Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Και μεις περασαμε ατοπικη δερματιτιδα, δοκιμασα τα παντα......η παιδιατρος μου πε οτι αυτα τα μωρα κανουν και αναπνευστικα προβληματα......απορησε μαλιστα πως με αποκλειστικο θηλασμο ειχαμε τετοια εξαρση δερματιτιδας...οπου τον ακουμπουσες κοκκινιζε.........μου πε οτι οσο τον θηλαζω τον προστατευω και οντως μετα το εξαμηνο συνεχισα να τον θηλαζω κανονικοτατα (κλεισαμε τους 10 μηνες), φροντιζοντας οι στερεες τροφες να ειναι λιγες.......εχουμε μεγαλη βελτιωση, τα περισσοτερα εφυγαν χωρις κρεμες και φαρμακα, καμμια φορα κανει κοκκινιλες στις πτυχες στα μπουτακια.

Τοτε βαζω μπεπανθολ, γενικως προσπαθω να αποφευγω φαρμακα και ειδα οτι οταν σταματησα να τον παστωνω στις υδατικες 10 φορες τη μερα (πλεον δεν του βαζω καθολου) σταματησαν και οι ξηροδερμιες.......επισης δεν του κανω μπανιο καθε μερα.......τον πλενω τοπικα και μεχρι τωρα που αρχιζουν οι ζεστες, μπανιο του κανω 2 φορες την εβδομαδα.......Δεν ξερω αν βοηθησαν ολα αυτα μαζι η κατι απο αυτα, παντως το δερμα του εφτιαξε παρα πολυ και εφυγαν σχεδον ολα τα προβληματα.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια και αγόρια της παρέας καλημέρα.

Ο Νικόλας μου είναι 17 μηνών και εδώ και ένα μήνα το δερματάκι του (όλο, κυρίως η πλάτη του) είναι όλο σπυράκια. Μικρά μικρά σπιράκια τα οποία είναι κόκκινα και απο μακριά φαίνεται σαν να ξεφλουδίζει η πλάτη του.

Η παιδίατρος μου είπε οτι έχει ατοπικό δερματάκι και μου έχει δώσει της HYDROVIT MILD SOAP (ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ) και χρησιμοποιούμε πρωί βράδυ την exomega ενυδατική.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όσο τον έχω εγώ στο σπίτι (πάει παιδικό σταθμό )κάθε φορά που τον αλλάζω του βάζω ενυδατική και φαίνεται πιο καλά το δερμα του.

Τι άλλο με συμβουλεύεται να κάνω? :(:(:(

ΝΙΚ-16 κοίταξε αν θέλεις και στα παρακάτω links που έχει συζητηθεί ξανά το θέμα.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3311&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E1%F4%EF%F0%E9%EA%DE&start=15

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4837&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Πέρα από το πως να το αντιμετωπίσεις, πρέπει κατα τη γνώμη μου να βρείς τι το προκαλει...

Να αποφεύγεις επαφή με αλλεργιογόνες ουσίες όπως χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τις βαφές υφασμάτων στα είδη ενδυσης.

Τώρα, αν και θεραπεία δεν υπάρχει άμεση, απλά θα υποχωρήσει το πιο πιθανο με τον καιρό, τι θα πρέπει να κάνεις:

1) να αποφευγεις τα συχνα και παρατεταμένα ντους που επιβαρυνουν την ξηρότητα.

2)συχνα κρέμες ενυδατικές

3)Μην τον ντυνεις με ρουχα που ερεθίζουν το δέρμα.

4)Αν υπάρχει εντονος κνησμός , τοπικά χλιαρές κομπρέσες.

Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείς τις κρέμες για πολύ καιρό όσο κρίνει ο γιατρός ακόμα κι αν ο ερεθισμός φαινεται ότι εξαφανίστηκε, και θα έλεγα να κανεις και ένα τεστ μήπως είναι σε κάτι αλλεργικός... :?

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

δοκιμασε και το σουπερ ενυδατικο της EXOMEGA ADERMA που ειναι για να το ριχνεις μεσα στη μπανιερα.. bain κατι, εμεις το ειχαμε βαλει οτανειχαμε εκζεμα, και περασε σε 3 μερες ... :lol:

επισης οταν αλλαζουμε παμπερς βαζουμε μονο AQUATHENOL

πολυυυυ λεφταδες ειμαστε λεμεεε.... :lol::lol::lol:

Εμεις εχουμε ατοπικο δερμα (αλλα οχι σε σετοιο βαθμο που περιγραφεις) ΠΟΛΛΕς ΚΟΚΚΙΝΗΛΕς, λειχηνες και ξηροδερμιες......με το που εκοψα τις ενυδατικες (μονο μπεπανθολ που και που) και τα μπανια (1-2 την εβδομαδα) εφτιαξε απιστευτα το δερμα του......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

• 5 months later...

H Eλενιτσα μας εχει ατοπικη δερματιτιδα απο 3μηνων.Εχει εντονη φαγουρα, οταν ειναι σε εξαρση.Τα βραδια δεν κοιμωταν απο τη φαγουρα.Τοσο η παιδοδερματολογος, οσο και οι αλλεργιολογοι στο Αγλα'ι'α Κυριακου μας συστησαν μια κρεμα, την PRUZAX.Mολις την βαζουμε η φαγουρα σταματαει αμεσως.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.Για τη ξηροδερμια μας εδωσαν AQUATHENOL κρεμα.Με αυτη την αγωγη παμε περιφημα.Χρησιμοποιουμε κορτιζονη σπανια, και κυριως ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ τα βραδια !!!!!!!!!

Γεια Σε Ολους

• 2 months later...

καλησπερα κοριτσια!

εχω διαβασει πολλα και ψιλοζαλιστικα ετσι θα πω εδω το προβληματακι μου αν μπορει καποια να με βοηθησει..

Η μπεμπα εβγαλε 2 σημαδακια ενα στο μπουτι και ενα στο χερακι της . Τα σημαδακια ειναι σχεδον στρογγυλα και ξερα. Η μονη αλλαγη που εχω κανει ειναι στο απορρυπαντικο.απο προδερμ το γυρισα σε κανονικο και απο κανονικο σε συμπηκνωμενο...νομιζω τοτε βγηκαν...ειναι κατι αλλεργικο λετε?αυριο θα παρω και την παιδιατρο αλλα...να μην πω κι εγω τον πονο μου?

ευχαριστω

Τα στρογγυλα σχηματα παραπεμπουν και σε μηκυτες οπως ειπε η παιδιατρος......μπορει να μην ειναι αλλα δες αν μεγαλωνουν περιμετρικα.......

Διαφημίσεις

την πηρα σημερα και μου ειπε πως ειναι αλλεργικη προδιαθεση και μου εδωσε μια μη κορτιζονουχα αλοιφη...παντος απ'οτι παρατηρησα εχει εξαρσεις...μια δλδ φουντωνει μια ειναι πιο ηπιο.παντος δεν ειναι κατι ανυσηχητικο.θα παρατηρησω αν μεγαλωνουν βεβαια μηπως ειναι μυκητες

Ο Γιάννης, παρόλο που θήλαζε, είχε πρόβλημα από ημερών και τώρα και ο μικρός. Στην αρχή χρησιμοποίησα κορτιζόνη, υποχωρούσε για ένα διάστημα, αλλά μετά πάλι τα ίδια.

Επειδή η κορτιζόνη δεν είναι και για χόρταση :lol::lol:, τώρα χρησιμοποιώ, μετά από υπόδειξη της δερματολόγου - σημ. όχι παιδοδερματολόγου- την Trixera.

Δεν μπορώ να πω ότι έχει δραματική βελτίωση. Εάν δεν βάλω για 2 μέρες το πρόβλημα εμφανίζεται και πάλι.

Δεν ξέρω... Δεν θέλω να βάζω και συνέχεια κρέμα στο δερματάκι τους.

Δεν συνηθίζει το δέρμα;;;

Που και που τους βάζω baby-oil, αν και η ίδια γιατρός μου είπε ότι δεν κάνει τίποτα.

Αυτά από μένα και συγγνώμη για το... σεντόνι!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

την πηρα σημερα και μου ειπε πως ειναι αλλεργικη προδιαθεση και μου εδωσε μια μη κορτιζονουχα αλοιφη...παντος απ'οτι παρατηρησα εχει εξαρσεις...μια δλδ φουντωνει μια ειναι πιο ηπιο.παντος δεν ειναι κατι ανυσηχητικο.θα παρατηρησω αν μεγαλωνουν βεβαια μηπως ειναι μυκητες

To ειπα γιατι κι εμεις ολο δερματικα ειμαστε κι εβγαλε ενα νεο στο χερι, οταν της το δειξα μου πε να δω μηπως ειναι μηκυτες επειδη ειχε κυκλικο σχημα.......μαλιστα δεν ηταν οπως τα αλλα δερματικα του......

Κοριτσια το οτι θηλαζουμε δεν σημαινει πως τα μωρα μας ΔΕΝ θα εχουν ατοπικη.....βοηθαει ο θηλασμος να περιοριστει το προβλημα και τα προφυλασσει απο αναπνευστικα προβληματα........αν δε τα θηλαζαμε θα ηταν πολυ χειροτερα (το δηλωσε και η παιδιατρος μου που δεν ειναι και καμμια τρελλη φαν του θηλασμου) ....οσο περισσοτερο τα θηλαζουμε τοσο καλυτερα για τα μωρα αυτα......

Επισης δοκιμαστε να βαζετε γαλα μητρικο πανω στα δερματικα......

η λαμπρινη που εβαλε γαλατακι πανω σε συγκαμμα ειδε βελτιωση κι εγω εβαλα 2-3 μερες γαλα μου σε πληγη που δημιουργηθηκε απο εκζεμα στα πλευρα του λογω πανας και ειδα να πηγαινει πολυ καλυτερα......χωρις να βαζω αλλες αλοιφες..... :wink: Για πειραματιστειτε!!!

na sas pw k thn dikia mou istoria?otan imoun mikri eixa atopiki dermatitida sta gonata k sto xeria...vevaia gia ena diastima dn eixa,pisteva pws thn eixa 3eperasi...alla opws sas eipa PISTEVA....twra eimai 16-17 k exw pali "krousmata" tis k twra pio entona k xeirotera..exw kokkiniles k 3efloudisma giro giro apo t matia k sxedon se olo mou t proswpo dn antexw allo....na k twra pou sas grafw t mnm m me exei piasei fagoura....dn antexw allo.........o dermatologos mou mou xorigise thn FUCIDIN-H,thn PROTOTIC 0,1% k kati diskia me thn onomasia XOZAL...3erete tpt gia auta..?tha ginw kalaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...?sas parakalw apantiste mou....[/img]

Λενακι ηρεμησε.......

Την PROTOTIC 0,1% μου την εδωσε χθες η δερματολογος για ενα εκζεμα που εχω , ειναι πολυ ακριβη (40 ευρω) και ειπε οτι δεν ειναι κορτιζονουχα, θεωρειται καλη αλλα αργει να βγαλει αποτελεσματα....ειναι ομως πιο "αθωα" απο τις κορτιζονουχες......

Θα σου προτεινα να βρεις ενα καλο ομοιοπαθητικο δερματολογο, απο οτι λενε εδω τα κοριτσια κανουν πολυ καλη δουλεια!!! :wink:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Εγώ θήλαζα το μικρό μέχρι 4 μηνών. Οταν ήταν 20 ημερών εμφάνισε την ατοπική δερματίτιδα και στην αρχή είχε μεγάλη έξαρση. Η παιδίατρος μου έδωσε την ενυδατική της Frezyderm και του την έβαζα 2-3 φορές την ημέρα. Πήρα και τη Fucidin H για σημεία που έχουν μεγάλη έξαρση ή που βγάζαν υγρό αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να την χρησιμοποιήσω, μόνο μία φορά πίσω απ'τα αφτάκια. Γενικά η δερματίτιδα εμφανίζεται και υποχωρεί και πάλι τα ίδια. Είναι κυρίως απ'την αλλαγή του καιρού και όταν έχει πολύ κρύο μου βγάζει πάλι σπυράκια αλλά όχι τόσο εντονα όσο στην αρχή. Εγώ του βάζω ενυδατική κάθε μέρα μία φορά. Δεν είναι τόσο άσχημο. Μεγαλώνοντας θα υποχωρήσουν εντελώς.

.png

Εμείς έχουμε θεραπευτεί με την ομοιοπαθητική.

Η κορτιζόνη εκτός όλων των άλλων προκαλεί άσθμα και καθυστερεί την ανάπτυξη

Χαίρεται. Μπόρεις να μου πεις σε παρακαλώ τι ακριβώς σας είπε ο ομοιοπαθητικός γιατί πήγα και εγώ και μου είπε να το αφήσω να χειροτερέψει και ότι έτσι θα περάσει.

Συνήθως, όταν κάνουμε ομοιοπαθητική στην αρχή υπάρχει έξαρση των συμπτωμάτων -και αυτό είναι καλό γιατί σημαίνει οτι ο οργανισμός ανταποκρίνεται στο ομοιοπαθητικό μέσο- για να ακολουθήσει η θεραπεία τους (των συμπτωμάτων). Όταν ο οργανισμός είναι "φορτωμένος" με κορτιζόνες, αντιβιώσεις ο χρόνος θεραπείας που απαιτείται μέσω της ομοιοπαθητικής θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι σε έναν οργανισμό που παρουσιάζει π.χ. μια ωτίτιδα και δεν έχει πάρει ακόμα αντιβίωση από ότι σε έναν οργανισμό που έχει πάρει ήδη 2 μπουκάλια. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αντιβιώσεις καταστέλουν το ανοσοποιητικό και ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιδράσει από μόνος του άμεσα.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Κορίτσια καλημερα...μια πολύ καλή μου φίλη ενώ δοκίμασε τα πάντα βρήκε γιατρειά με ελαιόλαδο που της συνεστησε δερματολόγος.

Εριχνε 1-2 σταγόνες λάδι μέσα στην μπανιέρα και μετά αφού τελείωνε το μπάνιο έβαζε στα χέρια λιγο και άλοιφε το παιδάκι.Δεν της ξαναεμανίστηκε ποτε....

Τωρα για το πως καθαρίζονταν μετα δεν ξέρω..

rQGhp3.png

Μεγάλη υπομονή θέλει κορίτσια!

Η δικιά μου εμφάνισε 3 μηνών και εξαφανιστηκε πρίν απο κανα δυο εβδομάδες!

Βέβαια το διαστημα αυτό εμφάνιζόταν κατα διαστήματα, κρατούσε η κοκκινίλα 2-3 εβδομάδες, μετά εξαφανιζόταν και πάλι από την αρχή!

Τώρα είναι 20 μέρες καθαρή και μου είπε ο γιατρός ότι κατά 95% τελείωσε αυτό το θεματάκι για εμάς!!!!

Μακάρι παναγιά μου ..............

Η κόρη μου διεγνώστη ότι έχει ατοπική δερματίτιδα και ο γιατρός μου είπε να κόψω αγελαδινό γάλα, ξηρούς καρπούς και πορτοκάλια.

Πώς μπορώ να μάθω τι ακριβώς την πειράζει? πρέπει να κάνουμε τεστ αλλεργιας? προς το παρόν τη θηλάζω, αλλά επειδή σε λίγο θέλω να της δίνω γάλα από το μπουκάλι να μην της δώσω τσάμπα το υποαλλεργικό αν δεν έχει αλλεργία στο γάλα...

και αποθηλασε επιτελους!

ΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ...

ΜΗΝ ΣΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΟΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΟΙΦΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙ ΤΕΣΤ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ(ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ)

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ

και μεις έχουμε ατοπική δερματίτιδα (εμφανίστηκε έπειτα από εμβόλιο) και την αντιμετωπίσαμε με ομοιοπαθητική. ο δερματλόγος που πήγαμε μας είχε δώσει κορτιζονούχες κρέμες, με τις οποίες όμως προσωρινά ηρεμούσε το δέρμα και μετά υποτροπίαζε. ο παιδίατρος μας είπε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε τεστ αλλεργιών. και γω θηλάζω αλλά δεν μου πε να κόψω καμία τροφή. αν είχε αλλεργία από τις τροφές που σου είπε, υποθέτω ότι θα εμφάνιζε πιο νωρίς την δερματίτιδα. πάντως ο θηλασμός βοηθάει πάρα πολύ.

εγώ θηλάζω αποκλειστικά και τρώω τα πάντα. πριν λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε και ένα γεύμα στερεάς τροφής. αγελαδινό απ' ότι ξέρω είναι πάρα πολύ νωρίς να δώσεις. αργότερα πάντως γιατί να μην προτιμήσεις κατσικίσιο αντί για αγελαδινό?

εγώ θηλάζω αποκλειστικά και τρώω τα πάντα. πριν λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε και ένα γεύμα στερεάς τροφής. αγελαδινό απ' ότι ξέρω είναι πάρα πολύ νωρίς να δώσεις. αργότερα πάντως γιατί να μην προτιμήσεις κατσικίσιο αντί για αγελαδινό?

μα τα γάλατα σε μορφή σκόνης είναι αγελαδινά..το κατσικίσιο μετά τον χρόνο επιτρέπεται..το θέμα είναι ότι έχει απαγορέψει και σε μένα όλα τα γαλακτοκομικά αλλά δεν ξέρω αν πράγματι οφείλεται σε αυτό η δερματίτιδα

και αποθηλασε επιτελους!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...