Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δικαίωμα στην επιλογή φύλου... Η άποψή σας!

ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΟΥ  

702

1. 1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΟΥ

Recommended Posts

Ειλικρινά δε με ενδιαφέρει καθόλου το φύλο του παιδιού. Το μόνο που ήθελα και στις δύο μου εγκυμοσύνες είναι να ήταν γερό, σωματικά και πνευματικα, τίποτα άλλο. Είτε κορίτσι είτε αγόρι μια χαρά ειναι, γιατί πρέπει και εκεί πια να επιλέγουμε;

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 170
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βασικά στην μόνη περιπτωση που θα το ήθελα θα ήταν σε κάποιες ασθένειες κληρονομικές που μεταδιδονται σε κάποιο συγκεκκριμμενο φύλο αν δεν κάνω λάθος.

jHgFp3.png

σε καμια περιπτωση,

παρα μονο για τα φιλοσυνδετα νοσηματα.

δεν ειδες που αλλη η κοπελα πεθανε για την εμμονη ιδεα του αντρα της (κ απο τα οποια ιατρικα λαθη, δεν εξεταζουμε αυτο τωρα) να κανουν κι αλλο παιδι, αλλα ασερνικο?!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

να σας πω την αληθεια μου....μονο στην περιπτωση που θα ειχα 2 παιδακια του ιδιου φυλλου,και ηθελα ενα τριτο απο το αλλο φυλλο....τοτε ισως να εμπενα στην διαδικασια να το σκεφτω και παλι....να κανω επιλογη...για αυτο ψηφισα δεν ξερω....μονο υγεια και πανω απο ολα υγεια!!!...και να φανταστητε οτι οταν εμαθα το φυλλο του παιδιου μου,για 2 μερες,δεν πεταγα απο την χαρα μου...(ειχα πλασει αλλα στα μυαλο μου..τι μεγαλη χαζομαρα μου!!!!....αλλα φυσικα ητανε κατι περαστικο....και αγαπαω πολυ αυτο που εχω...και το μονο που ευχομαι ειναι να ειναι γερο!!!!...ο θεουλης ξερει!!!:lol:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

συμφωνω αν θα μπορεσουν να αποφευχθουν κληρονομικα νοσηματα απο την μητερα πχ προς τον γιο (πχ μυικη δυστροφια) οποτε αν επαιζε τετοιο θεμα (knock on wood..) και αν γινοταν θα επελεγα να κανω κοριτσι

αν δεν συντρεχει σοβαρος λογος, ειναι λιγο ανουσιο κατα τη γνωμη μου να σε νοιαζει το φυλο

εγω, αν και συμπαθω περισσοτερο τα αγορακια, επειδη υποθετω οταν εισαι εγκυος ουτε που σε νοιαζει (αν εισαι νορμαλ στα μυαλα σου) αν ειναι αγορι ή κοριτσι παρα μονο να ειναι υγιες, δεν θα ρωτησω καν το φυλο.. να ειναι σαρπραιζ! :)

• 2 εβδομάδες μετά...

Αυτός ο ρατσισμός πια... ιδίως κατά των κοριτσιών...

Το πρώτο μου παιδάκι ήθελα να είναι κοριτσάκι... ήρθε ο γιος μου...

Το δεύτερο ήθελα να είναι πάλι αγοράκι... ήρθε η κορούλα μου...

Ούτε για μία στιγμή δεν θα ήθελα να έχω επιλογή φύλου και είμαι τελείως κατά.

Θυμήθηκα:

Ήμασταν σε ένα γάμο και ένας ξάδελφος του άντρα μου με δύο κοριτσάκια ρώτησε τον κουνιάδο μου που είναι γιατρός σχετικά με την εξωσωματική σε συνδυασμό με την επιλογή φύλου. Νόμιζα ότι ρωτούσε εγκυκλοπαιδικά, μέχρι που άκουσα τον κουνιάδο μου να απαντάει:

"Όχι, δεν θα σου δώσουν προτεραιότητα μιας και ήδη έχεις δύο παιδάκια..."

Καθαρή αχαριστία, ήθελε να κάνει οπωσδήποτε γιο... :evil::evil::evil::evil:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

εγω εχω δυο αγορακια. και στα δυο δεν ηθελα να μαθω το φυλο γιατι πραγματικα δε με ενοιαζε καθολου αλλα εκανα το χατηρι στον αντρα μου. Οταν μας ρωτουσαν λοιπον και απαντουσαμε μας ελεγαν με περιλυπο υφος δεν πειραζει ισως στο τριτο. Ακομα μου το λενε κι σηκωνονται τα μαλλια μου. Τι ειναι ρε τα παιδια, να τα κανεις παραγγελια? Δεν παρακαλαμε να ειναι γερα!

• 3 εβδομάδες μετά...

Στη σημερινή εποχή βλέπουμε και ακούμε συνέχεια για προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στο να κάνουν παιδάκι. Μου φαίνεται λοιπόν "χαζό" να σκέφτεται κάποιο μελλοντικό ζευγάρι γονέων να θέλει να επιλέξει το φύλο του παιδιού του τη στιγμή που δεν μπορεί να ξέρει καν αν θα το αποκτήσει τελικά. Το μόνο που θα πρέπει να εύχεται είναι να βγει το παιδί του υγειές και ας είναι ότι φύλο είναι γραφτό.

Όπως καταλάβατε είμαι και εγώ κατά.

• 1 month later...

Εννοείται πως και εγώ είμαι κατά αυτής της τακτικής. Να είναι γερά όλα τα παιδάκια του κόσμου και καλότυχα!!!

Θα κοιτάμε το φύλο όταν ζευγάρια δε μπορούν να κάνουν παιδιά για λόγους υγείας? όταν γεννιούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες (ικανότητες)?

αλλο να ευχεσαι τι θελεις.. κι αλλο να απευχεσαι.. δεν ξερω αν ειμαι σαφης.. αλλο να πεις θα προτιμουσα αγορακι κι αλλα να λες ΔΕΝ ΘΕΛΩ κοριτσι..

εννοειται ειμαι κατα..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

αλλο να ευχεσαι τι θελεις.. κι αλλο να απευχεσαι.. δεν ξερω αν ειμαι σαφης.. αλλο να πεις θα προτιμουσα αγορακι κι αλλα να λες ΔΕΝ ΘΕΛΩ κοριτσι..

εννοειται ειμαι κατα..

Συμφωνώ απολύτος!!!

Δεν με ένοιαξε τι παιδάκια θα κάνω αρκεί να είναιγερά και με υγεία τώρα για το 2 που περιμένω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήθεελα να είναι κοριτσάκι:D. Αλλά τι άμα ήταν αγοράκι δεν θα το αγαπούσα ή δεν θα το ήθελα??

Τα παιδάκια μας είναι....και να λέμα ΔΟΞΑ τον ΘΕΟ που μας τα δίνει όταν βλέπουμε τόσα ζευγάρια να προσπαθούν για αυτό το δώρο:(:(:(:(

Θα σας πω κάτι να δείτε τι μυαλά υπάρχουν ακόμα....

Στην δουλειά μου ήρθε μία κυρία....ΑΑΑΑΑΑ μπράβο και είσαι έγκυος τι καλά και τα σχετικά

Μήπως ξέρεις τι είναι το έχετε δει??

Ναι της λέω είναι κοριτσάκι. Και μου απαντάει....

ΕΕΕΕ δεν πηράζει μωρέ ύγεία να έχει δεν πηράζει:shock::shock::shock::shock::shock:

Αν είναι ποτέ δυνατόν....2011 και κάποιοι ανθρώποι να έχουν το μυαλό τους δεκάδες χρόνια πίσω...:twisted::twisted::twisted::twisted:

qZmyp3.pngZmFZp3.png

• 1 month later...

Αν και είμαι από τις τυχερές που έχουν παιδί, επειδή έχω πρόβλημα με την προλακτίνη μου, οι πρώτες σελίδες που διάβασα από το site ήταν αυτές που αφορούσαν στο συγκεκριμένο θέμα.

Το πόσες φορές δάκρυσα, διαβάζοντας posts από κοπέλες που θέλουν να γίνουν μανούλες και δυσκολεύονται, δεν το ξέρω ούτε κι εγώ η ίδια...

Έμεινα έγκυος χωρίς προσπάθεια και χωρίς να το περιμένω. Πέραν της γνωστής πλάκας τύπου "γερό να είναι και να κατουράει όρθιο" δεν είχαμε ποτέ ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου προτιμηση στο ένα ή το άλλο φύλο. Η πραγματική μας σκέψη και επιθυμία ήταν "Να είναι γερό".

Διαβάζοντας σε αυτό το site (δεν είχα ασχοληθεί και πολύ με το θέμα της υπογονημότητας) κατάλαβα ότι το δικό μου αυτονόητο (κάνεις sex χωρίς προφύλαξη=εγκυμοσύνη) είναι για κάποιους άλλους αγώνας ζωής και τα γραφόμενά τους είναι αποκάλυψη της ψυχούλας τους.

Όταν κοιτάζω το κορίτσι μου λέω "Σ'ευχαριστώ Θεέ μου που είναι γερό κι ευτυχισμένο" και δεν σκέφτομαι ούτε στιγμή σε περίπτωση που ρίξω τη ρημάδα την προλακτίνη και ξαναμεινω έγκυος τι φύλο θα έχει.

• 4 εβδομάδες μετά...

Θεωρώ ότι καλό είναι να διαλέγουν οι γονείς το φύλο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένα όρια και υγιείς προϋποθέσεις. π.χ μια οικογένεια 3 αγοριών να μπορεί να το επιλέξει για να κάνει και ένα κορίτσι.

Δεν έχω γίνει ακόμα μητέρα..Προσπαθώ καιρό και θεωρώ την επιλογή του φύλου του μωρό τουλαχιστον απληστία.Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι..και τα δυο μανα θα με πουν!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Γέννησε κάποια από ενα χωριό εδώ, βγήκαν στο μαιευτήριο ανακοίνωσαν "έχετε κορίτσι"

Λέει ο άνδρας δεν το θέλω.

Βγαίνει η γιατρός, λέει του άνδρα (ο θεός να τον κάνει) "έκαναν λάθος, έχετε αγόρι, να'το, έχει πρόβληματα όμως"

δείχνει μια φώτογραφία του άνδρα ενός νεογέννητου με παραμορφωμένο πρόσωπο και εμφανές πρόβλημα.

Ο πα-τέρας είπε "μακάρι να ήταν κορίτσι και να ήταν καλά"

Και του λέει η γιατρός "κορίτσι είναι και υγιέστατο, άντε στη γυναίκα σου και το παιδί σου τώρα".

Πραγματικό περιστατικό που διαδόθηκε στο νησί από στόμα σε στόμα.

Τί σημασία έχει λοιπόν το φύλο, η ηλιθιότητα και η εξυπνάδα φύλο δεν έχουν.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Ο Νώντας με το μπουρί του... Και λίγο γέλιο δεν βλάπτει!!!!!!!

Και γω με τη γυναίκα μου στην πρώτη εγκυμοσύνη αν και περισσότερο για πλάκα πειραζόμασταν συνέχει εγώ ο γιός μου εκείνη η κόρη μου και τελικά ούτε το φύλλο δε μάθαμε, τώρα μετά την αποβολή είμαστε στην δεύτερη εγκυμοσύνη στον 4ο μήνα και σαν τις βρεγμένες γάτες λέμε ΤΟ ΠΑΙΔΙ...

Ο Νεότερος 2 μηνών!! Ο Μεσαίος 2 χρονών!! Ο Πρωτότοκος 3 χρονών!!

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΕΙΣ-ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ!

Αλλά θέλω και μια κόρη!!!

image.php?type=sigpic&userid=43205&dateline=1428960816

πωπω τώρα νιώθω τύψεις, δεν ξαναλέω τίποτε για γιό κτλ. Αν και το έχω διαίσθηση αλλά μόκο :( Κι έτσι παρασέρνω και το σύζηγο και λέει η κόρη μου και τα συναφή.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Ο Νώντας με το μπουρί του... Και λίγο γέλιο δεν βλάπτει!!!!!!!

Και γω με τη γυναίκα μου στην πρώτη εγκυμοσύνη αν και περισσότερο για πλάκα πειραζόμασταν συνέχει εγώ ο γιός μου εκείνη η κόρη μου και τελικά ούτε το φύλλο δε μάθαμε, τώρα μετά την αποβολή είμαστε στην δεύτερη εγκυμοσύνη στον 4ο μήνα και σαν τις βρεγμένες γάτες λέμε ΤΟ ΠΑΙΔΙ...

Μου θυμίζεις εμάς...ο ένας ήθελε μπέμπη, ο άλλος μπέμπα και στο τέλος ποτέ δεν μάθαμε, γιατί απέβαλλα την 6η βδομάδα...όχι ότι τσακωνόμασταν και τέτοια κουλά όπως βλέπω καποιους που τρώγονται...έτσι σαν παιχνίδι περισσότερο και γιατί ξεχειλίζαμε από χαρά που ήμουνα έγκυος και κάναμε διάφορα όνειρα. Εντάξει όλοι θέλουμε να είναι υγιέστατο το μωράκι μας αλλά στην άκρη του μυαλού μας ας το παραδεχτούμε ότι έχουμε και μία μικρή προτίμηση....δεν είναι κακό...αρκεί να είναι μικρή προτίμηση και να μην κατανταει πλήση εγκεφάλου...κακό είναι πιστεύω στο να επιλέγεις...όπως κάνουν κάποιοι στην εξωσωματική που έχουν την επιλογη να διαλέξουν το φύλο.

tt114203.aspxLlVyp2.png

Μεγαλώνεις μέσα μου, σχηματίζεσαι μέσα μου, θρέφεσαι μέσα μου, νιώθεις τα άγχη μου, τις χαρές μου...αυτούς τους μήνες θα αλλάζω και θα αλλάζεις μαζί μου...γλυκό μου είσαι εγώ!!! Σε περμένουμε...

Θεωρώ ότι καλό είναι να διαλέγουν οι γονείς το φύλο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένα όρια και υγιείς προϋποθέσεις. π.χ μια οικογένεια 3 αγοριών να μπορεί να το επιλέξει για να κάνει και ένα κορίτσι.

Ημουν μανα τριων αγοριων. Ε, και; Οταν εμεινα εγκυος στο τεταρτο το μονο που με ενοιαζε ηταν να ειναι γερό, να τερματισει η εγκυμοσυνη και να γεννηθει καλα. Τιποτε αλλο. Οταν γεννηθηκε ο 4ος μπεμπης ενιωσα λες και ηταν το πρωτο μου αγορι. Τρελομαμα. Ακομα και τωρα οταν με βλεπουν εξω με το μωρο (και χωρις την υπολοιπη συμμορια) λενε ¨α, το πρωτο σας παιδακι ,ε;Α, τι καλα που ειναι αγορι" . Οταν τους λεω οτι ειναι το 4ο παθαινουν ενα κατι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...