Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Kαλησπέρα κορίτσια,

Ο μπεμπάκος μου είναι 4 μηνων και θηλάζουμε αποκλειστικά.Οσο θελει και όποτε θελει.

Τον τελευταιο καιρο(λίγο αφου εκλεισε τους 3 μηνες) παρατηρησα οτι θηλαζε για πολύ λιγοτερο χρονο από πριν και μετα ή "γκρινιάριζε" και τραβολογουσε το στήθος(στην περίπτωση αυτη αν του εδινα την πιπίλα φαινοταν να την θελει περισσότερο) ή έπαιζε και μου γέλαγε και πάλι επιανε θηλή και την αφηνε και γελαγε.....

Θεωρησα λοιπόν οτι "μεγαλωσε" και θηλάζει πιο γρήγορα οπότε πολλές φορες τον διέκοπτα και παίζαμε ή καναμε κάτι άλλο.

Στο τελευταίο ζυγισμα στην παιδίατρο -ενω είναι στα φυσιολογικα πλαίσια- μου είπε οτι δεν εχει βαλει αρκετό βάρος αυτο τον μηνα και μου ζητησε να ξαναπάω σε 15 μερες να ξαναζυγιστούμε.

Αφου την διαβεβαίωσα οτι δεν εχουμε μειωσει τα γευματα και την ενημερωσα για την "συμπεριφορα" του μωρού, μου είπε οτι αν είμαι στενοχωριμένη/αγχωμένη/στρεσαρισμένη το μωρό το νιώθει και μπορει να το αισθανεται ως απόρριψη και να εχει αυτην την περίεργη συμπεριφορα.

Η αλήθεια είναι οτι πέρασα πρόσφατα μια κρισούλα σχετικα με την δεσμευση που έχει ο αποκλειστικος θηλασμος ενος μωρού, αλλά δεν μειωσα ποτε ούτε τον αριθμό ούτε την διαρκεια του θηλασμου λόγω αυτού.

Υπάρχει περίπτωση να επηρεασα το μωρό και να μην θηλάζει όσο θελει και χρειάζεται??

madrid05 γεια! :) σχετικά με τα τελευταία σου λέει κοτσάνες δεν το συζητώ :mad: για το βάρος βάλε αν θες τις ζυγίσεις να τις δουν και η Αγλαία και τα κορίτσια, αλλά για να διαπιστώσεις και μόνη σου σου βάζω το βάρος που πρέπει να παίρνει το νινί http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

είμαι σίγουρη ότι είστε μια χαρά μη μασάς ;) και είναι απόλυτα φυσιολόγικό να μην είσαι πάντα μες την τρελή χαρά

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eυχαριστώ για την απάντηση.

Το μωρό εχει μια χαρά βαρος -μου το είπε και η γιατρος- απλως τον μηνα αυτό σαν να πάτησε...φρενο.

Σκεψου οτι ειχε ξεκινησει απ'την καμπύλη 25, πήγε στην 50 και εξακολουθει να ειναι, αλλα αυτον τον μηνα πηρε μονο 400 γρ.

Το ξερω οτι καμια φορα συμβαίνει απλά θέλω να ειμαι σίγουρη πως δεν φταιώ εγώ.

Η γιατρός μου είναι σούπερ-υπερ του μητρικού θηλασμού.Βεβαια, συμβουλες ιδιαίτερες δεν είχα χρειαστει από αυτην καθως ημουν διαβασμένη από την μαια μου στον ανώδυνο και απ'τα όσα διαβαζω εδω!!!:D:D

QqmLp3.png

Το μωρό εχει μια χαρά βαρος -μου το είπε και η γιατρος- απλως τον μηνα αυτό σαν να πάτησε...φρενο.

Σκεψου οτι ειχε ξεκινησει απ'την καμπύλη 25, πήγε στην 50 και εξακολουθει να ειναι, αλλα αυτον τον μηνα πηρε μονο 400 γρ.

Η γιατρός μου είναι σούπερ-υπερ του μητρικού θηλασμού.Βεβαια, συμβουλες ιδιαίτερες δεν είχα χρειαστει από αυτην καθως ημουν διαβασμένη από την μαια μου στον ανώδυνο και απ'τα όσα διαβαζω εδω!!!:D:D

δεδομένου ότι το μωρό πήρε πολύ βάρος τους πρώτους 2-3 μήνες, περισσότερο από το αναμενόμενο, είναι απολύτως φυσιολογικό να φρενάρει

jv42p3.png

DfUyp2.png

Συμβαίναι ΠΑΝΤΑ!

ΠΑΝΤΑ τα μωρά μετά τον 3ο μήνα βάζουν λιγότερο βάρος σε σχέση με αυτό που έβαζαν τους πρώτους 3 μήνες. Συνήθως βάζουν το μισό ή λιγότερο, μπορεί και καθόλου και είναι φυσιολογικό.

Το ΜΟΝΟ 400 γρ. που γράφεις είναι πολύ καλό βάρος. Δεν είναι ΜΟΝΟ, είναι πάνω από το μέσο όρο αυτής της ηλικίας.

Η γιατρός σου το γνωρίζει και ΟΦΕΙΛΕ να σε ενημερώσει.

Το ίδιο φαίνεται και από τις καμπύλες ανάπτυξης.

Η γιατρός μου είναι σούπερ-υπερ του μητρικού θηλασμού.

Μην ορκίζεσαι!

Αν ήταν σούπερ-υπέρ, θα σε ενημέρωνε και θα σε καθησύχαζε.

Το ότι έφυγες με την εντύπωση ότι τα 400 γρ. είναι ΜΟΝΟ 400 γρ. και όχι ένα πολύ καλό βάρος για τη συγκεκριμένη ηλικία, είναι πολύ ύποπτο για την παιδίατρο...

καλημερα!

να ρωτησω κι εγω κατι...

ο μικρος τον τελευταιο καιρο δεν τρωει σωστα (δηλαδη σπρωχνει με το χερι του το στηθος ωστε να τεντωνεται η θηλη και να τραβιεται στο στομα του την ωρα που θηλαζει)

εχω προσπαθησει να τον κανω να το πιασει σαν βεντουζα αλλα τραβιεται συνεχως.υπαρχει περιπτωση αυτη την ζημια να μου την εχει κανει η πιπιλα? (εχει απο 3 μηνων μονο για τον υπνο και συνηθως την φτυνει μολις κοιμηθει+τελευταια την εχει κ καποιες φορες το βραδυ πριν κοιμηθει την ωρα που χαλαρωνει)

επιπλεον καθε βραδυ την τελευταια εβδομαδα γκρινιαζει στο στηθος και ταλαιπωρειται μεχρι να κοιμηθει...κλαιει,τραβιεται πισω,τρωει λιγο κ παλι τα ιδια...κοιμαται γυρω στις 11-12 και απο τις 8-9 και μετα τρωει με συχνοτητα 1-1,5 ωρας...

υπαρχει περιπτωση να θελει να μου αυξησει την παραγωγη???

τελευταια δεν πηρε πολυ βαρος γιατι ηταν λιγο αρρωστος και εβγαζε πολυ γαλα...μου εκανε κ πυρετο 2 μερες.

ευχαριστω πολυ πολυ!

Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38+5

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρηδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστητιμή και ποια η ελάχιστη.

εμφανισε 1 μερα πριν φυγουμε 10 το πρωι,10,4 απογευμα + βγηκαμε με 12,6

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20/05 3100

21/05 2910

24/05 2890

31/05 2860

07/06 3000

02/07 3500

23/07 4480

07/09 5780

21/09 6100

14/10 6260

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

περιπου 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε ολα.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο

περιπου 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

κανει ανα 2-3 μερες 1-2 κενωσεις

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

pasxalitsa, αυτό το κάνει στην αρχή του γεύματος;

οχι το κανει προς το τελος ή αν εχει φαει πχ...στις 10 θα ξαναζητησει στις 11+ και τοτε θα το κανει πολυ εντονα....μεχρι να κοιμηθει...

pasxalitsa v

kALOp3.png

(δηλαδη σπρωχνει με το χερι του το στηθος ωστε να τεντωνεται η θηλη και να τραβιεται στο στομα του την ωρα που θηλαζει) οχι το κανει προς το τελος ή αν εχει φαει πχ...στις 10 θα ξαναζητησει στις 11+ και τοτε θα το κανει πολυ εντονα....μεχρι να κοιμηθει...

και τα δυο αυτα μου θυμιζουν την μικρη μου πριν λιγο καιρο (εχουμε 1 μηνα διαφορα) ..εκανε ακριβως τα ιδια, καθε μερα μετα τις 18.00 στα δυο τελευταια γευματα.σαν να μην εβρισκε γαλα κι εκνευριζοταν και θηλαζε με δυναμη..και κατα τις 22.30 μετα απο νανουρισμα και πολυ κλαμα, κοιμοταν και ξαναξυπναγε κατα τις 23.30 για να ξαναφαει.. την βοηθαγε να την θηλαζω ορθια και να περπαταω ή να ξαπλωνουμε στο κρεββατι και να θηλαζει..οσο μπορουσε τουλαχιστον γιατι δεν νομιζω οτι εβρισκε πολυ..την εβαλα κι εγω ανα 1,5 -2 ωρες να τρωει και σιγα-σιγα ηρεμησε..

νομιζω οτι απλα εκανε αυξηση στην παραγωγη..

στα πρωινα γευματα στο κανει? ή μονο στα βραδυνα?

83hKp3.png

Μην ορκίζεσαι!

Αν ήταν σούπερ-υπέρ, θα σε ενημέρωνε και θα σε καθησύχαζε.

Το ότι έφυγες με την εντύπωση ότι τα 400 γρ. είναι ΜΟΝΟ 400 γρ. και όχι ένα πολύ καλό βάρος για τη συγκεκριμένη ηλικία, είναι πολύ ύποπτο για την παιδίατρο...

Αγλαϊα, σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.Με έχεις βοηθησει και άλλες φορές με αυτά που γράφεις!:)

Η γιατρός μου δεν με τρόμαξε και οποσδήποτε δεν μου είπε κάτι ύποπτο(πχ. για συμπλήρωμα)οπως με μεγάλη ευκολία κάνουν άλλοι.Μου ζήτησε απλά να πάω να ξαναζυγιστούμε μέσα μετά από 15 μέρες, λέγοντας μου οτι το μωρό είναι σε πολύ καλό βάρος.Και εγώ από τις καμπύλες (που απ'οτι ξέρω δεν είναι για μωρα που θηλάζουν) βλέπω οτι δεν έχει φύγει από την καμπύλη του(στους πρώτους μηνες είχαμε ανέβει κιόλας).

Ρωτάω για να καθησυχαστώ οτι είναι ένα φυσιολογικό "φρένο" και δεν φταίω εγώ ,γιατί η αλλαγή αυτή συνέπεσε με την αλλαγή στην συμπεριφορά του μωρού την ώρα που θηλάζει.

Φαινεται να θηλάζει πολύ πιο γρήγορα (κατι για το οποίο με ειχε ενημερωση η γιατρός - αλλά και απ΄εδώ), αλλά προς το τέλος αρχίζει να "παιζει" με την θηλή ή να την τραβολογάει και να γελάει ή να γρινιαρίζει.Κάπου εκεί πιστεύω οτι τελείωσε και απλα παίζει οπότε τον σταματάω(μετα δεν διαμαρτήρεται).Ηθελα να είμαι σιγουρη οτι δεν τον διακόπτω ενώ θέλει κι άλλο...:?

Οσο για την γιατρό μου ποτέ δεν μου έχει πει για συμπληρώματα και όλες οι πελάτισσες της (όσες έχω γνωρίσει κατα καιρούς στην αναμονή) έχουν βοηθηθει από αυτήν και έχουν θηλάσει πάνω από χρόνο.:)

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος. 38w + 1d

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. προληπτικά στη ΜΕΝΝ το πρώτο 24ωρο λόγο διαβήτη κύησης

20/08 3140 (βάρος γέννησης)

25/08 3000

1/09 3430

7/09 3600

15/09 4200

23/09 4430

29/09 4700

6/10 5020

21/10 5600

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8 με 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε 7 με 9 (ένα γεύμα είναι με δικό μου αλλά το παίρνει με μπουκάλι λόγο απουσίας μου)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. τις πρώτες 40 μέρες το sympony της medela και τώρα το swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 6 με 8

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι αντλώ αμέσως μετά το θηλασμό απο το στήθος που έφαγε και μία όταν γυρίζω απο τη δουλειά

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. δεν τις έχω μετρήσει ποτέ

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 4 με5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... __________________ Η μικρή μου είναι δύο μηνών και τη θηλάζω αποκλειστικά. Πριν 10 μέρες είδα αλλαγή στο στήθος μου, δεν «γέμιζε» όπως πριν και η μικρή άρχιζε να θηλάζει πιο κοντινές ώρες (σχεδόν κάθε μία ώρα όταν είναι ξύπνια) ενώ πριν έτρωγε κάθε δύο με δυόμιση ώρες από αρχή σε αρχή. Λόγο εργασίας βγάζω γάλα και της το δίνει η πεθερά μου , έτσι λοιπόν είδαμε ότι το μωρό αύξησε τη ποσότητα που τρώει (από 120 σε 150), όμως αυτά που με προβληματίζουν είναι ότι πρώτων: δε μπορώ να βγάλω με τίποτα τη ποσότητα γάλατος που χρειάζεται με το θήλαστρο, μια βδομάδα τώρα συμπληρώνω με αποθέματα που έχω στη κατάψυξη αλλά όπου να είναι τελειώνουν.

Δεύτερων: η μικρή έχει αλλάξει τα σημάδια πείνας, δε ψάχνει με το στοματάκι της, δε βάζει τα χέρια της στο στόμα και δε μπορώ να καταλάβω με τίποτα πότε πεινάει. Μόλις αρχίζει να γκρινιάζει τη βάζω στο στήθος με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μη τρώει καλά και να είναι συνέχεια στη γκρίνια. Επίσης κάποιες φορές ρουφάει τόσο δυνατά που με πονάει το στήθος μέσα βαθιά και επίσης έχει μειώσει πολύ το χρόνο που μένει στο στήθος. Εκεί που καθόταν τουλάχιστον 30λεπτά ξαφνικά κάθετε το πολύ 10.

Δε ξέρω τι κάνω λάθος, το μόνο που ξέρω είναι ότι το μωρό είναι μέσα στη γκρίνια, το γάλα στη κατάψυξη τελειώνει και εγώ δε θέλω να δώσω συμπλήρωμα με τίποτα. Καμία συμβουλή από κάποια;;;

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος. 38w + 1d

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. προληπτικά στη ΜΕΝΝ το πρώτο 24ωρο λόγο διαβήτη κύησης

20/08 3140 (βάρος γέννησης)

25/08 3000

1/09 3430

7/09 3600

15/09 4200

23/09 4430

29/09 4700

6/10 5020

21/10 5600

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8 με 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε 7 με 9 (ένα γεύμα είναι με δικό μου αλλά το παίρνει με μπουκάλι λόγο απουσίας μου)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. τις πρώτες 40 μέρες το sympony της medela και τώρα το swing

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 6 με 8

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι αντλώ αμέσως μετά το θηλασμό απο το στήθος που έφαγε και μία όταν γυρίζω απο τη δουλειά

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. δεν τις έχω μετρήσει ποτέ

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 4 με5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... __________________ Η μικρή μου είναι δύο μηνών και τη θηλάζω αποκλειστικά. Πριν 10 μέρες είδα αλλαγή στο στήθος μου, δεν «γέμιζε» όπως πριν και η μικρή άρχιζε να θηλάζει πιο κοντινές ώρες (σχεδόν κάθε μία ώρα όταν είναι ξύπνια) ενώ πριν έτρωγε κάθε δύο με δυόμιση ώρες από αρχή σε αρχή. Λόγο εργασίας βγάζω γάλα και της το δίνει η πεθερά μου , έτσι λοιπόν είδαμε ότι το μωρό αύξησε τη ποσότητα που τρώει (από 120 σε 150), όμως αυτά που με προβληματίζουν είναι ότι πρώτων: δε μπορώ να βγάλω με τίποτα τη ποσότητα γάλατος που χρειάζεται με το θήλαστρο, μια βδομάδα τώρα συμπληρώνω με αποθέματα που έχω στη κατάψυξη αλλά όπου να είναι τελειώνουν.

Δεύτερων: η μικρή έχει αλλάξει τα σημάδια πείνας, δε ψάχνει με το στοματάκι της, δε βάζει τα χέρια της στο στόμα και δε μπορώ να καταλάβω με τίποτα πότε πεινάει. Μόλις αρχίζει να γκρινιάζει τη βάζω στο στήθος με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μη τρώει καλά και να είναι συνέχεια στη γκρίνια. Επίσης κάποιες φορές ρουφάει τόσο δυνατά που με πονάει το στήθος μέσα βαθιά και επίσης έχει μειώσει πολύ το χρόνο που μένει στο στήθος. Εκεί που καθόταν τουλάχιστον 30λεπτά ξαφνικά κάθετε το πολύ 10.

Δε ξέρω τι κάνω λάθος, το μόνο που ξέρω είναι ότι το μωρό είναι μέσα στη γκρίνια, το γάλα στη κατάψυξη τελειώνει και εγώ δε θέλω να δώσω συμπλήρωμα με τίποτα. Καμία συμβουλή από κάποια;;;

Γιατί αντλείς τόσες πολλές φορές???

το swing δεν είναι θήλαστρο που θα μπορούσε να αντλήσει ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος αφού έχει θηλάσει το μωρό οπότε οι αντλήσεις που κάνεις κατόπιν μου φαίνεται οτι απλά επιρεάζουν το επόμενο γεύμα του μωρού

η ποσότητα που χρειάζεσαι είναι 150μλ ....αν το σώμα σου ανταποκρίνεται καλά στο θήλαστρο που έχεις με τρεις καλές αντλήσεις θα μπορούσε να καλυφθεί....

στη θέση σου θα δοκίμαζα να αντλώ το πρωί πριν φύγω, στη δουλειά μια φορά, και μετά το βράδυ μια ωρίτσα αφού κοιμηθεί το μωρό( και απο τα δυο στήθη)...το βάρος σας είναι παρα πολύ καλό που σημαίνει οτι το μωρό τρέφεται πάρα πολύ καλά και το γάλα σου του φτάνει... το στήθος δεν πρέπει να πρήζεται έτσι και αλλιώς πια! Αν πρηζόταν θα ήταν εντολή στο σόμα σου να μειώσει παραγωγή. Φυσικά μην ξεχνάς τα άλματα ανάπτυξης ρίξε μια ματιά εδώ http://www.kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html και το γεγονός ότι ναι τα μωρά μπορεί να γκρινιάζουν για χίλιους δυο λόγους πέραν τις τροφής. Βγάλε από το μυαλό σου ότι το γάλα σου δεν είναι αρκετό και δες με ποιούς άλλους τρόπους θα βοηθήσεις το μωρό σου να μην γκρινιάζει....στο λινκ που σου έβαλα έχεις αρκετές προτάσεις δες εδώ http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussybaby.html

τι χρώμα έχουν οι κενώσεις???

Γιατί αντλείς τόσες πολλές φορές???

το swing δεν είναι θήλαστρο που θα μπορούσε να αντλήσει ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος αφού έχει θηλάσει το μωρό οπότε οι αντλήσεις που κάνεις κατόπιν μου φαίνεται οτι απλά επιρεάζουν το επόμενο γεύμα του μωρού

η ποσότητα που χρειάζεσαι είναι 150μλ ....αν το σώμα σου ανταποκρίνεται καλά στο θήλαστρο που έχεις με τρεις καλές αντλήσεις θα μπορούσε να καλυφθεί....

στη θέση σου θα δοκίμαζα να αντλώ το πρωί πριν φύγω, στη δουλειά μια φορά, και μετά το βράδυ μια ωρίτσα αφού κοιμηθεί το μωρό( και απο τα δυο στήθη)...το βάρος σας είναι παρα πολύ καλό που σημαίνει οτι το μωρό τρέφεται πάρα πολύ καλά και το γάλα σου του φτάνει... το στήθος δεν πρέπει να πρήζεται έτσι και αλλιώς πια! Αν πρηζόταν θα ήταν εντολή στο σόμα σου να μειώσει παραγωγή. Φυσικά μην ξεχνάς τα άλματα ανάπτυξης ρίξε μια ματιά εδώ http://www.kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html και το γεγονός ότι ναι τα μωρά μπορεί να γκρινιάζουν για χίλιους δυο λόγους πέραν τις τροφής. Βγάλε από το μυαλό σου ότι το γάλα σου δεν είναι αρκετό και δες με ποιούς άλλους τρόπους θα βοηθήσεις το μωρό σου να μην γκρινιάζει....στο λινκ που σου έβαλα έχεις αρκετές προτάσεις δες εδώ http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussybaby.html

τι χρώμα έχουν οι κενώσεις???

Κάνω τόσες πολλές αντλήσεις γιατί το στήθος μου δεν ανταποκρίνεται στο θήλαστρο, ούτε σε αυτό ούτε στο νοσοκομειακό που είχα νοικιάσει και για την ακρίβεια με το swing βγάζω περισσότερο. Για να καταλάβεις μετά το θηλασμό βγάζω από 20-40γρ. και σε άντληση μετά από μία ώρα βγάζω 30-40γρ. Ακόμα και σε άντληση μετά από 3 ώρες βγάζω 70γρ. Οπότε για να μην είμαι με το ρολόι στα χέρια προτιμώ να κάνω μετά το γεύμα αφού έχω και τα ίδια αποτελέσματα. Οι κενώσεις μας είναι μουσταρδί και καμιά φορά έχουν μια απόχρωση πράσινου πολύ απαλού. Μήπως κάποιες από τις άλλες χοάνες που έχει η medela έχουν καλύτερο αποτέλεσμα; Μήπως χρειάζεται να πάρω κάτι για να αυξήσω τη παραγωγή ή θα κάνω καμιά υπερπαραγωγή και θα τρέχω;; Ευχαριστώ για τα λινκ αλλά δυστυχώς για εμένα ήμουν πολύ κακή στα μαθήματα αγγλικών:oops:.

Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε δύο θέματα.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος. 40w

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 3η μέρα 7,5 & φύγαμε με 8,7

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

19/08 3470 (βάρος γέννησης)

20/08 3400

21/08 3340

22/08 3410

23/08 3430

28/09 5100

19/10 5600

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 12 με 15

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει καθόλου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 12 με 15 (αλλά μάλλον είναι παραπάνω γιατί τον είναι πολύ γεμάτες).

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 8 με 10

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... κάποιες φορές (όχι συχνά) έχει εμφανίσει πράσινα κακάκια που όμως δεν επιμένουν, και 2ον κάνει πολλές εξαγωγές.

Το ένα θέμα έχει να κάνει με το μωρό. Τα γεύματά του είναι πολλά και μικρά, δηλ θηλάζει τη νύχτα ανά 2,5 ώρες περίπου και την ημέρα ανά 1 ώρα ή και νωρίτερα. Η διάρκεια των γευμάτων είναι 5’ με 10’. Επίσης οι γουλίτσες που έβγαζε στην αρχή τώρα έχουν γίνει ρουκέτες με μεγάλη ποσότητα γάλατος. Η γιατρός μου είπε ότι το μωρό έχει παλινδρόμηση (όχι παθολογική) και γι’αυτό θέλει να τρώει και συχνά. Το θέμα είναι ότι βλέπω το μωρό να υποφέρει. Αυτό που κάνω είναι το εξής. Τον θηλάζω με διαλλείματα (δηλ όταν τον βλέπω να δυσανασχετεί τον σηκώνω να ρευτεί και συνεχίζουμε), παρ’όλα αυτά κάνει και πάλι εμετό, και το βράδυ τον αφήνω να θηλάσει κανένα 10λεπτο με τέταρτο το πολύ και μετά του δίνω πιπίλα και τον κρατάω αγκαλιά μέχρι να κοιμηθεί. Όσες φορές έχει φάει παραπάνω μετά κλαίει τον σηκώνω κάνει εμετό, μετά πεινάει ξανά και είναι ένας φαύλος κύκλος κατά τον οποίο το μωρό εκνευρίζεται και καταλήγει πάντα να ξυπνάει και το βράδυ μέσα στο γάλα. Να σημειώσω επίσης ότι αλλάζω στήθος κάθε τρείς ώρες (ανεξάρτητα πόσα γεύματα έχει κάνει στο ενδιάμεσο). ¨Έχω πολύ γάλα και πολλές φορές προσπαθεί να φάει και πνίγεται. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω??? Και να μειώσω τις εξαγωγές??? Πολλές φορές νιώθω ότι ταλαιπωρείται τόσο πολύ που απλά συμβιβάζεται στο να φάει λιγότερο απ’όσο θα ήθελε… Οποιαδήποτε συμβουλή θα βοηθούσε…

Το 2ο θέμα μου έχει να κάνει με το στήθος μου. Έχουμε μπεί στον 3ο μήνα αποκλειστικού θηλασμού και το στήθος μου ακόμα πετρώνει. Θηλάζουμε πολύ καλά χωρίς πρόβλημα από την αρχή. Ακολουθώ το πρόγραμμα και τις επιθυμίες του μπέμπη για ανεμπόδιστο θηλασμό και δεν του έχω δώσει τίποτε άλλο εκτός από λίγο πιπίλα τον τελευταίο καιρό αυτό μόνο για να κοιμηθεί (λόγω εξαγωγών) και όταν είμαστε στο αυτοκίνητο. Το στήθος μου δεν έχει ελαφρύνει. Σε κάθε τρίωρο το στήθος που δεν θηλάζει είναι πιο βαρύ και αισθητά πιο μεγάλο από το άλλο. Και το χειρότερο που με ανησυχεί… ο μπέμπης τη νύχτα γενικά ξυπνάει και θηλάζει ανά 2 με 3 ώρες, όμως κάποιες φορές κάνει και κάποια 4ωρα και 2 φορές έχει κάνει και 5ωρο. Από το 3ωρο και μετά το στήθος μου πετρώνει. Σήμερα τον θήλασα στις 5.45 και ξυπνήσαμε στις 9.15 και το στήθος μου ήτανε σαν τσιμέντο και πονούσε. Γιατί συμβαίνει αυτό??? Δεν θα έπρεπε μετά από τόσο καιρό να είχε προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού???

Συγνώμη για το μεγάλο πόστ…

PuMep3.png?UOeroVFC

Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε δύο θέματα.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος. 40w

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 3η μέρα 7,5 & φύγαμε με 8,7

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

19/08 3470 (βάρος γέννησης)

20/08 3400

21/08 3340

22/08 3410

23/08 3430

28/09 5100

19/10 5600

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 12 με 15

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει καθόλου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 12 με 15 (αλλά μάλλον είναι παραπάνω γιατί τον είναι πολύ γεμάτες).

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 8 με 10

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... κάποιες φορές (όχι συχνά) έχει εμφανίσει πράσινα κακάκια που όμως δεν επιμένουν, και 2ον κάνει πολλές εξαγωγές.

Το ένα θέμα έχει να κάνει με το μωρό. Τα γεύματά του είναι πολλά και μικρά, δηλ θηλάζει τη νύχτα ανά 2,5 ώρες περίπου και την ημέρα ανά 1 ώρα ή και νωρίτερα. Η διάρκεια των γευμάτων είναι 5ʼ με 10ʼ. Επίσης οι γουλίτσες που έβγαζε στην αρχή τώρα έχουν γίνει ρουκέτες με μεγάλη ποσότητα γάλατος. Η γιατρός μου είπε ότι το μωρό έχει παλινδρόμηση (όχι παθολογική) και γιʼαυτό θέλει να τρώει και συχνά. Το θέμα είναι ότι βλέπω το μωρό να υποφέρει. Αυτό που κάνω είναι το εξής. Τον θηλάζω με διαλλείματα (δηλ όταν τον βλέπω να δυσανασχετεί τον σηκώνω να ρευτεί και συνεχίζουμε), παρʼόλα αυτά κάνει και πάλι εμετό, και το βράδυ τον αφήνω να θηλάσει κανένα 10λεπτο με τέταρτο το πολύ και μετά του δίνω πιπίλα και τον κρατάω αγκαλιά μέχρι να κοιμηθεί. Όσες φορές έχει φάει παραπάνω μετά κλαίει τον σηκώνω κάνει εμετό, μετά πεινάει ξανά και είναι ένας φαύλος κύκλος κατά τον οποίο το μωρό εκνευρίζεται και καταλήγει πάντα να ξυπνάει και το βράδυ μέσα στο γάλα. Να σημειώσω επίσης ότι αλλάζω στήθος κάθε τρείς ώρες (ανεξάρτητα πόσα γεύματα έχει κάνει στο ενδιάμεσο). ¨Έχω πολύ γάλα και πολλές φορές προσπαθεί να φάει και πνίγεται. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω??? Και να μειώσω τις εξαγωγές??? Πολλές φορές νιώθω ότι ταλαιπωρείται τόσο πολύ που απλά συμβιβάζεται στο να φάει λιγότερο απʼόσο θα ήθελε… Οποιαδήποτε συμβουλή θα βοηθούσε…

Το 2ο θέμα μου έχει να κάνει με το στήθος μου. Έχουμε μπεί στον 3ο μήνα αποκλειστικού θηλασμού και το στήθος μου ακόμα πετρώνει. Θηλάζουμε πολύ καλά χωρίς πρόβλημα από την αρχή. Ακολουθώ το πρόγραμμα και τις επιθυμίες του μπέμπη για ανεμπόδιστο θηλασμό και δεν του έχω δώσει τίποτε άλλο εκτός από λίγο πιπίλα τον τελευταίο καιρό αυτό μόνο για να κοιμηθεί (λόγω εξαγωγών) και όταν είμαστε στο αυτοκίνητο. Το στήθος μου δεν έχει ελαφρύνει. Σε κάθε τρίωρο το στήθος που δεν θηλάζει είναι πιο βαρύ και αισθητά πιο μεγάλο από το άλλο. Και το χειρότερο που με ανησυχεί… ο μπέμπης τη νύχτα γενικά ξυπνάει και θηλάζει ανά 2 με 3 ώρες, όμως κάποιες φορές κάνει και κάποια 4ωρα και 2 φορές έχει κάνει και 5ωρο. Από το 3ωρο και μετά το στήθος μου πετρώνει. Σήμερα τον θήλασα στις 5.45 και ξυπνήσαμε στις 9.15 και το στήθος μου ήτανε σαν τσιμέντο και πονούσε. Γιατί συμβαίνει αυτό??? Δεν θα έπρεπε μετά από τόσο καιρό να είχε προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού???

Συγνώμη για το μεγάλο πόστ…

να σου ζήσει:D

το βάρος σας είναι εξαιρετικό...........:D

Θα σου πρότεινα να θηλάζεις το μωρό από το ίδιο στήθος σε δυο γεύματα…. Π.χ ξεκινάς με το δεξί αφήνεις το μωρό να θηλάσει όσο θέλει στο επόμενο γεύμα προσφέρεις πάλι το δεξί για όσο θέλει αν δυσανασχετεί και κλαίει έντονα τότε προσφέρεις αριστερό. Αν το μωρό χορτάσει από το δεξί , δεν πιάσει καθόλου το αριστερό και το νιώθεις να βαραίνει πολύ βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι για να το αποσυμφορήσεις. Το τρίτο γεύμα ξεκινάς με το αριστερό και πάει λέγοντας. Πρόσεχε πολύ τη στάση του μωρού να πιάνει καλά το στήθος για να καταπίνει όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα, να είναι πιο όρθιο κατά τη διάρκεια θηλασμού (μπορείς να βάζεις το μωρό πάνω σου και εσύ να ξαπλώνεις με κλίση προς τα πίσω)

στο λινκ θα βρείς συμβουλές για υπερπαραγωγή και έντονο let down αλλά και φωτογραφίες για τις στάσεις που είναι κατάλληλες για την περίπτωση

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

Ή ξαπλωμένη και το μωρό στο πλάι….

Τα διαλύματα για ρέψιμο είναι πολύ καλά αλλά αν το μωρό δεν έχει χορτάσει μην το βάζεις στο άλλο στήθος αν πρώτα δεν έχεις δώσει το ίδιο….

Επίσης θα σε βοηθήσει να βάζεις το μωρό στο στήθος και μόλις νιώσεις το γάλα να κατεβαίνει να βγάλεις το μωρό (βάζεις το δαχτυλάκι σου στην ένωση των χειλιών του μωρού για να ανοίξει το στόμα) και αφήνεις το γάλα να τρέξει σε μια πετσέτα μετά βάζεις το μωρό πάλι στο στήθος. Αν η ροή σου είναι πολύ έντονη γεμίζει το στομαχάκι του μωρού πολύ γρήγορα με το πρώτο γάλα με αποτέλεσμα τις αναγωγές αλλά και να πεινάει πάλι πολύ σύντομα)

Το μωρό να ξαπλώνει σε στρώμα με κλίση πάντα.

Διαφημίσεις

και τα δυο αυτα μου θυμιζουν την μικρη μου πριν λιγο καιρο (εχουμε 1 μηνα διαφορα) ..εκανε ακριβως τα ιδια, καθε μερα μετα τις 18.00 στα δυο τελευταια γευματα.σαν να μην εβρισκε γαλα κι εκνευριζοταν και θηλαζε με δυναμη..και κατα τις 22.30 μετα απο νανουρισμα και πολυ κλαμα, κοιμοταν και ξαναξυπναγε κατα τις 23.30 για να ξαναφαει.. την βοηθαγε να την θηλαζω ορθια και να περπαταω ή να ξαπλωνουμε στο κρεββατι και να θηλαζει..οσο μπορουσε τουλαχιστον γιατι δεν νομιζω οτι εβρισκε πολυ..την εβαλα κι εγω ανα 1,5 -2 ωρες να τρωει και σιγα-σιγα ηρεμησε..

νομιζω οτι απλα εκανε αυξηση στην παραγωγη..

στα πρωινα γευματα στο κανει? ή μονο στα βραδυνα?

ξαφνικα ηρεμησε...μονο το βραδυ το εκανε....

ισως προσπαθουσε να αυξησει παραγωγη τελικα...:roll:

pasxalitsa v

kALOp3.png

Θα σου πρότεινα να θηλάζεις το μωρό από το ίδιο στήθος σε δυο γεύματα….

αν όμως νομίζεις ότι το στήθος δεν θα αντέξει, να ξεκινήσεις πρώτα φασκόμηλο και μετά από 3-4 μέρες να εφαρμόσεις αυτό το πρόγαμμα.

Για το φασκόμηλο: ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το αφήνεις 3-4 λεπτά, το σουρώνεις και το πίνεις. Ξεκίνα με 3 φλιτζάνια τη μέρα και βλέπουμε.

Να προσέξεις ιδιαίτερα αυτά τα σημεία που έγραψε η Κριστίνα:

να είναι πιο όρθιο κατά τη διάρκεια θηλασμού (μπορείς να βάζεις το μωρό πάνω σου και εσύ να ξαπλώνεις με κλίση προς τα πίσω)

Τα διαλύματα για ρέψιμο είναι πολύ καλά αλλά αν το μωρό δεν έχει χορτάσει μην το βάζεις στο άλλο στήθος αν πρώτα δεν έχεις δώσει το ίδιο….

να σου ζήσει:D

το βάρος σας είναι εξαιρετικό...........:D

Θα σου πρότεινα να θηλάζεις το μωρό από το ίδιο στήθος σε δυο γεύματα…. Π.χ ξεκινάς με το δεξί αφήνεις το μωρό να θηλάσει όσο θέλει στο επόμενο γεύμα προσφέρεις πάλι το δεξί για όσο θέλει αν δυσανασχετεί και κλαίει έντονα τότε προσφέρεις αριστερό. Αν το μωρό χορτάσει από το δεξί , δεν πιάσει καθόλου το αριστερό και το νιώθεις να βαραίνει πολύ βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι για να το αποσυμφορήσεις. Το τρίτο γεύμα ξεκινάς με το αριστερό και πάει λέγοντας. Πρόσεχε πολύ τη στάση του μωρού να πιάνει καλά το στήθος για να καταπίνει όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα, να είναι πιο όρθιο κατά τη διάρκεια θηλασμού (μπορείς να βάζεις το μωρό πάνω σου και εσύ να ξαπλώνεις με κλίση προς τα πίσω)

στο λινκ θα βρείς συμβουλές για υπερπαραγωγή και έντονο let down αλλά και φωτογραφίες για τις στάσεις που είναι κατάλληλες για την περίπτωση

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

Ή ξαπλωμένη και το μωρό στο πλάι….

Επίσης θα σε βοηθήσει να βάζεις το μωρό στο στήθος και μόλις νιώσεις το γάλα να κατεβαίνει να βγάλεις το μωρό (βάζεις το δαχτυλάκι σου στην ένωση των χειλιών του μωρού για να ανοίξει το στόμα) και αφήνεις το γάλα να τρέξει σε μια πετσέτα μετά βάζεις το μωρό πάλι στο στήθος. Αν η ροή σου είναι πολύ έντονη γεμίζει το στομαχάκι του μωρού πολύ γρήγορα με το πρώτο γάλα με αποτέλεσμα τις αναγωγές αλλά και να πεινάει πάλι πολύ σύντομα)

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ηδη δίνω το ίδιο στήθος όχι μόνο σε δύο γεύματα αλλά για 3 ώρες, όσα γεύματα και να κάνει στο διάστημα αυτό. Δηλαδή αλλάζα στήθος στο 3ωρο μέρα/νύχτα. Αυτό μου το υποδείξατε από δώ για την υπερπαραγωγή. Δεν έχει τύχει ποτέ να χρειαστεί να δώσω στο ίδιο γεύμα και τα δύο στήθη, να μην έχει χορτάσει δηλ το παιδί και επομένως και μετά το διάλειμμα/ρέψιμο πάλι το ίδιο στήθος του δίνω. Παρ''όλα αυτά τα προβλήματα παραμένουν. Και εντάξει το θέμα του εμμετού φαντάζομαι θα περάσει μέχρι τον 4ο μήνα (έτσι δεν είναι???) Το πετρωμα μόνο με ανησυχεί, φοβάμαι μην πάθω καμιά μαστίτιδα, γενικά δεν θέλω να ριψοκινδυνέψω το θηλασμό.

Κάνω καλά που αλλάζω στήθος ανά τρίωρο??? Με είχε συμβουλέψει η Αγλαϊα σε προηγούμενο ποστ. Μήπως πρέπει να αλλάξω τακτική??? Αλλά πάλι αν αλλάζω πιο συχνά μήπως το έντονο αντανακλαστικό της καθόδου δυσκολέψει το μωρό???

PuMep3.png?UOeroVFC

αν όμως νομίζεις ότι το στήθος δεν θα αντέξει, να ξεκινήσεις πρώτα φασκόμηλο και μετά από 3-4 μέρες να εφαρμόσεις αυτό το πρόγαμμα.

Για το φασκόμηλο: ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το αφήνεις 3-4 λεπτά, το σουρώνεις και το πίνεις. Ξεκίνα με 3 φλιτζάνια τη μέρα και βλέπουμε.

Να προσέξεις ιδιαίτερα αυτά τα σημεία που έγραψε η Κριστίνα:

Αγλαϊα τώρα είδα την απάντησή σου. Τι εννοείς "το στήθος δεν θα αντέξει"??? Το φασκόμηλο για ποιό σκοπό είναι???

Για το στρώμα με κλίση τι μπορώ να κάνω? Κοιμάται ήδη στο κρεβάτι του γιατί δεν χωρούσε πια στην καλαθούνα (δίπλα μου βέβαια ακόμα). Μπορώ να βάλω κάτι κάτω από το στρώμα, για παράδειγμα??? Κάνει για τη σπονδυλική του στήλη???

PuMep3.png?UOeroVFC

Καλησπερα

Το αγορακι μου σε λιγες μερες θα γινει τεσσαρων μηνων και θηλαζει αποκλειστικα απο την αρχη.

Ενω οι κενωσεις του μεχρι σημερα ειναι αρκετες(4-6) και φυσιολογικες, οι υγρες του πανες μειωθηκαν απο 6-7 , σε 3-4.

Ο θηλασμος συνεχιζει κανονικα χωρις προβληματα και μαλλον περναει αλμα, οποτε εχει σχεδον κατασκηνωσει στο στηθος

Να αρχισω να ανησυχω ????

wn7Rp3.png

Αγλαϊα τώρα είδα την απάντησή σου. Τι εννοείς "το στήθος δεν θα αντέξει"??? Το φασκόμηλο για ποιό σκοπό είναι???

Για το στρώμα με κλίση τι μπορώ να κάνω? Κοιμάται ήδη στο κρεβάτι του γιατί δεν χωρούσε πια στην καλαθούνα (δίπλα μου βέβαια ακόμα). Μπορώ να βάλω κάτι κάτω από το στρώμα, για παράδειγμα??? Κάνει για τη σπονδυλική του στήλη???

Το φασκόμηλο είναι για να μειωθεί η παραγωγή σου λίγο για να ελέγξεις καλύτερα την υπερπαραγωγή και τα επακόλουθά της

Το να μην αντέχει το στήθος είναι να βαραίνει πολύ ή ακόμα χειρότερα να πετρώνει δεν είναι ευχάριστη κατάσταση το ξέρεις από πρώτο χέρι.

Αν δεν έχεις δει διαφορά με το να μην αλλάζεις στήθος συχνά τότε σίγουρα να ξεκινήσεις φασκόμηλο που πρότεινε η Αγλαία και βλέπουμε πάλι.

Οι εμετοί πολύ πιθανόν να ελαττωθούν σημαντικά όταν ρυθμιστεί καλύτερα η παραγωγή σου.

Βάλε κάτι κάτω από το στρώμα αρκεί το πάνω μέρος του σόματος του παιδιού να είναι λίγο πιο πάνω από τα πόδια να μην είναι τελείως ξαπλωμένο.

Καλησπέρα και από εμένα!

Έχω μια μπεμπούλα 22 ημερών και θηλάζουμε αποκλειστικά με πολύ μεγάλη μας χαρά. Αυτό που έχω παρατηρήσει τις τελευταίες δύο μέρες είναι ότι κατά τη διάρκεια του θηλασμού (την αφήνω στο στήθος όση ώρα θέλει, συνήθως μάλιστα την παίρνει ο ύπνος πάνω μου) είναι ανήσυχη και χτυπιέται πάνω στο στήθος μου. Αυτό συμβαίνει έπειτα από αρκετή ώρα που είναι στο στήθος. Προσπαθώ να τη ξαναβάλω αλλά έπειτα από λίγο έχουμε πάλι τα ίδια. Πιο πολύ από περιέργεια της έδωσα χτες το βράδυ και το άλλο στήθος όπου θήλασε για κάνα 20λεπτο και έπειτα κοιμήθηκε.

Ο βασικός λόγος που ρωτάω είναι γιατί από ότι έχω διαβάσει είναι προτιμότερο να ξεκινήσει και να τελείωσει ο θηλασμός από το ένα στήθος και μόλις ξυπνήσει να περάσουμε στο άλλο. Είναι λάθος αυτό που κάνω (μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή?)

Θα ήθελα να σημειώσω ότι το στήθος μου ελάχιστες φορές είναι πρησμένο και οι πάνες που βρέχουμε είναι πάνω από 8 την ημέρα.

Σας ευχαριστώ όλες εκ των προτέρων για όλες τις χρήσιμες συμβουλές που μοιραζόσαστε μαζί μας

Μια νέα χαζομαμά

Ο βασικός λόγος που ρωτάω είναι γιατί από ότι έχω διαβάσει είναι προτιμότερο να ξεκινήσει και να τελείωσει ο θηλασμός από το ένα στήθος και μόλις ξυπνήσει να περάσουμε στο άλλο. Είναι λάθος αυτό που κάνω (μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή?)

Ο λόγος για τον οποίο λέμε γεύμα και στήθος είναι για να παίρνει το μωρό και το λιπαρό γάλα που παράγεται προς το τέλος του κάθε θηλασμού. Δεν αλλάζουμε δηλαδή στήθος απλά επειδή το μωρό σταμάτησε να καταπίνει "μεγάλες γουλιές" όπως συμβαίνει συνήθως στην αρχή του θηλασμού γιατί έτσι το μωρό μπορεί να παίρνει μόνο το πρώτο και αραιό γάλα.

Δεν είναι λάθος να προσφέρεις και το άλλο στήθος αν το μωρό έχει "τελειώσει" με το ένα και δείχνει να πεινάει - το αντίθετο μάλιστα. Αυτό μπορείς να το κάνεις κάθε φορά, αφού όμως το μωρό χάσει το ενδιαφέρον του για το ένα στήθος. Εξάλλου οι εναλλαγές στήθους σε ένα γεύμα αυξάνουν την παραγωγή της μαμάς (οπότε καλύπτεις και την περίπτωση άλματος ανάπτυξης). Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι πρέπει ένα μωρό να θηλάζει και από τα δύο στήθη για να πούμε ότι χόρτασε.

Αφού οι πάνες του μωρού είναι οκ, μην σε απασχολεί το ότι το στήθος δεν είναι πρησμένο - δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Ο λόγος για τον οποίο λέμε γεύμα και στήθος είναι για να παίρνει το μωρό και το λιπαρό γάλα που παράγεται προς το τέλος του κάθε θηλασμού. Δεν αλλάζουμε δηλαδή στήθος απλά επειδή το μωρό σταμάτησε να καταπίνει "μεγάλες γουλιές" όπως συμβαίνει συνήθως στην αρχή του θηλασμού γιατί έτσι το μωρό μπορεί να παίρνει μόνο το πρώτο και αραιό γάλα.

Δεν είναι λάθος να προσφέρεις και το άλλο στήθος αν το μωρό έχει "τελειώσει" με το ένα και δείχνει να πεινάει - το αντίθετο μάλιστα. Αυτό μπορείς να το κάνεις κάθε φορά, αφού όμως το μωρό χάσει το ενδιαφέρον του για το ένα στήθος. Εξάλλου οι εναλλαγές στήθους σε ένα γεύμα αυξάνουν την παραγωγή της μαμάς (οπότε καλύπτεις και την περίπτωση άλματος ανάπτυξης). Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι πρέπει ένα μωρό να θηλάζει και από τα δύο στήθη για να πούμε ότι χόρτασε.

Αφού οι πάνες του μωρού είναι οκ, μην σε απασχολεί το ότι το στήθος δεν είναι πρησμένο - δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Είσαι πάρα πολύ καλή. Πραγματικά με ηρέμησες

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...