Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

δεν μπορείς να είσαι σίγουρη, η ίωση μπορεί να μη δίνει άλλα συμπτώματα εκτός από τις πράσινες κενώσεις

προσπάθησε να κοιμάσαι μαζί με το μωρό, στο γεύμα που κάνει πριν τις 16:00

πάρε fenugreek της solgar, 3 φορές τη μέρα από 3 κάψουλες, σύνολο 9 το 24ωρο.

μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο;

:?

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. Με την άντληση θα βγάλεις πολύ λιγοτερο γάλα.

εσεις πως εξηγειτε το γεγονος οτι μετα απο 53 ημερες αποκλειστικου θηλασμου και μαραθωνιων θηλασμων (θελω να πω οτι παντα υπηρχε το ερεθισμα) το γαλα μου μειωνεται μετα τις 16:00;το στηθος δεν είναι αδενας που παραγει γαλα;γεννηθηκε 2980γρ και στις 40 ημερες ηταν 4500γρμ.ολα πηγαιναν καλα.τι συνεβη τωρα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

mamabou, στις περισσότερες γυναίκες η ροή το απόγευμα και το βράδυ είναι σαφώς μειωμένη σε σχέση με το πρωί (νομίζω ότι σχετίζεται με τα επίπεδα των ορμονών). Πιθανότατα το μωρό σου περνάει άλμα ανάπτυξης και προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή σου (και θα τα καταφέρει αν δεν συναντήσει εμπόδια). Βασικό είναι να μην πανικοβάλλεσαι και να μην εκνευρίζεσαι γιατί το μωρό αισθάνεται την ένταση και αντιδρά. Βασικό επίσης σε όλες τις μαμάδες που θηλάζουν είναι να έχουν συμπαράσταση από τον άντρα τους.

Πάρε το fenugreek που σου πρότεινε η Αγλαΐα, και αν δεν δεις βελτίωση σε λίγες μέρες υπάρχουν και σύμβουλοι θηλασμού που μπορούν να αξιολογήσουν από κοντά την κατάσταση αν χρειαστεί. Όποιο και να είναι το πρόβλημα, σίγουρα υπάρχει λύση :)

jv42p3.png

DfUyp2.png

το στηθος δεν είναι αδενας που παραγει γαλα;

αδένας είναι και παράγει γάλα και η λειτουργία του εξαρτάται από πλήθος άλλων λειτουργιών: από το νερό που πίνεις, από τη λειτουργία της υπόφυσης που παράγει προλακτίνη, που με τη σειρά της επηρεάζεται από τις ώρες ύπνου, από τη διακοπή του ύπνου, από το αν κοιμάσαι με το μωρό ή όχι

γεννηθηκε 2980γρ και στις 40 ημερες ηταν 4500γρμ.ολα πηγαιναν καλα.τι συνεβη τωρα;

Το μωρό σου πήρε σε 40 μέρες, το βάρος που κατά μέσο όρο θα έπαιρνε σε 2 μήνες.

Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που σε ανησυχεί τόσο πολύ.

αδένας είναι και παράγει γάλα και η λειτουργία του εξαρτάται από πλήθος άλλων λειτουργιών: από το νερό που πίνεις, από τη λειτουργία της υπόφυσης που παράγει προλακτίνη, που με τη σειρά της επηρεάζεται από τις ώρες ύπνου, από τη διακοπή του ύπνου, από το αν κοιμάσαι με το μωρό ή όχι

Το μωρό σου πήρε σε 40 μέρες, το βάρος που κατά μέσο όρο θα έπαιρνε σε 2 μήνες.

Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που σε ανησυχεί τόσο πολύ.

αυτο που με ανησυχει ειναι οτι δεν εχω γαλα για το τελευταιο της γευμα.χρησιμοποιω απο καταψυξη αυτα που εχω φυλαγμενα για να δινει η μαμα μου οταν ειμαι στη δουλεια.αν συνεχισουμε ετσι,χρησιμοποιωντας καθε βραδυ κατεψυγμενο και δεδομενου οτι με αυτη τη μειωση που παρατηρω δεν μπορω να αντλω 2 γευματα για τις ωρες που λειπω και ενα νυχτερινο(συνολο 3 αντλησεις ημερισιως των 125μλ εκαστη),την επομενη εβδομαδα ,οταν θα ειμαι στη δουλεια θα πρεπει να της δωσουν αγελαδινο γιατι μου τελειωνει το αποθεμα του ψυγειου.δεν θα επρεπε να ανησυχω;;;;;

Διαφημίσεις

αυτο που με ανησυχει ειναι οτι δεν εχω γαλα για το τελευταιο της γευμα.χρησιμοποιω απο καταψυξη αυτα που εχω φυλαγμενα για να δινει η μαμα μου οταν ειμαι στη δουλεια.αν συνεχισουμε ετσι,χρησιμοποιωντας καθε βραδυ κατεψυγμενο και δεδομενου οτι με αυτη τη μειωση που παρατηρω δεν μπορω να αντλω 2 γευματα για τις ωρες που λειπω και ενα νυχτερινο(συνολο 3 αντλησεις ημερισιως των 125μλ εκαστη),την επομενη εβδομαδα ,οταν θα ειμαι στη δουλεια θα πρεπει να της δωσουν αγελαδινο γιατι μου τελειωνει το αποθεμα του ψυγειου.δεν θα επρεπε να ανησυχω;;;;;

Όχι, θα πρέπει να ηρεμήσεις. Να πάρεις το fenugreek που σου πρότεινε η Αγλαΐα και να μην δίνεις κατεψυγμένο το βράδυ. Αν έχεις οποιοδήποτε θέμα με την παραγωγή σου αυτή τη στιγμή (που δεν είναι σίγουρο, γιατί πχ. αν είναι άλμα ανάπτυξης τότε είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό που συμβαίνει) το να δίνεις συμπλήρωμα μειώνει ακόμα περισσότερο την παραγωγή σου. Και ξαναλέω, κόψε την άντληση μετά το μεσημέρι προς το παρόν. Και τι εννοείς να αντλείς "ένα νυχτερινό" γεύμα; Η άντληση είναι μόνο για τις ώρες που λείπεις. Αν αντλείς για να δίνεις το βράδυ με μπιμπερό, κάνεις μια παρέμβαση που όχι μόνο δεν είναι απαραίτητη αλλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα (π.χ. αν το μωρό περνάει ίωση, τότε χρειάζεται να θηλάσει περισσότερο όχι μόνο για τα αντισώματα αλλά και για την ασφάλεια/παρηγοριά που του προσφέρει το στήθος - το να δίνεις μπιμπερό στη φάση αυτή, προσφέρει στο μωρό μόνο την τροφή-αντισώματα, όχι και την ασφάλεια που αποζητά, και μπορεί να είναι περισσότερο ή να παραμένει ανήσυχο, οπότε συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος.)

μπορω αν νοικιασω τωρα ενα νοσοκομειακο θηλαστρο να συνεχισω μονο με αντλησεις αφου το στηθος μου μετα τις 16:00 δεν βγαζει πλεον γαλα;(δοκιμασα να αντλησω χωρις αποτελεσμα,παταω με το χερι μου να δω αν βγαινει κατι,τιποτα).

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. Με την άντληση θα βγάλεις πολύ λιγοτερο γάλα.

Αγλαΐα, καταλαβαίνω ότι εδώ απαντάς στη mamabou για τη συνέχιση με αποκλειστική άντληση, όπως ρωτάει.

Αν θυμάσαι όμως, η mamabou χρησιμοποιεί το swing συστηματικά για να αντλεί για τις ώρες που είναι στη δουλειά (έχει επιστρέψει από νωρίς, πολύ πριν σαραντήσει). Η εντύπωσή μου είναι ότι το symphony δεν θα μπορούσε να το κουβαλήσει και να το χρησιμοποιήσει στη δουλειά, αλλά μήπως όντως θα ήταν λύση για τις αντλήσεις/άντληση που κάνει ούτως ή άλλως στο σπίτι (π.χ. το πρωί); Ή μήπως το να κάνει μία άντληση με το symphony δεν θα αλλάξει και πολλά;

να σημειωσω οτι χρησιμοποιω θηλαστρο δευτερα -τριτη μια φορα το πρωι και μια το απογευμα στη δουλεια και απο τεταρτη-κυριακη 1 φορα μονο το πρωι.δεν νομιζω δηλαδη οτι κανω καταχρηση.υπαρχουν και μερες που δε χρησιμοποιω καθολου θηλαστρο γιατι την εχω ολη μερα στο στηθος.επισης εκτος απο δευτερα και τριτη ολες τις αλλες μερες δεν κανω ποτε απογευματινες αντλησεις.να κοψω δηλαδη τις απογευματινες της δευτερας -τριτης;λειπω απο τις 15:00-21:00 δεν πρεπει να βγαλω λιγο γαλα;πιπιλα γιατι να μη δωσω;απο ποτε μπορω να τη χρησιμοποιω;για τις καψουλες που μου προτεινει η αγλαια υπαρχει καμια κοπελα που να τις χρησιμοποιησε και να ειδε βελτιωση;μηπως επισης υπ[αρχει καμια κοπελα που να κανει μονο ανλησεις και να συνεχιζει ετσι να δινει μητρικο στο παιδι;πως να κοψω eva μου να της δινω το βραδινο απ την καταψυξη με μπουκαλι;αφου εγω δεν εχω και το παιδι πειναει,ττι να της δωσω;και χτες το βραδυ μολις το εφαγε ηρεμησε,φουσκωσε η κοιλιτσα της καιμηθηκε αμεσως.....

για τις καψουλες που μου προτεινει η αγλαια υπαρχει καμια κοπελα που να τις χρησιμοποιησε και να ειδε βελτιωση;

ναι υπάρχουν κοπέλες που τις χρησιμοποίησαν και είδαν βελτίωση.

Η Αγλαΐα για να τις προτείνει έχει λόγο, έχει υποστηρίξει εκατοντάδες μητέρες και έχει αρκετή εμπειρία και γνώσεις ώστε να εμπιστεύεσαι την γνώμη της.

jv42p3.png

DfUyp2.png

επισης εκτος απο δευτερα και τριτη ολες τις αλλες μερες δεν κανω ποτε απογευματινες αντλησεις.να κοψω δηλαδη τις απογευματινες της δευτερας -τριτης;λειπω απο τις 15:00-21:00 δεν πρεπει να βγαλω λιγο γαλα;

Όχι αυτές τις κρατάς - απλά τις κάνεις με απόσταση από την ώρα που θα επιστρέψεις.

πιπιλα γιατι να μη δωσω;απο ποτε μπορω να τη χρησιμοποιω;

Η πιπίλα είναι υποκατάστατο - γιατί θες να τη χρησιμοποιήσεις;

Αν υπαρχει οποιαδήποτε ανησυχία για την παραγωγή δεν δίνουμε πιπίλα. Κανονικά όλες οι θηλαστικές κινήσεις του μωρού πρέπει να γίνονται στο στήθος α) για να παίρνει το στήθος επαρκές ερέθισμα, ώστε να παράγει όλο το απαραίτητο γάλα (ακόμα κι όταν το μωρό απλά "πιπιλίζει") και β) ώστε το μωρό να μην χάνει γεύματα "ησυχασμένο" με την πιπίλα. Επίσης ο τρόπος που πιπιλίζει το μωρό την πιπίλα είναι διαφορετικός από το πώς θηλάζει με αποτέλεσμα (κάποιες φορές) το μωρό να μην πιάνει καλά το στήθος μετά.

για τις καψουλες που μου προτεινει η αγλαια υπαρχει καμια κοπελα που να τις χρησιμοποιησε και να ειδε βελτιωση;

Όπως σου είπε και η Palladin, αν στο λέει η Αγλαΐα κάντο -η Αγλαΐα δεν μιλάει από εμπειρία όπως οι υπόλοιπες από εμάς αλλά λόγω της εκπαίδευσης που έχει κάνει ως πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού.

μηπως επισης υπ[αρχει καμια κοπελα που να κανει μονο ανλησεις και να συνεχιζει ετσι να δινει μητρικο στο παιδι;

Ναι υπάρχουν αρκετές- ΟΜΩΣ, η αποκλειστική άντληση είναι απείρως πιο δύσκολη από το θηλασμό (για να μπορείς να καλύπτεις ΜΟΝΟ με άντληση το 100% της ποσότητας) ΚΑΙ υπάρχει η πιθανότητα να μετανοιώσεις που επέλεξες αυτό το (μονο)δρομο, όταν το μωρό ξεχάσει να θηλάζει...

πως να κοψω eva μου να της δινω το βραδινο απ την καταψυξη με μπουκαλι;αφου εγω δεν εχω και το παιδι πειναει,ττι να της δωσω;και χτες το βραδυ μολις το εφαγε ηρεμησε,φουσκωσε η κοιλιτσα της καιμηθηκε αμεσως....

ΟΚ, δεν θέλω να σε στρεσάρω άλλο γι' αυτό. Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τη συμβουλή της Αγλαΐας (για το fenugreek) άμεσα και τα λέμε πάλι. (Στη θέση σου, θα έκανα άντληση μετά το μπιμπερό για 15-20 λεπτά, μόνο και μόνο για το ερέθισμα στο στήθος, ανεξάρτητα δηλ. από την ποσότητα που θα έβγαζα ή δεν θα έβγαζα).

Διαφημίσεις

Αγλαΐα, καταλαβαίνω ότι εδώ απαντάς στη mamabou για τη συνέχιση με αποκλειστική άντληση, όπως ρωτάει.

Ακριβώς, απαντώ για την αποκλειστική άντληση γιατί αυτό ρωτάει.

Αν θυμάσαι όμως, η mamabou χρησιμοποιεί το swing συστηματικά για να αντλεί για τις ώρες που είναι στη δουλειά (έχει επιστρέψει από νωρίς, πολύ πριν σαραντήσει). Η εντύπωσή μου είναι ότι το symphony δεν θα μπορούσε να το κουβαλήσει και να το χρησιμοποιήσει στη δουλειά, αλλά μήπως όντως θα ήταν λύση για τις αντλήσεις/άντληση που κάνει ούτως ή άλλως στο σπίτι (π.χ. το πρωί); Ή μήπως το να κάνει μία άντληση με το symphony δεν θα αλλάξει και πολλά;
Το symphony είναι δύσκολο να το κουβαλήσει και να το χρησιμοποιήσει στη δουλειά όμως μπορεί να αντλήσει πολύ πιο αποτελεσματικά με αυτό στο σπίτι.

Υπάρχουν πολλές μητέρες που με μη νοσοκομειακά θήλαστρα αντλούν 30-60 ml, ενώ με τα νοσοκομειακά αντλούν υπερδιπλάσια ποσότητα.

Το καλό με το νοσοκομειακό είναι ότι μπορεί να το νοικιάσει για μια εβδομάδα και να το δοκιμάσεις.

να σημειωσω οτι χρησιμοποιω θηλαστρο δευτερα -τριτη μια φορα το πρωι και μια το απογευμα στη δουλεια και απο τεταρτη-κυριακη 1 φορα μονο το πρωι.δεν νομιζω δηλαδη οτι κανω καταχρηση.υπαρχουν και μερες που δε χρησιμοποιω καθολου θηλαστρο γιατι την εχω ολη μερα στο στηθος.επισης εκτος απο δευτερα και τριτη ολες τις αλλες μερες δεν κανω ποτε απογευματινες αντλησεις.να κοψω δηλαδη τις απογευματινες της δευτερας -τριτης;λειπω απο τις 15:00-21:00 δεν πρεπει να βγαλω λιγο γαλα;πιπιλα γιατι να μη δωσω;απο ποτε μπορω να τη χρησιμοποιω;για τις καψουλες που μου προτεινει η αγλαια υπαρχει καμια κοπελα που να τις χρησιμοποιησε και να ειδε βελτιωση;μηπως επισης υπ[αρχει καμια κοπελα που να κανει μονο ανλησεις και να συνεχιζει ετσι να δινει μητρικο στο παιδι;πως να κοψω eva μου να της δινω το βραδινο απ την καταψυξη με μπουκαλι;αφου εγω δεν εχω και το παιδι πειναει,ττι να της δωσω;και χτες το βραδυ μολις το εφαγε ηρεμησε,φουσκωσε η κοιλιτσα της καιμηθηκε αμεσως.....

Σου έστειλα π.μ.

Τα προβλήματα δεν μπορούμε να τα αποκλείσουμε ποτέ.

Εκτιμούμε τα ποσοστά και παρεμβαίνουμε μόνο αν οι πιθανότητες είναι μεγάλες ή παρεμβαίνουμε μόνο αν και όταν δημιουργηθεί το πρόβλημα.

Σε αυτή την ηλικία το ψυχολογικό πρόβλημα που δημιουργείς με την παρέμβαση είναι πολύ μεγαλύτερο από το ψυχολογικό πρόβλημα που θα δημιουργήσεις αν χρειαστεί να περέμβεις αργότερα.

Τα περισσότερα παιδιά που βάζου το δάχτυλο στο στόμα δεν πληγώνουν το δάχτυλο.

Το πλήγωμα του δαχτύλου συμβαίνει μερικές φορές αλλά είναι σπάνιο.

Σέυχαριστώ πολυ... Του έχω δώσει πιπίλα 2 φορές. Γενικά προσπαθώ να την αποφεύγω.

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα? Κάνει έναν θόρυβο... για στον περιγράψω φαντάσου έναν γέρο που καπνίζει πολύ και καθαρίζει συνέχεια το λαιμό του... :confused:...ένα βήμα πριν τη ροχάλα δηλαδή...:oops: Δεν κάνω πλάκα, ακούγεται αστείο, αλλά ώρες ώρες το κάνει τόσο δυνατά που με τρομάζει. Με το που θα ξυπνήσει αυτό ακούγεται. Ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό και ότι είναι από το γάλα που του ανεβαίνει. Όντως κ'ανουν κι άλλα μωράκια έτσι???΄Μήπως παρατρώει???

Εν τω μεταξύ σήμερα τα ξημερώματα ξύπνησα από το βήχα του, είχε κάνει εμμετό και πνιγότανε... και αυτο που με ανησύχησε ήταν ότι είχανε περάσει 2,5 ώρες από την ώρα που θήλασε. Ευτυχώς που τον είχα δίπλα μου... Τι μπορώ να κάνω??? ΄΄΄΄΄΄΄δεν μπορώ να ελέγξω την στάση που κοιμάται, γυρναει μόνος του... μέχρι και μπρούμητα τον βρήκα ένα βράδυ. Υπάρχει περίπτωση να παρατρώει??? Θηλάζουμε τα βράδια ανα 2 με 2,5 ώρες & κατά τη διάρκεια της ημέρας ανά 1 ώρα. Βέβαια συχνά θηλάζει και πιο συχνά, όταν θέλει να πιπιλίσει, ή όταν έχει λόξυγγα, νεύρα κτλ... η διαρκεια των γευμάτων είναι συνήθως 5-10 λεπτα. εκτός όταν θέλει να πιπιλίσει.

PuMep3.png?UOeroVFC

να σημειωσω οτι χρησιμοποιω θηλαστρο δευτερα -τριτη μια φορα το πρωι και μια το απογευμα στη δουλεια και απο τεταρτη-κυριακη 1 φορα μονο το πρωι.δεν νομιζω δηλαδη οτι κανω καταχρηση.υπαρχουν και μερες που δε χρησιμοποιω καθολου θηλαστρο γιατι την εχω ολη μερα στο στηθος.επισης εκτος απο δευτερα και τριτη ολες τις αλλες μερες δεν κανω ποτε απογευματινες αντλησεις.να κοψω δηλαδη τις απογευματινες της δευτερας -τριτης;λειπω απο τις 15:00-21:00 δεν πρεπει να βγαλω λιγο γαλα;

Κάπου έχεις μπερδευτεί πάρα πολύ.

Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που σε έχει μπερδέψει.

πιπιλα γιατι να μη δωσω;
όταν υπάρχει μειωμένη παραγωγή, η πιπίλα θα βοηθήσει μόνο προς επιπλέον μείωση

απο ποτε μπορω να τη χρησιμοποιω;
γιατί θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις;

Γιατί δεν βάζεις το fenugreek breastfeeding στο διαδίκτυο να μάθεις τι γίνεται από πρώτο χέρι σε όλα τα μέρη του κόσμου; Το δείγμα του συγκεκριμένου φόρουμ είναι πολύ μικρό για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/herbs.html

Το fenugreek δεν το προτείνω εγώ, γιατί δεν είμαι εγώ που έχω κάνει την έρευνα. Αυτό προτείνεται ως γαλακταγωγό μετά από πολυετή εμπειρία που έχει δημοσιευτεί εδώ:

The Newman-Goldfarb protocols were developed from information published in Dr. Newman's book "Dr. Jack Newman's Guide to Breastfeeding"

(Harper-Collins, 2000).

In the US the title is "The Ultimate Breastfeeding Book of Answers" by Dr. Jack Newman (Prima Publishing, 2000).

και εκτός απο αυτό θα δεις ότι υπάρχουν και άλλα γαλακταγωγά και συμπληρώματα διατροφής

αλλά και φάρμακα

http://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/domfaq/intro.html

επισης υπ[αρχει καμια κοπελα που να κανει μονο ανλησεις και να συνεχιζει ετσι να δινει μητρικο στο παιδι;

υπαρχουν αλλά οι περισσότερες δεν τα καταφέρνουν

οι αντλήσεις είναι πολύ χρονοβόρες και ψυχοθφθόρες

συνήθως τα καταφέρνουν οι μητέρες με μεγάλη παραγωγή που αντλούν όλο το γάλα που χρειάζονται με λίγες αντλήσεις

θέλεις να σταματήσεις το θηλασμό και να συνεχίσεις με αντλήσεις;

νομίζω πως όχι αλλά θα ήθελα να έχω μια ξεκάθαρη απάντηση από σένα, γιατί αν έχω καταλάβει λάθος, θα συνεχίσω να δίνω λάθος οδηγίες

Το έχεις ξαναγράψει για την αποκλειστική άντληση και με έχεις βάλει σε σκέψεις.

Αν πράγματι θέλεις κάτι τέτοιο, έχεις σκεφτεί όλες τις παραμέτρους; Έχεις σκεφτεί τι σημαίνει αυτό για το μωρό;

Για χάρη ποιου θα ήθελες να κάνεις κάτι τέτοιο; Γιατί σίγουρα για το μωρό δεν γίνεται. Το να το αρνηθείς με τέτοιον τρόπο είναι τραυματική εμπειρία για το μωρό. Το να το επιθυμείς μου φαίνεται ελάχιστα πιθανό. Άρα κάποιος άλλος λόγος σε βάζει σε τέτοιες σκέψεις.

πως να κοψω eva μου να της δινω το βραδινο απ την καταψυξη με μπουκαλι;αφου εγω δεν εχω και το παιδι πειναει,ττι να της δωσω;και χτες το βραδυ μολις το εφαγε ηρεμησε,φουσκωσε η κοιλιτσα της καιμηθηκε αμεσως.....
νομίζω ότι από το περιβάλλον σου παρεμβαίνουν πολύ άγαρμπα στο θηλασμό και σε αγχώνουν, θηλάζεις με άγχος και το μωρό το καταλαβαίνει και στρεσσάρεται

Για να θηλάσεις σε τέτοιες αρνητικές συνθήκες θα πρέπει να είναι πολύ αποφασισμένη να το κάνεις και να αγριέψεις για να προστατέψεις την υγεία του παιδιού σου και τη δική σου.

Θεωρώ απαράδεκτο το να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις αλλά δυστυχώς γίνονται και δεν είναι καθόλου σπάνιες.

Για να τις αντιμετωπίσεις θα πρέπει να γίνεις μαμά λέαινα: θα πρέπει να είσαι έτοιμη να σκοτώσεις για να προστατέψεις το παιδί σου. Το παιδί είναι πρώτα δικό σου κι εσύ αποφασίζεις για το πώς θα το θρέψεις.

Ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό και ότι είναι από το γάλα που του ανεβαίνει.

Εννοεί ότι το μωρό έχει ΓΟΠ?

Αν ναι, σου είπε να το κοιμίζεις σε στρώμα με κλίση για να μην ανεβαίνει το γάλα;

Διαφημίσεις

Κάπου έχεις μπερδευτεί πάρα πολύ.

Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που σε έχει μπερδέψει.

όταν υπάρχει μειωμένη παραγωγή, η πιπίλα θα βοηθήσει μόνο προς επιπλέον μείωση

γιατί θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις;

Γιατί δεν βάζεις το fenugreek breastfeeding στο διαδίκτυο να μάθεις τι γίνεται από πρώτο χέρι σε όλα τα μέρη του κόσμου; Το δείγμα του συγκεκριμένου φόρουμ είναι πολύ μικρό για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Ρίξε μια ματιά εδώ:

Το fenugreek δεν το προτείνω εγώ, γιατί δεν είμαι εγώ που έχω κάνει την έρευνα. Αυτό προτείνεται ως γαλακταγωγό μετά από πολυετή εμπειρία που έχει δημοσιευτεί εδώ:

The Newman-Goldfarb protocols were developed from information published in Dr. Newman's book "Dr. Jack Newman's Guide to Breastfeeding"

(Harper-Collins, 2000).

In the US the title is "The Ultimate Breastfeeding Book of Answers" by Dr. Jack Newman (Prima Publishing, 2000).

και εκτός απο αυτό θα δεις ότι υπάρχουν και άλλα γαλακταγωγά και συμπληρώματα διατροφής

αλλά και φάρμακα

http://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/domfaq/intro.html

υπαρχουν αλλά οι περισσότερες δεν τα καταφέρνουν

οι αντλήσεις είναι πολύ χρονοβόρες και ψυχοθφθόρες

συνήθως τα καταφέρνουν οι μητέρες με μεγάλη παραγωγή που αντλούν όλο το γάλα που χρειάζονται με λίγες αντλήσεις

θέλεις να σταματήσεις το θηλασμό και να συνεχίσεις με αντλήσεις;

νομίζω πως όχι αλλά θα ήθελα να έχω μια ξεκάθαρη απάντηση από σένα, γιατί αν έχω καταλάβει λάθος, θα συνεχίσω να δίνω λάθος οδηγίες

Το έχεις ξαναγράψει για την αποκλειστική άντληση και με έχεις βάλει σε σκέψεις.

Αν πράγματι θέλεις κάτι τέτοιο, έχεις σκεφτεί όλες τις παραμέτρους; Έχεις σκεφτεί τι σημαίνει αυτό για το μωρό;

Για χάρη ποιου θα ήθελες να κάνεις κάτι τέτοιο; Γιατί σίγουρα για το μωρό δεν γίνεται. Το να το αρνηθείς με τέτοιον τρόπο είναι τραυματική εμπειρία για το μωρό. Το να το επιθυμείς μου φαίνεται ελάχιστα πιθανό. Άρα κάποιος άλλος λόγος σε βάζει σε τέτοιες σκέψεις.

νομίζω ότι από το περιβάλλον σου παρεμβαίνουν πολύ άγαρμπα στο θηλασμό και σε αγχώνουν, θηλάζεις με άγχος και το μωρό το καταλαβαίνει και στρεσσάρεται

Για να θηλάσεις σε τέτοιες αρνητικές συνθήκες θα πρέπει να είναι πολύ αποφασισμένη να το κάνεις και να αγριέψεις για να προστατέψεις την υγεία του παιδιού σου και τη δική σου.

Θεωρώ απαράδεκτο το να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις αλλά δυστυχώς γίνονται και δεν είναι καθόλου σπάνιες.

Για να τις αντιμετωπίσεις θα πρέπει να γίνεις μαμά λέαινα: θα πρέπει να είσαι έτοιμη να σκοτώσεις για να προστατέψεις το παιδί σου. Το παιδί είναι πρώτα δικό σου κι εσύ αποφασίζεις για το πώς θα το θρέψεις.

χτες το βραδυ γυρισα απο τη δουλεια στις 21:00.η μικρη είχε φαει γαλα μου απο το μπουκαλι που της εδωσε η μητερα μου στις 19:15.εγω είχα κανει στις 18:00 μια αντληση στη δουλεια.γυρνωντας λοιπον σπιτι και δειχνοντας η μικρη σημαδια πεινας την εβαλα αμεσως στο στηθος.μεχρι τις 23:00 ηταν στο στηθος με λιγες διακοπες.απο τις 23:00 και μετα αρχισε το κλαμα,αρχισαν και οι βολτες γιατι ετσι ηρεμει λιγο!μια εγω μια ο αντρας μου.παλι σημαδια πεινας(κεφαλακι αριστερα-δεξια ,γλειψιμο στον ωμο,γκρινια,ρουφηγμα δακτυλου).τη βαζω στο στηθος(εντελως μαλακο)κλαμματα.βολτες ,προσπαθεις θηλασμου εναλλαξ,αποτελεμα μηδεν.εχουμε σηκωσει την πολυκατοικια στο ποδι..αρχιζουμε να της δινουμε αφου δε θελει στηθος 30μλ μητρικου με μπουκαλι.το πινει..τα σημαδια πεινας συνεχιζουν..μετα απο κανενα 10λεπτο κλαματος αλλα 30μλ..το πεινει..ενδιαμεσα προσπαθεια θηλασμου με κανενα αποτελεσμα..παλι κλαματα..αλλα 30μλ..το τρωει αλλα δεν ηρεμει..εχουν περασει πανω απο 2 ωρες απ το πρωτο μπουκαλι..τη βαζω στο στηθος μενει 3 λεπτα και ξανα κλαματα..της δινουμε 60μλ.το τρωει και 02:30 κοιμαται.ολη την ημερα είχε κοιμηθει μονο μια ωρα 15:30-16:30 το μεσημερι,δηλαδη κοιμηθηκε 10 ωρες μετα..κολικους δεν εχει απ οτι μας είπε η γιατρος που την καλεσα,δεν σφιγγει τα ποδια της στο στομαχακι της απλως μενει ξυπνια και κλαιει.ο αντρας μου θελει να με βοηθησει αλλα αμφιβαλλει για το αν κανοιυμε το σωστο αφηνοντας την να κλαιει ενω δειχνει οτι ζηταει φαγητο..γι αυτο της διναμε 30-30μλ ,προσπαθωντας να αποφυγουμε το μπουκαλι,αλλα δεν συνεργαζονταν στο στηθος...το μονο σιγουρο είναι οτι θελω πολυ να θηλασω.μπορω να ξεπερασω ολα τα εμποδια αλλα οχι το κλαμα του μωρου για ωρες και τα σημαδια πεινας...εκει λυγιζω..

απο τις 23:00 και μετα αρχισε το κλαμα,αρχισαν και οι βολτες γιατι ετσι ηρεμει λιγο!

...

ολη την ημερα είχε κοιμηθει μονο μια ωρα 15:30-16:30 το μεσημερι,δηλαδη κοιμηθηκε 10 ωρες μετα..κολικους δεν εχει απ οτι μας είπε η γιατρος που την καλεσα,δεν σφιγγει τα ποδια της στο στομαχακι της απλως μενει ξυπνια και κλαιει.

εγώ πάλι γιατί βάζω στοίχημα ότι το μωρό έχει κολικούς;

1. Είναι στην ηλικία των κολικών

2. Με βόλτα (στον ώμο εννοείς υποθέτω) ηρεμεί

3. Το έντονο κλάμα εμφανίζεται βράδυ, αφού έχουν συσσωρευτεί οι εντάσεις όλης της μέρας.

Συγνώμη για μένα είναι κολικοί. Το ότι τρώει από το μπιμπερό δεν μου λέει τίποτα. Ειμαι σίγουρη πως ό,τι και να περιείχε μέσα το μπιμπερό, θα το έπινε στην ηλικία που είναι. Το ότι δεν μαζεύει τα πόδια στην κοιλιά επίσης δεν μου λέει τίποτα. Ούτε η κόρη μου τα μάζευε, αντίθετα τα τέντωνε. Αυτή η πληροφορία μάλιστα βοήθησε πολύ τον ομοιοπαθητικό μας να βρει το φάρμακο που της ταιριάζει, και έτσι απαλλαγήκαμε από τους κολικούς

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλησπέρα!

Γέννησα πριν 15 μέρες το μωράκι μου και θηλάζουμε αποκλειστικά. Θα ήθελα την βοήθεια σας για ορισμένες απορίες. Καταρχήν ο μικρός είναι σχεδόν όλη μερα στο στήθος κάτι που νομίζω πως είναι φυσιολογικο μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία, παρόλα αυτά επειδή η μαμά είναι στα όρια της εξάντλησης, ήθελα να ρωτήσω πότε είναι πιθανό να μπούμε σε ένα πρόγραμμα. Επίσης πότε θα μπορώ να του δώσω και ένα γεύμα σε μπουκάλι για τις περιπτώσεις που χρειαστεί να λείψω από το σπίτι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

[U][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbff.lilypie.com/BI1sp2.png[/IMG][/URL][/U][COLOR=Black][I]

.. [SIZE=1][B]βλέφαρό μου, σκαλιστό, αχ τυχερό μου
μη χαράζεις, άστρο της αυγής , μη μου τρομάζεις..[/B][/SIZE][/I][/COLOR]

καλησπέρα !!! έχω μια κορούλα 5 μηνών και θα ήθελα να με βοηθήσετε με το τρόπο καθαρισμού των παιχνιδιών της γιατί τα βάζει όλα στο στόμα της και δεν ξέρω με τι τρόπο να απολυμάνω τα παιχνίδια της ώστε να της τα δίνω και να είναι ασφαλής. Επίσης, ξέρετε με τι τρόπο καθαρίζονται τα παιχνίδια οδοντοφυίας?

καλησπέρα !!! έχω μια κορούλα 5 μηνών και θα ήθελα να με βοηθήσετε με το τρόπο καθαρισμού των παιχνιδιών της γιατί τα βάζει όλα στο στόμα της και δεν ξέρω με τι τρόπο να απολυμάνω τα παιχνίδια της ώστε να της τα δίνω και να είναι ασφαλής. Επίσης, ξέρετε με τι τρόπο καθαρίζονται τα παιχνίδια οδοντοφυίας?

Σαπουνίζεις ό,τι μπορεί να βραχεί (με απορρυπαντικό για βρεφικά σκεύη), και πλένεις στο πλυντήριο τα υφασμάτινα και λούτρινα, μαζί με τα ρούχα του μωρού (κάνεις έξτρα ξέβγαλμα). Τίποτα από αυτά δεν αποστειρώνεται εκτός αν το γράφει η συσκευασία (τα περισσότερα δεν αντέχουν σε υψηλή θερμοκρασία και δεν είναι ασφαλές να τα βράσεις). Ό,τι δεν μπορεί να πλυθεί καλύτερα να το αποφεύγεις. Το ίδιο κι αν βγάζει το χρώμα του.

χτες το βραδυ γυρισα απο τη δουλεια στις 21:00.η μικρη είχε φαει γαλα μου απο το μπουκαλι που της εδωσε η μητερα μου στις 19:15.εγω είχα κανει στις 18:00 μια αντληση στη δουλεια.γυρνωντας λοιπον σπιτι και δειχνοντας η μικρη σημαδια πεινας την εβαλα αμεσως στο στηθος.μεχρι τις 23:00 ηταν στο στηθος με λιγες διακοπες.απο τις 23:00 και μετα αρχισε το κλαμα,αρχισαν και οι βολτες γιατι ετσι ηρεμει λιγο!μια εγω μια ο αντρας μου.παλι σημαδια πεινας(κεφαλακι αριστερα-δεξια ,γλειψιμο στον ωμο,γκρινια,ρουφηγμα δακτυλου).τη βαζω στο στηθος(εντελως μαλακο)κλαμματα.βολτες ,προσπαθεις θηλασμου εναλλαξ,αποτελεμα μηδεν.εχουμε σηκωσει την πολυκατοικια στο ποδι..αρχιζουμε να της δινουμε αφου δε θελει στηθος 30μλ μητρικου με μπουκαλι.το πινει..τα σημαδια πεινας συνεχιζουν..μετα απο κανενα 10λεπτο κλαματος αλλα 30μλ..το πεινει..ενδιαμεσα προσπαθεια θηλασμου με κανενα αποτελεσμα..παλι κλαματα..αλλα 30μλ..το τρωει αλλα δεν ηρεμει..εχουν περασει πανω απο 2 ωρες απ το πρωτο μπουκαλι..τη βαζω στο στηθος μενει 3 λεπτα και ξανα κλαματα..της δινουμε 60μλ.το τρωει και 02:30 κοιμαται.ολη την ημερα είχε κοιμηθει μονο μια ωρα 15:30-16:30 το μεσημερι,δηλαδη κοιμηθηκε 10 ωρες μετα..κολικους δεν εχει απ οτι μας είπε η γιατρος που την καλεσα,δεν σφιγγει τα ποδια της στο στομαχακι της απλως μενει ξυπνια και κλαιει.ο αντρας μου θελει να με βοηθησει αλλα αμφιβαλλει για το αν κανοιυμε το σωστο αφηνοντας την να κλαιει ενω δειχνει οτι ζηταει φαγητο..γι αυτο της διναμε 30-30μλ ,προσπαθωντας να αποφυγουμε το μπουκαλι,αλλα δεν συνεργαζονταν στο στηθος...το μονο σιγουρο είναι οτι θελω πολυ να θηλασω.μπορω να ξεπερασω ολα τα εμποδια αλλα οχι το κλαμα του μωρου για ωρες και τα σημαδια πεινας...εκει λυγιζω..

Έχοντας διαβάσει αυτό που γράφει η Palladin, εγώ θα το σχολιάσω κυρίως από την πλευρά της παραγωγής και του μπουκαλιού.

Κατ' αρχήν 30+30 ml και μετά 60ml (δηλ. 120 ml που δώσατε με το μπουκάλι) στο διάστημα από τις 23:00 έως τις 02:30 δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν θα μπορούσε να τα παράξει το στήθος σου - κι αν όχι το ένα, τότε και τα δύο μαζί! Αν μου έλεγες ότι το μωρό έφαγε 300ml με το μπιμπερό να ταραζόμουν, αλλά έτσι εγώ δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με την παραγωγή. Ειδικά όταν λες ότι νωρίτερα άντλησες στη δουλειά, άρα κάτι έβγαλες, αλλιώς θα το έγραφες. Άρα αυτό που έλεγες σε προηγούμενο post ότι μετά το απόγευμα το στήθος είναι μαλακό και δεν έχει γάλα, δεν ισχύει (μπορεί να είναι μαλακό αλλά έχει γάλα) - και δεν ισχύει (ότι δεν έχει γάλα) γιατί αλλιώς το μωρό δεν θα καθόταν στο στήθος μέχρι τις 11 το βράδυ χωρίς να δυσανασχετεί...

Ακόμα κι αν θεωρήσουμε όμως ότι η ροή σου ή η παραγωγή σου είναι πεσμένη (για τον χ,ψ λόγο) και το μωρό "πεινάει", η λύση δεν είναι το μπιμπερό. Το μωρό όσο έχει πρόσβαση στο στήθος δεν "πεινάει", ειδικά όταν μιλάμε για ένα μωρό σχεδόν 2 μηνών που έχει βάλει πάνω από κιλό σε ένα μήνα άρα ξέρει και θηλάζει αποτελεσματικά. Ακόμα και η παραγωγή να είναι "πεσμένη" αυτό το μωρό ξέρει να την "ανεβάσει", αρκεί να έχει πρόσβαση στο στήθος. Η Αγλαΐα (ως πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας, δηλ. εκπαιδευμένη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θηλασμού, έτσι όπως πιθανότατα δεν είναι ούτε ο παιδίατρος του μωρού) σού πρότεινε ήδη το fenugreek σαν ενίσχυση ώστε η άνοδος της παραγωγής να γίνει πιο εύκολα - δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνεις.

Το μπιμπερό ΔΕΝ είναι λύση ειδικά αν χρησιμοποιείς απόθεμα, καθώς διακινδυνεύεις την παραγωγή σου, αλλά και γιατί αν το δίνεις τις ώρες που η ροή σου είναι (φυσιολογικά) μικρή (π.χ. για τον βραδινό ύπνο) το μωρό μπορεί μετά να εκνευρίζεται από το στήθος και να προτιμά το μπιμπερό (ανεξάρτητα από την ποσότητα που βάζεις μέσα). Το μωρό που κλαίει στο στήθος ή δεν πεινάει ή έχει πρόβλημα με τη ροή (είτε υπερβολική είτε μικρή πιθανόν και λόγω της χρήσης του μπιμπερό ...) ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα ανεξάρτητο από το φαγητό/στήθος (π.χ. κολικοί ή εκνευρισμός π.χ. γιατί όπως λες δεν κοιμήθηκε όλη μέρα).

Δεν αφήνεις το μωρό να κλαίει όταν το έχεις αγκαλιά και προσφέρεις το στήθος. Κι αν προσφέρεις το στήθος στο μωρό (που θηλάζει αποτελεσματικά) δεν μπορεί να πεινάσει.

το μονο σιγουρο είναι οτι θελω πολυ να θηλασω.μπορω να ξεπερασω ολα τα εμποδια αλλα οχι το κλαμα του μωρου για ωρες και τα σημαδια πεινας...εκει λυγιζω..

1. Fenugreek γιατί δεν παίρνεις;

Τη σελίδα με τα γαλακταγωγά τη διάβασες;

2. Δυο φορές ρώτησες για αποκλειστική άντληση με νοσοκομειακό θήλαστρο. Θα σε παρακαλούσα να διευκρινίσεις γιατί θέλεις να κάνεις αποκλειστική άντληση.

mamabou εγώ απλά να σου πώ απο την πλευρά μου (γιατί σε όλα τα υπόλοιπα έχουν απαντήσει ήδη επαρκώς) οτι το να αντλείς αποκλειστικά είναι ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΑΝΙΚΙ που μπορεί να περάσει μαμά.Το έκανα ( με όλη μου την ψυχή) για 10μιση μήνες στην μεγάλη μου κόρη και ήταν πολύ κουραστικό, ψυχοφθόρο και δύσκολο.Εχεις τριπλή δουλειά.Αντλείς, ταίζεις και αποστειρώνεις ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΛΕΙΣ.θα σε συμβούλευα να το παλέψεις με το θηλασμο όσο μπορείς.έχεις δοκιμάσει το βραδυ να θηλάζεις σε ξαπλωτή στάση;Ισως έτσι χαλαρώνει πιο εύκολα.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Παρακαλώ, όποια γνωρίζει ας με διαφωτίσει...

Έχω ένα μπεμπούλη 3 μηνών, ο οποίος αρχικά θήλαζε αποκλειστικά, στη συνέχεια πήρε συμπλήρωμα για περίπου 2 μήνες λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης βάρους και τώρα που όλα είναι ΟΚ είμαστε στην προσπάθεια να ελαττώσουμε έως και να κόψουμε το συμπλήρωμα.

Γι' αυτό, πήρα χαπάκια μαγιάς μπύρας, τον βάζω στο στήθος πολύ συχνά (ευτυχώς συνεργάζεται) και τώρα που είναι η πρώτη βδομάδα προσπαθειών, δίνω κατά 30 ml λιγότερο συμπλήρωμα.

Περίπου πότε θα δω διαφορά στη δική μου παραγωγή;

Πώς θα ξέρω οτι είναι πλέον ασφαλές να κόψω τελείως το συμπλήρωμα;

Από εκεί και μετά, ποιός αριθμός βρεγμένων και λερωμένων πανών μας δείχνει οτι πάμε καλά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Κρίμα που οι παιδίατροί μας δεν ξέρουν (ή δε θέλουν) να μας κατατοπίζουν σε τέτοια θέματα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...