Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μέθοδος EASY- Tracy Hogg


elena36

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν, εγώ διάβασα και τα 2 βιβλία, το Secrets of the Baby Whisperer και το The Baby Whisperer solves all your problems.

To πρώτο με βοήθησε πολύ, σε μια φάση που δεν ήξερα τι μου γινόταν, κοντά στις 40 ημέρες περίπου. Με βοήθησε στο να ερμηνεύσω τις αντιδράσεις του μωρού πιο πολύ (πχ να καταλάβω πότε είχε υπερένταση κτλ).

Το δεύτερο δεν μου άρεσε καθόλου. Η συγγραφέας ισχυρίζεται στην αρχή ότι το e.a.s.y. "is not about time slots" (ότι δηλαδή δεν χρειάζεται να τηρείται ευλαβικά), ενώ αυτοαναιρείται αμέσως μετά! Και γενικότερα, μου φάνηκε πολύ απόλυτη και αυστηρή σε όσα λέει.

 

Τέλοσπαντων. Εφάρμοσα το Ε.Α.S.Y. σε πολύ χαλαρά πλαίσια και διεπίστωσα τα εξής:

- όντως η μπέμπα ηρέμησε στην αρχή

- δεν μπορούσα να το εφαρμόσω ευλαβικά - είμαι και ανοργάνωτη, βέβαια

- δεν εφαρμόζεται εύκολα εφόσον θηλάζεις, όπως εγώ.

- θεωρώ ότι έχει γραφτεί για μητέρες που έχουν βοήθεια στο σπίτι/δεν έχουν επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις/δεν έχουν άλλο παιδί!

 

Κατέληξα στο να κρατήσω την κεντρική ιδέα (πάντοτε δραστηριότητα μετά το φαγητό, και μετά ο ύπνος) και κάποιες ιδέες από τα βιβλία (ick up/put down), αλλά να μην το εφαρμόσω κατά λέξη. Η αλήθεια είναι ότι τώρα η μπέμπα κοιμάται μια χαρά, αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται στο E.AS.Y., γενικά είναι καλόβολο μωρό.

 

Στην τελική, το concept είναι κοινή λογική - απλώς εγώ ως ψάρι δεν το είχα αντιληφθει.

 

Πάντως, μια φίλη που το εφαρμόζει, είναι πολύ ευχαριστημένη, οπότε εξαρτάται και από το αν αυτή η μέθοδος ταιριάζει και στην ιδιοσυγκρασία της μητέρας και του μωρού.

Link to comment
Share on other sites

Να διευκρινίσω για τους υπόλοιπους:

Ε.Α.S.Y. σημαίνει Eat, Act, Sleep και Υοu, και η μέθοδος πρεσβεύει ότι μετά το φαγητό πρέπει να μεσολαβεί δραστηριότητα, ώστε να μην συνδέσει το παιδί το φαγητό με τον ύπνο. Με αυτό ως βάση, σου δίνει ένα πρόγραμμα (routine το αποκαλεί), όπου κάθε 2,5 με 3 ώρες για τα πολύ μικρά μωρά, πρέπει αυτά να τρώνε, να παίζουν ή να έχουν κάποια δραστηριότητα και να κοιμούνται (ώστε να έχεις εσύ ελευθερο χρόνο - you). Αυτό είναι πολύ πολύ περιληπτικά η κεντρική ιδέα.

 

elena36, εσύ τι πιστεύεις;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διάβασα τα βιβλία μόλις πρόσφατα, όταν ο μικρός ήταν ήδη 7 εβδομάδων. Τα γνώρισα από μια φίλη μου που ήδη εφαρμόζει τη μέθοδο. Τώρα ο μικρός είναι 9 εβδομάδων. Άρχισα να εφαρμόζω την τεχνική εδώ και λίγες ημέρες και γενικά βλέπω ότι τα έχω καταφέρει. Δηλαδή, φαγητό κάθε 3 ώρες, ύπνος διάρκειας 1,5 ώρας κατά την διάρκεια της ημέρας (4-5 φορές), δραστηριότητα όπως ασπρόμαυρες κάρτες με φιγούρες, τραγουδάκια, μασάζ, κινήσεις πάνω στο στρωματάκι αλλαγής κ.λ.π. Έχουμε καταφέρει να κοιμάται ο μικρός κατά τις 7.30- 8.00 το βράδυ και να μας ξυπνάει μια φορά (στις 4.00) και μετά στις 7.00 το πρωί. Γενικά τα βιβλία μου έδωσαν μια εικόνα για τις ανάγκες του μωρού (δεν είχα ιδέα, ποιος άλλωστε έχει? Σπουδάζουμε δεκάδες χρόνια για άσχετα πράγματα και κανείς δεν μας έχει διδάξει ποτέ για το πως μεγαλώνεις ένα παιδί...) όπως δραστηριότητα με σκοπό άλλα και μέτρο ώστε να μην ερεθιστεί (overstimulation το αναφέρει) το μωρό (όντως εμείς υποφέραμε από αυτό στην αρχή με τα πολλά παιχνίδια, τις αμέτρητες επισκέψεις κλπ με αποτέλεσμα το μωρό να μην κοιμάται), θέματα φαγητού και θέματα συμπεριφοράς απέναντι στο μωρό. Μου αρέσει πολύ η ρουτίνα και το ότι ξέρω πότε το μωρό θα ξυπνήσει ή θα φάει για να προγραμματίζω τι θα κάνω κι εγώ ενδιάμεσα. Μου αρέσει που αφιερώνω χρόνο να "μάθω" το μωρό μου. Μου αρέσει πως δουλεύει το pat and whisper για να ηρεμεί το μωρό Θα μου αρέσει αν σε λίγο καιρό βάση της μεθόδου κοιμόμαστε μέχρι το πρωί. Δεν ξέρω αν μου αρέσει ότι σε μερικές τακτικές υπάρχει μια αυστηρότητα, π.χ να μην κοιμάται συνεχόμενα το μωρό την ημέρα πάνω από 2 ώρες (αναγκάζομαι και το ξυπνάω και αυτό με κάνει ράκος) ή το dream feeding (φαγητό συμπλήρωμα στις 11.00 κατά τη διάρκεια του ύπνου) το οποίο επειδή θηλάζω πρέπει να του το δίνω με μπιμπερό γιατί αλλιώς είναι δύσκολο- αυτό συνεπάγεται να το βγάζω με θήλαστρο. Πάντως, πιστεύω ότι θα ήταν καλό να μπορούμε όσες γνωρίζουν την μέθοδο ή θέλουν να την γνωρίσουν (υπάρχει και σχετικό site http://www.babywhisperer.com/babywhisperer.html) να έχουμε αυτή τη πλατφόρμα να ανταλλάσουμε ιδέες και απορίες.

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif
Link to comment
Share on other sites

Ναι, κι εγώ όταν λέω υπερένταση το overstimulation εννοούσα.

Το dreamfeeding ήταν μια από τις ιδέες που έχω κρατήσει ως τώρα, με τη διαφορά ότι απλώς τη θηλάζω ενώ είναι κοιμισμένη. Το μόνο που κάνει είναι να ανοίξει λίγο τα μάτια της, να κοιτάξει γύρω γύρω και να ξανακοιμηθεί - μήπως να το δοκιμάσεις αντί για το μπιμπερό;

 

Τεσπα, αφού βλέπεις ότι αποδίδει, συνέχισέ το :) Εγώ δεν μπορώ, απαιτεί πολλή πειθαρχία και πρόγραμμα για τα γούστα μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Την ανακάλυψα όταν το πρώτο μου παιδί ήταν 5 μηνών. Επρόκειτο για παιδί που ήταν δύσκολο πολύ στον ύπνο και κατάφερα να τον "στρώσω" κάπως, αν και το εφάρμοσα καθυστερημένα. Στο δεύτερο παιδί το εφάρμοσα από 40 ημερών και είδα αποτελέσματα, παίζει βέβαια ρόλο και η ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού. Ο μεγάλος μου είναι spirited και ο μικρός textbook-angel. Πάντως με βόλεψε ιδιαίτερα το γεγονός ότι είχα ένα μπούσουλα για τις ανάγκες του και καθώς είμαι του προγράμματος οργάνωνα τη ζωή μου γύρω από αυτό. Δε συμφωνώ όπως γράφτηκε πως είναι μόνο για γυναίκες που δεν εργάζονται γιατί κάλλιστα μπορεί να το εφαρμόσει και όποιος κρατάει το παιδί όσο δουλεύουμε. Ούτε πιστεύω ότι είναι για μητέρες που έχουν ένα παιδί, ίσα-ίσα προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να εξηγώ στον μεγάλο μου γιο πότε θα παίξω μαζί του. Στη δική μας περίπτωση έγινε EASP :) (το P play-time με το μεγάλο μου γιο) . Όσον αφορά το pick up-put down στον μεγάλο μου είχε παταγώδη αποτυχία, στον μικρό δε χρειάστηκε καν να το εφαρμόσω, έπιασε το sshhh-pat. Το μειονέκτημα αυτού του βιβλίου για μένα είναι ότι, αν και δεν το παραδέχεται, ταιριάζει πιο πολύ στις γυναίκες που δεν θηλάζουν. Είναι σαφώς πιο δύσκολο να εφαρμοστεί στον αποκλειστικό θηλασμό, καθώς το μωράκι δύσκολα θα τηρήσει το 2,5-3ωρο μεταξύ των γευμάτων, σε μένα ήταν 1,5 ώρα το κενό μεταξύ γευμάτων και αυτό κυμαινόμενο. Η βασική ιδέα πάντως κατ' εμέ είναι σωστή, ευλαβική τήρηση δεν του έκανα.

6WqHp3.pngUVK9p3.png
Link to comment
Share on other sites

Kι εμένα η δική μου textbook - angel είναι, οπότε κάποια στιγμή τα πράγματα πήραν το δρόμο τους κι αφήσαμε το e.a.s.y. στην άκρη.

 

Έγραψα ότι δεν ταιριάζει σε εργαζόμενες μητέρες και σε μητέρες με περισσότερα παιδιά, γιατί μου φαίνεται ότι δεν επιδέχεται αποκλίσεις και δεν αφήνει περιθώρια ευελιξίας, που ενδεχομένως χρειάζεσαι όταν εργάζεσαι και γυρνάς και γίνεται κάτι απρόοπτο, ή όταν πρέπει να ασχοληθείς και με το άλλο παιδι. Αλλά είπαμε, εγώ την οργανωτικότητα δεν την έχω (ούτε δεύτερο παιδί, αλλωστε :)).

 

Α, εφάρμοσα επίσης το pick up put down και πλέον το pat and whisper, οπότε μια χαρά.

 

Αλλά, να, με ξένισε που έλέγε η συγγραφέας ότι στους 4 μήνες το πρόγραμμα πρέπει να γίνει 4ωρο και σου έδινε και συγκεκριμένους χρόνους. Αυτό, λοιπόν, το απέρριψα ως ιδέα και η μπέμπα μου π.χ. τη μετάβαση αυτή την έκανε απο μόνη της γύρω στους 5 μήνες.

 

Ένα άλλο που με εκνεύρισε στο βιβλίο είναι ότι περιγράφει το pick up put down και μετά σου παραθέτει 12 (!) λόγους για τους οποίους φταίνε οι γονείς που δεν πετυχαίνει. Μου φαίνεται λίγο δώρο-άδωρο αυτό.

 

Όπως είπα, πάντως, συμφωνώ κι εγώ ότι η κεντρική ιδέα είναι σωστή, οπότε και την ακολούθησα/ακολουθώ. Και συμφωνώ και για το θηλασμό, η συγγραφέας δεν τον ενθαρρύνει καθόλου!

Link to comment
Share on other sites

Και εγω εμαθα αρκετα για το πως να "διαβαζω" το μωρο. Μεχρι τοτε μπερδευα την υπερενταση και νυστα με πεινα ή κατι αλλο. Πλεον γνωριζω καλυτερα τον μικρο μου γιατι εμαθα να παρατηρω τις αντιδρασεις του.

Τωρα με το προγραμμα ειναι αλλη ιστορια. Το θεωρω σχεδον αδυνατο να ειναι ενα μωρο σε αυτη την ηλικια παντα τοσο προβλεψημο. Αλλες φορες ηθελε να κοιμηθει μετα το φαγητο και αλλες ηθελε να παιζει με τις ωρες. Βεβαια, σε γενικες γραμμες αυτα που λεει ειναι κοινη λογικη και τα μωρακια ειναι ευχαριστημενα αλλα θα υπαρχουν και φορες που θα βγει εκτος ( και καλα θα κανει, εμεις παντα κανουμε τα ιδια την ιδια ωρα ?). Το βιβλιο δεν λεει τι κανουμε σε τετοιες περιπτωσεις και το θεωρει δεδομενο οτι θα κοιμηθει 1 1/2 ωρα και θα παιξει 1....

Επισης, δεν δινει συμβουλες πως να ηρεμησεις ενα παιδι ή να το κοιμησεις χωρις πιπιλα. Ο δικος μου ποτε δεν την γουσταρε και εγω δεν το πιεζω. Ομως δημιουργει ενα θεμα σε περιπτωσεις υπνου.

Α και το nightfeeding σε εμας δεν δουλεψε ποτε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

και εγω διαβασα το βιβλιο προσφατα και με βοηθησε [πολυ να καταλαβω τις αναγκες του μωρου γιατι το καυμενο νοισταζε και εγω προσπαθουσα με το ζορι να το ταισω οποτε και τα επαιρνε κανονικα. βεβαια οπως ειπατε και οι υπολοιπες οι περισσοτερες αρχες του ειναι θεμα κοινης λογικης. τωρα θελω τη γνωμη σας. προσπαθω να αποσυνδεσει το περα δωθε για να κοιμηθει γιατι υπαρχει και δευτερο παιδι και αυτο θελει το χρονο του μαζι μου. παρεπιπτοντως peony μακαρι να ειχα τη μιση απο τη δικη σου χαλαρη διαθεση και λογικη στο γοι μου.ελπιζω τωρα να τα κανω καλυτερα

Link to comment
Share on other sites

Αχ, αν δεν ήταν καλόβολη η μπέμπα, θα σου'λεγα πόσο χαλαρή θα ήμουν :lol:

 

Να σου πω, τι εννοείς προσπαθείς να αποσυνδέσει το πέρα δώθε, το να το νανουρίζεις δηλαδή, ή το να πηγαινοέρχεσαι στο δωμάτιό του (δεν τα πιάνω εύκολα, βλέπεις). Αν είναι το πρώτο, μήπως σταδιακά να μειώνεις το χρόνο του πέρα δώθε;

 

Ένα άλλο βιβλίο, αν δεν βαριέσαι, είναι το the no cry sleep solution της elisabeth pantley, που αφήνει πολύ περισσότερα περιθώρια για αυτοσχεδιασμούς. Κάπου στο φόρουμ υπάρχει ένα λινκ απ'όπου μπορείς να το κατεβάσεις, αλλά δεν ξέρω που.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλημερα. περα δωθε εενοω να την εχω αγκαλια και να περπαταω. σταδιακα το ψιλοελοψα και τωρα καθομαι ακαι την εχω αγκαλια αλλα βρε παιδι μου ενω κοιμαται αρκετα συνολικα στη διαρκεια της μερας ολοι αυτοι οι υπνοι γινονται στην αγκαλια μου. εν τω μεταξυ ειδα στο site baby whisperer οτι το pd/pu δεν το εφαρμοζεις πριν τους 4-5 μηνες και σιγουρα οχι πριν τους 3. κι οχι τιποτε αλλο αλλα εχω και τον μεγαλο που θελει κι αυτος να ασχολουμαι μαζι του. το βιβλιο που προτεινεις θα το διαβασω ευχαριστω. ρε γμτ γιατι ειναι τετοιο θεμα ο υπνος στα μωρα? δεν μπορουν οταν νυσταζουν απλως να κοιμουνται?

χαχαχαχαχαχαχαχα

την δικια μου την πιανει τρομερος εκνευρισμος παρολο που προσπαθω να μην την αφηνω να κουρατσει υπερβολικα αλλα μαλλον μου ξεφευγει. τωρα θα μου πεις κλαινε οι χηρες κλαινε και οι παντρεμενες. αφου κοιμαται το βραδυ θα το παλεψουμε. το προβλημα ειναι οτι αν συνεχισει το ιδιο βιολι οταν θα εχει βαρυνει κι αλλο με βλεπεω για φυσιοθεραπεια.

το εχω ξαναδει το εργο......

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασα μια μεθοδο της Tracy για τα νυχτερινα ξυπνηματα που ειναι ομως απο συνηθεια ( και οχι απο καποιοα αλλη αναγκη). Ο μικρος μου κοιμοταν απο 11 μεχρι 7 και 8 απο 40 ημερων. Μετα με πεισανε πως το σωστο ειναι να κοιμαται το παιδι νωρις και να γινει ενα τελευταιο γευμα στις 12. Αποτελεσμα - αρχισε να ξυπναει 3 και 6 ακριβως καθε βραδυ...σαν ρολοι. Αλλα στις 3 δεν ηθελε να φαει. Ειχα προβλημα να τον ηρεμησω στις 3 γιατι δεν θελει καθολου πιπιλα.

Διαβασα για τον τροπο που κοιμουνται τα μωρα και οι διαφορες φασεις υπνου. Υποστηριζει πως εαν υπαρχουν ξυπνηματα απο συνηθεια και πας 1 ωρα πριν το συνηθισμενο ξυπνημα, τον ξυπνησεις ελαφρια ( ισα ισα να κανει καποιο ηχο, οχι εντελως ), τοτε καινεις reset τον κυκλο υπνου και θαχασει το στανταρ ξυπνημα σε 1 ωρα. Πρεπει να το κανεις 3 ημερες, να δεις την 4 αμα ειχε αποτελεσμα και μετα αλλες 6 εαν δεν ειχες αποτελεσμα.

Εμενα επιασε στις 3. Σαν τρελη καθε βραδυ εβαζα ξυπνητηρι στις 2. Το πρωτο βραδυ ξυπνησε κανονικοτατα στις 3. Το δευτερο και τριτο στις 4. Το τεταρτο βραδυ εβαλα το ξυπνητηρι 4 και ετσι ξυπνησε 5.

Τωρα ξυπναει 5:30 - 6:30 αλλα βεβαια διατηρω μια επιφυλαξη γιατι μωρα ειναι αυτα και οτι θελουν κανουν. Αυριο δηλαδη μπορει να γυρισει στα τρελα ξυμνηματα.... :?

 

Παντως περα απο τα καλα τιπς για το πως να καταλαβαινεις το παιδι σου και πως να του συμπεριφερεσαι σαν ενα ατομο με προσωπικοτητα ( και οχι χαζο μωρο. Δηλ. να του μιλας, να τον σεβεσαι στις πραξεις σου ) ειχε και αλλα χρησιμα. Ο "Λευκος ηχος" μας βοηθαει πολυ στον υπνο. Εχω ενα inercom της Fisher Price που κανει ενα λευκο ηχο σαν κυματα και ενεργοποιειται και με τον θορυβο. Ετσι, αμα ξυπνησει μεσα στο βραδυ, του κανω το γνωστο shh/pat και εχω και τον ηχο που τον ηρεμει αφανταστα.

Απλα, το sh/pat δουλευει οταν ειναι ηδη μισοκοιμησμενος αλλα δεν μας λεει τι να κανουμε ( εκτος απο πιπιλα ) για να τον φτασουμε απο κατασταση τραλαλι-τραλαλο σε κατασταση "Σχεδον κοιμαμαι"....

Link to comment
Share on other sites

Και εμενα με βοηθησε πολυ να δω το μωρο μου ως ξεχωριστη προσωπικοτητα και να μην εφαρμοζω αυθαιρετα τις δικες μου αντιληψεις. Το πιο σπουδαιο ειναι οτι σε βαζει στη διαδικασια να παρατηρεις και να καταγραφεις γιατι καποια συμπερασματα τα βγαζεις. Τωρα βεβαια οπως ειπες μωρα ειναι αυτα και ολο φασεις περνανε αλλα τουλαχιστο εχεις ενα μπουσουλα και καπως το παλευεις.Εγω προσπαθω να βγαλω ακρη με το nap time. Κοιταξες στοhttp://www.babywhisperer.com? βρηκα πολυ περισσοτερες πληρ. απο οτι στο βιβλιο ( secrets of the baby whisperer) και τωρα ετοιμαζομαι να παρω και ενα που λεγεται " the baby whisperer solves all your problems from infancy to toddlerhood."

 

καλη τυχη σε ολες μας!![/i]

Link to comment
Share on other sites

Citron πορείς να μου κάνεις link στην ιστοσελίδα της fisher price αυτο με το λευκό ήχο? Λοιπόν, εμένα αρχίζει και δουλεύει το σύστημα και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ο μικρός κάνεις τα nap του κανονικά και κοιμάται από τις 8.30 μέχρι τις 8 το πρωί με ένα ξύπνημα το οποίο είχε στις 3, μετά στις 4, χθες στις 6 και ελπίζω σύντομα όπως λέει και η Tracy το πρωί...Έχω χαλαρώσει και το απολαμβάνω πια..δεν κοιτάω το ρολόι, όλα πάνε ομαλά με μια καλή ροή...Θα ενημερώσω για την συνέχεια...

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif
Link to comment
Share on other sites

zouzoula, δεν νομίζω ότι το sh/pat είναι για μετά τον 3ο-4ο...Το αντίθετο...Μετά τον 4ο εφαρμόζεις το up and down..Όσο για το sh/pat δεν το κάνεις και την έχεις αγκαλιά αλλά την ηρεμείς και την βάζεις στο κρεβάτι. Αν κοιμάται στην αγκαλιά σου τότε είναι άσχημη συνήθεια...

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

elena:

http://www.babycity.co.uk/PD/baby-gifts/Baby-Monitors/Audio-Monitors/Fisher-Price/1428/Fisher-Price-Ocean-Wonders-Monitor.aspx

 

ειναι μαπα σαν μονιτορ αλλα ο λευκος ηχος ενεργοποιειται με το κλαμα και αυτο ειναι καλο.

 

To sh/pat γιατι δεν κανει μετα τον 4ο?

 

Παντως ο δικος μας μετα το wake to sleep ξυπναει ανα 1 ωρα...ουτε νεογεννητο. Ηρθε η γιατρος βεβαια και ειδε οτι κατεβαινουν δοντακια αρα μαλλον εκει οφειλεται αυτο το τρελο πισωγυρισμα. :(

Link to comment
Share on other sites

Ελενα, καλημερα. Το ξερω οτι το sh/pat ειναι για πριν τον 4ο απλως σε μας δε φαινεται να δουλευει. Με το που την βαζω στο κρεβατι ουτε ενα δευτερολεπτο δεν παιζει αυτο το συστημα.Επειτα το απογευμα ειναι και ο γιος στο σπιτι (3,5 χρονων) και δεν εχω την ηρεμια να ασχοληθω απερισπαστη με τη μπεμπα.Θα δειξει. Τουλαχιστον ειμαι χαλαρη γιατι βλεπω οτι και το μωρο φτιαχνει πολλα πραγματα απο μονο του οπως μεγαλωνει.Ενα αλλο θεμα ειναι οτι τελευταια μερικες φορες αποκοιμιεται μετα το ΕΑΤ οποτε ολο το ΕΑΣΥ παει περιπατο.Τεσπα εχω παραγγλειλει και το επομενο βιβλιο της Tracy και ενα της Elizabeth Pantley που ειναι μονο για naps και εαν συνεχισει ετσι θα βρω την ακρη.Παντως μου εδωσες κουραγιο.Ωστε ο δικος σου κομαται σχεδον 12ωρο? Τελεια. Εμενα τωρα αποκοιμιεται στις 11 και ξυπναει στις 9. Καλα ειναι αλλα αν επεφτε για υπνο στις 10 θα ηταν ακομα καλυτερα γιατι τοτε κοιμιζω τον μικρο και θα μπορουσα να εχω και λιγο χρονο να δω τον αντρα μου.

Link to comment
Share on other sites

citron σε ευχαριστώ!! Έχει αποτέλεσμα?? Μήπως παρεμβάλεται με την ασύρματη ενδοεπικοινωνία??

 

Ναι, αν έχει δοντάκια όλα αλλάζουν, δεν μπορείς να το εφαρμόσεις!! Φρόντισε όμως το shhhh να είναι δυνατότερο από τη φωνή του.

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif
Link to comment
Share on other sites

zouzoula αν θες γράψε μας το schedule που έχεις στο EASY όλο το 24ωρο να σου πούμε τη γνώμη μας...Αν κοιμάται μετά το Ε κάτι γίνεται λάθος με τα naps..

 

5175dd9144.png

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif
Link to comment
Share on other sites

γεια και παλι. λοιπον ξυπναει γυρω στις 9.00 και μεχρι το απογευμα στις 6.00 τρωει ανα 2,5ωρο ή 3ωρο.μετα θελει ανα 2ωρο μεχρι τις 11 οπου και κοιμαται.νομιζω ομως οτι προφανως προτιμαει τα naps να τα κανει στην αγκαλια μου και στα αληθεια δεν πειραζει αρκει να μην της γινει συνηθεια και δεν μπορει να το κοψει.βεβαια υποθετω οτι καποια στιγμη αργοτερα αν δω τα σκουρα μπορω να εφαρμοσω το pu/pd? αλλα δεν ξερω ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη.αυτα και ευχαριστω και παλι

Link to comment
Share on other sites

Το πρOγραμμα μας στο περιπου

E: 9-9.30

A ;9.30-10.45

S : 11-12 OR 12.30

Y : ?? NOT REALLY SINCE I'M HOLDING HER THE TIME SHE'S ASLLEEP

Ε 12-12.30

Α: 12.30-13.15

S : 13.30-14.30

E :14.45- 15.15

A:15.15-16

S :16-117.30 OR 18

E :18-18.30

A:18.30-19.30

S :19.30 20 OR 20.30

E :20.30

A : 20.30-21.15 OR 21.30

S :21.30-22.30

22.30 OR 23 LAST FEED

 

οπως ειπα το προγραμμα δεν τηρειται παντα γενικα ομως το activity διαρκει γυρω στα 45 λ και αν αργησω για wd την πιανει μεγαλος εκνευρισμος και κλαιει τουλαχιστον 5 με 10 λεπτα πριν αποκοιμηθει. τωρα ειναι 10 εβδομαδων?μηπως φταιει οτι δεν τηρω ενα πιο αυστηρο προγραμμα?θηλαζει αποκλειστικα και καποιες φορες μπορει να κανω cluster feed το απογ. επισης το πρωι μπορει να το τραβηξει και μεχρι τις 10.00 και την αφηνω.βγαζεις κτ απο ολα αυτα?

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια απορια - Αυτο που με τραβηξε στην συγκεκριμενη "μεθοδο" ειναι υποτιθεμενη ελαστικοτητα και προσαρμοστικοτητα. Αλλα βλεποντας και στο σαιτ του, τα προγραμματα ειναι πολυ fixed και συγκεκριμενα. Δηλαδη Α στις 10 S στις 11 κοκ...

 

Τι γινετε αν κοιμηθει ενω θα πρεπει να φαει ή να παει βολτα και να κοιμηθει στο καροτσακι ενω εχει συμπληρωσει το S time του?

 

Ρωταω γιατι βρησκω τον εαυτο μου να αρχιζει να αγχωνεται με το ρολοι και δεν μου αρεσει. Και αυτα ανθρωποι ειναι και δεν κανουν καθε μερα και καθε ωρα ακριβως το ιδιο πραγμα. Μνπως δεν εχω καταλαβει κατι καλα ( εχω μονο το 1ο βιβλιο) ?

Link to comment
Share on other sites

citron κι εγω την ιδια απορια εχω αλλα επιφυλασσομαι να δω μηπως γραφει τιποτα πιο αναλυτικο στο 2ο βιβλιο. τωρα απο την πειρα μου σου λεω να μην αγχωνεσαι με το ρολοι ετσι κι αλλιως τα παιδακια μεγαλωνουν γρηγορα τελικα και συνεχως περνανε καινουργιες φασεις.Εγω πιο πολυ θελω να μην κανω τα λαθη που εκανα στο πρωτο παιδι που για δικη μου ευκολια δεν εδινα καμια προσοχη στη ρουτινα του με αποτελεσμα να το πληρωνουμε και οι δυο. μου φαινεται οτι αυτο που εννοει το βιβλιο ειναι να σεβεσαι τους ρυθμους του παιδιου και να υπρχει μια προβλεψιμοτητα στο προγραμμα του. παντως ειναι γεγονος οτι τα παιδια χρειαζονται να εχουν σταθεροτητα στο προγραμμα τους γιατι τους δινει ασφαλεια. το εχω δει ακομα και στα παιδια του δημοτικου να δουλευει στον τροπο εργασιας στην ταξη.ειπαμε μετρον αριστον!

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια απορια - Αυτο που με τραβηξε στην συγκεκριμενη "μεθοδο" ειναι υποτιθεμενη ελαστικοτητα και προσαρμοστικοτητα. Αλλα βλεποντας και στο σαιτ του, τα προγραμματα ειναι πολυ fixed και συγκεκριμενα. Δηλαδη Α στις 10 S στις 11 κοκ...

 

Τι γινετε αν κοιμηθει ενω θα πρεπει να φαει ή να παει βολτα και να κοιμηθει στο καροτσακι ενω εχει συμπληρωσει το S time του?

 

Ρωταω γιατι βρησκω τον εαυτο μου να αρχιζει να αγχωνεται με το ρολοι και δεν μου αρεσει. Και αυτα ανθρωποι ειναι και δεν κανουν καθε μερα και καθε ωρα ακριβως το ιδιο πραγμα. Μνπως δεν εχω καταλαβει κατι καλα ( εχω μονο το 1ο βιβλιο) ?

 

Aχ, αυτό νομίζω κι εγώ ότι η ελαστικότητα είναι "υποτιθέμενη", γι'αυτό και για μένα το σύστημα είναι δυσεφάρμοστο. Το πρώτο βιβλίο το θεωρώ πολύ καλύτερο - σου δίνει τη γενική ιδέα και δεν σε πρήζει με τις λεπτομέρειες. Στο δεύτερο η κατάσταση χειροτερεύει...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...