Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Καλησπερα σας!

Ειμαι και εγω δημοσιος υπαλληλος με διδυμα και αυτη τη στιγμη διανυω την αδεια μητροτητας για το ενα παιδι φυσικα, που ληγει τον Οκτωβριο. Μπορω απο τωρα να κανω αιτηση για το δευτερο παιδι?

Επισης, αν δεν ειναι κοπος θα ηθελα και εγω τα στοιχεια των δικηγορων σας.

Ευχαριστω πολυ!

υγ. αληθεια, αυτη η περιβοητη αποφαση του ΣτΕ τι αναμενεται να περιλαμβανει?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να την κανεις οσο πιο συντομα μπορεις γιατι ειναι μια διαδικασια που παιρνει χρονο.τωρα θα πρεπει να επιστρεψεις οκτωβρη και αν εχεις θετικο αποτελεσμα μπορει μετα απο κανα χρονο να παρεις τη δευτερη

Να ρωτήσω κάτι τα κορίτσια που έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο?

Ποια είναι περίπου η αμοιβή που παίρνουν? Αξίζει οικονομικά η ταλαιπωρία?

Απ' όσα κατάλαβα η διαδικασία πρέπει να κρατάει κανένα χρόνο...ε?

Εχω νέα!! Από 1-9-10 είμαι σε άδεια ανατροφής για το δεύτερο απ τα δίδυμά μου. Σήμερα πήρα την απάντηση μετά από αίτηση που έκανα μόλις πήρα στα χέρια μου τη δικαστική απόφαση.

anna76 αξίζει οικονομικά η ταλαιπωριά! Εμένα δε μου στοιχισε ούτε 1000 ευρω(δε θυμάμαι ακριβώς πρεπει να κοιτάξω τις αποδείξεις). Οσον αφορά για το χρόνο η όλη διαδικασιά κράτησε περίπου 10 μήνες αλλα εδώ είναι επαρχία στα δικαστήρια της Αθήνας κρατάει περισσότερο(πιο πολλες διοικητικές υποθέσεις).

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια το έχω ξαναζητήσει, αλλά δεν πήρα απάντηση δυστυχώς. Μήπως είναι εύκολο κάποια να μου στείλει με πμ τα στοιχεία δικηγόρου, ο οποίος ασχολείται με αυτή την υπόθεση? Κι εγώ εκπαιδευτικός με δίδυμα είμαι... Έληξε το 9μηνο και από 1/9 επιστρέφω στη δουλειά, αλλά θα ήθελα να διεκδικήσω κι εγώ το δεύτερο 9μηνο...

Κορίτσια το έχω ξαναζητήσει, αλλά δεν πήρα απάντηση δυστυχώς. Μήπως είναι εύκολο κάποια να μου στείλει με πμ τα στοιχεία δικηγόρου, ο οποίος ασχολείται με αυτή την υπόθεση? Κι εγώ εκπαιδευτικός με δίδυμα είμαι... Έληξε το 9μηνο και από 1/9 επιστρέφω στη δουλειά, αλλά θα ήθελα να διεκδικήσω κι εγώ το δεύτερο 9μηνο...

Κι εγώ το ίδιο θα ήθελα.

Μήπως ξέρει κανένας; Εσείς αίτηση ακύρωσης κάνατε ενάντια στην δευτεροβάθμια που ανήκετε ή ενάντια στο υπουργείο.

Αν ναι στη δευτεροβάθμια τί γίνεται σε περίπτωση μετάθεσης.

Ο δικηγόρος με έβαλε να κάνω αίτηση θεραπείας στο υπουργείο αλλά η απάντηση αργεί και φοβάμαι μην χάσω τις προθεσμίες.

Σαν παρακαλώ αν ξέρετε κάτι ενημερώστε με.

Ευχαριστώ.

Αχχχ δε τα θυμάμαι με τις ημερομηνίες...

Νομίζω μέσα σε 60 μέρες από την αρνητική απάντηση έχεις δικαίωμα να υποβάλεις την αίτηση ακυρώσεως. Η ακυρωτική διαδικασία αφορά το υπουργείο. Η κατάθεση γίνεται μέσω δικηγόρου στο διοικητικό εφετείο.

Στην περίπτωση που κάνεις αίτηση θεραπείας νομίζω αλλάζουν οι ημερομηνίες (παράταση), αλλά δεν είμαι σίγουρη.

Πρέπει να βρεις δικηγόρο που να ασχολείται με "διοικητικό εφετείο"... και εκείνος θα σε καθοδηγήσει.

Κι εγώ έκανα τότε αίτηση θεραπείας που απορρίφθηκε.

Δικηγόρο σε Αθήνα, δε γνωρίζω δυστυχώς.....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Αχχχ δε τα θυμάμαι με τις ημερομηνίες...

Νομίζω μέσα σε 60 μέρες από την αρνητική απάντηση έχεις δικαίωμα να υποβάλεις την αίτηση ακυρώσεως. Η ακυρωτική διαδικασία αφορά το υπουργείο. Η κατάθεση γίνεται μέσω δικηγόρου στο διοικητικό εφετείο.

Στην περίπτωση που κάνεις αίτηση θεραπείας νομίζω αλλάζουν οι ημερομηνίες (παράταση), αλλά δεν είμαι σίγουρη.

Πρέπει να βρεις δικηγόρο που να ασχολείται με "διοικητικό εφετείο"... και εκείνος θα σε καθοδηγήσει.

Κι εγώ έκανα τότε αίτηση θεραπείας που απορρίφθηκε.

Δικηγόρο σε Αθήνα, δε γνωρίζω δυστυχώς.....

Δηλαδή δεν θα την κα΄νει ενάντια στη δευτεροβάθμια;

Αφού εκείνη έδωσε την απόφαση.

Κατά του υπουργείου πάει.... Και η απόφαση που έχω στα χέρια μου, θα κατατεθεί αντίγραφό της στη δευτεροβάθμια μαζί με την αίτησή μου, αλλά η εντολή δίνεται στο υπουργείο...

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πολύ.

Ο δικηγόρος μου ασχολείται με αυτά αλλά τέτοια περίπτωση δεν είχε ποτέ.

Ρωτάμε πόσο καιρό εδώ να μας δώσουν στοιχεία δικηγόρων και δεν μας τα δίνουν.

Τί να πω;

Είσαι Αθήνα.... κι έτσι δεν ξέρω να βοηθήσω.

Αν επικοινωνούσες με τον κύριο Καρτσιδήμα (που ήταν αυτός που μου παρείχε τις περισσότερες λεπτομέρειες και τη βασική βοήθεια για την αρχή -τα θέματα στο φόρουμ δεν είχαν αναπτυχθεί ακόμα), νομίζω πως μπορεί να σου παράσχει μια λίστα με δικηγόρους σχετικούς με το θέμα.

Πάντως και ο δικός μου δικηγόρος δεν είχε ξανά τέτοια περίπτωση. Η πρώτη του ήμουν. Αλλά ήταν πεπειραμένος δικηγόρος σε διοικητικά εφετεία. Παλιά καραβάνα.....

Κορίτσια καλημέρα,

Να ρωτήσω κάτι. Έχετε απευθυνθεί σε οργανωμένο γραφείο δικηγόρων που αναλαμβάνει ομαδικές υποθέσεις, τύπου ΕΚΠΟΙΖΩ, Συνήγορο Πολίτη?

frosaki θα σου στειλω με πμ τα στοιχεια του δικηγόρου μου στην Αθήνα

Αν ειχες της καλοσυνη, θα μπορουσες να τα στειλεις και σε μενα τα στοιχεια του δικηγορου αου?

Σε ευχαριστω πολυ.

Διαφημίσεις

Κορίτσια ούτε εγώ είμαι Αθήνα. Μένω Γιάννενα και η υπόθεσή μου εκδικάστικε στο διοικητικό εφετείο Ιωαννίνων από δικηγόρο εδώ στα γιάννενα αν καμία θέλει στοιχεία για εδω ευχαρίστως ας μου στείλει μήνυμα. Επίσης έχω να πω και να συμφωνίσω με την alcyon οτι ούτε και η δικία μου δικηγόρος είχε πείρα σε τέτοιες υποθέσεις απλά το χειρίστηκε σωστά νομίζω!!!

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

O δικηγορος μου ειπε να κάνω αίτηση θεραπείας στο Υπουργείο έτσι ώστε σε περίπτωση μετάθεσης να ισχύει η απόφαση και για να εκδικαστεί στην Αθ'ηνα.

Ξέρει κανείς κάτι σχετικο;

frosobal εμαθες τι είναι τελικα αυτο; γιατι κι εγω εν τω μεταξυ θα κανω αιτηση για μεταθεση

Κορίτσια καλημέρα,

Να ρωτήσω κάτι. Έχετε απευθυνθεί σε οργανωμένο γραφείο δικηγόρων που αναλαμβάνει ομαδικές υποθέσεις, τύπου ΕΚΠΟΙΖΩ, Συνήγορο Πολίτη?

Ναι. Αλλά δεν είναι αρκετό.... (τουλάχιστον προς το παρόν).

(Συνήγορος του Πολίτη).

Δε μου δινουν τετραμηνο γιατι λεει ιχσυει μονο αν εχεις και αλλο παιδι. Ξερετε κατι;

Τετράμηνο? Για εξήγησέ μας λιγάκι.... για ποιο τετράμηνο λες?

Το τετράμηνο το παίρνει όποιος έχει δίδυμα. Είναι ΓΙΑ τα δίδυμα, ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας. Ψάξε λίγο το σχετικό νόμο...

Το τετράμηνο το παίρνει όποιος έχει δίδυμα. Είναι ΓΙΑ τα δίδυμα, ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας. Ψάξε λίγο το σχετικό νόμο...[/Q

Τον εχω ψαξει και τους τον αναφερω αλλα αυτοι φαίνεται να τον αγνοουν. Δεν ξερουν καν οτι υπαρχει. Μου ειπαν οτι ρωτησαν και στο υπουργειο και τους ειπαν οτι πρεπει να παρω τριμηνη αδεια. Πηρα τηλεφωνο στο υπουργειο αλλα δε το σηκωσαν. Θα παρω και αυριο και βλεπουμε.

Μη χάνεις το χρόνο σου με τηλέφωνα.

Βρες το νόμο, και επισύναψέ τον στην αίτησή σου. (Αν θες υπογράμμισε με μαρκαδόρο το σχετικό σημείο).

Πάρε και το σχετικό τηλέφωνο στο υπουργείο και άστους μετά να βγάλουν άκρη.

Αν δουν ΦΕΚ.. δε μπορούν να κάνουν διαφορετικά!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ!!!

ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ !!! Ειδικά από υπηρεσία!!!

Οι υπηρεσίες έχουν ώρες - ώρες μια τάση να "ξεχνούν" ό,τι "δεν τους συμφέρει"....... Μην τους αφήνεις να "ροκανίζουν" το χρόνο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...