Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Γεια σας! Διάβασα όλες της σελίδες και ακόμα δεν βρήκα απάντηση αν ο θηλασμός αδυνατίζει. Μου είχαν πει πως μπορείς αν θηλάζεις να χάνεις και 600 θερμίδες τη μέρα!!! Αλήθεια ή ψέματα; :D

Οι 600 θερμίδες είναι μία σοκολάτα και κάτι, αν εσύ λοιπόν θηλάζεις αλλά τρως καθε μέρα 1,5 σοκολάτα επιπλέον από το φαγητό που τρως συνήθως, όχι μόνο δεν θα αδυνατίσεις, αλλά θα παχύνεις!!!

Όπως και όταν δεν θηλάζεις, σημασία έχει το ισοζύγιο! Οι θερμίδες που προσλαμβάνεις και οι θερμίδες που καταναλώνεις! :wink:

Αγλαια μου τι ήταν να πω για δίαιτα στις πελάτισες μετά που μου έγραψες το μύνημά σου; Φαγωθήκανε όλες να τους πεις καμια δίαιτα να την κάνουνε. Αλλά εσύ είσαι ειδική μόνο για μανάδες που θηλάζουν. Έχω μία φίλη και πελάτισα που θηλάζει κοντά ένα χρόνο. Αυτή τη παραδέχομαι!!! Άσε τα λεφτά που γλιτώνει από τα άχρηστα γάλατα. Αλλά δε μπορεί να αδύνατισει η καημένη. 10 κιλά της μείνανε από την εγκυμοσύνη; Ε, δε τα χάνει μα οτι και να κανει. Εχεις καμια διαιτα κοπελα μου να της την πω; :D:D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας! Διάβασα όλες της σελίδες και ακόμα δεν βρήκα απάντηση αν ο θηλασμός αδυνατίζει. Μου είχαν πει πως μπορείς αν θηλάζεις να χάνεις και 600 θερμίδες τη μέρα!!! Αλήθεια ή ψέματα; :D

Οι 600 θερμίδες είναι μία σοκολάτα και κάτι, αν εσύ λοιπόν θηλάζεις αλλά τρως καθε μέρα 1,5 σοκολάτα επιπλέον από το φαγητό που τρως συνήθως, όχι μόνο δεν θα αδυνατίσεις, αλλά θα παχύνεις!!!

Όπως και όταν δεν θηλάζεις, σημασία έχει το ισοζύγιο! Οι θερμίδες που προσλαμβάνεις και οι θερμίδες που καταναλώνεις! :wink:

Αγλαια μου τι ήταν να πω για δίαιτα στις πελάτισες μετά που μου έγραψες το μύνημά σου; Φαγωθήκανε όλες να τους πεις καμια δίαιτα να την κάνουνε. Αλλά εσύ είσαι ειδική μόνο για μανάδες που θηλάζουν. Έχω μία φίλη και πελάτισα που θηλάζει κοντά ένα χρόνο. Αυτή τη παραδέχομαι!!! Άσε τα λεφτά που γλιτώνει από τα άχρηστα γάλατα. Αλλά δε μπορεί να αδύνατισει η καημένη. 10 κιλά της μείνανε από την εγκυμοσύνη; Ε, δε τα χάνει μα οτι και να κανει. Εχεις καμια διαιτα κοπελα μου να της την πω; :D:D

ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑ!!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΑ ΕΙΜΑΙ!!!!

:lol: Τι έχει κάνει και δεν τα χάνει;

Θα σου πω Αγλαία μου τι μου λέει. Γιατί το τι κάνει η καθεμιά και τι δε κάνει το ξέρει μόνο η ίδια!!! :D:D:D Δε τρώει λέει ψωμί, μόνο ένα κρίθινο παξιμάδι, τρώει 2-3 φρούτα τη μέρα, έχει κόψει τα πολλά γλυκά αλλά που και που θα τη φάει τη σοκολάτα της, δε τρώει βραδινό. Αυτά. Δε θυμάμαι τι άλλα μου είπε. Πάνω κάτω αυτά. Τι να της πω; Έχει και τη βάφτιση της μικρής της όπου να' ναι και στεναχωριέται που θα είναι σαν τον μπόγο! :lol::lol::lol:

Υπάρχει καμιά κοπέλα που να έκανε νηστία ενώ θήλαζε? Είναι η τρίτη βδομαδα που κάνω νηστεία και δεν φαινεται να έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά το θέμα του θηλάσμου.Ο μπέμπης βέβαια τρώει και στερεές τροφές...στις 12 φρουτοκρεμα και στις 3 λαχανοκρεμα με κρεατακι.

Αγλαία ποιά ειναι η γνώση σου στο θέμα νηστεία-θηλασμός?????

ΑΑΑ να πώ επίσης ότι και γω ειμαι στην περίπτωση των γυναικών που θηλάζουν αλλα δεν μπορούν να χάσουν τα 10κιλα που έμειναν....παρόλου που κάνω νηστεία δεν έχει φυγει ούτε γραμμάριο...και όχι δεν τρωώ πολύ ψωμί...τρώω κανονικά αλλά τίποτα

Διαφημίσεις

Υπάρχει καμιά κοπέλα που να έκανε νηστία ενώ θήλαζε? Είναι η τρίτη βδομαδα που κάνω νηστεία και δεν φαινεται να έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά το θέμα του θηλάσμου.Ο μπέμπης βέβαια τρώει και στερεές τροφές...στις 12 φρουτοκρεμα και στις 3 λαχανοκρεμα με κρεατακι.

ΑΑΑ να πώ επίσης ότι και γω ειμαι στην περίπτωση των γυναικών που θηλάζουν αλλα δεν μπορούν να χάσουν τα 10κιλα που έμειναν....παρόλου που κάνω νηστεία δεν έχει φυγει ούτε γραμμάριο...και όχι δεν τρωώ πολύ ψωμί...τρώω κανονικά αλλά τίποτα

Υπάρχουν τα θέματα:

Νηστεία και Θηλασμός

σαρακοστη και θηλασμος..

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει πρόβλημα με τη νηστεία.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Θα σου πω Αγλαία μου τι μου λέει. Γιατί το τι κάνει η καθεμιά και τι δε κάνει το ξέρει μόνο η ίδια!!! :D:D:D Δε τρώει λέει ψωμί, μόνο ένα κρίθινο παξιμάδι, τρώει 2-3 φρούτα τη μέρα, έχει κόψει τα πολλά γλυκά αλλά που και που θα τη φάει τη σοκολάτα της, δε τρώει βραδινό. Αυτά. Δε θυμάμαι τι άλλα μου είπε. Πάνω κάτω αυτά. Τι να της πω; Έχει και τη βάφτιση της μικρής της όπου να' ναι και στεναχωριέται που θα είναι σαν τον μπόγο! :lol::lol::lol:

Μάααααλιστα! αυτοσχεδιάζει! Ας πάει σε έναν διαιτολόγο να τη στρώσει! :lol: Μπορεί να κάνει δίαιτα μια χαρά. Αν το μωρό είναι κάτω από 6 μηνών ίσως να της είναι λίγο πιο δύσκολο να χάσει τα κιλά αλλά ο διαιτολόγος σίγουρα θα βοηθήσει.

Αν τη συνδυάσει και με γυμναστική ακόμη καλύτερα! :wink:

Μπορείς μια χαρά να νηστεύσεις, δεν έχει κάποια επίδραση στο θηλασμό. :wink:

Οι νηστείες πάντα περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες από όσους χρειαζόμαστε, είναι πιο δύσκολο να αδυνατίσεις νηστεύοντας. Το ψωμί είναι από τις τροφές που μπορεί να μπλοκάρουν το μεταβολισμό ακόμη και όταν τρως μικρή ποσότητα.

Ρίξε μια ματιά στο τόπικ της υγιεινής διαστροφής για να κατατοπιστείς.

Μάααααλιστα! αυτοσχεδιάζει! Ας πάει σε έναν διαιτολόγο να τη στρώσει! :lol: Μπορεί να κάνει δίαιτα μια χαρά. Αν το μωρό είναι κάτω από 6 μηνών ίσως να της είναι λίγο πιο δύσκολο να χάσει τα κιλά αλλά ο διαιτολόγος σίγουρα θα βοηθήσει.

Αν τη συνδυάσει και με γυμναστική ακόμη καλύτερα! :wink:

Να είσαι καλά κοπέλα μου!!! :lol: Θα της το πω αλλά δε βλέπω να πηγαίνει. Τώρα με την κρίση ζορίζεται ο κόσμος και αντί να πηγαίνει σε διαιτιολογους θα κόψει το φαϊ και να πως θα αδυνατισει!!! :D:D

Μπορείς μια χαρά να νηστεύσεις, δεν έχει κάποια επίδραση στο θηλασμό. :wink:

Αγλαία εμένα η μπέμπα μου είναι δύο μηνών περίπου και λόγω κολικών, η διατροφή μου έχει περιοριστει στα εξής:κρέας, μακαρόνια, ψάρι και λίγα όσπρια που και που!πως να νηστέψω;την μια φορά που επιχείρησα να φάω λίγο λάχανο το παιδί έκλαιγε δύο ώρες το βράδυ!!!Ξέρω οτι έχεις πει κατα καιρούς πως η διατροφή δεν επηρεάζει αλλά η εμπειρία μου δείχνει άλλα.

Και το σημαντικότερο πως να κάνω μια σωστή δίαιτα χωρίς σαλάτα;Μηπως το έχω πάρει απο φόβο; :lol:

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

Δεν λέω, πετύχαμε ένα μεγάλο κατόρθωμα: να φέρουμε ένα υγιές παιδί στο κόσμο και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Πήγα όμως χθες μετά απο πολύ καιρό μια βόλτα στα καταστήματα ρούχων και με λύπη μου διαπίστωσα οτι παρ' όλο που είμαι κοντά στα κιλά που είχα πριν την εγκυμοσύνη (3 παραπανίσια) όλα τα ρούχα που δοκίμασα ήταν πολύ στενά στην περιφέρεια. Η μέση μου επίσης είναι πολύ πιο φαρδιά απο πριν και δεν μου κάνουν τα σακάκια που φορούσα παλιά.

Τι λέτε εσείς οι έμπειρες μανούλες

πόσο καιρό χρειάζεται το σώμα μας για να έρθει στην προηγούμενη κατάσταση;

Γινεται ποτέ όπως ήταν πριν;

Η κοιλιά μετά απο πόσο καιρό ξεπρήζεται;

Ο θηλασμός βοηθάει;

Και μη μου πείτε για γυμναστική γιατί νομίζω οτι οι περισσότερες δεν έχουμε χρόνο.

Περυσι τετοιο καιρο ημουν ευτυχισμενη που ημουν εγκυος,σιγα σιγα μεγαλωνε και η κοιλια και μου αρεσε παρα πολυ.....

Φετος ειμαι αλλος ανθρωπος οσον αφορα την ψυχολογια και το πως βλεπω τον εαυτο μου... :?

Εχω συνεχεια νευρα θελω να φοραω φαρδια ρουχα να μην τονιζεται τιποτα,και η κοιλια μου φαινεται τωρα...αποκρουστικη.

Οντως χρονο δεν εχω βρει ουτε εγω και εχω καμποσα οργανα γυμναστικης στο υπογειο του σπιτιου μου,φαντασου δεν εχω χρονο ουτε στο υπογειο να κατεβω.

Πως θα κρυψω τα παραπανισια κιλα δεν ξερω,αλλα πρεπει οπωσδηποτε να τα χασω και να μαζεψει αν γινεται η κοιλια,αν αργοτερα κανω και 2ο παιδι πως θα γινω δηλ. σαν τον Οβελιξ? :? Χαλια χαλια χαλια ψυχολογια,μα καλα οι επωνυμες πως επανερχονται ετσι ευκολα???

Το νυστερι θα μου πεις...

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Ο σκελετός συνήθως επανέρχεται στο χρόνο λένε οι περισσότερες, σε μένα συνέβη στους 20 μήνες. Τα κιλά μου ήταν όπως και πριν αλλά η λεκάνη ήταν λίγο πιο φαρδιά, μέχρι που επανήλθε εντελώς.

Όσο για τη γυμναστική, το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να κινείται. Αν δεν κινείται χάνει το σχήμα του...

Ειναι αναλογως το σκαρι του καθενως μας προφανως..

Μαλλον πως πρεπει ν'αρχισω διαδρομο,τρεξιμο που μ'αρεσει κιολας πολυ :D (το στηθος ομως θα ποναει φανταζομαι με το πανω-κατω :roll: ).

Θα ξεκινησω περπατημα και βλεπουμε στην πορεια...

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μαλλον πως πρεπει ν'αρχισω διαδρομο,τρεξιμο που μ'αρεσει κιολας πολυ :D (το στηθος ομως θα ποναει φανταζομαι με το πανω-κατω :roll: ).

να φοράς σουτιέν που στηρίζει καλά το στήθος (αθλητικό ίσως) και να έχεις τα χέρια σου λυγισμένα από κάτω, για να το στηρίζεις κάπως.

Διαφημίσεις

Tα κιλά της εγκυμοσύνης (17) χάθηκαν σε περίπου 3-4 μήνες και το σώμα επανήλθε την ίδια περίοδο. Γέννησα Ιανουάριο και το καλοκαίρι μού χώρεσαν όλα μου τα ρούχα. Εξαίρεση η κοιλιά μου που χαλάρωσε και έμειναν κάποιες ραγάδες. Α, και το στήθος που έχει κάπως (πιο) πτωτική πορεία απ΄αυτήν που ήδη είχε.

.png

Μίλησε κανείς για Οβελιξ;;; Κάτω τα χέρια από τον άντρα της ζωής μου... που όπως θα έχετε προσέξει φοράει κατακόρυφες ρίγες που αδυνατίζουν!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Εγώ όπως θα προσέξατε, άρχισα τη δίαιτα της πάπιας, για να χάσω τα εναπομείναντα κιλα από 3 εγκυμοσύνες!!!! Κάλιο αργά παρά ποτε!!! :lol:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Κι εγω κοριτσια εχασα ολα τα κιλα της εγκυμοσυνης, αλλα στα ρουχα μπαινω με λιγο ζορι. Η κοιλια ειναι πιο χαλαρη και δεν μαζευεται ευκολα. Νιωθω πιο πρησμενη και δεν ξερω αν φταιει ο θηλασμος. Εννοω για την κατακρατηση υγρων που λενε οτι κανει. Δεν το ξερω σιγουρα (αν το ξερει καποια να μου πει).

Για γυμναστικη ουτε χρονος, ουτε κεφι, ουτε διαθεση.

Οσο για την ψυχολογια......αστα να πανε!!!

as1cAcP00360010NDE5NzgxfDIwMTAwMnx0byB6eW1hcmFraSBtb3UgZWluYWk.gif

0nxv8u4s9yffj271.png

Εγω έχασα σε χρόνο ρεκόρ τα 20 κιλά που ειχα πάρει αλλα επειδή η κοιλιά μου ηταν κυριολεκτικά τεράστια μου εχει αφήσει εκει ενα άσχημο σουβενίρ χλαπάτσας :( και δεν ειναι λιπος ρε γμτ αλλα το δέρμα...ζαρωμένο, χάλια :(

Γυμναστική κάνω αλλα να δω πότε θα επανέλθει εκεινο το σημείο.

Κατα τα αλλα μια χαρα...αμα πω και τιποτα θα με κάψει το σύμπαν.

Μπήκα και στα τέρμα τσίτα παντελόνια που φόραγα αλλα δεν ειναι κολακευτικά πλέον χωρις φαρδια μπλουζα γιατι κάνει δίπλα η χλαπάτσα :evil:

Ευελπιστώ μεχρι το καλοκαίρι να μαζεψει το δέρμα...αλλιως με βλέπω για nip/tuck :lol::lol::lol::lol:

στην εγκυμοσύνη μου πήρα 20 κιλά! έφτασα για πρώτη φορά στη ζωή μου 72 κιλά!!!!

μέχρι να σαραντίσω έχασα τα 13 και μετά... στοπ!

στους 7 μήνες ξεκίνησα δίαιτα και στους επόμενους 4-5 μήνες έχασα και τα άλλα 7.

Ξανάβαλα χαρωπά τα παλιά μου τζηνάκια αλλά με ζόρι στη λεκάνη... η κοιλιά είχε μαζευτεί σχεδόν τελείως και ήμουν μεσ' την καλή χαρά!

Έλα που ξεθαρρεύτηκα κι έβαλα τα χαμηλοκάβαλα και ήρθε και ξαναξεχείλωσε η κοιλιά και τώρα έχει τον ασυμμάζευτο!!! (το κακό είναι που μετά τη γέννα... πέρνει εύκολα το σουλούπι της εγκυμοσύνης... ακόμη κι αν είναι από φούσκωμα φαγητού!!!! )

ΟΚ έχω πάρει 3 κιλά... είμαι πάλι 55 ε, και; όλα στη ρημαδοκοιλιά πήγανε;

σήμερα μετράω 21 μήνες από τη γέννα... για να δούμε πότε θα επανέλθω πλήρως! :lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Εγώ δεν έχω καθόλου κοιλιά και πλέον έφυγε κι αυτό το χλαπατσοειδές που είχε. Τα κιλά δεν μπορώ να τα χάσω. Μου έχουν κολλήσει τώρα στο +7. Αλλά δεν παραπονιέμαι, γιατί είναι νωρίς ακόμα. Και στην κόρη μου τα ίδια έγιναν. Επανήλθε η κοιλιά στις 40 μέρες αλλά τα υπόλοιπα έφυγαν στο χρόνο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

(το κακό είναι που μετά τη γέννα... πέρνει εύκολα το σουλούπι της εγκυμοσύνης... ακόμη κι αν είναι από φούσκωμα φαγητού!!!! )

:lol:

Ακριβώς αυτό!

Κι εγώ που από τα 14 που πήρα έχασα τα 12 σε 40 μέρες και τα υπόλοιπα 2 μου έμειναν σε πολύ συγκεκριμένο σημείο -βλέπε βζ- μέχρι που σταμάτησα το θηλασμό, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Στα στενά μου ρούχα κατάφερα να μπω ~στο χρόνο αλλά μέχρι που ξαναέμεινα έγκυος η κοιλιά, με γυμναστική, στο παραμικρό φούσκωμα ΤΟΥΡΛΑ σε σχήμα....εγκυμοσύνης!! :shock::lol::evil:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...