Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωράκι που θηλάζει συνέχεια- τι κάνουμε;

Recommended Posts

Κοριτσια ποσο κρατανε οι κολικοι με τον αποκλειστικο θηλασμο;

3 μηνες το πολυκρατησαν σε εμενα

Απο τον 6 μηνα που μπαινουν κι αλλες τροφες ποσα γευματα θηλασμου κανετε εσεις;

εγω εκανα 6 με 8 θηλασμους απο την ωρα που μπηκαν οι στερεες

αλλα τωρα τουυς εχει αυξησει η μικροι και ειναι απο 7 εως 10

Επειδη θα κανω προσπαθεια για δευτερο με εξωσωματικη μετα απο αποψυξη εμβρυου μπορω να συνεχιζω να θηλαζω; ολο και καποιες ορμονες θα παρω,, μπολικη προγεστερονη κορτιζονη ασπιρινουλα...το γνωστο προτοκολλακι

η ασπιρινη δεν νομιζω οτι βλαπτει η κορτιζονη ομως δεν ειναι και οτι καλυτερο:shock:

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 549
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βοηθεια τα εχω παιξει....ο γιος μου θηλαζει ολη μερα απο την μερα που γεννηθηκε και τωρα εναι 2,5 μηνων....δεν κοιμαται ολη μερα καθολου ειναι συνεχεια αγκαλια....το βραδυ αν γλαρωσει τον βαζω στο καλαθι του αλλα ξυπναει και ξαναθελει να φαει..τωρα που εχει και κολικους ειναι ακομα χειροτερα...τη νυχτα τον παιρνω στο κρεβατι μαζι μου οπου κυριως θηλαζει παρα κοιμαται........καλα δεν νυσταζει;δεν χορταινει;

δεν εχω βοηθεια απο κανεναν...ειμαι μονη μου με τον αντρα μου στο εξωτερικο και βραζουμε στο ζουμι μας

Τα εχω παιξειιιιιιιιιιιιιιι...

Πειτε μου την εμπειρια σας οσες εχετε ζησει κατι τετοιο....ποτε περασε σε σας;

δεν θελω να τα παρατησω αλλα πραγματικα ωρες ωρες λεω οτι θα του δωσω συμπληρωμα,,,,,,πιπιλα δεν δεχεται ουτε για αστειο

ασχετο, η κοκα κολα που πινω λετε να τον ταραζει; επιτρεπεται να πινουμε ενα ποτηρακι την ημερα;

ναι τα ιδια περασα τους πρωτους 3μιση μηνες ολη μερα δεν ντυνομουν αφου την ειχα συνεχεια αγκαλια να πιπιλιζει αλλιως ξεσηκωνε τον κοσμο!!!!

Θα περασει αυτη η φαση συντομα σε αλλες κραταει περισοτερο σε αλλες λιγοτερο

μετα θα αναρωτιεσαι γιατι δεν καθεται στο μαμ πανω απο 10 λεπτα το πολυ και θα ανυσηχεις μηπως δεν τρεφετε σωστα λιγο υπομονη ακομα τα εχεις καταφερει υπεροχα

ολες μας ειχαμε αμφιβολιες και σκεφτομασταν καποιες στιγμες το συμπληρωμα

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Βοηθεια τα εχω παιξει....ο γιος μου θηλαζει ολη μερα απο την μερα που γεννηθηκε και τωρα εναι 2,5 μηνων....δεν κοιμαται ολη μερα καθολου ειναι συνεχεια αγκαλια....το βραδυ αν γλαρωσει τον βαζω στο καλαθι του αλλα ξυπναει και ξαναθελει να φαει..τωρα που εχει και κολικους ειναι ακομα χειροτερα...τη νυχτα τον παιρνω στο κρεβατι μαζι μου οπου κυριως θηλαζει παρα κοιμαται........καλα δεν νυσταζει;δεν χορταινει;

δεν εχω βοηθεια απο κανεναν...ειμαι μονη μου με τον αντρα μου στο εξωτερικο και βραζουμε στο ζουμι μας

δεν θελω να τα παρατησω αλλα πραγματικα ωρες ωρες λεω οτι θα του δωσω συμπληρωμα,,,,,,πιπιλα δεν δεχεται ουτε για αστειο

ασχετο, η κοκα κολα που πινω λετε να τον ταραζει; επιτρεπεται να πινουμε ενα ποτηρακι την ημερα;

Λιγότερο ή περισσότερο, όλες όσες θηλάσαμε αποκλειστικά τα έχουμε ζήσει!

Κοιμίσου όσο περισσότερο μπορείς, όταν κοιμάται το μωρό, μέρα και νύχτα.

Κουράγιο, δεν θα είναι πάντα έτσι!

Ένας μάρσιπος αγκαλιάς μπορεί να σε βοηθήσει. Και το μωρό θα είναι πιο ήρεμο και εσύ θα έχεις τα χέρια σου ελεύθερα.

Αν νομίζεις ότι μπορεί η κοκα κόλα να τον επηρεάζει κοψτην για μερικές μέρες. Αν δεις διαφορά συνεχίζεις την αποχή, αν όχι ξαναπίνεις:wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

διάβασε λίγο το παρακάτω λινκ

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=13:colic-in-the-breastfed-baby&catid=5:information&Itemid=17

αν τρως πολλά γαλακτοκομικά περιόρισε τα και μην κάνεις συχνές εναλλαγές στο στήθος (θα τα δεις όλα στο λινκ που σου βάζω)

γενικά προσπάθησε το απόγευμα που είναι γενικά μια δύσκολη ώρα να βγαίνεις έξω....φόρα το μωρό σου και βόλτα :D όσο για την κοκα κόλα "μια δοκιμή θα σας πείσει" δες για μερικές μέρες αν την κόψεις πως θα συμπεριφέρεται το μωρό

Διαφημίσεις

Και γω τα πέρασα... Και γω ήμουν στα πρόθυρα κάθε βράδυ (που συσσωρρεύονταν και όλη η κούραση ) να παρατήσω το θηλασμό και κάθε πρωί έκανα λιγη ακόμα υπομονή. Εμένα με βοήθησε πολύ το μαξιλάρι θηλασμού. Πολλές φορές τον έβαζα πάνω να θηλάζει (για να μην κουράζω τα χέρια μου ) και έκανα άλλα πράγματα (έβλεπα τηλεόραση, διάβαζα ή απλά σκεφτόμουνα ). Ο μάρσιππος αγκαλιάς δυστυχώς δεν με βοήθησε από την αρχή. Αργότερα άρχισα να τον βάζω με επιτυχία και να κάθεται. Αν το καταφέρεις όμως θα σου λύσει πραγματικά τα χέρια. Αν κάθεται στο καρότσι (γιατί εμένα ακόμα κι εκεί ήταν γκρινιάρης πολλές φορές ) κάντε βόλτες να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα σας (η δικιά σου κυρίως, το μωρό μια χαρά περνάει έτσι κι αλλιώς :-) ). Το βράδυ αν θηλάζεις ξαπλωμένη μήπως σε ξεκουράζει τουλάχιστον; Μηπως έτσι αποκοιμηθεί κι αυτός δίπλα σου και σε νιώθει και κοιμηθει περισσότερο; Ο δικός μου πάντως ακόμα έτσι κοιμάται. Έτσι ξεκουραζόμαστε και οι δυο. Κάνε υπομονή, θα περάσει κάποια στιγμή αυτό το δύσκολο διάστημα. Εμένα πέρασε κάπου στον τρίτο μήνα... Κοντά είσαι.... Λίγο παραπάνω, λίγο παρακάτω δεν έχει σημασία...

Καλή συνέχεια. :-)

sL7ap2.png

κριστινα ευχαριστω

να ρωτησω επισης το εξης

λερωνε 5-7 κιτρινες πανες την ημερα απο την αρχη εως και την κυριακη που μας περασε

την δευτερα ολη μερα λερωσε μονο μια πανα και μεχρι την τριτη το πρωι τιποτα, γεμισε την τριτη το μεσημερι μια πανα κι αλλες δυο το απογευμα, σημερα τεταρτη μεσημερι παλι δεν εχει κανει κακα ολη μερα

τι σημαινει αυτο επισης να πω οτι μεχρι σημερα παιρνει 300 γρ την εβδομαδα ενω την τελευταια εβδομαδα πηρε μονο 100

δεν εχω αλλαξει κατι απ οτι εκανα εως τωρα

κριστινα ευχαριστω

να ρωτησω επισης το εξης

λερωνε 5-7 κιτρινες πανες την ημερα απο την αρχη εως και την κυριακη που μας περασε

την δευτερα ολη μερα λερωσε μονο μια πανα και μεχρι την τριτη το πρωι τιποτα, γεμισε την τριτη το μεσημερι μια πανα κι αλλες δυο το απογευμα, σημερα τεταρτη μεσημερι παλι δεν εχει κανει κακα ολη μερα

τι σημαινει αυτο επισης να πω οτι μεχρι σημερα παιρνει 300 γρ την εβδομαδα ενω την τελευταια εβδομαδα πηρε μονο 100

δεν εχω αλλαξει κατι απ οτι εκανα εως τωρα

Για τις κενώσεις να μην ανησυχείς καθόλου μπορεί να κάνει και 7 μέρες χωρίς κένωση είναι φυσιολογικό για μωρά που τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα.

Για τα γραμμάρια.....

βάζει φρένο το παιδί από μόνο του γιατί πήγαινε για γίγαντας

τα μωρά που θηλάζουν για το πρώτο τρίμηνο πρέπει να παίρνουν 155-241 κατά μέσο όρο την εβδομάδα εσείς πηγαίνατε πάνω από το μέγιστο αναμενόμενο.

για το επόμενο τρίμηνο είναι 92-126 γρ την εβδομάδα

Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα .....

επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζυγίζεις το παιδί μια φορά την εβδομάδα πιά ....

να το ζυγίζεις μια φορά το μήνα η ζυγαριά σου προκαλεί άγχος.

Βλέπω ότι σου είχε απαντήσει και η Αγλαια σε κάποιο μήνυμα .....πρόσεχε το θέμα εναλλαγών στο στήθος

θηλάζεις στο ένα μέχρι το μωρό να σταματήσει να κάνει θηλαστικές κινήσεις, το βάζεις να ρευτεί, το βάζεις πάλι στο ίδιο στήθος και κάνεις λίγο breast compression http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=8:breast-compression&catid=5:information&Itemid=17 αν δεν θέλει προσφέρεις το δεύτερο....

ευχαριστω, μετα το μηνυμα της αγλαιας ειμαι πιο σχολαστικη στο θεμα με την αλλαγη στηθους, τον αφηνω οσο θελει στο ενα μεχρι να το αφησει μονος του,,,,,μπορει και να μεινει για 2 ωρες.... αφου το αφησει χαλαρωνουμε μεχρι να ξαναθελει οποτε και τον βαζω στο αλλο..

οσο για το βαρος ισως να επαιρνε τοσο στην αρχη επειδη γεννηθηκε 2400 τον πηρα σπιτι 2300

Διαφημίσεις

Λια εσενα ποσο ειναι το παιδακι σου τωρα; κοιμαται μονο του τωρα τα βραδια; κι αν ναι για ποσο

Εμείς σε 10 μέρες κλείνουμε τον έβδομο μήνα. Δεν κοιμάται μόνος του τα βράδια (δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέρω πια.... γιατί μου αρέσει κιόλας :rolleyes: ). Κοιμόμαστε μαζί στο διπλό κρεβάτι, τον κοιμίζω θηλάζοντας και ενδιάμεσα τη νύχτα τον θηλάζω επίσης (περίπου ανά τρίωρο). Δεν κλαίει, απλά τον καταλαβαίνω ότι ξυπνάει και κάτι θέλει και τον θηλάζω και συνεχίζει και κοιμάται. Αυτό ξεκινάει από τις 9.30 με 10.00 το βράδυ μέχρι τις 8.30 - 9.30 το πρωί και έτσι με ξεκουράζει αρκετά γιατί πολλές φορές αφού τον κοιμισω φεύγω και πηγαίνω να κάνω καμμιά δουλειά στην κουζίνα. Το ίδιο κάνω και το πρωί. Σηκώνομαι νωρίτερα και έτσι κάνω και κάποιες δουλειές (ή μπαίνω στο ίντερνετ :P ). Και το βράδι σχεδόν δεν καταλαβαίνω πόσες φορές θηλάζουμε. Από όσο έχω καταφέρει να υπολογίσω πάντως νομίζω πως έχει τύχει να κοιμηθεί σερί γύρω στις 3 - 4.5 ώρες.... Περισσότερο όχι.

sL7ap2.png

Κοριτσια ποσο κρατανε οι κολικοι με τον αποκλειστικο θηλασμο;

H διάρκειά τους εξαρτάται μόνο από το παιδί.

Απο τον 6 μηνα που μπαινουν κι αλλες τροφες ποσα γευματα θηλασμου κανετε εσεις;

Ο θηλασμός είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος. Υπάρχουν μωρά που κάνουν πολλά και μικρά γεύματα και άλλα που κάνουν λίγα και μεγάλα.

Επειδη θα κανω προσπαθεια για δευτερο με εξωσωματικη μετα απο αποψυξη εμβρυου μπορω να συνεχιζω να θηλαζω; ολο και καποιες ορμονες θα παρω,, μπολικη προγεστερονη κορτιζονη ασπιρινουλα...το γνωστο προτοκολλακι

Το πρόβλημα δεν είναι αν τα φάρμακα είναι συμβατά με το θηλασμό αλλά αν ο θηλασμός εμποδίζει τη επιτυχία της προσπάθειας.

Τι ηλικία θα έχει το μωρό όταν θα ξεκινήσεις την προσπάθεια;

η ασπιρινη δεν νομιζω οτι βλαπτει η κορτιζονη ομως δεν ειναι και οτι καλυτερο:shock:

Η κορτιζόνη είναι συμβατή με το θηλασμό. Χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία βρεφών, χρησιμοποιείται ακόμη και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ποσότητα που περνά στο γάλα είνα πολύ μικρή.

καλα δεν νυσταζει;δεν χορταινει;

Έξω βγαίνετε; Αν όχι, τα 'χει παίξει και το μωρό!

Στους βραδυνούς θηλασμούς εσύ κοιμάσαι ή όχι;

Γενικά δεν πειράζει μια την ημέρα αλλά αν το παιδί έχει υπερευαισθησία στην καφεΐνη μπορεί να το προκαλεί υπερδιέγερση ακόμη και μικρή ποσότητα.

Δοκίμασε για 3 μέρες να μην πιεις τίποτα με καφεΐνη ή παρόμοιες ουσίες (δηλαδή απέφυγε καφέ, κόλα, τσάι μαύρο και πράσινο) και δες αν αλλάζει η συμπεριφορά του παιδιού. Αν αλλάζει σημαίνει ότι επηρεάζεται, αν δεν αλλάζει, επιστρέφεις σε αυτό που κάνεις.

αγλαια

εμβρυομεταφορα θα κανω,πρωτα ο θεος οταν ο γιος μου θα ειναι 16-18 μηνων

το βραδυ προσπαθω να κοιμαμαι οταν εκεινος θηλαζει...καποια βραδυα εχω την εντυπωση οτι θηλαζει ολη νυχτα....αλλα παλι κοιμαται λιγο περισσοτερο...το βραδυ ολο και κοιμηθω...το πρωι ειναι που δεν κοιμαται με τιποτα και δεν μπορω να κανω σχεδον τιποτα....μια φορα μεσα σε 2.5 μηνες κοιμηθηκε ενα μεσημερι για 2 ωρες.....δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο με ξεκουρασε αυτο.....αφου μου ελειψε και ηθελα να τον ξυπνησω

οσο για τις βολτες οταν μας το επιτρεπει ο καιρος και δεν βρεχει βγαινουμε και συνηθως το απολαμβανει και ηρεμει

το αλλο θεμα που με απασχολει ειναι οτι τελευταια κανει γουλιες που πεταγονται μακρια 2 την ημερα....οι κολικοι ,οι γουλιες ρουκετουλες εμφανιστηκαν ταυτοχρονα δεν ηταν αποτην αρχη....ειναι φυσιολογικες οι ρουκετες;

αυριο θα παω στην παιδιατρο και θελω να ξερω μην αρχισει να μου λεει βλακειες ενδεχομενως για το γαλα μου

Διαφημίσεις

αγλαια

εμβρυομεταφορα θα κανω,πρωτα ο θεος οταν ο γιος μου θα ειναι 16-18 μηνων

το βραδυ προσπαθω να κοιμαμαι οταν εκεινος θηλαζει...καποια βραδυα εχω την εντυπωση οτι θηλαζει ολη νυχτα....αλλα παλι κοιμαται λιγο περισσοτερο...το βραδυ ολο και κοιμηθω...το πρωι ειναι που δεν κοιμαται με τιποτα και δεν μπορω να κανω σχεδον τιποτα....μια φορα μεσα σε 2.5 μηνες κοιμηθηκε ενα μεσημερι για 2 ωρες.....δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο με ξεκουρασε αυτο.....αφου μου ελειψε και ηθελα να τον ξυπνησω

οσο για τις βολτες οταν μας το επιτρεπει ο καιρος και δεν βρεχει βγαινουμε και συνηθως το απολαμβανει και ηρεμει

το αλλο θεμα που με απασχολει ειναι οτι τελευταια κανει γουλιες που πεταγονται μακρια 2 την ημερα....οι κολικοι ,οι γουλιες ρουκετουλες εμφανιστηκαν ταυτοχρονα δεν ηταν αποτην αρχη....ειναι φυσιολογικες οι ρουκετες;

αυριο θα παω στην παιδιατρο και θελω να ξερω μην αρχισει να μου λεει βλακειες ενδεχομενως για το γαλα μου

Τρεις με τέσσερις μήνες πριν ξεκινήσεις την ομονοθεραπεία, αν ο θηλασμός συνεχίζεται θα το ξανασυζητήσουμε. Για την ώρα είναι πολύ νωρίς.

Μετά την επίσκεψη στην παιδίατρο, τα ξαναλέμε.

Εγώ θήλαζα τον μεγάλο μου 1 χρόνο;) και είχα παρατηρήσει ότι οι ώρες εξαρτόταν άμεσα από το πόσο είχα φάει εγώ:idea: και το πόσο ήρεμη ημουν φυσικά:idea:. Η δική σου διατροφή έχει άμεση σχέση με την ποιότητα του γάλακτος και οι ισχυρές τροφές όπως κρέας, άμυλο, λιπαρα κλπ κάνουν παχύ και χορταστικό γάλα.Προσωπικά είμαι αρκετά αδύνατη και μόνο όταν έτρωγα καλά είχα αρκετό και καλό γάλα. Επίσης πρέπει να είσαι ήρεμη για να κατεβαίνει το γάλα και να μην εκνευρίζεται το μωρό σου. Είχα εφαρμόσει το τρομερό σύστημα πολυθρόνα, βιβλίο σε καβαλέτο για ανάγνωση και ατελειώτος θηλασμός όταν ο Σιμάκος ήταν γύρω στους 6 μήνες που είχε τρελές απαιτήσεις και δεν έιχε ξεκινήσει ακόμη τις στέρεες τροφές. Καλή τύχη και υπομονή!

[sIGPIC][/sIGPIC]

εχεις δικιο αγλαια

καθε πραγμα στον καιρο του....

η παιδιατρος μου ειπε οτι ολα ειναι απολυτως φυσιολογικα...και οι γουλιες και το οτι δεν εχει κανει κακα για 2 μερες...να φαω ..λεει περισσοτερα φρουτα και λαχανικα...μου ειπε μπραβο για το πως αντιμετωπιζω το θηλασμο και να συνεχισω εφοσον το επιθυμω ακριβως ετσι οπως κανω σημερα...

να πω την αληθεια την φοβομουν λιγο γιατι δεν την ειχα διαλεξει εγω...εδω το συυστημα υγειας μεσα απο το δημο οπου ανηκει κανεις οριζει εναν οικογενειακο παθολογο κι εναν οικογενειακο παιδιατρο, εννοειται δωρεαν..το ιδιωτικο καθεστως δεν παιζει εδω ιδιαιτερα...εμας μας εγγραψαν με αυτη και δεν ηξερα πως θα ητανε

τωρα μου ειπε, εχουμε να περιμενουμε γραπτη ειδοποιηση απο το νοσοκομειο για τις ημερομηνιες των εμβολιων

η παιδιατρος μου ειπε οτι ολα ειναι απολυτως φυσιολογικα...και οι γουλιες και το οτι δεν εχει κανει κακα για 2 μερες...να φαω ..λεει περισσοτερα φρουτα και λαχανικα...

Πανέξυπνη! Μόνη της το σκέφτηκε;

Είναι γνωστό ότι οι φυτικές ίνες περνάνε στην κυκλοφορία του αίματος, πηγαίνουν έξω από τα γαλακτοκύτταρα, διαπερνούν τις κυτταρικές μεμβράνες και μεταφέρονται στο γάλα!!!!

Θα μας τρελλάνουν εντελώς;;;

να πω την αληθεια την φοβομουν λιγο γιατι δεν την ειχα διαλεξει εγω...εδω το συυστημα υγειας μεσα απο το δημο οπου ανηκει κανεις οριζει εναν οικογενειακο παθολογο κι εναν οικογενειακο παιδιατρο, εννοειται δωρεαν..το ιδιωτικο καθεστως δεν παιζει εδω ιδιαιτερα...εμας μας εγγραψαν με αυτη και δεν ηξερα πως θα ητανε

τωρα μου ειπε, εχουμε να περιμενουμε γραπτη ειδοποιηση απο το νοσοκομειο για τις ημερομηνιες των εμβολιων

Ο γιατρός δεν έχει εκτελεστική εξουσία! Μόνο συμβουλευτική.

Κρίνοντας από την εξυπνάδα που είπε για τις φυτικές ίνες και γνωρίζοντας ότι οι γιατροί εκεί είναι περίπου όπως εδώ, λίγο καλύτεροι στη συμπεριφορά μόνο, μην περιμένεις πολλά. Κράτα χαμηλές τις προσδοκίες και μακάρι να βγει ανώτερη των προσδοκιών.

Αν έχετε ιστορικό αλλεργιών, αυτοάνοσων νοσημάτων, νευρολογικών προβλημάτων στην ευρύτερη οικογένεια, είναι καλό να καθυστερήσετε τα εμβόλια ακόμη και αν η γιατρός δεν ρωτήσει τίποτα από όλα όσα οφείλει να ρωτήσει και να λάβει υπόψη της.

Ομοιοπαθητικό γιατρό μπορείτε να επισκεφθείτε; Από όσο ξέρω, τουλάχιστον σε επίπεδο ομοιοπαθητικών φαρμάκων, υπάρχει κίνηση στην Ιταλία. Στη Ρώμη τα φαρμακεία είναι πιο ενημερωμένα από ότι στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει το αντίστοιχο δίκτυο γιατρών.

αγλαιτσα μου εισαι μεσα στο μυαλο μου

γιατι αυτο με τα εμβολια ειναι πολυυυυυυυυ μεγαλο θεμα γνωριζω οτι ενοχοποιουνται ακομα και για αυτισμο...

εγω εχω αυτοανοσο που προκαλει θυροειδητιδα

γενικα με το συζυγο μου που ειναι κι αυτος γιατρος εχουμε πολλες επιφυλαξεις και ειχαμε συμφωνησει να το ψαξουμε πολυ και στην τελικη να κανουμε μονο τα υποχρεωτικα... τετανου ηπατιτιδας δειφθεριτιδας αν δεν κανω λαθος τα αλλα ειναι προαιρετικα

θα το ψαξουμε πολυ παντως και θα εκτιμησουμε τα οποια υερ η οποια κατα

συμφωνω επισης ως προς την προσεγγιση σου στο θεμα του ρολου των γιατρων...πολλες φορες ομως οταν μας πιανουν οι ανασφαλειες εχουμε αναγκη σαν μικρα παιδια να μας πει καποιος το αυτονοητο, αυτο που ηδη ξερουμε η νιωθουμε και εμεις....και σε αυτον τον αλλον προσδιδουμε μια γνωση σοφου που την εχει μονον αυτος και κανενας αλλος....ειναι ανθρωπινο να συμβαινει αλλα και ανωριμο

σε καθε περιπτωση παντως οφειλουμε να το ψαχνουμε και να μην ακολουθουμε σαν τα προβατα....εδω παντως που ζω εχει πολλα προβατααααααααα

οι ελληνες γενικα ειναι μαμουνια και το ψαχνουν πιο πολυ

εδω απλα ειναι πιο οργανωμενα σε επιπεδο αυτοδιοικησης σχολειων νοσοκομειων και συστηματος υγειας

παντως το θεμα ειναι πολιτικο-φιλοσοφικο για την θεση και τον ρολο του ιατρου στην κοινωνια.......θα μπορουσα να γραφω ωρες

να το ψαξουμε πολυ και στην τελικη να κανουμε μονο τα υποχρεωτικα... τετανου ηπατιτιδας δειφθεριτιδας αν δεν κανω λαθος τα αλλα ειναι προαιρετικα

Το σημαντικό είναι να τα κάνεις όσο πιο αργά μπορείς. Ένα εμβόλιο σε μικρή ηλικία και δεν προσφέρει πολλά (γι αυτό χρειάζονται οι επαναλήψεις) και κυρίως μπορεί να προκαλέσει πολύ πιο σοβαρή βλάβη σε ένα βρέφος 5 κιλών. Η ίδια δόση σε ένα παιδί 15 κιλών με πολύ πιο ώριμο ανοσοποιητικό, μπορεί να είχει πολύ πιο μικρή δυσμενή επίδραση ενώ λόγω πιο ώριμου ανοσποιητικού παράγει περισσότερα αντισώματα.

Επίσης προσέξτε πολύ τα πολλαπλά σχήματα (τριπλά, πενταπλά, εξαπλά). Ο οργανισμός μας δεν έχει προδιαγραφές α αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τόσους εισβολείς. Προφανώς υπάρχει μηχανισμός σύμφωνα με τον οποίο ο ένας εισβολέας εμποδίζει τον άλλον. Δεν έχει ποτέ καταγραφεί κάποιος που είναι προσβεβλημένος ταυτόχρονα από τέτανο, κοκκύτη και διεφθερίτιδα. Το να βάζουμε το ανοσποιητικό σε προκλήσεις για τις οποίες δεν είναι σχεδιασμένο, θεωρείται επικίνδυνο από κάποιους.

θα το ψαξουμε πολυ παντως και θα εκτιμησουμε τα οποια υερ η οποια κατα

Ρίξε μια ματιά εδώ για αρχή:

http://www.homeopathy.gr/articles_vaccines.html

σε καθε περιπτωση παντως οφειλουμε να το ψαχνουμε και να μην ακολουθουμε σαν τα προβατα....εδω παντως που ζω εχει πολλα προβατααααααααα

Εκπαιδευόμαστε να μην έχουμε άποψη...

οι ελληνες γενικα ειναι μαμουνια και το ψαχνουν πιο πολυ

Μην το λες... παντού αυτοί που το ψάχνουν είναι μια μική μειοψηφία. Οι περισσότεροι αποφεύγουν να αναλάβουν την ευθύνη του εαυτού τους και ακόμη περισσότερο του παιδιού τους,

εδω απλα ειναι πιο οργανωμενα σε επιπεδο αυτοδιοικησης σχολειων νοσοκομειων και συστηματος υγειας

παντως το θεμα ειναι πολιτικο-φιλοσοφικο για την θεση και τον ρολο του ιατρου στην κοινωνια.......θα μπορουσα να γραφω ωρες

Και γι αυτό είμαστε εδώ μέσα!

Νομίζω ότι με τη στάση μας και τις επιλογές μας μπορούμε να στηρίξουμε συγκεκριμένους γιατρούς και να απορρίψουμε κάποιους άλλους. Οι παρεμβάσεις τέτοιου τύπου φαίνονται μικρές αλλά σε βάθος χρόνου είναι μεγάλες.

Δεν αντέχω. Κοντεύει τους έξι μήνες και θηλάζει συνέχεια μέρα - νύχτα. Ανά μια, ανά μισή ώρα, χωρίς πρόγραμμα. Είναι στιγμές που μου έρχεται τρέλα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι πολύ κουρασμένη, γιατί κοιμάται μονο στην αγκαλιά. Νιώθω ότι τα έχω κάνει θάλασσα, ότι δεν θα φτιάξει τίποτα. Δεν ξέρω γιατί τα γράφω. Ξέρω ότι δε γίνεται τίποτα.

Δεν αντέχω. Κοντεύει τους έξι μήνες και θηλάζει συνέχεια μέρα - νύχτα. Ανά μια, ανά μισή ώρα, χωρίς πρόγραμμα. Είναι στιγμές που μου έρχεται τρέλα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι πολύ κουρασμένη, γιατί κοιμάται μονο στην αγκαλιά. Νιώθω ότι τα έχω κάνει θάλασσα, ότι δεν θα φτιάξει τίποτα. Δεν ξέρω γιατί τα γράφω. Ξέρω ότι δε γίνεται τίποτα.

Βγαίνετε βόλτα; Αν ναι, πόσο συχνά;

Βγαίνετε βόλτα; Αν ναι, πόσο συχνά;

Μένουμε στην Κρήτη και μάλιστα εκτός Ηρακλείου. Η ζέστη το πρωί δεν παλεύεται ακόμα και δίπλα στη θάλασσα. Προσπαθώ και βγαίνουμε τουλάχιστον 1 φορά, με μάρσιπο ή καρότσι. Τα συχνά γεύματα με έχουν καταβάλει ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να αγχώνομαι όταν βγαίνω και πολλές φορές δεν πάω πουθενά. Ξέρω ότι κάνω κακό και στο παιδί, αλλά έχω ξεκινήσει να πίνω καφέ και να καπνίζω ένα τσιγάρο την ημέρα. Και τα κλάματα στην πρώτη γραμμή.

Χάλια μαύρα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...