Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

όχι δεν είναι φάρμακο. Βλέποντας και κάνοντας. Ελπίζω να σας βοηθήσει.

οκ.κάτι τελευταίο γιατι σε έπρηξα:oops:.την απλώνεις να υποθέσω μόνο στα προβληματικά σημεία και οχι σαν καθολική ενυδάτωση?

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα... η μικρή μου 35 ημερων ξεκίνησε να έχει αίμα στα κακά και πήρε δύο μήνες για να σταματήσει κάνοντας αποχη εγώ απο συγκεκριμένες τροφές μια και θηλάζει αποκλειστικά. Απο τον 4 μηνά και μετά αρχισε να εμφανιζει δερματικά. Πληγές που τρέχανε στο λαιμο, στη μασχάλη και στις κλειδώσεις και άπειρα εκζέματα σε όλο το σώμα. Τώρα είναι εξι μηνών και πριν μια βδομάδα πήγαμε σε αλλεργιολόγο που μας έδωσε μία σειρά απο κρέμες γιατί το παιδι ήταν όντως πολύ χάλια και όπως μου ειπε αυτό είναι πορτα ανοιχτη για μολύνσεις αλλά και για αναπνευστικές και τροφικές αλλεργίες. Καναμε αίματος και μας βγήκαν όλα μια χαρά εκτός απο την IgE που βγήκε ανεβασμένη. Την τετάρτη θα πάμε και για τα παντς (έτσι δεν λέγονται;).

Υπάρχει περίπτωση να μην βγει αλλεργία στο γάλα αλλά να είναι απο αλλού ο ΙgE ανεβασμένος; Και στο γάλα τι είναι non-IgE; Πωπω αχταρμάς... Και ο δειχτης IgE δείχνει πραγματική αλλεργία που δεν περνάει; Ή και σ'αυτές τις περιπτώσεις πιθανά περνάει μέχρι κάποια ηλικία;

Ναι ξέρω χάος στο κεφάλι μου απλά προσπαθώ να τα βάλω σε μια σειρά για να δω και τι θα ρωτήσω την γιατρό την Τετάρτη που θα πάω.

Πάντως συνήλθε η μικρη με τις κρέμες, ήταν πάρα πολύ χάλια το καημένο.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Καλημέρα... η μικρή μου 35 ημερων ξεκίνησε να έχει αίμα στα κακά και πήρε δύο μήνες για να σταματήσει κάνοντας αποχη εγώ απο συγκεκριμένες τροφές μια και θηλάζει αποκλειστικά. Απο τον 4 μηνά και μετά αρχισε να εμφανιζει δερματικά. Πληγές που τρέχανε στο λαιμο, στη μασχάλη και στις κλειδώσεις και άπειρα εκζέματα σε όλο το σώμα. Τώρα είναι εξι μηνών και πριν μια βδομάδα πήγαμε σε αλλεργιολόγο που μας έδωσε μία σειρά απο κρέμες γιατί το παιδι ήταν όντως πολύ χάλια και όπως μου ειπε αυτό είναι πορτα ανοιχτη για μολύνσεις αλλά και για αναπνευστικές και τροφικές αλλεργίες. Καναμε αίματος και μας βγήκαν όλα μια χαρά εκτός απο την IgE που βγήκε ανεβασμένη. Την τετάρτη θα πάμε και για τα παντς (έτσι δεν λέγονται;).

Υπάρχει περίπτωση να μην βγει αλλεργία στο γάλα αλλά να είναι απο αλλού ο ΙgE ανεβασμένος; Και στο γάλα τι είναι non-IgE; Πωπω αχταρμάς... Και ο δειχτης IgE δείχνει πραγματική αλλεργία που δεν περνάει; Ή και σ'αυτές τις περιπτώσεις πιθανά περνάει μέχρι κάποια ηλικία;

Ναι ξέρω χάος στο κεφάλι μου απλά προσπαθώ να τα βάλω σε μια σειρά για να δω και τι θα ρωτήσω την γιατρό την Τετάρτη που θα πάω.

περαστικά σας!! τι ταλαιπωρία!!!

η ομοιοπαθητικός μας, μας είχε πει ότι έχουν αλλεργική βάση αυτές οι δερματικές παθήσεις.. αν δεν βρεις άκρη με την κλασσική ιατρική, μήπως να δοκίμαζες και ομοιοπαθητική για αυτά?? εμείς ας πούμε έχουμε και την κλασσική παιδίατρο και ομοιπαθητικό, για συγκεκριμένα θέματα (δερματικά και βρογχικά - άπειρα - θέματα, ανοσοποίηση κλπ)

περαστικά σας εύχομαι, να μην παιδεύεται το μπεμπάκι σας!

το έκζεμα είναι όντως πύλη.Η IGE σημαίνει αλλεργία αλλά φυσικά και

υποχωρεί μαζί με τις αλλεργίες.

Διαφημίσεις

Γεια σας και παλι..

Καναμε θεραπεια με κορτιζονη τελικα και το δερμα της ηταν βελουδινο για αρκετο καιρο,

τωρα αρχιζει να πεταει κατι σπιθουρακια στο λαιμο και στο εσωτερικο του αγκωνα, αραγε να ειναι απο τον ιδρωτα και τη ζεστη ή ξαναγυρναμε στα ιδια;:confused:

Επομενη κινηση θα ειναι η ομοιο.

Πρεπει να ειναι σε εξαρση ή μπορω να την παω και τωρα;

WaUBp2.png

WHWGp2.png

ειμαστε σε μια ωραιότατη έξαρση που έχει πιάσει πρώτη φορά και εσωτερικο αγκώνων.

Λαιμός, αυχένας,μπρατσάκια έχουν γεμίσει νομίζω και ιδρωτήρια. Χρησιμοποιώ υγρό ταλκ.

Πείτε μου γνώμες.Σερνόμαστε πλεον και στα πατώματα και μαζεύουμε οτι βρωμιά υπάρχει...

Πείτε μου πως να χειριστώ την κατάσταση.Το Σάββατο σταμάτησα πάλι την κορτιζόνη :(Μήπως να επισπεύσω μπάνια?

Ουφφφφ πια.

Γεια σας και παλι..

Καναμε θεραπεια με κορτιζονη τελικα και το δερμα της ηταν βελουδινο για αρκετο καιρο,

τωρα αρχιζει να πεταει κατι σπιθουρακια στο λαιμο και στο εσωτερικο του αγκωνα, αραγε να ειναι απο τον ιδρωτα και τη ζεστη ή ξαναγυρναμε στα ιδια;:confused:

Επομενη κινηση θα ειναι η ομοιο.

Πρεπει να ειναι σε εξαρση ή μπορω να την παω και τωρα;

Ξεκίνα όσο το συντομότερο. Δεν είναι απαραίτητο όμως ότι κάνει θαύματα έτσι;

Ναι στα μπάνια με τρέλα αν βλέπετε ότι βοηθούν (δε τους βοηθούν όλους δυστυχώς). Όσες μπορείτε αρχίστε να εντάσσεται προβιοτικά στη διατροφή των μικρών σας όπως σπιτικό κεφίρ και σπιτικό γιαούρτι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

o μικρός μας γιος μετά από μια τρελή έξαρση ατοπικής δερματίτιδας σε όλο το σώμα (εκτός παλάμες και πατούσες χα, χα!) και μετά από ένα μήνα ομοιο και διατροφής που μας υπέδειξε η γιατρός είχε θεαματική βελτίωση. Απλά τώρα για 1 μήνα κάνει μια συντήρηση με όμοιο και με μόνες απαγορεύσεις από τροφές: εξωτικά φρούτα (π.χ. μπανάνες, ανανάδες κλπ), οτιδήποτε αγελαδινό, ζάχαρη και όσο γίνεται περιορισμένη κατανάλωση λευκών άλευρων. Είμαστε πολύ χαρούμενη που λειτούργησε η ομοιο και απποφύγαμε την χρήση κορτιζόνης! Α! Και τα μπάνια στη θάλασσα βοήθησαν πολύ (έχει κάνει μόνο 2 βέβαια)!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

physcomum την ιδια εξαρση ειχε και η δικια μου.. (λιγο μετα τη θεραπεια με την κορτιζονη)

Δυστυχως τα μπανια στη θαλασσα δε βοηθησαν τη δικη μας περιπτωση. :(

Ξεκινησαμε ομοιπαθητικη..

Λογικα επιδεινωνεται η δερματιτιδα τις πρωτες μερες της θεραπειας..για να δουμε πως θα παμε..

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Διαφημίσεις

physcomum την ιδια εξαρση ειχε και η δικια μου.. (λιγο μετα τη θεραπεια με την κορτιζονη)

Δυστυχως τα μπανια στη θαλασσα δε βοηθησαν τη δικη μας περιπτωση. :(

Ξεκινησαμε ομοιπαθητικη..

Λογικα επιδεινωνεται η δερματιτιδα τις πρωτες μερες της θεραπειας..για να δουμε πως θα παμε..

Κι εγώ θα ξαναδοκιμάσω μάλλον.

Επέμεινε στα μπάνια.θέλει αρκετά

Εύχομαι καλά αποτελέσματα.Keep us updated:grin:

Προς το παρον η μικρη μου εχει την πιο εντονη εξαρση μεχρι τωρα..

Αυτη τη φορα σε οοοολο το σωμα, με απιστευτη φαγουρα.

Η ομοιοπαθητικος λεει οτι ειναι αναμενομενη η εξαρση, να κανουμε υπομονη ακομα μια εβδομαδα..

Οσες κανατε ομοιο στα παιδακια σας ηταν η αρχη τοσο δυσκολη;;;;;:confused::confused:

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Η ομοιοπαθητικος λεει οτι ειναι αναμενομενη η εξαρση, να κανουμε υπομονη ακομα μια εβδομαδα..

Οσες κανατε ομοιο στα παιδακια σας ηταν η αρχη τοσο δυσκολη;;;;;:confused::confused:

o δικος μου δεν παρουσιασε καποια εξαρση.....υπομονη και ευχομαι να περασει γρηγορα!

Τι φαρμακο και σε τι δοση σας το εδωσε?

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Πηρε 1 sulphur 200ch

Και εμεις ακριβως το ιδιο, δεν ειχε παρει ομως καθολου κορτιζονη πριν...:!:δεν ξερω αν επαιξε τελικα ρολο οτι πινει εδω και τρεις μηνες υποαλλεργικο γαλα Η.Α. , ομως σκεφτομαι να το σταματησω και να ξεκινησω κανονικο μολις τελειωσει το κουτι.

Επισης χρησιμοποιω μονο lipikar γαλακτωμα

και για το μπανιο του μονο αυτο με το λαδι.

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Διαφημίσεις

Ο μικρός μας, 2 ετών, πήρε Arsenicum 200ch στην αρχή και μετά Arsenicum 12ch για συντήρηση. Θυμάμαι ότι γύρω στις 10 μέρες θεραπείας έκανε μια έξαρση και μετά από 1 μήνα που ολοκληρώθηκε ο κύκλος της θεραπείας του είχε περάσει. Χρησιμοποιούσαμε ενυδατική κρέμα καλέντουλας (την έφτιαχνε ο φαρμακοποιός) και για το μπάνιο lipikar.

Aristea δεν σας έχει δώσει κάτι για συντήρηση? Μόνο 1 χάπι μεγάλης δόσης?

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Προς το παρον η μικρη μου εχει την πιο εντονη εξαρση μεχρι τωρα..

Αυτη τη φορα σε οοοολο το σωμα, με απιστευτη φαγουρα.

κι εμείς το ίδιο σκεύασμα πήραμε και σε δόση και έκανε μεγάλη έξαρση.Μέχρι τότε δεν είχε πάρει κορτιζόνη.Ωστόσο η έξαρση κράτησε πάνω απο 20 μέρες και το παιδί δεν μπορούσε να υπάρξει απο την φαγούρα και τον εκνευρισμό γι'αυτό και τα παράτησα.

Εύχομαι να μην κρατησει τόσο η έξαρση γιατί είναι και καλοκαίρι και δεν βοηθάει καθόλου αυτό.:-(

Ο μικρός μας, 2 ετών, πήρε Arsenicum 200ch στην αρχή και μετά Arsenicum 12ch για συντήρηση. Θυμάμαι ότι γύρω στις 10 μέρες θεραπείας έκανε μια έξαρση και μετά από 1 μήνα που ολοκληρώθηκε ο κύκλος της θεραπείας του είχε περάσει. Χρησιμοποιούσαμε ενυδατική κρέμα καλέντουλας (την έφτιαχνε ο φαρμακοποιός) και για το μπάνιο lipikar.

Aristea δεν σας έχει δώσει κάτι για συντήρηση? Μόνο 1 χάπι μεγάλης δόσης?

Πηρε το sulphur την περασμενη Τριτη..

Μας ειπε η γιατρος οτι θα την ξαναδει στο μηνα, οποτε τοτε ισως να μας δωσει κατι για συντηρηση.

Τωρα αρχιζει σιγααααα σιγααααα και υποχωρει η εξαρση!

Ψαρακι ο γιος σου μετα τη θεραπεια δεν ξαναπαρουσιασε εξαρσεις;;;;;

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Aristea μετά τον μήνα δεν παρουσίασε πάλι έξαρση. Τον είδε η γιατρός και μας έδωσε πάλι ένα μήνα συντήρηση με Arsenicum 12ch και μετά τέλος!

Ξέχασα να σας πω ότι τον πρώτο ένα μήνα έκανε και ειδική διατροφή (όχι αυγό, ψάρι, σοκολάτα, λευκά άλευρα - ναι στα ολικής άλεσης - όχι ζάχαρη, από φρούτα μόνο μήλο και αχλάδι, γαλακτοκομικά και γάλα όχι αγελαδινά, δηλ. ναι στο κατσικίσιο γάλα και τυρί μόνο κατσικίσιο με τα λιγότερα λιπαρά).

tZh5p3.png

G0KVp3.png

ψαρακι φανταζομαι την ανακουφιση σου που τελειωσε το μαρτυριο!!

Αντε και στα δικα μας..

Η μικρη μου θηλαζει και τρωει φρουτα το πρωι, λαχανικα με κοτοπουλο ή μοσχαρι το μεσημερι...

Δεν εχουμε εισαγει τις τροφες που ανεφερες, οποτε ευτυχως δε χρειαστηκε να κοψουμε κατι.

Τωρα δεν ξερω μηπως επρεπε να τα κοψω εγω απο τη διατροφη μου....:confused::confused::confused:

WaUBp2.png

WHWGp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα.

Διάβαζα το θέμα για την ατοπική δερματίτιδα και ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις κάποιον ομοιοπαθητικό να μου συστήσεις. Εχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά με τους γιατρούς, το κοριτσάκι μας έχει τώρα έξαρση στο μπροστινό μέρος του σώματός του και νιώθω ότι έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό.

Γυρισαμε άρον άρον απο τις διακοπές, πήγαμε σε δερματολόγο αλλά τσάμπα τα λεφτά. Άσε που πιστεύω ότι απο τις πολλές τις κρέμες θα γίνει χειρότερα στο τέλος.

Σε ευχαριστώ.

Εμείς έχουμε θεραπευτεί με την ομοιοπαθητική.

Η κορτιζόνη εκτός όλων των άλλων προκαλεί άσθμα και καθυστερεί την ανάπτυξη

Ενα μηνα μετα απο τη ληψη του χαπιου η μικρη μου δειχνει πολυ καλυτερα, εχει μονο πισω απο τα γονατα και λιγο στο στερνο.

Η ομοιπαθητικος μου ειπε να της δωσω ακομα ενα χαπι και θα ειμαστε

ενταξει!

Vassiliki P μπορεις να δεις εδω http://www.homeopathy.gr/doctors-homeopaths.php?specialty=pediatrician και αναλογα με την περιοχη που σε βολευει διαλεγεις.

Εμεις παμε στην Κα Συκιωτου!

Απ'οτι ξερω ομως μπορεις να πας και σε εναν οποιοδηποτε ομοιπαθητικο, δηλ να μην ειναι και παιδιατρος!

Ευχομαι γρηγορα να ηρεμισει το παιδακι σου :)

WaUBp2.png

WHWGp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα μανουλες!!είμαι νέα εδω..έχω ένα μπεμπη 16 μηνών απο τον 4o μήνα έχει Ατοπικη σε έντονο βαθμό.έχω παει σε αρκετούς.. Δέρματολογοι αλλεργιολογοι κλπ έχει αλλεργία μόνο στο αυγό. Τον τελευταίο μήνα έχω ξεκινήσει στο μικρό και ομοιοπαθητικη!!ετσι και ετσι η διάφορα..και συνεχίζουμε την θεραπεία..πολυ φαγούρα σε βαθμό τρελό, κοκκινηλες παντού ελάχιστο δέρμα λευκό :( έχω απελπιστει ότι δεν θα του φύγει ποτε!!σας παρακαλώ βοήθεια!!!!!!!

Όσο αφορά τις ενυδατικες έχω πάρει τα πάντα σχεδόν!!!:mad:

Popita-b δεν υπαρχει χειροτερο απο το να βλεπεις το παιδι σου να υποφερει:(:(

Κανουμε και εμεις ομοιπαθητικη, εχω δωσει το δευτερο χαπι και ειμαστε παλι σε εξαρση.......

Το χειροτερο ειναι η φαγουρα οπως λες, και δεν εχω βρει τροπο να την ανακουφισω:(

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Το χειρότερο ειναι το βράδυ!!τις πρώτες πρωινές ώρες σίγουρα θα ειναι ποιο ήρεμο.μου έχουν πει κομπρεσουλες με όρο και ενυδατική κρέμα πάνω σε αυτήν.στα σημεία με έντονη φαγούρα και ξηροδερμια, κάτι κάνει αλλα ο μικρουλης ειναι πονηρός και δεν τις αφήνει..πφφφφφφ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...