Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

...

Μιλώντας πριν από λίγο καιρό σε κάποιο φιλικό σπίτι με μία μητέρα ενός λίγο μεγαλύτερου κοριτσιού μου είπε πως τους βοήθησε πολύ ένα συνδυαστικό αφρόλουτρο που περιέχει και λοσιόν, το Bubchen οl lotion bad. Συζητήσαμε και καταλήξαμε πως το πρόβλημα ξεκινά από το μπάνιο, καθώς όλα τα προϊόντα μάλλον ξηραίνουν την επιδερμίδα αντί να την ενυδατώνουν. Με διαβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο προσφέρει την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα. Να μην πολυλογώ, το αγόρασα- μόνο 6 ευρώ! - και το δοκιμάσαμε. Απίστευτο. Την επόμενη κιόλας μέρα τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει θεαματικά. Το χρησιμοποιούμε εδώ και τρεις μήνες περίπου και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Το δερματάκι της δεν είναι πια ξηρό σαν χαρτί και οι κλειδώσεις της δεν κοκκινίζουν... Εγώ το προμηθεύομαι από την Πάτρα, από το κατάστημα Babyinn, αλλά νομίζω οτι μπορείτε να το βρείτε εύκολα παντού, αν και έχουν και σάιτ που στέλνουν παντού. www.babyinn.gr

Και ο μεγάλος μας είχε περάσει ατοπική δερματίτιδα (χεράκια στις παλάμες /ποδαράκια στις φτέρνες). Είχαμε απευθυνθεί σε Δερματολόγο ο οποίος μας έδωσε κρεμούλα με κορτιζόνη και αντιμετωπίστηκε άμεσα το πρόβλημα...

Διάβασα μόλις αυτά που αναφέρεις σχετικά με προϊόντα της Bubchen και αγόρασα online από Ελληνικό site το αφρόλουτρο, το σαμπουάν και την κρέμα προστασίας για αλλαγή πάνας στην τιμή των 5,15 ευρώ έκαστο --είναι σαφώς πιο οικονομικά από αντίστοιχα προϊόντα της Frezyderm που χρησιμοποιώ-- ... για μετά το μπάνιο έχω μια κρέμα με αλόη της Thermal που κάνει καλή δουλειά.

Ελπίζω να βγουν "καλά" και ποιοτικά. Θα ενημερώσω μόλις τα χρησιμοποιήσω ! Ευχαριστώ !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σας εχω ενα μωρο 35 ημερων και εχει βγαλει κατι ασπρα στα χειλακια της και μεσα στο στομα ξερει κανεις να μου πει τι ειναι και τι κανω σε αυτη τη περιπτωση?

γεια σας εχω ενα μωρο 35 ημερων και εχει βγαλει κατι ασπρα στα χειλακια της και μεσα στο στομα ξερει κανεις να μου πει τι ειναι και τι κανω σε αυτη τη περιπτωση?

Θηλάζεις?

gwggp2.png ISWTp2.png

Μοιάζει για μύκητες και θα πρέπει να μιλήσεις με παιδίατρο. Δεν δυσανασχετεί όταν τρώει;

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημερα.Εχουμε κι εμεις προβλημα εκζεματος στα μαγουλα.Πιο συγκεκριμενα και τα δυο μου τα παιδια ,πρωτα ο μικρος και μετα απο 1 μηνα και η μικρη, παρουσιασαν και στα δυο μαγουλα κοκκινα ξηρα σημαδια και ο γιατρος μας εδωσε αρχικα τη fusicort η οποια ενω τη χρησιμοποιουσαμε αρκετες μερες δεν εκανε απολυτως τιποτα.Εν συνεχεια μας εδωσε την elidel η οποια επισης δεν εκανε τιποτα.Το περιεργο στη περιπτωση μας ειναι οτι τα παιδια δεν παρουσιαζουν κνυσμο που αν δεν κανω λαθος ειναι απαραιτητο συμπτωμα στην ατοπικη δερματιτιδα.

Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι εαν οντως τελικα υπαρχει καποια θεραπεια ή πασαλειβουμε τα παιδια μας με κορτιζονες και αλλα φαρμακα που μονο επιβαρυνουν τον οργανισμο τους και τιποτα περισσοτερο.

rT3np3.png

Διαφημίσεις

Συμπληρωνω στα παραπανω που εγραψα οτι μολις αγορασα απο το φαρμακειο μια ενυδατικη κρεμα της ADERMA ΕΧOMEGA που μου τη συνεστησε ο φαρμακοποιος για την αντιμετωπιση της ξηροτητας στις προβληματικες περιοχες.

Του ανεφερα ολο το προβλημα καθως και τα φαρμακα που εχω μεχρι στιγμης χρησιμοποιησει και μου ειπε οτι αυτα δινονται συνηθως.Μου ειπε επισης οτι θα πρεπει να σκεφτω και τη περιπτωση της ομοιοπαθητικης.Τι να πω ρε κοριτσια...αυτα με την ομοιοπαθητικη δεν τα εχω και πολυ σε υποληψη χωρις βεβαια να εχω και καποια εμπειρια.

Παντως το σιγουρο ειναι οτι καποιο μαγικο φαρμακο δεν υπαρχει.

Θα δω και τα αποτελεσματα απο αυτη τη κρεμα και θα σας πω

rT3np3.png

Εμάς η fucicort & Elidel ήταν οι μόνες που έκαναν δουλειά αλλά φυσικά το πρόβλημα ξανά εμφανιζόταν. Άσε που η μία έχει κορτιζόνη και η άλλη έχω την εντύπωση ότι κατηγορήθηκε για καρκινογενέση. Πάντως απλώς μόλις καταπραϋνεται το πρόβλημα θέλει συντήρηση με μία ενυδατική, σε καθημερινή βάση και πολλές φορές στη μέρα. Εμείς χρησιμοποιούμε την atoprel atopic skin-emollient cream της FREZYDERM, η οποία είνα καλή αλλά η δικιά μου βαριέται να τη βάλλει και έχει συνέχεια εκζέματα που όμως στην ηλικία που είναι τώρα (12ετών) είναι ηπιότερα. Αφού όμως δεν πέρασε μέχρι αυτή την ηλικία, μάλλον θα το έχει εφόρου ζωής μας είπε ένας γιατρός.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΑΤΟΠΙΑ..ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΤΟΠΙΚΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΕΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ..ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΩΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ..ΤΗΣ ΒΑΖΩ BEBANTHOL ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Η EXOMEGA ΤΗΝ ΦΟΥΝΤΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΝ ATOPREL ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΩ..ΑΝ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΖΩ ΚΟΡΤΙΖΟΝΟΥΧΑ..ΑΧ ΤΙ ΝΑΚΑΝΩ..ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΜΟΥ..

Και γω πρόσφατα γύρισα από δερματολόγο με το ίδιο πρόβλημα. Μου έδωσε ένα mix από την elocon και την trixera της avene. Το χρησιμοποίησα το πολύ 4 μέρες και εξαφανίστηκαν όλα τα ίχνη. Πλέον χρησιμοποιώ σε μόνιμη βάση το gel trixera της avene και την αντίστοιχη ενυδατική λοσιόν. Επίσης, χρησιμοποιώ το ίδιο gel και για τη μπέμπα.

Γενικά, φρόντισε να χρησιμοποιείς προιοντα που να μην περιέχουν σαπούνι για το μπάνιο και να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου. Εγώ επειδή δεν έκανα τίποτα από τα δύο την πάτησα. Και να φανταστείς ότι και πριν την εγκυμοσύνη ακόμη χρησιμοποιούσα παιδικά προιοντα, τύπου johnson!

Επίσης, μου είπε ότι η ατοπική δερματίτιδα είναι κληρονομική, οπότε ένας λόγος παραπάνω να προσέχουμε τα προιοντα για τα μωράκια μας. Τέλος, όσον αφορά το θηλασμό δεν ξέρω να σου απαντήσω παρόλο που θηλάζω αποκλειστικά. Από το δεύτερο μήνα τρώω κανονικά και τα πάντα χωρίς να έχω παρατηρήσει καμία αλλαγή στο καμάρι μου.

82nop2.png

κι εμένα εμφάνισε ο γιός μου πρίν απο κάποιο καιρό ατοπική δερματίτιδα. όταν φουντώνει η κοκκινίλα βάζω atoprel και του φεύγει. δεν έχω χρησιμοποιήσει κορτιζονούχα γιατί τα φοβάμαι.

Διαφημίσεις

Γνωρίζετε κανένα καλό παιδο-δερματολόγο ή καλύτερα παιδο-αλλεργιολόγο στην Αθήνα; Παρακαλώ όποια έχει πρόχειρα τα στοιχεία του ας με βοηθήσει... Ψάχνω να βρω άκρη με την ατοπική δερματίτιδα του μικρού μου χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Γνωρίζετε κανένα καλό παιδο-δερματολόγο ή καλύτερα παιδο-αλλεργιολόγο στην Αθήνα; Παρακαλώ όποια έχει πρόχειρα τα στοιχεία του ας με βοηθήσει... Ψάχνω να βρω άκρη με την ατοπική δερματίτιδα του μικρού μου χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Για παιδοαλλεργιολόγο φημίζεται το αλλεργιολογικό τμήμα του Αγλαΐα Κυριακού. Κλείσε ένα ραντεβού.

gwggp2.png ISWTp2.png

Για παιδοαλλεργιολόγο φημίζεται το αλλεργιολογικό τμήμα του Αγλαΐα Κυριακού. Κλείσε ένα ραντεβού.

Εμένα δε με βοήθησε ο παιδοαλλεργιολόγος του παίδων τόσο, όσο μία δερματολόγος απλή του παίδων. Δε θυμάμαι όνομα αλλά γενικά νομίζω ότι είναι να ανακαλύψεις πιό προϊόν ταιριάζει καλύτερο στο παιδί και να εύχεσαι να του περάσει κάποια στιγμή.

Demi, μόλις διάβασα το μήνυμά σου για τα χαρακτηριστικά των ατοπικών παιδιών και θέλω να πω ότι η κόρη μου είναι ακριβώς έτσι! Ποιά είναι αυτή η δερματολόγος;

Διαφημίσεις

Γειά σε όλους,

Κι η κορούλα μου εμφανίζει κατά καιρούς ατοπική δερματίτιδα, την οποία αντιμετωπίζουμε με atoprel. Επίσης, αποφεύγουμε το σαπούνι (οποιδήποτε σαπούνι που κάνει αφρό) και πλενόμαστε αποκλειστικά με aveeno λαδάκι. Ο ήλιος βοηθάει (αλλά πάντα με αντηλιακό).

Σημείωση: Την atoprel τη χρησιμοποιούμε με φειδώ. Διαπίστωσα ότι όταν την έβαζα συστηματικά (2-3 φορές την ημέρα) και παντού δεν τη βοηθούσε όσο η επιλεκτική εφαρμογή.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα ! Εχω ξαναγραψει σε αυτο το θέμα γραφοντας τοτε οτι τα προιοντα Aveeno μας βοηθησαν αλλα τελικα δεν.....

Πηγαμε σε παιδοαλλεργιολογο στο Αττικο νοσοκομειο ( πολυ καλη εντυπωση κ απο το νοσοκομειο κ απο την γιατρο) καναμε καποια επιδερμικα τεστ (όλα ευτυχως αρνητικα σε αλλεργιες) και σε ενα μηνα περιπου θα βγουν τα αποτελεσματα απο γεν αίματος και τα RAST.. Εντωμεταξυ η γιατρος μου συστησε να χρησιμοποιω την Atoprel της Frezyderm για αφρολουτρο-σαμπουαν και πλουσια ενυδατικη της Avene την Trixera.. ΑΜΕΣΑ εκπληκτικά αποτελέσματα και το δερματακι της εγινε παλι σαν βαμβακι μαλακο!! Μου ειπε η γιατρος πως αφου εφυγαν τοσο γρηγορα οι κοκκινιλες και η ξηροτητα πολυ πιθανον και οι υπολοιπες εξετασεις που περιμενουμε να μην δειξουν τιποτα!

Πιστευω πως καθε δερματακι μωρου ειναι διαφορετικο.. σε εμας μας ταιριαζει αυτη η περιποιηση (atoprel και avene).. σε αλλους ταιριαζει η avveno... πρεπει να δοκιμασετε καποια προιοντα μεχρι να βρειτε το καταλληλο!

Ajnwp2.png

κοριτσια ο μικρος μου σε 2 μερουλες κλεινει τον ενα μηνα πριν περιπου 4 μερες εμφανισε κατι κοκκινα στο προσωπακι του σαν σπυρακια ειναι κ στο μετωπο σαν μικρα μπιμπικακια δν εχουν πυον μεσα,τα εχει μονο στο προσωπο το σωματακι του ειναι μια χαρα κ ο λαιμος,η παιδιατρος χωρις να τον δει απο το τηλ μας ειπε οτι ειναι δερματιτηδα νεογνου κ να τον καθαριζω με χαμομηλι.....πως ακριβως ειναι η ατοπικη δερματιτηδα??που οφειλετε αυτο που εχει παθει το μωρακι μου??-(

Εμενα της μικρης μου εμφανιστηκε στα μαγουλα μετα στα μπουτακια κ πισω απο τον αγκωνα. Εμας στο μαγουλο ηταν ηταν σε μεγεθος ελιας κ ηταν μια κοκκινιλα η οποια εμφανιζε πολυ ξηροτητα, στα μπουτακια ομως κ πισω απο τον αγκωνα εμφανιζε μονο ξηροτητα οχι κοκκινιλα. Αρχικα της εβαζα κ εγω χαμομηλακι αλλα μετα ειδαμε οτι δεν υποχωρει κ πλεον χρησιμοποιουμε τα προιοντα που αναφερω πιο πανω! Λογικα η παιδιατρος σου συστησε χαμομηλακι επειδη ειναι μικρος ακομα! Πιθανα αιτια κατα την παιδοαλλεργιολογο ειναι αλλεργια σε καποιο φαγητο ή στο γαλα, σε μαλλινα, οτιδηποτε συνθετικο, πολυ ζεστη στο σπιτι .. (αυτα μου ανεφερε).

Ajnwp2.png

Korina μου σε ευχαριστω για την απαντηση,μας ειπε οτι αν δεν φυγουν να βαζουμε μια αληφη fosibin αν δεν κανω λαθος,κ θα φυγουν.....ειναι ιδια αυτα που περιγραφω με την ατοπικι δερματιτιδα/??η μπορει να ειναι απλα ενας ερεθησμος,,,,,,εχω αγχωθει...

Εμεις χρησιμοποιουμε σε περιοδους εξαρσεων( τωρα πια σπανια) την fucidin _μαλλον αυτη εννοεις..δεν ξερω αν ειναι ιδια τα συμπτωματα που περιγραφεις με ατοπικη.. μπιμπικακια εμενα δεν ειχε .. εμφανιζε μονο κοκκινιλα κ ξηροτητα..

Επειδη ειναι πολυ μικρο το μπεμπακι σου μπορει να ειναι απλα ενας ερεθισμος απο αυτους που κατα καιρους εμφανιζουν τα νεογνα. Νομιζω πως δεν πρεπει να αγχωνεσε γιατι ειτε ατοπικη ειναι ειτε ερεθισμος αντιμετωπιζονται! Η ατοπικη απλα θελει αρκετη καλλυντικη περιποιηση με καταλληλα προιοντα .. στη περιπτωση αλλεργιας δεν ξερω ομως πως αντιμετωπιζετε..Εαν σε εχει αγχωσει τοσο πολυ το θεμα να πας να τη δει η παιδιατρος.. οχι τιποτα αλλο για να δεις οτι δεν ειναι τιποτα σοβαρο:lol:

Ajnwp2.png

Γεια σας και από εμένα.

Δυστυχώς έρχομαι στην ομάδα όχι με χαρά! Σήμερα διέγνωσε η παιδίατρος ατοπική στο μωράκι μου.

Να είναι η κωλοστολή που βάλαμε την προηγούμενη Κυριακή; Να είναι κάτι μάλλινα σκουφάκια που έφτιαχνε η πεθερά όλο το χειμώνα; Να είναι η μπανάνα που ξεκίνησα να τρώω την Τρίτη, Τετάρτη δε θυμάμαι;

Πάντως επειδή είμαι πολύ ψείρας, χρησιμοποιούσα όπως και να' χει αφρόλουτρο και σαμπουάν με καλέντουλα της βελέντα, το μωρό φορούσε μόνο βαμβακερά και μάλιστα από βιολογικό βαμβάκι.....

Έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ....Δεν το περίμενα.

Αν ξέρει κάποια κάποιο καλό παιδοαλλεργιολόγο............

Ξέχασα να σας πω ότι χρησιμοποιούσα αμυγδαλέλαιο και δεν είχα κανένα πρόβλημα....Τώρα τη βδομάδα αυτή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα είχα βάλει ένα βιολογικό λάδι με βάση το ρόδο.... Λέτε να είναι αυτό;

Εκεί που φρίκαρα τελείως είναι που αναφέρθηκε ότι ενδέχεται να παρουσιάσει άσθμα;;;;;;

Τρελλάθηκα σας λέω και λείπει και ο σύζυγος.....Μόνη μου γμτ που θα τρέχω στους γιατρούς;;;;;;;

kalhmera phgaine sto andreas syggros

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...