Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Όχι, τη νύχτα δεν κοιμάται πολύ. Συνηθως τρώει στις 3,5 ώρες .Σπάνια να μείνει νηστική 4,5 ώρες ( το έκανε 2 φορές και από τότε βάζω ξυπνητήρι στις 4 ώρες, αλλά ξυπνάει νωρίτερα) .

Πώς μπορώ να αυξήσω τη ζήτηση? Αν τη βάλω στο στήθος νωρίτερα τρώει λιγότερο.

Ξέχασα να αναφέρω ότι μερικές φορες, στη μέση περίπου του φαγητού και ενώ είναι στο στήθος , το αφήνει και αρχίζει να κλέει και συνήθως σταματάει να τρώει ή ξανατρώει μετά από τουλάχιστον 20 λεπτα.

Θα με τρελάνει αυτό το μωρό με τις ιδιοτροπίες του!!!!!!!

iGZVp2.png

uGK5p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όχι, τη νύχτα δεν κοιμάται πολύ. Συνηθως τρώει στις 3,5 ώρες .Σπάνια να μείνει νηστική 4,5 ώρες ( το έκανε 2 φορές και από τότε βάζω ξυπνητήρι στις 4 ώρες, αλλά ξυπνάει νωρίτερα) .

Πώς μπορώ να αυξήσω τη ζήτηση? Αν τη βάλω στο στήθος νωρίτερα τρώει λιγότερο.

Ξέχασα να αναφέρω ότι μερικές φορες, στη μέση περίπου του φαγητού και ενώ είναι στο στήθος , το αφήνει και αρχίζει να κλέει και συνήθως σταματάει να τρώει ή ξανατρώει μετά από τουλάχιστον 20 λεπτα.

Θα με τρελάνει αυτό το μωρό με τις ιδιοτροπίες του!!!!!!!

άσε τις ζυγίσεις πριν και μετά το φαγητό και ακολούθα το μωρό ..... όταν αρχίζει να ψιλοπιπιλάει και γενικά να μην κατεβάζει γουλιές ή κλαίει βάλτην να ρευτεί και την ξαναβάζεις στο στήθος πιέζεις λίγο το στήθος στη μέση περίπου (όχι κοντά στην άλω) με τον αντίχειρα για να βοηθήσεις τη ροή και να ξαναπιάσει - την αφήνεις όσο θέλει - τέλος προσφέρεις και το άλλο στήθος αν θέλει οκ αν όχι πάλι οκ.....

Έχω ένα αγοράκι που γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό στις 12/1/2011.

Θηλάζω αποκλειστικά, αλλά από την αρχή είχα μια σχετική ανασφάλεια με το θηλασμό. Δυστυχώς δεν έχω την ευτυχία να έχω πολύ γάλα. Το γάλα μου ρέει σε σταγόνες και ενίοτε και μικρούς πίδακες. Ποτέ δεν στάζει από μόνο του, όπως έχω ακούσει! Μάλιστα, τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό δεν πρήστηκε και ιδιαίτερα, μόνο λιγάκι και γενικά δεν έχει μεγαλώσει και πολύ...

Οι αναλυτικές πληροφορίες για το παιδί είναι τα εξής:

Α. Εβδομάδα κύησης: 40η (39 εβδομάδες και μία μέρα)

Β. Φύλο : Αγόρι

Γ. (ΦΤ)

Δ. Επισκληρίδιος αναισθησία

Ε. Το μωρό δεν εμφάνισε νεογνικό ίκτερο.

Ε. Το μωρό δεν νοσηλεύτηκε

1. Ζυγίσεις

12/1/2011 - 3.050

14/1/2011 - 2.800

19/1/2011 - 2.770

26/1/2011 - 2.970

1/2/2011 - 3.175

9/2/2011 - 3.400

16/2/2011 - 3.600

23/2/2011 - 3.750

27/2/2011 - 3.800

2. Το μωρό κάνει 7 ή 8 γεύματα το 24ωρο.

3. Θηλάζει αποκλειστικά

4. Δεν παίρνει συμπλήρωμα

6. Χρησιμοποίησα δύο φορές το θήλαστρο Mini Electric της Medela από περιέργεια, για να δω πόσο βγάζω και έβγαλα 75ml μέσα σε 40 λεπτά (και από τους δύο μαστούς.

8. Βρέχει 7-8 πάνες το 24ωρο (σε κάθε γεύμα/αλλαγή πάνας)

9. Κάνει 6 περίπου κενώσεις το 24ωρο

Θηλάζω τον μικρό 20λεπτά από κάθε στήθος, σύνολο 40 τη φορά... Βέβαια πολλές φορές αποκοιμιέται οπότε θέλει τσίγκλισμα... Δεν μπορώ να πω οτι είναι ιδιαίτερα φαγανός. Φοβάμαι βέβαια οτι γι'αυτό φταίει το στήθος μου, που δεν έχει άπλετο γάλα... Κάποιες φορές μάλιστα φαίνεται να δυσφορεί, ίσως επειδή η ροή είναι μικρή...

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τρώει κάθε 2,5 με 3 ώρες (στο 3ωρο τον ξυπνάω για να τον ταϊσω, είναι φορές που άνετα θα κοιμόταν και περισσότερο). Το βράδυ κάνει μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των γευμάτων του. Συνήθως ο πρώτος μεγάλος ύπνος του είναι 4-5 ώρες (προχθές - 43ημερών - έκανε σχεδόν 6ώρες).

Η αλήθεια είναι οτι δεν ακολουθώ την τακτική του να βάζω το μωρό στο στήθος κάθε φορά που κλαίει, γιατί δεν μπορώ, δεν έχω βοήθεια στο σπίτι... Άλλωστε, δε νομίζω κάθε φορά που κλαίει να πεινάει, ειδικά αν έχει περάσει λίγη ώρα από το προηγούμενο γεύμα...

Σύνολο κοιμάται 12 ώρες το 24ωρο... Δυσκολεύεται να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εδώ και δέκα μέρες (αφού έκλεισε το μήνα και λίγο παραπάνω) χρησιμοποιώ πιπίλα για να τον κοιμήσω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παλαιότερα έκλαιγε γοερά όταν ήταν ώρα να κοιμηθεί, γι'αυτό την χρησιμοποίησα...

Το πρόβλημά μου είναι οτι ενώ τις πρώτες εβδομάδες έπαιρνε 200γρ τη βδομάδα, την προηγούμενη εβδομάδα πήρε 150γρ και αυτήν θα πάρει ακόμα λιγότερα, ίσως λιγότερα από 100 από ότι φαίνεται (θα τον ζυγίσω ξανά την Τετάρτη)...

Έχω αγχωθεί πολύ λοιπόν, γιατί φοβάμαι μήπως αναγκαστώ να δώσω συμπλήρωμα...

Θα ήθελα λοιπόν την συμπαράστασή σας...

OHpxp3.pngU3Nsp3.png

To συνολικό βάρος του μωρού είναι γενικά καλό, όμως η καθοδική πορεία καλώς σας ανησύχησε.

Εκτιμώ ότι επειδή η καθοδική πορεία συμπίπτει περίπου με την παρέμβαση της πιπίλας, ίσως να έχει επηρεαστεί.

Το ότι δεν βάζετε το μωρό στο στήθος κάθε φορά που κλαίει επειδή υποθέτετε ότι δεν πεινάει, είναι μια τακτική περιορισμού της παραγωγής. Τα περισσότερα μωρά ξοδεύουν κάποιο χρόνο μη θρεπτικού θηλασμού για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους αλλά αυτός ο χρόνος είναι σημαντικός για τη διέγερση της παραγωγής.

Προσπαθήστε να περιορίσετε την πιπίλα και να αυξήσετε τη διάρκεια και τη συχνότητα των γευμάτων.

Κοριτσια βοηθεια!!! πηγα σημερα στο γιατρο και ανησυχησα γιατι πηραμε μονο 400 γρ σε 25 μερες

εν τω μεταξυ ειδιακ την προηγουμενη εβδομαδα ειχα την αισθηση οτι το στηθος ηταν αδειο αν και οτα το πατουσα εβγαζε γαλα

ιδιαιτερα για 3-4 μερες ο μικρος ηταν συνεχεια στο στηθπος και θεωρησα οτι ηταν αλμα αναπτυξης

εν τω μεταξυ απο τις 8 φρβρουαριου ξεκινησα διαιτα-διατροφη και φοβαμαι μηπως επηρεαστηκε απο τοτε η παραγωγη μου

ο παιδιατρος ηταν καθησυχαστικος αλλα εγω ανησυχω

δεν ειναι λιγο το βαρος που πηρε;

στεναχωρεθηκα γιατι διαβασα πολυ και σας ευχαριστω, και προσπαθησα να εφαρμοσω ο,τι ξερω

μηπως χρειαζομαι κατι για αυξηση παραγωγης;

μηπως η διαιτα εκανε το γαλα μου λιγοτερο ή λιγοτερο λιπαρο;

Α. Εβδομάδα κύησης-γεννησης: 40 ακριβως

Γ. (ΦΤ)

1. Ζυγίσεις

25/12/2010-3700

27/12/2010 - 3530

07/01/2011 - 4010

03/02/2011 - 4810

28/02/2011 - 5200

2. Το μωρό κάνει συνεχεια γεύματα. εκτος απο τα βραδυνα που ειναι σιγουρα 3 (περιπου 12.00, 4.30, 7.30) ολοη την υπολοιπη μερα δε μπορω να τα μετρησω ειναι συνεχως στο στηθος με 10 λεπτα περιπου που κοιμαται

3. Θηλάζει αποκλειστικά

4. Δεν παίρνει συμπλήρωμα (πηρε μονο 2 μερες στην κλινικη και την 1η μερα 1 φορα στο σπιτι)

6. Χρησιμοποίησα δύο φορές (παλιοτερα) το θήλαστρο IQ της Avent από περιέργεια, για να δω πόσο βγάζω και έβγαλα 90ml τη μια φορα και 120 την αλλη και από τους δύο μαστούς.

8. Βρέχει περιπου 10 πάνες το 24ωρο

9. Κάνει 4-5 περίπου κενώσεις το 24ωρο (πρασινα ή κιτρινα) ενω στην αρχη υειχε σπορακια τον τελευταιο καιρο δεν εχει

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

πηγα σημερα στο γιατρο και ανησυχησα γιατι πηραμε μονο 400 γρ σε 25 μερες

Το βάρος το μετράς συνολικά από την έξοδο από την κλινική μέχρι σήμερα και είναι καλό.

ευχαριστω πολυ αγλαϊα για την απαντηση

να ρωτησω και κατι αλλο, χθες το βραδυ ο μικρος κοιμηθηκε 6 συνεχομενες ωρες και αυτο μου το εχει ξανακανει πριν καναδυο μερες

πρεπει να τον ξυπναω να θηλαζει;

συνηθως κοιμαται γυρω στις 12-12.30 και ξυπναει στις 4.00-4.30 αλλα αυτες τις φορες ξυπνησε 6.30

Z57wp3.png dQOzp3.png

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Και εγώ το φοβήθηκα αυτό για την πιπίλα, παρότι τη χρησιμοποιώ πολύ λίγο και μόνο για να τον βάλω για ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ κοιμάται χωρίς πιπίλα.

Όσο για τη συχνότητα των γευμάτων, θα την αυξήσω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα ήταν καλό να τον ξυπνάω και το βράδυ για να τον ταϊσω?

OHpxp3.pngU3Nsp3.png

9. Κάνει 4-5 περίπου κενώσεις το 24ωρο (πρασινα ή κιτρινα) ενω στην αρχη υειχε σπορακια τον τελευταιο καιρο δεν εχει

χθες το βραδυ ο μικρος κοιμηθηκε 6 συνεχομενες ωρες και αυτο μου το εχει ξανακανει πριν καναδυο μερες

πρεπει να τον ξυπναω να θηλαζει;

συνηθως κοιμαται γυρω στις 12-12.30 και ξυπναει στις 4.00-4.30 αλλα αυτες τις φορες ξυπνησε 6.30

Όσον αφορά τις πάνες, τα τσίσα δείχνουν ότι πίνει πολύ καλή ποσότητα γάλα, όμως τα πράσινα κακά και η έλλειψη "σπορακίων" πιθανόν σημαίνει ότι κάνεις συχνές εναλλαγές στα στήθη και το μωρό παίρνει αρκετό από το ελαφρύ γάλα και δεν φτάνει στο πολύ λιπαρό. Νομίζω ότι θα ήταν καλό να επιμείνεις λίγη περισσότερη ώρα στο ίδιο στήθος πριν δώσεις το άλλο.

Σχετικά με τον ύπνο, σε αυτή την ηλικία, και εφόσον το μωρό είναι υγιές και παίρνει βάρος, θα απολάμβανα τον ύπνο μου.

Επίσης θέλω να καταχραστώ τον χώρο και να σου δώσω συγχαρητήρια για το θάρρος σου και για τον τρόπο που γέννησες!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

καλημερα κι απο μενα!

θα ηθελα την γνωμη σας σε εναν προβληματισμο μου. αρχες απριλιου οταν το μωρο θα ειναι 4 μηνων κλεισμενους θα πρεπει να κανω ενα επαγγελματικ οταξιδι στο εξωτερικο.

εαν λειπω 4 μερες και εννοιειται αφησω γαλα απο την τραπεζα που εχω δημιουργησει, υπαρχει περιπτωση οταν γυρισω το μωρο να μην θελει το στηθος? να εχει ξεμαθει?

και τι θα κανω το γαλα που θα βγαζω? θα μπορων να το βαλω με παγοκυστες και να το γυρισω με ισοθερμικη τσαντα στις αποσκευες μου ή πρεπει να το πεταξω?

εχει καποια κοπελα παρομοια εμπειρεια?

sq3Zp2.png

Δεν έχω εμπειρία , ,εχω ακούσει όμως πως το καινούριο μπιμπερό της medela , το calma ( έτσι νομίζω λέγεται ) , κάνει αυτή ακριβώς τη δουλεία. Λειτουργεί σαν το στήθος ώστε το μωρό να μη μπερδεύεται . Ρώτησε μήπως κάποιος ξέρει περισσότερα.

iGZVp2.png

uGK5p2.png

θα παω να την παρω εαν και εχω παρει τα dr brown τα μπιμπερο πιστευω οτι με το νεο της medela θα ειναι πιο ομαλη η μεταβαση οταν γυρισω!

σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια

sq3Zp2.png

θελω να αφηνω 3 γευματα των 150 μλ 4 φορες την εβδομαδα, εχω το swing αλλα τις τελευταιες μερες δεν αντλω πανω απο 80 μλ την φορα (παλαιοτερα εβγαζα 150). πρεπει να νοικιασω θηλαστρο ή πρεπει να αντλω πιο συστηματικα και πετυχω το επιθυμητο?

ευχαριστω εκ των προτερων

sq3Zp2.png

εαν λειπω 4 μερες και εννοιειται αφησω γαλα απο την τραπεζα που εχω δημιουργησει, υπαρχει περιπτωση οταν γυρισω το μωρο να μην θελει το στηθος? να εχει ξεμαθει?

Υπάρχει περίπτωση να μην θέλει να θηλάσει όχι γιατί θα έχει ξεμάθει αλλά ίσως γιατί δεν μπορεί να επεξεργαστεί την απώλεια, την εγκατάλειψη, την άρνηση που θα νιώσει. Το πρόβλημα δεν είναι ο θηλασμός αλλά το πώς θα νιώσει το παιδί.

Καλό θα ήταν να το συζητήσεις με ένα ειδικό (παιδοψυχολόγο, παιδοψυχίατρο) που μπορεί να σου αναλύσει το θέμα ως ειδικός.

Για το μωρό η καλύτερη λύση είναι να βρίσκεται μαζί σου με κάποιον που θα το προσέχει τις ώρες που θα λείπεις. Όσο πολλές και να είναι αυτές οι ώρες, το ότι θα επιστρέφεις και θα σε βλέπει ή θα σε νιώθει το βράδυ είναι πολύ σημαντικό, ανεξάρτητα από το αν θηλάζει ή όχι.

και τι θα κανω το γαλα που θα βγαζω? θα μπορων να το βαλω με παγοκυστες και να το γυρισω με ισοθερμικη τσαντα στις αποσκευες μου ή πρεπει να το πεταξω?

Μπορείς να το καταψύξεις και να το μεταφέρεις κατεψυγμένο σε ισοθερμική τσάντα με παγοκύστες.

Διαφημίσεις

θελω να αφηνω 3 γευματα των 150 μλ 4 φορες την εβδομαδα, εχω το swing αλλα τις τελευταιες μερες δεν αντλω πανω απο 80 μλ την φορα (παλαιοτερα εβγαζα 150). πρεπει να νοικιασω θηλαστρο ή πρεπει να αντλω πιο συστηματικα και πετυχω το επιθυμητο?

ευχαριστω εκ των προτερων

Προσπάθησε με πιο συστηματικές αντλήσεις και αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις ή ότι σε κουράζουν, τότε αναγκαστικά θα επιλέξεις ένα πιο αποτελεσματικό.

καλησπέρα... Θα ήθελα την βοήθειά σας... Έχω έναν μπέμπη 4,5 μηνών περίπου και θηλάζουμε αποκλειστικά. Τον προηγούμενο μήνα έβαλε μόνο 280 γρ. Αν και θορυβήθηκα, αποφάσισα να κάνω λίγο υπομονή μήπως ήταν τυχαίο. Ζυγίστηκα ωστοσο σε ζυγαριά στο σπίτι ώστε να παρακολουθώ το βάρος μεχρι την επόμενη επισκεψη στην παιδίατρο χωρίς να μετρώ το βάρος αυτο καθεαυτό, μονο ποσο βάζει... Σήμερα λοιπόν διαπίστωσα ότι αυτη την εβδομάδα έβαλε μόνο 60 γρ... Και επίσης σήμερα το πρωί μου ήρθε περίοδος....

Τι μπορεί να φταίει που δεν βάζει βάρος;;; Τι μπορώ να κάνω εγώ;; Το παιδί πάντως δεν δείχνει δυσαρεστημένο, κάθε άλλο. Είναι ευδιάθετος και χαρούμενος... Απλα δεν παχαίνει... Φοβάμαι ότι στην επόμενη επίσκεψη θα μου ασκηθεί πίεση για συμπλήρωμα και δεν ξέρω πως να δικαιολογήσω το αντίθετο....

Να συμπληρώσω ότι σήμερα έκανα εξετάσεις αίματος και για θυροειδή και για σιδηρο, ασβέστιο κλπ κλπ και αν εξαιρέσουμε μια αύξηση στη χοληστερίνη όλα τα άλλα ειναι σε εξαιρετικές τιμές....

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37η

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. εμφάνισε 16,4 η μέγιστη, 11,5 η ελάχιστη

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

16/10/2010 2760 (βάρος γέννησης)

βάρος εξόδου δεν μέτρησαν αλλά στις 25/10/2010 2590

15/11/2010 3260

15/12/2010 4200

21/01/2011 5000

22/02/2011 5280

οι μετρήσεις στο σπίτι δειχνουν αυξηση 60γρ την εβδομάδα. Δεν βάζω το βάρος γιατι πρόκειται για διαφορετικη ζυγαρια απο της γιατρού.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει; σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. δεν χρησιμοποιώ εδώ και 3 μήνες

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

περίπου 6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 3-4. τις τελευταίες μέρεςμουσταρδί χωρίς σποράκια και αραιά. όχι διάρροια αλλά όχι και πάστα, κάτι ενδιάμεσο...

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

L0Zkp3.png

Έχω έναν μπέμπη 4,5 μηνών περίπου και θηλάζουμε αποκλειστικά. Τον προηγούμενο μήνα έβαλε μόνο 280 γρ.

Το βάρος το εξετάζουμε συνολικά και όχι κατά μήνα. Θα μπορούσε να μην βάλει και καθόλου βάρος για έναν μήνα. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό αν το βάρος του μωρού είναι συνολικά καλό.

Αν και θορυβήθηκα, αποφάσισα να κάνω λίγο υπομονή μήπως ήταν τυχαίο.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο, ήταν αναμενόμενο!

Αν βάλεις τις ζυγίσεις του παιδιού στις καμπύλες ανάπτυξης θα διαπιστώσεις ότι πάει μια χαρά. Μετά τον 3ο μήνα τα μωρά βάζουν περίπου το μισό βάρος σε σχέση με αυτό που έβαζαν τον 1ο, 2ο και 3ο μήνα.

Επίσης μπορεί για ένα μήνα να μη βάλουν και καθόλου βάρος, ειδικά αν το προηγούμενο τρίμηνο ξεπέρασαν το μέσο όρο, όπως το δικό σου μωρό.

Το μωρό σου έβαλε από τις 25/10 μέχρι τις 21/1 2.410 γραμμάρια, δηλαδή 27,4 γρ. τη μέρα κατά μέσο όρο. Ο αναμενόμενος μέσος όρος είναι 25 γρ. τη μέρα.

Σήμερα λοιπόν διαπίστωσα ότι αυτη την εβδομάδα έβαλε μόνο 60 γρ...

Το λάθος που κάνεις είναι ότι περιμένεις το μωρό να λειτουργεί σαν μηχανή και να βάζει σταθερό βάρος κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα.

Σε αυτή την ηλικία το βάρος του μωρού αξιολογείται ανά τρίμηνο!

Τι μπορεί να φταίει που δεν βάζει βάρος;;;

Το παιδί βάζει βάρος, αυτό που πρέπει για την ηλικία του.

Το μόνο που φταίει είναι η λάθος αξιολόγηση που κάνεις.

Τι μπορώ να κάνω εγώ;;

Να μελετήσεις τις καμπύλες ανάπτυξης

Φοβάμαι ότι στην επόμενη επίσκεψη θα μου ασκηθεί πίεση για συμπλήρωμα και δεν ξέρω πως να δικαιολογήσω το αντίθετο....

Αν σου ασκηθεί πίεση για συμπλήρωμα θα είναι εντελώς αδικαιολόγητη ιατρικά.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

16/10/2010 2760 (βάρος γέννησης)

βάρος εξόδου δεν μέτρησαν αλλά στις 25/10/2010 2590

15/11/2010 3260

15/12/2010 4200

21/01/2011 5000

22/02/2011 5280

το ότι δεν το ζύγισαν κατά την έξοδο είναι εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

θα πρέπει να γράψεις μια επιστολή εις διπλούν και να την παραδώσεις στο γραφείο παραπόνων της κλινικής ζητώντας αριθμό πρωτοκόλου, την δεύτερη επιστολή να τη στείλεις στο συνήγορο του παιδιού

http://www.0-18.gr/contact-info

οι μετρήσεις στο σπίτι δειχνουν αυξηση 60γρ την εβδομάδα.

Το επαναλαμβάνω: σε αυτή την ηλικία το βάρος αξιολογείται ανά τρίμηνο

το βάρος της εβδομάδας δεν είναι καν αξιολογήσιμο

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5

Αν προσφέρεις περισσότερα συνεργάζεται ή επιμένει στα 5 γεύματα;

Το βάρος το εξετάζουμε συνολικά και όχι κατά μήνα. Θα μπορούσε να μην βάλει και καθόλου βάρος για έναν μήνα. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό αν το βάρος του μωρού είναι συνολικά καλό.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο, ήταν αναμενόμενο!

Αν βάλεις τις ζυγίσεις του παιδιού στις καμπύλες ανάπτυξης θα διαπιστώσεις ότι πάει μια χαρά. Μετά τον 3ο μήνα τα μωρά βάζουν περίπου το μισό βάρος σε σχέση με αυτό που έβαζαν τον 1ο, 2ο και 3ο μήνα.

Επίσης μπορεί για ένα μήνα να μη βάλουν και καθόλου βάρος, ειδικά αν το προηγούμενο τρίμηνο ξεπέρασαν το μέσο όρο, όπως το δικό σου μωρό.

Το μωρό σου έβαλε από τις 25/10 μέχρι τις 21/1 2.410 γραμμάρια, δηλαδή 27,4 γρ. τη μέρα κατά μέσο όρο. Ο αναμενόμενος μέσος όρος είναι 25 γρ. τη μέρα.

Το λάθος που κάνεις είναι ότι περιμένεις το μωρό να λειτουργεί σαν μηχανή και να βάζει σταθερό βάρος κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα.

Σε αυτή την ηλικία το βάρος του μωρού αξιολογείται ανά τρίμηνο!

Το παιδί βάζει βάρος, αυτό που πρέπει για την ηλικία του.

Το μόνο που φταίει είναι η λάθος αξιολόγηση που κάνεις.

Να μελετήσεις τις καμπύλες ανάπτυξης

Αν σου ασκηθεί πίεση για συμπλήρωμα θα είναι εντελώς αδικαιολόγητη ιατρικά.

το ότι δεν το ζύγισαν κατά την έξοδο είναι εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

θα πρέπει να γράψεις μια επιστολή εις διπλούν και να την παραδώσεις στο γραφείο παραπόνων της κλινικής ζητώντας αριθμό πρωτοκόλου, την δεύτερη επιστολή να τη στείλεις στο συνήγορο του παιδιού

http://www.0-18.gr/contact-info

Το επαναλαμβάνω: σε αυτή την ηλικία το βάρος αξιολογείται ανά τρίμηνο

το βάρος της εβδομάδας δεν είναι καν αξιολογήσιμο

Αν προσφέρεις περισσότερα συνεργάζεται ή επιμένει στα 5 γεύματα;

σας ευχαριστώ καταρχάς για την άμεση απάντηση... την είχα πραγματικά ανάγκη... Εχω θορυβηθεί και δεν θέλω μεν να γίνομαι κουραστική αλλά αν δεν κάνω λάθος (συγχωρέστε με αν κάνω) στο site kellymom.com που νομιζω εχω δει απο σας να παραθετετε, λεει οτι στους 4-6 μήνες παιδι που θηλάζει αναμένεται να βάζει απο 92 γρ την εβδομάδα. Ωστόσο ειλικρινά δεν θα ήμουν σκεπτική απλα και στις καμπύλες ειναι στην τελευταία στο βάρος. Και πέραν απο αυτη του βιβλιαριου που γνωρίζω πως δεν ειναι για μωράκια που θηλάζουν, σε καποια που βρηκα για μωρακια που θηλάζουν έδειχνε να είναι πιο κάτω κ απο την τελευταία!!!!!! Ξέρω ότι εμεις ξεκινήσαμε σαφώς και απο αλλη βάση (χαμηλή) αλλά... Εχετε καπου που μπορω να δω καμπύλες για θηλάζοντα μωρα;;;

Δεν εχω δοκιμάσει να του δωσω επιπλέον γευμα γιατι δεν το ζητάει... Κάθε που κλαιει του δίνω στήθος αλλά δεν κλαίει περισσότερο απο αυτες τις 5 φορές. Μη σας πω οτι καποιες φορες (όχι παντα βεβαια) τον ξυπνάω κιολας για να φάει!!! Την προηγουμενη βδομάδα περασαμε καποιες περίεργες μέρες που εδινα το στηθος πιο συχνα, θεωρησα οτι ηταν αλμα ανάπτυξης, αλλά αναπτυξη δεν βλέπω... Γενικώς δεν ειμαι "υστερική" με το θέμα αλλά δεν σας κρύβω ότι νιωθω "αβοήθητη" συχνά πυκνά, εδω δεν έχουμε καποιον σύμβουλο και σε κάθε πρόβλημα χάνομαι στις σελίδες του φορουμ για να βρω απάντηση....

Θεωρείται δηλαδη ότι δεν τρέχει κάτι με μένα ή ότι θα πρεπει να κάνω κάτι εγώ; Απλα συνέβη κι ισως ειναι παρωδικό;; Και το οτι βρισκεται χαμηλα στις καμπυλες του βαρους δεν μας απασχολεί; Α να σας πω οτι στο υψος ειναι στο 50% και η περίμετρος κεφαλής. Και γενικώς το παιδι ειναι σε άριστη κατάσταση και συμπεριφορά...

L0Zkp3.png

Εχω θορυβηθεί και δεν θέλω μεν να γίνομαι κουραστική αλλά αν δεν κάνω λάθος (συγχωρέστε με αν κάνω) στο site kellymom.com που νομιζω εχω δει απο σας να παραθετετε, λεει οτι στους 4-6 μήνες παιδι που θηλάζει αναμένεται να βάζει απο 92 γρ την εβδομάδα.
Tα 92 γρ. είναι μέσος όρος. Δεν είναι το βάρος που πρέπει να βάζει κάθε εβδομάδα. Μπορεί ένα παιδί να μην βάλει καθόλου βάρος για 4 εβδομάδες αλλά ο μέσος όρος του τριμήνου να είναι εντάξει.

Ωστόσο ειλικρινά δεν θα ήμουν σκεπτική απλα και στις καμπύλες ειναι στην τελευταία στο βάρος. Και πέραν απο αυτη του βιβλιαριου που γνωρίζω πως δεν ειναι για μωράκια που θηλάζουν, σε καποια που βρηκα για μωρακια που θηλάζουν έδειχνε να είναι πιο κάτω κ απο την τελευταία!!!!!! Ξέρω ότι εμεις ξεκινήσαμε σαφώς και απο αλλη βάση (χαμηλή) αλλά... Εχετε καπου που μπορω να δω καμπύλες για θηλάζοντα μωρα;;;
Το μωρό ξεκίνησε από τη χαμηλή καμπύλη και ίσως να μην έχει λόγο να βρίσκεται σε υψηλότερη.

Στο βιβλιάριο υγείας υπάρχουν οι καμπύλες ανάπτυξης των ελληνοπαίδων, αν και είναι αμφισβητήσιμες ως προς την εγκυρότητά τους, μπορείς να ρίξεις μια ματιά παρόλο που δεν είναι από θηλάζοντα μωρά.

Δεν εχω δοκιμάσει να του δωσω επιπλέον γευμα γιατι δεν το ζητάει... Κάθε που κλαιει του δίνω στήθος αλλά δεν κλαίει περισσότερο απο αυτες τις 5 φορές.
Μπορείς να δοκιμάσεις γιατί μερικά μωρά δεν ζητάνε.

Το κλάμα είναι πολύ αργή ένδειξη πείνας.

Γενικώς δεν ειμαι "υστερική" με το θέμα αλλά δεν σας κρύβω ότι νιωθω "αβοήθητη" συχνά πυκνά, εδω δεν έχουμε καποιον σύμβουλο και σε κάθε πρόβλημα χάνομαι στις σελίδες του φορουμ για να βρω απάντηση....

Καταλαβαίνω, κανονικά θα έπρεπε ο κάθε γιατρός να μπορεί να στηρίξει τουλάχιστον αυτά τα θέματα ανάπτυξης.

Θεωρείται δηλαδη ότι δεν τρέχει κάτι με μένα ή ότι θα πρεπει να κάνω κάτι εγώ;
Σίγουρα δεν τρέχει κάτι με σένα!

Να προσφέρεις περισσότερες φορές για να βεβαιωθείς ότι το μωρό καλύπτει τις ανάγκες του.

Μερικά μωρά μεγαλώνοντας αποκτούν πολλά ενδιαφέροντα και ξεχνάνε να φάνε όταν έχουν αρκετά ερεθίσματα.

Και το οτι βρισκεται χαμηλα στις καμπυλες του βαρους δεν μας απασχολεί;
Δεν μας απασχολεί αν η ανάπτυξη του μωρού είνα σταθερή. Μας απασχολεί μόνο αν το μωρό πέφτει συνεχώς στις καμπύλες.

Α να σας πω οτι στο υψος ειναι στο 50% και η περίμετρος κεφαλής. Και γενικώς το παιδι ειναι σε άριστη κατάσταση και συμπεριφορά...
Όλα αυτά είναι επιπλέον ενδείξεις ότι το μωρό πάει καλά με την ανάπτυξή του.

Κοριτσια βοηθεια!!! πηγα σημερα στο γιατρο και ανησυχησα γιατι πηραμε μονο 400 γρ σε 25 μερες

εν τω μεταξυ ειδιακ την προηγουμενη εβδομαδα ειχα την αισθηση οτι το στηθος ηταν αδειο αν και οτα το πατουσα εβγαζε γαλα

ιδιαιτερα για 3-4 μερες ο μικρος ηταν συνεχεια στο στηθπος και θεωρησα οτι ηταν αλμα αναπτυξης

εν τω μεταξυ απο τις 8 φρβρουαριου ξεκινησα διαιτα-διατροφη και φοβαμαι μηπως επηρεαστηκε απο τοτε η παραγωγη μου

ο παιδιατρος ηταν καθησυχαστικος αλλα εγω ανησυχω

δεν ειναι λιγο το βαρος που πηρε;

στεναχωρεθηκα γιατι διαβασα πολυ και σας ευχαριστω, και προσπαθησα να εφαρμοσω ο,τι ξερω

μηπως χρειαζομαι κατι για αυξηση παραγωγης;

μηπως η διαιτα εκανε το γαλα μου λιγοτερο ή λιγοτερο λιπαρο;

Α. Εβδομάδα κύησης-γεννησης: 40 ακριβως

Γ. (ΦΤ)

1. Ζυγίσεις

25/12/2010-3700

27/12/2010 - 3530

07/01/2011 - 4010

03/02/2011 - 4810

28/02/2011 - 5200

2. Το μωρό κάνει συνεχεια γεύματα. εκτος απο τα βραδυνα που ειναι σιγουρα 3 (περιπου 12.00, 4.30, 7.30) ολοη την υπολοιπη μερα δε μπορω να τα μετρησω ειναι συνεχως στο στηθος με 10 λεπτα περιπου που κοιμαται

3. Θηλάζει αποκλειστικά

4. Δεν παίρνει συμπλήρωμα (πηρε μονο 2 μερες στην κλινικη και την 1η μερα 1 φορα στο σπιτι)

6. Χρησιμοποίησα δύο φορές (παλιοτερα) το θήλαστρο IQ της Avent από περιέργεια, για να δω πόσο βγάζω και έβγαλα 90ml τη μια φορα και 120 την αλλη και από τους δύο μαστούς.

συνεχιζεται το αγχος μου!!!

1. ζυγιση χθες

9-3-2011 5310

εβαλε μονο 110 γραμμαρια

2. εν τω μεταξυ μου ηρθε και περιοδος (κατι που δεν περιμενα καθολου!!!)

μηπως παιζει κι αυτο καποιο ρολο; μηπως δειχνει οτι κατι δεν παει καλα ορμονικα;

3. εβγαλα χθες με το θηλαστρο γιατι επρεπε να τον αφησω 3 ωρες και εβγαλα μια φορα 60 μλ και απο τα δυο στηθη και την αλλη 20 μλ απο το ενα

αντιθετα παλιοτερα (περιπου στις 40 μερες) ειχα βγαλει μια φορα 120 και την αλλη 80 μλ

παρεπιπτόντως δεν ηθελε να πιει απο το μπουκαλι για πρωτη φορα με τιποτα! ηπιε με το ζορι 30 μλ

4. αγορασα μαγια μπυρας σε καψουλες αλλα ακομα δεν πηρα ποσες να παρω και θα βοηθησει

γενικοτερα το παιδι ειναι ευδιαθετο κοιμαται καλα το βραδυ επικοινωνει χαμογελαει και καθε μερα εξελισσσεται και ψηλωνει καλα εχει βαλει 10 ποντους σε 2 μηνες (ειναι 62 εκ)

πανες και τσισα κανονικα μια χαρα, εχουμε και περισσοτερα σπορακια

δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται...:(

PALLADIN ευχαριστω για τα καλα σου λογια

μπραβο και σε σενα για το θηλασμο του μωρου σου αλλα το κυριοτερο γιατι βοηθας και αλλες κοπελες

ευχαριστω και εσενα και ολες που βοηθατε και εννοειτι την αγλαϊα

Z57wp3.png dQOzp3.png

Βρέχει περιπου 10 πάνες το 24ωρο

Oι τόσο πολλές πάνες δείχνουν ότι το μωρό τρώει ικανοποιητικά.

Τι χρώμα έχουν οι κενώσεις;

Πόσα γαλακτοκομικά τρως καθημερινά;

οι κενωσεις του ειναι συχνα πρασινες αλλα οχι παντα

κανει και καποιες εντελως κιτρινες και καποιες κιτρινες με λιγο πρασινο

ετρωγα και τρωω αυτο το διαστημα αρκετα γαλακτοκομικα λογω και της διαιτας-διατροφης

δηλ. 1 ποτηρι γαλα, 1 γιαουρτι και 1 μεριδα κασερι ή τυρι καθημερινα

πριν ομως δεν ετρωγα γιαουρτι ουτε γαλα γιατι δε μου αρεσουν ιδιαιτερα μονο τυρι φετα ή κασερι

Z57wp3.png dQOzp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...