Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Να κάνω μια χαζή ερώτηση (έψαξα λιγάκι αλλά δεν βρήκα κάτι);

Από τότε που γέννησα, αποφεύγω την cocacola αλλά έχω υποκείψει στον πειρασμό της sprite. Νιώθω ότι με ξεδιψάει... Το ξέρω ότι τα συστατικά της είναι χάλια για τον οργανισμό μου, αλλά δεν μπορώ να την κόψω... Τέλος πάντων, αλλο είναι το θέμα μου.

Με έχουνε φάει όλοι οι γύρω μου ότι κάνω κακό στα μωρά... Γιατί λέει το ανθρακικό περνάει στο γάλα και τους προκαλεί αέρια... Μου φαίνεται γελοίο, αλλά αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα την κόψω αμέσως εννοείται!Κι αν έχουν άδικο τι να τους απαντάω;

Πείτε ρε κορίτσια... Αγλαΐα...

Θα το επισυνάψω στις "επιστημονικές" ανακοινώσεις. Πεστους ότι πήγες μια φορά να δώσεις αίμα και δεν σε άφηναν, γιατί είχε μπουρμπουλήθρες από την σπράιτ που είχες πιει και θα προκαλούσε λόξυγγα στον μεταγγιζόμενο. Και ότι για το γάλα δεν πειράζει, γιατί τινάζεις τα στήθη σου μια-δυο φορές και εξαερώνουν (όπως τα καλοριφέρ) ή αντλείς με το θήλαστρο και κουνάς το μπιμπερό και φεύγουν οι μπουρμπουλήθρες. ΕΛΕΟΣ!

Σοβαρά τώρα, πιο πολύ να σε απασχολήσουν τα τεχνητά γλυκαντικά. Και το γεγονός ότι είναι μύθος ότι τα ποτά αυτά ξεδιψάνε. Αφενός σου σταματούν το αίσθημα της δίψας, οπότε ο οργανισμός σου δεν σε παροτρύνει να πιεις νερό, αφετέρου τα γλυκαντικά προκαλούν περισσότερη δίψα. Και μπορείς να την κόψεις, αν θες!

http://www.kellymom.com/babyconcerns/gassybaby.html#specific

http://www.kellymom.com/nutrition/mom/mom-foods.html#sweeteners

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οπως τα λεει το αμαρετινι :lol: ειναι Νικη.Κι επισης ειναι πιτα στο συντηρητικο το οποιο περναει λιγο στο γαλατακι μας.

Κοψτην να παει στα κομματια!Κι εγω τα χω κοψει ολα αυτα απο την εγκυμοσυνη μου,οχι οτι επινα συτηματικα δηλαδη,αλλά που και που τσιμπουσα καμια!

επειδή κι εγώ είχα την ίδια απορία για τη μπύρα και τον καφέ, είχα ψάξει και είχα βρέί ότι μπορείς να θηλάσεις φού πιεις μπύρα μετά τισ 2 ή 3 ώρες. αν πιεις καφέ, μπορέις αμέσως γιατί ο καφές είνια πτητικός... εξατμίζεται και δεν κατεβάινει στο γάλα.

Αν εξατμιζόταν δεν θα υπήρχε η επίδραστη της καφεΐνης ούτε σε σένα, όμως υπάρχει και διαρκεί κάποιες ώρες.

Μπορείς να πιεις 1-2 καφέδες χωρίς να παρατηρήσεις ιδιαίτερες αλλαγές στο μωρό, αν πιεις 3-4 σίγουρα το μωρό θα βρίσκεται σε υπερδιέγερση γιατί η καφεΐνη περνά στο μητρικό γάλα. Το ίδιο ισχύει για τα αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη αλλά και για το κακάο είτε από το ρόφημα είτε από τη σοκολάτα που τρώμε.

Εγώ θηλάζω την 8 ημερών κορούλα μου.Ποτέ στη διατροφή μου σε όλη μου τη ζωή,από όταν καταλαβαίνω τον εαυτό μου τουλάχιστον δεν τρώω ότι έχει χρώμα πράσινο, τα αλλαντικά,τα τυριά εκτός της μηζύθρας,τα γλυκά εκτός από παγωτά και σοκολάτα,τίποτα ωμό εκτός από μερικά φρούτα και από γάλα μόνο νουνου.

Γενικά αυτά που τρώω γράφονται σε ένα κίτρινο μέμο.

Όλοι με κατηγορούν ότι μου έχει μοιάσει ο γιος μου που τρώει βέβαια περισσότερα από εμένα.

Όλα αυτά σχετικά με τη διατροφή μου πόσο μπορεί να επηρεάζουν το γάλα μου? Και είναι δυνατόν να μου έχει μοιάσει ο γιος μου?

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.Στην ουσία πρώτη φορά θηλάζω και αφού υπάρχει κι αυτό το forum αισθάνομαι τυχερή που μπορώ να εκφράσω τις απορίες μου σε περισσότερα άτομα. :):):)

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Διαφημίσεις

Για το μητρικό γάλα υπάρχει μια συγκεκριμένη συνταγή, που ακολουθεί πιστά το σώμα κάθε μητέρας, ανεξάρτητα απ'το τι τρώει.

Καλό είναι να τρως υγιεινά, αν μπορείς, και τα λαχανικά είναι απαραίτητα. Παρολ'αυτά το γάλα σου είναι σίγουρα μιά χαρά!

Εγώ παρόλο που δεν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου, ο μπεμπάκος από προχτες έχει πολλά αέρια και συνέχεια τεντώνει και μαζεύει τα πόδια και γκρινιάζει. Πού και πού κάνει και κακάκια (μουσταρδί με κόκκους) που έχουν πολλές βλέννες. Όχι συνέχεια όμως. Αυτά είναι κολικοί ή φταίει κάτι που τρώω; Πίνω και πολλούς καφέδες. Μήπως φταίει αυτό;

off topic

ΛΕΝΑΝΕΚ, έχουμε πολλά κοινά τελικά. Μένουμε Περιστέρι, γεννήσαμε το πρώτο παιδί την ίδια ακριβώς εποχή και στο ίδιο νοσοκομείο και το δεύτερο παιδί πάλι την ίδια εποχή. Τώρα σε παρατήρησα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Πολλους καφεδες οταν λες;;;;

Δοκιμασε να τους μειωσεις,ισως βοηθησει...

Εγω τον εχω κοψει,παει πολυυυυυυυυυς καιρος και η αληθεια ειναι οτι τον πρωτο καιρο δυσκολευτηκα αλλα τωρα ειμαι οκ!

Γαλλικό πίνω, 3 κούπες την ημέρα. Δεν μπορώ να τον κόψω γιατί δεν έπινα σε όλη την εγκυμοσύνη μου (δεν άντεχα ούτε την μυρωδιά) και τώρα με βοηθάει πολύ στο να μείνω ξύπνια. Τον μπεμπάκο δεν τον επηρρέαζει σ' αυτό γιατί κοιμάται όλη μέρα. Αφού δεν τον επηρρεάζει στον ύπνο, πόσο πιθανό είναι να του δημιουργεί αέρια;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Mηπως να δοκιμασεις decafeine?εγω πινω 2 τη μερα και δεν πειραζουν την μπεμπα.Καπου ειχα διαβασει οτι ο γαλλικος εχει την περισσοτερη καφεϊνη.Εγω πινω ελληνικο. :)

Διαφημίσεις

Γαλλικό πίνω, 3 κούπες την ημέρα. Δεν μπορώ να τον κόψω γιατί δεν έπινα σε όλη την εγκυμοσύνη μου (δεν άντεχα ούτε την μυρωδιά) και τώρα με βοηθάει πολύ στο να μείνω ξύπνια. Τον μπεμπάκο δεν τον επηρρέαζει σ' αυτό γιατί κοιμάται όλη μέρα. Αφού δεν τον επηρρεάζει στον ύπνο, πόσο πιθανό είναι να του δημιουργεί αέρια;

Δεν ξερω τι να σου πω...αν θες δοκιμασε...αν θες κανε μια μικρη αποχη απο τα γαλακτοκομικα...μπορει,απο την αλλη, και να εχει αερια ετσι κι αλλιως οτι και να φας-πιεις εσυ...

Mηπως να δοκιμασεις decafeine?εγω πινω 2 τη μερα και δεν πειραζουν την μπεμπα.Καπου ειχα διαβασει οτι ο γαλλικος εχει την περισσοτερη καφεϊνη.Εγω πινω ελληνικο. :)

Αλήθεια έχει την περισσότερη καφεΐνη; Εγώ πίστευα ότι έχει τη λιγότερη γι' αυτό και τον έπινα. Ο ελληνικός δεν μ' αρέσει καθόλου.

...αν θες κανε μια μικρη αποχη απο τα γαλακτοκομικα..

Λες; Θα το δοκιμάσω. Έτσι κι αλλιώς μόνο λίγο τυρί τρώω μαζί με το φαγητό. Δεν θα μου λείψει κι ιδιαίτερα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

O τονος επιτρεπεται τωρα που θηλαζω?Αναφερομαι στο rio mare.Eχω ακουσει διαφορα.Κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης ο γιατρος μου το ειχε απαγορευσει.

Πινω καφε decafeine αλλα βαζω φρουκτοζη σε κοκκους σαν την κανονικη ζαχαρη οχι χαπακι,επιτρεπεται?

Εγώ παρόλο που δεν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου, ο μπεμπάκος από προχτες έχει πολλά αέρια και συνέχεια τεντώνει και μαζεύει τα πόδια και γκρινιάζει. Πού και πού κάνει και κακάκια (μουσταρδί με κόκκους) που έχουν πολλές βλέννες.

Κι εμένα η μπεμπούλα μου ακριβώς αυτά τα κακά κάνει απότην 3η μέρα της.Ούτε στο νοσοκομείο δεν ανησύχησαν ούτε γιατρός που ήρθε εχτές και την είδε.

Όσο για τους καφέδες λένε ότι πρέπει να πείνεις όσο πιο μακρια από τον επόμενο θηλασμό.

το γάλα σου είναι μια χαρά!

Σ΄ευχαριστώ πολύ.

Σ΄όλη μου τη ζωή πρεπει να αποδυκνύω στους δικούς μου ανθρώπους ότι από την διατροφή μου δεν έχει προκύψει ποτέ κανένα πρόβλημα.Και το αποδυκνύω πάντα,ακόμα και με εξετάσεις αίματος,ειδικές και ότι άλλο υπάρχει.

Κατά καιρούς έχω ακούσει: πως θα κάνεις εσύ παιδιά?

Τι θα θηλάσεις το παιδί μακαρόνια?

Ακόμη και όταν ο άνδρας μου με γνώρισε στο πρώτο Rdv παραξενεύτηκε με το σαντουιτς που παρήγγειλα και όταν με ζήτησε από τον πατέρα μου η υπόσχεση που έπρεπε να δώσει ήταν ότι σεένα χρόνο θα έχει καταφέρει να με κάνει να τα τρώω όλα.Φυσικά δεν τα κατάφερε!

off topic

Pipi εγώ μένω λόφο αλλά δεν είμαι απο εδώ, ο άντρας μου είναι.ήρθα Αθήνα να σπουδάσω και τρεις μήνες πριν πάρω πτυχίο ερωτεύτηκα σφόδρα!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Διαφημίσεις

Όσο για τους καφέδες λένε ότι πρέπει να πείνεις όσο πιο μακρια από τον επόμενο θηλασμό.

Αυτό κάνω. Φτιάχνω καφέ και ξεκινάω να τον πίνω αμέσως μόλις τελειώσουμε το θηλασμό.

Είμαστε πολύ κοντά, εγώ είμαι σύνορα λόφο με νέα ζωή (Πελασγίας αν ξέρεις). Να βρεθούμε όταν σαραντίσουμε για καφεδάκι ή για Χριστουγεννιάτικα ψώνια με τα μπεμπάκια μας. Εμένα έγινε το αντίθετο, ο άντρας ήρθε από επαρχία εξαιτίας της δουλειάς κι ερωτεύτηκε εμένα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

το γάλα σου είναι μια χαρά!

Σ΄ευχαριστώ πολύ.

Σ΄όλη μου τη ζωή πρεπει να αποδυκνύω στους δικούς μου ανθρώπους ότι από την διατροφή μου δεν έχει προκύψει ποτέ κανένα πρόβλημα.Και το αποδυκνύω πάντα,ακόμα και με εξετάσεις αίματος,ειδικές και ότι άλλο υπάρχει.

Θα μπορούσες να τρέφεσαι και πολύ χειρότερα και το γάλα σου να είναι πάλι μια χαρά! :)

Ακόμη και αν έτρωγες πολύ καλύτερα τα ίδια θα σου λέγανε! Κι εγώ που έτρωγα συνέχεια φρούτα, λαχανικά, ωμούς ξηρούς καρπούς, δημητριακά μόνο πλήρη κλπ, τα ίδια μου λέγανε γιατί έτρωγα ελάχιστο κρέας (κατά διαστήματα και καθόλου).

Δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να αποδείξω σε κανέναν τίποτα, έτσι κι αλλιώς όσοι μιλάνε συνήθως τρέφονται πολύ χειρότερα απλά δεν το ξέρουν. Τους ενοχλεί που διαφέρεις! μη δίνεις σημασία.

Κατά καιρούς έχω ακούσει: πως θα κάνεις εσύ παιδιά?

Τι θα θηλάσεις το παιδί μακαρόνια?

Τελικά και παιδί έκανες και το θηλάζεις! :)

O τονος επιτρεπεται τωρα που θηλαζω?Αναφερομαι στο rio mare.Eχω ακουσει διαφορα.Κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης ο γιατρος μου το ειχε απαγορευσει.

Πινω καφε decafeine αλλα βαζω φρουκτοζη σε κοκκους σαν την κανονικη ζαχαρη οχι χαπακι,επιτρεπεται :?:

Γενικά είναι καλό να αποφεύγεις τη συστηματική κατανάλωση προϊόντων που έχουν μεγάλη πιθανότητα να έχουν βαρέα μέταλλα (τόνος, όλα τα ψάρια του βυθού, τα μύδια κλπ).

Δεν απαγορεύονται αλλά δίνουμε γενικές οδηγίες που ισχύουν και για σένα και για το μωρό.

(τα συντηρητικά των εμβολίων έχουν συχνά υδράργυρο)

• 2 εβδομάδες μετά...

1. μετα την γεννηση του μικρου μου αγγελου ου ειναι μολις 2 μηνων και 13 ημερων, εχασα 4 κιλα μεσα στις σαραντα 2 και τωρα 1, συνολικα 7. μου εχουν μεινει αλλα 9. προσπαθω να εχω μια ισσοροπημενη διατροφη χωρις υπερβολες.ποτε χανονται; ο θηλασμος βοηθαει ή οχι γιατι εχουν ακουστει και τα 2.η λεκανη επανερχεται;;

2. το να αποκλεισω για ενα διαστημα 40 ημερων το κρεας απο τη διατροφη, εχει επιπτωσεις στον θηλασμο; βλεπεται εχασα τον μπαμπακα μπυ στις 12 Νοεμβριου,ο καλυτερος μπαμπας του κοσμου...

ποια θεωρειτε ισσοροπημενη διατροφη; ποσο ειναι να χανουμε αν υπαρχουν τετοια καλουπια!

1. μετα την γεννηση του μικρου μου αγγελου ου ειναι μολις 2 μηνων και 13 ημερων, εχασα 4 κιλα μεσα στις σαραντα 2 και τωρα 1, συνολικα 7. μου εχουν μεινει αλλα 9. προσπαθω να εχω μια ισσοροπημενη διατροφη χωρις υπερβολες.ποτε χανονται; ο θηλασμος βοηθαει ή οχι γιατι εχουν ακουστει και τα 2

μπορείς να κάνεις όποια δίαιτα θέλεις αρκεί να το επιθυμείς και να μην σε κουράζει ψυχικά

το πρώτο εξάμηνο χάνεις δυσκολότερα κιλά, το δεύτερο εξάμηνο ευκολότερα

οι στατιστικές δείχνουν ότι ένα χρόνο μετά τον τοκετό το ποσοστό των μητέρων που έχει επανέλθει στα κιλά που είχαν πριν την εγκυμοσύνη είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις μητέρες που δεν θηλάζουν

.η λεκανη επανερχεται;;

επανέρχεται αλλά δεν ξέρεις πότε θα γίνει αυτό

οι περισσότερες μητέρες νιώθουν ότι επανέρχονται μεταξύ 9ου και 12ου μήνα

σε κάποιες μητέρες συμβαίνει αργότερα (σε εμένα συνέβη τον 20ο μήνα)

2. το να αποκλεισω για ενα διαστημα 40 ημερων το κρεας απο τη διατροφη, εχει επιπτωσεις στον θηλασμο; βλεπεται εχασα τον μπαμπακα μπυ στις 12 Νοεμβριου,ο καλυτερος μπαμπας του κοσμου...

στο θηλασμό δεν έχει καμία επίπτωση, υπάρχουν μητέρες χορτοφάγοι!

ποια θεωρειτε ισσοροπημενη διατροφη; ποσο ειναι να χανουμε αν υπαρχουν τετοια καλουπια!

έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=11040

όπως θα καταλάβεις δεν έχουν καταλήξει ούτε οι ειδικοί!

προσωπικά -χωρίς να είμαι καθόλου ειδική- είμαι πεπισμένη ότι η σύγχρονη διαιτολογία είναι στηριγμένη σε πολύ λανθασμένες βάσεις γιατί δεν αναζητά την καλύτερη διατροφή για τον άνθρωπο σύμφωνα με τις ανάγκες του αλλά αναζητά την λιγότερο κακή ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες (που έχουν διαμορφωθεί από παράγοντες που δεν σχετίζονται με τις ανάγκες του...)

σίγουρα τα χειρότερα που μπορεί να φάει κάποιος είναι τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα: λάδια που δεν είναι παρθένα και ψυχρής έκθλιψης, ασπρο αλεύρι, ζάχαρη, τηγανητά, πολυμαγειρεμένα φαγητά...

και τα καλύτερα είναι αυτά που μπορεί να τα φάει ωμά (φρούτα, λαχανικά, ωμοί ξηροί καρποί...)

• 2 εβδομάδες μετά...

Eπαναφέρω το θέμα, γιατί καίγομαι..

Ψάχνω διαιτολόγο στα νότια προάστια, κατά προτίμηση Νέα Σμύρνη-Παλαιό Φάληρο, που να έρχεται σπίτι αν γίνεται (αλλά κι αν όχι δεν πειράζει..) και να μην είναι πανάκριβηηηη!!!!

Μέχρι 100-120 το μήνα μπορώ να διαθέσω..

O gios mou-3 H korh mou-4

weight.png[/url]

erica

σου έστειλα pm για τα στοιχεία της διαιτολόγου στο Χαλάνδρι...

Μετά τη γέννα όχι μόνο δε συνέχισα να χάνω αλλά πήρα και 2-3 ακόμα...συν 4-5 που είχα προ εγκυμοσύνης.....

με δυο λόγια πρέπει να χάσω καμμιά εικοσαριά επειγόντως....... :?:?:?

Καλά που επανήλθε το θέμα για να το πάρω κι εγώ απόφαση...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...