Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δικαίωμα στην επιλογή φύλου... Η άποψή σας!

ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΟΥ  

702

1. 1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΟΥ

Recommended Posts

τελικα η τοση εξελιξη της επιστημης κακο καταντησε να κανει. φτασαμε σε σημειο να μεταφερουμε γονιδια απο τον ενα οργανισμο στον αλλο, φτιαξανε αγελαδα που παραγει ανθρωπινο γαλα και ποιος ξερει τι αλλο θα δουν τα ματια μας... ας αφησουμε τη φυση να κανει μονη της τη δουλεια της, δε χρειαζεται να παρεμβαινουμε τοσο πολυ μονο οταν προκειται για θεματα υγειας. ειμαι υπερ στη δυνατοτητα επιλογης εμβρυων οταν προκειται για κληρονομικες ασθενειες οχι ομως για το φυλο ή αλλα χαρακτηριστικα οταν δεν εχουν να κανουν με θεμα υγειας.

παλιοτερα και στην ελλαδα επικρατουσε η αποψη να κανουν αγορια, γιατι αποτελουσαν εργατικα χερια ενω τα κοριτσια ηθελαν προικα για να παντρευτουν, και σαν να μη φτανει αυτο ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΤΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΡΤΙΤΣΙΑ.

μη γυρισουμε λοιπον 100 χρονια πισω.........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 170
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γέννησε κάποια από ενα χωριό εδώ, βγήκαν στο μαιευτήριο ανακοίνωσαν "έχετε κορίτσι"

Λέει ο άνδρας δεν το θέλω.

Βγαίνει η γιατρός, λέει του άνδρα (ο θεός να τον κάνει) "έκαναν λάθος, έχετε αγόρι, να'το, έχει πρόβληματα όμως"

δείχνει μια φώτογραφία του άνδρα ενός νεογέννητου με παραμορφωμένο πρόσωπο και εμφανές πρόβλημα.

Ο πα-τέρας είπε "μακάρι να ήταν κορίτσι και να ήταν καλά"

Και του λέει η γιατρός "κορίτσι είναι και υγιέστατο, άντε στη γυναίκα σου και το παιδί σου τώρα".

Πραγματικό περιστατικό που διαδόθηκε στο νησί από στόμα σε στόμα.

Τί σημασία έχει λοιπόν το φύλο, η ηλιθιότητα και η εξυπνάδα φύλο δεν έχουν.

για να του το κανει αυτο η γιατρος ποιος ξερει ποσοι αντεδρασαν ασχημα οταν εμαθαν οτι εχουν κοριτσι.....

Ημουν μανα τριων αγοριων. Ε, και; Οταν εμεινα εγκυος στο τεταρτο το μονο που με ενοιαζε ηταν να ειναι γερό, να τερματισει η εγκυμοσυνη και να γεννηθει καλα. Τιποτε αλλο. Οταν γεννηθηκε ο 4ος μπεμπης ενιωσα λες και ηταν το πρωτο μου αγορι. Τρελομαμα. Ακομα και τωρα οταν με βλεπουν εξω με το μωρο (και χωρις την υπολοιπη συμμορια) λενε ¨α, το πρωτο σας παιδακι ,ε;Α, τι καλα που ειναι αγορι" . Οταν τους λεω οτι ειναι το 4ο παθαινουν ενα κατι.

Εγώ πάντως που έχω 3 αγοράκια αν έκανα 4ο και μπορούσα να επιλέξω, δηλ.να έστελνα ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη :lol:, θα ήθελα κορίτσι απλά και μόνο για να γνωρίσω τη μητρότητα και από την άλλη πλευρά ;).

Δεν συμφωνω στο να επιλεξεις...εχω πει οτι θα κανω αλλο ενα παιδι αν ειναι παλι αγορι δεν θα με ενοχλησει καθολου...ακομα κ αν μπορουσα να επιλεξω δεν θα το εκανα..μην ξεχναμε αλλωστε υπαρχουν ζευγαρια που δεν μπορουν καν να αποκτησουν παιδι..

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Εγώ πάντως που έχω 3 αγοράκια αν έκανα 4ο και μπορούσα να επιλέξω, δηλ.να έστελνα ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη :lol:, θα ήθελα κορίτσι απλά και μόνο για να γνωρίσω τη μητρότητα και από την άλλη πλευρά ;).

Έχεις απόλυτο δίκιο, να σου ζήσουν γλυκιά μου, και στο εύχομαι αν αποκτήσεις και τέταρτο, γιατί ειλικρινά η κόρη είναι άλλη μαγεία. Εγώ θα προτιμούσα αν έκανα κι άλλα παιδιά να έκανα και κοριτσάκια και αγοράκια, μια φίλη έχει 4, δύο κοριτσάκια και 2 αγοράκια, τη θεωρώ τυχερή. Κι ο Μπέκαμ ο ποδοσφαιριστής πήγε στο 4ο για την κόρη τελικά!

FRV7p2.pngu9z0p3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Το θέμα πάντως έχει πολλές διαστάσεις. Δεν είναι καθόλου απλό.

Το ερώτημα δεν έχει να κάνει με το τί θα κάνει ο καθένας μας, σε απόλυτα προσωπικό του επίπεδο. Έχει να κάνει με το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρχει το δικαίωμα, του να μπορεί αν θέλει, να επιλέξει ακόμα και το φύλο του παιδιού του.

Πρακτικά λοιπόν το ερώτημα εστιάζεται στο κατά πόσο θα πρέπει ή όχι να υπάρχει αυτό το δικαίωμα και όχι με το τί θα έκανε ο καθένας μας τη δεδομένη στιγμή που αναρωτιέται για το αν θα ήθελε πράγματι να επέλεγε ή όχι.

Εγώ π.χ. είμαι υπέρ στο να μπορεί να γίνεται αυτό. Προσωπικά ωστόσο, δε θα το έκανα. Τουλάχιστον όχι με τις συνθήκες που πλαισιώνουν την προσωπική μου πορεία ως τώρα. Δεν αποκλείω όμως την πιθανότητα ότι, ακόμα κι εγώ, μπορεί υπό ιδιαίτερες συνθήκες να ήθελα να μπορούσα να επέλεγα κάποια στιγμή.

Δεν καταλαβαίνω τους ουσιαστικούς λόγους στο να μην πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε αυτό αν έτσι θέλουμε. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να έχουμε κάποιους περιορισμούς ντε και σόνι στο συγκεκριμένο ζήτημα, αν κατά τʼ άλλα βέβαια γίνεται με απόλυτα ασφαλή τρόπο και για τους γονείς αλλά φυσικά και για το μελλοντικό παιδί. Αυτό σαφώς και εξυπακούεται φυσικά! Θα ήθελα να μπορεί να ισχύει μεν, αλλά μόνο με απόλυτα εγγυημένα αποτελέσματα δε.

Εδώ επίσης δεν πρέπει να κρίνουμε με βάση το σε τί βαθμό θα μπορούσε να ισχύει «τεχνικά» στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο, με τί τρόπους και τί ποσοστά επιτυχίας. Μπορεί π.χ. τώρα, να μην είναι ακόμα στον επιθυμητό βαθμό όλο το εγχείρημα. Το ερώτημα όμως είναι στο αν θα θέλαμε να είναι ή έστω να γίνει κάποια στιγμή.

Το επόμενο που θα έπρεπε να μας απασχολεί, στην περίπτωση που αυτό γινόταν έτσι, είναι το αν μετά, θα έπρεπε να υπήρχε και κάποιος πιο κεντρικός έλεγχος επί του συνόλου των μελλοντικών κυήσεων ως προς το πόσα αγόρια και το πόσα κορίτσια προβλέπεται να αποτελούν τον μελλοντικό μας πληθυσμό είτε σε κρατικό επίπεδο είτε σε ευρωπαϊκό είτε και σε παγκόσμια κλίμακα. Αν δηλαδή, από κάποιες αγνώστου προέλευσης και σκοπιμότητας επιρροές, έτειναν οι μελλοντικοί γονείς να δημιουργήσουν έναν υπερπληθυσμό στο ένα από τα δύο φύλα, δεν θα έπρεπε αυτό να υπόκειντο σε κάποιο γενικότερο έλεγχο ώστε να μη ξεφύγει η κατάσταση τελικά; Και αν τότε έτσι θα έπρεπε να γίνει (βλέπε Κίνα κ.λ.π.), πού αλλού θα οδηγούσε αυτό εξελικτικά;

Όμως αυτό το ερώτημα – ανησυχία είναι άλλο πράγμα και πολύ σοβαρό μάλιστα και άλλο το να αυτοπεριορίζουμε τη σκέψη μας μέσα σε στενά πλαίσια που προκύπτουν κυρίως από άγνοια και συνήθειες – κατεστημένα.

Η ελευθερία ακόμα και επί της φύσης μας είναι Θείο δώρο. Η αυτογνωσία μας όμως είναι κάτι που καλούμαστε να χτίσουμε και να συντηρήσουμε με κόπο και ιδρώτα σε όλη τη διάρκεια της πεπερασμένης μας ζωής.

"... So, so you think you can tell, Heaven from Hell..."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ur9hp2.png

• 1 month later...

Στην Ελλαδα, αν διαλεγαν οι Ελληνες παππουδες και γιαγιαδες, αγορια θα εβγαζαν! :)

Εγω με τα 4 κοριτσια, ακουω συνεχεια:ε, δεν πειραζει, τι να κανουμε!!!

Και ποιος θα αποφασιζε; Θα γινοταν μια διαμαχη; Πεθερικα εναντιον ζευγαριου;

Και με ποιο δικαιωμα και ποιος θα αποφασιζει τι φυλο θα εχει το παιδι; Μηπως καποιοι το παιζουν μικροι Θεοι ;

Γερα να ειναι και οτι να 'ναι. Ειναι δυνατον να κλαις ή να στεναχωριεσαι οταν εχεις στην αγκαλια σου ενα γερο παιδι;

Μεγα αχαριστια.

Κατα τη γνωμη μου παντα.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Ας μην ξεχνάμε ότι για ιατρικούς λόγους είναι σημαντικό να επιλέγεται το φύλο του παιδιού για να αποφευχθούν σοβαρες γεννετικές παθήσεις που μεταφέρονται στα παιδιά του ενός φύλου και όχι του άλλου.

Όπως κάνουμε υπερήχους, αυχενική διαφάνεια, αμνιοπαρακέντηση, αιματολογικές εξετάσεις για να έχουμε γερά και υγιή παιδιά, έτσι σε κάποιες περιπτώσεις για ιατρικούς λόγους επιβάλλεται η επιλογή φύλου. Ας μην είμαστε απόλυτοι.

Η δυνατότητα επιλογής φύλου για καθαρά ιατρικούς λόγους είναι θέμα ζωτικής σημασίας.

Τώρα για τον κάλο που έχουν κάποιοι ότι τα αγόρια είναι καλύτερα απο τα κορίτσια, ε πρόβλημα τους!

Συμφωνώ με την παραπάνω απάντηση (γι' αυτό και δεν ψηφίζω. Δεν υπάρχει σαν επιλογή). Μονο για ιατρικούς λόγους. Γενικά, οποιαδήποτε "επιλογή" μπορεί κατά τη γνώμη μου να δικαιολογηθεί μόνο για ιατρικούς λόγους, αλλιώς θα έχουμε στρατιές από άριες φυλές.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Όχι ρε κορίτσια. Τι να επιλέξεις; Τι μωρό θα κάνεις; Φτάνει πια η παραβιάση της φύσης. Και όπως λέγανε και οι παλαιότεροι "Γερό να είναι και ότι είναι".

• 4 εβδομάδες μετά...
ε οχι να διαλεξω και το φυλο! δωρο Θεου ειναι το μωρο... να πω δεν μ'αρεσει γυρνα το πισω? βεβαια σε καποιες περιοχες οπου επικρατει το "εχω ενα παιδι και ενα κοριτσι" θα ευδοκιμουσε το συστημα!

σ αυτες τις περοχες θα γεμιζε ο τοπος αγορια, αλλα δε θα μπορουσαν να συνεχισουν το ονομα γιατι πολυ απλα δε θα υπηρχαν γυναικες για να κανουν τα παιδια τους

Ας μην ξεχνάμε ότι για ιατρικούς λόγους είναι σημαντικό να επιλέγεται το φύλο του παιδιού για να αποφευχθούν σοβαρες γεννετικές παθήσεις που μεταφέρονται στα παιδιά του ενός φύλου και όχι του άλλου.

Όπως κάνουμε υπερήχους, αυχενική διαφάνεια, αμνιοπαρακέντηση, αιματολογικές εξετάσεις για να έχουμε γερά και υγιή παιδιά, έτσι σε κάποιες περιπτώσεις για ιατρικούς λόγους επιβάλλεται η επιλογή φύλου. Ας μην είμαστε απόλυτοι.

Η δυνατότητα επιλογής φύλου για καθαρά ιατρικούς λόγους είναι θέμα ζωτικής σημασίας.

Τώρα για τον κάλο που έχουν κάποιοι ότι τα αγόρια είναι καλύτερα απο τα κορίτσια, ε πρόβλημα τους!

σ αυτες τις περιπτωσεις εννοειται οτι θα επιλεξεις, και απ οσο ξερω δινεται αυτη η δυνατοτητα στους γονεις που υπαρχει στις οικογενειες καποιο κληρονομικο νοσημα .(οπως πχ αν εχουν και οι δυο γονεις στιγμα συγουρα θα επιλεξουν ενα μωρο που δε θα εχει μεσογειακη αναιμια ή παλι σε εξωσωματικη αν υπαρχει καποιο επικινδυνο συνδρομο ή νοσημα λογικα θα εμφυτεψουν τα εμβρυα που δεν το εχουν). σε καμια αλλη περιπτωση. ακομη κι αν εχεις 10 αγορια κια θες ντε και καλα κορη ή το αντιθετο, δεν πρεπει να παραβιαζεις τη φυση. αλλιως θα καναμε ολοι παιδια με το φυλο της πειλογης μας, τα χαρακτηριστικα της επιλογης μας κλπ

• 2 εβδομάδες μετά...

το θεωρω ντροπη να θελει καποιο ζευγαρι να επιλεξει το φυλο του παιδιου. οσο παρεμβαινουμε στη φυση τοσο μεγαλυτερα προβληματα θα εχουμε. εμενα ποτε δεν με ενοιαξε το φυλο και το εμαθα απο νωρις μονο για να μπορω να του ετοιμασω τα πραγματα, οτι κι αν ηταν το ιδιο θα το αγαπουσα. καλα θα ηταν ΜΟΝΟ για σοβαρους ιατρικους λογους να γινοταν αλλα ολοι ξερουμε πολυ καλα οτι αυτο δεν προκειται να τηρηθει, ας αφησουμε λοιπον την φυση και το θεο ν αποφασιζει γιατι πραγματικα ειναι θειο δωρο.

σ αυτες τις περιπτωσεις εννοειται οτι θα επιλεξεις, και απ οσο ξερω δινεται αυτη η δυνατοτητα στους γονεις που υπαρχει στις οικογενειες καποιο κληρονομικο νοσημα .(οπως πχ αν εχουν και οι δυο γονεις στιγμα συγουρα θα επιλεξουν ενα μωρο που δε θα εχει μεσογειακη αναιμια ή παλι σε εξωσωματικη αν υπαρχει καποιο επικινδυνο συνδρομο ή νοσημα λογικα θα εμφυτεψουν τα εμβρυα που δεν το εχουν). σε καμια αλλη περιπτωση. ακομη κι αν εχεις 10 αγορια κια θες ντε και καλα κορη ή το αντιθετο, δεν πρεπει να παραβιαζεις τη φυση. αλλιως θα καναμε ολοι παιδια με το φυλο της πειλογης μας, τα χαρακτηριστικα της επιλογης μας κλπ

Fido dido συμφωνούμε απόλυτα.

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Noμίζω η φύση πρέπει να αφήνεται να κάνει τη δουλειά της! Εγώ είχα "διαίσθηση" ότι περιμένω κορίτσι και ήθελα να είναι κορίτσι. Όταν έμαθα ότι είναι αγόρι, αυτομάτως ήταν σαν απο πάντα να ήθελα αγόρι. Είναι λιγάκι προκλητικό να διαλέγουμε το φύλλο όταν υπάρχει τόσος κόσμος που θέλει και δεν μπορεί... Άσε που το τελικό φύλλο του μωρού φαίνεται στην εφηβεία όπως έχουμε γίνει :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:

• 2 months later...
  • 1 month later...

Σίγουρα υπάρχει για τον καθένα προσωπικά κάτι που θέλει πολύ...άλλοι απλά να κάνου παιδιά, άλλοι θα ήθελαν συγκεκριμένα αγόρια ή κορίτσια...Αλλά έως που;

ΕΙΝΑΙ επέμβαση στην φύση και όχι απλό δικαίωμα κάποιου να διαλέξει τι θέλει. Στο κάτω κάτω ποιος μας δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για την ζωή ενός άλλου ατόμου, χωρίς να υπολογίζουμε το δικό του δικαίωμα; Αν είναι έτσι τότε γιατί να μην τους κάνουμε επεμβάσεις από την ώρα που γεννιούνται ώστε να έχουν τα χείλια ή τα μάτια που θέλουμε; Και γιατί τα βάζουμε με γονείς που επεμβαίνουν στην ζωή των παιδιών τους λέγοντας πως απλά προβάλλουν τα δικά τους αποθυμένα στα παιδιά τους;

Για μένα κάθε παιδί είναι μια απίστευτη "δυνατότητα". Κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο κρύβει ένα μυστικό, μπορεί να γίνει ο επόμενος γιατρός που θα βρει την θεραπεία για κάθε μορφή καρκίνου, ο επιστήμονας που θα ανακαλύψει την νέα φτηνή, ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που θα σώσει τον πλανήτη...ή απλά ένας υπέροχος γονιός που θα μεγαλώσει υπέροχους ανθρώπους. Αν λοιπόν θεωρηθεί δικαίωμά μου να διαλέξω πως θα είναι, εκείνο πως και τι θα διαλέξει στην ζωή του; Τι θα τους διδάξουμε στο κάτω κάτω; Ότι υπάρχει αποδεκτό φύλο; Και που θα σταματήσει αυτό; Στο φύλο; Στην εμφάνιση;

VSslp3.png

Σίγουρα υπάρχει για τον καθένα προσωπικά κάτι που θέλει πολύ...άλλοι απλά να κάνου παιδιά, άλλοι θα ήθελαν συγκεκριμένα αγόρια ή κορίτσια...Αλλά έως που;

ΕΙΝΑΙ επέμβαση στην φύση και όχι απλό δικαίωμα κάποιου να διαλέξει τι θέλει. Στο κάτω κάτω ποιος μας δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για την ζωή ενός άλλου ατόμου, χωρίς να υπολογίζουμε το δικό του δικαίωμα; Αν είναι έτσι τότε γιατί να μην τους κάνουμε επεμβάσεις από την ώρα που γεννιούνται ώστε να έχουν τα χείλια ή τα μάτια που θέλουμε; Και γιατί τα βάζουμε με γονείς που επεμβαίνουν στην ζωή των παιδιών τους λέγοντας πως απλά προβάλλουν τα δικά τους αποθυμένα στα παιδιά τους;

Συμφωνώ απόλυτα.Ο άνθρωπος που έρχεται σε αυτο τον κόσμο έρχεται για να διαγράψει τη δική του πορεία και είναι μοναδικός.Δεν έρχεται για να ικανοποιήσει τις δικές μας φιλοδοξίες και τους εγωισμούς.Μάλλον δεν το 'χουμε καταλάβει αυτο και νομίζουμε ότι μπορούμε να παρεμβαινουμε σαν Θεοί παντου.Αν ειναι δυνατον να έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια νεα ζωή με τέτοιο τρόπο.ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΗ σε αυτο.Καμια παρέμβαση στη φυση παρα μονο για ιατρικούς λόγους.Δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα όσο κ αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

Το θέμα πάντως έχει πολλές διαστάσεις. Δεν είναι καθόλου απλό.

Το ερώτημα δεν έχει να κάνει με το τί θα κάνει ο καθένας μας, σε απόλυτα προσωπικό του επίπεδο. Έχει να κάνει με το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρχει το δικαίωμα, του να μπορεί αν θέλει, να επιλέξει ακόμα και το φύλο του παιδιού του.

Πρακτικά λοιπόν το ερώτημα εστιάζεται στο κατά πόσο θα πρέπει ή όχι να υπάρχει αυτό το δικαίωμα και όχι με το τί θα έκανε ο καθένας μας τη δεδομένη στιγμή που αναρωτιέται για το αν θα ήθελε πράγματι να επέλεγε ή όχι.

Εγώ π.χ. είμαι υπέρ στο να μπορεί να γίνεται αυτό. Προσωπικά ωστόσο, δε θα το έκανα. Τουλάχιστον όχι με τις συνθήκες που πλαισιώνουν την προσωπική μου πορεία ως τώρα. Δεν αποκλείω όμως την πιθανότητα ότι, ακόμα κι εγώ, μπορεί υπό ιδιαίτερες συνθήκες να ήθελα να μπορούσα να επέλεγα κάποια στιγμή.

Δεν καταλαβαίνω τους ουσιαστικούς λόγους στο να μην πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε αυτό αν έτσι θέλουμε. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να έχουμε κάποιους περιορισμούς ντε και σόνι στο συγκεκριμένο ζήτημα, αν κατά τʼ άλλα βέβαια γίνεται με απόλυτα ασφαλή τρόπο και για τους γονείς αλλά φυσικά και για το μελλοντικό παιδί. Αυτό σαφώς και εξυπακούεται φυσικά! Θα ήθελα να μπορεί να ισχύει μεν, αλλά μόνο με απόλυτα εγγυημένα αποτελέσματα δε.

Εδώ επίσης δεν πρέπει να κρίνουμε με βάση το σε τί βαθμό θα μπορούσε να ισχύει «τεχνικά» στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο, με τί τρόπους και τί ποσοστά επιτυχίας. Μπορεί π.χ. τώρα, να μην είναι ακόμα στον επιθυμητό βαθμό όλο το εγχείρημα. Το ερώτημα όμως είναι στο αν θα θέλαμε να είναι ή έστω να γίνει κάποια στιγμή.

Το επόμενο που θα έπρεπε να μας απασχολεί, στην περίπτωση που αυτό γινόταν έτσι, είναι το αν μετά, θα έπρεπε να υπήρχε και κάποιος πιο κεντρικός έλεγχος επί του συνόλου των μελλοντικών κυήσεων ως προς το πόσα αγόρια και το πόσα κορίτσια προβλέπεται να αποτελούν τον μελλοντικό μας πληθυσμό είτε σε κρατικό επίπεδο είτε σε ευρωπαϊκό είτε και σε παγκόσμια κλίμακα. Αν δηλαδή, από κάποιες αγνώστου προέλευσης και σκοπιμότητας επιρροές, έτειναν οι μελλοντικοί γονείς να δημιουργήσουν έναν υπερπληθυσμό στο ένα από τα δύο φύλα, δεν θα έπρεπε αυτό να υπόκειντο σε κάποιο γενικότερο έλεγχο ώστε να μη ξεφύγει η κατάσταση τελικά; Και αν τότε έτσι θα έπρεπε να γίνει (βλέπε Κίνα κ.λ.π.), πού αλλού θα οδηγούσε αυτό εξελικτικά;

Όμως αυτό το ερώτημα – ανησυχία είναι άλλο πράγμα και πολύ σοβαρό μάλιστα και άλλο το να αυτοπεριορίζουμε τη σκέψη μας μέσα σε στενά πλαίσια που προκύπτουν κυρίως από άγνοια και συνήθειες – κατεστημένα.

Η ελευθερία ακόμα και επί της φύσης μας είναι Θείο δώρο. Η αυτογνωσία μας όμως είναι κάτι που καλούμαστε να χτίσουμε και να συντηρήσουμε με κόπο και ιδρώτα σε όλη τη διάρκεια της πεπερασμένης μας ζωής.

"πιο κεντρικός έλεγχος επί του συνόλου των μελλοντικών κυήσεων";;;;;;

"Αν δηλαδή, από κάποιες αγνώστου προέλευσης και σκοπιμότητας επιρροές, έτειναν οι μελλοντικοί γονείς να δημιουργήσουν έναν υπερπληθυσμό στο ένα από τα δύο φύλα, δεν θα έπρεπε αυτό να υπόκειντο σε κάποιο γενικότερο έλεγχο ώστε να μη ξεφύγει η κατάσταση τελικά";;;

Βλέπω το έχουμε σκεφτεί και πέρα από την επιλογή το θέμα...Δεν θα ήταν πιο απλό να ΜΗΝ πατήσουμε πάνω στο δικαίωμα μιας ζωής να έρθει τον κόσμο ώστε να ΜΗΝ υπάρξει αγνώστου προέλευσης και σκοπιμότητας επιρροή με αποτέλεσμα έναν υπερπληθυσμό αγοριών ή κοριτσιών;...Όπως πολύ σοφά κάνει μέχρι τώρα η ΦΥΣΗ;;;;

Από πότε το δικαίωμα στην ζωή αποτελεί προνόμιο επιλογής μόνο των γονέων; Κάτι τέτοια πειραματίζονταν και οι Ναζί προσπαθώντας να πετύχουν την τέλεια γενιά ανθρώπων...κι αν σας φαίνεται τραβηγμένο δεν έχετε παρά να ψάξετε για το πρόγραμμα ευγονικής του Χίτλερ. Σε λίγο θα "προγραμματίζουμε" παιδιά σύμφωνα με τις δικές μας επιδιώξεις...

Καταλαβαίνω απόλυτα όλες τις καλές προθέσεις περί δικαιώματος που λες...Να ξέρουμε ότι έχουμε την ελευθερία στην επιλογή, ακόμα και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε. Ναι, ακούγεται πολύ ωραίο...Αλλά αν η φύση του ανθρώπου του είχε δώσει τέτοιο δικαίωμα, θα το είχαμε από την αρχή...Θα είχαμε ενδείξεις στα προϊστορικά χρόνια με γονείς που σκότωναν χωρίς φαινομενικά κανέναν λόγο τα παιδιά τους...Φρικιάζουμε με την περίπτωση του Καιάδα και την θεωρούμε βάναυση και απάνθρωπη αντιμετώπιση, αλλά έχουμε "όλη την καλή διάθεση" να διαλέξουμε φύλο ή να προβούμε σε έκτρωση αν δεν μας "καλύπτει" το φύλο ως έχει; Και όλα αυτά για να έχουμε το δικαίωμα και μόνο; Να δείξουμε δηλαδή ότι είμαστε ανοιχτόμυαλοι και ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι;

Μήπως είναι πιο ελεύθερη σκέψη η αποδοχή της φύσης ως έχει; Στο κάτω κάτω, ακόμα και στο σημείο που έχει φτάσει η επιστήμη και η τεχνολογία, γνωρίζουμε ουσιαστικά ελάχιστα πράγματα για το πως λειτουργούν κάποια πράγματα στον οργανισμό μας. Κι ενώ έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε κάποιες συνθήκες και να εξαλείψουμε αρρώστιες, υπάρχουν πράγματα που παραμένουν κρυφά. Καλό δεν θα ήταν να ανοίξουμε πρώτα τα μυαλά μας στο ότι η φύση έχει τον τρόπο της και μετά να προσπαθήσουμε να της επιβληθούμε;

Για εμένα προσωπικά, ακόμα και αν συντρέχει λόγος ιατρικός η επέμβαση παραμένει επέμβαση. Υπάρχουν γονείς που ξέρουν ότι το παιδί τους θα έχει λίγα χρόνια ζωής, ωστόσο το θεωρούν "δώρο" και περνούν την ζωή τους δίπλα του για όσο αυτό κρατήσει...Τώρα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποια ζευγάρια δεν θα ήθελαν να φέρουν ένα παιδί στον κόσμο που θα είναι άρρωστο κι αυτό είναι κατανοητό. Σκέφτονται το παιδί. Αλλά αν είχε την δυνατότητα να μιλήσει πριν γεννηθεί....τι νομίζουμε ότι θα έλεγε;;;;

VSslp3.png

• 3 months later...
.Δεν έρχεται για να ικανοποιήσει τις δικές μας φιλοδοξίες και τους εγωισμούς.

Κι ομως ..γι αυτο ερχεται.Γι αυτο θελουμε να κανουμε παιδια..ποιος αλλος λογος υπαρχει για να κανεις ενα δικο σου παιδι;

p7z6p3.pngsQqep3.png

• 6 months later...

εγω πιστευω οτι η επιλογη φυλου δεν αξιζει στα ιδια τα παιδια, το καθενα εχει την δικη του προσωπικοτητα, το δικο του βλεμμα, χαμογελο, καρδούλα και ακομα κι αν δεν εχει γεννηθει αξιζει σεβασμο και αγαπη

• 5 months later...

Όλοι εχουμε μια κρυφή προτίμηση να κανουμε αγοράκι η κοριτσάκι η δυο ιδια η ενα αγορι κ ενα κοριτσι δν ειναι κακό! Αν όμως γινόταν πράξη η φύση που προνοει για μια ισορροπία ανάμεσα στους άντρες κ στις γυναίκες θα κατα στρεφόταν και μετα ποσο δυστυχισμένα θα ταν αυτα τα παιδια που δεν θα βρίσκαν ταίρι αν η πλειοψηφία των γονέων επέλεγε μονο αγόρια η μονο κορίτσια...καλο ειναι να σκεφτόμαστε το μέλλον κ οχι μονο τις προτιμήσεις μας!!

• 2 months later...

βλεπω πως γινονται πολυ σοβαρες αναλυσεις πανω στο θεμα...ο λογος που εγω θα ηθελα να μπορω να επιλεξω το φυλο ειναι πως εχω ηδη μια κορη και θα ηθελα πολυ να της χαρισω εναν αδελφουλη.λατρευω τα κοριτσακια αλλα σαν παιδι μεγαλωσα με τον αδελφο μου και θεωρω υπεροχο να εχει μια οικογενεια κ τα δυο φυλα.ειναι καλο και για τα ιδια τα παιδια γιατι αντιλαμβανονται πολυ νωρις τη διαφεροτηκοτητα των δυο φυλων και μαθαινουν πολλα απο τη συναναστροφη τους με ατομα του αντιθετου φυλου.αν βεβαια δε γινεται δε θα σκασω κιολας......δεν ειμαι απολυτη αλλα θα ηταν ωραιο να εχουμε την επιλογη..

Κι ομως ..γι αυτο ερχεται.Γι αυτο θελουμε να κανουμε παιδια..ποιος αλλος λογος υπαρχει για να κανεις ενα δικο σου παιδι;

Αυτό θα απαντήσει μεθαύριο ο γονιός στο παιδί του αν τον ρωτήσει γιατί το γέννησε; "Ήρθες σ'αυτό τον κόσμο για να ικανοποιήσω τη φιλοδοξία μου..." Πόσο τερατώδης μπορεί να είναι ένας τέτοιος εγωισμός! Και μη μου πείτε ότι τέτοιου είδους ερωτήματα δεν γεννιούνται στο μυαλό του καθενός, γιατί όλοι μας-και κυρίως στην εφηβεία -έχουμε αναρωτηθεί γιατί έχουμε έρθει σ'αυτό τον κόσμο και ποιος είναι ο προορισμός μας στη γη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...