Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Μολις πηγα να την θηλασω, κοιμοταν, εναρξη θηλασμου 5.38, θηλαζε αλλα παραλληλα αποκοιμιοταν, ξυπνησε ενω δεν ηθελε, αρχισε να κλαιει, την αφησα, εβαλε το δαχτυλο στο στομα.Παυση θηλασμου 5.45.

Εαν θεωρειται οτι ολα αυτα ειναι φυσιολογικα να προσπαθησω και γω να το δεχθω.Αλλα εγω προβληματιζομαι και στενοχωριεμαι.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μολις πηγα να την θηλασω, κοιμοταν, εναρξη θηλασμου 5.38, θηλαζε αλλα παραλληλα αποκοιμιοταν, ξυπνησε ενω δεν ηθελε, αρχισε να κλαιει, την αφησα, εβαλε το δαχτυλο στο στομα.Παυση θηλασμου 5.45.

Εαν θεωρειται οτι ολα αυτα ειναι φυσιολογικα να προσπαθησω και γω να το δεχθω.Αλλα εγω προβληματιζομαι και στενοχωριεμαι.

Μάρθα μου είναι πολύ δύσκολο να σχηματίσει κανείς εικόνα.......εσύ σίγουρα μπορείς καλύτερα. Δεδομένου ότι είχατε θέμα με μπουκωμένη μύτη και μετά στοματίτιδα μπορώ να υποθέσω ότι το μωρό δεν θήλαζε τόσο καλά οπότε ίσως και να επηρεάστηκε η παραγωγή σου. θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις fenugreek 3 χάπια Χ3 φορές την ημέρα για μια 1 εβδομάδα και άντληση αμέσως μετά τον θηλασμό για 10-15λεπτά για να ενισχύσεις την παραγωγή σου και να δεις πως τα πάτε. (όταν κάνεις άντληση αμέσως μετά το γεύμα η ποσότητα δεν θα είναι τόσο μεγάλη και δεν μας ενδιαφέρει, το θέμα είναι να υπάρχει ένα + στο ερέθισμα που δέχεται το στήθος). σε μια εβδομάδα αν είναι θέμα παραγωγής θα δεις βελτίωση και στις αντιδράσεις της μικρής.

Γράψε μας νεώτερα αλλά το βάρος δεν δείχνει πρόβλημα ο μέσος όρος είναι 24 γρ την ημέρα και είναι στα φυσιολογικά. Οι πάνες της επίσης είναι καλές.....Έτσι και αλλιώς μετά τον 3 μήνα το βάρος που θα πρέπει να βάλει στον μήνα είναι απο 400 εως 550 γρ.

το στήθος σου στο διάστημα 11 με 15 είχε πρηστεί?? να προσπαθείς να προσφέρεις το στήθος ανά 2 με 21/2 ώρες (θα μπορούσες π.χ να προσφέρεις το στήθος 1300 την ώρα που ήσασταν παιδίατρο γιατί αν είχε πεινάσει πολύ θα ήταν πολύ εκνευρισμένη για να κάνει το οτιδηπότε οπότε και κοιμήθηκε μετά.....)

κριστινα ευχαριστω για τις απαντησεις σου.Το στηθος 11 με 3 ηταν πρησμενο αλλα ουτως ή αλλως δεν ειχε αδειασει απο το βραδυ!!Το στηθος την μερα το προσφερω σχεδον ανα 1 ωρα.Το ξεκινησα αυτο μετα τις 5/1/2011 που την ζυγισε η παιδιατρος και ειδε οτι σε 15 μερες πηρε 130γραμ.

Στα μαθηματικα καλυτερη ειμαι τελικα!!!

Περνανε χιλια δυο απο μυαλο μου.Εχω καταμπερδευτει και να φανταστεις οτι θηλασα την 1η κορη μου εως 14 μηνων.

Θα πρεπει να χαλαρωσω αφου στα κιλα της και στην υγεια της ειναι οκ και να δω πως θα παει αυτο τον μηνα.

6bMYp2.png

αν κοιμάται πολλές ώρες το βράδυ προσπάθησε να βάλεις κάποιο γεύμα εκεί π.χ αν ξυπνάει 8 βάλε ξυπνητήρι 6 και θήλασε την κοιμισμένη

άλλαζε στάσεις βάζε την να θηλάζει π.χ "καθιστή" να σε κοιτάει δηλ. μην προσπαθείς να την ξαπλώσεις αν δεν θέλει και δημιουργείς ένταση....

Διαφημίσεις

τα μωρά που είναι πολύ " απασχολημένα" κατά τη διάρκεια της ημέρα και ίσως χάνουν κάποια γεύματα μπορούν να τα αναπληρώνουν τη νύχτα ... (συγνώμη που στα γράφω τμηματικά ) οπότε μπορείς να κάνεις μια δοκιμή πριν κοιμηθείς εσύ και το πρωί να ξυπνήσεις πριν από εκείνη όπως σου έγραψα πιο πάνω

Αφού ο θηλασμός είναι ότι πιο φυσιολογικό και όμορφο υπάρχει γιατί αντιμετωπίζω δυσκολίες?

Το φυσιολογικό έχει τεράστιο εύρος. Το ότι κάτι είναι φυσιολογικό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα απλό και δεν σημαίνει ότι είναι χωρίς προβλήματα.

Φυσιολογική είναι και η ΓΟΠ που είναι σοβαρό πρόβλημα, φυσιολογική είναι και κάθε ασθένεια λιγότερο ή περισσότερο σοβαρή.

Και ο τοκετός είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα αλλά γνωρίζουμε ότι πάνω από το 20% των τοκετών έχουν προβλήματα και απαιτείται σοβαρή βοήθεια.

Πως θα αντιμετωπίσω την όλη κατάσταση?

Η στοματίτιδα έχει θεραπευτεί;

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει. Μπορεί το μωρό να έχει σιωπηλή ΓΟΠ και να υποφέρει ή μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο που το κάνει να υποφέρει ή απλώς να παιδεύεται και γι αυτό να αντιδρά έτσι.

Μια αξιολόγηση από κοντά από κάποιον ειδικό ίσως σε βοηθούσε να καταλάβεις τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνεις.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει. Μπορεί το μωρό να έχει σιωπηλή ΓΟΠ και να υποφέρει ή μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο που το κάνει να υποφέρει ή απλώς να παιδεύεται και γι αυτό να αντιδρά έτσι.

Μια αξιολόγηση από κοντά από κάποιον ειδικό ίσως σε βοηθούσε να καταλάβεις τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνεις.[/QUOT

Η γαλουχια κινδυνευει εαν συνεχιστει ετσι?...Να παρω fenugreek οπως συνεστησε η κριστινα?να την ξυπναω για να την ταισω?

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα κι απο μενα!

Ειμαι μια μελλουσα μανουλα και οσο μπορω προσπαθω να προετοιμαστω για το θηλασμό. Εχθες στα μαθηματα ανωδινου τοκετου που εκανα με τη μαια του γιατρου μου μιλησαμε για τον θηλασμο. Δεν ειπε πραγματα διαφορετικα απο αυτα που μεχρι στιγμης εχω διαβασει. Κατι ομως με μπερδεψε και θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθήσετε. Ειπε οτι αφου πιει το μωρο απο το στηθος και υπαρχει κι αλλο γαλα συσσωρευμενο εκει, θα πρεπει να το βγαζουμε με το χερι ή με το θήλαστρο. Δεν πρεπει να μεινει εκει το γαλα.

:shock::shock::shock: Ειναι σωστη αυτη η αποψη?

θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις fenugreek 3 χάπια Χ3 φορές την ημέρα για μια 1 εβδομάδα και άντληση αμέσως μετά τον θηλασμό για 10-15λεπτά για να ενισχύσεις την παραγωγή σου και να δεις πως τα πάτε.

μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το fenugreek?To ζητησα σημερα στο φαρμακειο και δεν καταλαβανε τι ζηταω.

6bMYp2.png

μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το fenugreek?To ζητησα σημερα στο φαρμακειο και δεν καταλαβανε τι ζηταω.

χάπια SOLGAR FENUGREEK...3χάπια Χ3φορές την ημέρα

Ή μπορείς να βρεις σε καταστήματα που πουλάνε μπαχαρικά τριγωνέλλα σε σπόρους και να πίνεις 4-5 φλιτζάνια την ημέρα 1κουταλάκι σπόρους για 1φλιτζάνι βράζεις για 5 λεπτά αφήνεις να κρυώσει και πίνεις σαν τσαι.

δεν έχει την καλύτερη γεύση οπότε τα χάπια είναι μια καλύτερη λύση.....

αν θέλεις αναλυτικά να δεις τι είναι ακριβώς σου βάζω αυτό εδώ

http://www.kellymom.com/herbal/milksupply/fenugreek.html

χάπια SOLGAR FENUGREEK...3χάπια Χ3φορές την ημέρα

Ή μπορείς να βρεις σε καταστήματα που πουλάνε μπαχαρικά τριγωνέλλα σε σπόρους και να πίνεις 4-5 φλιτζάνια την ημέρα 1κουταλάκι σπόρους για 1φλιτζάνι βράζεις για 5 λεπτά αφήνεις να κρυώσει και πίνεις σαν τσαι.

δεν έχει την καλύτερη γεύση οπότε τα χάπια είναι μια καλύτερη λύση.....

αν θέλεις αναλυτικά να δεις τι είναι ακριβώς σου βάζω αυτό εδώ

http://www.kellymom.com/herbal/milksupply/fenugreek.html

στην ελληνικη λεγεται τριγωνελλα?

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια, ποστάρω εδώ που το βλέπουν πολλές "ειδικές":

Είμαι σε διαιτητικό αποκλεισμό γαλακτοκομικών-αυγού-ψαριού-οσπρίων λόγω εκζέματος του μικρού μου (6,5 μηνών). Πειράζει αν αυτά που τρώω λένε στη συσκευασία "μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος"; Ή δεν πειράζει επειδή είναι σε τόσο μικρή ποσότητα; Να σημειώσω οτι δίνω και συμπλήρωμα υποαλλεργικού γάλακτος.

Α και κάτι άλλο, που θα το ξέρετε λογικά...

Πρέπει να αφαιρέσω ένα λιπωματάκι από το κεφάλι μου (τοπική αναισθησία και όχι νοσηλεία).

Ο γιατρός μου είπε οτι είναι καλύτερα να έχω σταματήσει το θηλασμό όταν πάω.

Είναι όντως έτσι; Ή υπάρχουν τοπικά αναισθητικά και αντιβιοτικά για μετά που δεν επηρρεάζουν; Γιατί ΄κατι τέτοιο έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ.

Α και κάτι άλλο, που θα το ξέρετε λογικά...

Πρέπει να αφαιρέσω ένα λιπωματάκι από το κεφάλι μου (τοπική αναισθησία και όχι νοσηλεία).

Ο γιατρός μου είπε οτι είναι καλύτερα να έχω σταματήσει το θηλασμό όταν πάω.

Είναι όντως έτσι; Ή υπάρχουν τοπικά αναισθητικά και αντιβιοτικά για μετά που δεν επηρρεάζουν; Γιατί ΄κατι τέτοιο έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ.

ΕΓώ πάντως που πήγα στον οδοντίατρο σήμερα και έπρεπε να κάνω σφράγισμα το έκανα χωρίς αναισθησία, γιατί η οδοντίατρος είπε ότι δεν κάνει...Κάτι μου είπε για ένα υποκατάστατο αναισθησίας αλλά δεν έδωσα σημασία αφού ούτως ή άλλως δεν επρόκειτο να το κάνω. Ρώτα για σιγουριά κάποιον σύμβουλο.

Εμενα εσπασε το δόντι μου όταν ήμουν στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης. τρομοκρατηθηκα αρχικα οτι δεν θα μπορω να το φτιαξω μεχρι να γεννησω. Ο οδοντιατρος μου ειπε οτι δεν υπάρχει κανενα προβλημα και ρώτησα και τον γυναικολόγο μου για επιβεβαιωση και μου ειπε το ίδιο πραγμα. Εκανα ενα τεραστιο σφραγισμα με μια ωραιότατη ενεσούλα. Τωρα για την περίοδο θηλασμού δεν γνωρίζω.

Σου παραθετω την λίστα των αναισθητικών που θεωρούνται συμβατά με τον θηλασμό.Την έχει η κα Πατσούρου στο παράρτημα του βιβλίου της:

Αλοθάνιο

Θειοπεντάλη

Κιτρική φαιντανύλη

Λιδοκαϊνη

Μιδαζολαίμη

Μεθοεξιτάλη

Μεπεριδίνη

Χλωροφόρμιο

Καλημερα κι απο μενα!

Ειμαι μια μελλουσα μανουλα και οσο μπορω προσπαθω να προετοιμαστω για το θηλασμό. Εχθες στα μαθηματα ανωδινου τοκετου που εκανα με τη μαια του γιατρου μου μιλησαμε για τον θηλασμο. Δεν ειπε πραγματα διαφορετικα απο αυτα που μεχρι στιγμης εχω διαβασει. Κατι ομως με μπερδεψε και θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθήσετε. Ειπε οτι αφου πιει το μωρο απο το στηθος και υπαρχει κι αλλο γαλα συσσωρευμενο εκει, θα πρεπει να το βγαζουμε με το χερι ή με το θήλαστρο. Δεν πρεπει να μεινει εκει το γαλα.

:shock::shock::shock: Ειναι σωστη αυτη η αποψη?

Να συμπληρώσω οτι δεν ειπε οτι θα εχει προβλημα το γαλα, αλλα το στηθος... Οτι μπορει να πρηστεί πολυ και να προκαλεσει μαστιτιδα. Ξερει καμια κατι?

Καλησπέρα!

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση...όταν λένε να ταίζουμε το μωρό κάθε 3 ώρες εννοούμε από την αρχή του θηλασμού ή από το τέλος?Ρωτάω γιατί εμείς πείτε ότι ξεκινάμε στις 2 μέχρι να τελειώσουμε θα πάει 2.45 (στην καλύτερη περίπτωση) το επόμενο γεύμα θα πρέπει να είναι στις 5 ή στις 5.45?Προβληματίζομαι γιατί λίγο να μας πιάσουν τα πονάκια λίγο να χαζέψουμε τα πέριξ το μωρό θα κοιμάται ελάχιστα...

gETUp2.png

μετράμε το χρόνο πάντα από την αρχή κάθε γεύματος.

Η οδηγία για κάθε 3 ώρες πάντως δεν είναι σωστή. Τα περισσότερα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά τρώνε συχνότερα. Συγκεκριμένα όποτε ζητήσουν.

KbCJp2.pngEYukp3.png

@chris83

δεν χρειάζεται να βγάζεις γάλα από το στήθος μετά το θηλασμό.

Έτσι, δίνεις λάθος ερέθισμα στον οργανισμό σου και τον προκαλείς να παράγει ακόμα περισσότερο γάλα, με κίνδυνο να προκαλέσεις υπερπαραγωγή.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Καλησπέρα!

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση...όταν λένε να ταίζουμε το μωρό κάθε 3 ώρες εννοούμε από την αρχή του θηλασμού ή από το τέλος?Ρωτάω γιατί εμείς πείτε ότι ξεκινάμε στις 2 μέχρι να τελειώσουμε θα πάει 2.45 (στην καλύτερη περίπτωση) το επόμενο γεύμα θα πρέπει να είναι στις 5 ή στις 5.45?Προβληματίζομαι γιατί λίγο να μας πιάσουν τα πονάκια λίγο να χαζέψουμε τα πέριξ το μωρό θα κοιμάται ελάχιστα...

Τοσο μικρα οπως εσεις μπορει να τρωει κ ανα 20λεπτο ενω πριν λιγο μπορει να θηλαζε για 1 ωρα.Γενικα να το ταιζεις αν φτανει 3ωρο,αλλα να μη το ξυπνας τη νυχτα π.χ.για να το ταισεις στο 3ωρο αλλα στο 4ωρο.Οσο πιο συχνα θηλαζεις τοσο πιο γρηγορα θα εδραιωσεις τη γαλουχια(η φαση που το στηθος παυει να πρηζεται,επανερχετε οπως ηταν παντα κ νιωθεις ενα μικρο τσιμπημα στο στηθος οταν το μωρο ξεκινα να θηλαζει)Μεχρι τοτε προσπαθησε να το βαζεις να θηλαζει οποτε κλαιει η δειχνει σημαδια πεινας.Εμεις τους 2 πρωτους μηνες θηλαζαμε για μια ωρα κ στο δεκαλεπτο ξυπνουσε κ παλι απ την αρχη.Οσο περνα ο καιρος τα πραγματα αλλαζουν θηλαζει πιο αποτελεσματικα(5λεπτο κ ετοιμο)οποτε ζητα κ μονο του μαμ κι εσυ δεν εχεις το νου ολη την ωρα.Να μετρας να βρεχει 6-8 πανες τη μερα κ ολα καλα!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Να συμπληρώσω οτι δεν ειπε οτι θα εχει προβλημα το γαλα, αλλα το στηθος... Οτι μπορει να πρηστεί πολυ και να προκαλεσει μαστιτιδα. Ξερει καμια κατι?

Στην αρχη ο οργανισμος δε ξερει ποσο γαλα θελει το μωρο κ παραγει συνεχεια...οποτε γεμιζει το στηθος κ νιωθεις δυσφορια...Στην αρχη μπορεις να βγαζεις με το θηλαστρο αλλα στη βδομαδα καλα ειναι να το σταματησεις εαν δε νιωθεις δυσφορια,απλα να το βγαζεις μετα το θηλασμο.Οσο το μωρο ξεκιναει κ θηλαζει συστηματικα δε χρειαζεται να το βγαζεις γιατι το παιδι θα ρυθμισει τη παραγωγη απο μονο του...αν πιστευεις τοτε οτι νιωθεις πολυ δυσφορια βγαλε προσεκτικα λιγο γαλα με το χερι καλυτερα γιατι τις πρωτες μερες οι θηλες ειναι μαλακες κ πληγωνονται ευκολα με το θηλαστρο(ετσι τη πατησα κι εγω κ,εβγαζα με το θηλαστρο κ ματωσα)-ζητα να σου δειξουν οι μαιες απο τωρα.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...