Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

sleeping bag (υπνόσακος)

mariam

Recommended Posts

Να σε ξαναβομβαρδίσω με ερωτήσεις;;;;

Ποιό υπνόσακο πήρες από το ΙΚΕΑ και σε τί τιμή; Είναι βαμβακερό ή φλις;Το πήρες 12-18 μηνών ή είναι στάνταρ τα νούμερα; Λέω να πάω αύριο μια βόλτα αλλά καλύτερα να έχω μια άποψη πια για το θέμα.

Πω πω, σε τρέλανα πάλι!!!Μήπως της τον δοκίμασες κιόλας για να μας πεις εντυπώσεις;;;;;

Λοιπόν Μαρίτα ο υπνοσακος που πήρα είναι αυτός:

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/50162820

Είναι σαν βελουτέ όχι φλις κ δεν είναι σαν παπλωμα με γέμιση...

Είχε κ σαν παπλωματάκι κ πιο ομορφους αλλα είχε πιο πολύ πολυέστερ...

Το υλικό του είναι αυτό

product description & measurements

Fabric: 80% cotton, 20% polyester

Pile: 100% cotton

Πήρα το 6-18 μηνών

Μαρίτα αν της :D των είχα δοκιμασει με 23 βαθμους θα μου είχαν στειλει το χαμόγελο του παιδιου:mrgreen:

Αχ μου ααρέσει πολύ το ικέα ..να ερθω μαζί σου:P?

D9kvp2.png?3X2batCM

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 287
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είσαι φοβερή και με έκανες και γέλασαααα!!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Να χαίρεσαι την κορούλα σου!

Έλα μαζί μου αν θες να γνωριστούμε κιόλας!!!!!

Μμμμ μαλλον δεν θα με θέλεις σε αυτη τη φάση για παρεάκι..

είμαι μεσα στη γρίπη... οχι των γουρουνιών, δεν έχω πυρετο..την άλλη:evil:

ΑΑΑ είναι κ κοντα σε ηλικια τα μωρά μας... που μένεις???

D9kvp2.png?3X2batCM

Σε ποσους βαθμους (δωματιου) τους φορατε υπνοσακους? Ακομα και στους 22 βαθμους δεν μπορω να τον αφηνω με ενα μονο φορμακι και κουβερτα δεν παιζει. Τον χειμωνα η θερμοκρασια στο δωματιο ειναι καπου εκει 21-22.

Διαφημίσεις

Μμμμ μαλλον δεν θα με θέλεις σε αυτη τη φάση για παρεάκι..

είμαι μεσα στη γρίπη... οχι των γουρουνιών, δεν έχω πυρετο..την άλλη:evil:

ΑΑΑ είναι κ κοντα σε ηλικια τα μωρά μας... που μένεις???

Μένω στη Μάνδρα, δουλεύω στο Μαρούσι και κινούμαι γενικά στην Αθήνα μιας και μεγάλωσα στα Πετράλωνα και τα λατρεύω!Εσύ;

Περαστικά σου, ελπίζω να μην χειροτερεύσει!!

A... kala....

εγώ μένω στη ν. σμυρνη κ ζηλευω τις μαμάδες που είναι πολλές μαζί στο άλσος....

πάω τη μικρη μου για κουνιες κ είμαστε μοναχούλες:(:(

Λατρευω τα πετράλωνα (εψαχνα κ εκει να νοικιάσω) κ το κέντρο αφού εκει έμενα στα φοιτητικά μου....

Ωχ το βγαλαμε οφ τοπικ!!!!

D9kvp2.png?3X2batCM

Λοιπον μολις μου ηρθε ο υπνοσακος που παρηγγειλα απο νετ. Ειναι το μονο με 1 tog που βρηκα γιατι στο δωματιο του εχει απο 20 βαθμους και πανω (αρα πρεπει να φοραει 1 τογκ και ενα φορμακι). Ειναι της grobag. Θα σας πω εντυπωσεις αυριο .

Phgame χτες στα ικεα και ειδα τους αμανικους υπνοσακους.Πραγματι εμοιαζαν πολυ βολικοι και ωραιοι...αλλα θα το επερνα μονο αν το παιδι ηταν πολυ μικρο που ακομα το βρισκεις οπως το βαζεις.Ξερετε που δεν κανει σβουρες κτλ..γιατι δεν νιωθω ανετα να του περιοζω οποια κινηση και αν κανει.Για βρεφακια ειναι σουπερ.Αλλα μετα σκεφτομαι οτι τα βρεφακια δεν ξεσκεπαζονται.

Εγω φετος τον χειμωνα θα τον ντυνω καλα.Και θα τον σκεπαζω.αν μεχρι να κοιμηθω εγω ξεσκεπαστει θα τον σκεπαζω.Θα προσπαθησω να εχω και τα καλοριφερ σε καταλληλη θερμοκρασια.

Ειδα στα μοδερ που εχουν υπνοσακους φορμιτσες απο φλις υφασμα αν δεν κανω λαθος.Ισως παρω κανενα τετοιο που δεν θα του περιοριζει καθολου τις κινησεις.

Ο δικος μου παντως που κοβει χιλιομετρα στην κουνια οταν κοιμαται δεν δειχνει να εχει προβλημα με τον υπνοσακο. Μονο που δεν μπορει να σηκωθει ευκολα ορθιος στην κουνια του αλλα ισως ειναι καλυτερα γιατι ετσι δεν ξαγρυπναει. Η κουβερτα δεν μενει στην θεση της ουτε λεπτο.

Διαφημίσεις

Λοιπον μολις μου ηρθε ο υπνοσακος που παρηγγειλα απο νετ. Ειναι το μονο με 1 tog που βρηκα γιατι στο δωματιο του εχει απο 20 βαθμους και πανω (αρα πρεπει να φοραει 1 τογκ και ενα φορμακι). Ειναι της grobag. Θα σας πω εντυπωσεις αυριο .

Και εγώ παρήγγειλα πέρυσι έναν 2,5 tog και έναν 1,5 tog. Τον 1,5 τον γύρισα πίσω γιατί ο 2,5 μου φάνηκε πολύ ελαφρύς για το σπίτι μου. Και αγόρασα και έναν της Tavolinchen από τo γερμανικό amazon (παραδίδει μόνο Γερμανία) που είναι υπέροχος, πουπουλένιος σαν τα παπλώματα που χρησιμοποιούμε εμείς. Αποφασίζω ποιον να της βάλω καθώς και τι θα βάλω από μέσα ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει το δωμάτιό της. Με έχουν βολέψει πάρα πολύ.

A6s2p3.png

Και εγώ παρήγγειλα πέρυσι έναν 2,5 tog και έναν 1,5 tog. Τον 1,5 τον γύρισα πίσω γιατί ο 2,5 μου φάνηκε πολύ ελαφρύς για το σπίτι μου. Και αγόρασα και έναν της Tavolinchen από τo γερμανικό amazon (παραδίδει μόνο Γερμανία) που είναι υπέροχος, πουπουλένιος σαν τα παπλώματα που χρησιμοποιούμε εμείς. Αποφασίζω ποιον να της βάλω καθώς και τι θα βάλω από μέσα ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει το δωμάτιό της. Με έχουν βολέψει πάρα πολύ.

Τι θερμοκρασια συνηθως εχετε? Γιατι λενε οτι τα 2,5 tog ειναι για 18 βαθμους ιδανικα που εμενα μου φαινεται πολυ κρυο. Εγω κρυωνω στους 21. Το 1.0 τογκ που ηρθε ειναι ενα βαμαβακερο σεντονι και ενα λεπτο βαμβακερο φλις απο μεσα που και αυτο μου φενεται λιγο ακομα και για τους 22 που εχουμε εμεις αλλα τι να πω.

Τι θερμοκρασια συνηθως εχετε? Γιατι λενε οτι τα 2,5 tog ειναι για 18 βαθμους ιδανικα που εμενα μου φαινεται πολυ κρυο. Εγω κρυωνω στους 21. Το 1.0 τογκ που ηρθε ειναι ενα βαμαβακερο σεντονι και ενα λεπτο βαμβακερο φλις απο μεσα που και αυτο μου φενεται λιγο ακομα και για τους 22 που εχουμε εμεις αλλα τι να πω.

Και εγώ είχα προβληματιστεί με το 1.0 tog (τελικά αυτό είχα πάρει και εγώ). Μου φάνηκε αντίστοιχο με την πικέ κουβερτούλα που βάζουμε αρχές καλοκαιριού και για αυτό το γύρισα και κράτησα το 2.5. Δεν καταλαβαίνω πώς υπολογίζουν τις θερμοκρασίες που αναφέρουν. Το δωμάτιο της κόρης μου, με βάση το θερμόμετρό που έχω μέσα, αυτή την εποχή έχει 22 βαθμούς και της φοράω φανελάκι, πιτζαμούλα και τον 2.5 tog υπνόσακο. Το χειμώνα πέφτει στους 20-21 βαθμούς γιατί έοχυμε κεντρική θέρμανση με πολλές απώλειες και της βάζω τα ίδια με το πουπουλένιο πάπλωμα. Τα μεσημέρια του χιεμώνα της φοράω μόνο το πάνω της πιτζάμας με τον πουπουλένιο ή όλη την πιτζάμα με τον Grobag.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοούνε με 18 βαθμούς για τα 2.5 tog. Όταν τύχει να έχουμε στο σπίτι 18 βαθμούς ξεπαγιάζουμε. Και γενικά, να σκεφτείς, ότι δεν είμαι της άποψης να την ντύνω με πολλά ρούχα, Μέχρι ακόμα ξυπόλητη την έχω. Στο λέω γιατί μερικοί παραφορτώνουν τα παιδιά τους με ρούχα.

A6s2p3.png

Ξυπνησα το πρωι και την βρηκα ξεσκεσπαστη και κρυα...Λετε να την κρυώσα?..Το δωματιο γυρω στους 22...Εχω υπνοσακο χωρις μανικια, σακι και βαμβακερο Orchestra, αλλα δεν της τον βαζω για να μην την περιοριζω.Αλλα σημερα που την βρηκα κρυα η αληθεια ειναι τα'χω βαλει με τον εαυτο μου.Της φοραω κοντομανικο φορμακι και απο πανω ολοσωμη φορμα για τον υπνο, βαμβακερα.Εντωμεταξυ τα ξημερωματα κρυωνουν, γιατι τοτε πεφτει η θερμοκρασια σωματος.Μεχρι τοτε ειναι ζεστα και μαλιστα ιδρωνει στον σβερκο ακομα και ξεσκεπαστη.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια,

να ρωτήσω κάτι κι έγω με τη σειρα μου. Εχω μια μπεμπουλα 5 μηνων και απο προχθες αρχισα να της φοραω υπνοσακο στον υπνο. Εχω εναν Grobag 2,5tog το θέμα είναι ότι κατα τις 6 που ξυπναει για να φάει λιγο,τα χεράκια της είναι παγωμενα (ο υπνοσακος είναι σαν σακί με τα χεράκια εξω). Της φοράω απο μεσα φανελάκι και μακρυ φορμακι με ποδαρακι απλο βαμβακερο. Εσείς έχετε παρατηρήσει κάτι τετοιο στα μπεμπακια σας. Απο μέσα απο τον υπνοσακο τι τους φοράτέ; Σόρρυ αν σας κουρασα και καλό σας βράδυ.

Καλησπέρα κορίτσια,

να ρωτήσω κάτι κι έγω με τη σειρα μου. Εχω μια μπεμπουλα 5 μηνων και απο προχθες αρχισα να της φοραω υπνοσακο στον υπνο. Εχω εναν Grobag 2,5tog το θέμα είναι ότι κατα τις 6 που ξυπναει για να φάει λιγο,τα χεράκια της είναι παγωμενα (ο υπνοσακος είναι σαν σακί με τα χεράκια εξω). Της φοράω απο μεσα φανελάκι και μακρυ φορμακι με ποδαρακι απλο βαμβακερο. Εσείς έχετε παρατηρήσει κάτι τετοιο στα μπεμπακια σας. Απο μέσα απο τον υπνοσακο τι τους φοράτέ; Σόρρυ αν σας κουρασα και καλό σας βράδυ.

MPALI ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΝΤΥΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΥΠΝΟΣΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΒΟΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΦΟΡΑΩ 2ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΨΩ ΤΑ ΚΑΛΟΡΟΦΕΡ :roll:

Καλησπέρα κορίτσια,

Το Grobag που εχω ειναι 1 tog και του φοραω αμανικο φανελακι και απο πανω μακρυ ολοσωμο. Το δωματιο ειναι στους 21-22 βαθμους και απο την εταιρια λενε οτι τετοιο ντθσιμο πρεπει να εχει σε αυτα τα τογκ και σε τοσους βαθμους. Αρα, μαλλον εισαι καλα. Τα χερακια δεν ειναι ενδυκτικα θερμοκρασιας. Δες την πλατουλα της και τον αυχενα της.Τι θερμοκρασια εχει το δωματιο της?

( Βεβαια, η Grobag λεει οτι ιδανικη θερμοκρασια δωματιου ειναι 16-18 βαθμους!!!! που εγω προσωπικα θα παγωνα οτι και να φορουσα οποτε ολα ειναι σχετικα)

Συμφωνω με τη citron..

άλλωστε τα χεράκια πάντα είναι κρυα επειδή κ με τις κουβέρτες πάλι έξω τα έχουν...

Εγώ της εβαλα τον υπνοσακο του ικέα τελικά κ έμεινα ευχαριστημένη.

Αν κ είναι σακί καθόλου δεν την εμποδίζει στις κινησεις της αφού κ μπουσουλάει κ σκαρφαλώνει στα κάγκελα κανονικότατα:-P

D9kvp2.png?3X2batCM

• 1 month later...

καλησπερα κοριτσια

θα ηθελα να σας ρωτησω εαν ο υπνοσακος του ικεα ειναι ζεστος και εαν εχει διαφερες ποιοτητες?και πως το ντυνουμε το μωρο μεσα απο τον υπνοσακο.τι νουμερο να παρω.(το μωρο μου ειναι 5 μηνων)σας ζαλισα με τις ερωτησεις μου.εαν μπορει καποια μανουλα να βοηθεισει. ευχαριστω

καλησπερα κοριτσια

θα ηθελα να σας ρωτησω εαν ο υπνοσακος του ικεα ειναι ζεστος και εαν εχει διαφερες ποιοτητες?και πως το ντυνουμε το μωρο μεσα απο τον υπνοσακο.τι νουμερο να παρω.(το μωρο μου ειναι 5 μηνων)σας ζαλισα με τις ερωτησεις μου.εαν μπορει καποια μανουλα να βοηθεισει. ευχαριστω

εγω πηρα απο ικεα,βαζω απο μεσα φορμακι υπνου κ τιποτε αλλο. λεει να ειναι μεχρι 18 θερμ το δωματιο

η μικρη μου ειναι 8 μηνων, τη νυχτα ξεσκεπαζεται και σκεφτομαι κ εγω να της παρω εναν υπνοσακο. απλα δεν ξερω τι ειναι καλυτερο, αυτος που ειναι σα σακι η σαν φορμακι..

Καλημέρα!

YIOUPI τελικά έχω ξεχάσει να σου πω ότι αγόρασα και εγώ σακί υπνόσακο από Αγγλία και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Η μικρή κοιμάται μια χαρά και σηκώνεται κανονικότατα στη κούνια. Σκέφτομαι για 2ο να πάρω και εγώ έναν από το ΙΚΕΑ μιας και είστε όλες ευχαριστημένες.

Της φοράω πυτζαμούλες από μέσα και της ρίχνω μια πικεδένια κουβερτούλα που δεν τη κρατάει και πολύ βέβαια. Εσείς με τι τα σκεπάζετε και τι τους φοράτε από μέσα;Υπόψιν ότι έχουμε πιο πολύ κρύο από την Αθήνα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...