Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)

Afroditi D

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

MUFFINS (ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ)

Υλικά

2 κουπες αλεύρι που φουσκωνει μόνο του

2/3 κουπας ζάχαρη

2 κουταλάκια γλυκού baking powder

1/2 κουταλ. γλ. αλάτι

λίγη βανίλια (2)

2 αυγά

1/2 κούπα βούτυρο

2/3 κούπας γάλα

1 σακουλάκι κομματακια σοκολάτας υγείας (σταγόνες)

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά, ρίχνουμε το βούτυρο και το γαλά.

Σε ένα αλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, ζάχαρη, baking powder, βανίλια και αλάτι, μετά ρίχνω μέσα το άλλο μείγμα και ανακατεύω καλά.

Τέλος ρίχνω τα chocolate chips!

Φτιάχνουν 12 φορμάκια,

Ψήνονται στους 180c για 15 - 20 λεπτά!

Καλή Επιτυχία!

G9FN.jpg.png

Διαφημίσεις

καλημερα και απο εδω...

θελω το απογευμα να φτιαξω με την Αγγελιάννα κουλουράκια, έχετε υποψη σας καμμια εύκολη συνταγη που να μπορούμε να κάνουμε μαζι ?

Επίσης θέλω να κάνω κεκακια για να κερασουμε στο σχολειο στην γιορτη της (σε 2 εβδομαδες ειναι), εχετε συνταγες απο πολυ ευκολο κεικ και με οσο λιγοτερα υλικα γινεται (σκεφτομαι οτι υπαρχουν παιδακια με αλλεργιες, οποτε οσο λιγοτερα υλικα, τοσο μεγαλυτερη ασφαλεια...)

Ευχαριστωωωωωωωωωω

Μαριλένα αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη και πολύ πολύ νόστιμη.είναι cookies :

υλικά :225γρ αλεύρι

1κιτλ.γλυκού μπέικιν

1 πρέζα αλάτι

150γρ μαργαρίνη

100γρ μαύρη ζάχαρη

50γρ σοκολατένιες σταγόνες (εγώ βάζω όλο το φακελάκι που έχεο 100γρ :wink: )

1 αυγό

εκτέλεση :

χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.

ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτω αλάτι.

πρσθέτω στο μείγμα με τη μαργαρίνη το αυγό και μετά ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι.

αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί λίγο στο ψυγείο.

ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και βάζουμε σε ένα ταψί τα μπισκότα παίρνοντας μικρές δόσεις από ένα κουταλάκι του γλυκού.

ψήνουμε στον αέρα στους 160 για 15 λεπτά.

κάντε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!!!!!!τα παιδιά θα τα λατρέψουν! θα είστε η μαμά που φτιάχνει τα καλύτερα cookies στον κόσμο! :wink:

Μαριλένα έχω πιο πάνω μια συνταγη για ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΑΦΡΑΤΑ αλλα θα σου πω κι'αλλες οταν παω σπιτι :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Marilena πανεύκολο κέικ:

- 220 gr. βιταμ (1 φλυτζάνι)

- 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

- 4 αυγά

- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

- 4 φλυτζάνια φαρίνα

- 2 βανίλιες

- 1 φλυτζάνι γάλα

Λιώνεις λίγο το βιτάμ, το χτυπάς με τη ζάχαρη, και ρίχνεις ένα ένα τα αυγά. Μετά προσθέτεις εναλάξ αλεύρι που το έχεις ανακατέψει με την μπέϊκιν και τις βανίλιες, και το γάλα, ανακατεύοντας. Βάζεις το μείγμα στα φορμάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Εύκολο!

Διαφημίσεις

Αυτο το ΣΚ έφτιαξα δυο απο τις συνταγές σας και ήθελα να σας πω αποτελέσματα!

Έφτιαξα τα μπισκότα (μαλακά - αφράτα) της Αφροδίτης, έβαλα μέσα σταγόνες σοκολάτας μόνο, και έγιναν ... ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ! (με ρώτησαν ποια μάρκα ειναι για να τα αγοράσουν :!: )

Επίσης έφτιαξα το χοιρινό με το μπαλσάμικο της mimikas, είχαμε κόσμο σπιτι και το δοκίμασαν και ενθουσιάστηκαν όλοι!

Και τα δύο ήθελαν πολυ λίγο χρόνο για να ετοιμαστούν (βασικό!) και τα αποτελέσματα εξαιρετικά!

Κορίτσια μπράβο! Συνεχίστε να μας δίνετε νόστιμες (και ΓΡΗΓΟΡΕΣ) συνταγές! :wink::wink::wink:

G9FN.jpg.png

Πένες με σάλτσα από λιαστή ντομάτα, φρέσκια ντομάτα και κεφτεδάκια

Υλικά

½ κιλό πένες ή άλλο κοφτό ζυμαρικό

12 λιαστές ντομάτες στο λάδι τους

2 ντομάτες ώριμες τριμμένες

2σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

για τα κεφτεδάκια

400 γραμ κιμά μοσχαρίσιο

4φέτες ψωμί μουσκεμένο χωρίς τη κόρα

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη

1 ντομάτα μικρή τριμμένη

1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

2κουτ δυόσμο ψιλοκομμένο

2κουταλιές ελαιόλαδο

αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το αλεύρι) και τα ζυμώνετε. Τα πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Ανακατεύετε τις λιαστές ντομάτες κομματιασμένες με το λάδι τους, τις φρέσκιες ντομάτες και το σκόρδο.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε αμέσως με το μίγμα της ντομάτας. Ρίχνετε και τα κεφτεδάκια και σερβίρετε σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Cake αλα mimika (χθεσινοβραδυνης εμπνευσεως!!!)

Υλικα

250 γρ βουτυρο (σε θερμοκρασια δωματιου)

2,5 φλυτζανια ζαχαρη

1 farina βανιλια

5 αυγα χωρισμενα

5 μικρες βανιλιες

ξυσμα 1 λεμονιου ή πορτοκαλιου

1 ποτηρι γαλα φρεσκο ή κρεμα γαλακτος ή ενα γιαουρτι

1 κουταλακι baking powder

250 γρ. κουβερτουρα

8 κουταλιες φιλε αμυγδαλου

λιγο κονιακ

αχνη ζαχαρη

Εκτελεση (μπαμ! :lol: )

Χτυπαμε τα ασπραδια σφιχτη μαρεγκα (προσοχη να ειναι το μπωλ πεντακαθαρο καθως και το μιξερ) και τη βαζουμε στο ψυγειο.

Σε μπεν μαρι λιωνουμε την κουβερτουρα με λιγο κονιακ και αφηνουμε να κρυωσει λιγο.

Σε αλλο μεγαλο μπωλ χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη για 5 λεπτα και μετα ριχνουμε τα αυγα, τις βανιλιες, το baking, το ξυσμα λεμονιου, το γαλα και τελος τμηματικα τη φαρινα.

Μολις ομογενοποιηθει το μιγμα, ριχνουμε το φιλε αμυγδαλου και ανακατευουμε με ενα κουταλι.

Τελος ριχνουμε τμηματικα την μαρεγκα (κουταλια-κουταλια) και ανακατευουμε πολυ απαλα με κουταλι (για να μην φυγει ο αερας και "κατσει") αλλα να ενσωματωθει καλα στο μιγμα.

Εν τω μεταξυ εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει την φορμα μας ή ενα μετριο ταψι και μετα ριχνουμε το μιγμα.

Απο πανω ριχνουμε την λιωμενη σοκολατα και με ενα κουταλι ανακατευουμε παρα πολυ ελαφρια απλα για να παει και λιγο μεσα.

Ψηνουμε στους 160-170 για 1 ωρα περιπου.

Μολις το βγαλουμε πασπαλιζουμε με την αχνη.

Τip: Για να μην μας κατσει το cake δεν ανοιγουμε καθολου τον φουρνο παρα μονο στα 50- 55 λεπτα περιπου (ποτε νωριτερα) για να βαλουμε το μαχαιρι να δουμε πως παει το ψησιμο. Αν βγει στεγνο ειναι πανετοιμο!

Οποια το κανει να μου πει την γνωμη της!

Ο αντρας μου παντως ξετρελαθηκε!

Καντο Στελλιτσα μου και θα με θυμηθεις!

Ηταν τρελη εμπνευση, κοιταγα τα ντουλαπια μου, ειχα και κατι αυγα που επρεπε να καταναλωθουν.......... :lol:

Μπορει να ακουγεται λιγο περιπλοκο αλλα δεν ειναι!

Καντο Στελλιτσα μου και θα με θυμηθεις!

Ηταν τρελη εμπνευση, κοιταγα τα ντουλαπια μου, ειχα και κατι αυγα που επρεπε να καταναλωθουν.......... :lol:

Μπορει να ακουγεται λιγο περιπλοκο αλλα δεν ειναι!

Εγώ όταν κάνω 2χρωμο κέικ χρησιμοποιώ ένα μαχαίρι και κάνω κυκλικες κινησεις στο μειγμα και βγαίνει τέλειο!

Ευδοκια μου μολις φτιαξαμε Cookies....Δεν το συζητω... ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ... μονο εχω μια απορια... σε τι φουρνο ψηνεις ? Γιατι κατι δεν καναμε καλα στο ψησιμο, βγηκαν ολιγον σκληρα... βεβαια αφου τα βαλαμε στον αερα 15 λεπτα και δεν ψηθηκαν καν, τα βαλαμε πανω, κατω και αερα για λιγο ακομα... Για πες γιατι θα ξανακανω οπωσδηποτε !!!!

Και θα σας πω και το καλυτερο.... πηγαμε και μπισκοτακια στην "πεθερα" :roll: και καναμε και φιγουρα στην ζαχαροπλαστικη μας !!! χαχα

Να σαι καλα βρε Ευδοκια με τις ιδέες σου !!! :wink:

χαχαχα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...