεν εχει παντα σχεση με τα κιλα. Δοκιμασε να μην τρως στερεα τροφη μετα τις 8 το βραδυ και θα δεις μεγαλη διαφορα.

k9Tap3.png

• 1 month later...

Βρήκα αυτή την δίαιτα και την κάνω λίγες μέρες τώρα και ήδη έπεσα σχεδόν ένα κιλό.

Το καλύτερο είναι όμως πως δεν έχω πεινάσει καθόλου!!!!

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

ΠΡΩΙΝΟ 1 φλυτζάνι γάλα πλήρες - 1 φλυτζάνι δημητριακά - 1 μήλο και 1 πορτοκάλι

ΠΡΟΓΕΥΜΑ 2 φέτες ψωμί για σάντουιτς - 2 αυγά βραστά - 2 κ. σούπας τυρί τύπου cottage - 1 ντομάτα/ μαρούλι

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ 90 γρ. χοιρινό φούρνου - 1μερίδα πατάτες φούρνου - 30 γρ. φέτα - 1 φλυτζανι σαλάτα μαρούλι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ 1 γιαούρτι (πλήρες) - 1 μπανάνα

ΒΡΑΔΙΝΟ 90 γρ. κοτόπουλο ψητό - 1 φλυτζάνι ρύζι - 1 φλυτζάνι ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά

ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ 1 φλυτζάνι γάλα πλήρες - 2 φρυγανιές

Διαφημίσεις

κατά τη δική μου γνώμη δεν πρέπει να κάνουμε δίαιτες που βλέπουμε δεξια κι αριστερά ούτε καν δίαιτα άλλου από διαιτολόγο. Ο κάθε οργανισμός έχει ανάγκη από τις δικές του θερμίδες και τα δικά του θρεπτικά συστατικά. Ακόμα και το μέγεθος του μωρού μας και το πόσο πίνει διαμορφώνει δικό μας ιδιαίτερο διαιτολόγιο.

• 4 εβδομάδες μετά...

γεια σας κοριτσια!Ειμαι καινουργια γι αυτο να με συνχωρεσετε αν ειμαι εκτος θεματος.Εχω αχγωθει πολυ με τα κιλα και θα ηθελα τελικα να ξερω αν καμια απο σας ειναι σιγουρη οτι με το θηλασμο φευγουν κιλα γρηγοροτερα!Εχω μπερδευτει γιατι σε καποιες κοπελες συμβαινει το αντιθετο.Μηπως τρωνε παραπανω?:confused:.Εντωμεταξυ ο γιατρος μου μου ειπε οτι στο θηλασμο δε χανεις λογω κατακρατησης αλλα εγω εχω διαβασει τοσα site που λενε με μεγαλη σιγουρια και επιχειρηματα οτι χανεις.Τι συμβαινει βρε κοριτσια,δωστε τα φωτα σας!:idea:

γεια σας κοριτσια!Ειμαι καινουργια γι αυτο να με συνχωρεσετε αν ειμαι εκτος θεματος.Εχω αχγωθει πολυ με τα κιλα και θα ηθελα τελικα να ξερω αν καμια απο σας ειναι σιγουρη οτι με το θηλασμο φευγουν κιλα γρηγοροτερα!Εχω μπερδευτει γιατι σε καποιες κοπελες συμβαινει το αντιθετο.Μηπως τρωνε παραπανω?:confused:.Εντωμεταξυ ο γιατρος μου μου ειπε οτι στο θηλασμο δε χανεις λογω κατακρατησης αλλα εγω εχω διαβασει τοσα site που λενε με μεγαλη σιγουρια και επιχειρηματα οτι χανεις.Τι συμβαινει βρε κοριτσια,δωστε τα φωτα σας!:idea:

Στο θηλασμο συμβαινουν και τα δυο ταυτοχρονα.

Και καις περισσοτερες θερμιδες και αρα μπορεις πιο ευκολα να αδυνατισεις και εκκρινονται και ορμονες που αυξανουν την ορεξη.

Εαν συνδυασεις τα παραπανω, θα καταλαβεις οτι ακολουθωντας μια φυσιολογικη διατροφη περιπου 1800 θερμιδων ημερησιως και με το θηλασμο δε θα εχεις προβλημα και τα κιλα θα χασεις με λιγοτερο κοπο, αφου καις περιπου 500 θερμιδες παραπανω την ημερα απ' οτι ανα δε θηλαζες.

Παντως ο θηλασμος δεν εμποδιζει τη διαιτα.

Και στα δυο μου παιδια εχασα τα κιλα της εγκυμοσυνης μεσα σε δυο μηνες χωρις να πειναω.

k9Tap3.png

εγω μαλλον ειμαι απο αλλο ανεκδοτο. μετα τα χριστουγεννα αρχισα συστηματικα προσεγμενη διατροφη αλλα εχασα μονο αυτα που εβαλα τα χριστουγεννα. εχω απελπιστει. η ζυγαρια δεν κατεβαινει με τιποτα. ειχα σκοπο να κρατησω παραπανω τον πρωινο θηλασμο αλλα 8α τον κοψω για αυτο το λογο. ειμαστε βεβαια και 11 μηνων. δεν με ενοχλουν τοσο τα κιλα οσο το πρηξιμο που νιωθω

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα και την δική σας γνώμη γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω...

Εδώ και 5 μήνες περίπου προσπαθώ να χάσω 7 κιλά που μου έμειναν απο την εγκυμοσύνη μου. Η διαιτολόγοας μου έχει δοκιμάσε απο τισ πιο "πλούσιες" μέχρι τισ πιο "φτωχειές" διαίτες αλλά τίποτα...ούτε γραμμάριο κάτω!

Σκέφτομαι τώρα που ο μπέμπης κοντεύει 7 μηνών να σταματήσω το θηλασμό και λόγω οτι πρέπει να πάω για δουλει'α αλλά και για μήπως χάσω τα κιλά:-P.

Λέτε όντως να έχω κολλήσει λόγω θηλασμού?

Τί να σου πω...; Δεν νομίζω...

Εγώ, είχα πάρει 19, από το μαιευτήριο γύρισα κι είχαν φύγει τα 9, για τα υπόλοιπα 10 δεν ασχολήθηκα ποτέ να κάνω δίαιτα, το αντίθετο θα έλεγα. Είμαι 34, είδα τη ζυγαριά να είναι στα κιλά μου πριν την εγκυμοσύνη όταν η κόρη ήταν περίπου 16 μηνών, ακόμα θηλάζω. Α, να πω ότι τα κιλά επανήλθαν, το σώμα όμως... πάνε τα παλιά μεγαλεία... χρειάζομαι γυμναστήριο...!!!

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Κι εγω τα ιδια...

Ατιμε θυρεοειδη...:rolleyes:

Προσφατα εκανα εξετασεις για τον θυροειδη και η TSH ειναι 0,47 με φυσιολογικα ορια απο 0,49-5 περιπου.

Απο τα Χριστουγεννα περιπου η ζυγαρια εχει κολλησει:evil:, πηρα 23 κιλα στην εγκυμοσυνη και εχω χασει 19,θελω να χασω κι αλλα,αλλά η ζυγαρια δεν κατεβαινει γμτ,μηπως φταιει η TSH???

Μαλλον πρεπει να παω γυμναστηριο, αλλα.... πως???:-(

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Θα ήθελα και την δική σας γνώμη γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω...

Εδώ και 5 μήνες περίπου προσπαθώ να χάσω 7 κιλά που μου έμειναν απο την εγκυμοσύνη μου. Η διαιτολόγοας μου έχει δοκιμάσε απο τισ πιο "πλούσιες" μέχρι τισ πιο "φτωχειές" διαίτες αλλά τίποτα...ούτε γραμμάριο κάτω!

Σκέφτομαι τώρα που ο μπέμπης κοντεύει 7 μηνών να σταματήσω το θηλασμό και λόγω οτι πρέπει να πάω για δουλει'α αλλά και για μήπως χάσω τα κιλά:-P.

Δε μπορω να σου απαντησω σε αυτη την ερωτηση καλη μου αλλα εγω εχασα και τα 17 κιλα που πηρα σε 2 μηνες απο τη γεννα και μετα εχανα συνεχεια ενω ετρωγα παααααααααρα πολυ. Τοσο πολυ δεν ξαναεφαγα ποτε στη σωη μου οσο στην περιοδο του θηλασμου και τωρα που το μωρο μου ειναι 16 μηνων και σταματησα το θηλασμο εδω και 1 μηνα περιποπυ ξαναπηρα οσα εχασα παραπανω απο τα 17 και ειμαι σχεδον οσο ημουν παντα ενω τοσο καιρο ημουνα πολυ αδυνατη:cry::cry:Αλλα φανταζομαι πως αυτο ειναι θεμα οργανισμου και μεταβολισμου. Αυτο που ξερω ομως ειναι πως ο θηλασμος ειναι το πολυτιμοτερο δωρο στον κοσμο για το μωρακι σου και ειναι πολυ κριμα να σταματησεις να θηλαζεις για να χασεις κιλα. Αφου τα καταφερες μεχρι τωρα συγχαρητηρια αλλα συνεχισε. Και σε 5 μηνες να χασεις τα κιλα δε χαθηκε ο κοσμος.Ενω το μωωρο σου δε θα εχει την ευκαιρια ξανα να παρει αυτο το πολυτιμο δωρο που του χαριζεις 7 μηνες τωρα.Και με τη δουλεια μπορεις να τα αταφερεις να θηλαζεις οπως πολλες κοπελες οπως και εγω που πηγα δουλεια οταν ηταν 6 μηνων κα ποτε δεν πηρε ξενο γαλα το μωρο. Σου ευχομαι το κλαυτερο και να χασεις τα κιλα σου και περισσοτερα το συντομοτερο:)

Προσφατα εκανα εξετασεις για τον θυροειδη και η TSH ειναι 0,47 με φυσιολογικα ορια απο 0,49-5 περιπου.

Απο τα Χριστουγεννα περιπου η ζυγαρια εχει κολλησει:evil:, πηρα 23 κιλα στην εγκυμοσυνη και εχω χασει 19,θελω να χασω κι αλλα,αλλά η ζυγαρια δεν κατεβαινει γμτ,μηπως φταιει η TSH???

Μαλλον πρεπει να παω γυμναστηριο, αλλα.... πως???:-(

Το αντιθετο. Χαμηλη tsh υποδηλωνει υπερθυρεοειδισμο, αλλα πρεπει να συγκριθουν και οι αλλες τιμες γιατι η δικη σου ειναι στα ορια του φυσιολογικου.

k9Tap3.png

Τι ειναι ο υπερθυρεοειδισμος??

Εχω κανει τις εξετασεις εδω και καιρο και ακομα να τις παω στον γιατρο,ατιμο ικα,προσπαθω πανω απο μηνα να κλεισω ραντεβου με τον γιατρο:?.

Βασικα αυτο που με αγχωνει περισσοτερο ειναι η επιτευξη εγκυμοσυνης στο μελλον.

Ειχα ενα θεματακι με την προλακτινη μου προ εγκυμοσυνης (που φανταζομαι λογω θηλασμου θα ειναι τωρα στα υψη),και ευχομαι να μην περασω παλι τα παλια αλλά να μεινω ευκολοτερα εγκυος αυτη τη φορα.

Δυσκολευει τη συλληψη ο θυροειδης? Η TSH τι ρολο παιζει??

Σορυ αν σε ζαλισα αλλα κατι παραπανω θα ξερεις απο μενα για τον θυροειδη.

Σ'ευχαριστω για τον χρονο σου και να χαιρεσαι τα παιδακια σου!!:D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αχαχ αυτός ο θηλασμός. Εγώ τελικά έκανα πάλι απόπειρα για δίαιτα. Πραγματικά είχα πάλι μείωση παραγωγής αλλά μόνο για τις 3 πρώτες μέρες. Μου είπε η διαιτολόγος ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός τις καινούργιες διατροφικές συνήθειες. Μέσα σε 3 εβδομάδες έχασα 3κιλά αλλά έπεσα 1 νούμερο παντελόνι. Σε 1,5εβδομάδα έχασα συνολικά 13πόντους από κοιλιά και μηρούς. Με ενημέρωσε η διαιτολόγος ότι η ζυγαριά στο θηλασμό λέει ψέματα λόγω των πολλών υγρών που κατακρατεί ο οργανισμός.

Α επίσης να σας πω ότι αυτά που χάνω δεν είναι τα κιλά της εγκυμοσύνης, καθώς αυτά χάθηκαν και παραπάνω, μέχρι να βγω από το μαιευτήριο.

Αχαχ αυτός ο θηλασμός. Εγώ τελικά έκανα πάλι απόπειρα για δίαιτα. Πραγματικά είχα πάλι μείωση παραγωγής αλλά μόνο για τις 3 πρώτες μέρες. Μου είπε η διαιτολόγος ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός τις καινούργιες διατροφικές συνήθειες. Μέσα σε 3 εβδομάδες έχασα 3κιλά αλλά έπεσα 1 νούμερο παντελόνι. Σε 1,5εβδομάδα έχασα συνολικά 13πόντους από κοιλιά και μηρούς. Με ενημέρωσε η διαιτολόγος ότι η ζυγαριά στο θηλασμό λέει ψέματα λόγω των πολλών υγρών που κατακρατεί ο οργανισμός.

Α επίσης να σας πω ότι αυτά που χάνω δεν είναι τα κιλά της εγκυμοσύνης, καθώς αυτά χάθηκαν και παραπάνω, μέχρι να βγω από το μαιευτήριο.

Αν με την απόπειρα για δίαιτα έχεις τέτοια αποτελέσματα, πώς θα τα πας με την κανονική δίαιτα; :lol:

Καλή συνέχεια!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αν με την απόπειρα για δίαιτα έχεις τέτοια αποτελέσματα, πώς θα τα πας με την κανονική δίαιτα; :lol:

Καλή συνέχεια!

Αχ ευχαριστώ. Πήρα στην εγκυμοσύνη των διδύμων 14,5 κιλά και έχασα τις πρώτες 15 μέρες 22! Τώρα είμαι στα -27!!!!! Και φυσικά θέλω ΚΙ ΑΛΛΑ :(.

Τι ειναι ο υπερθυρεοειδισμος??

Εχω κανει τις εξετασεις εδω και καιρο και ακομα να τις παω στον γιατρο,ατιμο ικα,προσπαθω πανω απο μηνα να κλεισω ραντεβου με τον γιατρο:?.

Βασικα αυτο που με αγχωνει περισσοτερο ειναι η επιτευξη εγκυμοσυνης στο μελλον.

Ειχα ενα θεματακι με την προλακτινη μου προ εγκυμοσυνης (που φανταζομαι λογω θηλασμου θα ειναι τωρα στα υψη),και ευχομαι να μην περασω παλι τα παλια αλλά να μεινω ευκολοτερα εγκυος αυτη τη φορα.

Δυσκολευει τη συλληψη ο θυροειδης? Η TSH τι ρολο παιζει??

Σορυ αν σε ζαλισα αλλα κατι παραπανω θα ξερεις απο μενα για τον θυροειδη.

Σ'ευχαριστω για τον χρονο σου και να χαιρεσαι τα παιδακια σου!!:D

Υπερθυροειδισμος ειναι οταν ο θυροειδης σου λειτουργει πανω απο το κανονικο.. Εγω απεκτησα υπερθυροειδισμο ηπιας μορφης ομως(θυροειδοπαθεια) μετα τη γεννα περιπου 6 μηνες και το καταλαβε ο γιατρος απο τις τρομερες ταχυπαλμιες και αρυθμιες της καρδιας.Νομιζα οτι θα παθω εμφραγμα σε τετοιο βαθμο χτυπουσε η ατιμη.....Ο γιατρος ειπε οτι ο θυροριδης ειναι συνηθες να ξεσπα μετα ακομη και 12 μηνες απο μια γεννα λογω σκαμπανεβάσματος των ορμονων.... Μη σε ανησυχει δεν επηρεαζει τη γονιμοτητα.....και να ξερεις ο υπερθ. αδυνατιζει και ο υποθ. παχαινει... Εγω ειχα παρει 18 κιλα στην εγκυμοσυνη. 55 ξεκινησα, υψος 1.70. Τώρα ειμαι 58 απο οταν εκλεισε ο μπεμπης 2 μηνες(τα εχασα με το θηλασμο), αλλα αυτα τα 3 δε λενε να φυγουν!!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...