Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σας θεωρούν ένα υπεραναλυτικό ούφο?

Jen.

Recommended Posts

Δεν μπορώ να το πιστέψω!!! Σκεφτόμουνα ν' ανοίξω το συγκεκριμένο θέμα σήμερα κιόλας.

Να σας εξηγήσω τώρα κατάσταση. Το διάστημα αυτό επειδή είμαι σε φάση διαζυγίου είπα να επισκεφτώ κάποιον ¨ειδικό¨ κοινωνικό λειτουργό να με βοηθήσει κυρίως για την αντιμετώπιση του μωρού. Για να μην τα πολυλογώ, αφού της έκανα μια πλήρη αναφορά για την παρούσα κατάσταση, μου είπε ότι τα του πρώην και του παιδιού θα τα συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή και προς το παρόν θέλει να μείνει στο δικό μου πρόβλημα :shock: ότι ψάχνω πολύ για πληροφορίες!! Μου είπε εν ολίγοις ότι αν μαζεύουμε πληροφορίες οδηγούμαστε σε παράλογο άγχος που μπορεί να δημιουργήσει μελλοντικά προβλήματα στην ψυχολογία του παιδιού, και μάλιστα είναι προτιμότερο ένας γονιός που δεν γνωρίζει πολλά και ασχολείται με τις βασικές μόνο ανάγκες του παιδιού :? Μου τόνισε ότι πρέπει να ψάξω τον λόγο που νιώθω την ανάγκη να μαθαίνω πράγματα κυρίως σχετικά με το παιδί και όταν της είπα ότι μου αρέσει η διαδικασία και νιώθω καλύτερα και πιό σίγουρη, μου απάντησε πως και αυτός που πλένει τα χέρια του 100 φορές τη μέρα νιώθει καλά με τον εαυτό του χωρίς να σημαίνει ότι είναι και λογικός. :roll:

Καθότι ειδική, με άγχωσε αρκετά η άποψή της, αλλά δεν με έπεισε. Ο ενδοιασμός μου στηρίζεται στο γεγονός ότι ενώ με αποπήρε όταν ζήτησα συμβουλές για το μωρό (ζορίζομαι αρκετά μαζί του, είναι απαιτητικούλης το χρυσό μου), γιατί όπως είπε σκέφτομαι από τώρα πως θα μπορούσε να επηρεαστεί η ψυχολογία του μακρυά στο μέλλον, προσπάθησε να με πείσει ότι δεν πρέπει να ψάχνομαι γιατί Μελλοντικά θα δημιουργίσω πρόβλημα στο παιδί με τις φοβίες που θα μου δημιουργούν τα άγχη της ημιμάθειας. Διευκρινίζω ότι μου είπε ότι όταν ψάχνεις μαζεύεις πολλές πληροφορίες που δεν ξέρεις τι να τις κάνεις και αυτό είναι δείγμα ημιμάθειας. Σας μπέρδεψα; :oops: Βέβαια ανησυχώ από τη στιγμή που μίλησα μαζί της και άρχισα να με αμφισβητώ κάπως.

Αλλά δεν με έπεισε κίολας, μήπως τελικά φταίει το ότι πλένω τα χέρια μου πολλές φορές. :lol:

Διαφημίσεις

Tery, δεν μπορώ να κατανοήσω τη λογική του ατόμου που σου είπε αυτά τα πράγματα... Είναι δυνατόν να θεωρείται ψύχωση το να σε απασχολούν θέματα που αφορούν το παιδί σου και την ψυχολογία του, και να ψάχνεις πληροφορίες γι'αυτά;;; Πόσο μάλλον σε μια τέτοια κρίσιμη καμπή στη ζωή και των δυό σας;;

Σου προτείνει δηλαδή την αφασία από την πληροφόρηση και θεωρεί το ενδιαφέρον σου και την περιέργειά σου στο κάτω-κάτω ημιμάθεια...

Δείγμα βλακείας είναι για μένα η ανάλυσή της και αποφυγή να δώσει εξηγήσεις σε δικές σου απορίες...

Μάλλον εκείνη βαριέται να πλύνει τα χέρια της...

Μμμμμμμμ.............. Θα συμφωνήσω με την micnat. Και θα πω και κάτι ακόμα. Το συνεχές πλήσιμο των χεριών οφείλεται σε μια, μικρή ή μεγάλη, μικροβιοφοβία. Ο πασχών/ούσα συχνά φτάνει σε σημείο να πληγώνει τον εαυτό του δημιουργόντας ακόμα και πληγές στο δέρμα του από το πολύ πλήσιμο, διαταραχές στο ph κοκ. Ακολουθεί δε, τις περισσότερες φορές μια συγκεκριμένη "ρουτίνα" στον τρόπο που καθαρίζει τον εαυτό του (χρησιμοποιεί χαρτοπετσέτες, μπορεί να πίνει από συγκεκριμένο ποτήρι και με συγκεκριμένο τρόπο κοκ). Οι διαφορές συνήθως είναι από περίπτωση σε περίπτωση. Τυχαίνει να γνωρίζω τα παραπάνω γιατί μιας φίλης ο αδερφός πάσχει από μικροβιοφοβία (σε συνδιασμό με αγοραφοβία - ο γιατρός της έχει πει ότι συνήθως συνδιάζονται 1-2 φοβίες στο ίδιο άτομο).

Αν υποθέσουμε ότι η συλλογή της πληροφορίας είναι "πάθηση", πως ονομάζεται; Μανιώδης πληροφοριοσύλλεξη;; Και οι ερευνητές φαντάζομαι πως είναι για τα κάγκελα, βαριές περιπτώσεις.... Πες στην κυριούλα (διότι περί κυριούλας πρόκειται) ότι ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Η πληροφορία (όχι η γνώση - είναι τελείως άλλα πράγματα) βρίσκεται παντού. Ο καθένας επιλέγει λοιπόν, αυτές τις οποίες χρειάζεται την εκάστοτε στιγμή της ζωής του. Όταν παντρευόμουν και έφτιαχνα το σπίτι μου ήξερα που θα βρώ και τις καρφίτσες που λέει ο λόγος. Τώρα 4+ χρόνια μετά θυμάμαι μόνο τα βασικά. Αυτά που ίσως θα χρειαζόμουν και σήμερα. Τώρα βρίσκομαι σε μια άλλη περίοδο της ζωής μου οπού με ενδιαφέρουν άλλα πράγματα (μωρά, πάνες ακόμα και σχολεία). Τι πιο λογικό να μάθω 5-10 πράγματα γι'αυτά;; Όσα θεωρώ ότι με καλύπτουν.

Το να αγνοείς, ηθελημένα, κιόλας κάποια πράγματα που σε αφορούν, σε τι βοηθάει δηλαδή; Χαλαρώνει το μυαλό; Τα φορτώνεις στον κόκορα και όλα είναι καλά; Ή ακόμα καλλίτερα, όταν έχεις κάποιο πρόβλημα, κάνεις ότι δεν το βλέπεις;; Αυτό πες στην κυρία, λέγεται στρουθουκαλισμός.

Όσο για τις πληροφορίες που συλλέγουμε, δεν τις κρατάμε όλες. Εκ των πραγμάτων διασταυρώνεις (πολλές φορές και με ειδικούς - πανάθεμα τους!! :lol: ) τις πληροφορίες και απορρίπτεις τις άχρηστες. Δόξα τον Αλλάχ, υπάρχουν πολλές απ'αυτές στο net. Τεσπα, για να μην μακρυγορώ (ως συνήθως) ίσως η κυρία ψάχνει για πελάτες... Ίσως και να έχει δίκιο αν τελικά η πληροφορία προκαλεί τέτοια σύγχηση στο άτομο που το καθιστά ανίκανο να αποφασίσει τι θα κάνει τελικά. Το να βγάλει όμως διάγνωση από την πρώτη σου επίσκεψη και να στην ανακοινώσει, τόσο ελαφριά τη καρδία, προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο μη σου πω και αντιεπαγγελματικό. Δηλαδή, πάει τελείωσε τό έχεις το θεματάκι σου, και αυτή είναι τόσο τσακάλι που το κατάλαβε αμέσως. Το ότι (λέω εγώ τώρα) μπορεί να είσαι στρεσσαρισμένη από την όλη κατάσταση δεν παίζει. Η διάγνωση βγήκε (από την πρώτη επίσκεψη) και πρέπει να το δουλέψεις, με πόσες επισκέψεις, σου είπε;; Anyway, μπορεί και να έχει δίκιο και να χρειάζεται να δουλέψεις όντως κάποια πράγματα, δεν το έχω σπουδάσει το θέμα, μόνο βάση της λογικής μου μιλάω. Απλά μου ξενίζει η διάγνωση με το "καλημέρα σας".... Βέβαια μπορεί να την έχω κι εγώ την ψυχωσούλα μου εδώ που τα λέμε.... Μ'αρέσει να μαθαίνω πράγματα από το να βρίσκομαι σε αφασία όπως προτείνει η κυριούλα, αμφισβηττώ τα λεγόμενα της.... Μμμμμ.... Μάλλον έχω μεγάλο πρόβλημα τελικά..... Μην της το πεις όμως και με ψάξει να με ρίξει στην πυρα....! :lol::lol::lol:

είπα να επισκεφτώ κάποιον ¨ειδικό¨ κοινωνικό λειτουργό να με βοηθήσει κυρίως για την αντιμετώπιση του μωρού.

Aν και συνάδελφος με την κυρία που επισκέφθηκες, διαφωνώ κάθετα με τη λογική προσέγγισής της..

Καταλαβαίνω που ήθελε να το πάει, αλλά το ξεκίνησε πολύ λάθος...και όταν σε αμφισβητούν ως επαγγελμτία, έχεις χάσει το παιχνίδι....

tery θα συμφωνήσω με τα κορίτσια ότι αυτά που σου είπε δεν ακούγονται λογικά...θα σου πρότεινα να δεις και άλλον ειδικό...αλίμονο αν στις μέρες μας αρκούμασταν για θέματα που μας καίνε στην άγνοια...τι άλλο θα ακούσουμε...

myrto τελικά κάτι μου λέει ότι όλοι εδώ στο φορουμ ένα βαθμό "γραφικότητας" τον έχουμε... :lol:(σύμφωνα με τους άλλους πάντα...)

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

Ήδη άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα...

Με πήρε μια γνωστή μου τηλέφωνο που γεννάει σύντομα να με ρωτήσει τι παίζει με τα βλαστοκύτταρα γιατί δεν έχει χρόνο να το ψάξει και να της προωθήσω πληροφορίες...οπότε σκέφτομαι έστω και σε ελάχιστους μπορεί αυτό το χάσιμο χρόνου μου, να φανεί χρήσιμο... :wink:

αντί να σε θεωρούν ούφο, να το παίξεις και λίγο 'εξυπνακιας'... τύπου "δεν το ξέρατε αυτό;".."μα είναι πασίγνωστο", "μα καλά που ζείτε", δηλαδή αντί να κοιτάς τη μια πλευρά του νομίσματος : "λεπτομερής ενημέρωση", να κοιτάς την άλλη..και να μην το θεωρείς χάσιμο χρόνου, αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλά κι ενημερωμένη!!αλίμονο...στο κάτω κάτω, είναι δικό σου θέμα από πού, πόσο και γιατί θα ενημερωθείς!Δεν καταλαβαίνω τι κόλλημα έχουν οι γύρω σου! :roll:

Συμμερίζομαι τα περισσότερα από αυτά που αισθάνεστε αλλά δεν θα το αναλύσω για την ώρα. Αλλά θα κάνω υπεραναλυτικές ουφοαπορίες, γιατί έθεσες το θέμα εξαρχής; Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η γνώμη των άλλων και πώς σε αντιμετωπίζουν; Το πώς μπορείς να τους περάσεις κάποια πράγματα που πιστεύεις ότι θα τους ωφελήσουν, χωρίς να νιώθεις άσχημα; Αν αφήσεις τους άλλους απ'έξω, εσύ αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου; Η ανάλυση που κάνεις και η πληροφορία που παίρνεις σε γεμίζουν ή μένει ένα κενό που σε ενοχλεί;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Συμμερίζομαι τα περισσότερα από αυτά που αισθάνεστε αλλά δεν θα το αναλύσω για την ώρα. Αλλά θα κάνω υπεραναλυτικές ουφοαπορίες, γιατί έθεσες το θέμα εξαρχής; Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η γνώμη των άλλων και πώς σε αντιμετωπίζουν; Το πώς μπορείς να τους περάσεις κάποια πράγματα που πιστεύεις ότι θα τους ωφελήσουν, χωρίς να νιώθεις άσχημα; Αν αφήσεις τους άλλους απ'έξω, εσύ αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου; Η ανάλυση που κάνεις και η πληροφορία που παίρνεις σε γεμίζουν ή μένει ένα κενό που σε ενοχλεί;

το έθεσα για να εκφράσω τον εκνευρισμό μου με την ταμπελοποίηση...νόμιζα ότι αυτό έγινε ήδη κατανοητό από την αρχή. :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Κορίτσια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, νιώθω καλύτερα. Το πραγματικό μου "πρόβλημα" είναι ότι επηρεάζομαι εύκολα από τις απόψεις των άλλων για μένα κυρίως όταν τους θεωρώ ειδικούς γι' αυτό και αγχώθηκα.

Πάντως η σιγκεκριμένη δεν έχει κέρδος από το να ξεκινήσω μια διαδικασία επισκέψεων γιατί εργάζεται σε κρατικό οργανισμό και οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Μάλλον έχω μεγάλο πρόβλημα τελικά..... Μην της το πεις όμως και με ψάξει να με ρίξει στην πυρα....! :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol:

το έθεσα για να εκφράσω τον εκνευρισμό μου με την ταμπελοποίηση

Jen. όντως έτσι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις και θα συμφωνήσω και γω με τα κορίτσια ότι στην τελική δεν οφείλουμε να ενημερώνουμε κανέναν για την διαδικασία των αποφάσεών μας, ούτε να προσπαθούμε να εξηγήσουμε τους λόγους. Μέσα σ' αυτή την ουφοπληροφόρηση είχα διαβάσει κάπου ότι "μπορείς να βοηθήσεις, μόνο αυτόν που θέλει να βοηθηθεί". Σίγουρα θέλεις να μοιραστείς τις πληροφορίες που έχεις συγκεντρώσει, όπως όλοι σ ' αυτή την παρέα αλλά μάλλον είναι καλύτερα να περιμενουμε να μας το ζητήσουν.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...