Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

1. Fenugreek γιατί δεν παίρνεις;

Τη σελίδα με τα γαλακταγωγά τη διάβασες;

2. Δυο φορές ρώτησες για αποκλειστική άντληση με νοσοκομειακό θήλαστρο. Θα σε παρακαλούσα να διευκρινίσεις γιατί θέλεις να κάνεις αποκλειστική άντληση.

ρωτησα για πανεπιστημιακο θηλαστρο γιατι εχω την αισθηση οτι 1)το swing που χρησιμοποιω βοηθαει στη μειωση της παραγωγης σε σχεση με νοσοκομειακο2)γιατι με την αντληση θα βλεπω ποσο γαλα τρωει το μωρο και θα μου φυγει ο φοβος οτι πειναει

δεν εχω σκοπο να κανω αποκλειστικη αντληση.απλα εχω στο μυαλο μου να νοικιασω ενα νοσοκομειακο θηλαστρο.ηθελα λοιπον να δω αν τα νοσοκομειακα βοηθησαν στη διατηρηση ή αυξηση της παραγωγης σε αλλες μητερες ωστε να αποφασισω να σταματησω το swing

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2)γιατι με την αντληση θα βλεπω ποσο γαλα τρωει το μωρο και θα μου φυγει ο φοβος οτι πειναει

Mέσα σε όλο αυτό υπάρχει και ένα μωρό. Σε απασχολει το πώς θα νιώσει αν σταματήσεις να το θηλάζεις;

απλα εχω στο μυαλο μου να νοικιασω ενα νοσοκομειακο θηλαστρο.ηθελα λοιπον να δω αν τα νοσοκομειακα βοηθησαν στη διατηρηση ή αυξηση της παραγωγης σε αλλες μητερες ωστε να αποφασισω να σταματησω το swing

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

ρωτησα για πανεπιστημιακο θηλαστρο γιατι εχω την αισθηση οτι 1)το swing που χρησιμοποιω βοηθαει στη μειωση της παραγωγης σε σχεση με νοσοκομειακο

Με το νοσοκομειακό θα είχες πιθανότατα καλύτερο αποτέλεσμα στην άντληση: πιο γρήγορα, πιο ξεκούραστα και μάλλον μεγαλύτερη ποσότητα. (Δες σχετικά το ερώτημα αυτό ακριβώς πώς το απαντά η Αγλαΐα για σένα στο μήνυμα #1561 http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34236&page=53)

Ωστόσο, θεωρώ ότι τώρα πλέον ίσως είναι αδιάφορο γιατί:

α) Και να το νοικιάσεις είναι μανούρα να το πάρεις και να το χρησιμοποιήσεις στη δουλειά, άρα μάλλον στις καίριες αντλήσεις σου θα είχες πάλι το swing.

β) Η τυχόν μειωμένη απόδοση με το swing είναι ουσιαστικά αδιάφορη και άσχετη με το θέμα σου (της ανησυχίας του μωρού το βράδυ) καθώς δεν είχες ποτέ πρόβλημα με το απόθεμα από την άντληση. Δηλαδή αν αντλούσες λίγο και δεν κάλυπτες τα γεύματα όταν λείπεις θα καταλάβαινα το να νοικιάσεις.

γ) Ακόμα και να θεωρήσουμε δεδομένο ότι αντλείς λιγότερο με το swing δεν νομίζω ότι σήμερα στους 2 μήνες έχει πλέον νόημα ως προς την παραγωγή σου. Περισσότερο πιστεύω ότι διακινδυνεύει την παραγωγή σου το να δίνεις μπιμπερό όταν είσαι σπίτι (αντί να θηλάσεις) παρά το ποιο θήλαστρο χρησιμοποιείς για να αντλείς όταν λείπεις.

2)

γιατι με την αντληση θα βλεπω ποσο γαλα τρωει το μωρο και θα μου φυγει ο φοβος οτι πειναει

Το πόσο τρώει το μωρό (ως απόλυτη τιμή ml) νομίζω ότι τελικά δεν έχει νόημα - το αν τρώει όσο χρειάζεται το συγκεκριμένο παιδί έχει. Τα 120ml για ένα παιδί μπορεί να είναι πολλά για άλλο λίγα. Πάλι και με το μπιμπερό βλέπεις αν το μωρό είναι ευχαριστημένο μετά και δείχνει χορτάτο ή αν πεινάει και θέλει κι άλλο. Ο γιος μου είχε φτάσει να τρώει συμπλήρωμα 750ml - θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη; Αφενός ο φόβος του αν τρώει αρκετά δεν μου έφυγε ποτέ (γιατί έχει να κάνει με τη δική μου ανασφάλεια και όχι με τα ml) αφετέρου για να φάει τα 750ml με το μπιμπερό σημαίνει ότι μείωνε τους θηλασμούς με αποκορύφωμα την άρνηση στήθους μια ωραία πρωία.

δεν εχω σκοπο να κανω αποκλειστικη αντληση.απλα εχω στο μυαλο μου να νοικιασω ενα νοσοκομειακο θηλαστρο.ηθελα λοιπον να δω αν τα νοσοκομειακα βοηθησαν στη διατηρηση ή αυξηση της παραγωγης σε αλλες μητερες ωστε να αποφασισω να σταματησω το swing

Αν θυμάσαι στην πολύ αρχή σου είχα προτείνει το symphony. Σήμερα πιστεύω ότι αφού έφτασες ως εδώ με το swing και με την προϋπόθεση ότι δεν θα μπορείς να το παίρνεις στη δουλειά δεν έχει νόημα. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να το δοκιμάσεις έστω για μια βδομάδα για να έχεις τη δική σου άποψη.

Την παραγωγή σου μπορείς ωραιότατα να την ανεβάσεις με το fenugreek και όχι με τη μία άντληση που θα κάνεις με το symphony το πρωί πριν φύγεις στη δουλειά.

Παρακολουθώ τη κουβέντα σας μέρες τώρα.... Ομολογουμένως μου λύσατε πάααρα πολλές απορίες...

Θέλω να θέσω όμως το εξής ερώτημα:

Κάθε πόση ώρα θα πρέπει να αδειάζει το κάθε στήθος μετά από τον τελευταίο θηλασμό???

(εξαρτάται από το μωρό, θα μου πείτε....)

2 μέρες τώρα (που έχει "σφίξει" και ο καιρός) η 2,5 μηνών μικρή μου έχει πέσει σε... χειμερία νάρκη!!!! Το βράδυ κοιμάται στις 23:00 και ξυπνάει στις 5-6 το πρωι...!!! Αλλά και την υπόλοιπη μέρα παίρνει τους υπνάκους της... Καλό αυτό μεν.... αλλά μήπως η υπνηλία της επηρεάσει την παραγωγή μου??? Βέβαια για να κοιμάται το μωρό πάει να πει ότι χορταίνει...

Συγκεκριμένα χθες, είχε να θηλάσει από το ένα μου στήθος για 10(!!!) ολόκληρες ώρες!!!!! Μήπως θα πρέπει να ξυπνάω στο μεσοδιάστημα και να κάνω μια άντληση????

Έχω αρχίσει να αντλώ περιστασιακά, για να έχω 6-7 γεύματα απόθεμα στη κατάψυξη μιας και σε 1,5 περίπου μήνα επιστρέφω στη δουλειά.

Διαφημίσεις

Κοριτσια για αλλη μια φορα τα φωτα σας. Η κουμπαρα μου γεννησε χθες το πρωι ενα κοριτσακι 3200, σημερα που μιλησαμε στο τηλεφωνο μου ειπε οτι δεν εχει κατεβει ακομα το γαλα και σημερα ο παιδιατρος που περασε της ειπε οτι επειδη το μωρο εχει χασει 100 γρ καλο θα ηταν να του δωσει λιγο ξενο. Πριν φυγει ηξερε οτι εχω εμμονη με το θηλασμο αλλα δεν ηθελα να της κανω και την ειδικη, οποτε της ειπα να το βαζει πρωτα στο στηθος και στο τελος να δινει ξενο, της ειπα οτι ειναι πολυ σημαντικο το πρωτογαλα και σε ολες τις γυναικες το γαλα ερχεται την 3η ημερα ,τι αλλο να την συμβουλεψω και ηταν σωστα αυτα που της ειπα?Ειναι σωστα αυτα που της ειπαν ή εχω νευριασει χωρις λογο?

Κοριτσια για αλλη μια φορα τα φωτα σας. Η κουμπαρα μου γεννησε χθες το πρωι ενα κοριτσακι 3200, σημερα που μιλησαμε στο τηλεφωνο μου ειπε οτι δεν εχει κατεβει ακομα το γαλα και σημερα ο παιδιατρος που περασε της ειπε οτι επειδη το μωρο εχει χασει 100 γρ καλο θα ηταν να του δωσει λιγο ξενο. Πριν φυγει ηξερε οτι εχω εμμονη με το θηλασμο αλλα δεν ηθελα να της κανω και την ειδικη, οποτε της ειπα να το βαζει πρωτα στο στηθος και στο τελος να δινει ξενο, της ειπα οτι ειναι πολυ σημαντικο το πρωτογαλα και σε ολες τις γυναικες το γαλα ερχεται την 3η ημερα ,τι αλλο να την συμβουλεψω και ηταν σωστα αυτα που της ειπα?Ειναι σωστα αυτα που της ειπαν ή εχω νευριασει χωρις λογο?

dhmhtrianna, η απώλεια βάρους του νεογέννητου είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό μιας και το μωρό αποβάλλει από το σώμα του το μυκώνιο που έχει συσσωρευτεί στο έντερό του όσο ήταν στη μήτρα. Νομίζω πως μέχρι και 10% απώλεια βάρους μεχρι να βγει από το μαιευτήριο είναι φυσιολογική. (Η δικιά μου που γεννήθηκε 3170. έχασε 200γρ τις 4 πρώτες μέρες.)

Άσε που συνήθως το ζυγίζουν κατά την έξοδο (3η-4η μέρα). Αυτοί γιατί το ζύγισαν 1 μέρα μετά;;;

Το μωρό δεν χρειάζεται να πάρει συμπλήρωμα, ειδικά τις τόσο κρίσιμες πρώτες μέρες, που μπορεί πολύ εύκολα να υπονομευθεί ο θηλασμός. Απλά να βάζει το μωρό στο στήθος όσο συχνότερα γίνεται. Αυτό θα βοηθήσει και το γάλα να κατέβει (την 3η μέρα, καλά τα λες). Ελπίζω να έχει rooming in, αλλιώς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να της φέρνουν το μωρό καθε φορά που κλαίει (κανονικά πριν κλάψει πρέπει...). (Και όταν κατέβει το γάλα, κάθε φορά που το στήθος χρειάζεται ανακούφιση.)

Το πρωτόγαλα περιέχει ό,τι είναι απαραίτητο για το μωρό και ας είναι σε πολύ μικρή ποσότητα. Δεν χρειάζεται τιποτα άλλο!!!

Αν το ζυγίσουν φεύγοντας και έχει ανησυχητική απώλεια βάρους, τότε το ξανασυζητάει το θέμα.

iCNap3.png

Παρακαλώ, όποια γνωρίζει ας με διαφωτίσει...

Έχω ένα μπεμπούλη 3 μηνών, ο οποίος αρχικά θήλαζε αποκλειστικά, στη συνέχεια πήρε συμπλήρωμα για περίπου 2 μήνες λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης βάρους και τώρα που όλα είναι ΟΚ είμαστε στην προσπάθεια να ελαττώσουμε έως και να κόψουμε το συμπλήρωμα.

Γι' αυτό, πήρα χαπάκια μαγιάς μπύρας, τον βάζω στο στήθος πολύ συχνά (ευτυχώς συνεργάζεται) και τώρα που είναι η πρώτη βδομάδα προσπαθειών, δίνω κατά 30 ml λιγότερο συμπλήρωμα.

Περίπου πότε θα δω διαφορά στη δική μου παραγωγή;

Πώς θα ξέρω οτι είναι πλέον ασφαλές να κόψω τελείως το συμπλήρωμα;

Από εκεί και μετά, ποιός αριθμός βρεγμένων και λερωμένων πανών μας δείχνει οτι πάμε καλά;

Παρακαλώ, κάντε copy-paste τις ερωτήσεις και απαντήστε

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Τη σελίδα με τα γαλακταγωγά τη διάβασες;

τη διαβασα τη σελιδα.επισκεφτηκα και ενα καταστημα φυτικων προιοντων και βοτανων και μου είπε η κυρια που το εχει και είναι χημικος (φτιαχνει πολλα απ αυτα που πουλαει) οτι το fenugreek βοηθαει στην παραγωγη γαλακτος αλλα μπορει να μου δημιουργησει πεπτικες διαταραχες ή να μυριζει καπως ο ιδρωτας μου(αν χρησιμοποιείται σε μεγαλες ποσοτητες).επισης μου είπε οτι αλλοι γιατροι το προτεινουν και αλλοι το απαγορευουν.τελος μου ανεφερε οτι μπορω να εχω πολυ καλα αποτελεσματα με το χυμο καροτου και με την τσουκνιδα την οποια μπορω να τρωω ως σαλατα αλλα και να πινω το ζωμο τους.η ιδια μου είπε (η οποια είναι υπερ του αποκλειστικου θηλασμου) οτι αυτα τα δυο (καροτο -τσουκνιδα)χρησιμοποιουσε και θηλασε απο 10 μηνες τα παιδια της.για το fenugreek δεν μου είπε δοσολογια.μου προτεινε να μιλησω με τη γιατρο μου για να αποφευχει μια τυχον υπερπαραγωγη.δεν αγορασα κατι,αλλωστε η κυρια ηταν ιδιαιτερα φιλικη και καθολου πιεστικη.την παρασκευη εχουμε ραντεβου με την παιδιατρο μας,η οποια είναι συμβουλος μητρικου θηλασμου I.B.C.L.C.θα τη ρωτησω για το fenugreek και τα υπολοιπα και αν μου δωσει το οκ θα το αγορασω την ιδια μερα.

βρε mamabou, έχεις παιδίατρο πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού και τόσο καιρό αντί να την ρωτήσεις απευθείας κάθεσαι και σε τρώει η αμφιβολία και το άγχος;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Mέσα σε όλο αυτό υπάρχει και ένα μωρό. Σε απασχολει το πώς θα νιώσει αν σταματήσεις να το θηλάζεις;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

ξαναλεω οτι δεν εχω σκοπο να θηλασω αποκλειστικα.σε 20 ημερες απο τη μερα που γεννησα επεστρεψα στη δουλεια.η τραπεζα γαλακτος που είχα προλαβει να κανω αυτες τις 20 μερες μου τελειωνει.δεδομενου οτι η μικρη είναι πολυ συχνα στο στηθος δε μου αφηνει περιθωρια αντλησεων και για τις 3 ημερες που δουλευω και την κραταει η μητερα μου χρειαζομαι 6 τουλαχιστον αντλημενα γαλατα.η μικρη επισης μεγαλωνει και ζηταει να φαει περισσοτερα μλ.υπαρχει λοιπον κινδυνος οταν φυγω για δουλεια την αλλη εβδομαδα να μην υπαρχει διαθεσιμο μητρικο γαλα για να της δοθει.η ανησυχια αυτη με οδηγει να σκεφτω μηπως ενα νοσοκομειακο θηλαστρο,ακομη και τωρα στις 59 ημερες,θα ηταν πιο αποτελεσματικο στο να αντλώ μεγαλυτερη ποσοτητα απ οτι με το swing.λυπαμαι πολυ που εδωσα την εντυπωση οτι θελω να αντλησω αποκλειστικα.ισως μεσα στη συγχυση και την ανησυχια μου να παρεξηγηθηκαν οι προθεσεις μου.απολαμβανουμε πραγματικα τη διαδικασια του θηλασμου και θα το παλεψω οσο μπορω να συνεχισω...

βρε mamabou, έχεις παιδίατρο πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού και τόσο καιρό αντί να την ρωτήσεις απευθείας κάθεσαι και σε τρώει η αμφιβολία και το άγχος;

δεν θελω να γινομαι ενοχλητικη..την πηρα πριν λιγες ημερες και τη ρωτησα γιατι καποια κακακια μας είναι πρασινα.δεν θελω να γινομαι φορτικη δεδομενου οτι σε 1 μερα θα την επισκεφτω στο ιατρειο της..

ξαναλεω οτι δεν εχω σκοπο να θηλασω αποκλειστικα.σε 20 ημερες απο τη μερα που γεννησα επεστρεψα στη δουλεια.η τραπεζα γαλακτος που είχα προλαβει να κανω αυτες τις 20 μερες μου τελειωνει.δεδομενου οτι η μικρη είναι πολυ συχνα στο στηθος δε μου αφηνει περιθωρια αντλησεων και για τις 3 ημερες που δουλευω και την κραταει η μητερα μου χρειαζομαι 6 τουλαχιστον αντλημενα γαλατα.η μικρη επισης μεγαλωνει και ζηταει να φαει περισσοτερα μλ.υπαρχει λοιπον κινδυνος οταν φυγω για δουλεια την αλλη εβδομαδα να μην υπαρχει διαθεσιμο μητρικο γαλα για να της δοθει.η ανησυχια αυτη με οδηγει να σκεφτω μηπως ενα νοσοκομειακο θηλαστρο,ακομη και τωρα στις 59 ημερες,θα ηταν πιο αποτελεσματικο στο να αντλώ μεγαλυτερη ποσοτητα απ οτι με το swing.λυπαμαι πολυ που εδωσα την εντυπωση οτι θελω να αντλησω αποκλειστικα.ισως μεσα στη συγχυση και την ανησυχια μου να παρεξηγηθηκαν οι προθεσεις μου.απολαμβανουμε πραγματικα τη διαδικασια του θηλασμου και θα το παλεψω οσο μπορω να συνεχισω...

Κατ' αρχήν υποθέτω ότι στην πρώτη πρόταση εννοείς "δεν θέλω να αντλήσω αποκλειστικά.." όχι να θηλάσω... Κάνε edit το αρχικό μήνυμα για να μην μπερδευόμαστε.

Λοιπόν μ' εχεις μπερδέψει με τα σημερινά καλό μου, κι επειδή είμαι από επαρχία, να ανακεφαλαιώσουμε γιατί αλλιώς δεν ξέρω γιατί μιλάμε;

Μέχρι τώρα νόμιζα ότι το ζήτημα ήταν η βραδυνή ανησυχία σε σχέση με τη δήλωσή σου ότι από τις 4 (νομίζω) το απόγευμα και μετά δεν έχεις αρκετό γάλα. Εξ ου και όλη η συζήτηση μέχρι τώρα (περί fenugreek, παραγωγής, λόγων ανησυχίας του μωρού κλπ.) Το δε νοσοκομειακό θήλαστρο το συζήτησες απ' όσο κατάλαβα σε σχέση με το αν έχεις αρκετό γάλα ή όχι, δηλαδή να αντλείς για να βλέπεις πόσο βγάζεις και πόσο τρώει το μωρό, οπότε ήθελες ένα καλό θήλαστρο για να σε βοηθήσει στη διαδικασία αυτή (προσωρινή για σένα, ενδεχομένως μονόδρομος σύμφωνα με τις πιο έμπειρες, εξ ου και η υπόλοιπη συζήτηση περί αποκλειστικής άντλησης και τα σχετικά).

ΣΗΜΕΡΑ (όπως στα συμβόλαια...) λες ότι σκέφτεσαι το νοσοκ. θήλαστρο γιατί τα αποθέματά σου τελειώνουν και θες καλύτερο θήλαστρο γιατί δεν προλαβαίνεις να αντλείς. Δεν καταλαβαίνω γρι... Αν τα αποθέματα τα τέλειωσες γιατί έδινες γάλα ενώ ήσουν στο σπίτι, τότε δεν φταίει το θήλαστρο. Αν αντλείς όταν λείπεις (συν μία άντληση πριν φύγεις) όλο το γάλα που χρειάζεται το μωρό όσο λείπεις, το θήλαστρό σου μπορεί να μην είναι το τέλειο αλλά κάνει τη δουλειά σου.

Διάβασε σε παρακαλώ ξανά όλα όσα σου έχουμε απαντήσει και θέσε ξεκάθαρα την ερώτηση ή τον προβληματισμό σου από την αρχή.

Από τη στιγμή που έχεις παιδίατρο -σύμβουλο θηλασμού το καλύτερο είναι να συζητήσεις μαζί της ΑΛΛΑ πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις ΠΟΙΟ είναι το πρόβλημά σου - τί είναι αυτό που σε απασχολεί και τι θες να πετύχεις. Φιλιά.

Παρακολουθώ τη κουβέντα σας μέρες τώρα.... Ομολογουμένως μου λύσατε πάααρα πολλές απορίες...

Θέλω να θέσω όμως το εξής ερώτημα:

Κάθε πόση ώρα θα πρέπει να αδειάζει το κάθε στήθος μετά από τον τελευταίο θηλασμό???

(εξαρτάται από το μωρό, θα μου πείτε....)

2 μέρες τώρα (που έχει "σφίξει" και ο καιρός) η 2,5 μηνών μικρή μου έχει πέσει σε... χειμερία νάρκη!!!! Το βράδυ κοιμάται στις 23:00 και ξυπνάει στις 5-6 το πρωι...!!! Αλλά και την υπόλοιπη μέρα παίρνει τους υπνάκους της... Καλό αυτό μεν.... αλλά μήπως η υπνηλία της επηρεάσει την παραγωγή μου??? Βέβαια για να κοιμάται το μωρό πάει να πει ότι χορταίνει...

Συγκεκριμένα χθες, είχε να θηλάσει από το ένα μου στήθος για 10(!!!) ολόκληρες ώρες!!!!! Μήπως θα πρέπει να ξυπνάω στο μεσοδιάστημα και να κάνω μια άντληση????

Έχω αρχίσει να αντλώ περιστασιακά, για να έχω 6-7 γεύματα απόθεμα στη κατάψυξη μιας και σε 1,5 περίπου μήνα επιστρέφω στη δουλειά.

Κατ' αρχήν δες να το χαρείς το ότι κοιμάται το μωρό σου τόσο, για όσο διαρκέσει αυτό (ελπίζω το βραδυνό να μείνει έτσι!!). Αν και το μωρό είναι 2,5 μηνών πλέον συνέχισε να μετράς βρεγμένες πάνες για να σιγουρεύεσαι ότι ο ύπνος (ειδικά την ημέρα) δεν είναι σε βάρος των γευμάτων της. Αν είναι οκ ως προς αυτό, μην χαλάς τον βραδυνό σου ύπνο για αντλήσεις, εκτός αν νιώθεις το στήθος πολύ βαρύ και πονάς, οπότε θα βγάλεις λίγο γάλα για να ανακουφιστείς. Την ημέρα, μπορείς να κάνεις 1-2 αντλήσεις αν το μωρό κοιμηθεί σερί δίωρα - τρίωρα, κυρίως για να εκμεταλλευτείς την κατάσταση και να κάνεις απόθεμα.

Καλό θα ήταν να μην αφήνεις πολύ μεγάλα διαστήματα για ένα στήθος χωρίς καθόλου ερέθισμα, εκτός αν έχεις υπερπαραγωγή. Πρόσφερε και το άλλο στήθος στη μικρή, αφού τελειώσει με το ένα, κι αν δεν θηλάσει από το δεύτερο, τότε βγάλε λίγο για να αποσυμφορηθεί το στήθος.

Πάντως μην σε πιάσει άγχος με τις αντλήσεις, απλά εκμεταλλεύσου το για να είσαι λίγο πιο άνετη όταν θα επιστρέψεις στη δουλειά.

συγνωμη, εννοουσα να αντλησω αποκλειστικα.συγνωμη για τη συγχιση που προκαλεσα:oops:

Διαφημίσεις

Την ημέρα, μπορείς να κάνεις 1-2 αντλήσεις αν το μωρό κοιμηθεί σερί δίωρα - τρίωρα, κυρίως για να εκμεταλλευτείς την κατάσταση και να κάνεις απόθεμα.

κατά την διάρκεια της ημέρας αντλώ από το στήθος που μόλις θήλασε, οπότε βγάζω γύρω στα 20-30ml.

Λες να δοκιμάσω να κάνω άντληση από το άλλο στήθος...??? Το θέμα έιναι όμως αν ξυπνήσει και θέλει να φάει η ροή δεν είναι αυτή πουθ α έπρεπε να είναι...

Καλό θα ήταν να μην αφήνεις πολύ μεγάλα διαστήματα για ένα στήθος χωρίς καθόλου ερέθισμα, εκτός αν έχεις υπερπαραγωγή. Πρόσφερε και το άλλο στήθος στη μικρή, αφού τελειώσει με το ένα, κι αν δεν θηλάσει από το δεύτερο, τότε βγάλε λίγο για να αποσυμφορηθεί το στήθος.

Το πρωί όταν τρώει κατά τις 5-6 ξεραίνεται πάλι στον ύπνο... Οπότε το 10 ωρο χωρίς θηλασμό από το 1 ζιζί δε μπορώ να το αποφύγω εκτός και αν στις 5 το πρωί κάνω άντληση.

Πάντως μην σε πιάσει άγχος με τις αντλήσεις, απλά εκμεταλλεύσου το για να είσαι λίγο πιο άνετη όταν θα επιστρέψεις στη δουλειά.

Δεν αγχώνομαι... Περιστασιακά κάνω ανλτήσεις, όταν είμαι ξεκούραστηκαι χορτάτη (σχετικά) από ύπνο... Οπότε τσούκου - τσούκου βγάζω και από κανένα γεύμα...

κατά την διάρκεια της ημέρας αντλώ από το στήθος που μόλις θήλασε, οπότε βγάζω γύρω στα 20-30ml.

Λες να δοκιμάσω να κάνω άντληση από το άλλο στήθος...??? Το θέμα έιναι όμως αν ξυπνήσει και θέλει να φάει η ροή δεν είναι αυτή πουθ α έπρεπε να είναι...

Μπορείς να μην "αδειάσεις εντελώς" το άλλο στήθος - πχ. αν μπορείς να αντλήσεις από το "άπιαστο" ζιζί (καλά τρέλα η ορολογία μας:lol:) συνήθως 60-80ml, σταμάτα την άντληση από αυτό το ζιζί μόλις βγάλεις 40ml. Από το άλλο άντλησε κανονικά. Έτσι θα βγάλεις περισσότερο με μία άντληση (περίπου 70ml) αλλά δεν θα έχεις μειώσει τόσο "δραματικά" τη ροή.

Το πρωί όταν τρώει κατά τις 5-6 ξεραίνεται πάλι στον ύπνο... Οπότε το 10 ωρο χωρίς θηλασμό από το 1 ζιζί δε μπορώ να το αποφύγω εκτός και αν στις 5 το πρωί κάνω άντληση.

Αφού ξέρεις ότι συνήθως κοιμάται, κάνε άντληση μόλις ξυπνήσεις εσύ, από το πολύ γεμάτο στήθος. π.χ. έφαγε στις 5-6 από το Αρ. Στις 7-8 ξυπνάς, κάνεις άντληση από το Δε (εντελώς όμως) και όταν ξυπνήσει το μωρό δίνεις πάλι το Αρ. Έτσι και αντλείς ποσότητα και δίνεις παρόμοιο ερέθισμα και στα δύο στήθια. Αν έχεις διαφορά στην παραγωγή από στήθος σε στήθος, μπορείς στις 5-6 που ξυπνά να δίνεις εκείνο με τη μεγαλύτερη παραγωγή/βάρος για να το αποσυμφορίζεις νωρίτερα.

Δεν αγχώνομαι... Περιστασιακά κάνω ανλτήσεις, όταν είμαι ξεκούραστηκαι χορτάτη (σχετικά) από ύπνο... Οπότε τσούκου - τσούκου βγάζω και από κανένα γεύμα...

Μπράβο! Έτσι έχει αποτέλεσμα και νόημα η άντληση - εξάλλου έχεις καιρό μέχρι να γυρίσεις στη δουλειά!

Παρακαλώ, κάντε copy-paste τις ερωτήσεις και απαντήστε

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+4

Β. Το φύλο του βρέφους A

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) KT

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. OΛΙΚΗ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

8/7 4060

13/7 3870

23/7 3700

11/8 3800

26/8 4640

9/9 5450

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΤΑ 6, ΣΤΟ 7ο ΔΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΝΥΣΤΑΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΤΛΗΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΒΡΗΚΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 80 ΜL

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)480 ML

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.MEDELA MINI ELECTRIC

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

ΙΧΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ 2-3 ΦΟΡΕΣ/ΜΕΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ. ΒΓΑΖΩ 50-60 ΜL ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΤΥΟ ΣΤΗΘΗ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ΤΟΝ 1ο ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΔΕ ΒΑΖΕΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΩ 6 ΑΠΟ ΤΑ 7 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ+ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΝΩ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟΣ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ. ΑΡΚΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Καλησπέρα!

Γέννησα πριν 15 μέρες το μωράκι μου και θηλάζουμε αποκλειστικά. Θα ήθελα την βοήθεια σας για ορισμένες απορίες. Καταρχήν ο μικρός είναι σχεδόν όλη μερα στο στήθος κάτι που νομίζω πως είναι φυσιολογικο μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία, παρόλα αυτά επειδή η μαμά είναι στα όρια της εξάντλησης, ήθελα να ρωτήσω πότε είναι πιθανό να μπούμε σε ένα πρόγραμμα. Επίσης πότε θα μπορώ να του δώσω και ένα γεύμα σε μπουκάλι για τις περιπτώσεις που χρειαστεί να λείψω από το σπίτι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γενικά είναι καλό να περιμένεις μέχρι τις 40 μέρες.

Μετά ή θα στρώσει το μωρό ή θα συνηθίσεις εσύ τους ρυθμούς του!;)

Δεν καταλαβαίνω γρι... Αν τα αποθέματα τα τέλειωσες γιατί έδινες γάλα ενώ ήσουν στο σπίτι, τότε δεν φταίει το θήλαστρο. Αν αντλείς όταν λείπεις (συν μία άντληση πριν φύγεις) όλο το γάλα που χρειάζεται το μωρό όσο λείπεις, το θήλαστρό σου μπορεί να μην είναι το τέλειο αλλά κάνει τη δουλειά σου.

Διάβασε σε παρακαλώ ξανά όλα όσα σου έχουμε απαντήσει και θέσε ξεκάθαρα την ερώτηση ή τον προβληματισμό σου από την αρχή.

Από τη στιγμή που έχεις παιδίατρο -σύμβουλο θηλασμού το καλύτερο είναι να συζητήσεις μαζί της ΑΛΛΑ πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις ΠΟΙΟ είναι το πρόβλημά σου - τί είναι αυτό που σε απασχολεί και τι θες να πετύχεις. Φιλιά.

Εγώ νομίζω ότι προσπαθεί να βρει προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν...:?

Α.

ΤΟΝ 1ο ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΔΕ ΒΑΖΕΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΩ 6 ΑΠΟ ΤΑ 7 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ+ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΝΩ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟΣ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ. ΑΡΚΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Το μωρό σου για κάποιο λόγο δεν θηλάζει αποτελεσματικά γι αυτό και δεν έβαζε βάρος. Ο παιδίατρος προφανώς δεν ήξερε να προτείνει κάτι άλλο. Σε εκείνη τη φάση το παιδί έπρεπε επειγόντως να σιτισθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Από την πορεία του βάρους φαίνεται ότι το μωρό θηλάζει πολύ καλύτερα τώρα κι εσύ του δίνεις περίπου ένα λίτρο γάλα το 24ωρο!

Εκτιμώ ότι αν βοηθήσεις την παραγωγή σου με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, θα συμπληρώσεις το επιπλέον γάλα που χρειάζεται το μωρό.

Νοίκιασε το symphony με διπλό σύστημα άντλησης. Επειδή έχεις ήδη ένα μπουκαλάκι, θα χρειαστείς ένα επιπλέον μουκαλάκι και δύο λαστιχάκια (για να μπορέσεις να συνδέσεις και αυτό το μπουκαλάκι που έχεις με τη συσκευή).

Μπορείς να πάρεις και fenugreek, 3 φορές τη μερα από 3, δηλαδή 9 το 24ωρο.

τη διαβασα τη σελιδα.επισκεφτηκα και ενα καταστημα φυτικων προιοντων και βοτανων και μου είπε η κυρια που το εχει και είναι χημικος (φτιαχνει πολλα απ αυτα που πουλαει) οτι το fenugreek βοηθαει στην παραγωγη γαλακτος αλλα μπορει να μου δημιουργησει πεπτικες διαταραχες ή να μυριζει καπως ο ιδρωτας μου(αν χρησιμοποιείται σε μεγαλες ποσοτητες).

Eίχα παραθέσει αυτό το λινκ για να βρεις πληροφορίες:

http://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/herbs.html

Στο οποίο γράφει:

Herbs

In addition to the medications described above, the following herbs have been found to be helpful in increasing milk supply for women on the protocols:

Fenugreek seed3 capsules (580-610 mg each) 3 times a day with food Blessed Thistle herb3 capsules (325-390 mg each) 3 times a day with food These dosages were arrived at through a review of the available literature, a review of the recommendations of several herbal companies, and anecdotal evidence. Many women on the protocols have found that fenugreek taken alone may cause stomach upset, but when taken in combination with the blessed thistle the stomach upset is reduced or nullified. Taking these herbs with food seems to help as well and is recommended by most of the herb suppliers. Often women report that they smell like maple syrup or curry while taking fenugreek.

Δηλαδή, η κυρία δεν σου είπε τίποτα καινούργιο!

επισης μου είπε οτι αλλοι γιατροι το προτεινουν και αλλοι το απαγορευουν.

Γιατροί που είναι ibclc?

την παρασκευη εχουμε ραντεβου με την παιδιατρο μας,η οποια είναι συμβουλος μητρικου θηλασμου I.B.C.L.C.θα τη ρωτησω για το fenugreek και τα υπολοιπα και αν μου δωσει το οκ θα το αγορασω την ιδια μερα.

Συγνώμη αλλά έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά με την περίπτωσή σου.

Αν η γιατρός σου είναι IBCLC, γιατί δεν απευθύνθηκες σε αυτή για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό;

εσεις πως εξηγειτε το γεγονος οτι μετα απο 53 ημερες αποκλειστικου θηλασμου και μαραθωνιων θηλασμων (θελω να πω οτι παντα υπηρχε το ερεθισμα) το γαλα μου μειωνεται μετα τις 16:00;το στηθος δεν είναι αδενας που παραγει γαλα;γεννηθηκε 2980γρ και στις 40 ημερες ηταν 4500γρμ.ολα πηγαιναν καλα.τι συνεβη τωρα;

αυτο που με ανησυχει ειναι οτι δεν εχω γαλα για το τελευταιο της γευμα......

.δεν θα επρεπε να ανησυχω;;;;;

Το μωρό σου για κάποιο λόγο δεν θηλάζει αποτελεσματικά γι αυτό και δεν έβαζε βάρος. Ο παιδίατρος προφανώς δεν ήξερε να προτείνει κάτι άλλο. Σε εκείνη τη φάση το παιδί έπρεπε επειγόντως να σιτισθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Από την πορεία του βάρους φαίνεται ότι το μωρό θηλάζει πολύ καλύτερα τώρα κι εσύ του δίνεις περίπου ένα λίτρο γάλα το 24ωρο!

Εκτιμώ ότι αν βοηθήσεις την παραγωγή σου με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, θα συμπληρώσεις το επιπλέον γάλα που χρειάζεται το μωρό.

Νοίκιασε το symphony με διπλό σύστημα άντλησης. Επειδή έχεις ήδη ένα μπουκαλάκι, θα χρειαστείς ένα επιπλέον μουκαλάκι και δύο λαστιχάκια (για να μπορέσεις να συνδέσεις και αυτό το μπουκαλάκι που έχεις με τη συσκευή).

Μπορείς να πάρεις και fenugreek, 3 φορές τη μερα από 3, δηλαδή 9 το 24ωρο.

Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Δηλ. νοικιάζω το θήλαστρο και:

1. Το αποστειρώνω κανονικά στον αποστειρωτή των μπιμπερό;

2. Το ζητάω για ένα μήνα;

3. Αντλώ με αυτό "όποτε έχω χρόνο" ή με κάποιο πρωτόκολλο;

4. Πώς θα καταλάβω οτι δε χρειάζεται να αντλώ πλέον και οτι αρκεί το γάλα που παίρνει από το στ΄θος κατευθείαν; π.χ. υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός βρεγμένων πανών κλπ; (το μωρό γίνεται αύριο 3 μηνών)

4. Η τριγωνέλλα μπορεί να έχει παρενέργειες;

ευχαριστώ και πάλι!

ξαναλεω οτι δεν εχω σκοπο να αντλήσω αποκλειστικα.

.η ανησυχια αυτη με οδηγει να σκεφτω μηπως ενα νοσοκομειακο θηλαστρο,ακομη και τωρα στις 59 ημερες,θα ηταν πιο αποτελεσματικο στο να αντλώ μεγαλυτερη ποσοτητα απ οτι με το swing.λυπαμαι πολυ που εδωσα την εντυπωση οτι θελω να αντλησω αποκλειστικα.ισως μεσα στη συγχυση και την ανησυχια μου να παρεξηγηθηκαν οι προθεσεις μου.

...

mamabou, Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι σε παρεξηγήσαμε ομαδικώς;

Εσύ έγραψες και μάλιστα δύο φορές:

μηπως επισης υπ[αρχει καμια κοπελα που να κανει μονο ανλησεις και να συνεχιζει ετσι να δινει μητρικο στο παιδι;

Τι περιθώρεια υπάρχουν να παρεξηγήσουμε αυτή τη φράση;

μπορω αν νοικιασω τωρα ενα νοσοκομειακο θηλαστρο να συνεχισω μονο με αντλησεις αφου το στηθος μου μετα τις 16:00 δεν βγαζει πλεον γαλα;

Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Δηλ. νοικιάζω το θήλαστρο και:

1. Το αποστειρώνω κανονικά στον αποστειρωτή των μπιμπερό;

2. Το ζητάω για ένα μήνα;

3. Αντλώ με αυτό "όποτε έχω χρόνο" ή με κάποιο πρωτόκολλο;

4. Πώς θα καταλάβω οτι δε χρειάζεται να αντλώ πλέον και οτι αρκεί το γάλα που παίρνει από το στ΄θος κατευθείαν; π.χ. υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός βρεγμένων πανών κλπ; (το μωρό γίνεται αύριο 3 μηνών)

4. Η τριγωνέλλα μπορεί να έχει παρενέργειες;

ευχαριστώ και πάλι!

1. Ναι

2. Ναι

3. Ουσιαστικά το προγραμματίζεις να το κάνεις μόλις ευκαιρέσεις μετά από το θηλασμό.

4. Οι αντλήσεις που θα κάνεις θα αυξήσουν την παραγωγή. Η αύξηση γίνεται σε 4-7 ημέρες από τότε που ξεκινάς συστηματικές αντλήσεις. Την αύξηση θα τη δεις ή σαν αυξημένη ποσότητα που αντλείς ή σαν μείωση του συμπληρώματος από το μωρό. Στη δεύτερη περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αντλείς παραπάω..

Όταν το αντλημένο γάλα αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού σε μπιμπερό, σημαίνει ότι καλύπτεις τις ανάγκες του μεν αλλά το μωρό ακόμη έχει ανάγκη το μπιμπερό.

Αν το μωρό θηλάζει πιο αποτελεσματικά, θα μειώσει το μπιμπερό.

Η πορεία αυτή δεν μπορεί να προβλεφθεί χρονικά γιατί εξαρτάται από τις ανάγκες και τις ικανότητες του παιδιού.

Παραπάνω έχω παραθέσει ένα λινκ στα αγγλικά που αναφέρει τις παρενέργειες τις τριγωνέλλας (αναστάτωση στο στομάχι) και ότι αυτές σχεδόν μηδενίζονται όταν η τριγωνέλλα λαμβάνεται μαζί με το blessed thistle (γαϊδουράγκαθο).

Το βάζω κι εδώ

http://www.asklenore.info/breastfeed...ion/herbs.html

Στο οποίο γράφει:

Herbs

In addition to the medications described above, the following herbs have been found to be helpful in increasing milk supply for women on the protocols:

Fenugreek seed3 capsules (580-610 mg each) 3 times a day with food Blessed Thistle herb3 capsules (325-390 mg each) 3 times a day with food These dosages were arrived at through a review of the available literature, a review of the recommendations of several herbal companies, and anecdotal evidence. Many women on the protocols have found that fenugreek taken alone may cause stomach upset, but when taken in combination with the blessed thistle the stomach upset is reduced or nullified. Taking these herbs with food seems to help as well and is recommended by most of the herb suppliers. Often women report that they smell like maple syrup or curry while taking fenugreek.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...