Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μακαρι να μπορουσα να φαω σταφυλια που τοσο μ'αρεσουνε. Δυστυχως ειναι και αυτο στις τροφες που μου φερνουν κρισεις και τα στερουμαι.

Το πρόβλημα φαντάζομαι είναι στο ότι δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τα φας σκέτα νηστική. Στους περισσότερους προκαλούν κρίση όταν καταναλώνουν και άλλες τροφές. Το πρόβλημα είναι ο συνδυασμός τους με τις άλλες τροφές, όχι τα ίδια τα σταφύλια. Και η μητέρα μου γι αυτό δεν άκουγε τη γιατρό, επέμενε ότι θα γίνει χειρότερα... Τώρα δεν το πιστεύει!

Εχεις δικιο Αγλαια, η ωμοφαγια ειναι μια καταπληκτικη λυση για τον περισσοτερο κοσμο. Εχω ακουσει και εγω τι καλο κανει και πως οι ανθρωποι νιωθουν διαφορετικα. Δεν ξερω εαν θα μπορουσα να την ακολουθησω ομως και αυτην καθ'οτι τα ωμα λαχανικα και φρουτα ( και οι ινες) ειναι αυτα που δεν ανεχομαι. :( Ειναι λιγο περιεργη η κατασταση δυστυχως.

Τα λαχανικά ωμά δεν μπορούμε να τα ανεχθούμε σε μεγάλη ποσότητα, άλλωστε εμείς δεν διασπούμε την κυτταρίνη. Τα φρούτα όμως είναι πολύ διαφορετικά. Ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω και για τα σταφύλια, δηλαδή δεν τα έχεις φάει ποτέ μόνα τους ως αυτοτελές γεύμα χωρίς να τα μπερδέψεις με κάτι άλλο.

Η κατάσταση δεν είναι περίεργη, είναι πολύ συνηθισμένη και ειδικά στις γυναίκες είναι πολλή συχνή.

Ομοιπαθητική έχεις δοκιμάσει;

Αγλαία ακούγεται ενδιαφέρον,πού αλλού βοηθάει η ωμοφαγία? Δεν το έχω ψάξει καθόλου -να τί θα κάνω όταν βρώ χρόνο αύριο...

το μαγείρεμα καταστρέφει τα περισσότερα ένζυμα και τις βιταμίνες των τροφών. Δεν υπάρχει κανένα πλάσμα στον πλανήτη που να τρώει τόσο αλλοιωμένη τροφή (τα κατοικίδια σκυλιά και γατιά τρέφονται τα τελευταία χρόνια από κονσέρβες και κροκέτες και το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζουν τις ίδιες εκφυλιστικές ασθένειες με μας...)

Δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα αλλά έχω κάνει μερικές μέρες ωμοφαγίας. Αυτή την περίοδο προσπαθώ να τρώω μόνο σε ένα γεύμα μαγειρεμένη τροφή και σε όλα τα υπόλοιπα τρώω μόνο ωμά. Οι αλλαγές που είδα ήταν τόσο μεγάλες που σήμερα πήρα δύο βιβλία με αρκετά διαφορετικές απόψεις για την ωμοφαγία (και τα δύο την υποστηρίζουν αλλά με μεγάλες διαφορές) για να προσεγγίσω λίγο καλύτερα το θέμα.

Τη μία άποψη μπορείς να τη βρεις εδώ:

http://www.omofagia.com/index.html

στα αγγλικά ψάξε για raw food

Γνωρίζω γιατρούς που χρησιμοποιούν την ωμοφαγία ως θεραπευτικό μέσο για πολλές ασθένειες, ειδικότερα γι αυτές που η συμβατική ιατρική δεν έχει καμία απάντηση...

Για τον πολύ κόσμο που μπορεί κάτι τέτοιο να φαίνεται x-treeme νομίζω θα μπορούσε να δοκιμάσει την εκδοχή του να υπάρχει μαγειρεμένη τροφή μόνο σε ένα γεύμα το 24ωρο. Πιστεύω ότι ο καθένας θα μπορούσε να ωφεληθεί από αυτό.

H διατροφή με ωμές τροφές (ακόμη και αν δεν είναι αποκλειστική) δίνει πολύ ενέργεια στον οργανισμό, αυξάνει τις αντοχές και μειώνει την ανάγκη για ύπνο. Για κουρασμένες και ξενυχτισμένες μαμάδες νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι πολύτιμο.

Επίσης υπάρχουν μερικές τροφές που γίνονται πολύτιμες με πολύ λίγο κόπο:

Ωμά αμύγδαλα μουσκεμένα για 24 ώρες έχουν πολλές πρωτεΐνες, ένζυμα, βιταμίνες και ισχνοστοιχεία

Μερικοί φυτρωμένοι σπόροι έχουν τόσες βιταμίνες που είναι δύσκολο να τις πάρουμε από αλλού, αρκεί να προσθέσουμε μερικές κουταλιές στη σαλάτα μας. Είναι από τις πιο φρέσκες τροφές που μπορούμε να φάμε!

Μερικές ιστορίες ωμοφαγίας από ανθρώπους που έπασχαν από αρκετά προβλήματα υγείας στα οποία η ιατρική συνήθως δεν έχει να προτείνει θεραπεία (συνήθως προτείνει μια διαχείριση των συμπτωμάτων, όχι πάντα εφικτή....)

http://www.rawhealing.com/myrawstory.html

http://www.rawglow.com/mystory.htm

O πατερας μου εδω και 2 μηνες περιπου ακολουθει τετοια διατροφη.Πασχει απο μια σπάνια ασθενεια-σαρκωμα Caposi-για την οποια η κλασικη ιατρικη δεν εχει να προτεινει και πολλα, παρα μονο θεραπειες με ακτινοβολιες ή κρυοχειρουργικη.Οι θεραπειες αυτες δεν εξαφανιζουν το προβλημα παρα μονο το περιοριζουν.

Μεχρι στιγμης εχει δει καποια θετικα αποτελεσματα οσον αφορα την ασθενεια αλλά εχει ακομη προβληματα στα ποδια οπου εκει κυριως εχει εξαπλωθει τα σαρκωμα.

Παντως περα απο την ασθενεια,του εκανε σιγουρα καλο αυτη η διαιτα,εχασε κιλα και εδειξε νεοτερος.

Και μιλαμε για εναν ανθρωπο,που οπως δυστυχως οι περισσοτεροι Ελληνες,αν δεν ειχε κρεας το τραπεζι δεν ετρωγε με ευχαριστηση.

Διαφημίσεις

O πατερας μου εδω και 2 μηνες περιπου ακολουθει τετοια διατροφη.Πασχει απο μια σπάνια ασθενεια-σαρκωμα Caposi-για την οποια η κλασικη ιατρικη δεν εχει να προτεινει και πολλα, παρα μονο θεραπειες με ακτινοβολιες ή κρυοχειρουργικη.Οι θεραπειες αυτες δεν εξαφανιζουν το προβλημα παρα μονο το περιοριζουν.

Μεχρι στιγμης εχει δει καποια θετικα αποτελεσματα οσον αφορα την ασθενεια αλλά εχει ακομη προβληματα στα ποδια οπου εκει κυριως εχει εξαπλωθει τα σαρκωμα.

Παντως περα απο την ασθενεια,του εκανε σιγουρα καλο αυτη η διαιτα,εχασε κιλα και εδειξε νεοτερος.

Και μιλαμε για εναν ανθρωπο,που οπως δυστυχως οι περισσοτεροι Ελληνες,αν δεν ειχε κρεας το τραπεζι δεν ετρωγε με ευχαριστηση.

Το παρακολουθεί κάποιος γιατρός που χρησιμοποιεί την ωμοφαγία ως θεραπευτική μέθοδο;

Οι δύο μήνες είναι αρκετό διάστημα για να φανεί κάποια βελτίωση αλλά μικρό για θεραπεία. Συνήθως χρειάζονται 6 μήνες.

Τις καλύτερες ευχές μου και ελπίζω να συνεχίσει και να βλέπει βελτίωση συνέχεια.

Αν δεν τα έχετε ήδη μπορείτε να πάρετε αυτά τα βιβλία, το ένα για συνταγές και το άλλο για ηθική ενίσχυση!

eksofilo-253x253.jpg

b132864.jpg

Ωμή τροφή αντί μαγειρεμένη, Helmut Wandmaker, εκδ. Αλκυών.

Αγλαια σε ευχαριστω για την απαντηση για αλλη μια φορα! :)

Δεν ειναι γιατρος αυτος που τον παρακολουθει αυτην την στιγμη,ειναι καποιος που κανει και βελονισμο και διαφορα τετοια.Αν θελεις περισσοτερες λεπτομερειες θα ρωτησω τον μπαμπα μου και θα σου πω.Οι γιατροι της κλασικης ιατρικης τον εστειλαν στο νοσοκομειο Λοιμωδων στην Θεσ/νικη,οπου και του προτειναν κρυοχειρουργικη ή ακτινοβολια.

Παντως θα κατεβει καποια στιγμη στα κοντα και στηνΑθηνα ,στο νοσοκομειο Λοιμωδων-Συγγρος(καπως ετσι λεγεται).

Ευχομαι και για την μητερα σου τα καλυτερα!!

Αν δεν βρισκετε βιολογικα σταφυλια παντα, μπορειτε να παρετε μια μηχανη με οζον και να τα βαζετε μεσα σε νερο με την μηχανη για να καθαριζουν.Εμεις ετσι κανουμε, γιατι εχουμε δικα μας σταφυλια τα οποια ομως ραντιζονται λιγακι.

Σε ευχαριστω για τα βιβλια, θα παω να τα παρω!

Αγλαια σε ευχαριστω για την απαντηση για αλλη μια φορα! :)

Δεν ειναι γιατρος αυτος που τον παρακολουθει αυτην την στιγμη,ειναι καποιος που κανει και βελονισμο και διαφορα τετοια.

Εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η γιατρός Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα που πιστεύω ότι θα μπορούσε να βοηθήσει. Χρησιμοποιεί τη διατροφή ώς θεραπευτικό μέσο και προτείνει και ωμοφαγία. Θα σου στείλω πμ με τα στοιχεία της.

Αν δεν βρισκετε βιολογικα σταφυλια παντα, μπορειτε να παρετε μια μηχανη με οζον και να τα βαζετε μεσα σε νερο με την μηχανη για να καθαριζουν.Εμεις ετσι κανουμε, γιατι εχουμε δικα μας σταφυλια τα οποια ομως ραντιζονται λιγακι.

Νομίζω ότι τα περισσότερα φάρμακα περνούνε μέσα στους ιστούς... Βιολογικά βρίσκουμε πάντα στις βιολογικές λαϊκές. Οι δύο που γίνονται στην Καλαμαριά μας βολεύουν. Τα άλλα σταφύλια δεν τα παίρνω γιατί έχουν και πολλές ορμόνες...

Σε ευχαριστω για τα βιβλια, θα παω να τα παρω!

αυτό με τις συνταγές είναι καλό γιατί έχει διάφορες συνταγές οπότε δεν βαριέται αυτός που τρώει ωμά, το αντίθετο, τα γεύματα γίνονται πολύ ενδιαφέροντα! :wink:

Διαφημίσεις

μπορειτε να παρετε μια μηχανη με οζον και να τα βαζετε μεσα σε νερο με την μηχανη για να καθαριζουν.

Τι είναι αυτή η μηχανή και πως λειτουργεί? Είμαι γεωπόνος και μου φαίνεται περίεργο, αλλά και πολύ ενδιαφέρον να μπορεί μια μηχανή να διώχνει τα φάρμακα από τα φρουτα και τα λαχανικά.

Τα άλλα σταφύλια δεν τα παίρνω γιατί έχουν και πολλές ορμόνες...

Δεν είναι ορμόνες. Είναι φυτικές ορμόνες που καμία σχέση δεν έχουν με τις δικές μας ορμόνες. Είναι βέβαια χημικά,δεν το συζητώ...Χρησιμοποιούνται στα σταφύλια τύπου σουλτανίνα (χωρίς κουκούτσι) Συγνώμη για την παρατήρηση, αλλά υπάρχει μια σύγχυση επί του θέματος :wink:

5Aqjp3.png

μπορειτε να παρετε μια μηχανη με οζον και να τα βαζετε μεσα σε νερο με την μηχανη για να καθαριζουν.

Τι είναι αυτή η μηχανή και πως λειτουργεί? Είμαι γεωπόνος και μου φαίνεται περίεργο, αλλά και πολύ ενδιαφέρον να μπορεί μια μηχανή να διώχνει τα φάρμακα από τα φρουτα και τα λαχανικά.

Ροζαλίτα, δεν το έγραψα εγώ αλλά η frene, οπότε δεν ξέρω να σου πω λεπτομέρειες.

Δεν νομίζω ότι τα καθαρίζει με την έννοια ότι τα διώχνει. Απλά έχω την εντύπωση ότι το όζον βοηθάει στη διάσπαση κάποιων ενώσεων αλλά η επίδραση περιορίζεται στην επιφάνεια της φλούδας.

Η παρουσία του όζοντος στο νερό σκοτώνει τα μικρόβια και χρησιμοποιείται σε μερικές ακριβές πισίνες για να μην χρησιμοποιείται χλώριο που είναι καρκινογόνο.

Για τα φυτοφάρμακα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τεκμηριωμένο επιστημονικά.

Δεν είναι ορμόνες. Είναι φυτικές ορμόνες που καμία σχέση δεν έχουν με τις δικές μας ορμόνες. Είναι βέβαια χημικά,δεν το συζητώ... Χρησιμοποιούνται στα σταφύλια τύπου σουλτανίνα (χωρίς κουκούτσι) Συγνώμη για την παρατήρηση, αλλά υπάρχει μια σύγχυση επί του θέματος :wink:

Αυτές εννοούσα. Πιστεύω ότι είναι βλαβερές όπως και άλλες ουσίες (φυτοφάρμακα...). Προσπαθώ όσο γίνεται να παίρνω βιολογικά προϊόντα.

Α,και η ωμοφαγία μου φαίνεται καλή. Τα φύτρα τα αφαιρείς απο τον σπόρο και τα τρως,έτσι?

Το alfalfa ή όπως αλλιώς το ξέρεις Medicago sativa (ναι! το κοινό τριφύλλι!) είναι τόσο μικροσκοπικό που δεν έχει να βγάλεις τίποτα! Μερικά όπως τα αμύγδαλα και ο ηλιόσπορος βγάζουν ελάχιστο φύτρο ή απλά φουσκώνουν, οπότε τρως στο σπόρο.

Διαφημίσεις

Πόσο πρέπει να αφήσεις τα αμύγδαλα στο νερό? Με τη φλούδα τους, έτσι? Και τα βάζεις σε μπολ με νερό και τα αφήνεις ή τα βάζεις σε τουλουπάνι?

...πολλές οι απορίες...!! :roll::lol:

5Aqjp3.png

Πόσο πρέπει να αφήσεις τα αμύγδαλα στο νερό? Με τη φλούδα τους, έτσι? Και τα βάζεις σε μπολ με νερό και τα αφήνεις ή τα βάζεις σε τουλουπάνι?

...πολλές οι απορίες...!! :roll::lol:

http://www.omofagia.com/ChartForSprouts.html

τα αμύγδαλα τα μουσκεύεις σε βάζο ένα 24ωρο. Είναι με τη φλούδα τους (όχι το κέλυφος) και μετά είναι καλό να τα καθαρίσεις για να τα φας.

Διατηρούνται στο ψυγείο 1-2 ακόμη μέρες.

Δεν χρειάζονται τουλπάνι, το πιο βολικό είναι ένα γυάλινο βάζο κονσέρβας.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλες!

Διάβασα σε μια σελίδα στο Internet ότι η θηλαζουσα μητέρα δεν πρέπει να χάνει πάνω απο 2 κιλά το μήνα, λόγω του ότι οι τοξίνες που παράγονται απο την καύση του λίπους περνάνε στο μητρικό γάλα και μπορεί να είναι επικίνδυνες για το βρέφος. Τί γνώμη έχετε για αυτό?

.png

καλημέρα και καλώςόρισες :)

Μου φαίνεται ολίγον κουλό ως διαπίστωση: ο θηλασμός από μόνος του είναι εξαιρετικά ενεργειοβόρος (απώλεια γύρω στις 600 θερμίδες ημερησίως), οπότε τα κιλά φεύγουν με ραγδαίες ταχύτητες. (Εγω π.χ έχασα 21 κιλά τις πρώτες 45 μέρες, με αποκλειστικό θηλασμό).

Άλλωστε πως οι τοξίνες μπορούν να περάσουν στους γαλακτοφόρους αδένες; :?

Μάλλον πρόκειται για έωλη και αυθαίρετη διαπίστωση, προκειμένου να δυσκολευτούν ή να αποθαρρυνθούν οι μαμάδες που επιθυμούν να θηλάσουν.

Μπράβο που έφερες ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση :)

Να είσαι καλά!

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Με την ίδια λογική η θηλάζουσα μητέρα δεν πρέπει ούτε να αθλείται, γιατί και εκεί παράγονται τοξίνες. Ούτε σεξ επίσης;;;

:lol::lol::lol: Αποτοξινώστε με, αποτοξινώστε με (λοζόπουλος style)

eNeap2.pngNziDp2.png

Η δίαιτα πριν τους δυο μήνες δε συστήνεται, για να προλάβει ο οργανισμός της μαμάς να συνέλθει κάπως από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Απότομες αλλαγές και κακή δίαιτα μπορεί να βλάψουν την εδραίωση της γαλουχίας.

Οι εξαντλητικές δίαιτες, οι δίαιτες που αποκλείουν πολλές ομάδες τροφίμων δε συστήνονται (όπως για κανένα άλλωστε).

Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού είναι πολύ περισσότερα από τα μειονεκτήματα λόγω ύπαρξης τοξινών (ναι, υπάρχουν στο γάλα). Το μωρό άλλωστε έχει εκτεθεί σε όλα αυτά και κατά την εγκυμοσύνη.

http://www.kellymom.com/nutrition/mom/index.html

http://www.kellymom.com/health/chemical/index.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα σε όλες!

Διάβασα σε μια σελίδα στο Internet ότι η θηλαζουσα μητέρα δεν πρέπει να χάνει πάνω απο 2 κιλά το μήνα, λόγω του ότι οι τοξίνες που παράγονται απο την καύση του λίπους περνάνε στο μητρικό γάλα και μπορεί να είναι επικίνδυνες για το βρέφος. Τί γνώμη έχετε για αυτό?

Ας πούμε ότι όντως οι τοξίνες είναι πάρα πολλές, αυτό το τοξινομένο μητρικό γάλα έξακολουθεί να περιέχει αντισώματα, αυξητικούς παράγοντες, σίδηρο στην ποσότητα και τη μορφή που απαιτείτα, βιταμινες και ιχνοστοιχεία στη δόση που χρειάζεται ο άνθρωπος. Εξακολουθεί να είναι γάλα αποκλειστικά για ανθρώπους, χωρίς καν να τίθεται θέμα σύγκρισης της ποιότητάς του! :wink:

Human milk is species-specific, and all substitute feeding preparations differ markedly from it, making human milk uniquely superior for infant feeding

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Να σας πω, χθες γύρισα από τη 2η επίσκεψη στο διαιτολόγο: ήταν εντυπωσιασμένος γιατί έχασα 1,5 κιλό σε 1 εβδομάδα.

"Γιατί είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα;"

Απαντά:

"Κατά τη διάρκεια της δίαιτας, ο θηλασμός λειτουργεί σαν μια αμυντική διαδικασία: δεν διευκολύνει το έργο του μεταβολισμού".

Χμμμ... δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...