Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)

Afroditi D

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι ναι ..πως την λενε?

...δεν ξέρω ! το μενού εκεί πως την έλεγε ;;;;; :roll::lol::D ...εμεις όμως θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε Χωριάτικη με Ντάκος ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Mπράβο Αφροδιτούλα ! Καλά έκανες και τα έβαλες σε μια τάξη . Αγαπώ και γω πολύ την μαγειρική , μαζεύω συνταγές , αλλά είμαι μπορώ καθόλου την αρχειοθέτηση και έτσι κολλάω σε συγκεκριμένες !

αφροδιτη να ρωρησω κατι που ισως να το ξερει ο μισος νοτουνιας αλλα εγω δεν το γνωριζω?

λοιπον πηγαμε σε μια ταβερνα καταπληκτικη και μην γελασεις ενω ειχε απιστευτα πιατα (γιαουρτλου με λιγο παστουρμα,μαντιταροσαλατα,παστουρμαδοπιτα,κλπ)αυτο που μου αρεσε εμενα πιο πολυ απο ολα ηταν μια πολυ απλη σαλατα..ντοματα στον ρεντε ,παξιμαδια κρητικα μουλιασμενα σε νερο ,λαδι αλατι ριγανη και τριμμενο τυρι απο πανω...

τελικα πως την λενε αυτην την σαλατα???????

Στην Κρήτη το λένε "κουκουβάγια" και αυτό γιατί γίνεται με μικρά στρογγυλά αφράτα παξιμάδια, που δεν μουλιάζονται σε νερό, αλλά περιχύνονται με ντομάτα φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη, τριμμένη φέτα, λάδι, αλάτι και ρίγανη.

Διαφημίσεις

... και στο κέντρο από τα παξιμαδάκια βάζουν μαύρες ελιές και έτσι μοιάζει με μάτια κουκουβάγιας.....

Τρέχα γύρευε δηλαδή, αλλά είναι νόστιμο και κάποιοι διαιτολόγοι το προτείνουν για βραδυνό.

Κορίτσια διαβάζω τις συνταγές σας και μου ανοίγει η όρεξη! Και παρόλο που δε φημίζομαι για τις μαγειρικές μου ικανότητες πολλές θα ήθελα να τις δοκιμάσω. Πρέπει όμως πρώτα να μου λύσετε πρώτα ένα άλλο πρόβλημα: κατά τις ώρες της δημιουργίας τη Ναταλία τι την κάνω? Γιατί όσο είμαι μέσα στην κουζίνα πρέπει οπωσδήποτε να είναι μαζί μου είτε πάνω στον πάγκο είτε, κατά προτίμηση, μέσα στο νεροχύτη :? Και πρέπει οπωσδήποτε να κάνει μπάνιο όλα τα κουζινικά αλλά και τον εαυτό της :? Και πρέπει οπωσδήποτε να φάει τα πάντα, από ντομάτες, καρότα και ωμά κρεμμύδια μέχρι αλεύρι και ό,τι άλλο υπάρχει γύρω τριγύρω :? Κι αν πας να της κλείσεις τη βρύση ή να της πάρεις τα "εδέσματα" από τα χέρια ανοιγοκλείνει τα δαχτυλάκια της και φωνάζει "έλια έλια" (δηλαδή έλα τελείωνε που θα μου χαλάσεις εσύ τη διασκέδαση) :)

Καμιά ιδέα?

6qjVp3.png

Κέικ καρότου με πορτοκάλι

Υλικά

2 κούπες τριμμένο καρότο

1 κούπα καρύδια

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα ηλιέλαιο

5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κουταλάκια σόδα φαγητού

2 κουταλάκια κανέλλα

ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Για το σιρόπι

2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

1,5 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

Γίνεται πάρα πολύ εύκολα αφού χρειάζεται μόνο ένα απλό χτύπημα με το χέρι μας ή με τον αυγοδάρτη. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο, τη σόδα, την κανέλλα, το τριμμένο καρότο και τα καρύδια, και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ψήνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ για 1 ώρα καί 15' λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο, το αφήνουμε λίγο στο φούρνο να τραβήξει (10 λεπτά), το βγάζουμε και ετοιμάζουμε το σιρόπι, ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό με τη ζάχαρη, ίσα-ίσα να διαλυθεί καλά η ζάχαρη (μία βράσει φτάνει). Όπως είναι το κέικ στη φόρμα, το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε εκεί μέχρι να τραβήξει όλο το σιρόπι. Κατόπιν το ανποδογυρίζουμε στην πιατέλα μας.

Κορίτσια γίνετε τέλειο και πανεύκολα. :D

Κορίτσια διαβάζω τις συνταγές σας και μου ανοίγει η όρεξη! Και παρόλο που δε φημίζομαι για τις μαγειρικές μου ικανότητες πολλές θα ήθελα να τις δοκιμάσω. Πρέπει όμως πρώτα να μου λύσετε πρώτα ένα άλλο πρόβλημα: κατά τις ώρες της δημιουργίας τη Ναταλία τι την κάνω? Γιατί όσο είμαι μέσα στην κουζίνα πρέπει οπωσδήποτε να είναι μαζί μου είτε πάνω στον πάγκο είτε, κατά προτίμηση, μέσα στο νεροχύτη :? Και πρέπει οπωσδήποτε να κάνει μπάνιο όλα τα κουζινικά αλλά και τον εαυτό της :? Και πρέπει οπωσδήποτε να φάει τα πάντα, από ντομάτες, καρότα και ωμά κρεμμύδια μέχρι αλεύρι και ό,τι άλλο υπάρχει γύρω τριγύρω :? Κι αν πας να της κλείσεις τη βρύση ή να της πάρεις τα "εδέσματα" από τα χέρια ανοιγοκλείνει τα δαχτυλάκια της και φωνάζει "έλια έλια" (δηλαδή έλα τελείωνε που θα μου χαλάσεις εσύ τη διασκέδαση) :)

Καμιά ιδέα?

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Aggelina........ εγω πια το έχω πάρει απόφαση!

αυτό που κάνω είναι να του "ζητάω" να με βοηθήσει.....με αυτόν τον τρόπο είναι λίγο πιο προσεκτικός, τωρα τελευταία , φτιαχνουμε μαζί ακόμα και κέικ. Ανεβαίνει στην καρέκλα του όρθιος και καθεται στην γωνια του πάγκου ,και απο την μια πλευρά που έχει κενη .... είμαι εγω. Του δίνω ενα μπολ με λίγο αλεύρι και το ανακατέυει....

ακόμα και το μίξερ κρατάμε μαζί. Του φοράω γάντια (αυτά απο το φαρμακίο της μιας χρήσης....περνάνε καμποσα λεπτά μέχρι να τα βάλει κ βγάλει κανα 5 φορές....

πάντως εγω το συμπέρασμα που εχω βγάλει είανι οσο τον αποτρέπω να κάνει κατι στην κουζίνα μαζί μου ....τόσο πιο πολύ πισμώνει&επιμένει να το κάνει!

Σε ένα απο τα συρτάρια της κουζίνας έχω βάλε κουτάλες , σπάτουλες , ανοιχτήρια μπύρας , αναδεφτήρια , πλαστικά κουτάλια δικά του , ξήλινες κουτάλες...κτλ(ακίνδυνα) και κάθε απόγευμα το αδειάζουμε & το γεμίζουμε.... :lol:

πάντως κάποιες δουλειες παρουσία του δεν μπορώ να τις κάνω : π.χ να αδειάσω ή να γεμίσω το πλυντήριο πιάτων!

Κουράγιο Αggelina μου...... αλλα 3-4 χρόνια είναι θα περάσουν!!! :lol::D:D:D

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Καμμία συνταγή βρε Αφροδίτη για νόστιμη και νηστίσιμη μηλόπιτα υπάρχει; Anyone;

απο εμένα να 2 νόστιμες , νηστίσημες συνταγές με μήλα ! (οχι μηλόπιτες όμως :lol: )

το κέικ ειναι δοκιμασμένο , πολύ καλο :!::D

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=127700#127700

ΦΑΒΑ

ΥΛΙΚΑ

1/2 Κιλό Φάβα

1 μεγάλο Κρεμμύδι

1 φλυτζάνι Λάδι

Χυμό τριών Λεμονιών

Αλάτι - Πιπέρι

3 Κρεμμύδια Ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε τη φάβα σε νερό για μιάμιση ώρα.

Τη βάζουμε να βράζει και με κουτάλα βγάζουμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.

Οταν ο αφρός σταματήσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε 1 ώρα ή μέχρι να λειώσει η φάβα και να γίνει πολτός.

Την περνάμε από τον μύλο των λαχανικών μαζί με το κρεμμύδι και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουτ. σούπας λάδι και σιγοβράζουμε για λίγο.

Την σερβίρετε σε ρηχά πιάτα και την αφήνετε να κρυώσει.

Για να τη σερβίρετε γαρνίρετε μα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την περιχύνετε με λάδι και χυμό λεμονιού

.png

απο εμένα να 2 νόστιμες , νηστίσημες συνταγές με μήλα ! (οχι μηλόπιτες όμως :lol: )

Στη συνταγή για το κεικ γράφεις 3+ 12 φλ. αλεύρι εννοείς 3+ 1/2 όμως ,έτσι δεν είναι; γιατί θέλω σημερα να το φτιάξω.

Η ζωή μου τα αγγελούδια μου!!!!!

Διαφημίσεις

Στη συνταγή για το κεικ γράφεις 3+ 12 φλ. αλεύρι εννοείς 3+ 1/2 όμως ,έτσι δεν είναι; γιατί θέλω σημερα να το φτιάξω.

ναι ναι έτσι , το διόρθωσα , ευχαριστώ :D

• 3 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...