Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Often women report that they smell like maple syrup or curry while taking fenugreek.

Πίνω 1-2 κούπες/ημέρα stilltee της Weleda. (Περιέχει fenugreek και άλλα βοτανάκια)

Ομολογουμένως μυρίζει κάπως (όχι άσχημα) στον ιδρώτα.

Ο άντρας μου πάντως δεν το έχει παρατηρήσει...;)

Πάντως λένε ότι μυρίζει σαν... παστουρμάς!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και μια ερώτηση για τις μανούλες που δίνουν το γάλα που αντλούν με μπιμπερό:

Πως ζεσταίνετε το γάλα??? Σε μπεν μαρί??? Σκέφτομαι να αγοράσω μια συσκευή που ζεσταίνει το γάλα στυο μπιμπερό. Θα είναι χρήσιμη???

EvaMD, εσύ θα ξέρεις καλύτερα....

Πως ζεσταίνετε το γάλα??? Σε μπεν μαρί??? Σκέφτομαι να αγοράσω μια συσκευή που ζεσταίνει το γάλα στυο μπιμπερό. Θα είναι χρήσιμη???

εμένα αυτή που μου έφεραν δεν το ζεσταίνει καθόλου καλά. Η πεθερά μου έχει βολευτεί με το να το βάζει σε βραστό νερό (αυτή της δίνει μπιμπερό όταν λείπω).

Να διαλέξεις μια με θερμοστάτη. Θα το ρυθμίζεις στη χαμηλότερη θερμοκρασία ώστε να το ζεσταίνει στους 38 βαθμούς περίπου, έτοιμο για να το πιει.

Στις υψηλότερες θερμοκρασίες, καταστρέφονται κάποιες ουσίες και είναι κρίμα.

Εγώ νομίζω ότι προσπαθεί να βρει προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν...:?

<<<Συγνώμη αλλά έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά με την περίπτωσή σου.

Αν η γιατρός σου είναι IBCLC, γιατί δεν απευθύνθηκες σε αυτή για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό;>>>

τελικα αγλαια δημιουργω μονη μου προβληματα γιατι κατι δεν παει καλα με την περιπτωση μου ή το θεωρεις τοσο σημαντικο θεμα;

Διαφημίσεις

<<<Συγνώμη αλλά έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά με την περίπτωσή σου.

Αν η γιατρός σου είναι IBCLC, γιατί δεν απευθύνθηκες σε αυτή για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό;>>>

τελικα αγλαια δημιουργω μονη μου προβληματα γιατι κατι δεν παει καλα με την περιπτωση μου ή το θεωρεις τοσο σημαντικο θεμα;

1.θελω να συνεχισω να θηλαζω αποκλειστικα

2.νιωθω οτι το γαλα μου μειωνεται γιατι την τελευταια εβδομαδα το βραδυ η μικρη δεν χορταινε και αναγκαζομουν να της δινω απο αυτα που είχα καταψυξει.

3.αυτο είχε ως αποτελεσμα να μου μειωθουν τα αποθεματα στην καταψυξη.

4.αντλησεις οταν δεν πηγαινω στη δουλεια(και στη δουλεια συνολικα ενα γευμα βγαζω,οχι παραπανω) δεν μπορω να κανω γιατι η μικρη είναι συνεχεια στο στηθος.οσες φορες επιχειρησα τις τελευταιες μερες είτε ταυτοχρονα με το θηλασμο είτε αργοτερα απο διαφορετικο στηθος δεν εβγαλα παραπανω απο 50 μλ.(πχ ο τελευταιος θηλασμος τη νυχτα ηταν στις 2:30.στις 09:00 το πρωι που ξυπνησα εβγαλα 50μλ ενω αλλες φορες εβγαζα 120μλ)

5.αναρωτιωμουν πως θα μπορουσα να αυξησω την παραγωγη.οταν είμαι σπιτι οκ θα το παλεψω,αλλα οταν θα λειψω ομως στη δουλεια αφου τα αποθεματα τελειωνουν θα χρειαστει να της δωθει συμπληρωμα.επισης νιωθω οτι χρειαζομαι αυξηση της παραγωγης γιατι δε χορταινει τα βραδια.

6.ενημερωθηκα για το fenugreek-και σας ευχαριστω πολυ-αλλα επειδη ακουω διαφορα θεωρησα καλυτερο να ρωτησω και τη γιατρο μου.

7.αν και είναι συμβουλος θηλασμου,δεν την ενοχλησα αυτη τη βδομαδα που με ανησυχουν αυτα,γιατι:

α) στην αρχη της εβδομαδας με κοπο(ειχε πολυ δουλεια και δεν είχε χρονο να μου απαντησει) καταφερα να μιλησω μαζι της και να τη ρωτησω για τα κακακια μας-δεν είχε παρουσιαστει εντονα το προβλημα με το φαγητο και το μειωμενο γαλα-.β)αφου στο τελος της εβδομαδας ηταν το καθορισμενο μας ραντεβου και δεδομενου οτι στην ιδια εβδομαδα της τηλεφωνησα για τα κακακια,δεν ηθελα να ξαναενοχλησω.ισως λαθος μου γιατι απ οτι καταλαβα ταλαιπωρησα πολυ εσας καθως δεν είμαι ξεκαθαρη σε αυτα που γραφω.

:cool:ο προβληματισμος μου είναι : το γαλα μου μειωνεται-τα αποθεματα τελειωνουν-τι πρεπει να κανω;

9)το παραπονο μου είναι:γιατι το γαλα μου μειωνεται αφου θηλαζα αποκλειστικα και προκειται για εναν αδενα που παραγει και οχι για μια ουροδοχο κυστη που αποθηκευει;

2.νιωθω οτι το γαλα μου μειωνεται γιατι την τελευταια εβδομαδα το βραδυ η μικρη δεν χορταινε και αναγκαζομουν να της δινω απο αυτα που είχα καταψυξει.

4.αντλησεις οταν δεν πηγαινω στη δουλεια(και στη δουλεια συνολικα ενα γευμα βγαζω,οχι παραπανω) δεν μπορω να κανω γιατι η μικρη είναι συνεχεια στο στηθος.οσες φορες επιχειρησα τις τελευταιες μερες είτε ταυτοχρονα με το θηλασμο είτε αργοτερα απο διαφορετικο στηθος δεν εβγαλα παραπανω απο 50 μλ.(πχ ο τελευταιος θηλασμος τη νυχτα ηταν στις 2:30.στις 09:00 το πρωι που ξυπνησα εβγαλα 50μλ ενω αλλες φορες εβγαζα 120μλ)

5.αναρωτιωμουν πως θα μπορουσα να αυξησω την παραγωγη.οταν είμαι σπιτι οκ θα το παλεψω,αλλα οταν θα λειψω ομως στη δουλεια αφου τα αποθεματα τελειωνουν θα χρειαστει να της δωθει συμπληρωμα.επισης νιωθω οτι χρειαζομαι αυξηση της παραγωγης γιατι δε χορταινει τα βραδια.

6.ενημερωθηκα για το fenugreek-και σας ευχαριστω πολυ-αλλα επειδη ακουω διαφορα θεωρησα καλυτερο να ρωτησω και τη γιατρο μου.

7.αν και είναι συμβουλος θηλασμου,δεν την ενοχλησα αυτη τη βδομαδα που με ανησυχουν αυτα,γιατι:

α) στην αρχη της εβδομαδας με κοπο(ειχε πολυ δουλεια και δεν είχε χρονο να μου απαντησει) καταφερα να μιλησω μαζι της και να τη ρωτησω για τα κακακια μας-δεν είχε παρουσιαστει εντονα το προβλημα με το φαγητο και το μειωμενο γαλα-.β)αφου στο τελος της εβδομαδας ηταν το καθορισμενο μας ραντεβου και δεδομενου οτι στην ιδια εβδομαδα της τηλεφωνησα για τα κακακια,δεν ηθελα να ξαναενοχλησω.ισως λαθος μου γιατι απ οτι καταλαβα ταλαιπωρησα πολυ εσας καθως δεν είμαι ξεκαθαρη σε αυτα που γραφω.

:cool:ο προβληματισμος μου είναι : το γαλα μου μειωνεται-τα αποθεματα τελειωνουν-τι πρεπει να κανω;

9)το παραπονο μου είναι:γιατι το γαλα μου μειωνεται αφου θηλαζα αποκλειστικα και προκειται για εναν αδενα που παραγει και οχι για μια ουροδοχο κυστη που αποθηκευει;

Να διαλέξεις μια με θερμοστάτη. Θα το ρυθμίζεις στη χαμηλότερη θερμοκρασία ώστε να το ζεσταίνει στους 38 βαθμούς περίπου, έτοιμο για να το πιει.

Στις υψηλότερες θερμοκρασίες, καταστρέφονται κάποιες ουσίες και είναι κρίμα.

Καλά τα λες Αγλαΐα αν και δυστυχώς οι περισσότερες γιαγιάδες και το μητρικό γάλα το "καίνε" γιατί και καλά το μωρό το πίνει καλύτερα και για να μην κρυώσει η κοιλιά του :roll: Εγώ έχω ένα με θερμοστάτη αλλά για να πω τη μαύρη μου αλήθεια δεν ξέρω τι από το κήρυγμα που έχω κάνει στη μάνα μου για τη θερμοκρασία έχει πιάσει τόπο και τι όχι....

Απλά indie διάλεξε μία συσκευή που να χωράει όλων των τύπων τα μπιμπερό (αυτά που γράφουν ότι χωράνε και βαζάκια τροφών, συνήθως τα χωράνε όλα).

Καλό αυτό - άρα ξεχνάμε τα περί αποκλειστικής άντλησης.

Εδώ νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος. Θεώρησες ότι η μικρή δεν χόρταινε γιατί είχε ανησυχία. Επέλεξες να δώσεις μπιμπερό. Αν δεν είχες απόθεμα τι θα έκανες (δεδομένου ότι θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά); Θα συνέχισες να θηλάζεις, σωστά; Και αν ήταν θέμα παραγωγής, θα διορθωνόταν.

4.

αντλησεις οταν δεν πηγαινω στη δουλεια(και στη δουλεια συνολικα ενα γευμα βγαζω,οχι παραπανω) δεν μπορω να κανω γιατι η μικρη είναι συνεχεια στο στηθος.οσες φορες επιχειρησα τις τελευταιες μερες είτε ταυτοχρονα με το θηλασμο είτε αργοτερα απο διαφορετικο στηθος δεν εβγαλα παραπανω απο 50 μλ
.

Κατανοητό και σε όλες μας λίγο πολύ το ίδιο συμβαίνει. Ίσως με το νοσοκομειακό να έβγαζες παραπάνω σ' αυτές τις φάσεις. (Τα μπερεκέτια της αρχής -για κάποιες- που αντλείς ποσότητα με σχετική ευκολία και το γάλα περισσεύει γιατί το μωρό πίνει ακόμα λίγο, δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός τελειώνουν και η άντληση γίνεται ...σπορ -πιο δύσκολη δηλαδή).

(πχ ο τελευταιος θηλασμος τη νυχτα ηταν στις 2:30.στις 09:00 το πρωι που ξυπνησα εβγαλα 50μλ ενω αλλες φορες εβγαζα 120μλ)

Σ' αυτό μπορεί να σε βοηθήσει το νοσοκομειακό θήλαστρο.

5.

αναρωτιωμουν πως θα μπορουσα να αυξησω την παραγωγη.οταν είμαι σπιτι οκ θα το παλεψω,αλλα οταν θα λειψω ομως στη δουλεια αφου τα αποθεματα τελειωνουν θα χρειαστει να της δωθει συμπληρωμα.επισης νιωθω οτι χρειαζομαι αυξηση της παραγωγης γιατι δε χορταινει τα βραδια.

Αφού είσαι διατεθιμένη να το παλέψεις όταν είσαι στο σπίτι, αυτό θα έπρεπε να είχες κάνει από την αρχή και όχι με την προοπτική της επιστροφής στη δουλειά, να δίνεις μπιμπερό και να δημιουργήσεις φαύλο κύκλο. Όσον αφορά τα βράδια, θες να πεις ότι το μωρό κοιμήθηκε από τις 2:30 έως τις 9:00 (με θηλασμό) και δεν χορταίνει; Απ' έτσι, ο γιος μου (σχεδόν 11 μηνών) που ξυπνάει 4-5 φορές το βράδυ μένει νηστικός!;)

7.

αν και είναι συμβουλος θηλασμου,δεν την ενοχλησα αυτη τη βδομαδα που με ανησυχουν αυτα,γιατι:

Δεν είναι "ενόχληση" το να μιλήσεις με τον παιδίατρο για κάτι που σε κάνει να χάνεις τον ύπνο σου και να σε φτάνει σε σημείο να θεωρείς ότι απέτυχες ως μάνα. Αν ο παιδίατρος είναι τόσο πολυάσχολος που δεν μπορούμε να τον βρούμε ή θεωρούμε "ενόχληση" το να μιλήσουμε μαζί του εκτός ραντεβού ή αλλάζουμε παιδίατρο ή αλλάζουμε στάση ως προς τον παιδίατρο.

ισως λαθος μου γιατι απ οτι καταλαβα ταλαιπωρησα πολυ εσας καθως δεν είμαι ξεκαθαρη σε αυτα που γραφω.

Δεν μας ταλαιπώρησες, μας παλάβωσες :lol: Σοβαρά, δεν είναι θέμα ταλαιπωρίας, αν το βλέπαμε έτσι δεν θα μπαίναμε στον κόπο. Απλά κάποια στιγμή μαζί μιλούσαμε και χώρια καταλαβαινόμασταν... Στο λέω με καλή πρόθεση.

ο προβληματισμος μου είναι : το γαλα μου μειωνεται-τα αποθεματα τελειωνουν-τι πρεπει να κανω;

Δεν νομίζω ότι το γάλα σου μειώθηκε -προσωπικά πιστεύω ότι το μωρό πέρασε ή περνάει άλμα ανάπτυξης ή ίωση και την σχετική ανησυχία του την εξέλαβες ως μειωμένη παραγωγή (αν ήταν άλμα ανάπτυξης η παραγωγή θα έπρεπε να ανέβει με έξτρα θηλασμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν "μειωμένη"). Το τι αντλείς έχουμε χιλιο-πει δεν δείχνει πόσο γάλα έχεις. Σαφώς αν κάνεις λάθος χειρισμούς (μπιμπερό το βράδυ, λιγότερες αντλήσεις από την ποσότητα που χρειάζεται το μωρό σε συνεχή βάση, κλπ.) τότε δίνεις μειωμένο ερέθισμα, οπότε το στήθος προσαρμόζεται και μειώνει την ποσότητα.

Διαφημίσεις

Αν θεωρείς ότι τελειώνει το γάλα σου, ότι δεν έχεις γάλα για ένα ή για περισσότερα γεύματα και έχεις παιδίατρο που είναι και σύμβουλος θηλασμού, το αναμενόμενο είναι να πάρεις εκεί τηλέφωνο γιατί το θέμα είναι σημαντικό.

Δε μπορώ να εκτιμήσω την κατάσταση γιατί μετά από αυτά που έγραψες δεν ξέρω τι να πιστέψω:

ξαναλεω οτι δεν εχω σκοπο να αντλήσω αποκλειστικα.

.η ανησυχια αυτη με οδηγει να σκεφτω μηπως ενα νοσοκομειακο θηλαστρο,ακομη και τωρα στις 59 ημερες,θα ηταν πιο αποτελεσματικο στο να αντλώ μεγαλυτερη ποσοτητα απ οτι με το swing.λυπαμαι πολυ που εδωσα την εντυπωση οτι θελω να αντλησω αποκλειστικα.ισως μεσα στη συγχυση και την ανησυχια μου να παρεξηγηθηκαν οι προθεσεις μου.

...

Ενώ είχαν προηγηθεί αυτά:

μηπως επισης υπ[αρχει καμια κοπελα που να κανει μονο ανλησεις και να συνεχιζει ετσι να δινει μητρικο στο παιδι;

μπορω αν νοικιασω τωρα ενα νοσοκομειακο θηλαστρο να συνεχισω μονο με αντλησεις αφου το στηθος μου μετα τις 16:00 δεν βγαζει πλεον γαλα;

Αν η συνεννόηση ήταν προφορική, θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι δεν καταλάβαμε καλά. Όμως τα γραπτά μένουν.

Κοριτσια καλημερα τη βοηθεια σας μια ακομα φορα , η κουμπαρα μου γεννησε πριν 4 ημερες και το μωρο δεν πιανει καθολου το ενα στηθος, ενω απο το αλλο τρωει μια χαρα ,για να σας προλαβω απο τυχον αποριες απλα η θηλη στο στηθος που εχει προβλημα ειναι λιγο πιο κοντη απο την αλλη. Τι να κανει? Ε γω την συμβουλεψα να προσπαθησει να τη βαλει πριν ακομα πεινασει και εκνευριστει και να βγαζει λιγο πριν τη βαλει ωστε να ειναι πιο μαλακο και να ειναι πιο ευκολη η δουλεια. Να σας πω οτι απο το νοσοκομειο της εδωσαν θηλες σιλικονης και ξενο γαλα γιατι λεει ειχε κανει καισαρικη και δεν ειχε γαλα.:roll: Περιμενω για να βοηθησω

Αν θεωρείς ότι τελειώνει το γάλα σου, ότι δεν έχεις γάλα για ένα ή για περισσότερα γεύματα και έχεις παιδίατρο που είναι και σύμβουλος θηλασμού, το αναμενόμενο είναι να πάρεις εκεί τηλέφωνο γιατί το θέμα είναι σημαντικό.

Δε μπορώ να εκτιμήσω την κατάσταση γιατί μετά από αυτά που έγραψες δεν ξέρω τι να πιστέψω:

Ενώ είχαν προηγηθεί αυτά:

Αν η συνεννόηση ήταν προφορική, θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι δεν καταλάβαμε καλά. Όμως τα γραπτά μένουν.

1)ρωτησα αν υπαρχει κοπελα που να αντλει αποκλειστικα για να εκτιμησω τη "δυναμη" ενος νοσοκομειακου θηλαστρου συγκριτικα με το δικο μου.γιατι φοβομουν μηπως το δικο μου ευθυνεται κατα ενα μερος για τη μειωση της παραγωγης.

2)ρωτησα αν ενα νοσοκομειακο θα ηταν αρκετο για να αντλω αποκλειστικα(κι ισως μου αυξησει την παραγωγη),φοβουμενη μηπως η μειωση του γαλακτος που παρατηρηθηκε δεν μου επιτρεψει να συνεχισω τον αποκλειστικο θηλασμο δεδομενου οτι είμαι εργαζομενη μητερα. ισως αν δεν δουλευα να μην είχα αυτες τις αποριες γιατι θα είχα συνεχεια τη μικρη στο στηθος και δε θα με απασχολουσε αν θα βγαλω αρκετο εξτρα γαλα για τις ωρες που θα λειπω.

εχεις δικιο..σας μπερδεψα αρκετα..ισως ακομη σας μπερδευω..ολες μου ομως οι ερωτησεις προερχονταν μεσα απο τον πανικο μου και την ασχετοσυνη μου για το συγκεκριμενο θεμα.ζητησα συγνωμη κ.αγλαια και το ξανακανω γιατι νιωθω οτι σας εγινα ιδιαιτερα ενοχλητικη.στεναχωρηθηκα μονο με καποιες δικες σας γραπτες δηλωσεις στις οποιες αναφερετε οτι δημιουργω προβληματα και οτι κατι δεν παει καλα με την περιπτωση μου..ισως πριν προχωρησετε σε αυτες τις δηλωσεις θα επρεπε να συνεκτιμησετε οτι προκειται για μια νεα εργαζομενη μανουλα που προβληματιζεται,εστω λανθασμενα,ιδιαιτερα γιατι θελει πολυ να θηλασει το παιδι της και οχι να καταφυγει στην ευκολη λυση.σας ευχαριστω παντως για το χρονο που αφιερωσατε για να ασχοληθειτε μαζι μου.

Πίνω 1-2 κούπες/ημέρα stilltee της Weleda. (Περιέχει fenugreek και άλλα βοτανάκια)

Ομολογουμένως μυρίζει κάπως (όχι άσχημα) στον ιδρώτα.

Ο άντρας μου πάντως δεν το έχει παρατηρήσει...;)

Πάντως λένε ότι μυρίζει σαν... παστουρμάς!!!

όταν έπαιρνα fenugreek ο άντρας μου με φώναζε παστουρμαδάκι και έλεγε ότι είναι σαν να μένουμε στην Ευριπίδου (είναι ο δρόμος με τα μπαχαράδικα) :D:D δεν τον ενοχλούσε όμως ούτε εκείνον ούτε το μωρό

Κοριτσια καλημερα τη βοηθεια σας μια ακομα φορα , η κουμπαρα μου γεννησε πριν 4 ημερες και το μωρο δεν πιανει καθολου το ενα στηθος, ενω απο το αλλο τρωει μια χαρα ,για να σας προλαβω απο τυχον αποριες απλα η θηλη στο στηθος που εχει προβλημα ειναι λιγο πιο κοντη απο την αλλη. Τι να κανει? Ε γω την συμβουλεψα να προσπαθησει να τη βαλει πριν ακομα πεινασει και εκνευριστει και να βγαζει λιγο πριν τη βαλει ωστε να ειναι πιο μαλακο και να ειναι πιο ευκολη η δουλεια. Να σας πω οτι απο το νοσοκομειο της εδωσαν θηλες σιλικονης και ξενο γαλα γιατι λεει ειχε κανει καισαρικη και δεν ειχε γαλα.:roll: Περιμενω για να βοηθησω

1. Μπορεί να θηλάσει και μόνο από το ένα στήθος

2. Αν το μωρό μπορεί να βοηθηθεί με τη θηλή σιλικόνης έχει καλώς, αν όχι το ξαναβλέπουμε.

3. Το να προσπαθεί να το θηλάζει από το στήθος που δεν προτιμά, τις ώρες που είναι ήρεμο, είναι καλή τακτική.

4. Τα του νοσοκομείου τα αφήνω ασχολίαστα αλλά θα σε παρακαλούσα να γράψεις το νοσοκομείο να προετοιμάζουμε τις έγκυες για το τι θα ακούσουν!

Διαφημίσεις

Mερικές αποριούλες ακόμη, για κάτι που τώρα προέκυψε!

Την επόμενη βδομάδα θα πρέπει να ειμαι σε ένα σεμινάριο για 6 ώρες. Είμαι σε φάση ελάττωσης συμπληρω΄ματος δηλ. αντλώ στα μεσοδιαστήματα από θηλασμούς.

Πώς να αντιμετωπίσω το θέμα του σεμιναρίου;

1. Θηλάζω εννοείται πριν φύγω και αμέσως αφού γυρίσω

2. Αντλώ σε κάθε διάλειμμα (ΠΟΥ όμως;;; το σεμινάριο θα γίνει σε ξενοδοχείο... φαντάζομαι η τουαλέτα δεν ενδείκνυται... καμία ιδέα;)

3. Θα πρέπει να σαπουνίζω το θήλαστρο μετά από κάθε χρήση;

4. Και βασικότερο: θα μαζέψω το γάλα από όλες τις αντλήσεις σε ένα αποστειρωμένο μπιμπερό; Αρκεί να το φυλάω αυτό σε παγοκύστες στην τσάντα μου; θα αντέξει για 6 ώρες;

5. Ίσως βλακώδες αλλά με απασχολεί...: ο μπέμπης μου θα νιώσει εγκαταλελειμμένος για τόσες ώρες, χωρίς θηλασμό; είναι η πρώτη φορά που θα τον αφήσω τόσες ώρες...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Mερικές αποριούλες ακόμη, για κάτι που τώρα προέκυψε!

Την επόμενη βδομάδα θα πρέπει να ειμαι σε ένα σεμινάριο για 6 ώρες. Είμαι σε φάση ελάττωσης συμπληρω΄ματος δηλ. αντλώ στα μεσοδιαστήματα από θηλασμούς.

Ναι

2. Αντλώ σε κάθε διάλειμμα (ΠΟΥ όμως;;; το σεμινάριο θα γίνει σε ξενοδοχείο... φαντάζομαι η τουαλέτα δεν ενδείκνυται... καμία ιδέα;)

Εξαρτάται από το κάθε πότε είναι το διάλειμμα. Αν μπορείς σε κάθε διάλειμμα οκ. Ρώτα από τη ρεσεψιόν μήπως έχουν κάποιο χώρο που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει χώρος πέρα από τις τουαλέτες και οι συνθήκες υγιεινής είναι τέτοιες που δεν θα ήθελες να δώσεις το γάλα στο μωρό, κάνε την άντληση και πέτα το γάλα. Αυτό θα σε βοηθήσει να ανακουφιστείς από το πρήξιμο που σίγουρα θα συμβεί στις 7 ώρες.

3. Θα πρέπει να σαπουνίζω το θήλαστρο μετά από κάθε χρήση;

Αν θες να κρατήσεις το γάλα, κανονικά ναι. Αν δεν μπορείς με τίποτα να σαπουνίσεις, βάλε και τα αντλητικά σου σε ψυγείο, τυλιγμένα σε σακουλάκι τροφίμων.

4. Και βασικότερο: θα μαζέψω το γάλα από όλες τις αντλήσεις σε ένα αποστειρωμένο μπιμπερό; Αρκεί να το φυλάω αυτό σε παγοκύστες στην τσάντα μου; θα αντέξει για 6 ώρες;

Όχι, δεν θα αναμιγνύεις το φρεσκοαντλημένο (ζεστό) με το ήδη κρύο. Πρέπει να κρυώσει και η επόμενη άντληση για να την ενώσεις με την προηγούμενη. Για 7 ώρες χρειάζεσαι ισοθερμικό τσαντάκι με 2 παγοκύστες. Πιστεύω ωστόσο ότι αν ζητήσεις από τη ρεσεψιόν να σε βοηθήσουν θα το κάνουν μετά χαράς. Μπορείς πχ. να ζητήσεις να βάζεις το γάλα σου μετά την άντληση στο ψυγείο του μπαρ και να το βάλεις στην τσάντα με τις παγοκύστες φεύγοντας. Ρώτα αν στις ώρες που θα λείπεις αλλάζει η βάρδια και σιγουρέψου ότι θα ενημερωθεί και ο επόμενος. Στην ανάγκη βάλε ένα post-it πάνω στα πράγματά σου με το κινητό σου, το όνομα και την αίθουσα του σεμιναρίου.

5. Ίσως βλακώδες αλλά με απασχολεί...: ο μπέμπης μου θα νιώσει εγκαταλελειμμένος για τόσες ώρες, χωρίς θηλασμό; είναι η πρώτη φορά που θα τον αφήσω τόσες ώρες...

Καθόλου βλακώδες και καλώς σε απασχολεί. Θα νιώσει την απουσία σου πιστεύω και δευτερευόντως την απουσία του θηλασμού. Θα είναι πολύ καλύτερα αν είναι εξοικειωμένος με το πρόσωπο που θα τον κρατήσει όσο λείπεις.

Καλή επιτυχία.

A! Kαι 2 πραγματάκια ακόμη, όποια ξέρει ας με βοηθήσει:

α) Ο εσπρέσο ντεκαφεϊνέ επιτρέπεται στο θηλασμό; είχα ακούσει οτι γενικά οι ντεκαφεΪνέ είναι χειρότεροι από τους κανονικούς καφέδες... εννοείται όχι κατάχρηση, 1/ημέρα εννοώ.

β) εφ' όσον δεν πρέπει να αναμιγνύουμε κρύο και ζεστό μητρικό γάλα, πώς οργανωνόμαστε όσες αντλούμε συστηματικά για αύξηση παραγωγής; Έχουμε ισάριθμα αποστειρωμένα μπιμπερό στο ψυγείο και τοποθετούμε εκεί τα αντλημένα γάλατα έως ότου αποκτήσουν ίδια θερμοκρασία και τα ενώσουμε; Υπάρχει πιο πρακτική λύση (που να απαιτεί λιγότερα μπιμπερό); γιατί και ο μεγάλος μου πίνει ακόμη από μπιμπερό και συνέχεια μου τελειώνουν τα καθαρά...!!!!

με συγχωρειτε που πεταγομαι ετσι σαν την...(μην πω τι...:oops:)αλλα διαβασα αυτο κ ηθελα να ξαναφανει!!!!!

..................

νομίζω ότι από το περιβάλλον σου παρεμβαίνουν πολύ άγαρμπα στο θηλασμό και σε αγχώνουν, θηλάζεις με άγχος και το μωρό το καταλαβαίνει και στρεσσάρεται

Για να θηλάσεις σε τέτοιες αρνητικές συνθήκες θα πρέπει να είναι πολύ αποφασισμένη να το κάνεις και να αγριέψεις για να προστατέψεις την υγεία του παιδιού σου και τη δική σου.

Θεωρώ απαράδεκτο το να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις αλλά δυστυχώς γίνονται και δεν είναι καθόλου σπάνιες.

Για να τις αντιμετωπίσεις θα πρέπει να γίνεις μαμά λέαινα: θα πρέπει να είσαι έτοιμη να σκοτώσεις για να προστατέψεις το παιδί σου. Το παιδί είναι πρώτα δικό σου κι εσύ αποφασίζεις για το πώς θα το θρέψεις.

η κορη μου ειναι 6 μηνων σχεδον κ ειναι πανω απο 9 κιλα με αποκλειστικο θηλασμο!αν δεν εκανα ολα αυτα που γραφει η Αγλαια πιο πανω το παιδακι μου θα ειχε πιει ξενο γαλα απ την πρωτη μερα που ηρθαμε σπιτι.

μην αφηνετε κανεναν να κουμανταρει εσας κ το παιδι σας!!!!!

Αγλαια για αλλη μια φορα σε παραδεχομαι!

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Την επόμενη βδομάδα θα πρέπει να ειμαι σε ένα σεμινάριο για 6 ώρες.

6 ΩΡΕΣ;;;!!!

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

...

:mrgreen:

:lol:

Πηγαίνεις στο σεμινάριο και το παρακολουθείς!

Θηλάζεις όταν το μωρό θέλει να θηλάσει, φροντίζεις να είναι αρκετή ώρα πριν φύγεις για να έχεις χρόνο να αντλήσεις (όσο αντλήσεις, δεν έχει σημασία), να πάρεις το πρωινό σου, να ντυθείς, να βαφτείς (ετοίμασε τη τσάντα σου και τα ρούχα σου από την προηγούμενη).

Δεν είναι βλακώδες, κάθε άλλο. Θα νιώσει περίεργα αλλά πριν αρχίσει να νιώθει άσχημα θα γυρίσεις!

Όταν θα γίνεται πιο τακτικά θα το μάθει και δεν θα νιώθει περίεργα.;)

A! Kαι 2 πραγματάκια ακόμη, όποια ξέρει ας με βοηθήσει:

α) Ο εσπρέσο ντεκαφεϊνέ επιτρέπεται στο θηλασμό; είχα ακούσει οτι γενικά οι ντεκαφεΪνέ είναι χειρότεροι από τους κανονικούς καφέδες... εννοείται όχι κατάχρηση, 1/ημέρα εννοώ.

Εσπρέσσο κανονικός ή στιγμιαίος.

Οι στιγμιαίοι έχουν διάφορα χημικά, ο κανονικός εσπρέσσο είναι αλεσμένος καφές που έχει περάσει από ατμό.

β) εφ' όσον δεν πρέπει να αναμιγνύουμε κρύο και ζεστό μητρικό γάλα, πώς οργανωνόμαστε όσες αντλούμε συστηματικά για αύξηση παραγωγής; Έχουμε ισάριθμα αποστειρωμένα μπιμπερό στο ψυγείο και τοποθετούμε εκεί τα αντλημένα γάλατα έως ότου αποκτήσουν ίδια θερμοκρασία και τα ενώσουμε; Υπάρχει πιο πρακτική λύση (που να απαιτεί λιγότερα μπιμπερό); γιατί και ο μεγάλος μου πίνει ακόμη από μπιμπερό και συνέχεια μου τελειώνουν τα καθαρά...!!!!

Είχα 18 μπιμπερό για ένα μόνο μωρό!

Δηλ η μόνη λύση έιναι να αγοράσω κι άλλα μπιμπερό ε;!!

Ή δοχεία φύλαξης, δες τι σου βγαίνει πιο φθηνά.

Είχα 4 μικρά γυάλινα, 2 μικρά πλαστικά, 6 μεγάλα γυάλινα και 6 μεγάλα πλαστικά. Στο σπίτι χρησιμοποιούσα σχεδόν αποκλειστικά τα γυάλινα αλλά έξω για λόγους ασφάλειας έπαιρνα τα πλαστικά. Γι αυτό χρειαζόμουν τόσα πολλά. Όταν έμαθε να θηλάζει καλά και αντλούσα μόνο για τις ώρες που έλειπα, δεν χρειαζόμουν ούτε μια εξάδα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...