Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

sleeping bag (υπνόσακος)

mariam

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια;;Πέρισυ της είχα πάρει έναν φοβερό υπνόσακο σαν σακί από Αγγλία και το καταευχαριστηθήκαμε παρόλο που λέγανε ότι δεν θα την βολέψει γιατί δεν θα σηκώνεται κτλ.κτλ. Μια χαρά τη βόλεψε και μια χαρά σηκωνόταν στη κούνια της...

Φέτος θέλω να της πάρω 18-36μηνών αλλά ο μπαμπάς μας είναι αντίθετος για τους ίδιους λόγους με πέρισυ πιο ενισχυμένους βέβαια μιας και είμαστε πιο μεγάλες...θέλει με πόδια και χέρια μέσα αλλά εγώ ξέω ότι δεν είναι και ότι καλύτερο από μεριάς θερμοπληξίας...ή τουλάχιστον έτσι έχω ίσως λανθασμένα διαβάσει...Τι προτείνετε εσείς; Έχει δοκιμάσει καμία μανούλα σε μεγαύτερο παιδάκι το σακί;;;;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 287
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω κι εγώ πρόβλημα με τον μικρό μου και ψάχνω να βρω τι θα κάνω τώρα που άρχισαν τα κρύα. Είναι 25 μηνών, όποτε τον σκεπάζω τα πετάει όλα και νευριάζει κι όσες φορές προσπάθησα να του βάλω υπνόσακο φρίκαρε. Μέχρι πέρισυ που κοιμόταν στην κούνια του είχα λύσει το θέμα: έβαζα ένα πάπλωμα από πάνω από την κούνια και το πίεζα να κατέβει τόσο ώστε να μην τον ακουμπάει, τώρα που είναι στο κρεβάτι όμως δεν ξέρω τι να κάνω.

Καμιά ιδέα;:-):roll:

6Oeqp3.png

Κι εγώ προβληματίζομαι με τη μικρή και θα ήθελα τη βοήθειά σας!

Ξεσκεπάζεται συνέχεια!!!

Μέχρι και πέρσυ (1,5-2,5) φορούσαμε υπνόσακο φουστάνι και ήμασταν μια χαρά ... γκρίνιαζε λίγο βέβαια στην αρχή αλλά τον συνήθισε.

Φέτος επειδή είμαστε στη διαδικασία που θέλω να της κόψω και τη βραδινή πάνα κάποια στιγμή (δεν είναι ακόμα έτοιμη) και επειδή θέλω να της πάρω και κρεββάτι μεγάλο όπου λογικά θα κατεβαίνει ... δεν ξέρω τι να κάνω. Σκεφτόμουν μήπως τα κατάφερνα κάπως να μην πετάει τα σκεπάσματα ... αν πχ της έριχνα μια βαριά - μεγάλη κουβέρτα από πάνω ... αλλά δεν ξέρω αν θα πιάσει. Τι λέτε για υπνόσακο σε τόσο μεγάλο παιδάκι? Να πάρω με πόδια καλύτερα ή δε θα τον θέλει? Αλλά και χωρίς πόδια να πάρω φέτος μπορεί να μου αντιδράσει ...

Λυπάμαι ρε γμτ να δώσω τόσα λεφτά και να πάει χαμένος!!! Για δώστε καμιά γνώμη!

azHYp2.png

vwuep3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

σημερα έβαλα στο κοριτσάκι μου εναν σακο μαδερκερ-2.5.

το σπιτι εχει 19-20 βαθμους τα βραδια.

ειναι η πρωτη μας μερα κ μου φαινετε κομματάκι περίεργο να την βλέπω ξεσκέπαστη.

δεν θα κρυώνει ετσι? μην της ριξω τιποτα άλλο ε?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Πεταλουδίτσα πιάσε το σβερκάκι της κάποια στιγμή μετά από ώρα και θα καταλάβεις. Άσε που αν κρυώνει ή ζεσταίνεται θα ξυπνήσει στάνταρ.

Βέρα, δοκίμασε να την κοιμήσεις με μια χοντρή φόρμα φούτερ και κάλτσες για αρχή. Ο υπνόσακος με τα πόδια δεν απέχει πολύ.

Κι εγώ προβληματίζομαι πάντως. Ο υπνόσακος με χέρια πόδια μας βόλεψε, αλλά μήπως να ξαναδοκιμάσω το φουστάνι φέτος ή επειδή σηκώνεται και στριφογυρνάει θα ενοχλείται;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Τελικά μου δάνεισε μία φίλη έναν υπνόσακο Ωμέγα με πόδια και καταβολεύτηκα!! Τώρα που δεν έχουμε ανάψει ακόμα καλοριφέρ κι έχει κρύο της φοράω πιτζάμες με φανελάκι από μέσα και κάλτσες και τον υπνόσακο αυτόν απέξω και η μικρή την έχει καταβρεί! Αφού 1ον) Δεν μου κατουράει πια 2ον)κοιμάται παραπάνω. Μου έκανε εντύπωση γιατί δεν είναι κρυουλιάρα γενικώς. θα πάρω και άλλον τώρα να έχω να αλλάζω!

azHYp2.png

vwuep3.png

δηλαδη δεν απαγορεύετε ο υπνοσακοσ κ κουβερτα?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Βέρα ευχάριστα τα νέα σας. Νομίζω θα ακολουθήσω τα χνάρια σου σε αυτό.

Πεταλουδίτσα τίποτα δεν απαγορεύεται. Αν το παιδί κρυώνει ή το ντύνεις περισσότερο από μέσα ή το σκεπάζεις με στερεωμένα τα σκεπάσματα. Δοκιμάζεις και βλέπεις....

Καλά μην το σκεπάσεις με την πιο βαριά κουβέρτα που θα βρεις. Ξεκίνα με ένα φανελένιο σεντόνι ή με μια πικέ και ανάλογα βλέπεις. Πολύ πείραμα λέμε οι μάνες....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εγω πάντως με υπνόσακο των 2,5tog δεν θα εβαζα απο πανω κουβέρτα ουτε σεντόνι ουτε πικε....Ειναι υπεραρκετος των 2,5tog για να ζεστάνει ενα παιδι σε δώμάτιο με 18-20βαθμους...και απο μεσα ενα εσώρουχο μακρυμάνικο.

Γιατι αν ο υπνοσακος ειναι κατά περισσότερο απο πολυεστέρα θα γινει φουρνος το παιδάκι.

Αν βαλεις κατι απο πανω το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ζεσταθει και θα ιδρώσει το σβερκάκι του.... Διάβασε αν θες και λιγο τις οδηγιες του υπνόσακου ή ψάξτο λιγο στο ιντερνετ.

To κακό είναι ότι πολλοί υπνόσακοι δεν γράφουν επανω οδηγίες, ούτε πόσα τογκ είναι. Οπότε αναγκαστικά εκεί ξεκινάς τις αλχημείες.

Ξανακοίταξα το μηνυμα της πεταλουδίτσας κι έχεις δίκιο καλαμαράκι.

Επεξεργάστηκαν by miriki
α, καλάαααα με γεια τα μάτια
FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ σκέφτομαι για υπνόσακο...Κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι και δεν ξέρω πώς αλλιώς θα γίνει να είναι σκεπασμένο το παιδί και όχι με τα δικά μας σκεπάσματα, δεδομένου ότι θα βγάλω πάπλωμα σύντομα...

οι γερμανικοί υπνόσακι μου άρεσαν πολύ αλλά είναι ενιαία δε γράφουν δηλ. tog όπως τα mothercare. Δεν ξέρω αν αξίζει γιατί είναι αρκετά τα χρήματα.

Απ την άλλη διάβασα ότι τα παιδιά από πολύ κρύο μπορεί να ξυπνήσουν αλλά όχι όταν ζεσταίνονται πολύ...κι αυτό είναι ένα θέμα όταν το μωρό είναι κάτω του ενός έτους για sids. Τώρα πολλές φορές σπρώχνει κάτω με τα πόδια την κουβερτούλα, τι θα γίνει μέσα στον υπνόσακο αν ζεσταθεί πολύ?

Έχουμε περίπου 17-18 βαθμούς στο υπνοδωμάτιο, δηλ. σχετικά δροσερά.

Κι εγώ σκέφτομαι για υπνόσακο...Κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι και δεν ξέρω πώς αλλιώς θα γίνει να είναι σκεπασμένο το παιδί και όχι με τα δικά μας σκεπάσματα, δεδομένου ότι θα βγάλω πάπλωμα σύντομα...

οι γερμανικοί υπνόσακι μου άρεσαν πολύ αλλά είναι ενιαία δε γράφουν δηλ. tog όπως τα mothercare. Δεν ξέρω αν αξίζει γιατί είναι αρκετά τα χρήματα.

Απ την άλλη διάβασα ότι τα παιδιά από πολύ κρύο μπορεί να ξυπνήσουν αλλά όχι όταν ζεσταίνονται πολύ...κι αυτό είναι ένα θέμα όταν το μωρό είναι κάτω του ενός έτους για sids. Τώρα πολλές φορές σπρώχνει κάτω με τα πόδια την κουβερτούλα, τι θα γίνει μέσα στον υπνόσακο αν ζεσταθεί πολύ?

Για τόσο μικρό παιδί δεν ξέρω .... εγώ μετά το έτος της έβαλα υπνόσακο ....

Αλλά όταν κοιμάται στο κρεββάτι σας δεν μπαίνει κάτω από τα δικά σας σκεπάσματα? Δεν το έχετε ανάμεσά σας???

azHYp2.png

vwuep3.png

Ειμαι κι εγω στη διαδικασια αγορας υπνοσακου. Μου το προτεινε η παιδιατρος διοτι και η δικια μου κλωτσαει και δεν ανεχεται σκεπασματα ευκολα. Μου ειπε να παρω μετριου παχους, ούτε το λεπτο, ούτε το χοντρο και να ειναι με τιραντες. Είδα στο mothercare με 39,90 σε αυτο το στυλ που σου λεω και μαλλον από εβδομαδα θα τον τσιμπησω.

http://www.mothercare.gr/catalog/MOTHERCARE.pdf σελ. 172

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Εγώ κορίτσια ενστικτοδώς και χωρίς να την ψάξω καθόλου της φοράω κορμάκι μακρυμάνικο και φόρμα χοντρή βελουτέ με θερ.20 β. με λιγότερο της φοράω κορμάκι-φόρμα βαμβακερή-φόρμα βελουτέ και καλτσάκια..με τα πολλά κρύα κάτι χνουδωτές φλισ φόρμες και απο μέσα φανελάκι και βαμβακερή φόρμα..ούτε ίδρωνε ποτέ ούτε και ήταν κρύα τα ποδαράκια της ποτέ με αυτά τα ρούχα..τους υπνόσακους χωρίς πόδια δεν τους δοκίμασα ακόμη..:)

O Sterntaler πάντως γερμανικος γράφει οτι ειναι 2,5tog ο χοντρος τους υπνόσακος και εχει και καλοκαιρινους με 1,5tog και με 2tog

http://www.stertaler.com

Διαφημίσεις

λοιπον εγω εχω παρει αυτον http://www.mothercare.com/Girls-Sleepy-Elephant-Walk-In-Sleeper/dp/B003UAFOVW/sr=1-59/qid=1288622038/ref=sr_1_59/280-0358799-8151945?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44478031&mcb=core

στο οποιο σαιτ δεν δινει καμια πληροφορια.δεν αναφερει καν τα tog.δεν το εχει καν στην ενοτητα υπνοσακους,το εχει στο nightwear.

μηπως δεν ειναι υπνοσακος???

στο ταμπλελακι του παντως ελεγε οτι ειναι 2.5 τοg.

εμενα παντως μου φαίνεται πολυ λεπτο για να το αφήσω σκετο κ της ριχνω μια φλισ κουβερτουλα.την τσεκάρω συχνα δεν ιδρώνει.

αρα αυτο δεν σημαίνει οτι θα κρύωνε χωρις την κουβέρτα?

Albert Einstein

Πεταλουδιτσα λεει οτι ειναι 100% κοτον αρα δεν κινδυνευει το μωράκι σου, αν ήταν πολυεστερας τοτε βραστα. Τι να σου πω...αφου λεει τογκ ομως ειναι υπνοσακος...και αφου το 2,5αρι ειναι για δωμάτιο 18-20βαθμους τοτε πιστευω πως εισαι καλυμμένη. Τσεκαρε την μπεμπε το σβερκο τα χερακια την μυτουλα αν τα δεις κρυα τοτε χρειαζεται παραπανω κουβερτακι αλλα αν δεν το δω απο κοντα δεν ξερω. Αν εσενα το ενστικτο σου σου λεει οτι δεν αρκει αυτο τοτε βαλε κουβερτουλα.....

ακουσε το ενστικτο σου καλυτερα απο εμενα.

εγω τελικα πηρα τον omega bebe που ειναι ενιαιος απο κατω,σακουλακι.Αξιζε τα λεφτα του...Βαμβακερος με μαλλινη βατα,η μπεμπα κοντευει 6 μηνων και ειναι μια χαρα ζεστη εκει μεσα.

Οπως ειπε και το καλαμαρακι απο μεσα μονο μακρυμανικο φορμακι και στα ποδαρακια κοντα καλτσακια.Ειναι κομπλε και δεν θελει τιποτε αλλο απο πανω!!

Ο σβερκος της δεν ειναι κρυος αλλα νορμαλ ζεστος,και τα χερακια μια χαρα δροσερα το ιδιο και το προσωπακι.

Οταν τα μωρακια κοιμουνται με τους γονεις δεν κανει να σκεπαζονται με τα σκεπασματα των ενηλικων.Πρεπει να εχουν τα δικα τους!

• 4 εβδομάδες μετά...
Κι εγω το ιδιο.

Ασε που παρατηρησα οτι με οτιδηποτε αλλο ιδρωνει αρκετα.

Ζιπουνακι, βαμβακερο φορμακι και σεντονι με κουβερτα αλλα τα βαζω ετσι, ωστε να μην μπορει να τα πεταξει ευκολα.

Γειά σας κορίτσια εγω είμαι η Hraio !!!!:P

επικοινωνώ πρώτη φορά και είμαι αγχωμένη με πολλά θέματα!!!

Εσυ πως τα βάζεις που δεν μπορει να τα πετάξει εύκολα;

εχω δυο κοριτσάκια 11 μηνών και ειμαι τρελλαμένη:P:p:p:p

Κορίτσια πήρα υπνόσακο με ποδαράκια και μας καταβόλεψε . Ομως θέλω να πάρω και ενα μεγαλύτερο για να εναλλάζει και να το εχει και για του χρόνου . Το ΗΡΑ ξερετε να βγάζει υπνοσακους για μωρα μεγαλύτερα του ετους ? Επίσης τους ΩΜΕΓΑ απο που μπορώ να τους αγοράσω ? Μενω Καλλιθέα . Αν εχετε υποψη στις γυρω περιχες καποιο κατάστημα , παρακαλώ πείτε μου . :)

JJBjp3.png

Πήρα τελικά κι εγω υπνόσακο από το ΙΚΕΑ. Φανταστικός είναι σαν σακουλάκι από κάτω. Νόμιζα ότι θα την ενοχλεί, αλλά μια χαρα. Είχε 17 ευρω για όποια ενδιαφερεται.

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Κορίτσια πήρα υπνόσακο με ποδαράκια και μας καταβόλεψε . Ομως θέλω να πάρω και ενα μεγαλύτερο για να εναλλάζει και να το εχει και για του χρόνου . Το ΗΡΑ ξερετε να βγάζει υπνοσακους για μωρα μεγαλύτερα του ετους ? Επίσης τους ΩΜΕΓΑ απο που μπορώ να τους αγοράσω ? Μενω Καλλιθέα . Αν εχετε υποψη στις γυρω περιχες καποιο κατάστημα , παρακαλώ πείτε μου . :)

Ξέρω ότι προϊόντα Ωμέγα έχουν τα ΛΗΤΩ και τα Hondos Center (που έχουν και ρούχα).

Επίσης τα ΛΗΤΩ έχουν και μια άλλη μαρκα ελληνική (ΝΟΝΑ) η οποία είναι καλή, την πήρα γιστί είχαν τελειώσει οι υπνόσακοι Ωμέγα.

Ξέρω ότι προϊόντα Ωμέγα έχουν τα ΛΗΤΩ και τα Hondos Center (που έχουν και ρούχα).

Επίσης τα ΛΗΤΩ έχουν και μια άλλη μαρκα ελληνική (ΝΟΝΑ) η οποία είναι καλή, την πήρα γιστί είχαν τελειώσει οι υπνόσακοι Ωμέγα.

Σε ευχαριστώ . :)

JJBjp3.png

Κλειώ πήρα από το Λητώ υπνόσακκο με αποσπώμενα μανίκια και αποσπώμενα πατουσάκια (που σου δίνει πολλές εναλλακτικές ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου και γενικότερα. Τον χρησιμοποίησα πολύ πέρσι και τελικά πήρα τον ίδιο μεγαλύτερο και για φέτος. Βαμβακερός εννοείται. Γύρω στα τριάντα ευρώ. Δυστυχώς έχει μόνο ένα σχέδιο αλλά είναι τόσο πρακτικός που καθόλου δε με νοιάζει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...