Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

@chris83

δεν χρειάζεται να βγάζεις γάλα από το στήθος μετά το θηλασμό.

Έτσι, δίνεις λάθος ερέθισμα στον οργανισμό σου και τον προκαλείς να παράγει ακόμα περισσότερο γάλα, με κίνδυνο να προκαλέσεις υπερπαραγωγή.

Αυτο ακριβως σκεφτηκα κι εγω και ειπα στη μαια αλλα επεμεινε... γι' αυτο μπερδευτηκα... Οτι μας ειπε δεν ηταν εναντια σε οσα εχω διαβασει εκτος απο αυτο που δε μου κολλουσε...

Στην αρχη ο οργανισμος δε ξερει ποσο γαλα θελει το μωρο κ παραγει συνεχεια...οποτε γεμιζει το στηθος κ νιωθεις δυσφορια...Στην αρχη μπορεις να βγαζεις με το θηλαστρο αλλα στη βδομαδα καλα ειναι να το σταματησεις εαν δε νιωθεις δυσφορια,απλα να το βγαζεις μετα το θηλασμο.Οσο το μωρο ξεκιναει κ θηλαζει συστηματικα δε χρειαζεται να το βγαζεις γιατι το παιδι θα ρυθμισει τη παραγωγη απο μονο του...αν πιστευεις τοτε οτι νιωθεις πολυ δυσφορια βγαλε προσεκτικα λιγο γαλα με το χερι καλυτερα γιατι τις πρωτες μερες οι θηλες ειναι μαλακες κ πληγωνονται ευκολα με το θηλαστρο(ετσι τη πατησα κι εγω κ,εβγαζα με το θηλαστρο κ ματωσα)-ζητα να σου δειξουν οι μαιες απο τωρα.

Αρα μονο αν νιωθω δυσφορια το κανω... Ευχαριστω!!!

Και η μαια μου ειπε οτι το θηλαστρο ειναι πιο βαναυσο! Ουτως ή αλλως θα ερχεται μετα τη γεννα στο μαιευτηριο και θα μου δειξει πως ;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Αυτό κάνω πλέον όποτε θέλει την βάζω και περιμένω να περάσει ο καιρός :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Κι εγώ την έχω πατήσει με το στήθος και είχε πετρώσει...Τώρα ξέρω και όποτε νιώθω δυσφορία πάντα μετά τον θηλασμό αφαιρώ μια ποσότητα γάλατος με το θήλαστρο χωρίς όμως να το αδειάσω τελείως...

gETUp2.png

καλησπέρα σε όλες! γέννησα μία μπουμπού τις 27/1, την θηλάζω αποκλειστικά και χαίρομαι πολύ!!επειδή δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλο το θέμα θα σας ήμουν ευγνώμων αν κάποια μου απαντούσε..(προς το παρόν όλα πάνε καλά και η μπουμπού παίρνει βάρος και βρέχει 7-9 πάνες με 4-5 κενώσεις). καταρχάς σε κάθε γεύμα δίνουμε μόνο το ένα στήθος ή και τα δύο;;το μωρό τρώει ανά τρίωρο περίπου, μετρώντας από τη στιγμή που τελειώνει το γεύμα.τις περισσότερες φορές την ξυπνάω (κουνιέται αλλά δεν γκρινιάζει το καλό μου), οπότε της αλλάζω πάνα, την βάζω στο στήθος και τρώει.πρέπει να την αφήνω να γκρινιάξει;;ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Να συμπληρώσω οτι δεν ειπε οτι θα εχει προβλημα το γαλα, αλλα το στηθος... Οτι μπορει να πρηστεί πολυ και να προκαλεσει μαστιτιδα. Ξερει καμια κατι?

Σε περίπτωση υπερπαραγωγής μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως πόσες μητέρες με υπερπαραγωγή έχει δει αυτή η μαία;

Σκέψου πόσα είδη θηλαστικών υπάρχουν στον πλανήτη. Μπορείς να φανταστείς μια γελάδα, μια γάτα, μια ελεφαντίνα, μια καμηλοπάρδαλη κλπ να βγάζει το γάλα της μετά το θηλασμό για να μην πάθει μαστίτιδα;

Αν έπρεπε όλα αυτά τα ζώα να βγάζουν το γάλα τους για να μην πάθουν μαστίτιδα, σημαίνει ότι όλα παθαίνουν γιατί δεν το βγάζουν. Και αν όλα παθαίνουν μαστίτιδα πώς καταφέρνουν να συνεχίζουν το θηλασμό; Όλα την ξεπερνάνε χωρίς πρόβλημα; Αν ναι τότε θα την ξεπεράσεις κι εσύ. Αν όχι τότε πώς κατάφεραν να επιβιώσουν όλα αυτά τα είδη εδώ και 60 εκ. χρόνια;

Σε παρακαλώ να τις κάνεις σχετικές ερωτήσεις στο επόμενο μάθημα για να καταλάβω αν υπάρχει κάποια λογική πίσω από όλο αυτό ή αν η βλακεία δεν έχει όρια!

Αυτο ακριβως σκεφτηκα κι εγω και ειπα στη μαια αλλα επεμεινε... γι' αυτο μπερδευτηκα... Οτι μας ειπε δεν ηταν εναντια σε οσα εχω διαβασει εκτος απο αυτο που δε μου κολλουσε...

Αρα μονο αν νιωθω δυσφορια το κανω... Ευχαριστω!!!

Και η μαια μου ειπε οτι το θηλαστρο ειναι πιο βαναυσο! Ουτως ή αλλως θα ερχεται μετα τη γεννα στο μαιευτηριο και θα μου δειξει πως ;)

Η συγκεκριμένη μαία έχει τόσο μεγάλη άγνοια που είναι επικίνδυνη.

Στην εποχή που όλη η γαλακτοπαραγωγή (των ζώων) βασίζεται στα θήλαστρα και γνωρίζοντας ότι ο πόνος μειώνει δραστικά την παραγωγή γάλακτος, τόση άγνοια για τα θήλαστρα των ανθρώπων είναι απαράδεκτη για κάποιον επαγγελματία που υποτίθεται ότι προσπαθεί να βοηθήσει μητέρες στο θηλασμό.

Προφανώς ξέρει ότι κυκλοφορούν κάποια απαράδεκτα, που πληγώνουν τις μητέρες και ίσως τις οδηγούν σε αποθηλασμό, όμως το να γνωρίζει μόνο αυτά, δείχνει ότι έχει σοβαρά κενά.

Εύχομαι οι γνώσεις της στα υπόλοιπα να είναι καλύτερου επιπέδου και να μπορεί να σου δείξει πως, αν και με τη βεβαιότητα που δείχνει για όσα αγνοεί, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις.

Διαφημίσεις

Α και κάτι άλλο, που θα το ξέρετε λογικά...

Πρέπει να αφαιρέσω ένα λιπωματάκι από το κεφάλι μου (τοπική αναισθησία και όχι νοσηλεία).

Ο γιατρός μου είπε οτι είναι καλύτερα να έχω σταματήσει το θηλασμό όταν πάω.

Είναι όντως έτσι; Ή υπάρχουν τοπικά αναισθητικά και αντιβιοτικά για μετά που δεν επηρρεάζουν; Γιατί ΄κατι τέτοιο έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ.

Μπορείς να κάνεις την επέμβαση.

Ο γιατρός σου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι επεμβάσεις γίνοναι και σε μωρά τα οποία δέχονται όλη τη δόση του αναισθητικού, όπως επίσης παίρνουν και αντιβιώσεις και δέχονται όλη τη δόση του αντιβιοτικού.:roll:

ΕΓώ πάντως που πήγα στον οδοντίατρο σήμερα και έπρεπε να κάνω σφράγισμα το έκανα χωρίς αναισθησία, γιατί η οδοντίατρος είπε ότι δεν κάνει...Κάτι μου είπε για ένα υποκατάστατο αναισθησίας αλλά δεν έδωσα σημασία αφού ούτως ή άλλως δεν επρόκειτο να το κάνω. Ρώτα για σιγουριά κάποιον σύμβουλο.

:?

Κι όμως, δεν υπάρχει αντένδειξη.

Το τοπικό αναισθητικό όσο και να διαχυθεί παραμένει τοπικό. Πόσο από αυτό να πάει στο γάλα, ακόμη και αν είναι επιβλαβές;

Η οδοντίατρος δεν γνωρίζει ότι σε μωρά γίνονται διάφορες επεμβάσει με τοπική αναισθησία;

:?

Κι όμως, δεν υπάρχει αντένδειξη.

Το τοπικό αναισθητικό όσο και να διαχυθεί παραμένει τοπικό. Πόσο από αυτό να πάει στο γάλα, ακόμη και αν είναι επιβλαβές;

Η οδοντίατρος δεν γνωρίζει ότι σε μωρά γίνονται διάφορες επεμβάσει με τοπική αναισθησία;

Έλα μου ντε! Και εγώ το ίδιο σκέφτηκα, αλλά δεν το διακινδύνευσα. Να που τελικά τζάμπα υπέφερα...

Καλημερα...Ηρθε χθες ο παιδιατρος να δει το μικρο.Θηλαζουμε αποκλειστικα και παμε και πολυ καλα.ΚΑι ο ιδιος μου ειπε οτι το μωρ εχει πολυ καλη αναπτυξη...εχει ηδη παρει 2 κιλα μεσα σε 50 μερες περιπου.Γενικα, μεχρι στιγμης δεν εχω θεμα με το γιατρο ως προς το θηλασμο...οχι ειναι και τρελλος φαν αλλα εφοσον το παιδι αναπτυσεται καλα δεν θετει θεμα ξενου γαλακτος.

Με εφαγε oμως να κοψουμε το βραδινο γαλα...να δινω λεει τελευταιο γευμα στις 12 και μετα στις 5.Αν ενδιαμεσα ξυπναει να του βαλω πιπιλα και γενικα να το αφηνω στο κρεβατι του ακομα κι αν κλαιει.Για να το πετυχω μου ειπε αν πχ το παιδι ξυπνησει στις 2 να μη το ταισω με τη μια...να το καθυστερησω μεχρι τις 2.30 και ετσι σιγα σιγα να επιμυκηνω αυτο το διαστημα.

καλα το να αφηνω το παιδι να κλαιει δεν παιζει ως ενδεχομενο.Πιπιλα προσπαθω να του δωσω απο χθες....αν και δεν ηθελα με τπτ.Βλεπω την πιπιλα στο στομα του απο χθες και νιωθω λες και το φιμωσαμε το κακομοιρο...το εχω παρει πολυ στραβα το θεμα πιπιλα.Το θεμα ειναι οτι το παιδι δεν κοιμαται...ξπναει πολυ συχνα..εχει αρχισει και πιπιλιζει τα χερια του εντονα και ειπαμε να δοκιμασουμε πιπιλα μηπως το βοηθησει λιγο στον υπνο του...ευχομαι απλα να μη μας δημιουργηθει θεμα με το θηλασμο.

Το βραδυ το παιδι τρωει οντως τελευταιο γευμα στις 11 με 12 αλλα συνηθως τον παιρνει ο υπνος και δεν τρωει παρα πολυ....ετσι κατα τις 2 ξυπναει και πειναει.απο κει και περα ξυπναει καθε μια ωρα...ισως και πιο συχνα οπου θηλαζει ελαχιστα...δεν πειναει,ισα 3 λεπτακια να τον ξαναπαρει ο υπνος.Αυτα ακριβως τα ξυπνηματα ισως μπορεσω να κοψω ωστε να ηρεμει με την πιπιλα και να τον ξαναπαιρνει ο υπνος χωρις να φαει.

Αν τελικα το πετυχουμε να κοψει το νυχτερινο φαγητο (που πολυ χλωμο το βλεπω) υπαρχει πιθανοτητα να δημιουργηθει καποιο θεμα με το θηλασμο?

Καλημερα...Ηρθε χθες ο παιδιατρος να δει το μικρο.Θηλαζουμε αποκλειστικα και παμε και πολυ καλα.ΚΑι ο ιδιος μου ειπε οτι το μωρ εχει πολυ καλη αναπτυξη...εχει ηδη παρει 2 κιλα μεσα σε 50 μερες περιπου.Γενικα, μεχρι στιγμης δεν εχω θεμα με το γιατρο ως προς το θηλασμο...οχι ειναι και τρελλος φαν αλλα εφοσον το παιδι αναπτυσεται καλα δεν θετει θεμα ξενου γαλακτος.

Με εφαγε oμως να κοψουμε το βραδινο γαλα...να δινω λεει τελευταιο γευμα στις 12 και μετα στις 5.Αν ενδιαμεσα ξυπναει να του βαλω πιπιλα και γενικα να το αφηνω στο κρεβατι του ακομα κι αν κλαιει.Για να το πετυχω μου ειπε αν πχ το παιδι ξυπνησει στις 2 να μη το ταισω με τη μια...να το καθυστερησω μεχρι τις 2.30 και ετσι σιγα σιγα να επιμυκηνω αυτο το διαστημα.

καλα το να αφηνω το παιδι να κλαιει δεν παιζει ως ενδεχομενο.Πιπιλα προσπαθω να του δωσω απο χθες....αν και δεν ηθελα με τπτ.Βλεπω την πιπιλα στο στομα του απο χθες και νιωθω λες και το φιμωσαμε το κακομοιρο...το εχω παρει πολυ στραβα το θεμα πιπιλα.Το θεμα ειναι οτι το παιδι δεν κοιμαται...ξπναει πολυ συχνα..εχει αρχισει και πιπιλιζει τα χερια του εντονα και ειπαμε να δοκιμασουμε πιπιλα μηπως το βοηθησει λιγο στον υπνο του...ευχομαι απλα να μη μας δημιουργηθει θεμα με το θηλασμο.

Το βραδυ το παιδι τρωει οντως τελευταιο γευμα στις 11 με 12 αλλα συνηθως τον παιρνει ο υπνος και δεν τρωει παρα πολυ....ετσι κατα τις 2 ξυπναει και πειναει.απο κει και περα ξυπναει καθε μια ωρα...ισως και πιο συχνα οπου θηλαζει ελαχιστα...δεν πειναει,ισα 3 λεπτακια να τον ξαναπαρει ο υπνος.Αυτα ακριβως τα ξυπνηματα ισως μπορεσω να κοψω ωστε να ηρεμει με την πιπιλα και να τον ξαναπαιρνει ο υπνος χωρις να φαει.

Αν τελικα το πετυχουμε να κοψει το νυχτερινο φαγητο (που πολυ χλωμο το βλεπω) υπαρχει πιθανοτητα να δημιουργηθει καποιο θεμα με το θηλασμο?

μην ακους μ@?#%/κιες...αντε γιατι εχουμε μπλεξει με ηλιθιους..

θα ακους μονο το παιδακι σου..βγαλτου την πιπιλα αφου δεν ''χρειαζοταν '' να του την δωσεις και συνεχισε στους δικους σας ρυθμους, ετσι ακριβως οπως κανατε μεχρι προχτες.. ειναι παρα πολυ μικρο μωρο ακομα και ΔΕΝ κανουμε πειραματα ουτε με τις ωρες , ουτε με τα προγραμματα πες στον ΄΄ειδικο΄΄..ποσο μαλλον οταν ενα μωρο θηλαζει!!!! οταν θηλαζουμε ΔΕΝ κοιταμε το ρολοι, ΔΕΝ βαζουμε πιπιλα (εφοσον δεν θελουμε) ΔΕΝ αφηνουμε το μωρο νηστικο το βραδυ, ΔΕΝ βαζουμε προγραμμα στον θηλασμο..

το στηθος παιρνει συνεχως ερεθισματα απο το μωρο , το οποιο φτιαχνει το προγραμμα του κι εσενα σε εβαλε να το απορρυθμισεις.. το καθε μωρο αναλογα με το ποσο θελει να τρωει ξυπναει ή οχι το βραδυ για τους υπολοιοπους μηνες ειτε θηλαζει ειτε οχι..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

εαν δεν πηγαινατε καλα στο βαρος -συμφωνα με τα δικα του δεδομενα- ειναι 1000% οτι θα εδινε ξενο..και βασικα μην θεωρεις οτι ειναι υπερ του θηλασμου, γιατι λεει αρλουμπες.. απλα βλεπουν οτι οι μητερες ενημερωνονται πλεον και το παιζουν ΄΄καλοι΄΄ , προσπαθωντας να σου κοψουν τον θηλασμο,χωρις να το καταλαβεις..βαζοντας σε να κοψεις το βραδυνο για παραδειγμα.. και ειδικα σε τοσο μικρο μωρο..για τον ιδιο λογο αλλαξα τον πρωτο παιδιατρο.. ρωτα τον επισης αν θα αρεσε σε εκεινον οταν πειναει να του δινουν πιπιλα???

το αν θα κοιμηθει η οχι ενα παιδι, απο την στιγμη που πειναει, σε ενημερωνω οτι ΔΕΝ θα κοιμηθει με πιπιλα ή χωρις..:-D κι εννοειτε οτι θα σου δημιουργησει θεμα στον θηλασμο, η οποιαδηποτε παρεμβαση που κανεις εσυ ''εναντια'' σε οτι θελει το μωρο σου..

ακου ΜΟΝΟ το μωρο σου..!!

83hKp3.png

κορίτσια θέλω μια μικρή βοήθεια!!! Η αδερφή μου (αρκετά άσχετη από το

ίντερνετ, για αυτό γράφω εγώ) έχει το swing της medela γιατί πληγώθηκαν οι

θηλές της πολύ. Προς το παρόν θηλάζει τη μικρή από το ένα στήθος και κάνει

άντληση από το άλλο και της δίνει το γάλα της!!! Αντιμετωπίζουμε όμως ένα

προβληματάκι τις τελυευταίες ημέρες. Στο στήθος που κάνει την άντληση, γύρω

από τη θηλή, στα σημεία που εφάπτεται με την αντλία του swing, έχει

σκληρύνει η αλώς και έχει μαζέψει υγρό... Έχει συμβεί σε καμία σας ;;;; τι

να κάνουμε;;;

παρεπιπτόντως, η αδερφή μου για να γειάνει τις πληγές, χρησιμοποιεί

σπαθόλαδο μαζί με την purelan και θεραπεύονται πιο γρήγορα....

αααα, και επίσης, αυτό που βοήθησε πάρα πολύ στην αύξηση της παραγωγής

γάλακτος, εκτός από το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε από το θηλασμό, είναι ένα

βότανο που λέγεται λουίζα... Κορίτσια, άλλο πράγμα το γάλα που έβγαζε πριν

και το γάλα που βγάζει τώρα... Και σε ποσότητα και σε πυκνότητα!!!

Πληζ βοηθήστε για το παραπάνω αν σας έχει συμβεί!!!

η κορούλα μου σε λίγες μέρες κλείνει τους 2 μήνες και θηλάζουμε αποκλειστικά από τότε που γεννήθηκε...

εδώ και μέρες διαβάζω αυτό το τόπικ (εχω διαβάσει όλες τις σελίδες του) και θέλω να ευχαριστήσω την Αγλαία, την Κριστίνα, την Εva καθώς και άλλες μανούλες που εν αγνοία τους έλυσαν και δικές μου πολλές απορίες...

θα ήθελα όμως να κορίτσια καλησπέρα!!

σας ρωτήσω το εξής: σε 1 μήνα επιστρέφω στη δουλεια μου(8-15) και ανησυχώ για το πως θα είναι η μικρούλα όσο λείπω...μαζι ζούμε μαραθώνιους θηλασμούς, θέλει το στήθος για νανούρισμα, για πιπίλα, για όλα....!!

όταν λείπω, λοιπόν, πώς θα τα καταφέρει η μητέρα μου που θα την κρατά?

σήμερα για παράδειγμα έφυγα από το σπίτι για 8 λεπτά (με το ρολόι) αφού πριν την θήλαζα για 1 ώρα και πλάνταξε.....(εντάξει μπορεί να ήταν εντελώς συμπτωματικό)

έχω στενοχωρηθεί πραγματικά πάρα πολύ... τι θα κάνουμε?

δεν την έχω αφήσει καθόλου από τότε που γεννήθηκε....

αν κάποια έχει ζήσει κάτι παρόμοιο θα την παρακαλούσα να μου πει πως είναι εκείνες οι μέρες....

και τελικά μήπως τα μωράκια μας νιώθουν ότι εγκαταλείπονται όταν φεύγουμε για την δουλειά από τόσο νωρίς?

αν πρέπει να βάλω αυτό το μνμ σε άλλο τόπικ, πείτε μου...

σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

η κορούλα μου σε λίγες μέρες κλείνει τους 2 μήνες και θηλάζουμε αποκλειστικά από τότε που γεννήθηκε...

εδώ και μέρες διαβάζω αυτό το τόπικ(εχω διαβάσει όλες τις σελίδες του)και θέλω να ευχαριστήσω την Αγλαία, την Κριστίνα, την Εva καθώς και άλλες μανούλες που εν αγνοία τουςέλυσαν και δικές μου πολλές απορίες...

θα ήθελα όμως να κορίτσια καλησπέρα!!

σας ρωτήσω το εξής: σε1 μήνα επιστρέφω στη δουλεια μου(8-15) και ανησυχώ για το πως θα είναι η μικρούλα όσο λείπω...μαζι ζούμε μαραθώνιους θηλασμούς, θέλει το στήθος για νανούρισμα, για πιπίλα, για όλα....!!

όταν λείπω, λοιπόν, πώς θα τα καταφέρει η μητέρα μου που θα την κρατά?

σήμερα για παράδειγμα έφυγα από τοσπίτι για 8 λεπτά (με το ρολόι) αφού πριν την θήλαζα για 1 ώρακαι πλάνταξε.....(εντάξει μπορεί να ήταν εντελώς συμπτωματικό)

έχω στενοχωρηθεί πραγματικά πάρα πολύ... τι θα κάνουμε?

δεν την έχω αφήσει καθόλου από τότε που γεννήθηκε....

αν κάποια έχει ζήσει κάτι παρόμοιο θα την παρακαλούσα να μου πει πως είναι εκείνες οι μέρες....

και τελικά μήπως τα μωράκια μας νιώθουν ότι εγκαταλείπονται όταν φεύγουμε για την δουλειά από τόσο νωρίς?

αν πρέπει να βάλω αυτό το μνμ σε άλλο τόπικ, πείτε μου...

σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

εδώ θα βρεις πολλές συμβουλές....

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=25473

φρόντισε να βλέπει τη μαμα σου συχνά και να την κρατά όταν είσαι σπίτι για να νιώσει πιο άνετα.

π.χ να είσαι στο οπτικό πεδίο της αλλά να την "κρατά" η γιαγιά...

κάνε μετά μερικές αποδράσεις π.χ για ψώνια για κανένα τρίωρο για να δεις πως αντιδρά οπότε και να μπορείς να αντιμετωπίσεις τυχόν προβλήματα....

κάπου εκεί επέστρεψα και εγω στη δουλειά.......

δεν ήθελα να σκέφτομαι ότι μπορεί να νιώθει εγκατάλειψη γιατί πολύ απλά δεν είχα άλλη λύση (βιώσιμη εννοώ .....) οπότε αυτή η σκέψη δεν με βοηθούσε....εγώ σίγουρα ένιωσα και νιώθω ακόμα τον αποχωρισμό

όσο μεγάλωνε (αλλά ακόμα και τότε:mrgreen:) της μιλούσα πολύ για το πόσο ανάγκη είναι να φύγω...

δεν την άφηνα χωρίς να ξέρει που παω έστω και αν με κοίταζαν όλοι σαν ούφο που μιλάω σε βρέφος (και δεν είναι το μόνο που τους κάνει εντύπωση) όταν ήταν ξύπνια. ίσως δεν είναι τυχαίο που τώρα πάντα ξυπνάει για να μας αγκαλιάσει και φιλήσει πριν φύγουμε για δουλειά χωρίς κλάματα και φωνές (όχι δεν χαίρεται αλλά το αποδέχεται και περιμένει να επιστρέψουμε......"θα σε περιμένω μανούλα μου να έρθεις γρήγορα ε"

προσαρμόζονται το θέμα είναι να τα βοηθάμε σε αυτό με αγάπη και υπομονή

ΚΡΙΣΤΙΝΑ μου σ΄ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.

δυστυχώς η γιαγιά μας δεν μπορεί να έρθει πολύ νωρίτερα γιατί μένει σε άλλη πόλη.

βέβαια και οι δύο γιαγιάδες έχουν αρχίσει: "μην την βάζεις συνέχεια στο στήθος", "καλά πάλι θηλάζει..?άστην, να ηρεμησει το στομάχι της!!" "μην την παίρνετε συνέχεια αγκαλιά"

"αν της βάλεις τώρα πρόγραμμα με τρίωρα τουλάχιστον το πρωί, μετά που θα γυρίσεις στη δουλειά θα είναι πιο εύκολα" αυτό ισχύει?

και εμείς της μιλάμε πολύ και μας κοροιδεύουνε αλλά είμαι σίγουρη ότι τα μωράκια μας και καταλαβαίνουν και το εκτιμούν...

πολύ γλυκό αυτό με την κορούλα σου...

και κάτι τελευταίο...λόγω πολύωρων θηλασμών έχω μέρες να αντλήσω για την τράπεζα γάλακτος...εσύ πότε αντλούσες?

Διαφημίσεις

ΚΡΙΣΤΙΝΑ μου σ΄ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.

δυστυχώς η γιαγιά μας δεν μπορεί να έρθει πολύ νωρίτερα γιατί μένει σε άλλη πόλη.

βέβαια και οι δύο γιαγιάδες έχουν αρχίσει: "μην την βάζεις συνέχεια στο στήθος", "καλά πάλι θηλάζει..?άστην, να ηρεμησει το στομάχι της!!""μην την παίρνετε συνέχεια αγκαλιά"

"αν της βάλεις τώρα πρόγραμμα με τρίωρα τουλάχιστον το πρωί, μετά που θα γυρίσεις στη δουλειά θα είναι πιο εύκολα" αυτό ισχύει?

όχι δεν ισχύει θα έχει διαφορετική συμπεριφορά όταν λείπεις έτσι και αλλιώς....

π.χ τα σαββατοκύριακα εμείς θηλάζαμε για πολυ καιρό πάρα πολύ συχνά. όταν έλειπα στη δουλειά έπινε από το μπιμπερό μόνο δυο φορές στις 10 ώρες.....

(θήλαζα 7-8το πρωί 11 30μπιμπερό και ξανά 14 30-1500 θηλασμός 17 30)

και εμείς της μιλάμε πολύκαι μας κοροιδεύουνε αλλά είμαι σίγουρη ότι τα μωράκια μαςκαι καταλαβαίνουν και το εκτιμούν...

πολύ γλυκό αυτό με την κορούλα σου...

τα πάντα καταλαβαίνουν για την ώρα όχι τις λέξεις αλλά τουλάχιστον τη διάθεση και τον τόνο της φωνής....

και κάτι τελευταίο...λόγω πολύωρων θηλασμών έχω μέρες να αντλήσω για την τράπεζα γάλακτος...εσύ πότε αντλούσες?

κυρίως στη δουλειά ....(όταν επέστρεψα έκανα επαναγαλακτισμό οπότε στη δουλειά αντλούσα πολύ.....)

οπότε με τις αντλήσεις στη δουλειά κάλυπτα την επόμενη μέρα, και αντλούσα το βράδυ όταν κοιμόταν η μικρή και τα σαββατοκύριακα 1 φορά το πρωί...

Απαράδεκτος από κάθε άποψη.

Και σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας.

Σου προτείνει να βασανίσεις ένα μωρό που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να μείνει νηστικό.

ευχομαι απλα να μη μας δημιουργηθει θεμα με το θηλασμο.

Τότε να συνεχίσεις αυτά που κάνεις και να μην ακούσεις το γιατρό.

Οι ανάγκες του μωρού έχουν προτεραιότητα και αυτές θα είναι ο οδηγός σου.

Δεν υπάρχει καμία ιατρική οδηγία που να λέει ότι το παιδί πρέπει να μένει νηστικό κάποιες ώρες. Η οδηγία που σου δίνει ο γιατρός σου έχει σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Νομίζω ότι τόσο το μωρό σου, όσο κι εσύ, αξίζετε κάποιον πιο αξιόπιστο επιστήμονα που σέβεται τις ανάγκες ενός βρέφους και δεν είναι χειριστικός

Υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί όλη η παραγωγή του 24ωρου και μετά ο γιατρός θα σου πει ότι δεν φτάνει το γάλα σου και πρέπει να του δώσεις συμπλήρωμα.

Επίσης υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσει το μωρό σύγχιση θηλής. Ο κίνδυνος αυτός είναι μειωμένος μετά τις 40 ημέρες αλλά είναι πάντα υπαρκτός.

Ευχαριστω Αγλαια για την απαντηση...το συζητησα και με τον αντρα μου και συμφωνησαμε να συνεχισουμε οπως καναμε μεχρι τωρα.

Εχω ομως ενα αλλο θεμα σημερα και δεν ξερω ι να κανω.Γενικα εχω νομιζω ενα θεματακι υπεπαραγωγης.

Εδω και μιση ωρα προσπαθω να ταισω το μωρο αλλα βγαινει παραπλυ γαλα απο το στηθος μου και με δυναμη και ο κακομοιρης πνιγεται δεν μπορει να φαει και κλαιει.Εβγαλα αρκετο με το χερι μου...εχουμε γεμισει γαλατα...αλλα και παλι δεν μπορει να πιει...πνιγεται.Τι μπορω να κανω???

Να βγαλω κι αλλο με το χερι?Δεν ξερω γιατι ετσι σημερα.

Ευχαριστω Αγλαια για την απαντηση...το συζητησα και με τον αντρα μου και συμφωνησαμε να συνεχισουμε οπως καναμε μεχρι τωρα.

Εχω ομως ενα αλλο θεμα σημερα και δεν ξερω ι να κανω.Γενικα εχω νομιζω ενα θεματακι υπεπαραγωγης.

Εδω και μιση ωρα προσπαθω να ταισω το μωρο αλλα βγαινει παραπλυ γαλα απο το στηθος μου και με δυναμη και ο κακομοιρης πνιγεται δεν μπορει να φαει και κλαιει.Εβγαλα αρκετο με το χερι μου...εχουμε γεμισει γαλατα...αλλα και παλι δεν μπορει να πιει...πνιγεται.Τι μπορω να κανω???

Να βγαλω κι αλλο με το χερι?Δεν ξερω γιατι ετσι σημερα.

Καμια βοηθεια βρε κοριτσια??Εξακολουθουμε να εχουμε ολη μερα το ιδιο προβλημα...Δεν μπορω να τον ταισω ετσι.Εχει εκνευριστει αφανταστα.

με το χερι που βγαζεις δεν φευγει το πολυ νερουλο ωστε μετα να ειναι καλυτερα;δεν εχεις κανενα θηλαστρο να βγαλεις ελαχιστο;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.

Εχω ενα μικρουλη 4,5 μηνων που πινει μητρικο γαλα.

Ξεκιναω απο την αρχη.

Ενω ειχα αποφασισει να θηλασω στο μεαιυτηριο μου ειπαν οτι δεν ειχα γαλα,δεν ειχα θηλες και του εδωσαν μπουκαλισχεδον με το ζορι.Μια βδομαδα προσπαθουσα να θηλασει και εκλεγε συνεχως στο στηθος.Την εβδομαδα αυτη δε πηρε καθολου βαροςκι ετσι η παιδιατρος ειπε μηπως να του διναμε λιγο συμπληρωμα η να αρχισω να κανω αντλησεις αν ηθελα να πινει μητρικο.Κατεληξα λοιπον μεχρι τωρα να αντλω με θηλαστρο και να πινει με μπουκαλι.Προσπαθω να τον βαζω στο στηθος ολο αυτο τον καιρο και να προσπαθω. Εχω καταφερει το βραδυ που μισοκοιμαται να θηλαζει. Χτες θηλασε και τη μερα, σημερα ομως παλι κλαμα στο στηθος και οταν του εδωσα μπουκαλι 180ml το ηπιε ολο.

Τι μπορω να κανω για να θηλασει.Ειναι μεγαλος πλεον για να αλλαξει συνηθειες ?

rMRvp2.png

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.

Εχω ενα μικρουλη 4,5 μηνων που πινει μητρικο γαλα.

Ξεκιναω απο την αρχη.

Ενω ειχα αποφασισει να θηλασω στο μεαιυτηριο μου ειπαν οτι δεν ειχα γαλα,δεν ειχα θηλες και του εδωσαν μπουκαλισχεδον με το ζορι.Μια βδομαδα προσπαθουσα να θηλασει και εκλεγε συνεχως στο στηθος.Την εβδομαδα αυτη δε πηρε καθολου βαροςκι ετσι η παιδιατρος ειπε μηπως να του διναμε λιγο συμπληρωμα η να αρχισω να κανω αντλησεις αν ηθελα να πινει μητρικο.Κατεληξα λοιπον μεχρι τωρα να αντλω με θηλαστρο και να πινει με μπουκαλι.Προσπαθω να τον βαζω στο στηθος ολο αυτο τον καιρο και να προσπαθω. Εχω καταφερει το βραδυ που μισοκοιμαται να θηλαζει. Χτες θηλασε και τη μερα, σημερα ομως παλι κλαμα στο στηθος και οταν του εδωσα μπουκαλι 180ml το ηπιε ολο.

Τι μπορω να κανω για να θηλασει.Ειναι μεγαλος πλεον για να αλλαξει συνηθειες ?

Μερικά μωρά δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά.

Το δικό σου συνεργάζεται αλλά όχι πλήρως. Συνεχίζεις αυτό που κάνεις: προσφέρεις όποτε μπορείς.

Επίσης

για να ενθαρρύνετε το μωρό να θηλάσει προσπαθείστε τα παρακάτω:

Πότε να προσπαθείτε το θηλασμό:

-όταν το μωρό δεν είναι πολύ πεινασμένο ή πολύ νυσταγμένο

-όταν το μωρό χαλαρώνει ή κοιμάται

-περπατώντας και κρατώντας το μωρό αγκαλιά

-κάνοντας μπάνιο μαζί με το μωρό

-σε ένα ήσυχο δωμάτιο χωρίς πολλά φώτα

-σε μια κουνιστή πολυθρόνα

-όταν ακούτε απαλή μουσική

Αυξάνοντας την επαφή:-Δώστε το μωρό όσο πιο πολύ δερματική επαφή μπορείτε

-Ξοδέψτε περισσότερο χρόνο με αγκαλιά και νταντέματα

-Χρησιμοποιείστε ένα σλινγκ ή ένα μάρσιπο για να έχετε το μωρό πάνω σας ανάμεσα στα γεύματα

-Να κάνετε μπάνιο μαζί

-Να κοιμόσαστε μαζί

Καμια βοηθεια βρε κοριτσια??Εξακολουθουμε να εχουμε ολη μερα το ιδιο προβλημα...Δεν μπορω να τον ταισω ετσι.Εχει εκνευριστει αφανταστα.

δες λίγο εδώ

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

Το βρηκα χθες τυχαια καθως εψαχνα και το διαβασα.Δυστυχως και σημερα μια απο τα ιδα εχουμε.Βγαζω πρωτα με το χερι καποια ποσοτητα και μετα τον βαζω λιγο λιγο κατι κανουμε.Αλλα το λυπαμαι ρε γαμωτο να πεταω ετσι το γαλα μου.

Αλλαξα λιγο και τη σταση που θηλαζει ωστε οσο γαλα δεν μπορει ναπιει να φευγει αυτοματα απο το στομα του και να μη πνιγεται.Ελπιζω να περασει αυτο το πραγμα και να πμη συνεχισουμε ετσι απο δω και περα γιατι δεν ειναι ευκολο.

Το βρηκα χθες τυχαια καθως εψαχνα και το διαβασα.Δυστυχως και σημερα μια απο τα ιδα εχουμε.Βγαζω πρωτα με το χερι καποια ποσοτητα και μετα τον βαζω λιγο λιγο κατι κανουμε.Αλλα το λυπαμαι ρε γαμωτο να πεταω ετσι το γαλα μου.

Αλλαξα λιγο και τη σταση που θηλαζει ωστε οσο γαλα δεν μπορει ναπιει να φευγει αυτοματα απο το στομα του και να μη πνιγεται.Ελπιζω να περασει αυτο το πραγμα και να πμη συνεχισουμε ετσι απο δω και περα γιατι δεν ειναι ευκολο.

θα σου έλεγα να μην βγάζεις γάλα πριν τον θηλασμό αλλά να κάνεις το εξής

βάζεις το μωρό για λίγο στο στήθος να πιπιλίσει και να κατέβει το γάλα, μόλις κατέβει βγάζεις το μωρό (βάλε το μικρό δαχτυλάκι στην ένωση των χειλιών του για να ανοίξει το στόμα) και αφήνεις το γάλα να τρέξει απλα...

λεω να μην αντλείς γιατί δεν ξέρω αν μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα οπότε αν βγάζεις αρκετό θηλάζει και το μωρό έχεις αυξημένο ερέθισμα άρα και δεν λύνεις το πρόβλημα αλλά το χειροτερεύεις...

η στάση με το μωρό πάνω σου θα σε βοηθήσει πολύ επίσης....και επιμόνη στο ένα στήθος όσο γίνεται περισσότερο για να πάρει το δυνατόν περισσότερο λιπαρό γάλα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...