Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωράκι που θηλάζει συνέχεια- τι κάνουμε;

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια. Επανέρχομαι με πολύ καλύτερη διάθεση και πολλές βόλτες.

Ήθελα να ρωτήσω, σε περίπτωση που ο λόγος που το παδί θηλαζει συνεχεια δεν ειναι η υπερπαραγωγη και πιω φασκόμηλο (saga tea), όπως λεει το λινκ που μου προτεινε να διαβασω η ΚΡΙΣΤΙΝΑ, πόσο ζημιά θα κάνω στην παραγωγή γάλακτος;

ξεκινάς με το στήθος τη φορά και ελέγχεις- παρατηρείς το παιδί....... όπως θα δεις στο λινκ το αναφέρει σαν τελευταία λύση όταν δεν έχουν δουλέψει όλα τα παραπάνω και υπάρχει έντονο πρόβλημα .............

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 549
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα Nantiaki.. :) Να χαίρεσαι το λουλούδι σου.. ;)

Σίγουρα πρέπει να κάνεις αυτά που σου γράφει η Ελίζα...

Εγώ είπα απλά να σου γράψω απλά για να μην αγχωθείς. :wink:

Λύση υπάρχει... Θα μπορέσεις να ξαναθηλάσεις το παιδάκι σου..

Κάνω κ εγώ επαναγαλακτισμό για 2η φορά.. Την 1η το έκανα μόνη μου

και δεν το έκανα πολύ σωστά..

Αυτό που έχω να σου πω είναι πως αν αποφασίσεις να το κάνεις, καλό

είναι να έχεις επαφή και με κάποια σύμβουλο θηλασμού. Θα σε βοηθήσει

πάαααρα πολύ. Εγώ αυτό έκανα τη 2η φορά και πάνε πολύ καλά τα πράγματα.

Αυτό το φόρουμ είναι σωτήριο.. :)

Σαν διαδικασία είναι λίγο δύσκολη, αλλά από ένα σημείο και μετά προσαρμόζεσαι.

Και κανέναν να μην έχεις να σε βοηθήσει, δεν είναι τίποτα, θα τα καταφέρεις αν το θέλεις πραγματικά..

Και είμαι σίγουρη ότι το θέλεις :wink: και χαίρομαι γι' αυτό..

Σε ότι χρειαστείς είμαστε εδώ :wink:[/QUO

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και προπαντων για τη συμπαρασταση! Να πω την αληθεια φοβαμαι να ξαναθηλασω μονο, εχουμε μπει σε ενα υπεροχο προγραμμα που κοιμομαστε τη νυχτα 9 ωρες συνεχομενες και επαψα πια να ειμαι ζομπι!! ομως αν καταφερω να αυξησω λιγο την ποσοτητα του γαλακτος θα ημουν πανευτυχης! το θηλαστρο ειναι της avent πολυ καλο, ηλεκτρικο, αλλα μονο, οχι διπλο!δεν ξερω το θεωρω αδιανοητο να αποκτησω ξανα τοσο πολυ γαλα..θα δειξει!φιλια

το θηλαστρο ειναι της avent πολυ καλο, ηλεκτρικο, αλλα μονο, οχι διπλο!δεν ξερω το θεωρω αδιανοητο να αποκτησω ξανα τοσο πολυ γαλα..θα δειξει!φιλια

το συγκεκριμένο θήλαστρο είναι πολύ καλό για μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά και θέλουν να αφήσουν γάλα όταν απουσιάζουν, αλλά είναι ακατάλληλο για επαναγαλακτισμό

για επαναγαλακτισμό είναι κατάλληλα μόνο τα νοσοκομειακά θήλαστρα

εδώ θα βρεις πρωτόκολο ακόμη και για μητέρες που υιοθετούν παιδιά και πολλές από αυτές καταφέρνουν να έχουν πλήρη γαλουχία

http://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/gn_protocols.html

Aυτό που θεωρείται το καλύτερο, δημοσιεύτηκε πριν μια δεκαετία, αν και τέτοια πρωτόκολλα κυκλοφορούν εδώ και πάνω από 2 δεκαετίες.

Αν τα έχουν καταφέρεις χιλιάδες μητέρες στον κόσμο, γιατί να μην τα καταφέρεις κι εσύ;

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και προπαντων για τη συμπαρασταση! Να πω την αληθεια φοβαμαι να ξαναθηλασω μονο, εχουμε μπει σε ενα υπεροχο προγραμμα που κοιμομαστε τη νυχτα 9 ωρες συνεχομενες και επαψα πια να ειμαι ζομπι!! ομως αν καταφερω να αυξησω λιγο την ποσοτητα του γαλακτος θα ημουν πανευτυχης! το θηλαστρο ειναι της avent πολυ καλο, ηλεκτρικο, αλλα μονο, οχι διπλο!δεν ξερω το θεωρω αδιανοητο να αποκτησω ξανα τοσο πολυ γαλα..θα δειξει!φιλια

Nantiaki καλημέρα!

Ήμουν κ εγώ σε μια τέτοια φάση.. με ελάχιστο γάλα και φουλ συμπλήρωμα το παιδί..

Με τον Επαναγαλακτισμό αυξάνεις την ποσότητα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το πρόγραμμα του παιδιού σου μπορεί και να μην αλλάξει καθόλου..

Του δικού μου δεν έχει αλλάξει.. Από την αρχή κοιμόταν 6ωρα το βράδυ και

τώρα κοιμάται 8ωρο. Ακόμα και την πρώτη φορά που νόμιζα ότι είχα κάνει σωστό

επαναγαλακτισμό και τον θήλαζα αποκλειστικά, παρόλο που πεινούσε (και δεν

το καταλάβαινα) κοιμόταν 6ωρα ή 7ωρα το βράδυ..

Αξίζει πάντως .. Αξίζει όσο τίποτα άλλο..

Είναι ότι πιο όμορφο μπορείς να προσφέρεις στο παιδάκι σου.. :)

Είναι μία μορφή "ρευστής αγάπης"...

εχετε δικιο βρε κοριτσια. δεν πρεπει να ακουω κανεναν και να κανω το καλυτερο για το μωρακι μου.μου δωσατε δυναμη να το αντιμετωπισω κ σας ευχαριστω πολυ...τωρα ειμαστε καλυτερα.δεν τρωμε συνεχεια, ομως τρωει συνεχεια τα χερια του λες και τον τρωνε τα ουλα του. υπαρχει τετοια περιπτωση?ειναι δυομισι μηνων.νωρις δεν ειναι?

Διαφημίσεις

εχετε δικιο βρε κοριτσια. δεν πρεπει να ακουω κανεναν και να κανω το καλυτερο για το μωρακι μου.μου δωσατε δυναμη να το αντιμετωπισω κ σας ευχαριστω πολυ...τωρα ειμαστε καλυτερα.δεν τρωμε συνεχεια, ομως τρωει συνεχεια τα χερια του λες και τον τρωνε τα ουλα του. υπαρχει τετοια περιπτωση?ειναι δυομισι μηνων.νωρις δεν ειναι?

Και εμένα από δύο μηνών άρχισαν τα ούλα. Βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βγάλει δόντια νωρίς! Έγώ της είχα πάρει μασητήρια και της τα κρατούσα... τώρα τα πιάνει από μόνη της. Πρόσεχε όμως μη μπερδευτείς όταν βάζει τα χέρια στο στόμα και ενώ εκείνο θέλει να φάει εσύ να νομίζεις ότι είναι τα ούλα. Το πιπίλισμα είναι ένδειξη πείνας και το δάγκωμα είναι τα ούλα ;)

ξεκινάς με το στήθος τη φορά και ελέγχεις- παρατηρείς το παιδί....... όπως θα δεις στο λινκ το αναφέρει σαν τελευταία λύση όταν δεν έχουν δουλέψει όλα τα παραπάνω και υπάρχει έντονο πρόβλημα .............

Σε ευχαριστώ

εχετε δικιο βρε κοριτσια. δεν πρεπει να ακουω κανεναν και να κανω το καλυτερο για το μωρακι μου.

το θέμα είναι να πιστέψεις πόσο δίκιο έχεις εσύ σε σχέση με αυτούς που ανακατεύονται!

ΕΣΥ έχει δίκιο κι όχι αυτοί και αφού είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ το μωρό, ΕΣΥ αποφασίζεις τι θα κάνεις!

Ιφιγένειά μου σ΄ευχαριστω πολυ για τα ωραία σου λόγια,είναι πραγματικά καποιες καταστασεις που πρέπει να τις έχεις ζήσει για να καταλάβεις τον άλλον! ευχαριστώ Αγλαϊα είσαι καταπληκτική. Μου είναι λίγο δυσκολο να αγοράσω αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο θήλαστρο, θα προσπαθησω με αυτό που έχω, πιο συχνα και πιο πολυ ώρα,λές να μην γίνει τιποτα?

Διαφημίσεις

Ιφιγένειά μου σ΄ευχαριστω πολυ για τα ωραία σου λόγια,είναι πραγματικά καποιες καταστασεις που πρέπει να τις έχεις ζήσει για να καταλάβεις τον άλλον! ευχαριστώ Αγλαϊα είσαι καταπληκτική. Μου είναι λίγο δυσκολο να αγοράσω αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο θήλαστρο, θα προσπαθησω με αυτό που έχω, πιο συχνα και πιο πολυ ώρα,λές να μην γίνει τιποτα?

το συγκεκριμένο νοσοκομειακό θήλαστρο δεν θα το αγοράσεις, θα το νοικιάσεις. Είναι απαραίτητο για να κάνεις επαναγαλακτισμό, ενώ το δικό σου είναι ακατάλληλο. Πληροφορίες για την ενοικίαση εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

καλή επιτυχία σου εύχομαι!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Μου είναι λίγο δυσκολο να αγοράσω αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο θήλαστρο, θα προσπαθησω με αυτό που έχω, πιο συχνα και πιο πολυ ώρα,λές να μην γίνει τιποτα?

Mπορεί να γίνει κάτι αλλά θα είναι πολύς κόπος για πολύ φτωχό αποτέλεσμα.

Τα νοσοκομειακά θήλαστρα ενοικιάζονται, δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσεις, θα σου βγει πιο φθηνό από ένα φθηνό ηλεκτρικό, θα το αποσβέσεις από το γάλα που θα γλιτώνεις, οπότε δεν θα σου κοστίσει τίποτα!

Και εμένα από δύο μηνών άρχισαν τα ούλα. Βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βγάλει δόντια νωρίς! Έγώ της είχα πάρει μασητήρια και της τα κρατούσα... τώρα τα πιάνει από μόνη της. Πρόσεχε όμως μη μπερδευτείς όταν βάζει τα χέρια στο στόμα και ενώ εκείνο θέλει να φάει εσύ να νομίζεις ότι είναι τα ούλα. Το πιπίλισμα είναι ένδειξη πείνας και το δάγκωμα είναι τα ούλα ;)

ΔΗΜΗΤΡΑ καλημέρα

Κ εμάς ο μπέμπης από 2 μηνών άρχισε, όπως και της margiota

Δαγκώνει, είναι ούλα.. Πιπιλάει, απλά πεινάει... :wink:

Επίσης γεμίζει και σάλια :)

Το πρώτο σου είναι ε;

το πρωτο μου ειναι.οπως τα λες Ιφιγενεια. εχει αρχισει κ λιγα σαλια.εχω παραγγειλει μασητηρια να δουμε. εμενα αλλο με απασχολει.το θεμα με τα κακα του.χθεσ εφαγε υποθετο στισ 11 μερες.ασχετο. αλμα αναπτυξης περασαμε γι αυτο ετρωγε συνεχεια. τωρα ολα μια χαρα.παλι ασχετο.Ιφιγενεια πως εβαλες φωτο το κουκλακι σου?

Διαφημίσεις

το πρωτο μου ειναι.οπως τα λες Ιφιγενεια. εχει αρχισει κ λιγα σαλια.εχω παραγγειλει μασητηρια να δουμε. εμενα αλλο με απασχολει.το θεμα με τα κακα του.χθεσ εφαγε υποθετο στισ 11 μερες.ασχετο. αλμα αναπτυξης περασαμε γι αυτο ετρωγε συνεχεια. τωρα ολα μια χαρα.παλι ασχετο.Ιφιγενεια πως εβαλες φωτο το κουκλακι σου?

Πω πω η ψυχούλα.. 11 μέρες.. Ελπίζω να ξαλάφρωσε τώρα..

Για τη φωτογραφία σου έστειλα πμ. ;)

Όποια μπορεί να με πει πως μπαίνει και αυτό το στίκερ με την ηλικία, ας μου το στείλει παρακαλώ σε πμ. Προσπαθώ και τίποτα... :|:neutral:

κοριτσια εμενα ο γιος μου μολις μπηκε στον τεταρτο και δαγκωνει τα χερακια του ενω γεμιζει σαλια....λετε να ειναι δοντια;

εποισης ενεργειται μονο 1 φορα την ημερα παρολο που εχει πολλα αερια...αυτο αρχισε ξαφνικα εδω και μια εβδομαδα πριν εκανε 5 φορες την ημερα..σημαινει κατι η αλλαγη αυτη;

τελος τον βαζω στο στηθος και τραβιεται τεντωνεται σαν κατι να τον ενοχλει...το κανει σχεδον σε ολα τα γευματα παρολο που θελει να φαει στην αρχη....τρωει με κοπο.....αυτο συμβαινει τις τελευταιες 10 ημερες

ειναι το εντερο; ειναι δυσκοιλιοτητα;

τη νυχτα ειναι πολυ ανησυχος και ολο ψαχνει το στηθος

να πω οτι κανουμε αποκλειστικο θηλασμο

κοριτσια εμενα ο γιος μου μολις μπηκε στον τεταρτο και δαγκωνει τα χερακια του ενω γεμιζει σαλια....λετε να ειναι δοντια;

Να σου ζήσει το μωράκι σου :-)

Ναι! Τα δοντάκια του είναι! Μεγαλώνει το αγγελούδι σου! :-)

εποισης ενεργειται μονο 1 φορα την ημερα παρολο που εχει πολλα αερια...αυτο αρχισε ξαφνικα εδω και μια εβδομαδα πριν εκανε 5 φορες την ημερα..σημαινει κατι η αλλαγη αυτη;

Νομίζω πως είναι φυσιολογικό.. Αν και δεν είμαι σίγουρη.. Θα σου απαντήσουν οι ειδικοί :wink: επί του θέματος...

τελος τον βαζω στο στηθος και τραβιεται τεντωνεται σαν κατι να τον ενοχλει...το κανει σχεδον σε ολα τα γευματα παρολο που θελει να φαει στην αρχη....τρωει με κοπο.....αυτο συμβαινει τις τελευταιες 10 ημερες

ειναι το εντερο; ειναι δυσκοιλιοτητα;

τη νυχτα ειναι πολυ ανησυχος και ολο ψαχνει το στηθος

να πω οτι κανουμε αποκλειστικο θηλασμο

Μπορεί να θέλει να σου αυξήσει την παραγωγή.. Υπομονή 2-3 μερούλες :-)

σε σας τις πιο εμπειρες ποτε αρχισαν τα μωρακια σας να ξεκολλανε απο το στηθος;

οταν μπηκανε οι στερεες τροφες θηλαζαν λιγοτερο;

υπαρχει περιπτωση ενα μωρακι να θηλαζει συνεχεια επειδη δεν χορταινει;

το συμπληρωμα βοηθαει καθολου για να κοιμουνται περισσοτερο το βραδυ;

δεν αντεχω αλλο απο την κουραση

δεν θελω να σταματησω να θηλαζω αλλα ειλικρινα ολη μερα στηθος χωρις προγραμμα και σχεδον καθολου υπνος δεν παλευεται.....ποσο να αντεξω ακομα ετσι οταν κοιμαται τοσο ελαχιστα;

από προσωπικά μου πείρα και μόνο θα σου απαντήσω ως εξής:

σε σας τις πιο εμπειρες ποτε αρχισαν τα μωρακια σας να ξεκολλανε απο το στηθος;

Μετά τον 5ο-6ο μήνα, άρχισε να διαμαρτύρεται όταν τον έβαζα να θηλάζει (κάθε τρεις και λίγο όπως είχα συνηθίσει) και να χαζεύει δεξιά κι αριστερά.

οταν μπηκανε οι στερεες τροφες θηλαζαν λιγοτερο;

όχι, ισχύει ότι και πριν τις στερεές, που είχε ψιλοαραιώσει ούτως ή άλλως, μίκρυναν όμως σε διάρκεια

υπαρχει περιπτωση ενα μωρακι να θηλαζει συνεχεια επειδη δεν χορταινει;

έχω κάνει άπειρες φορές αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου, έχω δοκιμάσει διάφορα, τον έχω σκάσει στο φαΐ και θα σου απαντήσω πως ΟΧΙ!θηλάζει συνέχεια, επειδή έτσι του αρέσει!:)

το συμπληρωμα βοηθαει καθολου για να κοιμουνται περισσοτερο το βραδυ;

ΟΧΙ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!Δοκιμασμένο κι αυτό, στο δικό μου μωρό βέβαια. Άντε να σου εξασφαλίσει καμιά ωρίτσα παραπάνω, λόγω ότι είναι πιο δύσπευτο.

δεν αντεχω αλλο απο την κουραση

δεν θελω να σταματησω να θηλαζω αλλα ειλικρινα ολη μερα στηθος χωρις προγραμμα και σχεδον καθολου υπνος δεν παλευεται.....ποσο να αντεξω ακομα ετσι οταν κοιμαται τοσο ελαχιστα;

Πόσο θ'αντέξεις;;;; Όσο θέλεις εσύ ν'αντέξεις. Αναρωτιέμαι συνεχώς πώς αντέχω και δεν πέφτω κάτω, όταν έχω να κοιμηθώ πάνω από 1 ώρα συνεχόμενα για νύχτες. Αναρωτιέμαι επίσης ως πότε θ'αντέχω...Και νομίζω ότι δεν υπάρχει όριο, φαίνεται πως είμαστε φτιαγμένες για να αντέχουμε...επ'άπειρον!

Πόσο είναι αλήθεια το μωρό σου;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

ειναι 3.5 μηνων

σημερα που ξημερωσε τα βλεπω ολα διαφορετικα

εννοειται οτι δεν προκειεται να δοκιμασω συμπληρωμα

υπομονη θελει και που θα παει θα κοιμηθει παραπανω

Γειά σας κορίτσια! Τελικά είδα και απόειδα και ενοικίασα το θήλαστρο το symfony!Αύριο το πρωί θα το έχω στα χέρια μου και θέλω να ρωτήσω το εξής, εφόσον θα το χρησιμοποιώ κάθε 2 ώρες για 10 λεπτά θα πρέπει να το αποστειρώνω συνέχεια? Αν έβαζα όλο το σύστημα στο ψυγείο και το αποστείρωνα κάθε 4 ώρες τουλάχιστον γίνεται?Εχω μεγάλη αγωνία, ανυπομονώ ν'αρχίσω!!

Γειά σας κορίτσια! Τελικά είδα και απόειδα και ενοικίασα το θήλαστρο το symfony!Αύριο το πρωί θα το έχω στα χέρια μου και θέλω να ρωτήσω το εξής, εφόσον θα το χρησιμοποιώ κάθε 2 ώρες για 10 λεπτά θα πρέπει να το αποστειρώνω συνέχεια? Αν έβαζα όλο το σύστημα στο ψυγείο και το αποστείρωνα κάθε 4 ώρες τουλάχιστον γίνεται?Εχω μεγάλη αγωνία, ανυπομονώ ν'αρχίσω!!

θα το αποστειρώνεις μία φορά την ημέρα, τις υπόλοιπες θα το πλένεις απλά με σαπουνάδα και ζεστό νερό

jv42p3.png

DfUyp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...