Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Έχει βγάλει ένα σημαδάκι στη γαμπούλα του ο μπέμπης μας ,κόκκινο κυκλικό και το δείξαμε στην παιδίατρο αλλά δεν το αξιολόγησε. Είπε δεν είναι τίποτα και απλώς να το ενυδατώνουμε. Το θέμα είναι όλι αυτό υποχώρισε και έβγαλε παραδίπλα ένα ίδιο τώρα και το δερματάκι του είναι τραχύ σε εκείνο το σημείο. Τον πήγαμε σε μία διερματολόγο και μας είπε πως δεν είναι μύκητας όπως φοβόμουνα εγώ και να του βάλουμε την epitheliale της aderma. Η αλήθεια είναι πως βελτιώθηκε από τότε που την ξεκίνησα αλλά δεν ξέρω τι να κάνω τώρα..Μήπως να δω και έναν παιδοδερματολόγο?Αν ήτανε έκζεμα θα ήτανε έτσι?Θα έφευγε και θα εμφανιζόταν ξανά?Θα έβγαζε και αλλου? Γιατί πιάνω και στην άλλη γαμπούλα του το δερματάκι του να είναι τραχύ σε ένα σημείο και φοβάμαι ότι ίσως να βγάζει και εκεί τώρα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ποια είναι γνώμη οσων έχουν χρησιμοποιήσει την Lipikar για ατοπική-ξηρο δέρμα?Απευθύνω την ερώτηση τόσο για την ενυδατική οσο και για το προιόν καθαρισμού.

Εμάς δεν μας έκανε η συγκεκριμένη αν και είναι μία από τις τρεις που μας έγραψε ο παιδοδερματολόγος μας. Εξαρτάται από το δέρμα όμως. Διευκρίνησε κιόλας αν πρόκειται για την "Lait" δηλαδή γαλάκτωμα γιατί μάλλον στο φαρμακείο μας δώσανε αυτή καταλάθος αντί για την άλλη που είναι πιο εξειδικευμένη.

oneiraki μια απλή ξηροδερμία μπορεί να είναι αφού βοηθάει η ενυδάτωση. Εγώ τώρα γι'αυτό δεν θα ρωτούσα παιδοδερματολόγο, εκτός αν τον είχα εύκαιρο.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Πάντως το μπάνιο πρέπει να το περιορίζεις σε 1 την εβδομάδα το χειμώνα και..άλλαξε αφρόλουτρο!

danel γιατί μια φορά την εβδομάδα; εμάς μας είπε απαραιτήτως καθημερινά ο γιατρός. Βέβαια μιλάμε για σμηγματορροϊκή δερματίτιδα που έβγαζε και σμήγμα κίτρινο διαφανές όταν ήτανε μωρό αλλά νομίζω οτι ισχύει και για το ατοπικό δέρμα.

Εμφανίστηκε ως σμηγνατορροϊκή σε μας από 20 ημερών, όταν ήταν 3 1/2 μηνών ήταν χάλια σε όλο το πρόσωπο και το κεφάλι γιατί μια παιδίατρος μας έλεγε να μη βάζουμε τίποτα και οτι θα περάσουν από μόνα τους τα σπυράκια, μετά πήγαμε σε παιδοδερματολόγο (υπάρχει ένας επιστημονικός συνεργάτης στο Αγία Σοφία που μας φάνηκε παρα πολύ καλός) ο οποίος μας εξήγησε οτι η ατοπική εμφανίζεται αργότερα, όχι σε νεογέννητα, αλλά μπορεί να μας τη γυρίσει σε ατοπική. Θήλαζα και αποκλειστικά και μας είπε οτι είναι μάλλον απίθανο να σχετίζεται με τροφική αλλεργία. Τώρα είναι 6 1/2, θηλάζω και τα ραστ τεστ ακόμα τα περιμένουμε μετά από 3 και πλέον μήνες..

Να μη σας κουράζω, όταν ήταν 3.5 νοσηλεύτηκε με βροχιολίτιδα και του δώσανε κορτιζόνη μαζί με τα εισπνεόμενα για θεραπεία. Την άλλη μέρα είχαν φύγει όλα και είδα το πανέμορφο προσωπάκι του πεντακάθαρο. Μετά από κάποιες μέρες ξαναβγήκαν βέβαια.. ο δερματολόγος δεν δίνει κορτιζόνη. μας έγραψε τη mustela, την trixera και την lipikar για να δοκιμάσουμε αλλά μας είπε και για μια περίπτωση που πέρασε με bepanthol..

http://www.allergy.org.gr/patients_info/atopiki.asp

η ατοπική δεν είναι τα σπυράκια που έχουν τα μωρά όταν γεννιούνται, ούτε αυτά που βγαίνουν και φεύγουν μετά από λίγες μέρες..

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Ποια είναι γνώμη οσων έχουν χρησιμοποιήσει την Lipikar για ατοπική-ξηρο δέρμα?Απευθύνω την ερώτηση τόσο για την ενυδατική οσο και για το προιόν καθαρισμού.

Δεν μας εκανε τιποτα και πλεον δεν τις βαζω καμια φαρμακευτικη με το μονο που εχω δει διαφορα ειναι με κραλοιφη με καλεντουλα και χαμομηλι και οταν ειναι σε εξαρση μετα το μπανιο χρησιμοποιουμε και λαδακι καλεντουλας

2xgIp3.png1RTwp3.png

Διαφημίσεις

σε μας δεν εκανε τιποτα ουτε το αφρολουτρο ουτε η ενυδατικη.η δευτερη δε,μας εκανε χειροτερα και τον επιανε φαγουρα με το που την βαζαμε.αλλοι παλι την εχουν θεο!εχει να κανει με την ανεκτικοτητα του δερματος και καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη!εμεις κανουμε μπανιο με μουστελα και ενυδατικη μπεπανθολ η ελιντελ οταν ειναι σε εξαρση!δοκιμασαμε τα παντα μεχρι να καταληξουμε εδω και οχι με δειγματα γιατι μας εδιναν λαθος αποτελεσματα για πολυ λιγο οτι δηλαδη μας εκανε και τελικα δεν εκανε!το ιδιο ισχυε και για τις φυτικες που λενε οτι ειναι μακραν καλυτερες!εκει να δεις προβλημα!κηραλοιφη?ουτε με σφαιρες στο δερμα του γιου μου!κοκκινο κερασι γινοταν!ξαναλεω ομως οτι αναλογα τις αναγκες καθε δερματος και αναλογα την ανεκτικοτητα!μετα απο 200 δοκιμες και απειρα λεφτα σε κρεμες ετσι μας ειπε στο τελος ο γιατρος του!:?

uYdjp2.png

3xLVp2.png

Εμεις ενω ειμασταν υπο ελεγχο με το εκζεμα του μικρου και τη lipikar τωρα παλι εχουμε βγει εκτος ελεγχου(κοκκινιλες,φαγουρες ,ξηροδερμια) ταλαιπωρειται παρα πολυ....μεχρι και γιατρο αλλαξαμε -περα απο τις ενυδατικες:confused:-απο το Αγλαια και την κα τσουκατου τωρα πηγαμε στο αγια σοφια στον κο αλεξοπουλο..ολοι τους παντως λενε οτι ολα εξαρτωνται απο τον τυπο του δερματος (σχετικα με τις ενυδατικες)..εμεις τωρα του καναμε και ειδικες εξετασεις αλλεργιας γιατι ο γιατρος ειπε οτι η εκταση των βλαβων του μικρου ειναι πολυ μεγαλη για την ηλικια του...επομενως η lipikar τελος...τωρα μας προτεινε την trixera που φαινεται προς το παρον να τον ηρεμει το μικρο-αντε να δουμε.

Εγώ μια χαρά ήμουν με την exomega αλλα μου πρότεινε ο γιατρός να την αλλάξω λόγω αλλεργίας στο σιτάρι.Μάλλον θα δοκιμάσω πρώτα την trixera και μετά βλέπουμε.Ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια

Κι ο μικρός μας γιος στο club! :-(

Είχε κι ο μεγάλος, αλλά τώρα μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα...

Κάνουμε ομοιο, και όταν άρχισε το πρόβλημα (όταν δηλ. μας επισκέφτηκε η Άνοιξη) μας έδωσε για 10 μέρες ισταμίνη 12ch (πρωί - βράδυ) και υποχώρησε...

Τώρα που έχει σταματήσει τα ομοιοπαθητικά, κάθε μέρα τον βλέπω και ματώνει η καρδιά μου... με αποκορύφωμα απόψε...

Κι είπα να γράψω... τον πόνο μου!

Του βάζω κρέμα καλάντουλας με την οκά και ηρεμεί (3 φορές τη μέρα). Σήμερα όμως που δεν του είχα βάλει όλη μέρα, το βράδυ αυτό που αντικρίσαμε ήταν δράμα... :shock:

Το πρωί που ξυπνάει είναι πιο ήρεμο το δέρμα, το βράδυ όμως...

Σκεφτόμαστε τώρα να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια με την ομοιοπαθητική, και μετά να πάμε για κλασσική αντιμετώπιση... Αλλά να πάρει κορτιζόνη, ενώ πάλι με την διακοπή της θεραπείας θα γίνει πάλι χάλια... Το σκεφτόμαστε...

Γενικά, σας έχουν πει να αποφεύγετε κάποια φαγητά?

Το καλοκαιράκι θα ηρεμήσει το δέρμα?

tZh5p3.png

G0KVp3.png

ψαρακι,

το καλοκαιρι η θαλασσα βοηθαει παααααρα πολυ.

Αφου κανεις και ομοιοπαθητικα δοκιμασε και την καθαρη αλοη βερα...κανει θαυματα λενε...

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

ψαρακι,

το καλοκαιρι η θαλασσα βοηθαει παααααρα πολυ.

Αφου κανεις και ομοιοπαθητικα δοκιμασε και την καθαρη αλοη βερα...κανει θαυματα λενε...

την καθαρή αλόη βέρα σε τι μορφή τη βρίσκεις (υγρή?) και που? Στο φαρμακείο να υποθέσω?

Ευχαριστώ!

Πάντως σήμερα το πρωί ήταν καλύτερα, αφού το βράδυ του βάλαμε 1 τόνο κρέμα καλέντουλας!!!! Και σήμερα ξεκινάει πάλι ισταμίνη των 12ch, πρωί - βράδυ για 10 μέρες.

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Από την τεράστια εμπειρία που έχω με την ατοπική δερματίτιδα λόγω του 5άχρονου γιου μου και αφου τις έχω δοκιμάσει όλες μα όλες τόσα χρόνια έχω να πω ότι η Lipikar είναι η καλύτερη με διαφορά! Επίσης θα ήθελα να πω ότι μου κάνει εντύπωση ότι κυκλοφορούν προιόντα που απευθύνονται σε ατοπικές δέρματα και έχουν μέσα άρωμα. Το άρωμα κάνει πολύ κακό σε αυτά τα δέρματα. Μιά τέτοια κρέμα με άρωμα και χάλια γενικά είναι η Hydravit (ΜΑΚΡΙΑ!)

Κορίτσια, γενικά ένα πράγμα θα σας πως για τον ατοπισμό από ότι έχω αποκομίσει τόσα χρόνια πηγαίνοντας στους καλύτερους παιδοαλεργιολόγους. Ότι μα ότι και να βάλεις, από αλόη, καλέντουλα, ειδικές κρέμες, Fucidin H, Κορτιζόνες κ.α. το πρόβλημα θα φύγει από μόνο του όταν έρθει η ώρα του. Εμένα μόλις ο γιος μου έκλεισε τα 4 του έφυγε. Μόνο τώρα που είναι άνοιξη και κυκλοφορεί γύρη έχει ένα θέμα αλλά πολύ μικρό. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή ενυδάτωση. Εγώ προτιμούσα βιολογικά λάδια (αμυγδαλέλαιο, λάδι argan, λάδι καλέντουλας, χαμομηλέλαιο) και τον πάστων στην κυριολεξία. Επίσης δεν θέλει ούτε κρύο ούτε ζέστη αυτή η κατάσταση. Βαμβακερά ρούχα, αφρόλουτρα χωρίς άρωμα ειδικά, αρκάδι για το πλυντήριο και μόνο. Μόλις το παιδί μεγαλώσει και το ανοσοποιητικό του βελτιωθεί περνάνε όλα από μόνα τους. Και σας το λέω εγώ που είχαμε μεγάλο πρόβλημα! Επίσης να τονίσω κάτι. Αν κάποιος αλλεργιολόγος σας μιλήσει για αλλεργία στο φαγητό και να κόψει κάποια φρούτα μην τον ακούσετε απόλυτα. Ο ατοπισμός σύμφωνα με όλες τις μελέτες δεν οφείλεται σε τροφική αλλεργία. Είναι ανεξάρτητο. Τώρα αν η τροφική αλλεργία συνυπάρχει έιναι άλλο θέμα αυτό. Όσο πιο καλά τρέφεται το παιδί, με βιταμίνες και τέτοια, τόσο πιο σίγουρα το ανοσοποιητικό του θα βελτιωθεί και θα γίνει καλά.

Κορίτσια, γενικά ένα πράγμα θα σας πως για τον ατοπισμό από ότι έχω αποκομίσει τόσα χρόνια πηγαίνοντας στους καλύτερους παιδοαλεργιολόγους. Ότι μα ότι και να βάλεις, από αλόη, καλέντουλα, ειδικές κρέμες, Fucidin H, Κορτιζόνες κ.α. το πρόβλημα θα φύγει από μόνο του όταν έρθει η ώρα του. Εμένα μόλις ο γιος μου έκλεισε τα 4 του έφυγε. Μόνο τώρα που είναι άνοιξη και κυκλοφορεί γύρη έχει ένα θέμα αλλά πολύ μικρό. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή ενυδάτωση. Εγώ προτιμούσα βιολογικά λάδια (αμυγδαλέλαιο, λάδι argan, λάδι καλέντουλας, χαμομηλέλαιο) και τον πάστων στην κυριολεξία. Επίσης δεν θέλει ούτε κρύο ούτε ζέστη αυτή η κατάσταση. Βαμβακερά ρούχα, αφρόλουτρα χωρίς άρωμα ειδικά, αρκάδι για το πλυντήριο και μόνο. Μόλις το παιδί μεγαλώσει και το ανοσοποιητικό του βελτιωθεί περνάνε όλα από μόνα τους. Και σας το λέω εγώ που είχαμε μεγάλο πρόβλημα! Επίσης να τονίσω κάτι. Αν κάποιος αλλεργιολόγος σας μιλήσει για αλλεργία στο φαγητό και να κόψει κάποια φρούτα μην τον ακούσετε απόλυτα. Ο ατοπισμός σύμφωνα με όλες τις μελέτες δεν οφείλεται σε τροφική αλλεργία. Είναι ανεξάρτητο. Τώρα αν η τροφική αλλεργία συνυπάρχει έιναι άλλο θέμα αυτό. Όσο πιο καλά τρέφεται το παιδί, με βιταμίνες και τέτοια, τόσο πιο σίγουρα το ανοσοποιητικό του θα βελτιωθεί και θα γίνει καλά.

Συμφωνώ απόλυτα για τον συσχετισμό τροφής και ατοπίας. Η τροφική αλλεργία είναι συνέπεια ένδεχομένως του εκζέματος. Θέλει τον χρονο του και την φροντίδα του. Εμας το αρκάδι δεν μας βόλεψε, άσε που εμένα μου φέρνει βήχα αν το εισπνεύσω.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Θα την δοκιμάσω και αυτή λοιπόν και ότι κατσει καλύτερα.Για το μπάνιο του τί να προτιμήσω?

Για το μπάνιο του θα πάρεις την LIPIKAR SYNDET GEL-CREME NETΤOYANT ANTI-IRRITATIONS 400 ml. Είμαι πολύ ευχαριστημένη! Ότι θες ρώτα. Θέλω πραγματικά να βοηθήσω γιατί έχω περάσει πολύ άσχημα με ότι πέρασε ο γιος μου!

Συμφωνώ απόλυτα για τον συσχετισμό τροφής και ατοπίας. Η τροφική αλλεργία είναι συνέπεια ένδεχομένως του εκζέματος. Θέλει τον χρονο του και την φροντίδα του. Εμας το αρκάδι δεν μας βόλεψε, άσε που εμένα μου φέρνει βήχα αν το εισπνεύσω.

Κι εμένα φέρνει βήχα άσε που διαλύεται μόνο στους 60 βαθμούς και άνω. Δοκίμασε και το Planet Baby είναι πιο οικονομικό από άλλα και δεν μας ερεθίζει!

Χρησιμοποιούμε κρέμα καλέντουλας που έχει μέσα λάδι καλέντουλας, και τον βοηθάει αρκετά!

Πιστεύεις ότι τα έλαια είναι πιο ευεργετικά? Κι αν ναι, πιο απ' όλα αυτά θα σύστηνες? Στον μεγάλο μας γιο είχε βοηθήσει πολύ και το beurre de karite (λέω να το ξαναδοκιμάσω). Απλά έχω πελαγώσει λίγο... Μήπως να χρησιμοποιώ εν αλλάξ κρέμα καλέντουλας (την έχω ήδη), beurre de karite (το έχω ήδη) και κάποιο λάδι (ποιο όμως απ' όλα?) :confused:

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Ψαράκι καταρχήν μην πελαγώνεις για κάτι που είναι ενοχλητικό μεν αλλά περαστικό! Αυτά που χρησιμοποιείς καλά είναι. Και η κρέμα καλέντουλας αλλά και το βούτυρο καριτέ το οποίο κι εγώ το χρησιμοποιούσα. Από λάδια όλα είναι καλά, αλλά θα έδινα έμφαση στο χαμομηλέλαιο. Ειδικά αν στάξεις λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας μέσα (η λεβάντα είναι ειδική για το έκζεμα). Είμαι γενικά της άποψης να αποφεύγουμε όσο γίνεται τα προιόντα του εμπορίου και να προτιμάμε τα φυσικά πράγματα. Όπως μου είπαν και οι ειδικοί που δεν είχαν συμφέρον από μένα, χρειάζεται καλή ενυδάτωση. Το λαδάκι εισχωρεί στο δέρμα και το ενυδατώνει πιο φυσικά και για μένα πολύ καλύτερα. Σημαντικό είναι να μην κάνεις το παιδί σου συχνά μπάνιο γιατί ξεραίνεται το δέρμα του κι όταν το κάνεις να το ενυδατώνεις αμέσως. Γιατί τότε ανοίγουν οι πόροι και δέχονται καλύτερα το προιόν που θα βάλεις. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά προιόντα και κάθε μάνα που περνάει κάτι τέτοιο συνήθως τα δοκιμάζει όλα. Έτσι έκανα κι εγώ και κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα. Φαντάζομαι όμως ότι μπορεί σε κάθε παιδάκι να ταιριάζει κάτι άλλο. Προσπάθησε απλά να μην το φορτώνεις με πολλά χημικά και με κορτιζόνη ή elidel εκτός κι αν το βλέπεις απολύτως απαραίτητο. Εγώ δεν του έβαζα κορτιζόνη γιατί έβλεπα ότι ήταν άσκοπο. Όσο του έβαζα ήταν καλά, μόλις τη σταματούσα ΑΜΕΣΩΣ χάλια! Επίσης κοντά νύχια για να αποφεύγεις τις πληγές από το ξύσιμο και καθαρά νύχια για να αποφευχθεί η μόλυνση.

Επίσης το καλοκαιρι επιβαρύνεται η κατάσταση με τη ζέστη και τον ιδρώτα του παιδιού! Κράτα το όσο δροσερό μπορείς. Εμένα πάντα το καλόκαίρι χειροτέρευε!

Εμας η γιατρος μας ειπε να αλλαξουμε γαλα και να πινει υποαλλεργικο ΗΑ αφου δεν υποχωρει με τις κρεμουλες η ατοπικη δερματιτιδα. Ξερει καποια μανουλα κατι γιαυτο?

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Εμας η γιατρος μας ειπε να αλλαξουμε γαλα και να πινει υποαλλεργικο ΗΑ αφου δεν υποχωρει με τις κρεμουλες η ατοπικη δερματιτιδα. Ξερει καποια μανουλα κατι γιαυτο?

Σε εμάς η διακοπή γαλακτοκομικών κατά τον θηλασμό δεν έκανε καμία διαφορά.Αυτή μου την παρατήρηση την επιβεβαίωσε και ο αλλεργιολόγος μας.οτι συνήθως δεν έχουν σχέση αυτά τα δύο αλλά κάποιες φορές μπορεί να επιδεινώσει το γάλα ένα ήδη υπάρχον έκζεμα,οχι όμως να το προκαλέσει.

Ψαράκι καταρχήν μην πελαγώνεις για κάτι που είναι ενοχλητικό μεν αλλά περαστικό! Αυτά που χρησιμοποιείς καλά είναι. Και η κρέμα καλέντουλας αλλά και το βούτυρο καριτέ το οποίο κι εγώ το χρησιμοποιούσα. Από λάδια όλα είναι καλά, αλλά θα έδινα έμφαση στο χαμομηλέλαιο. Ειδικά αν στάξεις λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας μέσα (η λεβάντα είναι ειδική για το έκζεμα). Είμαι γενικά της άποψης να αποφεύγουμε όσο γίνεται τα προιόντα του εμπορίου και να προτιμάμε τα φυσικά πράγματα. Όπως μου είπαν και οι ειδικοί που δεν είχαν συμφέρον από μένα, χρειάζεται καλή ενυδάτωση. Το λαδάκι εισχωρεί στο δέρμα και το ενυδατώνει πιο φυσικά και για μένα πολύ καλύτερα. Σημαντικό είναι να μην κάνεις το παιδί σου συχνά μπάνιο γιατί ξεραίνεται το δέρμα του κι όταν το κάνεις να το ενυδατώνεις αμέσως. Γιατί τότε ανοίγουν οι πόροι και δέχονται καλύτερα το προιόν που θα βάλεις. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά προιόντα και κάθε μάνα που περνάει κάτι τέτοιο συνήθως τα δοκιμάζει όλα. Έτσι έκανα κι εγώ και κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα. Φαντάζομαι όμως ότι μπορεί σε κάθε παιδάκι να ταιριάζει κάτι άλλο. Προσπάθησε απλά να μην το φορτώνεις με πολλά χημικά και με κορτιζόνη ή elidel εκτός κι αν το βλέπεις απολύτως απαραίτητο. Εγώ δεν του έβαζα κορτιζόνη γιατί έβλεπα ότι ήταν άσκοπο. Όσο του έβαζα ήταν καλά, μόλις τη σταματούσα ΑΜΕΣΩΣ χάλια! Επίσης κοντά νύχια για να αποφεύγεις τις πληγές από το ξύσιμο και καθαρά νύχια για να αποφευχθεί η μόλυνση.

Επίσης το καλοκαιρι επιβαρύνεται η κατάσταση με τη ζέστη και τον ιδρώτα του παιδιού! Κράτα το όσο δροσερό μπορείς. Εμένα πάντα το καλόκαίρι χειροτέρευε!

Στείλε μου συνταγές για τα έλαια plz

Σε εμάς η διακοπή γαλακτοκομικών κατά τον θηλασμό δεν έκανε καμία διαφορά.Αυτή μου την παρατήρηση την επιβεβαίωσε και ο αλλεργιολόγος μας.οτι συνήθως δεν έχουν σχέση αυτά τα δύο αλλά κάποιες φορές μπορεί να επιδεινώσει το γάλα ένα ήδη υπάρχον έκζεμα,οχι όμως να το προκαλέσει.

Προφανως δεν το προκαλουν τα γαλακτοκομικα, αλλα θα βοηθησει το υποαλλεργικο στην υποχωρηση του ή αδικα πληρωνουμε 25ευρω το κουτι και αδικα ταλαιπωρουμε και το παιδι με τις αλλαγες γαλακτος.....τα κακα του μεσα σε δυο μερες που πινει υποαλλεργικο εγιναν σκουρα,δυσοσμα κτλ......:-(

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Προφανως δεν το προκαλουν τα γαλακτοκομικα, αλλα θα βοηθησει το υποαλλεργικο στην υποχωρηση του ή αδικα πληρωνουμε 25ευρω το κουτι και αδικα ταλαιπωρουμε και το παιδι με τις αλλαγες γαλακτος.....τα κακα του μεσα σε δυο μερες που πινει υποαλλεργικο εγιναν σκουρα,δυσοσμα κτλ......:-(

Το προφανώς μην το λες γιατί κάποιοι ειδικοί διατείνονται οτι αυτό συμβαίνει.

Το θέμα είναι αν εσύ βλέπεις διαφορά στο παιδί σου.Αν θελεις να μου πεις...

Εμείς τώρα πίνουμε απλό γάλα και βλέπουμε.Εσείς πως πάτε,είδες αλλαγή στο δέρμα του?

Πινει υποαλλεργικο μονο 4 μερες τωρα και παραλληλα του κανω επαλειψη με κρεμα lipikar.Δεν εχω δει καποια διαφορα ακομα......ειναι μαλλον νωρις:!:

Αυριο θα τον παω για ομοιοπαθητικη και πιστευω οτι ετσι θα βοηθηθει.Εκανα ομοιοπαθητικη και σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης οποτε δεν φοβαμαι.

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...