Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΤΟΠΙΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ.Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ,ΤΗΝ ΒΑΖΑΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ποια κρέμα ακριβώς? ποια μάρκα?

εγώ πάλι χρησιμοποιώ την rescue remedy cream των ανθοιαματων bach και σιγά σιγά αλλά σταθερα ηρεμούν.

Κρέμα καλέντουλα και λάδι της weleda.

Και η δικια μου εχει. Πρωτοπαρουσιασε πριν λιγο καιρο και τρελαμενοι την πηγαμε στην παιδιατρο. Βαζουμε κι εμεις κορτιζονη αλλα μας συνεστησε να το κανουμε μονο οταν ειναι πολυ φουντωμενα. Επισης για ενυδατικη χρησιμοποιουμε κι εμεις Aderma και το αντιστοιχο αφρολουτρο. Τρεις φορες μεχρι τωρα φουντωσαν και ηρεμησε μετα απο την κρεμα και καθε φορα ειναι λιγοτερο το φουντωμα. Εντωμεταξυ επειδη την θηλαζω εχω κοψει τα γαλακτοκομικα. Αναρωτιεμαι ομως πως θα καταλαβουμε αν ειναι αλλεργικη στο αγελαδινο γαλα. Η σε κατι αλλο που τρωω αν και δεν εχουν μεινει και πολλα. Εκοψα και σοκολατα-ξηρους καρπους-πορτοκαλι και αποφευγω το αυγο. Πρεπει να της κανουμε τεστ για να καταλαβουμε σε τι ειναι αλλεργικη?

και εγω θηλαζω απολειστικα τον δικο μου και δυστυχως απο οτι εχω καταλαβει μονο πειραματια θα καταλαβει μονο πειραματικα θα καταλαβεις τι τον πειραζει κοβοντας διαφορες τροφες μια μια για να βλεπεις τα αποτελεσματα και να ξερεισ τι τον πειραζει καθε φορά. Ασε και εγώ τρωω ελαχιστα πραγματα πια αφου γαλακτομικα υπαρχουν παντου. Εμενα για παρααδειγμα ξέρω πως μόλις φαω κατι που λεχει καποιο γαλακτομικό προιόν, αμέσως αρχισει εμετους και ρεύεται συνεχεια το καημενο και δε μπορει να ηρεμήσει απο την ενοχληση. Για αυγό δεν εχω κανει κανενα πειραμα γιατι προς το παρον παμε σχετικα καλα και αυτγο περιεχουν τα παντα και απλα προσπαθω να το αποφευγω. το ίδιο και με τουσ ξηρούς καρπούς. Όμως πηγα στο παιδων αγλαια κυριακού και μας παρακολουθεί ένας πολυ καλός αλλεργιολογος και την επομενη φορα που θα παμε θα κανεουμε ορισμενα τεστ μας είπε αλλα αποτι καταλαβα δεν είναι και πολυ αξιόπιστα απλα ενδειχτικα και μουπε μεχρι τοτε να αποφευγω εντελως και αυστηρα τα γαλακτομικά. Μουπε επισης πως την επομενη φορα θα του δωσει αγελαδινό γαλα για να δει επι τοπου την αντιδραση και αν πραγματι ειναι αλλεργικός. Γιατι είναι επικυνδυνο αν ειναι πραγματι να κανεις μονος σου το πειραμα αυτο.

Εγω λόγω του οτι δεν εχουν μεινει κια πολλά να τρωω γρηγορα φαγητά (καθως δεν εχω καμια βοηθεία και δεν προλαβαινω να μαγειρεύω καθε μερα) τρώω πολύ ψωμι και σημερα πηγα σε ενα φουρνο να σιγουρευτώ πως δεν εχουν κανενα ειδος βουτυρου τα ψωμακια του και μουπε πως εχουν φυτικα βύτυρα αλλα όπως μου εδειξε τα φυτικά βουτυρα έχουν όλα σχεδον τυρόγαλα ή σκόνη γαλακτοσ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!σοκαρίστηκα γιατι παρατηρησα και όλες τις μαργαρινες του εμποριου πως πολλές λενε πως είναι για χορτοφαγους αλλα εχουν τυρόγαλα. Θα κόψω και το ψωμι τωρα???Εχω απελπιστεί πραγματικά.

κλαιρη και εγω κάνω πλήρης αποχη απο γαλακτοκομικα, δημητριακα (ψωμι, μακαρονια), φραουλες, μοσχαρισιο, αυγό, ψάρι, ντοματα εδω και καιρό και σιγα σιγα θα τα βαζω να δω τι τον πειραζει...

και εμεις πήγαμε στο Αγλαια Κυριακου σε εναν αλλεργιολόγο προχτές...μπορεις να μου πεις ποιον είδατε εσείς? Γιατι εμενα αυτος που είδαμε δεν μου εκανε καμια μεγαλη εντυπωση...:roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Το μωρό μου πρωτοεμφάνισε έγκζεμα από 3 μηνών. Σήμερα, σχεδόν 6 μηνών παρουσιάζει εξάρσεις σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Εχω απευθυνθεί σε δερματολόγο, έχω δοκιμάσει πολλές αλοιφές, αλλά δεν υποχωρεί τελείως. Στείλτε μου τις εμπειρίες σας. :(:(:(

κι εγώ το ίδιο αντιμετωπίζω με την κόρη μου. τώρα είναι 21 μηνός και όποτε αλλάζει η θερμοκρασία (από κρύο σε ζέστη ή από ζέστη σε κρύο) έχουμε ξηροδερμία. στις αρθώσεις στα χέρια, πίσω από τα γόνατα, κάτω από το πηγούνι και στους καρπούς. η frezyderm που μου σύστησε ο παιδίατρος δεν τη βοήθησε, αντίθετα μόλις την άπλωνα στο κορμάκι της ή άρχιζε και ξυνόταν ή τις έκανε κοκκινες γραμμές σαν μαστιγιές...είχα κόψει πολυ καιρό τις ενυδατικές κρέμες. τώρα αγόρασα ένα λάδι και ένα γαλάκτομα σώματος (από την εταιρεία nutrimetics) και πάει ΜΙΑ ΧΑΡΑ. το λάδι ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ.

στις μεγάλες εξάρσεις βάζω αλοιφή fusicor τοπικά και της δίνω atarax.

το διάστημα μεταξύ frezyderm και nutrimetics της έβαζα fisidin, όσο λιγότερο όμως μπορούσα. γιατί εχει αντιβίοση.

τον προηγούμενο χειμώνα από το ξυσε-ξύσε είχαν μολυνθεί τα χέρια και τα πόδοα της μέχρι που έβγαλε πιώδη σπυρια και δυστυχως έπρεπε να πάρει αντιβίωση.

η θάλασσσα θα τους κάνει πολύ καλό!

δεν θέλω να μας απογοητεύσω, αλλά μπορεί να φτάσουν και 10 χρονών με αυτή την κατάσταση.

υπομονή...

age.png

κλαιρη και εγω κάνω πλήρης αποχη απο γαλακτοκομικα, δημητριακα (ψωμι, μακαρονια), φραουλες, μοσχαρισιο, αυγό, ψάρι, ντοματα εδω και καιρό και σιγα σιγα θα τα βαζω να δω τι τον πειραζει...

και εμεις πήγαμε στο Αγλαια Κυριακου σε εναν αλλεργιολόγο προχτές...μπορεις να μου πεις ποιον είδατε εσείς? Γιατι εμενα αυτος που είδαμε δεν μου εκανε καμια μεγαλη εντυπωση...:roll:

popo τιποτα δεν τρως καλε.και τι τρως καθε μερα.με ενδιαφερει γιατι εγω οταν σταματησα και το ψωμι για 1 εβδομαδα εχασα 2 κιλα και στην κυριολεξια εξαφανιστηκα και δε με κρατουσαν τα ποδια μου!!!!

Μανολης Μανουσακης λεγεται ο γιατρος και ειναι πολυ καλός και εξυπηρετικός. Εσενα τι σου ειπα ο αλλεργιολογος?

α ξεχασα να γραψω πως του βαζω λανπλινη τωρα σε συνδυασμο με 2 φορες την εβδομαδα κορτιζονουχα κρεμα και εχει θεαματικα αποτελεσματα.θαυματουργη η λανολινη κορίτσια.

Α τον ίδιο γιατρό είδαμε :D

Εμένα μου είπε οτι δεν ειναι πεισμένος οτι φταινε οι τροφές για το έκζεμα του αλλα εγώ ειδα οτι οταν τις εκοψα το παιδί έγιανε...επίσης ανέφερε οτι αν δεν μπορέσουμε να βρούμε γιατι και να εξαλείψουμε το αίμα στα κακακια του τότε ίσως θα πρέπει να αποθηλάσω και να του δίνουμε ειδικά γάλατα πράγμα το οποίο διάβασα οτι ειναι εξαιρετικά επικινδυνο :?

καναμε και καποια τεστ στο χερι αλλα δεν εδιεξε κατι και οταν εξαφανιστει το αιμα θα κανουμε και ραστ αιματος

εσένα τι σου είπε?

το φαγητο ειναι ενα προβλημα...κανω ολα τα λαδερα και οσπρια χωρις ντοματα πλέον, τρωω πολυ πατατα, ρυζι, λαχανικα πολλα, πολυ κοτπουλο, προσφατα προσθεσα και το χοιρινο που ειχα κοψει και ετσι τρωω και χοιρινη μπριζολα πλεον, σαλατες για πρωινο ρυζογκοφρετα με ταχινι και μελι, το βραδυ φρουτα η κανα σουβλακι κοτοπουλο :D και βασικα δεν εχω χασει κιλα γιατι ανακάλυψα τον χαλβα με κακαο και μου εχει κανει μεγαλη ζημια :mrgreen:

πρεπει να τα κοψεις ολα για ενα μηνα και μετα να βαζεις ενα ενα ανα μια βδομαδα και να δεις αν τον πειραζει...εγω ετσι ειδα οτι μαλλον τον πειραζει η ντοματα και την ξαναεκοψα...φυσικα ο γιατρος δεν εδωσε και πολυ σημασια σε αυτα...

gwggp2.png ISWTp2.png

α ξεχασα να γραψω πως του βαζω λανπλινη τωρα σε συνδυασμο με 2 φορες την εβδομαδα κορτιζονουχα κρεμα και εχει θεαματικα αποτελεσματα.θαυματουργη η λανολινη κορίτσια.

απο φαρμακειο? ποια μάρκα?

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Α τον ίδιο γιατρό είδαμε :D

Εμένα μου είπε οτι δεν ειναι πεισμένος οτι φταινε οι τροφές για το έκζεμα του αλλα εγώ ειδα οτι οταν τις εκοψα το παιδί έγιανε...επίσης ανέφερε οτι αν δεν μπορέσουμε να βρούμε γιατι και να εξαλείψουμε το αίμα στα κακακια του τότε ίσως θα πρέπει να αποθηλάσω και να του δίνουμε ειδικά γάλατα πράγμα το οποίο διάβασα οτι ειναι εξαιρετικά επικινδυνο :?

καναμε και καποια τεστ στο χερι αλλα δεν εδιεξε κατι και οταν εξαφανιστει το αιμα θα κανουμε και ραστ αιματος

εσένα τι σου είπε?

το φαγητο ειναι ενα προβλημα...κανω ολα τα λαδερα και οσπρια χωρις ντοματα πλέον, τρωω πολυ πατατα, ρυζι, λαχανικα πολλα, πολυ κοτπουλο, προσφατα προσθεσα και το χοιρινο που ειχα κοψει και ετσι τρωω και χοιρινη μπριζολα πλεον, σαλατες για πρωινο ρυζογκοφρετα με ταχινι και μελι, το βραδυ φρουτα η κανα σουβλακι κοτοπουλο :D και βασικα δεν εχω χασει κιλα γιατι ανακάλυψα τον χαλβα με κακαο και μου εχει κανει μεγαλη ζημια :mrgr

πρεπει να τα κοψεις ολα για ενα μηνα και μετα να βαζεις ενα ενα ανα μια βδομαδα και να δεις αν τον πειραζει...εγω ετσι ειδα οτι μαλλον τον πειραζει η ντοματα και την ξαναεκοψα...φυσικα ο γιατρος δεν εδωσε και πολυ σημασια σε αυτα...

σε θαυμαζω παραγματικα που "ζεις" με τοσο λιγες επιλογες για φαι!!!και δεν τρως τιποτα απο εξω ε???συγχαρητηρια.

αυτ με το να κοψω το θηλασμο για να μη βγαζει πια εκζεματα το σκεφτηκα και εγω αλλα δε θελω με τιποτα να το κανω και τωρα ειμαστε σε καλη φαση σχετικα οποτε το εχω βγαλει απο το μυαλο μου.

παντως δε νομιζω πως είναι σωστο να αποθηλασουμε για αυτο. δεν ξερω...εχει φορες που απελπιζομαι και αλλες που ειμαι αισιοδοξη.

Τη λανολινη την πηρα απο το φαρμακειο σε μια τεραστια συσκευασια απο αυτη που χρησιμοποιουν οι φαρμακοποιοι για να κανουν τα διαφορα σκευασματα τους. Ισως να πουλανε και μικροτερη συσκευασια. Εμενα αυτη μου εδωσαν σα χοντρικη.Απλη σκετη λανοολινη ειναι. Η μορφη της ειναι σαν τη βαζελινη αλλα ειναι φυσικο προιον.

Φυσικα και τρωω απο έξω...πατατες καλαμακια σαλατες κοτοπουλο και οτι αλλο μπορώ...

ο αποθηλασμός για να μην βγαζει εκζεματα το σκεφτηκα και εγω αλλα πειστηκα οτι ειναι πολυ επικίνδυνο με τοσες αλλεργιες να παρει το μωρο ξενο γάλα...

εσένα πόσο ειναι το μωρο σου?

gwggp2.png ISWTp2.png

Φυσικα και τρωω απο έξω...πατατες καλαμακια σαλατες κοτοπουλο και οτι αλλο μπορώ...

ο αποθηλασμός για να μην βγαζει εκζεματα το σκεφτηκα και εγω αλλα πειστηκα οτι ειναι πολυ επικίνδυνο με τοσες αλλεργιες να παρει το μωρο ξενο γάλα...

ααα μαλιστα εγω δεν τρωω σαλατες επειδη μπορει να μην τις εχουν πλεινει καλα αλλα τα υπολοιπα που ειπες τα τρωω αλλα και παλι δυσκολευομαι και εχω χαασει παρα πολλα κιλα.

7μιση μηνών είναι ο γλυκουλης μου και απο 7 μηνών εχει βελτιωθεί η κατασταση νομιζω. Εγω τουχω δωσει 3-4 φορες ξενο αντιαλλεργικό γαλα αλλα δε θελω με τιποτα ετσι κιαλλιως και λογω αλλεργιων ενας λογος παραπάνω.

Ψω μι τρως απεξω?

Ψω μι τρως απεξω?

όχι ουτε απο έξω, ούτε στο σπίτι ούτε οτιδήποτε περιέχει σιτάρι δηλαδή γλουτένη (μακαρόνια, κουλούρια, παξιμάδια κλπ)...ειχα αγορασει ζυμαρικα απο ρυζαλευρο και καλαμποκαλευρο από μαγαζί με βιολογικά αλλα τα παράτησα και αυτα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Εμεις εδω που μενουμε κοπελα μου (jen.) δεν εχουμε ουτε ενα αλλεργιολογο στο νοσοκομειο αλλα ουτε ιδιωτης υπαρχει οποτε μαλλον θα παω για μια εξεταση σε δερματολογο που εχουμε...

• 4 months later...

Εχουμε και εμεις ενα προβλημα με ατοπικη δερματιτιδα στον μπεμπη που ειναι μολις ενος μηνος που συγκεντρωνεται στα προσωπο του ,στο σβερκο του και λιγο προς τους ωμους του.Πηγαμε σε παιδιατρο και μας συνεστησε SEBA MED baby bubble bath και EXOMEGA A-DERMA κρεμα .Τεσσερις ημερες εως τωρα απλως εχει σταθεροποιηθει η κατασταση .Χτες ζητησα και την γνωμη μιας αλλης παιδιατρου και μας συστησε την χρηση μιας αλοιφης RETTAVATE η οποια περιεχει κορτιζονη.Αν δεν δουμε βελτιωση μας ειπε σε τρια 24ωρα να συμβουλευτουμε εναν δερματολογο.Βεβαια λογο της κορτιζονης αποφασισα να βαλω μονο στο σβερκο του για τρεις ημερες να δω αν θα βελτιωθει και μετα να του κανω επαλοιψη και στο προσωπο του

Σοφία κρίμα είναι ενός μηνός να βάζεις κορτιζόνη...μήπως να το δεις για καμιά πιθανή τροφική αλλεργία στο γάλα? Τι γάλα πίνει?

Το λέω γιατί σε μας έγινε η έκρηξη όταν το Πάσχα έφαγα πάρα πολλά αυγά, και τυριά/γαλακτοκομικά. Τελικά μετά από πολλούς μήνες αποδείχτηκε οτι έχει αλλεργία στο αυγό και στο γάλα. Η πλήρης αποχή αυτών από τη διατροφή μου (συν πολλών άλλων) εξαφάνισε τα εκζέματα πλήρως.

Εγώ θα σε συμβούλευα να δείτε κάποια παιδογαστρεντερολόγο πριν αρχίσεις να πειραματίζεσαι με την κάθε κρέμα που σας δίνουν οι παιδίατροι. Εξάλλου οι κρέμες εξαλείφουν το σύμπτωμα περιστασιακά αλλά όχι την αιτία.

gwggp2.png ISWTp2.png

Και ο δικός μου έχει ατοπική δερματίτιδα από 2 μηνών και ακόμα έχει!

Frezyderm Barrier cream του βάζω και υποχωρεί για 1-2 μέρες και μετά πάλι τα ίδια. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα τα έχω κόψει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει μόνιμο αποτέλεσμα. Μόλις κλείσει τα 2 θα του κάνουμε και τεστ αλλεργίας γιατί μας είχε πεί η παιδίατρος ότι η ατοπική δερματίτιδα δηλώνει αλλεργίες.

Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κορίτσια.

Και ο δικός μου έχει ατοπική δερματίτιδα από 2 μηνών και ακόμα έχει!

Frezyderm Barrier cream του βάζω και υποχωρεί για 1-2 μέρες και μετά πάλι τα ίδια. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα τα έχω κόψει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει μόνιμο αποτέλεσμα. Μόλις κλείσει τα 2 θα του κάνουμε και τεστ αλλεργίας γιατί μας είχε πεί η παιδίατρος ότι η ατοπική δερματίτιδα δηλώνει αλλεργίες.

Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κορίτσια.

αν ειναι αλλεργία μπορείς να προσέξεις τη διατροφή του και αν θηλάζεις και τη δική σου.

Μετα τα 2 δειχνουν πιο σιγουρα τα τεστ αλλα εμας μας έδειξε το αυγό από 5 μηνών.

gwggp2.png ISWTp2.png

Jen δυστυχώς δεν θηλάζω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω και από τις τροφές γιατί ότι και να φάει παρουσιάζει αυτή την ΄΄αγριάδα΄΄ στο δέρμα του και πολλές φορές κικκινίλες. Άλλες φορές περισσότερο και άλλες λιγότερο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι τον πειράζει.

Δερματικο τεστ αλλεργίας γίνεται σε αυτή την ηλικία;

g.stone δοκίμασες να του αλλάξεις τα αφρόλουτρα και τα απορρυπαντικά που πλένεις τα ρούχα του? το λέω γιατί και εμείς είχαμε από πάντα ένα πρόβλημα ατοπικής δερματίτιδας που το απέδιδα στην αλλεργία της αλλά εδώ και μια εβδομάδα της άλλαξα επιτέλους το αφρόλουτρο με αυτό της a-derma νομίζω ότι λέγεται και είδα μεγάλη διαφορά. Κρέμα σώματος και εμείς χρησιμοποιούμε την frezydem αλλά σήμερα θα την αλλάξω και αυτή.

λοιπον η ατοπικη δερματιτιδα ειναι μια μανα με 3 παιδια....

το παιδι που την εχει θα εμφανισει καποια στιγμη ασθμα ,η αλλεργικη ρινιτιδα στην ενηλικη ζωη του και ..θα ειναι ενα παιδι με αυξημενη αντιληψη και υπερκινητικο...

δεν περναει η ατοπικη δερματιτιδα ...συμπτωματικα γινονται θεραπειες με ¨"φτιαχτες κρεμες" οι οποιες θα περιεχουν ενυδατικα καλλυντικα και 2 φαρμακευτικες αλοιφες τυπου fucidin....

τα ατοπικα παιδια εμφανιζουν συνηθως 2 κορυφες στο κεφαλι και μια ελαφρια ξηροδερμια στον λοβο του αυτιου και ισως στιγματα στα νυχια///

ειναι ιδιεταιρα παιδια πολυ εξυπνα και συχνα δεν συμβαδιζουν με αλλα της ηλικιας τους...

επισημες μελετες αναφερουν οτι οι πλειοψηφια αυτω των παιδιων διαπρεπουν στις επιστημες....

ισως να μην τα πιστευεις ολα αυτα λλα με τον καιρο θα τα διαπιστωσεις...

μια κορυφαια δερματολογος που εχει κανει διατριβη στα ατοπικα παιδια βρισκεται στην θεσσαλονικη..

απο μωρο μας ελεγε τι θα βλεπουμε καθε χρονο που περναει και δεν επεσε εξω....

επαναλαμβανω ΔΕ ΠΕΡΝΑΕΙ η ατοπικη δερματιτιδα....θα εχει εξαρσεις και υφεσεις....

πλενουμε τα ρουχα μονο με προδερμ και του κανουμε μπανιο με αμυλο το οποιο ειναι οτι καλυτερο...ειναι παμφθηνο και κανει πολυ καλο ....εγω το βαζω και σαν κομπρεσουλες στα σημεια που εχει προβλημα....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...