Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μέθοδος EASY- Tracy Hogg

elena36

Recommended Posts

Προσωπικα δεν αντιμετωπιζω το βiβλιο ως manual.Νομιζω οτι η συγγραφεας εχει μερικες καλες ιδεες αλλα επειδη το βιβλιο εκδοθηκε στην αμερικη οπου υπαρχει η κουλτουρα του ¨"πως να σωσετε το γαμο, την καριερα κτλ κτλ σε 20 μερες" οι οποιες απολυτες αποψεις μεσα οφειλονται καθαρα στο marketing. Σαν δευτερομαμα τωρα τα βλεπω πιο απλα τα πραγματα.Ναι χρειαζεται το παιδι καποια ρουτινα αλλα δεν μπορουμε να ειμαστε και με το ρολοι στο χερι γιατι απλα δεν γινεται. Παρακολουθουμε το παιδι μας και κανουμε οτι μας φωτισει ο Θεος αναλογως την περιπτωση.Αν κανουμε λαθος δεν ειναι και προς θανατο.Τωρα αμα δουμε οτι κατι γινεται συνηθεια που δημιουργει πραγματικο προβλημα και διαωνιζεται πραττουμε αναλογα.Αλλα οπως και να εχει οταν κανεις κινειται σε μια μεση οδο απο τα δυο χρονια και μετα ολα ειναι πολυ ομαλα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μου φαινεται οτι αυτο που εννοει το βιβλιο ειναι να σεβεσαι τους ρυθμους του παιδιου και να υπρχει μια προβλεψιμοτητα στο προγραμμα του. παντως ειναι γεγονος οτι τα παιδια χρειαζονται να εχουν σταθεροτητα στο προγραμμα τους γιατι τους δινει ασφαλεια.

Αυτό ακριβώς zouzoula, αυτή είναι η κεντρική ιδέα και είναι σωστή. Η μέθοδος της μακαρίτισσας δεν σε θέλει δέσμια του ρολογιού απλά να υπάρχει μια προοπτική και μια αλληλουχία. Υποτίθεται ότι είναι η μέση οδός μεταξύ του προγράμματος και του μη προγράμματος. Απλά πρέπει να είσαι συνεπής στην κεντρική ιδέα, όχι μία το εφαρμόζω μία όχι. Πρότασή μου που δεν το εφαρμόζω πια, μεγάλωσαν τα παιδιά, είναι να μην κοιτάς το ρολόι, αν τύχει να θέλει να κοιμηθεί πιο πριν ή να φάει κάντο, απλά αυτός ο κύκλος EASY θα είναι πιο σύντομος σε διάρκεια. Άλλωστε όπως λέει και η ίδια και πάνω που το έστρωσες περνάει σε άλλη φάση το μωρό και ξανά από την αρχή...

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Συμφωνώ μαζί σας. Και εγώ έχω καταλάβει ότι υπάρχει ελαστικότητα αλλά όχι σε όλα και εκεί είναι και η ουσία...Αν έχεις μεγάλη ελαστικότητα τότε μπορεί να καταλήξεις και στο ανεξέλεγκτο... Λοιπόν zouzoula, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές τα πας πολύ καλά... δεδομένου ότι είναι και 10 μηνών... Έχω να προτείνω τα εξής:

1) Φρόντισε να αλλάξεις τη συνήθεια της αγκαλιάς... Αυτό θέλει μεγάλη υπομονή και "πείσμα" από εσένα...Όμως σκέψου ότι είναι για το καλό του. Είναι πολύ σωστό να το παίρνεις αγκαλιά όποτε το έχει ανάγκη αλλά για τον ύπνο είναι κακή συνήθεια... Φρόντισε να έχεις μια ρουτίνα και για τα naps...Κάνε κάτι που θα του αρέσει....επίσης, στις δραστηριότητες φρόντισε ενδιάμεσα να έχει ενδιαφέροντα, ασχολήσου μαζί του....Τώρα θα μου πεις με ένα άλλο παιδί και με το χρόνο που χαλάς στα naps μαζί του πως να έχεις και χρόνο για τη δραστηριότητα....Εκτός και αν έχεις οικονόμο για το σπίτι!!!Βλέπεις? Είναι φαύλος κύκλος....

2) Αντί να το κοιμίζεις πάλι στις 7.00 και να κάνεις κύκλο EASY, γιατί δεν το πας για νυχτερινό ύπνο γύρω στις 8.00-9.00? Μπορεί έτσι να ξυπνάει κατά τις 8.οο το πρωί αλλά ο ύπνος αυτή την ώρα είναι ο καλύτερος για τα παιδιά βάσει βιολογικού ρολογιού...

Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια...

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif

Ελενα ευχαριστω για τις ιδεες. Σκεφτομαι κι εγω οτι θα μπορουσε να πηγαινει για υπνο νωριτερα.Σημερα ας πουμε ξυπνησε στις 10.30.Αυτο που δεν ξερω ειναι πως της αλλαζεις το προγραμμα? γιατι προφανως δεν την κραταω εγω ξυπνια μεχρι τις 23.00 Μηπως πρεπει σταδιακα να την ξυπναω πιο νωρις το πρωι? Τωρα με το θεμα της αγκαλιας δεν ξερω τι θα μπορουσα να κανω.Να την αφησω να κλαιει δεν θελω και ουτε ειναι σωστο απο τοσο νωρις αλλα αν δεν μπορω να χρησιμοποιησω ακομα το pu/pd δεν νομιζω οτι μπορω τωρα να κανω κτ εκτος απο το να περιμενω να παει 3,5 με 4 μηνων (τωρα ειναι 2,5).Οταν ειναι ξυπνια ασχολουμαι μαζι της, της μιλαω παιζουμε με αντικειμενα που της δειχνω και διαφορα άλλα, εξαλλου τσαντιζεται πολυ αν δεν της δινεις σημασια.

Για να την πας πιο νωρίς για ύπνο πρέπει στις 19.30 που τρώει και κάνει πάλι ένα κύκλο EASY να της δώσεις cluster feeding να την κάνεις μπάνιο, και μετά να κάνεις όλη τη γνωστή της διαδικασία και να την κοιμήσεις για βράδυ...

Όσον αφορά την αγκαλιά, πρέπει να επιμείνεις λίγο περισσότερο...Ξέρω είναι δύσκολο...Αν όχι θα την κοιμίζεις έτσι μέχρι να μεγαλώσει, εκτός και το θες....Έχω μια φίλη που το μωρό της είναι 3 και ακόμη κοιμάται στην αγκαλιά της....Καλό κουράγιο, πες μας την εξέλιξή σας...

Διαφημίσεις

σε καμια περιπτωση δεν σκοπευω να συνεχισω να την αφηνω να κοιμαται στην αγκαλια για καιρο ακομα. απλα διαβασα οτι σε touchy μωρα οπως η δικη μου το pu/pd πριν τους 3 με 4 μηνες αντενδεικνυται γιατι γινονται ακομα πιο overstimulated οποτε δεν μπορεις να το εφαρμοσεις. Νομιζω ομως οτι αν επιμεινω λιγο περισσοτερο στο προγραμμα θα της κανει καλο γιατι τωρα πολλες φορες παρακουραζεται και μετα την πιανει τρομερη υπερενταση.Παντως απο οτι διαβασα στο forum του baby whisperer τα naps ειναι θεμα για πολυ κοσμο και μια moderator μαλιστα ελεγε οτι ο εγκεφαλος λειτουργει τελειως διαφορετικα.

Χμμμ...και αλλες αποριες για τις πιο εμπειρες και καταρτισμενες -

Εμεις που τα naps τα προτιμαμε στο καροτσακι τι κανουμε ? Σαφεστατα ειναι πλεον prop για naps αλλα καποιες φορες δεν κοιμαται με τιποτα στο κρεβατι το πρωι. ( Δεν δινω και δεν θελει πιπιλα )

Ειναι απαραιτητο να τρωει συγκεκριμενα καθε 3 ή 4 ωρες? Αν πεινασει πιο πριν τι κανει κανεις? Τωρα δηλαδη που περναει μια περιοδο γκρινιας και ανορεξιας λογω δοντιων καποιες φορες θελει να φαει στις 4 ωρες και καποιες στις 2. Δεν θελω να του το στερησω γαιτι ορισμενες μερες τρωει πολυ λιγο.

Εφαρμοσε καποιος τον κυκολο EASY και αν ναι τι διαφορες ειδε? Που βοηθησε ?

Δεν ξερω αλλα τελικα μαλλον με αγχωνουν ολα αυτα παρα μου κανουν καλο. Θα συμφωνησω με αυτο που ειπωθηκε πριν - Ναι σε καποιοα ρουτινα γιατι ολα τα παιδια την αγαπανε.Οχι σε υπερβολες. "Η αλλιως : οτι βολευει και ταιριαζει στον καθενα :?

citron, δεν νομίζω ότι πρέπει να είσαι αυστηρή με το φαγητό....Εφόσον υπάρχει το θέμα με τα δόντια...αρκεί να τρώει αρκετά για να μην ξυπνάει το βράδυ.

Τώρα κατά την γνώμη μου, τα naps είναι όντως δύσκολα...αλλά είναι εξαρτώμενα από ένα τρίγωνο: "καλή" κούραση και όχι overstimulation----έγκαιρης αναγνώρισης των σημαδιών του ύπνου (το κάθε παιδί πιστεύω έχει τα δικά του πέρα αυτών που λέει η Hogg. Εμένα για να χασμουρηθεί πρέπει να έχει φτάσει στο αμήν!! Για εμένα τα σημάδια είναι 1. πιπίλισμα, 2. τρίψιμο ματιών, 3. Κόκκινα ματάκια και 4. χασμουρητό και απλανές βλέμμα) και καλές συνθήκες (όχι πολύ φως, ρουτίνα).

Εμένα το σύστημα δουλεύει....Είμαστε σε καλό δρόμο αφού πλέον κοιμάται από τις 8.30 και ξυπνάει στις 8.00 με μόνο ένα ενδιάμεσο ξύπνημα στις 4.30 για φαγητό. Πριν λίγο καιρό ξύπναγε χωρίς αιτία κάθε 1 ώρα....

Τώρα είναι 13 εβδομάδων. Εφαρμόζω τη μέθοδο εδώ και 5 εβδομάδες μετά από προτροπή μιας φίλης και αφού διάβασα τα βιβλία..Μακάρι να τα είχα διαβάσει από την αρχή...Υπήρχαν βράδια στο παρελθόν που κοιμόμασταν με ανοιχτά όλα τα φώτα και την τηλεόραση στο τέρμα μπας και κοιμηθεί το μωρό... Τα θυμάμαι και γελάω...Το μωρό δεν κοιμόταν με τίποτα....Η μέθοδος με βοήθησε πολύ να τον καταλάβω...Επίσης, με βοήθησαν πολύ 3 στοιχεία που ένιωθα τύψεις στην αρχή να τα εφαρμόσω...

1) Το φάσκιωμα (ο μικρός δεν το ανεχόταν στην αρχή, οπότε δεν το έκανα αν και στο μαιευτήριο οι μαίες ήταν κατηγορηματικές ότι βοηθάει στον ύπνο γιατί δεν έχουν έλεγχο των άκρων τους. Μετά το εφάρμοσα και όντως τον ηρέμησε. Εδώ και 1 εβδομάδα δεν το κάνουμε γιατί έχει πια έλεγχο των χεριών του.) Για το συγκεκριμένο ένιωθα τύψεις γιατί δεν ήξερα αν είναι καλό για το μωρό....Τόσα λέγονται...Τελικά το έψαξα και είδα ότι επιστημονικώς ισχύει και όπως είπα με βοήθησε....

2) Το dream feeding (το φοβόμουν μήπως και πνιγεί ο μικρός αλλά τελικά μια χαρά!)

3) και το ξύπνημα στα naps αν ξεπερνούσε τις 2 ώρες (το έκανε την πρώτη εβδομάδα, τώρα πια κοιμάται από 1 έως 2 ώρες).

Δεν ξέρω αν έχουμε πια αποτέλεσμα λόγω της μεθόδου ή γιατί μεγάλωσε....Πάντως είναι καλό που έχουμε ένα σύστημα, μια σειρά...Τι να πω...Δεν με κουράζει πια όσο στην αρχή γιατί είναι πια μέρος της καθημερινότητάς μας....Όλα προσαρμόζονται γύρω από αυτό και έχω χρόνο για πολλά έτσι...Κάνω προγραμματισμό...Και το σημαντικότερο, το μωρό είναι ήρεμο, τρώει, κοιμάται και κάνει δραστηριότητα με μια μαμά που έχει τον έλεγχο και είναι πιο ήρεμη γιατί κοιμάται καλύτερα και κάνει πράγματα και για τον εαυτό της...

Διαφημίσεις

elena, και εμεις το φασκιωναμε μετα απο πολυ ερευνα και διαβασμα. Εδω δυστυχως υπαρχει ακομα η αποψη οτι το φασκιωμα ειναι ενας παρωχημενος τροπος να ισιωνεις το σωμα του μωρου :shock: Ενω στη ουσια, με το φασκιωμα στον υπνο, βοηθας το μωρο στο 1ο τριμηνο της ζωης του, να ερχεται κοντα στην αισθηση της μητρας οπου ηταν μαζεμενος και επισης τον βοηθας να μην ταραζεται απο ξαφνικες ανεξελεγκτες κινησεις. Μας βοηθησε και εμας πολυ. Απο 8 εβδομαδων κοιμοταν ολο το βραδυ χωρις να εχουμε κανει τιποτα αλλο.

( τωρα βεβαια παλευουμε ξανα τον βραδυνο υπνο αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια )

Το dreamfeeding ηταν ενας απο τους λογους που αρχισε να ξυπναει, Με το που το ξεκινησα, ξεκινησε αυτοματα να ξυπναει καθε βραδυ 3 και 6 με το ρολοι ενω χωρις αυτο πηγαινε σερι μεχρι 7 ή και 8....Δυστυχως, παρ'ολο που το εκοψα, η συνηθεια του εμεινε και την παλευουμε.

Το προβλημα μας με τα ναπς ειναι οχι οτι κοιμαται πολυ αλλα οτι ξυπναει γρηγορα αρα δεν μπορουμε κα να κανουμε τους κυκλους σωστα.

Συμφωνω οτι ειναι πολυ καλο να ξερεις τι θα κανεις την ημερα και να μπορεις να προγραμματισεις την ημερα σου.

Τ

3) και το ξύπνημα στα naps αν ξεπερνούσε τις 2 ώρες (το έκανε την πρώτη εβδομάδα, τώρα πια κοιμάται από 1 έως 2 ώρες).

Αυτο με εβαλε σε σκεψεις και ειδα και στο σαιτ τους οτι πλεον θελουν λιγοτερο υπνο και περισσοτερο Activity καθως μεγαλωνουν. Αν κοιμαται πολυ και δεν ειναι ξυπνιος τοση ωρα οση πραγματικα χρειαζεται τοτε ισως να επιρρεαζει τον βραδινο υπνο.

Λες για αυτο να ξυπναει πλεον τα βραδια ?

Μηπως μπορεις να μας πεις πως ειναι το EASY σου? Εγω δυσκολευομαι να βρω ενα σωστο προγραμμα γιατι ολα τα προγραμματα που βρησκω, ξυπνανε πολυ πρωι και κοιμουνται νωρις. Εγω θα ηθελα να κοιμαται κατα της 9 με 9 30 και οχι στις 7 που λενε τα προγραμματα. Πως μπορω να το προσαρμοσω σε ενα EASY των 3.5 ωρων?

Ναι, αν κοιμάται πολύ την ημέρα σίγουρα θα δυσκολεύεται το βράδυ!!! Λοιπόν, το δικό μου που είναι 3 μηνών κοιμάται την ημέρα 5-6 ώρες. Το EASY μας, σε γενικές γραμμές - και αυτό είναι νομίζω τελικά το θέμα- (απλά να τηρείς τους κύκλους των 3-3,5 ή 4 ωρών, ανάλογα με την ηλικία) είναι:

Ε 8.00-8.20

A 8.20-9.30

S 9.30-11.00

Ε 11.00-11.20

A 11.20-13.00

S 13.00-14.00

Ε 14.00-14.20

A 14.20-16.00

S 16.00-18.00

Ε 18.00-18.20

A 18.20-20.30 (μαζί με το μπάνιο και τη διαδικασία αποκοιμίσματος, δηλαδή μασαζάκι, καθαρά ζεστά ρούχα, φαγητό και τραγουδάκι- νανούρισμα. Μετά του βάζω την πιπίλα και τον αφήνω να κοιμηθεί).

Τώρα, αν για κάποιο λόγο κοιμηθεί λιγότερο στα naps και δεν αντέχει μετά τον 4ο κύκλο (δηλ. είναι πάνω από 2 ώρες για ύπνο, τότε τον κοιμίζω για περίπου 3 τέταρτα με 1 ώρα, όχι περισσότερο και μετά ξανά cluster feeding και activity με μπάνιο για 1,5 ώρα, οπότε πάει 9.00 για ύπνο αντί 8.30.

Στις 11.30 περίπου δίνω το dream feeding με μπουκάλι (βγάζω γάλα το πρωί) και ξυπνάει μεταξύ 4 και 5 όπου και τον θηλάζω...Τον Θηλάζω γύρω στα 10 λεπτά που σημαίνει ότι μάλλον δεν πεινάει αλλά το κάνει από συνήθεια...Θα προσπαθήσω να το αλλάξω αφού τον δει η παιδίατρος την άλλη εβδομάδα και δω πως πάει από βάρος. Αυτά, τώρα μπορεί καμιά φορά να ξυπνήσει μετά τις 6 για την πιπίλα του, την βάζω και κοιμάται...Την πιπίλα την χρησιμοποιώ για τα naps και πριν τον νυχτερινό ύπνο. Μετά δεν τη θέλει την πετάει μόνος του. Σε όλα τα S σημειωτέον κοιμάται μόνος του αφού του μιλήσω και του πω (τώρα πάμε για ύπνο να ξεκουραστείς λίγο και μετά θα παίξουμε ή θα πάμε βόλτα ή το βράδυ καληνύχτα κ.λ.π). Σημαντικό στον ύπνο να δείτε τα σημάδια και να τα προλάβετε..Το κάθε παιδί έχει τα δικά του τα οποία αλλάζουν...Εμένα τελευταία δείχνει ότι θέλει την πιπίλα του και κοκκινίζουν λίγο τα ματάκια του. Citron, το δικό σου μπορείς να το δοκιμάσεις με κύκλους των 4 ωρών πια αφού είναι 4 μηνών....

Qqzs.jpg.png

Επειδή πολλές θα αναρωτιέστε για τη μέθοδο (φαίνεται από την ανταπόκρισή σας στο θέμα βάσει των επισκέψεων) και θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες υπάρχει σχετικό site http://www.babywhisperer.com/babywhisperer.html όπου μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά.

Qqzs.jpg.png

Σε ευχαριστω Ελενα. Το προγραμμα σου ειναι πολυ καλο. Αρα τρωει 6 γευματα την ημερα, αν συμπεριλαβουμε το dreamfeed και το γευμα οταν ξυπνησει το βραδυ?

Ο δικος μου πολλες φορες ( γιατι τωρα δεν μπορουμε να βγαλουμε κανενα προγραμμα) τρωει 9 το τελευταιο και πεθτει για υπνο. Αρα να μην με παραξενευει το γεγονος οτι μπορει και να ξυπνησει στις 3 για να φαει ? Παλια κοιμοταν απο της 11 μεχρι της 7 χωρις να φαει ενδιαμεσα και τωρα δεν ξερω τι εχει αλλαξει. Το dreamfeed το φοβαμαι γιατι τελευταια φορα μας χαλασε τον υπνο.

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Πέρασε καιρός από τότε που έγραψα τελευταία φορά και είπα να επανέλθω...Μήπως κανένα νέο μέλος ασχολείται με την τεχνική να μας πει εμπειρίες?

γειά σας,

επειδή είδα σε άλλο σημείο του φόρουμ ότι και άλλες μαμάδες έχουν ασχοληθεί με την μέθοδο easy θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής:

έχω ένα αγοράκι 3 μηνών, σε γενικές γραμμές (και αν εξαιρέσει κανείς τις πρώτες 40 μέρες) είναι πολύ ήσυχος και εδώ και έναν μήνα έχει στρώσει στο θέμα του ύπνου...με αυτό εννοώ ότι κοιμάται μόνος του (χωρίς να χρειάζεται πλέον να τον κουνάω ή να τον παίρνω αγκαλιά)...

θηλάζω αποκλειστικά, οπότε δεν μπορώ να πω ότι τηρώ ευλαβικά τα ωράρια της Hogg, αφού κάτι τέτοιο δεν γίνεται στο feeding on demand, αλλά πλέον τρώει σχεδόν κάθε τρεις ώρες...

το θέμα είναι ότι μέσα στην ημέρα κάνει τρεις υπνάκους των 45' maximum...

το βράδυ κάνουμε μπάνιο λίγο μασάζ και τραγούδι, φαγητό και κατά τις 9 έχει κοιμηθεί.

Στις 23:30-00:00, τον σηκώνω εγώ κοιμισμένο και τον ταίζω (dreamfeeding κατά το βιβλίο the babywhisperer)....τις περισσότερες φορές ξυπνάει ξανά μεταξύ 5-6 το πρωί, τον ταίζω και ξανακοιμάται ως τις 8-9 το πρωί πάλι.

Όμως τελευταία άρχισε να ξυπνάει στις 3 και μετά πάλι στις 6....

το ερώτημά μου είναι:

α) πώς μπορώ να επιμηκύνω τους υπνάκους της ημέρας?

β) μήπως δεν πρέπει να τον σηκώνω για φαγητό εάν δεν το ζητήσει? πώς όμως θα αντέξει αρκετά ώστε να βγάλει σχεδόν όλη την νύχτα?

Eπίσης, μια ακόμη άσχετη με το θέμα ερώτηση: ξέρει καμιά πού μπορεί να βρω ασπρόμαυρες εικόνες για μωράκια, ή mobiles μοντεσσοριανής "φιλοσοφίας" (και γενικότερα πού να κοιτάξω για καλά παιχνίδια, βιβλία, μουσικές κ.λπ. για ηλικίες 3-9 μηνών?)

ευπρόσδεκτες οι απαντήσεις από όλες τις μαμάδες ανεξαρτήτως "μεθόδων" baby whisperer!

ευχαριστώ!

• 2 εβδομάδες μετά...

Μπες σε αυτό το site http://www.pantley.com/elizabeth/ και βρες το άρθρο "Making short naps longer". Στον μπέμπη μου δούλεψε και πλέον κοιμάται 2 φορές από 1,5 ώρα ή και παραπάνω. Θέλει όμως υπομονή και επιμονή. Καλή τύχη! (Το βράδυ πάντως δεν έχουμε καταφέρει να μην ξυπνάμε με το "No cry sleep solution"!)

vChmp3.png IkwYp3.png

Διαβάζω τώρα το βιβλίο της για τα νήπια και έχω μια απορία σχετικά με τη μέθοδο wake to sleep. Την έχει χρησιμοποιήσει καμία μαμά;

Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Ενώ σχεδόν έχουμε λύσει το θέμα των νυχτερινών ξυπνημάτων, η μικρή μας (σήμερα 24 μηνών) ξυπνάει πάρα πολύ νωρίς το πρωί ό,τι ώρα και αν έχει πέσει για ύπνο το βράδυ (γενικά είμαστε σταθεροί στις 9, αλλά κάποιες φορές που έχουμε παρεκκλίνει προς πιο αργά, πάλι ξυπνάει πριν από τις 7). Θα ήθελα να καταφέρω να ξυπνάει τουλάχιστον μισή ώρα αργότερα. Έχετε καμία πρόταση;

Να σημειώσω ότι με νυχτερινές αλλαγές πάνας έχουμε ξεμπερδέψει πάνω από 1 χρόνο, οπότε βρίσκω "κάπως" να τη σηκώσω μες τον ύπνο της και να παραστήσω ότι αλλάζουμε πάνα.

Επίσης θα ήθελα να κοιμάται και το μεσημέρι ένα μισάωρο παραπάνω, αλλά με δεδομένο ότι το μεσημέρι κοιμάται στο τσακίρ κέφι μιάμιση ώρα, δε μου πάει η καρδιά να την ξυπνήσω μόλις έχει αποκοιμηθεί.

Έχετε καμιά σχετική συμβουλή;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαβάζω τώρα το βιβλίο της για τα νήπια και έχω μια απορία σχετικά με τη μέθοδο wake to sleep. Την έχει χρησιμοποιήσει καμία μαμά;

Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Ενώ σχεδόν έχουμε λύσει το θέμα των νυχτερινών ξυπνημάτων, η μικρή μας (σήμερα 24 μηνών) ξυπνάει πάρα πολύ νωρίς το πρωί ό,τι ώρα και αν έχει πέσει για ύπνο το βράδυ (γενικά είμαστε σταθεροί στις 9, αλλά κάποιες φορές που έχουμε παρεκκλίνει προς πιο αργά, πάλι ξυπνάει πριν από τις 7). Θα ήθελα να καταφέρω να ξυπνάει τουλάχιστον μισή ώρα αργότερα. Έχετε καμία πρόταση;

Να σημειώσω ότι με νυχτερινές αλλαγές πάνας έχουμε ξεμπερδέψει πάνω από 1 χρόνο, οπότε βρίσκω "κάπως" να τη σηκώσω μες τον ύπνο της και να παραστήσω ότι αλλάζουμε πάνα.

Επίσης θα ήθελα να κοιμάται και το μεσημέρι ένα μισάωρο παραπάνω, αλλά με δεδομένο ότι το μεσημέρι κοιμάται στο τσακίρ κέφι μιάμιση ώρα, δε μου πάει η καρδιά να την ξυπνήσω μόλις έχει αποκοιμηθεί.

Έχετε καμιά σχετική συμβουλή;

Κοίτα αυτό που εγώ έκανα γιατί κάποια στιγμή ξύπναγε στις 6 ή κάποτε στις 4 ήταν να βάζω ξυπνητήρι και να τον ξυπνάω μισή ώρα νωρίτερα...Όταν λέμε ξυπνάω όχι εντελώς!! Απλά, του άλλαζα πλευρό ή του έβγαζα την πιπίλα και την ξανά έβαζα...Έτσι να ξυπ΄νήσει λιγο..Τρεις μέρες είναι όντως αρκετές...Οπότε, δοκίμασε να την ξυπνήσεις μισή ώρα νωρίτερα, όχι πιο πριν όμως!

Τώρα, για το μεσημέρι ίσως να δοκίμαζες το ίδιο?? δεν το έχω κάνει και δεν ξέρω...

Κοίτα αυτό που εγώ έκανα γιατί κάποια στιγμή ξύπναγε στις 6 ή κάποτε στις 4 ήταν να βάζω ξυπνητήρι και να τον ξυπνάω μισή ώρα νωρίτερα...Όταν λέμε ξυπνάω όχι εντελώς!! Απλά, του άλλαζα πλευρό ή του έβγαζα την πιπίλα και την ξανά έβαζα...Έτσι να ξυπ΄νήσει λιγο..Τρεις μέρες είναι όντως αρκετές...Οπότε, δοκίμασε να την ξυπνήσεις μισή ώρα νωρίτερα, όχι πιο πριν όμως!

Τώρα, για το μεσημέρι ίσως να δοκίμαζες το ίδιο?? δεν το έχω κάνει και δεν ξέρω...

O.k. Θα το δοκιμάσω με το βραδυνό ύπνο και αν πετύχει θα το προσπαθήσω και με το μεσημεριανό που όμως το θεωρώ πολύ επίφοβο. Έχω την αίσθηση ότι το μεσημέρι κοιμάται πολύ ελαφρά και για αυτό το λόγο ούτε που μου περνάει από το μυαλό να μπω καν στο δωμάτιό της εκείνη την ώρα. Πόσω μάλλον να μπω και να την ενοχλήσω κιόλας....

Καμιά άλλη κοπέλα μήπως έχει εναλλακτική πρόταση;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...