Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

g.stone δοκίμασες να του αλλάξεις τα αφρόλουτρα και τα απορρυπαντικά που πλένεις τα ρούχα του? το λέω γιατί και εμείς είχαμε από πάντα ένα πρόβλημα ατοπικής δερματίτιδας που το απέδιδα στην αλλεργία της αλλά εδώ και μια εβδομάδα της άλλαξα επιτέλους το αφρόλουτρο με αυτό της a-derma νομίζω ότι λέγεται και είδα μεγάλη διαφορά. Κρέμα σώματος και εμείς χρησιμοποιούμε την frezydem αλλά σήμερα θα την αλλάξω και αυτή.

Με προδερμ τα πλένω Age μου, τι να πώ! και αφρόλουτρο της frezyderm χρησιμοποιώ. Θα κάνω και εγώ αλλαγή αλλα πιστεύω ότι δεν κάνουμε τίποτα. Θα δοκιμάσω της a-derma που είπες. Στο φαρμακείο το βρίσκω έτσι;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μια κορυφαια δερματολογος που εχει κανει διατριβη στα ατοπικα παιδια βρισκεται στην θεσσαλονικη..

απο μωρο μας ελεγε τι θα βλεπουμε καθε χρονο που περναει και δεν επεσε εξω....

Demi, μπορείς να μου δώσεις το όνομα αυτής της δερματολόγου? Σ'ευχαριστώ.

ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΠΜ απο το σπιτι για να σου δωσω και τα τηλ.

ενημερωτικα σου λεω οτι δεχεται βιβλιαριο δημοσιου και λατρευει τα παιδια (εχει 4 αυτη).

και χαμος να γινετε αν δει παιδι το δεχετε αμεσως....

Και μενα ο μικρος ειναι 8 μηνων και εδω και κανα μηνα εχει παρουσιασει κοκκινιλες στα μαγουλα και στην μια μερια στο λαιμο. Οταν ειχαμε παει στο γιατρο τον ειδε και μου ειπε να του βαζω bepanthol μαζι με τη fucidin. Επειδη μας ειπε να βαλουμε και πορτοκαλι στην φρουτοκρεμα αν βλεπαμε να φουντωνουν να το σταματουσαμε. Ετσι και εγινε. Επισης να τον πλενω με φυσιολογικο ορο στο προσωπο και με χαμομηλι. Τωρα τα μαγουλα του εχουν ηρεμισει καπως αλλα στο λαιμο μια φουντωνει μια σβηνει. Εχει και τα σαλια που πιστευω οτι φουντωνουν τα μαγουλα. Τα κανει κατακοκκινα. Τωρα εχω σταματησει τη fucidin και του βαζω μονο bepanthol και πλυσεις με χαμομηλι.

Y9MXp3.png

λοιπον η ατοπικη δερματιτιδα ειναι μια μανα με 3 παιδια....

το παιδι που την εχει θα εμφανισει καποια στιγμη ασθμα ,η αλλεργικη ρινιτιδα στην ενηλικη ζωη του και ..θα ειναι ενα παιδι με αυξημενη αντιληψη και υπερκινητικο...

δεν περναει η ατοπικη δερματιτιδα ...συμπτωματικα γινονται θεραπειες με ¨"φτιαχτες κρεμες" οι οποιες θα περιεχουν ενυδατικα καλλυντικα και 2 φαρμακευτικες αλοιφες τυπου fucidin....

τα ατοπικα παιδια εμφανιζουν συνηθως 2 κορυφες στο κεφαλι και μια ελαφρια ξηροδερμια στον λοβο του αυτιου και ισως στιγματα στα νυχια///

ειναι ιδιεταιρα παιδια πολυ εξυπνα και συχνα δεν συμβαδιζουν με αλλα της ηλικιας τους...

επισημες μελετες αναφερουν οτι οι πλειοψηφια αυτω των παιδιων διαπρεπουν στις επιστημες....

ισως να μην τα πιστευεις ολα αυτα λλα με τον καιρο θα τα διαπιστωσεις...

μια κορυφαια δερματολογος που εχει κανει διατριβη στα ατοπικα παιδια βρισκεται στην θεσσαλονικη..

Ορίστε και κάτι καλό που προκύπτει! εχαριστούμε demi μου για τις πληροφορίες σου!

Διαφημίσεις

Εχουμε και εμεις ενα προβλημα με ατοπικη δερματιτιδα στον μπεμπη που ειναι μολις ενος μηνος που συγκεντρωνεται στα προσωπο του ,στο σβερκο του και λιγο προς τους ωμους του.Πηγαμε σε παιδιατρο και μας συνεστησε SEBA MED baby bubble bath και EXOMEGA A-DERMA κρεμα .Τεσσερις ημερες εως τωρα απλως εχει σταθεροποιηθει η κατασταση .Χτες ζητησα και την γνωμη μιας αλλης παιδιατρου και μας συστησε την χρηση μιας αλοιφης RETTAVATE η οποια περιεχει κορτιζονη.Αν δεν δουμε βελτιωση μας ειπε σε τρια 24ωρα να συμβουλευτουμε εναν δερματολογο.Βεβαια λογο της κορτιζονης αποφασισα να βαλω μονο στο σβερκο του για τρεις ημερες να δω αν θα βελτιωθει και μετα να του κανω επαλοιψη και στο προσωπο του

Συντοπίτισσα γειά σου,

Η κόρη μου εμφάνισε ατοπική δερματίτιδα όταν ξεκίνησαν τα στερεά στον 6ο μήνα. Φούντωσε σιγά σιγά όλο της το σώμα μέχρι και στα βλέφαρά της. Χρησιμοποίησα κορτιζονούχες κρέμες, έφευγε λίγο και μετά ξαναφούντωνε. Αποφάσισα τότε να αταματήσω τα στερεά, τη θήλαζα αποκλειστικά για μία εβδομάδα, καθάριζε όλη και μετά τα ξανάρχιζα. Αυτό έγινε τρεις φορές μέχρι το μωρό να γίνει 10 μηνών και να υποτροπιάσει. Γιαυτό και τη συνέδεσα με τροφές και μάλιστα με πορτοκάλι.

Μέχρι τα 3-4 είχε μία ευαισθησία στο εσωτερικό των αγκώνων, των γονάτων, κλπ. Ξαναφούντωσε όταν πήγε πισίνα στα 6 οπότε συμπεραίνω ότι ήταν το χλώριο. Τώρα δεν μου το ξαναεμφάνισε.

Από κρέμες η εμπειρία μου. Στην αρχή κάτι γινόταν με τις κορτιζονούχες για μία εβδομάδα, μόλις τις σταματούσα πάλι φούντωνε. Είδα ότι επηρέαζαν το δέρμα της, το κάναν πιο λεπτό, το ξεραίνανε και τις παράτησα. Τελικά έμεινα στην Aderma που τότε είχε πρωτοβγεί και τη χρησιμοποίησα για χρόνια όπως και τα σαμπουάν κλπ. Κάνε και μπάνια με βρώμη, δεν κάνουν κακό σίγουρα και η Aderma βρώμη έχει. Δεν χάνεις να το ψάξεις λίγο γιατί είναι πολύ μικρό και οι κορτιζονούχες κρέμες μπορεί να μην είναι η λύση που ελπίζεις. Ίσως να μην δεις θεραπεία αμέσως. Θα συντηρήσεις μία κατάσταση μέχρι να την ξεπεράσει ο οργανισμός του.

Εσύ βέβαια θηλάζεις μόνο, οπότε μόνο τη διατροφή σου μπορείς να κοιτάξεις. Καλή επιτυχία.

η ατοπικη δερματιτιδα ειναι ενας πολυ γενοκος ορος οποτε πρεπει ο γιατρος επειτα απο λεπτομερη εξεταση να βγαλει διαγνωση...

δηλ.η κοκκινιλα απο σαλακια η πιπιλα δεν ειναι ατοπικη δερματιτιδα.....

συμτωματικα σπυρακια και κοκκινιλες δεν ειναι....

ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο.

λοιπον η ατοπικη δερματιτιδα ειναι μια μανα με 3 παιδια....

το παιδι που την εχει θα εμφανισει καποια στιγμη ασθμα ,η αλλεργικη ρινιτιδα στην ενηλικη ζωη του και ..θα ειναι ενα παιδι με αυξημενη αντιληψη και υπερκινητικο...

δεν περναει η ατοπικη δερματιτιδα ...συμπτωματικα γινονται θεραπειες με ¨"φτιαχτες κρεμες" οι οποιες θα περιεχουν ενυδατικα καλλυντικα και 2 φαρμακευτικες αλοιφες τυπου fucidin....

τα ατοπικα παιδια εμφανιζουν συνηθως 2 κορυφες στο κεφαλι και μια ελαφρια ξηροδερμια στον λοβο του αυτιου και ισως στιγματα στα νυχια///

ειναι ιδιεταιρα παιδια πολυ εξυπνα και συχνα δεν συμβαδιζουν με αλλα της ηλικιας τους...

επισημες μελετες αναφερουν οτι οι πλειοψηφια αυτω των παιδιων διαπρεπουν στις επιστημες....

ισως να μην τα πιστευεις ολα αυτα λλα με τον καιρο θα τα διαπιστωσεις...

τα παραπανω που τόνισα με εντονα γράμματα δεν τα βρίσκω πολύ λογικά ούτε τα έχω ξανακούσει από γιατρούς και θεωρώ οτι για να τα λέμε με τόση σιγουριά για ΟΛΑ τα παιδιά θα πρέπει να ειμαστε πολύ σίγουροι ότι είναι όντως τεκμηριωμένα και όχι απλά ικασίες. Εχεις κάποια επιστημονικά άρθρα που να υποστηρίζουν αυτά που ανέφερες?

gwggp2.png ISWTp2.png

η ατοπικη δερματιτιδα ειναι ενας πολυ γενοκος ορος οποτε πρεπει ο γιατρος επειτα απο λεπτομερη εξεταση να βγαλει διαγνωση...

δηλ.η κοκκινιλα απο σαλακια η πιπιλα δεν ειναι ατοπικη δερματιτιδα.....

συμτωματικα σπυρακια και κοκκινιλες δεν ειναι....

ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο.

Έτσι όπως τα λές είναι. Η ατοπική δερματίτιδα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της την ΄΄αγριάδα΄΄ στο δέρμα κυρίως πίσω από τις γάμπες, στο πρόσωπο, αλλά και κατά τόπους εκζέματα.

Σε ήπιες περιπτώσεις βρεφικού εκζέματος, το δέρμα είναι κατά κάποιο τρόπο ξηρό, κόκκινο και απολεπίζεται και εμφανίζεται ένα εξάνθημα μόνο σε μικρές περιοχές, ιδιαίτερα στα μάγουλα.

Στις σοβαρές περιπτώσεις, το εξάνθημα είναι περισσότερο εμφανές και καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια.

Αρχιζουμε και βλεπουμε βελτιωση τελικα στο μωρο.Στο σβερκο του για να δουμε αν θα εχουμε αποτελεσμα και να μην επιβαρυνουμε σκοπα το μωρο χρησιμοποιησαμε την κρεμα με την κορτιζονη γιατι μας ειπε και η παιδιατρος οτι αν δεν υπαρχει βελτιωση σε τρια 24ωρα τοτε θα πρεπει να συμβουλευτουμε δερματολογο και ειδαμε αμεσα αποτελεσματα ενω στο προσωπο του μωρου χρησιμοποιησαμε την exomega επειδη ειναι μεγαλη επιφανεια και δεν θελαμε να το επιβαρυνουμε λογω κορτιζονης .Ενας φιλος μας μας ειπε οτι περιεχει υδροκορτιζονη που ειναι πιο ηπια αλλα και παλι δεν πρεπει να χρησιμοποιηθει για μεγαλο χρονικο διαστημα .Βεβαια με την exomega βλεπουμε βελτιωση μετα απο μια βδομαδα σταδιακα και αργα.Τωρα με αυτα που διαβαζω εδω μεσα οτι θα ξαναεμφανιστει κ.λ.π. ανησυχω.

Διαφημίσεις

είχαμε εμφανίσει και εμείς ατοπική δερματίτιδα όταν ήμασταν δύο μηνών. στις κλειδώσεις χεριών και ποδιών είχε κοκκινίλες, τα ποδαράκια της ήταν τραχιά και κόκκινα και το χειρότερο ήταν στα μάγουλα όπου η κοκκινίλα κάλυπτε μεγάλη επιφάνεια. η μικρή μου φαγουριζόταν πολύ μέχρι που έβγαζε και αίμα από τα μάγουλα. ξεκινήσαμε με απλές κρέμες και καταλήξαμε στις κορτιζονούχες για πολύ λίγο διάστημα αλλά ενώ αρχικά καλυτέρευε μόλις σταματούσαμε την κορτιζόνη υποτροπίαζε και εμφανιζόταν σε χειρότερη μορφή. δύο μήνες περίπου ταλαιπωρηθήκαμε ώσπου καταλήξαμε σε ομοιοπαθητικό παιδίατρο και σωθήκαμε... κάναμε θεραπεία περίπου τέσσερις μήνες και η δερματίτιδα εξαφανίστηκε. απο 9 μηνων δεν έχει ξαναεμφανίσει κοκκινίλες, μόνο τον χειμωνα το δερμα στα ποδαρακια της γινεται λιγο τραχυ αλλα με ενυδατωση ειναι οκ. με την εισαγωγη των στερεων δεν ειχαμε κανενα προβλημα.από κρεμα μας βοηθησε αυτη της aderma.

να συμπληρωσω οτι εχει αλλεργεια σταγαλακτοκομικά και το ψαρι

Τωρα με αυτα που διαβαζω εδω μεσα οτι θα ξαναεμφανιστει κ.λ.π. ανησυχω.

Σοφία μου, δεν στα γράφουμε για να ανησυχήσεις αλλά για να μην απελπιστείς αν δεν παν τα πράγματα όπως ελπίζεις και να είσαι προετοιμασμένη.

Το σχόλιο της Katfan συνηγορεί ότι τα πράγματα θέλουν ψάξιμο. Εγώ δεν πήγα σε ομοιοπαθητικό αλλά οι συμβατικοί γιατροί δεν με βοήθησαν και πολύ. Ο δερματολόγος που είχα πάει το μωρό του είχε φανεί αστείο το θέμα σε σχέση με τι βλέπει και είχε δώσει κορτιζονούχα κρέμα πάλι. Παρομοίως η δερματολόγος εδώ όταν πήγα την κόρη μου έξι χρονών μου είχε δώσει κορτιζονούχα χάπια (??), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ.

Η εμπειρία μου είναι ότι σιγά σιγά το ξεπεράσαμε, συνήθισε ο οργανισμός της και τρώει τα πάντα. Βέβαια για κανένα εξάμηνο τουλάχιστον τα κάναμε όλα, ειδικά σαμπουάν, καθαρό σαπούνι για πλύσιμο ρούχων, κλινοσκεπασμάτων, διπλό ξέβγαλμα, όχι συνθετικά ρούχα, κλπ.

Η ανηψιά μου μιας εβδομάδας είχε εμφανίσει κοκκινίλες παντού από αφρόλουτρο για μωρά του εμπορίου.

Μην στενοχωριέσαι, θα περάσει.

Κορίτσια ελπίζω να με συγχωρέσετε........... αλλά πως είναι η ατοπική δερματίτιδα... Συγνώμη αλλα δεν εχω πολυ χρόνο να διαβάζω όλα τα προηγούμενα μηνύματα

• 2 εβδομάδες μετά...

Χρησιμοποιησαμε την κρεμα rettavate (κορτιζονουχα)και μετα απο πεντε ημερες ολα καλα εξαφανιστηκαν.Ειπαμε ενταξει ολα καλα.Την επομενη ημερα δωστου παλι ξαναφουντωσαν.Δοκιμασαμε τα παντα να ειναι 100% βαμβακερα,αλλαξαμε απορρυπαντικο και αλλες προφυλαξεις στο να μην τρωω κατι που θα το πειραξει.Αυριο θα ζητησω την γνωμη ειδικου δερματολογου δηλαδη.Να δουμε τι θα γινει γιατι φοβαμαι οτι θα εξαπλωθει σε ολο το σωμα του.Συνεχιζουμε να του βαζουμε την A-Derma αλλα δεν κανει τιποτα

Γεια σας, κοριτσια!

Θελω κι εγω να πω τη δικη μας περιπτωση μπας & βοηθησω καμμια σας...Ειμαστε 5 μηνων και εμφανισαμε ατοπ.δερματιτιδα πριν 1 1/2 μηνα περιπου. Στην αρχη ηταν σαν "πυτιριδα" αναμεσα στα φρυδια.Δε φανταστηκα οτι ειναι ατοπικη δερματιτιδα (ουτε καν ηξερα τι ειναι).Η παιδιατρος μας εδωσε a-derma exomega θεραπευτικο μπανακι που δεν ξεβγαζεται & trixera Avene κρεμα για συνεχη ενυδατωση. Σας πληροφορω οτι μετα απο 1 μηνα περιπου χρησης, δεν βελτιωθηκε καθολου! Ισα ισα με την trixera φουντωνε κι ολας! Του εβαλα και ελαιολαδο & σπαθολαδο αλλα τιποτα.Ο μικρος ΞΥΝΟΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Δεν τον αφηνε η φαγουρα να κοιμηθει, τον καυμενο!Υπεφερε!

Χθες τον πηγαμε σε δερματολογο και μας ειπε και πηραμε Oilatum Junior Bath Formula(αφρολουτρο) & OILATUM Junior Cream. Ειπε οτι ειμαστε κι ολας απ τις προχωρημενες περιπτωσεις ατοπικης δερματιτιδας κι οτι δεν αποκλειεται ατο μελλον να εμφανισει ασθμα (μπορει και ποτε, αλλα η δερματιτιδα ανηκει στην ιδια οικογενεια ειπε, με το ασθμα ) Ειναι συνηθως κληρονομικη και περιμενει να "πυροδοτηθει" απο κατι. Μπορει απο το γαλα του(θα το αλλαξουμε).Και φυσικα μας εδωσε και ελαφρως κορτιζονουχα κρεμα (μιξη της ωρας στο φαρμακειο σε ουροσυλλεκτη, συνταγη)

Μας ειπε οτι αυτα τα ευαισθητα μωρακια πρεπει οπωσδηποτε να:

-αλλαζουνε γαλα

-τα ακουμπανε μονο 100% βαμβακερα υφασματα (μακρια πολυεστερ, μαλλινα κλπ)

-να προσεχω διατροφη μου(θηλαζω λιγο ακομα)

-χρησιμοποιω μονο βρεφικο απορρυπαντικο (οχι μαλακτικο, ουτε βρεφικο)

-κανουμε μπανακι καθε μερα με τα ειδικα & τις κρεμες

-μην τριβουμε την πετσετα στο στεγνωμα, αλλα μονο ταμποναριστα

-αργησω να βαλω στερεα τροφη τουλαχιστον 10 μερες ακομα (μεχρι που θα ξαναπαμε να μας ξαναδει)

-οταν φαμε φρουτα,να ειναι 1-1, οχι ολα μαζι για καμμια βδομαδα τουλαχιστον (γενικα μια αλλεργια μπορει να κανει να εμφανιστει 7-8 μερες,δεν ειναι οτι τωρα το πειραξε κατι & το απογευμα εβγαλε εκζεμα)

Επισης, στο φαρμακειο μου ειπαν οτι αυξανονται τα ατοπικα παιδακια...Κι επισης οτι αυτα τα johnson's ειναι οτι χειροτερο.

Λεω "με Fissan τον επλενα" μου λεει το ιδιο ειναι...Ιδιας κατηγοριας..."

Κακως εμπιστευτηκαμε παιδιατρο & δεν πηγαμε απ' την αρχη στην δερματολογο &

τ' αφησαμε και προχωρησε....

Οι παιδιατροι δινουν καποιες θεραπειες "φασον", πιο πολυ ειναι καλλυντικες οι κρεμες..

Μια βδομαδα μετα,κοιμαται ξανα σε 10 λεπτα παλι,ηρεμησε,δεν ξυνεται και το προσωπο και το κεφαλι.."γυαλι"!Σαν καινουργιος!xxx ;ο)

Ελπιζω να βοηθησα καπως!

fgjv5zdp43f3tnas.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Τελικα μετα απο ενα μηνα περιπου προσπαθεια με αλοιφες και αφρολουτρα ειδαμε επιτελους αποτελεσμα σε ποσοστο 95+%.Μολις χτες ομως μας εμφανισε λιγα απυρακια στα γονατακια του και στα πλαινο της γαμπας.Αλλαξαμε και την aderma κρεμα γιατι οσο πηγαινε και ξερενονταν πολυ το δερμα του και χρησιμοποιουμε την atoprel η οποι πιστευω οτι μαςε καθεται λιγο καλυτερα σε ενυδατωση.Τωρα αυτα τα σπυρακια σαν περνανε σε εκζεμα μετα απο λιγο καιρο ΄ή φευγουν δεν ειμαι σιγουρη.Βεβαια εχω και αλλες περιπετειες με τα κακακια του και την εμφανιση αιματος αλλα πολυ μικρα ιχνη .Σε πρωτη φαση εκοψα ολα τα γαλακτοκομικα και παραγωγα του καθως και οτι ειναι σε σακκουλακι.Εκανα και ια καλλιεργεια κοπρανων και δεν εδειξε τιποτα αλλα θα το ψαξω ακομα λιγο με εξετασεις να δω τι γινεται με τα κακακια του τα οποια ειναι και σαν διαρροια .Βεβαια το θηλαζω αποκλειστικα τι περιμενα να ειναι αλλα ...........

Tελικά έβγαλε και το δικο μου δερματίτιδα . .... πολύ προβλέψιμο αυτό το φορουμ. Το έβγαλε δίπλα στο πουλάκι του. Ο γιατρός μου συνέστησε την DACTARIN για καμιά εβδομάδα. Ηδη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Έχει βγάλει όμως και κάτω απο το μαγουλάκι του κάνει να του βάλω εκεί την Dactarin? (στο σημείο αυτό το έχει πολούς μήνες αλλα δεν έκανα τίποτα γιατί έλεγα θα υποχωρήσει)

Εμείς σωθήκαμε κυριολεκτικά με την Oilatum (και την κρεμα και το bath). Πιστεύω πάντως οτι κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στις κρέμες κτλ. και πρέπει να βρείτε αυτή που ταιριάζει στο παιδί.

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

Εμένα ο μικρούλης μου είναι στην ιδια κατάσταση που περιγραφεις στο μήνυμα σου... Το εμφάνισε 3 μηνών και τώρα ειναι 6... και δεν εχει υποχωρησει καθόλου... :cry: Κανουμε και ομοιοπαθητική και δεν έχουμε δει αποτέλεσμα ακόμα... μας λένε θέλει υπομονή... Εσας τελικα υποχώρησε? και πότε...?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μάιρα

Ο μπεμπούλης μου ειναι 6 μηνών τωρα και απο 3 μηνών εχει κάνει ατοπική (σχετικά βαριά) ξυνετε συνέχεια, κλαίει, δεν μπορει να κοιμηθεί... Τον λυπαμε τόσο πολύ... Και δυστυχώς απο ότι εχω καταλάβει δεν υπάρχει και τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε...

Κόψαμε τον θηλασμό:-(, και πήγαμε σε υποαλλεργικό γάλα, χωρίς βέβαια και καμοια θεαματική βελτίωση... Κάνουμε και ομοιοπαθητική και τιποτα ακόμα...

Ολοι εσεις που ίσως είχατε το ιδιο πρόβλημα... Σας πέρασε??? και σε ποιά ηλικία ?? Εάν καποιος εκανε ομοιοπαθητική σε πόσο καιρό είδε αποτελεσμα..? (αν είδε...):-(

Υποφέρουμε μαζι με το μωράκι μας...

Μάιρα

Επειδή ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις το μωράκι σου με εκξέματα και να μην φεύγουν με τίποτα θέλω να σας πω οτι θα περάσει σίγουρα ή τουλάχιστον θα βελτιωθεί πάρα πολύ. Το λέω έχοντας η ίδια και ο μικρός μου γιος ατοπική και αφού έχουμε δει αμέτρητους δερματολόγους.

Καταρχήν στα μωρά συνήθως είναι "βρεφικό έκξεμα" και φεύγει γύρω στα δύο με τρία χρόνια. Αν παραμείνει (όπως σε μένα) έχει περιόδους έξαρσης (συνήθως σε σχέση με ψυχολογικά αίτια) οπου και χρειάζεται κάποια αγωγή με κορτιζόνη και τον υπόλοιπο καιρό με καλή ενυδάτωση κτλ. δεν φαίνεται καν.

Και πάλι επισημαίνω οτι είναι σημαντικό να βρεις μια καλή ενυδατική που να ταιριάζει στο δέρμα σου. Εμένα για παράδειγμα η avenne με βοηθάει πολύ ενω στον μικρό δεν έκανε τίποτα. Όταν όμως δοκιμάσαμε την Oilatum αμέσως φάνηκε διαφορά.

Επίσης αυτή η εποχή με το κρύο και την κλεισούρα είναι η χειρότερη για την ατοπική. Τα εκξέματα θέλουν ήλιο (με προστασία πάντα) και η θάλασσα επίσης κάνει θαύματα... Να δείτε που το καλοκαίρι θα εξαφανιστούν!

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά ειλικρινά μιλάω εκ πείρας και νιώθω την αγωνία σας.

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

o όρος ατοπικη δερματιτιδα ειναι πολυ συγκεκριμενος και κακως τον χρησιμοποιουν οι γιατροι για τα βρεφικα εκζεματα η εκζεμα γενικως....

επειτα απο τρελη αναζητηση δερματολογου (δεν θυμαμαι καν σε ποσους πηγα και τι λεφτα εδωσα σε φαρμακα και γιατρους)και κατεληξα σε μια στο πανοραμα θεσ-νικης...η σωτηρια μας

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...