Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΙΚΑ

Recommended Posts

εμενα μου ειπαν οτι αφου συμπληρωσω τα 200 ενσημα δικαιουμε ακομα και αν δεν δουλευω αλλα δεν ξερω ποσα και πως τα υπολογιζω. μηπως γνωριζει κανεις? μαλλον εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα απο τα 2 τελευταια χρονια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 180
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στο χαρτι που εχω παρει απο το ικα στις αποδοχες μου λεει για 10/2009 που ειχα τελευταια φορα ενσημα απο δουλεια για 25 ημερες απασχολησης 903.67(μαλλον αυτα ειναι τα μικτα μου) και απο κατω γραφει κατι ποσα για τον 10ο και τον 12ο του 2009 αλλα με 0 ημερες απασχολησης και αυτα δεν ξερω τι ειναι. παντως ο μισθος καθαρα που επαιρνα ηταν 700. τωρα για 15 ενσημα που θα μου βαλουνε για σεπτεβρη του 2010 δεν ξερω για τι μισθο θα ειναι γιατι θα τα πληρωσω σε μια γνωστη μου για να συμπληρωρω τα 200 που χρειαζονται.

και αν τωρα για αεπτεμβρη τα μικτα μου για τις 15 μερες ειναι λιγοτερα αλλαζει κατι? επισεις ισχυει οτι αμα βαλω το παιδι στο βιβλιαριο μου ανεβαινει το ποσο 10% ? αμα εισπραξω και το επιδομα κυησης μετα τον τοκετο ανεβαινει και εκει το ποσο η να το χανω και να το παρω καλυτερα απο πριν?

Διαφημίσεις

και αν τωρα για αεπτεμβρη τα μικτα μου για τις 15 μερες ειναι λιγοτερα αλλαζει κατι? επισεις ισχυει οτι αμα βαλω το παιδι στο βιβλιαριο μου ανεβαινει το ποσο 10% ? αμα εισπραξω και το επιδομα κυησης μετα τον τοκετο ανεβαινει και εκει το ποσο η να το χανω και να το παρω καλυτερα απο πριν?

τον τελευταιο μισθο του προηγουμενου χρονου κοιτανε.οχι τα φετινα χρηματα.ισχυει αυτο που λες για το 10%,θα υπολογισεις το λοχειας συν 10% και μονο αυτο.οχι το επιδομα τοκετου-κυοφοριας.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

ααα! και επισεις μετα το σεμπτεμβρη θα φαινομαι παλι ανεργη εχει καμια σημασια? ευχαριστω sofaki1978 αν ξερεις να απαντησεις και σε αυτα θα με καταυποχρεωσεις. ευχαριστω!!!!

ωχ γραφαμε ταυτοχρονα!!! να σε καλα ελπιζω να ειναι οντως τοσα γιατι μιας και ειμαι ανεργη και απο χτες δυστιχως και ο αντρας μου εχασε την πρωινη του δουλεια(παλι καλα που δουλευει και ενα 4ωρο το βραδυ) θα με βοηθησουν πολυ αυτα τα χρηματα!

Καλησπερα κορίτσια, θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Δουλευα ημιαπασχόληση με φουλ ενσημα) μεχρι τον περασμένο Μαιο, κ μετα προσελήφθηκα σε άλλο εργοδότη πλήρη απασχόληση. Εχω συμπληρώσει τα 200 ενσημα κ προσπαθω να υπολογισω τι ποσο διακαιούμαι. Εχω ΠΗΤ Φεβρουαριο του 2011. Με βαση ποιο ημερομισθιο θα υπολογίζω?Αυτο που είχα Δεκ 2009 ή αυτο που θα εχω Δεκ 2010?

Ldp5p3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα , θα ηθελα την βοηθεια σας σας παρακαλω πολυ..ειμαι 5, 5 μηνων εγκυος .πασχω απο συνδρομο πολυκυστικων και που ειμαι εγκυος ειναι θαυμα!!εχς πιασει δουλεια απο 16/11/2009 ειμαι σε ανναρρωτικη αδεια απο 16/6/2010 εξαιτιασ μια αποκολλησης που ειχα .θα ηθελα σας παρακαλω να μου πειτε εφοσον δεν συμπληρωνω τα ενσημα 200 που χρειαζονται για να παρω ολα τα επιδοματα απο το ικα , παιρνω μονο το βοηθημα τοκετου , αυτο που με απασχολει ειναι την εξαμηνη αδεια του οεαδ την δικαιουμαι???κοριτσια βοηθηστε με γιατι δεν ξερω τι να κανω απο την μια λεω να παω στην δουλεια και να ειμαι προσεχτικη μερι να συμπληρωσω τα 200 ενσημα και απο την αλλη λεω λα καθησω σπιτι και να εχω το κεφαλι μου ησυχο.αλλα θα μπορεσω να παρω την αδεια απο τον οαεδ μετα????

νομιζω πως δεν μπορεις να παρεις το εξαμηνο του οαεδ.αυτο που εχω ακουσει ειναι οτι για να το παρεις εκτος απο την ενεργο σχεση εργασιας θα πρεπει να εχεις εισπραξει και τα επιδοματα κυοφοριας-λοχειας απο το ικα.αλλα αν ξερει καποια κοπελα κατι διαφορετικο ας μας πει.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

νομιζω πως δεν μπορεις να παρεις το εξαμηνο του οαεδ.αυτο που εχω ακουσει ειναι οτι για να το παρεις εκτος απο την ενεργο σχεση εργασιας θα πρεπει να εχεις εισπραξει και τα επιδοματα κυοφοριας-λοχειας απο το ικα.αλλα αν ξερει καποια κοπελα κατι διαφορετικο ας μας πει.

Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου γνωριζετε μηπως αν μπορω να αγορασω τα ενσημα που μου λειπουν ετσι ωστε να μην χρειαστει να επιστρεψω στην δουλεια μου καθολου?

:roll:

• 5 months later...

καλησπερα κοριτσια!εχω μπερδευτει με τα επιδοματα....βγηκα σε αδεια μητροτητας στισ 10|1 με πητ 6|3.ο βασικοσ μισθος μου ειναι 714ευρω.απο το ικα πηρα 1040 ευρω.τι δικαιουμαι απο τον εργοδοτη???????βοηθηστε με!!!!!

καλησπερα κοριτσια!εχω μπερδευτει με τα επιδοματα....βγηκα σε αδεια μητροτητας στισ 10|1 με πητ 6|3.ο βασικοσ μισθος μου ειναι 714ευρω.απο το ικα πηρα 1040 ευρω.τι δικαιουμαι απο τον εργοδοτη???????βοηθηστε με!!!!!

εχεις παρει καθολου αναρρωτικη?εαν δεν εχεις παρει θα σου δωσει και ενα ποσο ο εργοδοτης σου.αλλα δεν ξερω πως βγαινει ακριβως αυτο το ποσο.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Χρειάζομαι και εγω την βοήθεια σας.

Ο καθαρός μου μισθός είναι 912€. Ο λογιστής στο έντυπο που συμπλήρωσε για να το δώσω στο ΙΚΑ, έγραψε οτι τα καθαρά ημερομίσθια για 30 μέρες είναι 1094€ και βάση αυτού πήρα απο το ΙΚΑ το επίδομα κυοφορίας 1039,92€.

Έχει γίνει κάποιο λάθος, γιατι εγώ τα υπολόγιζα περισσότερα?

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ.ΔΗΛ. ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΥΤΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ 2ον ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ?

N2dVp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

na sas rwtisw kati kai egw an epitrepete? giati vlepw oti gnorizete..

tha geniisw ton oktovrio -xreiazomai alla 20 ensima gia na simpliroso 200 (ayta pou xreiazontai 2 xrona prin tin imerominia pou tha gennisw)

ti dikaioume na parw apo to ika? tha parw kai kati apo on oaed?

kai kati allo.....ton maio teleiwnei to tameio anergeias mou kai skopeyw na paw ksana stin douleia (epoxiaka), paizei kapoio rolo ayo sta lefa pou tha parw?.....eyxarisw prokatavolika para poly..:)

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κοριτσακια!!!

Μηπως μπορειτε να με διαφωτισετε λιγο?

Εργαζομουν για 6 συνεχομενα χρονια σε ενα εργοδοτη και 1 επιπλεον πριν σε αλλο δηλ απο 10/2002 εως 30/9/2009..

απο 20/10/09 εως 20/10/10 ημουν στο ταμειο ανεργιας

Εως τωρα ειμαι αμεσα ασφαλισμενη εως τον 3/12..

Τι δικαιουμαι απο επιδοματα??

Και ποσο ειναι τοεπιδομα τοκετου απο ικα και το επιδομα καισαρικης?

Εχω ΠΗΤ 20/7/2011

Σας ευχαριστω πολυ!!!!

Γεια σας κοριτσακια!!!

Μηπως μπορειτε να με διαφωτισετε λιγο?

Εργαζομουν για 6 συνεχομενα χρονια σε ενα εργοδοτη και 1 επιπλεον πριν σε αλλο δηλ απο 10/2002 εως 30/9/2009..

απο 20/10/09 εως 20/10/10 ημουν στο ταμειο ανεργιας

Εως τωρα ειμαι αμεσα ασφαλισμενη εως τον 3/12..

Τι δικαιουμαι απο επιδοματα??

Και ποσο ειναι τοεπιδομα τοκετου απο ικα και το επιδομα καισαρικης?

Εχω ΠΗΤ 20/7/2011

Σας ευχαριστω πολυ!!!!

για να παρεις τα επιδοματα θα πρεπει τα τελευταια 2 χρονια πριν την πητ να εχεις 200 ενσημα.δηλαδη απο 20/7/2009 μεχρι την γεννα.ετσι οπως τα γραφεις δεν τα εχεις τα 200 ενσημα,δουλεψες απο 20/7/09 μεχρι 30/9/09 και μετα δεν ξαναειχες ενσημα σωστα???

Kht7p2.png

3iVPp3.png

για να παρεις τα επιδοματα θα πρεπει τα τελευταια 2 χρονια πριν την πητ να εχεις 200 ενσημα.δηλαδη απο 20/7/2009 μεχρι την γεννα.ετσι οπως τα γραφεις δεν τα εχεις τα 200 ενσημα,δουλεψες απο 20/7/09 μεχρι 30/9/09 και μετα δεν ξαναειχες ενσημα σωστα???

Σωστα..μετα μπηκα ταμειο ανεργιας..

Ουτε το επιδομα τοκετου απο το ικα δικαιουμαι??

Σωστα..μετα μπηκα ταμειο ανεργιας..

Ουτε το επιδομα τοκετου απο το ικα δικαιουμαι??

βιβλιαριο ασθενειας εχεις?????ειναι σε ισχυ?εαν ναι νομιζω παιρνεις το επιδομα τοκετου που ειναι 991,20 ευρω.υπαρχει και αναλογο θεμα εαν θελεις να διαβασεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=25876

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Ναι εχω βιβλιαριο σε ισχυ εως τον 3/12 και απο το ικα μου ειπαν οτι εφοσον εχω περιπου 2800 ενσημα συνολο μεχρι πριν τον οαεδ θα εχω σε ισχυ το βιβλιαριο κ ολο το 2012!

Τωρα διαβασα κ για το επιδομα καισαρικης..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...