Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Κορίτσια σαν διαιτολόγος ξέρω ότι η λιπομέτρηση απαγορεύετε σε περίπτωση εγκυμοσύνης και όταν το άτομο φοράει βηματοδότη....

iro τις πρώτες 2 εβδομάδες ο οργανισμός χάνει κυρίως υγρά ,δλδ καίει το γλυκογόνο που έχει αποθηκεύσει (το γλυκογόνο κατά την αποθήκευση στον οργανισμό απαιτεί μεγάλες συγκεντρώσεις νερού)

Μετά απο 15 μέρες κυρίως αρχίζει η καύση λίπους...

Η διααικασία απώλειας σε μια θηλάζουσα είναι σαφως μεγαλύτερη απο μια φυσιολογική γυναίκα που δεν θηλάζει.Ο οργανισμός τώρα πού κανεις δίαιτα δλδ έχεις περιορισμένη πρόσληψη λιπών και συγκεκριμένη πρόσληψη υδατανθράκων και πρωτεϊνών,αναγκάζετε να μετακινήσει λιπαρά οξέα απο το λιπώδη ιστό για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Να πίνεις πολλά υγρά και προσοχή στους χυμούς. να τους αραιώνεις κατά το ήμισυ με νερό γιατί αλλιώς προκαλούν εσωτερική αφυδάτωση λόγω της αυξημένης οσμωτικότητας τους.

Η αμυντική διαδικασία ενεργοποιείτε κυρίως όταν ο οργανισμός καταλαβαίνει ότι υπάρχει επίπονη απώλεια και πολύ μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η διααικασία απώλειας σε μια θηλάζουσα είναι σαφως μεγαλύτερη απο μια φυσιολογική γυναίκα που δεν θηλάζει.

Καλέ, κι εμείς φυσιολογικές είμαστε :lol::lol::lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Η διααικασία απώλειας σε μια θηλάζουσα είναι σαφως μεγαλύτερη απο μια φυσιολογική γυναίκα που δεν θηλάζει.

Καλέ, κι εμείς φυσιολογικές είμαστε :lol::lol::lol:

Εγώ πάλι γιατί δεν το αισθάνομαι αυτό;;;;

Αφού μας βλέπουν όλοι σαν εξωγίηνους και μας κάνους και πόλεμο!!!Ο πόλεμος των άστρων Επίθεση απο τη γραμμή του γάλακτος!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Βρε κορίτσια, για να το μαζώξουμε λίγο το θεματάκι, το ζουμί είναι τελικά οτι η διαδικασία απώλεια βάρους είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια σε μία θηλάζουσα μαμά σε σύγκριση με μία μη-θηλάζουσα.

Σωστά;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι απλά καις περισσότερες θερμίδες την ημέρα από μία γυναίκα που δεν θηλάζει, αλλά κάνει ακριβώς τις ίδιες κινήσεις με σένα. Δηλαδή είναι σαν να περπατάς 1,30 ώρα την ημέρα περισσότερο από μία άλλη γυναίκα με τις ίδιες δραστηριότητες, ύψος, βάρος κ.λπ.

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Εγώ βρε κορίτσια δεν κατάλαβα δλδ είμαι σε πλεονεκτικότερη θέση απο μια γυναίκα που δεν θηλάζει?ή όχι?και τονίζω δεν είμαι ξανθια :oops:

Βέβαια αφού μπορείς να τρώς μία μπριζόλα παραπάνω από αυτήν και να χάνεται τα ίδια κιλά!

'Οταν θηλάζεις καίς περισσότερο λίπος (λιποδιαλυτικός ο μπέμπης).............αλλά έχεις και αυξημένη όρεξη δυστυχώς,αλλά το ελεγχεις ,όσο μπορείς τουλάχιστον... :D

Να σας πω, χθες γύρισα από τη 2η επίσκεψη στο διαιτολόγο: ήταν εντυπωσιασμένος γιατί έχασα 1,5 κιλό σε 1 εβδομάδα.

"Γιατί είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα;"

Απαντά:

"Κατά τη διάρκεια της δίαιτας, ο θηλασμός λειτουργεί σαν μια αμυντική διαδικασία: δεν διευκολύνει το έργο του μεταβολισμού".

Χμμμ... δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι;

Ισχύει αρκετές φορές αλλά όχι πάντα! Συνήθως το πρώτο εξάμηνο μια μαμά που θηλάζει χάνει πιο δυσκολα βάρος σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο παρόλο που μπορεί να κάνει την ίδια προσπάθεια στη διαιτα.

Χαίρομια που υπάρχουν μερικοί ενημερωμένοι! :)

Διαφημίσεις

Η αμυντική διαδικασία ενεργοποιείτε κυρίως όταν ο οργανισμός καταλαβαίνει ότι υπάρχει επίπονη απώλεια και πολύ μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.

Ακριβως! Όσο πιο εξαντλητική η διαιτα τόσο αμφίβολα τα αποτελέσματα.

Συνήθως οι χαλαρές δίαιτες δεν ενεργοποιούν αυτόν τον αμυντικό μηχανισμό! :)

Εγώ βρε κορίτσια δεν κατάλαβα δλδ είμαι σε πλεονεκτικότερη θέση απο μια γυναίκα που δεν θηλάζει?ή όχι?και τονίζω δεν είμαι ξανθια :oops:

Αν προλαβαίνεις να φας όσο έχεις όρεξη και ότι έχεις όρεξη είσαι σαφώς σε μειωνεκτικότερη θέση παρόλο που ξοδεύεις περισσότερες θερμίδες! Αν δεν προλαβαίνεις ή αν είσαι εγκρατής, τότε είσαι σε πλεονεκτικότερη.

Στις εξαντλητικές δίαιτες η μη θηλάζουσα θα χάσει περισσότερο βάρος, στις κανονικές δίαιτες εσύ θα χάσεις περισσότερο βάρος...

Τα βιολογικά φαινομενα είναι δυναμικά και σοφά, αν καταλάβεις τη απλή σοφία τους θα είσαι μια χαρά ακόμη και αν τα βάψεις! (τα μαλλιά ξανθά εννοώ) :lol:

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ...Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΥΔΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ...ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ???ΚΑΙ ΜΆΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΤΙΜΑ ΤΟΣΟ.... :cry::wink::wink::wink:

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις να κόψεις τα γαλακτοκομικά! Είναι πιο ύποπτα για αλλεργίες απ'ότι τα πράσινα...

Ένας ακόμα λόγος για πράσινες κεννώσεις είναι να μην αδειάζει το κάθε στήθος, αλλά να τρώει μόνο το ελαφρύ γάλα από το καθένα.

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ...Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΥΔΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ...ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ???ΚΑΙ ΜΆΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΤΙΜΑ ΤΟΣΟ.... :cry::wink::wink::wink:

μπορεί να έχει ίωση

μπορεί να έχεις υπερπαραγωγή

τα πράσινα δεν έχουν καμία σχέση

Εγώ θα ήθελα να θέσω το θέμα διαφορετικά. Στο προηγούμενο μωρό μου θήλασα αποκλειστικά και έτρωγα .... ελέυθερα. Το αποτέλεσμα είναι ότι πήρα ... πίσω όλα τα κιλά που έχασα με τον τοκετό, συμπεριλαμβανομένου και αυτά του μωρού. Είχα μία φοβερή πείνα, ήμουν και πολύ χρόνο στο σπίτι, γιατί ήταν χειμώνας, όταν τελείωσα με τον θηλασμό, ήμουν σαν 9 μηνών έγκυος. Αυτή τη φορά θηλάζω πάλι αποκλειστικά αλλά προσέχω πολύ. Κάνω μία ισορροπημένη διατροφή, από όλες τις ομάδες τροφών, αλλά χαμηλών θερμίδων, περίπου 1400. Η διαιτολόγος λέει ότι δεν θα επηρεάσει το θηλασμό, αλλά ... εσάς ποια είναι η γνώμη σας? Το έχω ανάγκη να αισθάνομαι fit (την προηγούμενη φορά, διέκοψα μόνη μου το θηλασμό στους 6 μήνες και νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι αισθανόμουν σας παραφουσκωμένο μπαλόνι), δεν με νοιάζει να πεινάσω λίγο, φτάνει όμως να ξέρω ότι δεν θα διακινδυνεύσω σε τίποτα το θηλασμό.

ΥΓ. Αυτό για τον καφέ που είπες Αγλαϊα, με άφησε άφωνη! Ένα καφεδάκι την ημέρα λοιπόν, δεν είναι και τίποτα κακό. Βετίωσες την καθημερινότητά μου κατά πολύ. Ευχαριστώ. Αληθεια, έχει σημασία αν είναι πριν ή μετά το θηλασμό? Είναι δηλαδή καλύτερα να τρώει ο μπέμπης και μετά να το πίνω?

σορρυ αλλά εγώ όταν θήλαζα την κόρη μου έπινα αρκετούς φραπέδες μέσα στο 24ωρο περίπου 5 (διότι είχα στερηθεί 9 μήνες την αγαπημένη μου συνήθεια) decaff βέβαια και περίπου μισή κουταλιά καφέ και η παιδίατρος μου είχε πεί ότι εάν έπινα ΑΜΕΣΩΣ μετά το θηλασμό, στο 3ωρο είχε απορροφηθεί απο τον οργανισμό μου και δεν μεταφερόταν όλη η καφείνη στο μωρό .. η Θεοδώρα μου τώρα είναι μια χαρούλα .. μόνο που όταν μυρίζει καφέ λέει "ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΦΕ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΦΕ!!" :lol::lol::oops:

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

εγώ σε όλη την εγκυμοσύνη έκανα διατροφή ειδική για εγκύους.

1 φορά την εβδομάδα κοτόπουλο, 1 φορά όσπρια, 1 φορά λαδερό, 2 φορές ψάρι, 1 φορά κυμά και 1 φορά κρέας.

1 λίτρο την ημέρα γάλα

πολλά φρουτα και

πολλές σαλάτες

ψωμί, ζυμαρικά κανονικά

ΟΧΙ αναψυκτικά, ζαμπόν και σοκολάτα σε ρόφημα

καφέ έπινα έναν την ημέρα

αφού γεννησα συνέχισα την ίδια διατροφή στις ίδιες "μεγάλες" ποσότητες, όσο καιρό θύλαζα.

οταν σταμάτησα να θυλάζω, επειδή μου είχαν μείνει καποια κιλά, όχι πολλά, ετρωγα τα ίδια πράγματα σε μικρότερες ποσότητες.

age.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Να ρωτήσω και γω κάτι βρε Κορίτσια ή αν δει το post η Αγλαια να μπυ πει..

Η κουμπαρα μου η οποία θηλαζει την 2 μηνών κόρη της πήγε χθες σε εναν γάμο και στο γλέντι ήπιε λιγάκι παραπάνω και μέθυσε!! Εχει μια μικρή τραπεζα γάλακτος και η μικρή ταιστηκε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί με μητρικό γαλατάκι αλλά απο το ψυγείο.. Πότε θα έχει φύγει το αλκοολ απο "μέσα" της? Πότε μπορεί να θηλασει το παιδι??

Ευχαριστώ

wQuw.jpg.png

επειδή κι εγώ είχα την ίδια απορία για τη μπύρα και τον καφέ, είχα ψάξει και είχα βρέί ότι μπορείς να θηλάσεις φού πιεις μπύρα μετά τισ 2 ή 3 ώρες. αν πιεις καφέ, μπορέις αμέσως γιατί ο καφές είνια πτητικός... εξατμίζεται και δεν κατεβάινει στο γάλα.

age.png

Να κάνω μια χαζή ερώτηση (έψαξα λιγάκι αλλά δεν βρήκα κάτι);

Από τότε που γέννησα, αποφεύγω την cocacola αλλά έχω υποκείψει στον πειρασμό της sprite. Νιώθω ότι με ξεδιψάει... Το ξέρω ότι τα συστατικά της είναι χάλια για τον οργανισμό μου, αλλά δεν μπορώ να την κόψω... Τέλος πάντων, αλλο είναι το θέμα μου.

Με έχουνε φάει όλοι οι γύρω μου ότι κάνω κακό στα μωρά... Γιατί λέει το ανθρακικό περνάει στο γάλα και τους προκαλεί αέρια... Μου φαίνεται γελοίο, αλλά αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα την κόψω αμέσως εννοείται!Κι αν έχουν άδικο τι να τους απαντάω;

Πείτε ρε κορίτσια... Αγλαΐα...

kr3fp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...