Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΙΚΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 180
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι εχω βιβλιαριο σε ισχυ εως τον 3/12 και απο το ικα μου ειπαν οτι εφοσον εχω περιπου 2800 ενσημα συνολο μεχρι πριν τον οαεδ θα εχω σε ισχυ το βιβλιαριο κ ολο το 2012!

Τωρα διαβασα κ για το επιδομα καισαρικης..

Τι ειναι αυτο το επιδομα καισαρικης?Επιπλεον χρηματα αν κανεις καισαρικη?

img

Κοριτσια καλημερα μπορειτε να με βοηθησετε στο εξης?μπορειτε να μου πειτε τι δικαιουμαι απο τον εργοδοτη οταν σταματησω 2μηνες πριν τον τοκετο και τι απο το ΙΚΑ???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα!!!σε λιγες μερες ξεκιναει η αδεια κυοφοριας. εχω τα απαιτουμενα ενσημα απο εργασια το 2009 και 2011.με ποιο μισθο θα υπολογισω τα χρηματα που δικαιουμαι απο το ικα εφοσον το 2010 δεν εργαζομουν και δεδομενου οτι τα χρηματα υπολογιζονται απο το μισθο του δεκεμβριου 2010?

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια εδω και 1 1/5 χρονο δουλεύω 4ωρη σε πολυεθνικη εταιρία σας παρακαλω μπορείτε να μου πειτε τι επιδοματα δικαιούμαι και ποσα περιπου χρήματα; την παρασκευη 03/07 αρχιζει η αδεια μου 56 ημερες πριν δηλαδη. ευχαριστω

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια εδω και 1 1/5 χρονο δουλεύω 4ωρη σε πολυεθνικη εταιρία σας παρακαλω μπορείτε να μου πειτε τι επιδοματα δικαιούμαι και ποσα περιπου χρήματα; την παρασκευη 03/07 αρχιζει η αδεια μου 56 ημερες πριν δηλαδη. ευχαριστω

3 επιδοματα

κυοφοριας-λοχειας-τοκετου

τα χρηματα δεν ειναι στανταρ(εκτος του τοκετου),πανε με βαση τα μικτα σου.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Παιδια τα φωτα σας παρακαλω!!!!

Ειμαι εγκυος στο 2ο παιδι το πρωτο πηρα επιδομα απο τεβε κ τωρα εχω ικα κ δεν ξερω γρι τι δικαιωμαι κ τι οχι.

Τα 200 ενσημα τα συμπληρνω μεσα ιουλιου αν δεν κανω λαθος.ΠΗΤ 11/1/12

αν κ θα γενησω παλι με καισαρικη στις 27/12/11.

Ο μικτος μου μισθος ειναι 497,02 διοτι ειμαι μερικη απασχοληση.Μπορει καποιος να μου πει ποσα θα παιρνω οταν θα βγω αναρωτικη κ ποσο θα ειναι τα επιδοματα τοκετου, λοχεια κ του οαεδ????στο 6μηνο ποσα θα παιρνω τον μηνα???

αυτο που εγραψε καποιος για επιδομα καισαρικης τι ειναι????

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας...

H3Otp3.pngfxwfyd91vycpqaes.png

• 4 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ Κ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ,ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Κ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ ΜΑΜΑ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΣΗΜΩΝ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΜΑ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 200ΕΝΣΗΜΑ?ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΜΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ?Η ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ?

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ Τ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...

mEJOp2.png?EXgmmHz9

iFIZp2.png?LvwxVqRG

• 2 months later...
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ Κ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ,ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Κ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ ΜΑΜΑ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΣΗΜΩΝ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΜΑ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 200ΕΝΣΗΜΑ?ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΜΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ?Η ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ?

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ Τ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...

Γεια σου κοπέλα μου.Σου απαντάω λίγο αργά βέβαια αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ που λένε...

Λοιπόν, Για να μάθεις αν έχεις συμπληρώσει τα 200 ένσημα, θα πας στο ΙΚΑ της περιοχής σου και θα πάρεις μια συγκεντρωτική ενσήμων από τότε που ξεκίνησες να πρωτοδουλεύεις.Θα την πας στις παροχές και θα τους την δίξεις και θα τους ρωτήσεις αν έχεις 200 ένσημα και αν δικαιείσαι το επίδομα.

Τα ένσημα δεν έχει σημασία αν είναι από τον ίδιο ή άλλον εργοδότη, αρκεί να είναι το λιγότερο 200!!!

Με το καλό το μπεμπάκι σου εύχομαι!!!

:P

Διαφημίσεις

Γεια σου κοπέλα μου.Σου απαντάω λίγο αργά βέβαια αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ που λένε...

Λοιπόν, Για να μάθεις αν έχεις συμπληρώσει τα 200 ένσημα, θα πας στο ΙΚΑ της περιοχής σου και θα πάρεις μια συγκεντρωτική ενσήμων από τότε που ξεκίνησες να πρωτοδουλεύεις.Θα την πας στις παροχές και θα τους την δίξεις και θα τους ρωτήσεις αν έχεις 200 ένσημα και αν δικαιείσαι το επίδομα.

Τα ένσημα δεν έχει σημασία αν είναι από τον ίδιο ή άλλον εργοδότη, αρκεί να είναι το λιγότερο 200!!!

Με το καλό το μπεμπάκι σου εύχομαι!!!

Και πρέπει όμως αυτά τα 200 ένσημα να είναι σε ένα διάστημα 2 ετών από την ΠΗΤ σου. Όχι όποτε να'ναι!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Καλησπερα.

Ονομαζομαι Χρυσα και εχω ηδη μπει στο μηνα μου για να γεννησω.

Πριν λιγες μερες μου ηρθε ειδοποιηση απο το ΙΚΑ ωστε να πληρωθω 1020? ως επιδομα κυοφοριας(56 ημερες πριν τη γεννα)

εργαζομαι στον ιδιωτικο τομεα τα τελευταια δεκα χρονια. Θελω να ρωτησω τα εξης:

1)εκτος των 1020? που θα μου δωσει το ΙΚΑ πριν γεννησω θα παρω αλλα χρηματα απο την εταιρεια που δουλευα? στη δουλεια μου επαιρνα 750?το μηνα. δηλαδη συνολικα για τις 56 ημερες επρεπε να παρω κοντα στα 1400?. Τη διαφορα αναμεσα απο τα 1020 του ΙΚΑ και τα 1400 = 380? απο τη δουλεια μου θα την παρω ή οχι?και αν ναι απο που θα τα παρω?

2)θα πρεπει να παω να γραφτω στον οαεδ? και αν ναι ποτε πρεπει να παω?

3)μετα τη γεννα τι επιδοματα θα πρεπει να εχω στο νου μου οτι πρεπει να παρω?

4)μαζι με το επιδομα λοχεια, θα παρω και το βοηθημα τοκετου και αν οχι ποτε το παιρνω αυτο?

5)Αν γεννησω με καισαρικη (που δεν το ευχομαι αλλα λεμε αν) θα παρω εξτρα επιδομα?

6)Δωρο Χριστουγεννων απο ποιους φορεις θα παρω?

Συγνωμη αν σας κουρασα με τις ερωτησεις μου και ελπιζω να μου απαντησετε

Σας ευχαριστω

Καλησπερα.

Ονομαζομαι Χρυσα και εχω ηδη μπει στο μηνα μου για να γεννησω.

Πριν λιγες μερες μου ηρθε ειδοποιηση απο το ΙΚΑ ωστε να πληρωθω 1020? ως επιδομα κυοφοριας(56 ημερες πριν τη γεννα)

εργαζομαι στον ιδιωτικο τομεα τα τελευταια δεκα χρονια. Θελω να ρωτησω τα εξης:

1)εκτος των 1020? που θα μου δωσει το ΙΚΑ πριν γεννησω θα παρω αλλα χρηματα απο την εταιρεια που δουλευα? στη δουλεια μου επαιρνα 750?το μηνα. δηλαδη συνολικα για τις 56 ημερες επρεπε να παρω κοντα στα 1400?. Τη διαφορα αναμεσα απο τα 1020 του ΙΚΑ και τα 1400 = 380? απο τη δουλεια μου θα την παρω ή οχι?και αν ναι απο που θα τα παρω?

2)θα πρεπει να παω να γραφτω στον οαεδ? και αν ναι ποτε πρεπει να παω?

3)μετα τη γεννα τι επιδοματα θα πρεπει να εχω στο νου μου οτι πρεπει να παρω?

4)μαζι με το επιδομα λοχεια, θα παρω και το βοηθημα τοκετου και αν οχι ποτε το παιρνω αυτο?

5)Αν γεννησω με καισαρικη (που δεν το ευχομαι αλλα λεμε αν) θα παρω εξτρα επιδομα?

6)Δωρο Χριστουγεννων απο ποιους φορεις θα παρω?

Συγνωμη αν σας κουρασα με τις ερωτησεις μου και ελπιζω να μου απαντησετε

Σας ευχαριστω

1.χρηματα θα παρεις απο την δουλεια σου μονο σε περιπτωση που δεν εχεις παρει αναρρωτικη κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης.εαν εχεις παρει αναρρωτικη δεν δικαιουσαι κατι απο τον εργοδοτη.

2.στον οαεδ δεν χρειαζεται να πας ακομα.

3 και 4.μετα την γεννα θα παρεις 2 επιδοματα,τοκετου και λοχειας.

5.εαν γεννησεις με καισαρικη σε ιδιωτικο μαιευτηριο ναι δικαιουσαι επιδομα καισαρικης το οποιο ειναι περιπου 300 ευρω.εαν γεννησεις σε δημοσιο νοσοκομειο δεν το παιρνεις.

6.δωρο θα παρεις απο τον εργοδοτη σου και εαν εχεις παρει αναρρωτικη απο το ικα θα παρεις δωρο και απο αυτους.

να σου συμπληρωσω κατι πανω στο 1 ερωτημα.οταν θα παρεις ολα σου τα επιδοματα απο το ικα,θα σου δωσουν ενα χαρτι που θα γραφει ποσα χρηματα σου εδωσαν γι"αυτες τις 119 μερες.με αυτο το χαρτι και καποια αλλα δικαιολογητικα θα πας στον οαεδ να κανεις τα χαρτια σου για το "συμπληρωματικο επιδομα μητροτητας".αυτα τα χρηματα του οαεδ ειναι που θα σου συμπληρωσουν τους μισθους για τις 119 μερες.δηλαδη εαν για 4 μηνες ο μισθος σου θα ηταν 4.000 ευρω. θα πρεπει δηλαδη το επιδομα κυοφοριας-λοχειας-οαεδ να φτασουν τα 4.000 ευρω.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

1.χρηματα θα παρεις απο την δουλεια σου μονο σε περιπτωση που δεν εχεις παρει αναρρωτικη κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης.εαν εχεις παρει αναρρωτικη δεν δικαιουσαι κατι απο τον εργοδοτη.

Αυτό το άκουσα πρόσφατα και από αλλού αλλά δεν νομίζω ότι σε εμάς το κάνουνε..Μήπως είναι στην ευχέρεια του εργοδότη?:confused::confused::rolleyes::rolleyes:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Αυτό το άκουσα πρόσφατα και από αλλού αλλά δεν νομίζω ότι σε εμάς το κάνουνε..Μήπως είναι στην ευχέρεια του εργοδότη?:confused::confused::rolleyes::rolleyes:

οχι δεν το νομιζω οτι ειναι στην ευχερεια του εργοδοτη,εαν παρεις τηλεφωνο στο ικα το ιδιο θα σου πουνε.εαν φυσικα πεσεις σε ενημερωμενο υπαλληλο.:rolleyes:εμας παντως η εταιρεια μας το κανει.....

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Και πότε στο πληρώνουν?Και αν δεν στο πληρώσουν?Υπάρχει κάπου γραμμένο αυτό σαν νόμος ή κάτι?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

sofaki απ' ότι βλέπω είσαι γνώστης - μπορείς σε παρακαλώ να μου υπολογίσεις τα εξής : το 2010 είχα τους 9 πρώτους μήνες καθαρά 1110, μετά για 6 μήνες 875 καθαρά, και από τον φετινό μάρτιο 1000 καθαρά - πως πάει ο υπολγισμός για ΠΗΤ 6.1.12 όσον αφορά τα επιδόματα, τώρα ειδκά με την μείωση του επιδόματος τοκετού?

μήπως ξέρεις και για τις νέες ταρίφες στα ΔΗΜΟΣΙΑ νοσοκομεία? έμαθα σήμερα πως χρεώνουν πλέον 8 κατοστάρικα περίπου για ΦΤ και 1,5 χιλιάρικο για καισαρική, σύμφωνα με γιατρό του Παπαγεωργίου - τί άλλο θα αντέξουμε οι επίτοκες με άνεργο πια άντρα, και ένα κάρο χαράτσια... σε βομβαρδίζουμε απ' ότι βλέπω, αλλά την τελευταία φορά που πήγα στο ΙΚΑ Ιωνίας τα είδα όλα, εκτός από εξυπηρέτηση...

ευχαριστώ

s-age.png

sofaki απ' ότι βλέπω είσαι γνώστης - μπορείς σε παρακαλώ να μου υπολογίσεις τα εξής : το 2010 είχα τους 9 πρώτους μήνες καθαρά 1110, μετά για 6 μήνες 875 καθαρά, και από τον φετινό μάρτιο 1000 καθαρά - πως πάει ο υπολγισμός για ΠΗΤ 6.1.12 όσον αφορά τα επιδόματα, τώρα ειδκά με την μείωση του επιδόματος τοκετού?

ευχαριστώ

Όταν είχα πάρει εγώ και είχα ρωτήσει στο ΙΚΑ μου είπαν πως τα επιδόματα βγαίνουν με βάση τον μισθό σου τον περασμένο Δεκέμβριο. Ότι έπαιρνες δηλ. τον Δεκ. του 2010 με βάση εκείνο θα υπολογιστεί..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

αχ ρε oneiraki, μετά την μείωση του επιδόματος, το νέο οτι τώρα πια πληρώνεις πολλά και στα δημόσια νοσοκομεία, τώρα και ο υπολογισμός βάση του χειροτερου μισθού που είχα τα τελευταία 5 χρόνια... dmt!

s-age.png

Καλημερα κ απο μενα

Εγω πηρα προχθες στο Παπαγεωργιου κ ρωτησα για την πληρωμη κ μου ειπαν οτι ακομι δεν εχουν καποια ενημερωση αλλα κατα πασα πιθανοτητα ο φυσιολογικος τοκετος που ηταν στα 400 ευρω θα ανεβει κατα πολυ κ η καισαρικη που ηταν δωρεαν λογο το οτι θεωρηται χειρουργειο θα παει τα 800 μεσω ικα μιλαμε παντα ετσι να μην γινει καμια παρεξηγηση

H3Otp3.pngfxwfyd91vycpqaes.png

Κορίτσια καλησπέρα,

Χρειάζομαι και εγώ τα φώτα σας!

Ξέρει, μήπως καμία αν αλλάζουν (μειώνονται) τα επιδόματα κυοφορείας-λοχείας-τοκετού από το ΙΚΑ αν είσαι σε όλη την εγκυμοσύνη με επαπειλούμενη άδεια? Είμαι στον 4ο μήνα και προς το παρόν τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσω να επιστρέψω (και πότε) στην εργασία μου. Η ΠΗΤ είναι 11/04/12.

Ευχαριστώ!

line_line_typew3_beg_d_typew9_time_1154145600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

δεν το εχω ξανακουσει αυτο που λες..ειτε εισαι σε αναρρωτικη ειτε οχι εχω την εντυπωση οτι τα επιδοματα δεν αλλαζουν..οτι ειναι να παρεις το παιρνεις εκτος κ αν τα κοψουν...ελπιζω να μην γινει κατι τετοιο γιατι κ εγω τρεμωωωω

Xc60p3.png ghL0p3.png

Mariazeta μου, ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Ρώτησα και στο ΙΚΑ και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν! Αν είναι δυνατόν.

Πιστεύω οτι είμαστε πολλές που τρέμουμε γιατί δεν ξέρουμε τι μας περιμένει! Μόλις πριν από λίγο έμαθα και από το λογιστήριο της εταιρίας μας οτι φέτος δεν θα πάρουμε και δώρο Χριστουγέννων (λόγω αναδρομικών για το αφορολόγητο που έπεσε στις 5000 €) και είμαι στις μάυρες μου.:cry:

line_line_typew3_beg_d_typew9_time_1154145600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...