Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Μπαίνω απλά να σας πώ τα νέα μου... Ευτυχώς μου πέρασε. Αγχώθηκα για καμιά μαστίτιδα αλλά ευτυχώς ήταν μάλλον φραγμένοι πόροι σε μεγάλο βαθμό. Έκανα χλιαρές κομπρέσες με χαμομηλάκι και έβαλα τον άντρα μου να κρατάει το μωρό πίσω μου, για να μπορεσω να το θηλάσω και το σαγονάκι του να κοιτάει στα σημεία που πονούσα... 3-4 επώδυνα γεύματα και τα πρηξίματα άρχισαν σιγά σιγά να υποχωρούν. Σήμερα είμαι μια χαρά. Σας ευχαριστώ και πάλι...

Να είστε όλες καλά και να χαίρεστε τα μωράκια σας... Πραγματικά προσφέρετε ανεκτίμητο έργο...

PuMep3.png?UOeroVFC

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αγλαια καλημερα....θηλαζω και εχουμε ξεκινησει τις στερεες τροφες.το βραδυ συνεχιζει και μου ξυπναει για μαμ ο κυριος.εχδει το νουνου το κοιμαμαι και μεγαλωνω το οποιο λεει οτι βοηθαει να μην ξυπναει το μωρο το βραδυ.αν βγαλω το δικο μου γαλα με θηλαστρο και το ζεστάνω ωστε να προσθεσω μεσα και αυτο κανει η οχι να ζεσταθει το δικο μου γαλα?η καλυτερα να τον αφησω να ξυπναει????

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

αγλαια καλημερα....θηλαζω και εχουμε ξεκινησει τις στερεες τροφες.το βραδυ συνεχιζει και μου ξυπναει για μαμ ο κυριος.εχδει το νουνου το κοιμαμαι και μεγαλωνω το οποιο λεει οτι βοηθαει να μην ξυπναει το μωρο το βραδυ.αν βγαλω το δικο μου γαλα με θηλαστρο και το ζεστάνω ωστε να προσθεσω μεσα και αυτο κανει η οχι να ζεσταθει το δικο μου γαλα?η καλυτερα να τον αφησω να ξυπναει????

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο θηλασμός θα πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος μέρα και νύχτα και το 2ο εξάμηνο της ζωής του μωρού.

Για μερικές μητέρες, ο νυχτερινός θηλασμός είναι κρίσιμος για την παραγωγή όλου του 24ωρου. Αν λοιπόν χαθεί αυτός ο θηλασμός πρόωρα, μπορεί η παραγωγή να μειωθεί τόσο που να οδηγήσει σε αποθηλασμό.

Αν δεν σε πειράζει να αποθηλάσεις μπορείς να αφαιρέσεις το βραδυνό θηλασμό.

Η διατροφή με δύσπεπτα δημητριακά (όπως το κοιμάμαι και μεγαλώνω) και μάλιστα πριν το βραδυνό ύπνο, μου φαίνεται πολύ παρεμβατική. Προσπαθεί να κουκουλώσει τις πολλαπλές ανάγκες των μωρών ναρκώνοντάς τα με κάτι δύσπεπτο. Αποσκοπεί κυρίως στο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των γονέων για συνεχόμενο ύπνο. Θεωρώ ότι οι ανάγκες ενός βρέφους έχουν απόλυτη προτεραιότητα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού είναι ασφαλής ο νυχτερινός αποθηλασμός μόνο μετά το έτος.

οχι σιγουρα δεν θελω να αποθηλασω και γι`αυτο σε ρωτησα πριν κανω κατι...σ`ευχαριστω πολυ,οι συμβουλες σου παντα πολυτιμες!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+2

Β. Το φύλο του βρέφους Θ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Δε νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

07/10/2010 - 3220 ημερομηνία γέννησης

10/10/2010 - 2950 έξοδος από το νοσοκομείο

11/10/2010 - 2910 μέτρηση παιδιάτρου

18/10/2010 - 3140 μέτρηση παιδιάτρου

09/11/2010 - 3740 μέτρηση παιδιάτρου

07/12/2010 - 4620 μέτρηση παιδιάτρου

28/12/2010 - 5130 μέτρηση σε δική μας ζυγαριά

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Δεν παίρνει

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Symphony Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Δεν κάνω συστηματικές αντλήσεις

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 5-6 καλά βρεγμένες πάνες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 3-4 κενώσεις

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει μειωθεί πάρα πολύ ο χρόνος του θηλασμού. Παλαιότερα η μπεμπούλα έμενε στο στήθος κάτι παραπάνω από 20 λεπτά ενώ τον τελευταίο καιρό με δυσκολία θα θηλάσει για 7 λεπτά ξύπνια. Τον τελευταίο μήνα επίσης έχόυν αυξηθεί και οι ώρες που κοιμάται. Κοιμάται ημερησίως γύρω στις 16 με 18 ώρες. Σε κάποιες από τις ώρες που κοιμάται ξεκινά μέσα στον ύπνο της και θηλάζει όταν τη κρατάω αγκαλία για παράδειγμα για να κοιμηθεί την έχω αγκαλίτσα, κοιμάται και μετά από 10 λεπτά ξεκινά και θηλάζει. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. Τις τελευταίες δύο μέρες κοιμάται το βράδυ συνεχόμενα 7 ώρες χωρίς να με αφήνει να την ταίσω. Μέχρι τότε την έπαιρνα αγκαλίτσα ανά τρίωρο και θήλαζε μέσα στον ύπνο της. Πλέον την παίρνω αγκαλίτσα και το στοματάκι της μένει κλειστό

2. Επειδή φοβάμαι μην έχω προβλήματα με την παραγωγή έχω ξεκινήσει τις τελευταίες δύο μέρες και αντλώ την ποσότητα από το στήθος που ήπιε αλλά δεν άδειασε (καλή ώρα σήμερα τώρα τελειώσα με την άντληση). Αν συνεχίσει να κοιμάται συνεχόμενα το βράδυ μήπως πρέπει να αυξήσω τις νυχτερινές αντλήσεις.

3. Θεωρώ ότι στην ηλικία που έχουμε τώρα η γαλουχία έχει εδραιωθεί. Μπορώ να προσπαθήσω να της δώσουν λίγο από το δικό μου γάλα με μπιμπερό γιατί σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να δώσω κάτι εξετάσεις (19/02/2011) και θα λείψω για ένα εξάωρο? Πιπίλα δεν έπιασε και δεν την πίεσα κιόλας. Υπάρχει πιθανότητα να πάθει τώρα σύγχυση θηλών. Μήπως να περιμένω λίγο ακόμα?

4. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρώ ότι έχει μειώσει λίγο την πρόσληψη βάρους. Ενώ αρχικά έπαιρνε 200 γραμμάρια την εβδομάδα τις τελευταίες δύο παίρνει 130 γραμμάρια. Οι κενώσεις μας είναι φυσιολογικές, μουσταρδί με άσπρα σποράκια μέσα οπότε καταλαβαίνω ότι αν και έχει μειώσει το χρόνο που μένει στο στήθος παίρνει λιπαρό γάλα.

Πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος μείωσης της παραγωγής?

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων

αγλαια για ακομη μια φορα θελω τα φωτα σου....εχουμε ξεκινησει στερεες ολα φρουτοκρεμα χορτοσουπα κρεατοσουπα και βανιλια.αντι για ενα κανονικο γευμα 200-240 μλ του δινω γυρω στα 130 σε ολα και του δινω και βυζι.του δινω αμεσως μετα η πρεπει να εχει περασει ωρα?επισης μηπως του πεφτει πολυ ολο αυτο?ρωταω γτ τις τελευταιες μερες δυσκολευεται με τα κακα μπορει δλδ να γκρινιαξει κιολας την ωρα που τα κανει.επισης το στηθος μου ενω ειναι χαλαρο με το που τον βαλω για μαμ γινεται τουμπανο πρησμενο και πολλες φορες λογω του οτι τρωει κιολας δεν τον πιεζω με αποτελεσμα να μην το αδειαζει παντα.για πες....

γεια σας και καλη χρονια.Εχω γραψει καποια πραγματα σε αυτο το θεμα.θα ηθελα βοηθεια αμεσα παρακαλω.Παραθετω τις μετρησεις του μωρου.ολες ειναι σε ζυγαρια παιδιατρου.

22/10 - 3470

27/10 - 3550

22/11 - 4580

22/12 - 5200

5/1 - 5330

εχει μειωθει κατα πολυ η προσληψη βαρους.Εχει να κανει κακα 7 μερες.πανες βρεχει ευτυχως.η στοματιτιδα περασε.ΓΟΠ δεν εχουμε.Η παιδιατρος την χαρακτηρισε τεμπελα και μου ειπε οτι εαν συνεχισει ετσι θα δωσει συμπληρωμα, πραγμα το ποιο αρνηθηκα κατηγορηματικα.Καταρχην δεν πιανει καθολου πιπιλα.Δοκιμασα να της δωσω το γαλα μου με μπιμπερο και δεν πιανει.Κοιμαται πολυ αλλα οταν ειναι ξυπνια ειναι ζωηρη.Περιμενω για βοηθεια.Σημερα την εβαζα στο στηθος καθε 1 ωρα.Πλεον δεν ξερω εαν θηλαζει ή απλως πιπιλαει.τρελενομαι στην ιδεα να δωσω ξενο γαλα.Πως να το σωσω?...Να σημειωσω οτι αρκετες φορες την βαζω στο στηθος και κλαιει.εαν δεν κλαιει με κοιτα και γελαει.Ανοιγοκλεινει το στομα και νομιζω οτι θα πιασει στηθος αλλα αυτη τιποτα.Το βραδυ κοιμαται συνεχομενα μεχρι το πρωι.Πλεον πρεπει να αρχισω να την θηλαζω.

6bMYp2.png

γεια σας και καλη χρονια.Εχω γραψει καποια πραγματα σε αυτο το θεμα.θα ηθελα βοηθεια αμεσα παρακαλω.Παραθετω τις μετρησεις του μωρου.ολες ειναι σε ζυγαρια παιδιατρου.

22/10 - 3470

27/10 - 3550

22/11 - 4580

22/12 - 5200

5/1 - 5330

εχει μειωθει κατα πολυ η προσληψη βαρους.Εχει να κανει κακα 7 μερες.πανες βρεχει ευτυχως.η στοματιτιδα περασε.ΓΟΠ δεν εχουμε.Η παιδιατρος την χαρακτηρισε τεμπελα και μου ειπε οτι εαν συνεχισει ετσι θα δωσει συμπληρωμα, πραγμα το ποιο αρνηθηκα κατηγορηματικα.Καταρχην δεν πιανει καθολου πιπιλα.Δοκιμασα να της δωσω το γαλα μου με μπιμπερο και δεν πιανει.Κοιμαται πολυ αλλα οταν ειναι ξυπνια ειναι ζωηρη.Περιμενω για βοηθεια.Σημερα την εβαζα στο στηθος καθε 1 ωρα.Πλεον δεν ξερω εαν θηλαζει ή απλως πιπιλαει.τρελενομαι στην ιδεα να δωσω ξενο γαλα.Πως να το σωσω?...Να σημειωσω οτι αρκετες φορες την βαζω στο στηθος και κλαιει.εαν δεν κλαιει με κοιτα και γελαει.Ανοιγοκλεινει το στομα και νομιζω οτι θα πιασει στηθος αλλα αυτη τιποτα.Το βραδυ κοιμαται συνεχομενα μεχρι το πρωι.Πλεον πρεπει να αρχισω να την θηλαζω.

Ο χαρακτηρισμός της παιδιάτρου είναι εντελώς απαράδεκτος και δείχνει ότι είναι άσχετη με την ψυχολογία των μωρών. Δεν υπάρχει μωρό που τεμπελιάζει. Αν η ίδια είναι τεμπέλα, δεν δικαιούται να προβάλλει στο δικό σου μωρό τα δικά της χαρακτηριστικά.

Είναι εντελώς απαράδεκτο που έβγαλε συμπέρασμα από ζυγίσεις που έγιναν με διαφορά 13 ημερών. Δεν έπρεπε καν να ζυγίσει στο μωρό.

27/10 - 3550

22/11 - 4580

Το μωρό σου αυτές τις 26 ημέρες έπαιρνε σχεδόν 40 γρ. τη μέρα, ενώ ο αναμενόμενος μέσος όρος είναι 25 γρ. τη μέρα.

Το μωρό σου από τις 27/10 μέχρι σήμερα παίρνει 25 γρ. τη μέρα που είναι ο αναμενόμενος μέσος όρος.

Η γιατρό που παρακολουθεί το μωρό ή δεν μπορεί να κατανοήσει την έννοια του μέσου όρου (άρα είναι κάτι πολύ χειρότερο από τεμπέλα) ή σε εμπαίζει.

Τα μωρά που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα το πρώτο διάστημα είναι αναμενόμενο να επιβραδύνουν αργότερα, αυτό είναι το φυσιολογικό για μωρά που θηλάζουν αλλά και για κάθε μωρό που έβαλε πολύ βάρος το πρώτο διάστημα της ζωής του.

Οι περισσότεροι παιδίατροι γνωρίζουν τουλάχιστον την έννοια του μέσου όρου. Επίσης γνωρίζουν ότι τα μωρά σε αυτή την ηλικία αξιολογούνται μία φορά το μήνα ΜΟΝΟ. Οι πιο συχνές ζυγίσεις δεν προσφέρουν κάτι πέρα απο ευκαιρίες υπονόμευσης!

Η συγκεκριμένη παιδίατρος προσπαθεί συνειδητά να υπονομεύσει το θηλασμό και δεν διστάζει να εκτεθεί λέγοντας ανοησίες προκειμένου να το πετύχει. Σίγουρα μπορείς να βρεις πολλούς πιο αξιόπιστους!

Ο χαρακτηρισμός της παιδιάτρου είναι εντελώς απαράδεκτος και δείχνει ότι είναι άσχετη με την ψυχολογία των μωρών. Δεν υπάρχει μωρό που τεμπελιάζει. Αν η ίδια είναι τεμπέλα, δεν δικαιούται να προβάλλει στο δικό σου μωρό τα δικά της χαρακτηριστικά.

Είναι εντελώς απαράδεκτο που έβγαλε συμπέρασμα από ζυγίσεις που έγιναν με διαφορά 13 ημερών. Δεν έπρεπε καν να ζυγίσει στο μωρό.

Το μωρό σου αυτές τις 26 ημέρες έπαιρνε σχεδόν 40 γρ. τη μέρα, ενώ ο αναμενόμενος μέσος όρος είναι 25 γρ. τη μέρα.

Το μωρό σου από τις 27/10 μέχρι σήμερα παίρνει 25 γρ. τη μέρα που είναι ο αναμενόμενος μέσος όρος.

Η γιατρό που παρακολουθεί το μωρό ή δεν μπορεί να κατανοήσει την έννοια του μέσου όρου (άρα είναι κάτι πολύ χειρότερο από τεμπέλα) ή σε εμπαίζει.

Τα μωρά που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα το πρώτο διάστημα είναι αναμενόμενο να επιβραδύνουν αργότερα, αυτό είναι το φυσιολογικό για μωρά που θηλάζουν αλλά και για κάθε μωρό που έβαλε πολύ βάρος το πρώτο διάστημα της ζωής του.

Οι περισσότεροι παιδίατροι γνωρίζουν τουλάχιστον την έννοια του μέσου όρου. Επίσης γνωρίζουν ότι τα μωρά σε αυτή την ηλικία αξιολογούνται μία φορά το μήνα ΜΟΝΟ. Οι πιο συχνές ζυγίσεις δεν προσφέρουν κάτι πέρα απο ευκαιρίες υπονόμευσης!

Η συγκεκριμένη παιδίατρος προσπαθεί συνειδητά να υπονομεύσει το θηλασμό και δεν διστάζει να εκτεθεί λέγοντας ανοησίες προκειμένου να το πετύχει. Σίγουρα μπορείς να βρεις πολλούς πιο αξιόπιστους!

περισσοτερο θεωρω οτι εχει αγνοια για το θηλασμο η παιδιατρος παρα οτι με υπονομευει.Για αυτο εξαλλου για το θεμα θηλασμος εμπιστευομαι μονο τα οσα διαβαζω εδω.Αφου λοιπον μου λετε οτι το βαρος του παιδιου ειναι καλο με καθησυχαζετε.Εχω αρχισει και την ξυπναω ανα 1 ωρα για να την βαλω στο στηθος.Κανω καλα?...επειδη θηλασα την μεγαλυτερη μου 14 μηνες ειχα αλλα στανταρς για τον θηλασμο.Η μπεμπα μου τα αναιρει ολα.Να σημειωσω οτι απο προχθες που ξεκινησα να την θηλαζω συχνοτερα κανει καθε μερα κακα.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

εχω επιπεφυκιτιδα γνωριζεται αν μπορω να βαλω κολλυριο. Ειδικα κολλυριο που περιεχει κορτιζονη?δεν γνωριζω αν παιρναει στην κυκλοφορια το κολλλυριο?

Επισης παρατηρησα οτι η μπεμπα μου σταματησε να κανει κακα το βραδυ, απο τις 12 εως τις 8-9 το πρωι, πρεπει να ανησυχησω? πριν εκανε κακα μετα απο καθε γευμα.

και μια τελευταια ερωτηση αν δεν σας κουραζω, μπορω να τρωω προιοντα light με ασπαρταμη ή καλυτερα να τα αποφυγω?

σας ευχαριστω εκ των προτερων

sq3Zp2.png

εχω επιπεφυκιτιδα γνωριζεται αν μπορω να βαλω κολλυριο. Ειδικα κολλυριο που περιεχει κορτιζονη?δεν γνωριζω αν παιρναει στην κυκλοφορια το κολλλυριο?

Επισης παρατηρησα οτι η μπεμπα μου σταματησε να κανει κακα το βραδυ, απο τις 12 εως τις 8-9 το πρωι, πρεπει να ανησυχησω? πριν εκανε κακα μετα απο καθε γευμα.

και μια τελευταια ερωτηση αν δεν σας κουραζω, μπορω να τρωω προιοντα light με ασπαρταμη ή καλυτερα να τα αποφυγω?

σας ευχαριστω εκ των προτερων

Mπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε κολλύριο. Τα κορτικοστεροειδή είναι ασφαλή στο θηλασμό.

Η ασπαρτάμη δεν μπορεί να μεταβολιστεί από τα μωρά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους και πιστεύουν ότι στρεσσάρει τον οργανισμό τους γι αυτό καλύτερα να αποφεύγονται τα προϊόντα που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά.

Επίσης έχει φανεί ότι η συνολική πρόσληψη θερμίδων αυτών που καταναλώνουν προϊόντα τέτοιου είδους είναι ίση ή μεγαλύτερη από αυτών που καταναλώνουν προϊόντα με συνήθη γλυκαντικά. Αυτό πιστεύουν ότι συμβαίνει γιατί η επιθυμία για γλυκό ικανοποιείται μόνο προσορινά από την ασπαρτάμη και μετά από κάποια ώρα επανέρχεται η επιθυμία για γλυκό.

Mπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε κολλύριο. Τα κορτικοστεροειδή είναι ασφαλή στο θηλασμό.

Η ασπαρτάμη δεν μπορεί να μεταβολιστεί από τα μωρά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους και πιστεύουν ότι στρεσσάρει τον οργανισμό τους γι αυτό καλύτερα να αποφεύγονται τα προϊόντα που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά.

Επίσης έχει φανεί ότι η συνολική πρόσληψη θερμίδων αυτών που καταναλώνουν προϊόντα τέτοιου είδους είναι ίση ή μεγαλύτερη από αυτών που καταναλώνουν προϊόντα με συνήθη γλυκαντικά. Αυτό πιστεύουν ότι συμβαίνει γιατί η επιθυμία για γλυκό ικανοποιείται μόνο προσορινά από την ασπαρτάμη και μετά από κάποια ώρα επανέρχεται η επιθυμία για γλυκό.

Την ασπαρταμη ηθελα να την χρησιμοποιησω για να αντικαταστησω την ζαχαρη οπως μου συνεστησε ο διαβητολογος μου αλλα αφου ειναι ετσι δεν θα την ξαναχρησιμοποιησω!

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!

sq3Zp2.png

να σας πω και τα δικα μου νεα...Εχω αρχισει και ξυπναω το μωρο ανα 1 ωρα περιπου για να την θηλασω.Οταν ειναι μισοκοιμισμενη τρωει,ενα ειναι ξυπνια τρωω απορριψη.Γιατι συμβαινει αυτο?και δεν χρησιμοποιει το στηθος μου ως ηρεμιστικο.οταν κλαιει εαν προσπαθησω να την βαλω στο στηθος κλαιει λες και την πας για σφαξιμο.Επισης θα ηθελα να μπορω να δινω καποιο γευμα με μπιμπερο αλλα δεν πιανει καθολου την πιπιλα.Μηπως εχετε καμια ιδεα?

6bMYp2.png

να σας πω και τα δικα μου νεα...Εχω αρχισει και ξυπναω το μωρο ανα 1 ωρα περιπου για να την θηλασω.Οταν ειναι μισοκοιμισμενη τρωει,ενα ειναι ξυπνια τρωω απορριψη.Γιατι συμβαινει αυτο?και δεν χρησιμοποιει το στηθος μου ως ηρεμιστικο.οταν κλαιει εαν προσπαθησω να την βαλω στο στηθος κλαιει λες και την πας για σφαξιμο.Επισης θα ηθελα να μπορω να δινω καποιο γευμα με μπιμπερο αλλα δεν πιανει καθολου την πιπιλα.Μηπως εχετε καμια ιδεα?

εμενα οταν το εκανε ειχε βουλωμενη μυτουλα και δεν μπορουσε να φαει αλλα καλυτερα να σου πουν οι κοπελες με μεγαλυτερη εμπειρια!

sq3Zp2.png

Διαφημίσεις

εμενα οταν το εκανε ειχε βουλωμενη μυτουλα και δεν μπορουσε να φαει αλλα καλυτερα να σου πουν οι κοπελες με μεγαλυτερη εμπειρια![/quote

βουλωμενη μυτη δεν εχει.Οταν γεννηθηκε ειχε βουλωμενη μυτη αλλα δεν την ενοχλουσε στο θηλασμο.Παντως εγω καθημερινα της κανω ορο.Περισσοτερο για χουι το κοβω!!!...Ειχε στοματιτιδα αλλα εχει περασει.Φαση αρνησης στηθους μπορει να περναει αλλα δεν μπορω να φανταστω αιτιες για να αλλαξω κατι και να κανουμε θηλασμους που θα απολαμβανονται και απο τις 2 μας.

6bMYp2.png

Mήπως έχεις ισχυρό αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος;

(καταβαίνει απότομα και το μωρό δεν μπορεί να ελέγξει τη ροή;)

Εννοείς να δώσεις μπιμπερό εσύ ή να το δώσει κάποιος άλλος όταν εσύ λείπεις;

Mήπως έχεις ισχυρό αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος;

(καταβαίνει απότομα και το μωρό δεν μπορεί να ελέγξει τη ροή;)

Εννοείς να δώσεις μπιμπερό εσύ ή να το δώσει κάποιος άλλος όταν εσύ λείπεις;

οχι δεν εχω ισχυρο αντανακλαστικο καθοδου.Συγκεκριμενα θα σου πω τι εγινε πριν λιγο.Θηλασε στις 7 ( για μενα οχι ικανοποιητικα) κοιμηθηκε κατα τις 8.30 και στις 9.30 ξυπνησε.την σηκωνω απο το κρεβατι και την βαζω ξαπλωμενη στο δικο μου για να θηλασουμε,πριν ακομη βαλει την θηλη στο στομα αρχισε να κλαιει...κλαμα λες και την εδειρα,την αφησα και γω και εφυγα.αρχισε να πιπιλιζει το δαχτυλο.ακομα ειναι εκει στο μεγαλο κρεβατι,κοντευει να κοιμηθει εκ νεου.

οσο για το μπιμπερο θελω να δωσει αλλος ενω λειπω.

6bMYp2.png

martha γιατί πιέζεις την κορούλα σου να θηλάσει δεν καταλαβαίνω!!!!!!!!

Τί θα πει κάθε μια ώρα?Εμένα η παιδίατρός μου μου είπε πως το παιδί τον πρώτο καιρό θα κανονίσει κάθε πότε θα φάει και όταν με το καλό αρχίσουμε τι στέρεες τροφές θα μπει στο πρόγραμμά μου.Θυμάμαι πως η πρώτη μου κόρη έτρωγε κάθε 2.5 - 3 ώρες αλλά η μικρή έτρωγε κάθε 1 ώρα τα πρωινά κάθε 3 ώρες το απόγευμα και απο ημερών ακόμα ξυπνούσε στις 5 ώρες για το μεσονύκτιο τάισμα.Ποτέ δεν ξύπνησα μωρό για να το ταϊσω

Γιαννούλα:P

στην 1η μου κορη Γιαννουλα και γω δεν την ξυπνησα για να την θηλασω ποτε.Αυτη ομως κοιμαται ακομα και 8ωρα το βραδυ με αποτελεσμα να παιρνει οριακο βαρος και να κινδυνευω να μεινω χωρις γαλα.και την ημερα κοιμαται αρκετα, οποτε και γω την παιρνω κοιμισμενη και την βαζω στο στηθος.να σημειωθει οτι οταν ειναι ξυπνια δεν θελει να θηλασει, κλαιει.εχω αρχισει να ανησυχω.

6bMYp2.png

Να πας το μωρό να το εξετάσεις κάποιος για καντιντίαση ή άφθες στο στόμα και ειδικά στο βάθος, στις αμυγδαλες και τριγύρω.

Αν έχει κάτι από αυτά θα πονάει στην κατάπωση.

(μου έχει τύχει περιστατικό που εξετάσθηκε από 4 γιατρούς μέχρι να γίνει διάγνωση...)

Καλημέρα.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το προηγούμενο post και ακόμη καμία βελτίωση. Το αντίθετο μάλιστα. Η μικρούλα μου κοιμάται κατά τις 10 το βράδυ και μετά αν είμαι τυχερή και δεν ξυπνήσει πάνω στη μεταφορά στοδωμάτιο μας κατά τις 12, ξυπνάει γύρω στις 3 και μετά μέχρι το πρωί ανά δίωρο. Θηλάζουμε σε κάθε ξύπνημα φυσικά.

Στις 29/12 πήγαμε στην παιδίατρο και ρώτησα για τα δοντάκια μας. Μου είπε ότι ακόμη είναι στη φάση της φαγούρας. Από θέμα βάρους ήταν ευχαριστημένη.

Συγκεκριμένα :Βάρος γέννησης (28/08/2010): 2.940

Βάρος εξόδου (02/09/2010): 2.960

08/09/2010: 3.120 (εξέταση παιδιάτρου)

25/09/2010: 3.900 (εξέταση παιδιάτρου)

29/10/2010: 5.100 (εξέταση παιδιάτρου)

30/11/2010: 5.750 (εξέταση παιδιάτρου)

13/12/2010: 5.850 (με δική μας ψηφιακή ζυγαριά ή οποία δείχνει περίπου 100-120 γρ. λιγότερα από αυτήν της παιδιάτρου μας.)

29/12/2010: 6.230 (εξέταση παιδιάτρου)

10/01/2011: 6.250 (με δική μας ψηφιακή ζυγαριά ή οποία δείχνει περίπου 100-120 γρ. λιγότερα από αυτήν της παιδιάτρου μας.)

Κατά τη διάρκεια της ημέρας συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά,χωρίς να έχει αυξήσει τα γεύματα της.

Εάν ήταν λοιπόν άλμα ανάπτυξης, δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να επανέλθει?Επίσης, είναι δυνατόν η οδοντοφυια να την επηρεάζει μόνο τα μαύρα μεσάνυχτα?Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με την παραγωγή μου και να μην χορταίνει? Μήπως τελικά η διατάραξη του ύπνου της δεν οφείλεται σε κάτι από τα παραπάνω?(υπάρχει περίπτωση να οφείτεται σε εφιάλτες ή να μην της αρέσει το στρώμα του παρκοκρέβατου?)Έχω πελαγώσει.

82nop2.png

Δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Και η δική μου ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα και το θεωρώ εντελώς φυσιολογικό και αναμενόμενο :D

Κοιμάται γύρω στις 9 και 30, ξυπνά πρώτη φορά περίπου 12 κ 30 θηλάζει και κοιμάται. Από εκεί και πέρα μπορεί να ξυπνά και να θηλάζει ανα ώρα ή να θηλάζει τόσο συχνά που "φαίνεται" σαν ένας θηλασμός :mrgreen:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Να πας το μωρό να το εξετάσεις κάποιος για καντιντίαση ή άφθες στο στόμα και ειδικά στο βάθος, στις αμυγδαλες και τριγύρω.

Αν έχει κάτι από αυτά θα πονάει στην κατάπωση.

(μου έχει τύχει περιστατικό που εξετάσθηκε από 4 γιατρούς μέχρι να γίνει διάγνωση...)

αγλαία εαν συνεβαινε κατι τετοιο δεν θα εκανε κανενα γευμα,ετσι δεν ειναι?δεν κλαιει παντα.παντως δεν μπορω να πω οτι απολαμβανουμε θηλασμο.τις μισες φορες την ταιζω μοισοκοιμισμενη,τις αλλες παλευουμε για να πιασει στηθος(χοροπηδαω πανω στο κρεβατι)πιστευεις οτι υπαρχει προβλημα, το οποιο θα πρεπει να ψαξω περαιτερω?Η καντιντιαση πως διαγιγνωσκεται?περασε μια στοματιτιδα μονο στη γλωσσα και οταν την εξετασε η γιατρος την τελευταια φορα που εκανε και την μετρηση βαρους, μου ειπε οτι ειχε περασει, σταματησαμε την ντακταριν.Να προσθεσω οτι πριν 3 μερες μου ηρθε και περιοδος (νωρις δεν ειναι?)Μηπως οντως δεν θηλαζω καλα?και κατι αλλο...συνηθιζει να πιπιλαει το δαχτυλο και προσπαθω να της δωσω να πιασει πιπιλα αλλα δεν της αρεσει.Θεωρεις οτι κανω καλα?

κανω καλα που την ξυπναω για να τη ταισω?

μηπως θα πρεπει να παρω κανενα συπληρωμα μαγιας?

εχω εδραιωσει θηλασμο?

εαν πειναει δεν θα ξυπνησει να φαει?

αγχωνομαι πολυ?

6bMYp2.png

Δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Και η δική μου ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα και το θεωρώ εντελώς φυσιολογικό και αναμενόμενο :D

Κοιμάται γύρω στις 9 και 30, ξυπνά πρώτη φορά περίπου 12 κ 30 θηλάζει και κοιμάται. Από εκεί και πέρα μπορεί να ξυπνά και να θηλάζει ανα ώρα ή να θηλάζει τόσο συχνά που "φαίνεται" σαν ένας θηλασμός :mrgreen:

Από τη μία με παρηγορείς, αλλά από την άλλη είχαμε συνηθίσει σε πιο "πολιτισμένα" ωράρια!

Ελπίζω να με λυπηθεί το κοριτσάκι μου και να επιστρέψει στους ολονύκτιους ύπνους!

82nop2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...