Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Πινει υποαλλεργικο μονο 4 μερες τωρα και παραλληλα του κανω επαλειψη με κρεμα lipikar.Δεν εχω δει καποια διαφορα ακομα......ειναι μαλλον νωρις:!:

Αυριο θα τον παω για ομοιοπαθητικη και πιστευω οτι ετσι θα βοηθηθει.Εκανα ομοιοπαθητικη και σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης οποτε δεν φοβαμαι.

Καλή επιτυχία.Αν έχεις την καλοσύνη ενημέρωνέ με γιατί με ενδιαφέρει η προσέγγισή σας.Εγώ του έκανα ομοιοπαθητική πριν κάποιους μήνες αλλά είχε φουντώσει άγρια επί ένα μήνα και τον λυπήθηκα και άρχισα κορτιζόνη αλλά λέω να επανέλθω στην ομοιοπαθητική.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολυ προβλημα....τωρα εμφανιστηκε και ενα μεγαλο στο κεφαλακι του μεσα στα μαλλια.....τα μπρατσακια του γεματα.....τι να πω:?:βαζεις κρεμα σε ενα σημειο και μαλακωνει και πεταει τα διπλα αλλου!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

θα ηρεμήσει σιγά σιγά και τουλάχιστον θα έχει εντοπισμένο σε 2-3 σημεία αν είναι τυχερο.Κι ο δικός μου είχε ξηροδερμίες στο κεφάλι αλλά φύγανε απο τα πρώτα.

Για το μπάνιο του θα πάρεις την LIPIKAR SYNDET GEL-CREME NETΤOYANT ANTI-IRRITATIONS 400 ml. Είμαι πολύ ευχαριστημένη! Ότι θες ρώτα. Θέλω πραγματικά να βοηθήσω γιατί έχω περάσει πολύ άσχημα με ότι πέρασε ο γιος μου!

Επειδή είναι η πρώτη αλλαγή κρέμας που του κάνω(απο ADERMA σε lipikar)οταν η κρέμα δεν ταιριάζει για το δέρμα του οπως λένε, παίζει να το κάνει χειρότερο?

Ή δίνει αυτή την εντύπωση επειδή δεν βοηθα η κρέμα και το δέρμα αφήνεται στην τύχη του?

Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτή:oops:

χρησιμοποιω και εγω την Lipikar στον μπεμπη και αυτο που παρατηρησα ειναι οτι την ωρα που την απλωνα και για καμια ωρα το πολυ φαινοταν πιο εντονα η κοκκινιλα και ο ερεθισμος γενικοτερα. Τωρα που εχει περασει εβδομαδα ολοκληρη εχει ηρεμησει το δερματακι του! Δεν ξερω ποσο βοηθαει βεβαια και το υποαλλεργικο γαλα γιατι τα ξεκινησα ταυτοχρονα.

Το απογευμα τελικα εχω και ραντεβου με την ομοιοπαθητικο.

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ geonik. Θα τον παρατηρήσω κι εγώ κάποιες μέρες ακόμα αν και απο την πρώτη στιγμή η Lipikar δεν μου έκατσε.Η ΑDerma μακράν καλύτερη.Πειράματα...

Πες μου μετά για τον ομοιοπαθητικό σου.Αμα σου δώσει sulphur θα αρχίσω κι εγώ να δίνω φάρμακα.:))

Επειδή είναι η πρώτη αλλαγή κρέμας που του κάνω(απο ADERMA σε lipikar)οταν η κρέμα δεν ταιριάζει για το δέρμα του οπως λένε, παίζει να το κάνει χειρότερο?

Ή δίνει αυτή την εντύπωση επειδή δεν βοηθα η κρέμα και το δέρμα αφήνεται στην τύχη του?

Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτή:oops:

΄

Κοίτα! Όπως έχω ξαναπεί δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που κάνει αισθητή διαφορά στην ατοπική δερματίτιδα. Χρειάζεται η ενυδάτωση αλλά από κει και πέρα δεν νομίζω ότι μια επδείνωση στο δέρμα που θα δεις ή μια βελτίωση οφείλεται σε κάποια κρέμα ή την αλλαγή της. Τυχαίνουν μέρες το δέρμα να είναι καλά και άλλες να είναι χάλια, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Και εγώ κάποιες φορές έβαζα κρέμα στο παιδί μου κι ήταν καλά και άλλες φορές που του έβαζα την ίδια κρέμα ήταν χάλια. Γενικά η κρέμα, δυστυχώς δεν έχει μεγάλη επίδραση στην βελτίωση του ατοπισμού γιατί πολύ απλά δεν είναι κορτιζόνη. Ενυδατώνουμε κι απλά περιμένουμε τη μέρα ο ατοπισμός θα μας αφήσει από μόνος του.

Δοκίμασε πάντως την κρέμα αυτή για περισσότερο χρον.διάστημα και βλέπεις.

Στείλε μου συνταγές για τα έλαια plz

Ξέρω ότι τα αιθέρια έλαια της λεβάντας και του πατσουλί είναι τα πιο ενδεδειγμένα για ατοπισμό. Διαλέγεις ένα λάδι βάσης 50ml(από καλέντουλα, χαμομήλι ή αμύγδαλο) και προσθέτεις μέσα περίπου 25 σταγόνες από το αιθ.έλαιο που θα επιλέξεις. Ή μπορεί να βάλεις 12 σταγόνες από το ένα και 12 από το άλλο περίπου. Εγώ αυτό έκανα.

Διαφημίσεις

Τα χρησιμοποιείς καθημερινά. Εγώ τον πάστωνα με αυτά. Πολύ προτιμότερο από τις χημικές κρέμες. Άλλωστε το ζητούμενο είναι η ενυδάτωση. Γενικά δεν πιστεύω και πολύ στις κρέμες και σε όσα βάζου μέσα. Να φανταστείς κι εγω για το πρόσωπο και τα μαλλιά μου βάζω λαδάκια με έλαια και πίστεψέ με δείχνω μια χαρά.

Ευχαριστώ geonik. Θα τον παρατηρήσω κι εγώ κάποιες μέρες ακόμα αν και απο την πρώτη στιγμή η Lipikar δεν μου έκατσε.Η ΑDerma μακράν καλύτερη.Πειράματα...

Πες μου μετά για τον ομοιοπαθητικό σου.Αμα σου δώσει sulphur θα αρχίσω κι εγώ να δίνω φάρμακα.:))

καλημερα, τελικα μου εδωσε sulphur 1M και αν σε 10 μερες δεν εχει υποχωρησει θα μου το αλλαξει.Επισης οταν υποχωρησει τελειως θελει να σταματησω το υποαλλεργικο γαλα γιατι θελουμε λεει το παιδι να ειναι υγιες ενω τρεφεται φυσιολογικα.Αν το παρουσιασει παλι με το κανονικο γαλα θα με κατευθυνει αναλογα. Την ρωτησα αν το sulphur θα φουντωσει την δερματιτιδα αρχικα, και μου ειπε οχι γιατι εχει δωσει χαμηλη δοση.

Οσο για το τι κρεμα να του βαζω δεν εδωσε καμια σημασια, ναι στην ενυδατωση αλλα δεν θεραπευει.

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

καλημερα, τελικα μου εδωσε sulphur 1M και αν σε 10 μερες δεν εχει υποχωρησει θα μου το αλλαξει.Επισης οταν υποχωρησει τελειως θελει να σταματησω το υποαλλεργικο γαλα γιατι θελουμε λεει το παιδι να ειναι υγιες ενω τρεφεται φυσιολογικα.Αν το παρουσιασει παλι με το κανονικο γαλα θα με κατευθυνει αναλογα. Την ρωτησα αν το sulphur θα φουντωσει την δερματιτιδα αρχικα, και μου ειπε οχι γιατι εχει δωσει χαμηλη δοση.

Οσο για το τι κρεμα να του βαζω δεν εδωσε καμια σημασια, ναι στην ενυδατωση αλλα δεν θεραπευει.

Ο δικός μου με το sulp.(σε άλλη δόση)είχε γίνει χάλια για σχεδόν 20-30 μέρες και εκεί λύγισα και το γύρισα στην κορτιζόνη.Και ο αλλεργιολόγος μου μας είπε καλύτερα λίγο έκζεμα και γάλα κανονικό πάρα υποαλλεργικό και φούντωμα της αλλεργίας.Τι να πω??:confused:

Ο δικός μου με το sulp.(σε άλλη δόση)είχε γίνει χάλια για σχεδόν 20-30 μέρες και εκεί λύγισα και το γύρισα στην κορτιζόνη.Και ο αλλεργιολόγος μου μας είπε καλύτερα λίγο έκζεμα και γάλα κανονικό πάρα υποαλλεργικό και φούντωμα της αλλεργίας.Τι να πω??:confused:

Για την δοση, μου το τονισε οτι ειναι χαμηλη για να μην τον πειραξει.Τι δοση ειχε παρει το δικο σου μπεμπακι και αληθεια τι ηλικιας ειναι?

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Διαφημίσεις

Για την δοση, μου το τονισε οτι ειναι χαμηλη για να μην τον πειραξει.Τι δοση ειχε παρει το δικο σου μπεμπακι και αληθεια τι ηλικιας ειναι?

τώρα είναι 9 μηνών.οταν έκανε ομοιοπαθητική ήταν σχεδόν 6.

ειχε πάρει νομίζω 4 sul 30 ανά τριήμερο

και μετα ακολούθησαν και άλλα σκευάσματα.

Ο δικός σου απο άποψη εκζέματος πως είναι τώρα?

τώρα είναι 9 μηνών.οταν έκανε ομοιοπαθητική ήταν σχεδόν 6.

ειχε πάρει νομίζω 4 sul 30 ανά τριήμερο

και μετα ακολούθησαν και άλλα σκευάσματα.

Ο δικός σου απο άποψη εκζέματος πως είναι τώρα?

εχει υποχωρησει αισθητα, ειναι αρκετα καθαρο το δερματακι του.Μαλλον το υποαλλεργικο γαλα εκανε δουλεια,αλλα να δω οταν του δωσω κανονικο γαλα πως θα αντιδρασει.Ελπιζω να εχει βοηθησει η ομοιπαθητικη!!!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

έχω πελαγώσει...:-( Η ερώτηση μου είναι: τι γίνεται με τα σορτσάκια και τα κοντομάνικα? Μιλάμε για παιδί 2 ετών που παίζει στα χώματα... Πέρσι που ήταν ενός, δεν είχε δερματίτιδα, φέτος όμως... Τι κάνατε εσείς με τα παιδιά σας από άποψη ντυσίματος όταν οι θερμοκρασίες ανέβαιναν?

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Καλησπερα και απο εμας,

Η μικρη μου εκδηλωσε ατοπικη δερματιτιδα στον 2ο μηνα.

Εχει στο προσωπο και σχεδον σε ολο το σωμα εκτος απο την πλατη.

Στην αρχη την ειδε ο παιδιατρος, μου ειπε να της βαλω την atoprel οπου δεν της εκανε απολυτως τιποτα.

Πηγαμε στον παιδoδερματολογο κ.Αλεξοπουλο ο οποιος μας εγραψε 2 σειρες η πρωτη της la roche posay-lipikar και η δευτερη aderma-exomega.

Συνεστησε να την κανουμε μπανιο με νερο στους 25 βαθμους (παγωμενο δηλαδη) αλλα εκλαιγε, οποτε το πηγαμε στους 27.

Ξεκινησαμε τη σειρα lipikar οπου δεν της εκανε τιποτα.

Η κρεμα την ετσουζε :shock:

Περασαμε στη 2η σειρα, ειμαι πιο ευχαριστημενη αλλα τελικα το μονο που κανουν ολα αυτα ειναι απλη ενυδατωση.

Εχω δοκιμασει διαφορα λαδακια και κεραλοιφη.

Στο κεφαλι που ηταν δραματικη η κατασταση (νινιδα+ξηροδερμια) της εβαλα γλυκερινη και σε 3 μερες καθαρισε τελειως(δεν το πιστευα)

Το προβλημα ειναι η φαγουρα, ξυπναει το βραδυ και ξυνεται με μανια.

Της βαζω κρεμα αλλα στεγνωνει αμεσως.

Η ομοιο βοηθαει;

(συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα)

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Καλησπερα και απο εμας,

Η μικρη μου εκδηλωσε ατοπικη δερματιτιδα στον 2ο μηνα.

Εχει στο προσωπο και σχεδον σε ολο το σωμα εκτος απο την πλατη.

Στην αρχη την ειδε ο παιδιατρος, μου ειπε να της βαλω την atoprel οπου δεν της εκανε απολυτως τιποτα.

Πηγαμε στον παιδoδερματολογο κ.Αλεξοπουλο ο οποιος μας εγραψε 2 σειρες η πρωτη της la roche posay-lipikar και η δευτερη aderma-exomega.

Συνεστησε να την κανουμε μπανιο με νερο στους 25 βαθμους (παγωμενο δηλαδη) αλλα εκλαιγε, οποτε το πηγαμε στους 27.

Ξεκινησαμε τη σειρα lipikar οπου δεν της εκανε τιποτα.

Η κρεμα την ετσουζε :shock:

Περασαμε στη 2η σειρα, ειμαι πιο ευχαριστημενη αλλα τελικα το μονο που κανουν ολα αυτα ειναι απλη ενυδατωση.

Εχω δοκιμασει διαφορα λαδακια και κεραλοιφη.

Στο κεφαλι που ηταν δραματικη η κατασταση (νινιδα+ξηροδερμια) της εβαλα γλυκερινη και σε 3 μερες καθαρισε τελειως(δεν το πιστευα)

Το προβλημα ειναι η φαγουρα, ξυπναει το βραδυ και ξυνεται με μανια.

Της βαζω κρεμα αλλα στεγνωνει αμεσως.

Η ομοιο βοηθαει;

(συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα)

ναι η ομοιο βοηθάει πολύ στην ατοπική

επισης εμας μας βοηθησε και η rescue cream του bach (ειναι αγνα ανθοιάματα)

επισης η ατοπική είναι και ένδειξη αλλεργίας (ατοπία=αλλεργία) και άρα πρόσεξε την διατροφή της για να καταπολεμήσεις το πρόβλημα και όχι απλά τα συμπτώματα.

gwggp2.png ISWTp2.png

jen τη θηλαζω και ενω εχω κανει αποχη σε ορισμενες τροφες δεν ειδα βελτιωση.

Ο παιδοδερματολογος μου εδωσε ελαχιστες πιθανοτητες να βελτιωθει με τη διατροφη μου.:(

geonik εχεις ξεκινησει ομοιο στο μπεμπη;;

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Ο παιδοδερματολογος μου εδωσε ελαχιστες πιθανοτητες να βελτιωθει με τη διατροφη μου.:(

λογικό, αφού δεν είναι η ειδικότητα του, και σε μένα τα ίδια λέγαν αλλά ευτυχώς δεν τους άκουσα.

υπάρχει ένα τοπικ εδώ για αλλεργία σε παιδιά που θηλάζουν που συζητούν οι μητέρες για διατροφή, θα σε βοηθήσει. Η αποχή από αλλεργιογόνες τροφές θέλει μέθοδο και χρόνο.

gwggp2.png ISWTp2.png

Aristea, ο μπεμπης πηρε το χαπακι ομοιοπαθητικης την Τεταρτη το πρωι και μου ειπε αν σε 10 μερες δεν εχουν υποχωρησει τελειως να επικοινωνησω μαζι της για νεοτερες εντολες.

Μεχρι στιγμης του ειχα δωσει ομοιο μονο τις μερες των εμβολιων.

Θελω να πιστευω οτι θα τον βοηθησει στο θεμα της ατοπικης.

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...