Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Συνήθως, όταν κάνουμε ομοιοπαθητική στην αρχή υπάρχει έξαρση των συμπτωμάτων -και αυτό είναι καλό γιατί σημαίνει οτι ο οργανισμός ανταποκρίνεται στο ομοιοπαθητικό μέσο- για να ακολουθήσει η θεραπεία τους (των συμπτωμάτων). Όταν ο οργανισμός είναι "φορτωμένος" με κορτιζόνες, αντιβιώσεις ο χρόνος θεραπείας που απαιτείται μέσω της ομοιοπαθητικής θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι σε έναν οργανισμό που παρουσιάζει π.χ. μια ωτίτιδα και δεν έχει πάρει ακόμα αντιβίωση από ότι σε έναν οργανισμό που έχει πάρει ήδη 2 μπουκάλια. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αντιβιώσεις καταστέλουν το ανοσοποιητικό και ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιδράσει από μόνος του άμεσα.

ΒΙΚΥ και εμείς σε παιδίατρο ομοιοπαθητικό πηγαίνουμε αλλά προς το παρόν μας είπε οτι δεν μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική μιας και ειναι πολυ μικρός για να του παρει ιστορικο και να βρει το σωστο φαρμακο...παλιοτερα φυσικα για άλλα προβληματα μας έδωσε ομοιοπαθητικά μια χαρα...

εσείς πόσων μηνών ήσασταν όταν κανατε ομοιοπαθητική για ατοπική δερματίτιδα? και ποιο ακριβώς φάρμακο σας έδωσε? (ξερω οτι δεν κανει για ολους απλα απο περιέργεια)...και ποσο καιρο εκανε να περάσει?

:roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

γεια σας κορίτσια...

εμένα η μικρή μου ενώ μέχρι πριν 2μήνες είχε πολύ καλό δέρμα, μετά εμφανίστηκε η δερματίτιδα...

Χθες η δερματολόγος μας είπε μπανάκια με φακελάκια πούδρας με βρώμη της aveeno, και μετά πολύ πάστωμα με TRIXERA της AVENE. Γενικά η ατοπική δερματίτιδα θέλει λέει πολύ ενυδάτωση.

Εμάς υποφέρει και από φαγούρα και το βράδυ δεν κοιμάται καθόλου -ξύπνημα κάθε μισή με μια ώρα- οπότε μας είπε να δώσουμε και μια βδομάδα atarax... Κρίμα, αλλά αν είναι να ανακουφιστεί η καημένη...

1Iik.png

Ο γιός μου από βρέφος εμφάνισε ατοπική δερματίτιδα και του βάζω frezyderm ακόμα και στην αλλαγή πάνας.

Με Frezyderm bath cream επίσης του κάνω μπάνιο και βλέπω βελτίωση. Βέβαια θέλει καθημερινή επάλοιψη. Εμάς μας έχει πεί ότι το δερματάκι του επηρεάζόταν και από πιθανή αλλεργία στο γάλα.

Πέρυσι το καλοκαίρι 2-3 φορές είχε βγάλει στον ποπό του 2 εκζέματα που με είχαν ανησυχήσει λίγο. Αναρωτιόμουν αφού τον πλένω συνέχεια πως έγινε? Δεν ήταν σύγκαμα όμως και το νερό επιδείνώνε την κατάσταση. Μου είχε δώσει fusicort για 2-3 μέρες και εξαφανίστηκε. Βέβαια μόνο σε μεγάλη αναγκη την βάζουμε.

Τώρα 14 μηνών ακόμα έχουμε το πρόβλημα αλλά εντάξει δεν το αντιμετωπίζω με την μανία που το αντιμετώπιζα όταν ήταν βρέφος.

Έχουν ευαισθησία τα ζουζούνια μας!

Εγώ το ψάχνω με εναλλακτικές θεραπείες...δεν θέλω να δώσω στο μωρό φάρμακα. Θα δούμε.

μωρέ ναι, κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν ήταν πιο μικρή/...

τώρα όμως βασανίζεται το βράδυ από την φαγούρα... και δεν κοιμάται καθόλου. κλωτσάει και χτυπιέται μόλις ξυπνήσει. Σήμερα μετά από ένα σωρό καλλυντικές περιποιήσεις και ένα βράδυ με αταραξ (μια κουταλίτσα του γλυκού)΄είναι πολύ καλύτερα!!!

η πλάτη έχει ηρεμήσει, και κοιμήθηκε πολύ χαλαρά...΄Ξύπνησε 2-3 φορίτσες αλλά με το μαμ της μαμάς κοιμήθηκε αμέσως... (ενώ πριν κλωτσαγε και στριφογύριζε, και δεν ανεχόταν ούτε χάδια ούτε τίποτα στα βραδυνά ξυπνήματα)

Θα της δώσω σήμερα κι αύριο και θα πάρω την γιατρό να της πω να μη δώσω άλλο... ανάλογα πως θα πάμε.

1Iik.png

Και εμείς τα ίδια είχαμε με το δικό μας το μικρό. Ο γιατρός μας σύστησε την exomega της A-Derma και υποχώρησε η δερματίτιδα, δεν εξαφανίστηκε όμως και τελικά βάλαμε κορτιζονούχα (elocon) ευτυχώς για λίγες μόνο ημέρες μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς. Και εμείς πάντως το στεναχωριόμασταν πολύ γιατί ήταν στις πτυχές από λαιμουδάκι και δεν μπορούσε να φορέσει μπλουζάκι, ερεθιζόταν αμέσως.

Εμένα μπέμπα, είχε από 1 μηνών κάτι κοκκινίλες που και εγώ νόμιζα ότι ήταν από την ζέστη και το αντιμετώπιζα με μπάνιο, χαμομήλι, bepanthol και έβαλα από το γάλα μου που μου το είπε η μητέρα μου όπως λέει και μια κοπέλα παραπάνω. Οι κοκκινίλες λοιπόν υποχωρούσαν για μια δυο μέρες και μετά ξαναφούντωναν για άλλε δυο μέρες. Αυτό γινόταν για καμια 10αρια μέρες και τότε την πήγα στο γιατρο όπου διαπίστωσε ατοπική δερματίτιδα, αλλά μου είπε ότι την είχα αφήσει πολύ καιρό και είχε φουντώσει. Η αλήθεια είναι ότι το δέρμα της ήταν πολύ άγριο και όταν το έπιανες ήταν σαν μια σαγρέ επιφάνεια. Μου έδωσε ειδικό σαμπουάν για το λούσιμο και άλλο για το μπάνιο, και exomega και την elocon για 10 ημέρες και την fusidin για 7 ημέρες. Επίσης μου είπε να της καθαρίζω το πρόσωπο με φυσιολογικό ορό. Σε δύο ημέρες θα τελειώσει η θεραπεία και ευτυχώς το προσωπάκι της και το κεφάλι της έχει καθαρίσει εντελώς.

Με όλα αυτά στεναχωρήθηκα πολύ γιατί αμέλησα το παιδί από άγνοια και φούντωσε έτσι, ενώ γενικά είμαι πολύ τυπική με τέτοια θέματα. Τελος καλό.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια βοηθεια γιατι εχουμε αγχωθει παρα πολυ!

Εβγαλε κι εμας στο ποδαρακι στην γαμπουλα... ξεκινησαμε την Travocort και μας εδωσε κ μια ενυδατικη της mustela-stelatopia δεν ξερω τι να κανω...

Στο ποδαρακι δειχνει να μικραινει αλλα εβγαλε κ στα δαχτυλακια των χεριων τωρα...

Και οι δύο γιοί μου έχουν ατoπική δερματίτιδα. Και στους δυο εμφανίζεται μετά απο κατανάλωση κάποιων τροφών που τους προκαλούν αλεργία. Στον μεγάλο κυρίως η τομάτα και οι ξηροί καρποί οπότε και τα κόψαμε και είδαμε σαφέστατη βελτίωση. Ο μίκρος που θηλάζει εμφάνισε και αυτος όταν έτρωγα εγώ τα παραπάνω συμπερολαμβανομένου και του αγελάδινου γάλακτος. Σε έξαρση μας συνέστησε ο γιατρός την fucidin H που είναι κορτιζονούχα και σε μια μέρα βελτιώθηκε κατα πολύ την δεύτερη είχε φύγει τελείως. Εμείς πάντως έχουμε βρεί την υγεία μας με το atoprel cream wash που κάνουμε το μπανάκι μας και την κρεμα atoprel emolient cream και τα δυο της Frezyderm.

NVZ0p3.png 

Τελικά, επειδή αγανάκτισα με τις κορτιζόνες και τα...λοιπά, πήγα σε ομοιοπαθητικό. Τους βάζω τώρα κρέμα καλέντουλα και είναι κάπως καλύτερα. Μάλλον θέλει περισσότερο χρόνο για να δράσει...

Θα επανέλθω με τα νεώτερα...

Πηγαμε σε δερματολογο κορυφη...

εμας τελικα ειναι απο την αμμο κ τα φυκια δεν ειναι καν οπως μας ειπε ο παιδιατρος με τον οποιο νευριασαμε παρα πολυ κ μαλλον θα συζητησουμε για αλλαγη.

Οπως μας ειπε ο δερματολογος ηρθε σε επαφη με τριβη με φυκια κ αμμο που ειχαν μικροβια, μας αλλαξε την αλοιφη κ θα εξαφανιστουν σε 4 μερες περιπου!

Ευτυχως!

έχεις δίκιο elias-christina το έχω πει άπειρες φορές...όλα θέλουν την ειδικότητα τους...καλού οι παιδίατροι άλλα μέχρι ένα όριο...

ο δικός μου είναι από τους καλύτερους της Θεσσαλονίκης με πολύ πείρα, είναι και μεγάλος σε ηλικία τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια, παρόλα αυτά όταν ο μικρός έπαθε βρογχοπνευμονία πήγα σε πνευμονολόγο, όταν έπαθε την ατοπική δερματίτιδα πήγα σε δερματολόγο....για το τσουτσουνάκι του πήγα σε χειρούργο...όταν έβγαζε τα χέρια αβέρτα πήγα σε ορθοπεδικό...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Nταλια μου ετσι ακριβως ειναι!

Μας ειπε οτι ειναι εκζεμα κ φοβηθηκα παρα πολυ, διοτι αλλο να ξερεις οτι το παιδι θα ταλαιπωρειται κατα καιρους μεχρι ισως κ την ενηλικιωση του κ αλλο να ξερεις οτι ειναι κατι τυχαιο κ περαστικο...

Εμας ομως μας νευριασε κ ο τροπος του, καθως πριν 4 μερες που πηγαμε για εμβολιο κ του τα δειξαμε μας ειπε "παρτε αυτη την αλοιφη κ ειναι οκ"

χθες το πρωι για να μην τον ενοχλησω του εστειλα μνμ του ειπα οτι ειδα κ στο χερακι της κ του ζητησα να μου εξηγησει τι ειναι, εκεινος μου απαντησε με μνμ σε παρακαλω, που ελεγε " εκζεμα, βαλτε αλοιφη κ εκει"

Γιατι επρεπε εγω να κανω αναζητηση στο ιντερνετ για να ενημερωθω τι ειναι?

Γιατι να φοβηθω οτι το μωρο μου παρουσιασε μια αλλεργια καθολου περαστικη?

Αν ηταν εκεινου το παιδι κ εγω παιδιατρος θα του αρεσε?

Βοηθεια μας! Κανενας δεν νοιαζεται για τα παιδακια μας οπως εμεις αλλα οχι κ ετσι...

Γεια σας κοριτσια

θα σας πω κιεγω το προβλημα μας που αποτι διαβαζω ειναι συχνό.

Ο μικρουλης μου επαθε τοπικη δερματιτιδα οτν ηταν 2 μηνων.έβγαλε κοκκινιλες στο προσωπακι του μόνο. Τώρα είναι 7 μηνων τον θηλάζω ακόμα και παρόλα αυτα η κατασταση χειροετερευει μερα με τη μέρα. Εχει κοκκινιλες στο προσωπο τις οποιες αν τις αφησω και δε βαλω fucicort H γίνονται σαν πληγές και βγάζουν πύον. Εχει επισης στα μπρατσκια του στις κλειδωσεις των ποδιων στον ομφαλό και στο λαιμό. Σχεδόν παντου δηλ. Πηγαμε σε παρα πολλούς γιατρούς και στο παιδων και ο αλλεργιολογος καιο παιδοαλλεργιολογος μας είπε πως πρεπει να βαζουμε κορτιζονουχα κρεμα οποτε βγαζει για οσο χρειασστει και μετα οτνα ξανακοκκινισει να ξαναβαζουμε. όμως με το που σταματησουμε την κρεμα μετα απο 2 μερες ξαναγινετια χαλια όπως πριν. αν κανουμε αυτο που λενε πρεπει να βαζει κροτιζονη για μηνες. Ενας αλλεργιολογος μας ειπε να βαζουμε συνεχει κορτιζονουχα κρεμα για οσο χρειαστει μεχρι να γινει ενος οποτε και θα βαζουμε μια αλλαη κρεμα που δνε εχει κορτιζονη και ειναι θαυματουργή. Ειμαι παρα πολυ σεναχωρημενη που του βαζω τοσο πολύ κορτιζονη αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω γιατι το μωρο μου ξυνεται και απο το ξισιμο ματώνει και υποφερω να το βλέπω έτσι. Απο ενυδατικές βαζουμε τη στελατοπια αλλά δεν κανει τιποτα. Θέλω να δοκιμασω και ομοιπαθητικό αλλά δεν ξέρω που. Μερικές κοπέλες που πηγατε σε ομοιπαθητικο μπορείτε να μου δωσετε περαιτερω πληροφορίες? Ο μικρούλης επισης εχει και αλλεργια στο γάλα και ετσι εγω απεχω εντελως απο τα γαλακατομικά αλλα μποει να εχει και καπου αλλου αλλεργια και να του επιδώνω το προβλημα τρώγοντας αυτες τις τροφές αλλα ο.τι μπορώ κανω και εγώ.

Εμείς σωθήκαμε με την ex-omega της aderma! Μας τη συνέστησε δερματολόγος γιατί η μικρή μου έβγαζε συνέχεια εκζέματα και είχε ατοπική δερματίτιδα!

τη δοκιμασαμε και αυτη αλλα αντεδρασε το μωρο και τις 2 φορές γεμιζοντας σπυρακια σε ολη την πλατη και ισως εφτεγε αυτη οποτε τη σταματησαμε αμεσως. τι να πω??

• 4 εβδομάδες μετά...

Και η δικια μου εχει. Πρωτοπαρουσιασε πριν λιγο καιρο και τρελαμενοι την πηγαμε στην παιδιατρο. Βαζουμε κι εμεις κορτιζονη αλλα μας συνεστησε να το κανουμε μονο οταν ειναι πολυ φουντωμενα. Επισης για ενυδατικη χρησιμοποιουμε κι εμεις Aderma και το αντιστοιχο αφρολουτρο. Τρεις φορες μεχρι τωρα φουντωσαν και ηρεμησε μετα απο την κρεμα και καθε φορα ειναι λιγοτερο το φουντωμα. Εντωμεταξυ επειδη την θηλαζω εχω κοψει τα γαλακτοκομικα. Αναρωτιεμαι ομως πως θα καταλαβουμε αν ειναι αλλεργικη στο αγελαδινο γαλα. Η σε κατι αλλο που τρωω αν και δεν εχουν μεινει και πολλα. Εκοψα και σοκολατα-ξηρους καρπους-πορτοκαλι και αποφευγω το αυγο. Πρεπει να της κανουμε τεστ για να καταλαβουμε σε τι ειναι αλλεργικη?

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

Καλε εδω ειστε κ εχω φαει τον κοσμο τρελαθηκα με αυτο που μας συμβαινει, εμφανιστηκαν εξανθηματα με μυτουλες στα χερια μπροστα κ πισω απο το λαιμο στην αρχη μας ειπε οτι ειναι ιδρωτηρια κ βαλαμε elocon ecolon καπως ετσι μετα εβγαλε κ σε ολο το προσωπο κ μας ειπε οτι ειναι αλεργια κ ετσι μου εδωσε mustela-stelatopia κ ενα ειδικο αφρολουτρο για αλεργιες της frezyderm εκει που γινανε τα σπυρακια ροζ τωρα ξαναφουντωσε εβγαλε κ σε ολο το κεφαλι, ξανα παμε στο γιατρο κ μου λεει στο κεφαλι δεν μπορουμε να βαλουμε τιποτα μονο καπελακι να του φορας, εγω του φοραω παντα της λεω αλλα τι αλεργια εχει πειτε μου εσεις λεει κανε αυτη τη θεραπεια κ στην επομενη εξετασει θα τον ξανα δω. Μα γιατι να με τρελενει ετσι κ να μη μου λεει πως θα φυγουν, μηπως να το παω σε δερματολογο η στο νοσοκομειο για να τα δουμε κ εκει? Α να σημειωσω παραλληλα με frezyderm κ mustela-stelatopia περνουμε κ σταγονες ζιρτεκ 6 σταγονες μια φορα τη μερα μια της σταματαω μια της δινω γιατι δεν κανει για πολυ καιρο, μα τι να το κανω αυτο το παιδι ολη μερα ξυνει το κεφαλι του θα κανει καμια πληγη.... Ξεχασα να πω οτι οταν ειναι μεσα στο σπιτι ενα ενα φευγουν ολη μερα αλλα μολις βγαινουμε το απογευμα να τα μας παλι ειμαι σιγουρη οτι ειναι αλεργια θελω να πω σε δερματολογο η να κανω κανενα τεστ πως γινεται σε μωρο εχει κανει καμια? Κ κανονικα εαν ηταν αλεργικος δεν θα το δειχνανε οι εξετασεις αιματος αυτες που στελνουμε οταν γεννηθει που του περνουν αιμα απο το ποδαρακι ετσι μας ειχε πει τοτε ο γιατρος οτι τα δειχνει ολα ομως αποτελεσματα δεν ηρθαν ποτε κ ειπε ο γιατρος οτι για να μην ερθουν δεν εχει τιποτα...

Καμία σχέση οι εξετάσεις που κανουν όταν γεννιέται με τις αλλεργίες. Σε συμβουλεύω να επισκεφτείς έναν αλλεργιολόγο. Έχει καλούς στο παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Εμείς πριν λίγο γυρίσαμε απο εκεί. Επίσης μην χρησιμοποιείται κορτιζόνες σε τόσο μικρά βρέφη είναι κρίμα υπάρχουν και πιο φυσικές μέθοδοι για να φύγει. Τέλος εννοείται ότι δεν πρέπει να ερεθίζεται το δερματάκι του με αυτά τα καλλυντικά που βάζετε από τα φαρμακεία που είναι μέσα στα χημικά. Φυσικό σαπούνι καλύτερα.

gwggp2.png ISWTp2.png

ο δικός μου έχει ήπια ατοπική δερματίτιδα αλλεργική, από τότε που ξεκίνησα να τον κάνω μπάνιο με το αφρολουτρο της aderma για ατοπικά δέρματα και καμιά φορά την ενυδατική από την ίδια σειρά είναι πολύ καλά.

rQGhp3.png

Εγώ πάλι μετά από κορτιζόνες και κρέμες της Avene που ναι μεν έκαναν δουλειά αλλά ...πήρα κρέμα καλέντουλα και εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας...ακόμα δεν το πιστεύω πως παιδευόμουν τόσο καιρό ενώ ήταν τόσο απλό...

Εγώ πάλι μετά από κορτιζόνες και κρέμες της Avene που ναι μεν έκαναν δουλειά αλλά ...πήρα κρέμα καλέντουλα και εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας...ακόμα δεν το πιστεύω πως παιδευόμουν τόσο καιρό ενώ ήταν τόσο απλό...

ποια κρέμα ακριβώς? ποια μάρκα?

εγώ πάλι χρησιμοποιώ την rescue remedy cream των ανθοιαματων bach και σιγά σιγά αλλά σταθερα ηρεμούν.

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...