Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Δεσποινα θα δεις πως θα παει.........ολα γινονται αν το επιθυμεις! :wink:

Αχ κι εγω αρχισα παλι γυμναστηριο γιατι πρεπει να χασω οπωσδηποτε 4 κιλα πριν το πασχα!!! :oops:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οσο για τη διατροφη ακολουθω διαιτα διαιτολόγου που ειχα απο παλια (αρκετα αυστηρη) απλα εχω προσθεσει πιο πολλα φρούτα και γαλακτοκομικά για να μην πεσω κατω...

τα γαλακτοκομικά δεν ανήκουν καν στο φυσιολογικό διαιτολόγιό μας (μη κοιτάς που είναι τόσο νόστιμα και μας αρέσουν!) Κανένα θηλαστικό δεν τρέφεται με γάλα άλλου θηλαστικού. Όλα τα θηλαστικά τρέφονται με το γάλα της μαμάς τους μόνο για όσο διάστημα θηλάζουν.

Το ίδιο ισχύει και για όλα τα δημητριακά που μπλοκάρουν σοβαρά το μεταβολισμό...

αλλά μηπως θα είναι πεταμενα λεφτα??

αυτό το διάστημα θα είναι πεταμένα τα λεφτά

όταν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά εδώ:

http://jn.nutrition.org/cgi/reprint/126/6/1732.pdf

http://journals.cambridge.org/download.php?file=%2FPNS%2FPNS65_01%2FS0029665106000012a.pdf&code=c077930bd28ea50128e851f47f408cbf

αν αυτό δεν ανοίγει πήγαινε εδώ:

http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=814476

Θα δεις ότι οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που καταναλώνουμε με μια προσεγμένη διατροφή (δεν γίνεται σύγκριση με χάλια διατροφή) είναι 1,5 έως 5 φορές λιγότερα από όσα χρειαζόμαστε για να λειτουργήσουμε καλά. Επίσης υπάρχει ένα πλήθος στοιχείων που δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη στη διατροφή μας γιατί η έρευνα δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ.

Θα σου έλεγα κι εγώ με τη σειρα μου να κανεις υπομονη κ σε καμια περιπτωση διαιτα. Εγω 2 ημερες που με ταλαιπωρουσε γαστρεντεριτιδα κοντεψε να μου κοπει το γαλα. Δεν ετρωγα τιποτα κ το γαλα ειχε μειωθει στο μισο (αναγκαστηκα να δωσω μια φορα ξενο ενω θηλαζω αποκλειστικα). "Πλακωθηκα" μετα κυριολεκτικα στο φαι και πλεον εχω παλι αρκετο γαλατακι για τη μπουμπου κ χαιρομαι πολυ γι αυτο. Οσο για τα κιλα, πηρα 19, γυρισα -9 απο το μαιευτηριο και μεσα σε 3 βδομαδες ειχα παει στα -12. Εδω και πολυ καιρο ειμαι στα -15 (δηλαδη μου εχουν μεινει 4) κ πραγματικα τρωω πολυ (φοβαμαι μη μου μειωθει το γαλα, γι αυτο) κ τρωω κ αρκετα γλυκα. Αν δεν ηταν δηλαδη ο θηλασμος πιστευω θα ειχα παρει πολλα κιλα. Οχι μονο δεν παιρνω αλλα σταθερα χανω. Υπομονη κ σε εσενα. Να σου ζησει το μωρακι σου.

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

despoina καλέ νωρίς είναι ακόμη μην αγχώνεσαι, θα τα χάσεις θα επανέλθεις, όλα στην ώρα τους!

Η άσκηση σίγουρα βοηθάει όπως κ η προσεκτική διατροφή, αλλά όχι κ υπερβολές.

Όσο για τη δουλειά μετά τον 6ο το μωράκι σου θα τρώει κι άλλα εκτός από το γαλατάκι της μανούλας οπότε θα μπορείς να κερδίζεις χρόνο όσο λείπεις, αν πχ το ένα γεύμα θηλασμού γίνει φρουτόκρεμα που θα τη δίνει κάποιος όσο λείπεις.

Αλήθεια γιατί γυρνάς στους 6 μήνες κ δεν παίρνεις την άδεια ανατροφής?

(αν θέλεις απαντάς)

Εγω 2 ημερες που με ταλαιπωρουσε γαστρεντεριτιδα κοντεψε να μου κοπει το γαλα. Δεν ετρωγα τιποτα κ το γαλα ειχε μειωθει στο μισο (αναγκαστηκα να δωσω μια φορα ξενο ενω θηλαζω αποκλειστικα). "Πλακωθηκα" μετα κυριολεκτικα στο φαι και πλεον εχω παλι αρκετο γαλατακι για τη μπουμπου κ χαιρομαι πολυ γι αυτο.

Συγγνώμη που παρεμβαίνω...αλλά μου φαίνεται λίγο κουλό να μειώνεται το γάλα όταν μειώνουμε το φαγητό...και να αυξάνεται όταν 'πλακωνόμαστε' και πάλι...

Απ'ό,τι έχω διαβάσει εδώ και στα φυλλάδια, το γάλα αυξάνεται όσο περισσότερο θηλάζει το μωρό, σωστά; Άρα πώς επιδρά η μείωση της τροφής για λίγες μέρες (λόγω ασθένειας πχ) ή εβδομάδες (λόγω δίαιτας πχ) ; Τελικά έχουν σχέση ή όχι ; :roll: Αγλαΐα βοήθεια...... :roll:

Διαφημίσεις

Συγγνώμη που παρεμβαίνω...αλλά μου φαίνεται λίγο κουλό να μειώνεται το γάλα όταν μειώνουμε το φαγητό...και να αυξάνεται όταν 'πλακωνόμαστε' και πάλι...

Απ'ό,τι έχω διαβάσει εδώ και στα φυλλάδια, το γάλα αυξάνεται όσο περισσότερο θηλάζει το μωρό, σωστά; Άρα πώς επιδρά η μείωση της τροφής για λίγες μέρες (λόγω ασθένειας πχ) ή εβδομάδες (λόγω δίαιτας πχ) ; Τελικά έχουν σχέση ή όχι ; :roll: Αγλαΐα βοήθεια...... :roll:

σε κατάσταση σοβαρής ασθένειας, μπορεί το σώμα να κάνει λίγη οικονομία προσορινά και να παράγει λιγότερο γάλα

ειδικότερα με τη γαστρεντερίτιδα υπάρχει και απώλεια υγρών οπότε είναι αναμενόμενο αν και η μείωση δεν είναι σημαντική, συνήθως δεν υπερβαίνει το 15-20% της συνολικής παραγωγής και δεν συμβαίνει πάντα.

Καταλαβαινω την κατακρατηση αλλά μου εχουν μεινει 7 ολοκληρα κιλα (ήμουν 58 πριν μεινω εγκυος και τωρα 65)!! Οσο για τη διατροφη ακολουθω διαιτα διαιτολόγου που ειχα απο παλια (αρκετα αυστηρη) απλα εχω προσθεσει πιο πολλα φρούτα και γαλακτοκομικά για να μην πεσω κατω...Μα ρε παιδι μου όμως ούτε μισό κιλό σε δεκα μερες?? Σκεφτομαι να παω σε διατροφολόγο για να εχω μια διαιτα καταλληλη για το θηλασμό αλλά μηπως θα είναι πεταμενα λεφτα?? Εχω τρελαθεί, νοιωθω απίστευτα χοντρη...

Και εγω ακριβως τα ίδια ήμουν 58, έφτασα 76 :oops: και 10 μέρες μετά έφτασα 65 και απο τότε κόλλησα...

όσο και να πρόσεχα την διατροφή μου ΤΙΠΟΤΑ!!! αλλά διαπίστωσα και το εξής ΟΣΑ γλυκά και να τρώω δεν παίρνω βάρος :lol::lol::lol:

Τα ρούχα μου δεν μου κάνουν βέβαια ανεβαίνουν αλλά δεν κουμπώνουν...

αλλά τρώω πολύ και το ευχαριστιέμαι.

Μην αγχώνεσαι σιγα σιγά θα επανέλθεις :lol:

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Εγω 2 ημερες που με ταλαιπωρουσε γαστρεντεριτιδα κοντεψε να μου κοπει το γαλα. Δεν ετρωγα τιποτα κ το γαλα ειχε μειωθει στο μισο (αναγκαστηκα να δωσω μια φορα ξενο ενω θηλαζω αποκλειστικα). "Πλακωθηκα" μετα κυριολεκτικα στο φαι και πλεον εχω παλι αρκετο γαλατακι για τη μπουμπου κ χαιρομαι πολυ γι αυτο.

Απλά να αναφέρω ότι για 2,5 ημέρες δεν έβαλα σχεδόν μπουκιά στο στόμα μου. Πως είναι άλλωστε δυνατόν με εμετούς και διάρροιες? Είναι δυνατόν όταν σταματάς το φαί να μην υπάρχει επίπτωση στο γάλα σου? Είναι και η απώλεια υγρών που αναφέρει και η Αγλαία. Δεν είναι και τυχαίο το γεγονός ότι μετά επανήλθα στα φυσιολογικά μου.

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

Εγώ είχα πάρει 14 κιλά στην εγκυμοσύνη και στις 40 μέρες είχα χάσει τα 10, τρώγοντας πολύ καλά (όχι γλυκά) και πίνοντας πολλά υγρά. Μετά κόλλησα για 2 μήνες και από τον τέταρτο μήνα έχασα πολύ γρήγορα τα υπόλοιπα +2 και μέχρι σήμερα τρώω πάρα πολύ καλα ( και πολλά γλυκα τώρα πια) και δεν βάζω τίποτα!

Με το θηλασμό πεινάω περισσότερο και γενικά είναι σαν να άλλαξα στομάχι :lol:

πριν ήμουν πολύ ευαίσθητη, δε μπορούσα να φάω πολύ, πολλά φαγητά μου έπεφταν βαρια και έκανα να τα χωνέψω ώρες και τώρα ό,τι και όσο και να φάω δεν παίρνω χαμπάρι :lol::lol:

κανε υπομονή, είναι νωρίς ακόμα!!

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Εγώ είχα πάρει 14 κιλά στην εγκυμοσύνη και στις 40 μέρες είχα χάσει τα 10, τρώγοντας πολύ καλά (όχι γλυκά) και πίνοντας πολλά υγρά. Μετά κόλλησα για 2 μήνες και από τον τέταρτο μήνα έχασα πολύ γρήγορα τα υπόλοιπα +2 και μέχρι σήμερα τρώω πάρα πολύ καλα ( και πολλά γλυκα τώρα πια) και δεν βάζω τίποτα!

Με το θηλασμό πεινάω περισσότερο και γενικά είναι σαν να άλλαξα στομάχι :lol:

Κοπελιά, και 7 κιλά παραπανίσια να είχες πάλι θεϊκό σώμα θα είχες. Είσαι κούκλα λέμε. Μην την ακούτε όσες δεν την έχετε δει. Είναι μοντέλο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Εγω πηρα 18-19 κιλά και τα εχασα σχεδον ολα μεσα στο 40 ημερο! Ουτε εγω δεν το πιστευα. Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι οτι πλεόν δεν τρεφομαι και τοσο σωστα και μεσα στη μερα που ειμαι μονη με το μωρό δεν προλαβαινω μερικες φορες να φαω τίποτα....μεχρι στιγμης δεν φαινεται να υπαρχει επιπτωση στο γαλα αλλα δεν ξερω μακροπρόθεσμα. Τι λέτε;;

Τη χειρότερη διατροφή στη ζωή μου την έκανα τους πρώτους μήνες του θηλασμού:

τη δεύτερη μέρα που γύρισα απο την κλινική έκανα ένα κέηκ!

τα παγωγά τα έτρωγα με το κουτάλι της σούπας από τη δίλιτρη συσκευασία

πρώτη φορά στη ζωή μου έτρωγα πίτσες Hut μέχρι σκασμού χωρίς να παχαίνω!

Τη χειρότερη διατροφή στη ζωή μου την έκανα τους πρώτους μήνες του θηλασμού:

τη δεύτερη μέρα που γύρισα απο την κλινική έκανα ένα κέηκ!

τα παγωγά τα έτρωγα με το κουτάλι της σούπας από τη δίλιτρη συσκευασία

πρώτη φορά στη ζωή μου έτρωγα πίτσες Hut μέχρι σκασμού χωρίς να παχαίνω!

ΑΧ θΕΕ ΜΟΥ πιτσα χατ. Αχ εκεινη με το γυρισμα που κανει στο τελειωμα και ειναι γεματι κασερι :):)

ΑΧ ΡΕ Αγλαΐα αχ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εγώ θηλάζω 3,5 μήνες και αντί να χάνω παίρνω κιλά, 3-4 έχω πάρει μετά τον τοκετό. Εντάξει τρώω γλυκά (κουσούρι μου έμειναν μετά τα Χριστούγεννα και τα ξενύχτια) αλλά αντί να χάσω να πάρω? Και να φανταστείτε ότι μέχρι και τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης από τους πολούς εμετούς είχα χασει 10, αλλά τα ξαναπήρα και κάτι παραπάνω μέχρι τον 9ο. Μάλλον θα δυσκολευτώ να τα χάσω. Και αντί να παχαίνει το μωρό παχαίνει η μαμά. Κρατάει σιλουέτα η μπέμπα.

0b8bfa6eaf.png

Λοιπόν εγώ έχασα τα 10 κιλά που είχα χάσει στην εγκυμοσύνη μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το τι παγωτό έτρωγα τον πρώτο μήνα του μωρού δεν περιγράφεται, τσάκιζα σχεδόν ένα οικογενειακό την ημέρα!

Το προβλημα είναι ότι είχα πάρει μερικά κιλά πριν την εγκυμοσύνη, ε, αυτά δε μπορώ να τα χάσω με τίποτα. ¨Εχω κόψει τελείως τα γλυκά και σχεδόν εντελώς τα ψωμιά και ούτε γραμμαριο διαφορά....Βέρα, μια από τα ίδια....πολύ δουλειά και τρέξιμο τον τελευταίο μήνα, και τίποτα...

Τελικά καταλήγω στο θλιβερό συμπέρασμα ότι ο μεταβολισμός μου δεν είναι πια ο εαυτός του! Αχ, βαχ, κάθε πέρσι και καλύτερα....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Εντάξει τρώω γλυκά (κουσούρι μου έμειναν μετά τα Χριστούγεννα και τα ξενύχτια) αλλά αντί να χάσω να πάρω?

Το μωρό μου είχε γίνει 6 μηνών λίγο πριν τα Χριστούγεννα... ε, είχα δυο κιλά μεταξύ 7ου και 8ου μήνα! Τα γλυκά των χριστουγέννων και η δημιουργική διάθεση με οδήγησαν σε αυτή την άνοδο. Θυμάμαι ότι έκανα χριστουγεννιάτικα γλυκά και ένα μήνα μετά τις γιορτές!

Αναγκάστηκα να τα κόψω τελείως για να συνέλθω! (μη φανταστείτε για μεγάλο διάστημα...)

• 2 εβδομάδες μετά...

Ξέρει κανείς αν τα μουστοκούλουρα ενοχλούν τα μωράκια?

Γιατί σήμερα που έφαγα αρκετά το μωρό μου είναι πολυ ανήσυχο και δείχνει να το ενοχλεί το στομαχάκι του...όλο θέλει να θηλάζει αλλά βγάζει πολλές γουλιές και δεν μπορεί να κοιμηθεί με τίποτα...είναι μέσα στην γκρίνια για πρώτη φορά! Και ότι αλλο εχω φάει σήμερα το έφαγα και χτες οπότε δεν μπορώ να καταλαβω τι φταει...α ναι εφαγα και 2 καριοκες που έχουν καρυδι...πως μπορώ να βρω τι απο τα δυο τον πειραξε? και τι να κάνω τώρα για να τον ανακουφίσω και να ησυχάσει λιγάκι? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ισχύει σίγουρα για τους πρώτους 3 και μερικές φορές τους 6 μήνες. Τα κιλά χάνονται αλλά πιο δύσκολα.

Εμένα το μωρό μου είναι 3 1/2 μηνών και έχω αρχίσει δίαιτα από διαιτολόγο εδώ και τρεις βδομάδες .Είναι 1800 θερμίδες αλλά πολλές φορές δεν προλαβαίνω να φάω το βραδυνό, Οπότε πολλές φορές τρώω λιγότερες από 1800 .Έχω χάσει 2 κιλά μόνο :cry: ,μάλλον λοιπόν εγώ ανήκω στην κατηγορία που χάνω δύσκολα τους πρώτους 6 μήνες ?

Ωστόσο διάβασα ότι τα δημητριακά και δεν μεταβολίζονται και κάπου αλλόυ ότι οι γλυκαντικές ουσίες δεν είναι τόσο καλές για τον θηλασμό ....και ο διαιτολόγος μου είχε πει αν νιώθω έντονη ανάγκη για γλυκό να τρώω μια από αυτές τις μπάρες των δημητριακών .Αυτό είναι σωστό?

.png.png

Μια ζωή ήμουν 53 με 55 κιλά με πολλές στερήσεις!ούτε γλυκά 'ετρωγα, ούτε ψωμί, ούτε σάλτσες και όλα σε μικρές ποσότητες γιατί πάχαινα με το παραμικρό!Και πάντα είχα χαμηλό αιματοκρίτη, σίδηρο κλπ

Τώρα θηλάζω 4μιση μήνες, τρώω συνέχεια και όσο θέλω ( όχι γλυκα που δεν τα πολυσυμπαθώ ) όλα τα άλλα και είμαι 54!Πρώτη φορά νιώθω τόσο όμορφη, γεμάτη ωραίες γεύσεις και χωρίς τύψεις την καθημερινότητά μου! Στις εξετάσεις που έκανα πριν καμιά βδομάδα όλα ήταν φυσιολογικά χωρίς να παίρνω συμπληρώματα ( π χ σίδηρο κ.α. )

Έτσι χαριτολογώντας σε μία κουβέντα για το πόσο θα συνεχίσω το θηλασμό είπα..για πολύ γιατί σίγουρα σε μένα κάνει καλό :D

Q739p2.png

εγω στην εγκυμοσυνη πηρα 20 κιλα.μεσα σε τρεις μηνες εχασα τα 15 κι ετρωγα πολυ.μου εχουν μεινει 2 κιλα αυτην την στιγμη τα οποια δεν φευγουν απο τοτε που σταματησα τον θηλασμο.οντως ο θηλασμος ειναι η καλυτερη διαιτα.

Είστε πολύ τυχερές βρε κορίτσια. Εγώ δεν χάνω γραμμάριο εδώ και 6 μήνες,και θέλω να χάσω 5 κιλά. Και όταν λέμε θέλω να τα χάσω θέλω πραγματικά πάρα πολύ. Βέβαια έχω καταλάβει ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω πρόγραμμα διατροφής αλλά δεν τρώω παραπάνω απ'ότι έτρωγα πριν μείνω έγκυος,

Αγλαία !! Γράψε καμία δίαιτα γιατί με τις υγιεινές συνταγές όλο δοκιμάζω και όλο καταλήγω να μασουλάω κάτι (κάτι με σοκολάτα)– Καταστροφή σου λέω. :):):)

ισως να παιζει ρολο η περιοδος σου .εγω αν και εχασα και τα 11 κιλα της εγκυμοσυνης στις 40 ημερες ,μεσα στον 2ο μηνα της μπεμπας τα ξαναπηρα .ξεκινησα διατροφη και τωρα 10 μηνες μετα αφου δεν εχανα τιποτα εχω χασει 4 κιλα .η περιοδος μου επανηλθε εδω και 3 μηνες .ξεφουσκωσα και ξεπρηστικα επισης που νομιζα το καλοκαιρι οτι θα σκασω .σιγουρα βεβαια θα σε βοηθησουν και οι βολτες με το καροτσι...παρατα τα ολα και βγες εξω !παρε το μωρο σου και περπατα θα νιωσεις διαφορετικα ...

λες να είναι η περίοδος. Δεν μου έχει έρθει ακόμα η αλήθεια. Όσο για τις βόλτες.... κάνουμε και με το πολύ κρύο και μας βρίζουν οι γιαγιάδες .... αλλά το παιδί χρειάζεται και οξυγόνο και η μαμά γυμναστική :wink:

.σιγουρα βεβαια θα σε βοηθησουν και οι βολτες με το καροτσι...παρατα τα ολα και βγες εξω !παρε το μωρο σου και περπατα θα νιωσεις διαφορετικα ...

Θα συμφωνησω, ασχετα αν αρνουμαι πεισματικα να χασω κανενα κιλο!!... Ορεξη βλεπετε...smiley-eatdrink011.gif

κοριτσια οντως η ασκηση χρειαζεται.εγω αγορασα μηχανημα για κοιλιακους κ κανω καθε μερα οταν βρισκω χρονο.επισης απο την μερα που γεννησα φοραω ζωνη.

βολτες με το καροτσι συν ειδικα το καλοκαιρι καθε μερα.η καλυτερη γυμναστικη.

προσπαθηστε να μην τρωτε πολλα γλυκα.κ θα τα χασετε ολα.συνηθως ενα χρονο περνει για να επανελθει το σωμα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...