Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Kαλησπέρα!!!

Σήμερα μου απάντησαν από την Υπηρεσία μου για το 2ο 9μηνο αλλά βλακείες μου γράφουν στην απάντηση. Είμαι σε Δήμο και ζήτησαν απάντηση από την Περιφέρεια και εκείνοι τους απάντησαν ότι "δεν διαθέτουν νομικό σύμβουλο και δεν παρέχετε η από μέρους τους δυνατότητα παροχή νομικής συμβουλής" και ακριβώς το ίδιο μου γράφουν και αυτοί στην απόφαση. ότι μου δίνουν το 1ο 9μηνο από 9-8-2010 έως 8-5-2010 και για το 2ο απαντούν αυτό που γράφω πιο πάνω.

Άρα προχωράω τώρα σε ακύρωση.

Στο Εφετείο Πειραιά είμαστε εμείς. Ο Δικηγόρος μου θα κάνει και της γυναίκας του ταυτόχρονα με την δική μου και θα δούμε τι θα πετύχουμε. Αν βρείτε τις Αποφάσεις σας Παρακαλώ στείλτε και σε μένα μνμ να σας δώσω mail να μου τις στείλετε ή Δ/νση.

Καλή επιτυχία σε όλες μας.

lRZRp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η δική μου υπόθεση καθώς και άλλες 3 θα δικαστούν εάν όλα πάνε καλά και δεν πέσουμε σε καμία απεργία στις 22 Μαίου 2011 στην Κέρκυρα το πρόβλημά μου είναι ότι κανονικά πρέπει να παρουσθατώ στο σχολέιο 1 Μαρτίου και δυστηχώς δεν υπάρχει περιπτωση για διάφορους λόγους. Την ανευ αποδοχών την έχω εξαντλήσει καμία καλή ιδέα για μην παραιτηθώ πριν την εκδίκαση και χάσω και τα 700 που έχω δώσει ήδη στην δικηγόρο??

... Την ανευ αποδοχών την έχω εξαντλήσει ...

Όταν λες την έχεις εξαντλήσει εννοείς τα 2 χρόνια που λέει ο δημοσιοϋπαλληλικός; Ή σε σας ισχύουν άλλες διατάξεις;

στη δικια μου υπηρεσια πηρε μια συναδελφος 5 χρονια

δεν μπορεις να παρεις περισσοτερο απο 2 χρονια?

για μπες στο http://www.metataxeis.gr και κανε μια ερωτηση

θα σου απαντησουν αμεσως!!

επισης αν δεν γινεται σκεφτηκα να προσπαθησεις να παρεις εκπαιδευτικη αδεια

για καποιο λογο.

Τα δύο χρόνια δυστηχώς τελειώνουν , ναι αυτά που ισχίουν για όλουσ τους δημόσιους υπαλλήλους...τα έφαγα όλα:P όσο για την εκπαιδευτική το σκέφτηκα αλλά σιγά μην μου δώσουν έχοντας να πατησώ το πόδι μου σε αίθουσα τόσοοοοοο καιρό. θα γράψω σε αυτό το mail κάτι άλλο μπορεί να υπάρχει εκτός της ανναρωτικής που δεν θα ήθελα να μπώ σε αυτή την διαδικασία.

new_mummy μπορείς να ρωτήσεις σε παρακαλώ την συνέδελφό σου πως τα κατάφερε και να μου στείλεις πμ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ

Διαφημίσεις

Τα δύο χρόνια δυστηχώς τελειώνουν , ναι αυτά που ισχίουν για όλουσ τους δημόσιους υπαλλήλους...τα έφαγα όλα:P όσο για την εκπαιδευτική το σκέφτηκα αλλά σιγά μην μου δώσουν έχοντας να πατησώ το πόδι μου σε αίθουσα τόσοοοοοο καιρό. θα γράψω σε αυτό το mail κάτι άλλο μπορεί να υπάρχει εκτός της ανναρωτικής που δεν θα ήθελα να μπώ σε αυτή την διαδικασία.

new_mummy μπορείς να ρωτήσεις σε παρακαλώ την συνέδελφό σου πως τα κατάφερε και να μου στείλεις πμ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ

Twinmama, δυστυχώς τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ με τις εκπαιδευτικές στους εκπαιδευτικούς. Πρέπει πλεόν να είσαι υπότροφος του ΙΚΥ για να σου δώσουν.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι δυνατο να πας καθόλου στο σχολείο ή ότι η οργανική σου είναι μακριά οπότε δεν μπορείς να πας; Μήπως μπορείς να συζητήσεις το ενδεχόμενο απόσπασης; Νομίζω ότι για εξαιρετικούς λόγους μπορεί να σε αφήσουν να κάνεις αίτηση.

JhX4p3.png

κοπελα μου ειμαι τσακωμενη τοσο πολυ με τηνυπηρεσια μου που ειναι αδυνατον να ρωτησω πως το εκανε.

συγνωμη...

παντως απο οτι θυμαμαι κατι επαιζε με την δουλεια του αντρα της και απο εκει καπως το δικαιολογησε

ευχαριστω πολύ την new_mummy... με έσωσε απο παραίτηση μάλλον...έγραψα στο σαιτ που μου είπε και μάλλον βρήκα τρόπο... έχω στείλει τον νόμο στην δικηγόρο και περιμένω επιβεβαίωση

Κι εγώ το ίδιο θα ήθελα.

Μήπως ξέρει κανένας; Εσείς αίτηση ακύρωσης κάνατε ενάντια στην δευτεροβάθμια που ανήκετε ή ενάντια στο υπουργείο.

Αν ναι στη δευτεροβάθμια τί γίνεται σε περίπτωση μετάθεσης.

Ο δικηγόρος με έβαλε να κάνω αίτηση θεραπείας στο υπουργείο αλλά η απάντηση αργεί και φοβάμαι μην χάσω τις προθεσμίες.

Σαν παρακαλώ αν ξέρετε κάτι ενημερώστε με.

Ευχαριστώ.

Frosobal, τελικά τι έγινε; 'Εστειλα κι εγώ την αίτηση σήμερα και θα περιμένω απάντηση. Χρειάζεται τελικά αίτηση θεραπείας;

Διαφημίσεις

Frosobal, τελικά τι έγινε; 'Εστειλα κι εγώ την αίτηση σήμερα και θα περιμένω απάντηση. Χρειάζεται τελικά αίτηση θεραπείας;

Το υπουργείο δεν απάντησε γιατί απάντησε ήδη μου είπαν ο εκπρόσωπος τους, δηλ. ο προϊστάμενος του γραφείου που ανήκω.

Έκανε ο δικηγόρος μου την αίτηση ακύρωσης και τώρα περιμένω.

Προσωπική μου γνώμη μην περιμένεις τις προθεσμίες. Κινήσου όσο πιο γρήγορα μπορείς γιατί αργούν πολύ τα δικαστήρια.

1184/2009 Διοικ. Εφ. Θεσ. (διαφορετικές ηλικίες)

146/2010 Διοικ. Εφ. Ιωαν.

199/2010, Διοικ. Εφ. Ιωαν.

200/2010 Διοικ. Εφ. Ιωαν.

Μηπως εχει κανεις τις παραπανω αποφασεις?

Το υπουργείο δεν απάντησε γιατί απάντησε ήδη μου είπαν ο εκπρόσωπος τους, δηλ. ο προϊστάμενος του γραφείου που ανήκω.

Έκανε ο δικηγόρος μου την αίτηση ακύρωσης και τώρα περιμένω.

Προσωπική μου γνώμη μην περιμένεις τις προθεσμίες. Κινήσου όσο πιο γρήγορα μπορείς γιατί αργούν πολύ τα δικαστήρια.

Ευχαριστώ frosobal. Θα κινηθώ όσο πιο γρήγορα μπορώ. Εσένα σου ήρθε αρνητική απάντηση από το γραφείο;

... 1184/2009 Διοικ. Εφ. Θεσ. (διαφορετικές ηλικίες)

....

Μηπως εχει κανεις τις παραπανω αποφασεις?

Την 1184/2009 δοκίμασε να την κατεβάσεις από εδώ (με κάθε επιφύλαξη για την ασφάλεια του site) http://www.4shared.com/document/EtKnfRAV/apofasi_agathidis_optim.html?cau2=403tNull

Διαφημίσεις

καλησπερα

ρωτησα την υπηρεσια μου ποτε θα μου δωσουν απαντηση γραπτως και μου ειπαν οτι τους ειρωνευομαι και να προσεχω πως μιλαω

μετα τους ειπα οτι ο νομος λεει οτι αφου πρωτοκολλησω κατι οφειλουν να μου απαντησουν σε τρεις εργασιμες μερες και αν οχι τοτε σε 60 μερες κανω τα νομιμα και λενε δεν ξερουμε τι λεει ο νομος

λεω τοτε οκ πειτε μου αν ειναι να ετοιμαζω το εξωδικο

και λενε οκ την αλλη εβδοδα αν σκεφτουμε κατι να γραψουμε θα σου απαντησουμε.

εγω νιωθω πολυ αδικημενη με ολα αυτα που συμβαινουν στους δημοσιους υπαλληλους γιατι η δουλεια μου ουτε καθιστικη ειναι αλλα ουτε αμοιβομαι και οπως θα επρεπε αλλα να μην εφτανε αυτο μας κοβουν και χρηματα και ουτε αδειες που μας αναλογουν τις παιρνουμε ανετα αλλα πληρωνουμε δικηγορους, αλλα με αυτη τη συμπεριφορα δημοσιων υπαλληλων ε τι να πω δεν νομιζετε και εσεις οτι το αξιζουμε>???

Γειά σας κορίτσια, εγώ έκανα τελικά αίτηση ακυρώσεως στα διοικ. δικαστήρια Θεσ/νικης στις αρχές Οκτωβρίου και η υπόθεσή μου θα εκδικαστεί το Μάρτιο. Το Γενάρη πάω για δουλειά και ευελπιστώ τον Ιούνιο να πάρω το 2ο εννιάμηνο (εκτός απροόπτου...).

Αν μπορούμε όλοι, καλό θα είναι, να ενημερώνουμε το forum για τις εξελίξεις που μαθαίνουμε για να βοηθιώμαστε μεταξύ μας.

Καλή επιτυχία σε όλους!

καλησπερα

ρωτησα την υπηρεσια μου ποτε θα μου δωσουν απαντηση γραπτως και μου ειπαν οτι τους ειρωνευομαι και να προσεχω πως μιλαω

μετα τους ειπα οτι ο νομος λεει οτι αφου πρωτοκολλησω κατι οφειλουν να μου απαντησουν σε τρεις εργασιμες μερες και αν οχι τοτε σε 60 μερες κανω τα νομιμα και λενε δεν ξερουμε τι λεει ο νομος

λεω τοτε οκ πειτε μου αν ειναι να ετοιμαζω το εξωδικο

και λενε οκ την αλλη εβδοδα αν σκεφτουμε κατι να γραψουμε θα σου απαντησουμε.

εγω νιωθω πολυ αδικημενη με ολα αυτα που συμβαινουν στους δημοσιους υπαλληλους γιατι η δουλεια μου ουτε καθιστικη ειναι αλλα ουτε αμοιβομαι και οπως θα επρεπε αλλα να μην εφτανε αυτο μας κοβουν και χρηματα και ουτε αδειες που μας αναλογουν τις παιρνουμε ανετα αλλα πληρωνουμε δικηγορους, αλλα με αυτη τη συμπεριφορα δημοσιων υπαλληλων ε τι να πω δεν νομιζετε και εσεις οτι το αξιζουμε>???

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Αίτηση ακυρώσεως πρέπει να υποβάλεις ΕΝΤΟΣ 60 (ημερολογιακών!!!) ημερών. Όχι στις 60 μέρες ή μετά από 60 μέρες!

Όσο για την ειρωνία, να κάνεις παράπονα στον προϊστάμενό τους, αν χρειάζεται και εγγράφως!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δηλ.η υπηρεσια πρεπει να απαντησει γραπτως σε λιγοτερο απο 60 ημερες?

Εαν βλεπουμε οτι δεν απαντα και ενω πλησιαζουν οι 60 μερες τι κανουμε?

Τι ειναι αυτη η αιτηση ακυρωσης? ειναι η προσφυγη στο δικαστηριο για να ακυρωσουμε την αρνητικη απαντηση?

alcyon, μπορεις να με διαφωτισεις λιγο?

ευχαριστω!

Και αλλη μια ερωτηση:

Ο δικηγορος μας πρεπει να εργαζεται στην πολη οπου ειναι το Διοικητικο Εφετειο, οπου υπαγεται η υπηρεσια μας?

(σας εχω ζαλισει, ε?)

H υπηρεσία πρέπει να απαντήσει εντώς κάποιων ημερών (δε θυμάμαι πόσες... 10-15?? κάτι τέτοιο). Λίγες πάντως.

- Αν ΔΕΝ απαντήσουν, έχεις 60 ημέρες από την ημερομηνία κατάθεσης της αρχικής σου αίτησης.

- Αν απαντήσουν έχεις 60 ημέρες για να κινηθείς δικαστικά από την ημερομηνία που σου κοινοποιήθηκε το έγγραφο.

Προσοχή!!!

Όταν σου δώσουν το έγγραφο να κάνεις "απόδειξη παραλαβής". Ουσιαστικά υπογράφεις στο πρωτόκολλο (νομίζω) πως παρέλαβες την τάδε ημερομηνία το έγγραφο. Οι 60 ημέρες ξεκινάνε από τη στιγμή που το παρέλαβες (άσχετα με την αρχική ημερομηνία έκδοσης του εγγράφου).

π.χ. Απαντούν στην αίτησή σου στις 10-10-10 (ημ/νια εγγράφου). Εσύ ειδοποιείσαι για αυτό στις 30-10-10. Κάνεις τότε απόδειξη παραλαβής για την ημερομηνία αυτή (30-10-10). Και οι 60 μέρες ξεκινούν από την τελευταία.

Αίτηση ακυρώσεως είναι αυτό που κάνεις μέσω του δικηγόρου σου για να προσβάλεις μια διοικητική απόφαση.

Ο δικηγόρος πρέπει να είναι από την πόλη που θα κατατεθεί η αίτηση ακυρώσεως και φυσικά εκεί θα εκδικαστεί η υπόθεση.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Συμπληρωματικά σε αυτά που είπε η alcyon να παραθέσω ένα κομμάτι από τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/1999-ΦΕΚ Α' 45) (http://www.ministryofjustice.gr/site/Default.aspx?alias=www.ministryofjustice.gr/site/kodikes)

Άρθρο 4 Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση

"1. α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματα τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών, εφόσον από ειδικές διατάξεις δεν προβλέπονται μικρότερες προθεσμίες. Η προθεσμία αρχίζει από την κατάθεση της αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία και την υποβολή ή συγκέντρωση του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών, πιστοποιητικών ή στοιχείων. Αν η αίτηση υποβληθεί σε αναρμόδια υπηρεσία, η υπηρεσία αυτή οφείλει, μέσα σε τρεις (3) ημέρες, να τη διαβιβάσει στην αρμόδια και να γνωστοποιήσειτούτο στον ενδιαφερόμενο. Στην περίπτωση αυτή η προθεσμία αρχίζει από τότε που περιήλθε η αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία. Για υποθέσεις αρμοδιότητας περισσότερων υπηρεσιών, η προθεσμία του πρώτου εδαφίου παρατείνεται κατά δέκα (10), ακόμη ημέρες. β. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού μπορεί να ορίζεται, κατά περίπτωση, διαφορετική προθεσμία για τη διεκπεραίωση υποθέσεων, εφόσον το επιβάλλουν ειδικοί λόγοι, που αναφέρονται ρητώς σ' αυτήν".

"2. Εάν κάποια υπόθεση δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, ειδικά αιτιολογημένης, η αρμόδια υπηρεσία οφείλει, εντός πέντε (5) τουλάχιστον ημερών πριν από την εκπνοή τους, να γνωστοποιήσει εγγράφωςστον αιτούντα:

α) τους λόγους της καθυστέρησης, β) τον υπάλληλο που έχει αναλάβει την υπόθεση και τον αριθμό τηλεφώνου του, για την παροχή πληροφοριών και γ) κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία".

"3. Οι υπηρεσίες απαλλάσσονται από τις κατά την παράγραφο 1 υποχρεώσεις αν το αίτημα είναι εμφανώς παράλογο, αόριστο, ακατάληπτο ή επαναλαμβάνεται κατά τρόπο καταχρηστικό".

4. Οι διοικητικές αρχές οφείλουν, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, να χορηγούν αμέσως πιστοποιητικά και βεβαιώσεις. Αν η άμεση χορήγηση τούτων δεν είναι δυνατή, αυτά αποστέλλονται ταχυδρομικώς, μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών, στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί. Η υποχρέωση αυτή δεν υφίσταται αν ο ενδιαφερόμενος, με την αίτησή του, δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ταχυδρομική αποστολή και ότι θα παραλάβει τα έγγραφα αυτά αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένον εκπρόσωπό του.**(βλ. σχόλια)

"5. Η υπηρεσία στην οποία υποβάλλεται η αίτηση χορηγεί στον ενδιαφερόμενο απόδειξη παραλαβής όπου περιλαμβάνονται ο οικείος αριθμός πρωτοκόλλου, η προθεσμία εντός της οποίας υφίσταται υποχρέωση προς διεκπεραίωση της υπόθεσης, καθώς και η επισήμανση ότι, σε περίπτωση υπέρβασης των χρονικών ορίων που καθορίζονται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου, παρέχεται δυνατότητα αποζημίωσης κατά τις ρυθμίσεις των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 5 του Ν.1 943/1991 (ΦΕΚ50 Α'), όπως ισχύει".

"6. Οι προθεσμίες των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου δεν ισχύουν για αναγνώριση απαιτήσεων κατά του Δημοσίου, εφόσον υφίσταται σχετική εκκρεμής δίκη, καθώς και για τις περιπτώσεις όπου απαιτείται εμφάνιση του ενδιαφερομένου ενώπιον συλλογικού οργάνου, και η μη προσέλευση του οφείλεται σε υποκειμενικούς ή αντικειμενικούς λόγους".

διαφωτιστε με!

παιρνω την υπηρεσια σημερα να μου πει τι απεγινε το εγγραφο και λενε οτι το εστειλαν στον νομικο συμβουλο του νοσοκομειου...και απ οαυτον δεν ξερουν ποτε θα εχουν απαντηση...

εγω τι κανω τωρα?????περιμενω και κοιμαμαι τον υπνο του δικαιου????

οι μερες περνανε! αν περασουν 60 μερες και απαντηση δεν εχω λαβει τι κανω?

Αν περάσουν 60 μέρες... δε μπορείς να κάνεις τίποτα πια. Θα είναι αργά.

Βρες ένα σχετικό δικηγόρο. Εκείνος θα σου πει ακριβώς τα χρονικά σου περιθώρια.

Από εκεί και πέρα... αυτοί μπορεί να σου λένε ό,τι θέλουν. Ειδικά στα προφορικά...... δε μπορείς να αποδείξεις τίποτα. Λαμβάνεις υπόψη ΜΟΝΟ τα γραπτά. Επομένως...κοίτα τις ημερομηνίες σου και ξεκίνα το ψάξιμο του δικηγόρου για να είναι ενημερωμένος και έτοιμος. Εκείνος θα σε καθοδηγεί. Έτσι κι αλλιώς ό,τι κι αν λέμε εμείς, η βασική δουλειά είναι δική του.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...