Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Μανούλες καμιά ιδέα?? Έχω αγχωθεί πολύ...

Αν θεωρείς ότι είναι κάτι ύποπτο το συζητάς με την/τον παιδίατρο, κάνεις μια μάγιερ κοπράνων για να διαπιστώσεις αν είναι όντως αίμα και ξέρεις στα σίγουρα που βρίσκεσαι. Αν υπάρχει αίμα στα κακά είναι πάρα πολύ πιθανή η αλλεργία....

Η αλλεργία συνοδεύεται συνήθως και από άλλα συμπτώματα π.χ συχνό και επίμονο μπούκωμα, δερματικά προβλήματα, χαμηλή πρόσληψη βάρους....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η γιατρός είπε οτι θα είχαμε ησυχάσει όλοι αν της έδινα το υποαλλεργικό γάλα. Μέχρι και ο άντρας μου που ήταν και αυτός φανατικός με τον αποκλειστικό θηλασμο, έφτασε σε σημείο να αμφισβητεί την ποιότητα του γάλακτός μου.

Τους γιατρούς τους διαλέγουμε!

Καιρός να την αλλάξετε και καλό είναι να πάτε και σε κάποιο αλλεργιολόγο σε νοσοκομείο για να ακούσει ο σύζυγος τη διαφορά της επιστήμης από τον κομποιγιαννιτισμό!

Τί να κάνω ?

Τι σε κάνει να ρωτάς εμένα και να αναρωτιέσαι;

Όταν ένας γιατρός είναι απαράδεκτος, απλά, δεν ξαναπατάμε!

Πρόσεξε τη σχιζοφρένεια:

Ο γιατρός είπε οτι κατα πασα πιθανότητα είναι αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Η γιατρός είπε οτι θα είχαμε ησυχάσει όλοι αν της έδινα το υποαλλεργικό γάλα.

Το υποαλλεργικό γάλα είναι ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ γάλα με υδρολυμένες πρωτεΐνες. Το μωρό μπορεί να παρουσιάσει αλλεργία και σε αυτό και τότε τι κάνεις που θα έχεις κόψει το θηλασμό;

Τι θα κάνεις αν δεν αναπτύσσεται κανονικά το μωρό;

Ετσι ξεκίνησα τη δίαιτα αποκλεισμου..στην αρχή έκοψα γαλα, μοσχάρι, αυγό και ψάρι .

Αν υπάρχει αλλεργία στο αγελαδινό, γιατί πρέπει να κόψεις και το μοσχάρι και το αυγό και το ψάρι;

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι η παιδίατρος προσπαθεί να σου κάνει δύσκολη τη ζωή για να μην αντέξεις και να τα παρατήσεις.

Για αρκετες μερες δεν ξαναείδαμε αιματάκι μέχρι προχθές.

Πόσο καιρό έκανες δίαιτα αποκλεισμού και δεν είδες αιματάκι;

Και τότε η γιατρός μου εκοψε και πολλά αλλα φαγητα (ντομάτα, χοιρινό κ.α).

Την επόμενη φορά που θα πας και θα θηλάζεις ακόμη, να περιμένεις να σε μαστιγώσει που την παρακούς!

Το θέμα είναι ότι η μπεμπούλα δεν παίρνει τόσο βάρος όσο πριν.

Μετά τον 3ο μήνα όλα τα μωρά δεν παίρνουν τόσο βάρος όσο πριν.

Μήπως να έγραφες και τις ζυγίσεις με ημερομηνίες για να καταλάβουμε τι γίνεται;

Μέχρι και ο άντρας μου που ήταν και αυτός φανατικός με τον αποκλειστικό θηλασμο,

Με την πρώτη δυσκολία οι φανατικοί τα παρατάνε.

Οι φανατικοί δεν γνωρίζουν γιατί υποστηρίζουν αυτό που υποστηρίζουν.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες Γέννηση:6/08 1420 την επόμενη μέρα 1280.Μετά το ζύγιζαν κάθε μέρα αλλά δεν έχει η κοπέλα τις μετρήσεις.Τελευταίο ζύγισμα πριν μια βδομάδα 1990.

Έχεις μόνο μία ημερομηνία, το 6/8 και την επόμενη μέρα.

Το πριν μια εβδομάδα είναι εντελώς ασαφές.

Δεν μπορώ να απαντήσω για ένα μωρό τέτοιου βάρους αν δεν έχω ζυγίσεις ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ανά εβδομάδα.

Λοιπόν η κοπέλα θα γυρίσει στη δουλειά σε ένα-δύο μήνες περίπου και θέλει να φτιάξει τράπεζα γάλακτος.

1. Έχει μεγάλη διαφορά αν γυρίσει σε έναν ή σε δύο μήνες.

2. Αν έχει περισσότερο από έναν μήνα μπροστά της, τότε δεν θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα την τράπεζα.

Το ερώτημά της είναι εάν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα από τη συχνή άντληση με το θήλαστρο.

Για την τράπεζα μπορεί να αντλεί μια φορά το 24ωρο, άντε δύο.

Αυτό εννοεί;

Επίσης μου είπε ότι κάποιες φορές όταν κοντεύει το τρίωρο λίγο την τσιμπάει,την ενοχλεί δηλαδή το στήθος της.

Φυσιολογικό.

Και τέλος με ρώτησε εάν μετά το θηλασμό βγάλει γάλα με το θήλαστρο και ζητήσει το μωρό σύντομα να ξαναπιεί θα έχει γάλα στο στήθος και της είπα ότι το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό,καλά έκανα?

τώρα θεωρείται ότι έχει εδραιωθεί η γαλουχία της?

Θα μπορέσω να απαντήσω, όταν γράψεις τις ζυγίσεις ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ (πχ 5/9/2010, όχι πριν μια εβδομάδα και πριν ένα μήνα...)

Διαφημίσεις

καλημερα...

ενω ολη η θηλη μου ειναι σκουρα σε ενα σημειο ειναι πολυ ανοιχτο ροζ...

σημερα το ειδα...

μπορει να εχω κατι???

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

η μπεμπα κλαιει οταν τρωμε.σημερα εκλαιγε κ οταν την εβαζα σε θεση θηλασμου.ενω δειχνει να πειναει οταν τη βαζω να φαει βαζει τα κλαματα..

γενικα οταν ειναι ξυπνια θελει να τρωει καθε μια ωρα.

τα κακακια της τις τελευταιες μερες ειναι ανοιχτα πρασινα ψιλο διαρροια με βλεννα και κανει πιο συχνα μεσα στη μερα απ οτι εκανε.τα κακα της παντως πανω απο μηνα ειναι πρασινα γενικοτερα.εχω προσεξει οτι εχει κ λιγο παραπανω υπνηλια.

ο γιατρος εγραψε εξετασεις αλλα ειπε οτι μπορει να την παραταιζω κ να αραιωσω τα γευματα της.το οτι βαζει τα χερια στο στομα ειναι κ απλο αντανακλαστικο λεει δ δηλωνει παντα πεινα.καλυτερα να πεινασει παρα να υπερχειλισει λεει ο γιατρος.βαρος παιρνει αρκετα,πηρε ενα κιλο σε κατι λιγοτερο απο μηνα τωρα.επισης λεει μηπως ειναι ελλειψη ανοσοσφαιρινης η περναει γαστρεντεριτιδα η εχει αλλεργια στην καζεινη-που εχει κ το δικο μου γαλα....

εγω παντως την βλεπω να σφιγγεται οταν τρωμε.κ μου κανει εντυπωση που το κανει σε ολα τα γευματα,αλλες φορες κλαιει κ αλλες αφηνει κ πιανει τη θηλη μεχρι να τελειωσει το γευμα κ να ηρεμησει.ειδικα σημερα πλανταζει.καπως σα να ηρεμει οταν τη θηλαζω ορθια κ της πιεζω την κοιλιτσα.επισης,ποναει περισσοτερο οταν τυχαινει το επομενο γευμα ειναι συντομα απ το προηγουμενο.

να φταιω εγω??

δ το αντεχω αυτο το πραγμα..:(

λεω μηπως ειναι αλλεργια,ηδη απεχω απο γαλακτοκομικα,ειμαι στην τριτη εβδομαδα τωρα.πως υποτροπιαζει ετσι αν ειναι αλλεργια??ειναι δυνατον???θεμα λιγης-πολλης ροης γαλακτος δ παιζει,το χω τσεκαρει.

αγλαια??καμια ιδεα?καποιος???

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

μερικες φορες.οχι παντα.

Υποπτεύομαι υπερπαραγωγή

Απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις και θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε

Για την ώρα συνέχισε την αποχή από τα γαλακτοκομικά, για να μην μπερδευτούμε με συμπτώματα που είναι κοινά και στις δύο περιπτώσεις.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38η

Β. Το φύλο του βρέφους ΘΗΛΥ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΤΙΠΟΤΑ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 20/7 3770

24/7 3480

26/7 3550

24/8 4850

20/9 5800

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

ΠΕΡΙΠΟΥ 14

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

ΟΧΙ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

ΟΛΕΣ-ΠΕΡΙΠΟΥ 14

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

3-4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΩΡΑ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ Δ ΜΠΟΡΕΣΑ.ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΡΩΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-6 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ Κ ΠΑΛΙ ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ-Ή ΤΟΥΛ,ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΦΙΞΙΜΟ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΘΗΛΗ Κ Δ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΙΑΝΕΙ.ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ Κ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ-ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ -ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ Κ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΡΕΥΤΕΙ Κ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ.Κ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ..

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

ΥΓ : ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΗΡΕΜΕΣ Κ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ- ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ.

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

ΥΓ 2 : χθες δ μπορουσε να φαει καθολου,πονουσε παρα πολυ.κανονικα γευματα εφαγε 3-αφου της ειχα δωσει ντεπον κατοπιν προτροπησ γιατρου κ αλλο ενα οπου ο συζυγοσ μου της πιεζε την κοιλιτσα κ εγω την ταιζα.

γενικα νομιζω οτι μπορει κ να χει ενα ψιλοκρυωματακι αυτες τις μερες.

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 20/7 3770

24/7 3480

26/7 3550

24/8 4850

20/9 5800

Toν πρώτο μήνα το μωρό έβαλε βάρος διπλάσιο από το αναμενόμενο!

Και από ότι φαίνεται συνεχίζει.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΩΡΑ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ Δ ΜΠΟΡΕΣΑ.ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΡΩΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-6 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ Κ ΠΑΛΙ ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ-Ή ΤΟΥΛ,ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΦΙΞΙΜΟ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΘΗΛΗ Κ Δ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΙΑΝΕΙ.ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ Κ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ-ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ -ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ Κ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΡΕΥΤΕΙ Κ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ.Κ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ..

Μπορείς να θηλάζεις για δύο συνεχόμενα γεύματα από το ίδιο στήθος και μετά να αλλάζεις στήθος για τα επόμενα δύο γεύματα.

Οι κενώσεις πρέπει να είναι κίτρινες σαν μουστάρδα. Μέχρι να κιτρινίσουν θα πρέπει να μεγαλώνεις το διάστημα από τη μια αλλαγή στήθους στο άλλο.

Αν έχεις υπερπαραγωγή τότε το μωρό δεν παίρνει λιπαρό γάλα και αυτό έχει πολλές δυσάρεστες συνέπειες (πράσινες και αφρώδεις κενώσεις, πόνο, ανησυχία...)

ΔΗΛ Δ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΑΙΖΩ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ??ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Κ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΑΚΙ ΤΗΣ??

ΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΜΑΤΟ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ??

ΟΥΦ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Δ ΤΟ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ...ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ....:(

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

ΔΗΛ Δ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΑΙΖΩ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ??ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Κ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΑΚΙ ΤΗΣ??

Το μωρό σου βιάζεται να μεγαλώσει, γι αυτό βάζει τόσο πολύ βάρος.

Δεν μπορείς να το εμποδίσεις, ούτε μπορείς να το αφήσεις νηστικό να κλαίει.

ΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΜΑΤΟ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ??

Μπορείς, να βγάζεις λίγο, ίσα που να ανακουφίζεσαι, για να μειωθεί κάπως η παραγωγή.

ΟΥΦ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Δ ΤΟ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ...ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ....:-(

Ακόμη και όταν κιτρινίσουν τα κακά, θα πάρει λίγο καιρό για να νιώσει καλύτερα γιατί το έντερο είναι ερεθισμένο και θα πρέπει να επουλωθεί.

Καλημέρα!!!

Είμαι Αυγουστομανούλα και σας έρχομαι από το άλλο το parentscafe, το μικρό!!!

Το φιστίκι μου αύριο γίνεται 2 μηνών...!!!:mrgreen: Σε 2 μήνες από σήμερα (στις 22/11) επιστρέφω στη δουλειά...:cry::cry::cry: Δουλεύω σε τράπεζα, οπότε θα έχω μειωμένο ωράριο 9:00-14:30. Οπότε λείπω γύρω στις 5,5-6 ώρες... (βέβαια η δουλειά μου είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου, μόλις 2 λεπτά με τα πόδια!)

Έχω το swing της medela. Θα χρεαστεί να κάνω συστηματικά αντλήσεις για 2 μήνες μέχρι το φυστίκι να αρχίσει να τρώει στερεές τροφές.

Ακόμα δεν έχω αρχίσει να κάνω τράπεζα γάλακτος για τη μικρή μου.

Χθες προσπάθησα να κάνω αντλήσεις από το στήθος που μόλισ θήλασε η μικρή, δηλ θηλαζε και κατόπιν άρμεγα ότι "περίσσευε"... κατάφερα σε 24 ώρες να βγάλω μόλις 110ml... :cry::cry: έκανα δηλ 4 αντλήσεις από 30ml περίπου η καθεμιά...

Τα ερώτηματά μου είναι:

• Πότε θα πρέπει να αρχίσω αντλήσεις για να έχω μια αξιοπρεπή τράπεζα γάλακτος?? (και ποια ποσότητα θεωρείται "αξιοπρεπής"???) Με το swing θα μπορέσω?? ή θα ήταν καλύτερα να νοικιάσω το symphony για το 2μηνο μέχρι να επιστρέψω στη δουλειά???

• Όταν επιστρέψω στη δουλειά, πως θα κάνω τις αντλήσεις?? Το πρωί πριν πάω στη δουλειά, θηλάζω από το 1 ζιζί και αρμέγω το άλλο?? Και μια άντληση στη δουλειά?? Στη δουλειά αντλώ και από τα 2 ζιζιά??

• Θα πρέπει να κάνω κάτι για να αυξήσω την παραγωγή?? Πίνω πολλά υγρά και περιστασιακά ένα τσαγάκι της weleda.

Επίσης να αναφέρω ότι η μικρή μου γεννήθηκε 2800, όταν βγήκε από την κλινική ήταν 2600 και σήμερα, μετά από 2 μήνες είναι 5 κιλά και 60cm. Τη θηλάζω αποκλειστικά τους 2 μήνες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!!!!!

Μαμά Ρέα + Φυστίκι

Καλημέρα και από μένα.

Θηλάζω αποκλειστικά το μπέμπη μου από την 1η μέρα. Στο μαιευτήριο είχαμε συγκατοίκηση και έτσι θηλάζαμε μέρα νύχτα. Έχει πιάσει σωστά και ειναι αρκετά λαίμαργος. Γεννήθηκε 3470, φύγαμε από το μαιευτήριο 3430. Στις 6/9/10 ήταν περίπου 4500 (τον ζύγισα κρατόντας τον αγκαλιά στη δική μου ζυγαριά). Δυστυχώς δεν έχω πάρει ζυγαριά στο σπίτι και δεν ξέρω το ακριβές βάρος του σήμερα. Μου είπε η παιδίατρος ότι δεν χρειάζεται γιατί το βλέπεις το παιδί ότι είναι πολύ μεγάλο και δυνατό. Αύριο θα πάω να το ζυγίσω.

Το θέμα μου είναι το εξής. Μέχρι σήμερα δεν του έχω δώσει ούτε μπιμπερό, ούτε πιπίλα. Θέλω να το αποφύγω κυρίως για να μην σαμποτάρω το θηλασμό. Ο μπέμπης όμως πολλές φορές, θέλει απλά να πιπιλήσει, και εκνευρίζεται και κλαίει με το γάλα (να σημειώσω ότι έχω πάρα πολύ γάλα, σε σημείο που όταν απομακρύνει τα χειλάκια του κλαίγοντας το γάλα πετάγεται συντριβάνι). Προσπαθώ να αποφύγω να του δώσω πιπίλα και έτσι όποτε κλαίιει τον βάζω στο στήθος. όταν εκνευριστεί τον βγάζω κοκ... Το θέμα μου είναι ότι έχω χάσει τη μπάλα με τη ροή του θηλασμού.

Ενώ μέχρι πρίν μερικές μέρες τον έβαζα κανονικά γεύμα και στήθος (Τρώει τη νύχτα ανα 2-3 ώρες και τη μέρα περίπου κάθε 1 ώρα με ένα διάλλειμμα 2-3 ώρες που κοιμάτε μια φορά μέσα στη μέρα), τώρα λόγω αυτού του εκνευρισμού που έχει με τη μεγάλη ροή και του ότι προσπαθώ να αποφύγω την πιπίλα, του δίνω πολλές φορές το ίδιο στήθος. Να αναφέρω ότι κάποια στιγμή μου έκανε και πράσινα κακάκια για 1-2 μέρες αλλά τώρα επανήλθε στα μουσταρδί.

Τα γεύματά του είναι από 5 έως 15 λεπτά το πολύ, εκτός εάν θέλει να πιπιλήσει για να κοιμηθεί, οπότε μπορεί να κάτσει και 45 λεπτα.

Επειδή πολλές φορές ζητάει να τρώει και ανά 20λεπτό, μου είπε η παιδίατρος ότι μέσα στην ίδια ώρα μετράει σαν ένα γεύμα ακόμα και αν φάει 3-4 φορές, οπότε και γώ συνεχίζω να δίνω το ίδιο στήθος όσες φορές και να φάει στην ίδια ώρα. Κάνω καλά??? Βέβαια με τον τρόπο αυτό μπερδεύομαι. Επίσης πολλές φορες επειδή δεν τρώει σε σταθερές ώρες πετρώνει το ένα μου στήθος (ιδίως τη νύχτα) με αποτέλεσμα όταν να πηγαίνει να θηλάσει από κει να μην μπορεί και να κλαίει.

Ακολουθώ σωστό τρόπο??? ¨Η μήπως πρέπει να συνεχίσω έτσι όπως το έκανα στην αρχή, γεύμα και στήθος, ακόμα και αν το γεύμα είναι 5 λεπτά??? Κάνω καλά που αρνούμαι να του δώσω πιπίλα έστω και για λίγο το βράδυ, παρά τον εκνευρισμό του??? Εχθές όλη μέρα κοιμήθηκε μόνο 1 ώρα... είναι σωστό αυτό για ένα μωράκι 1 μηνός.???

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

PuMep3.png?UOeroVFC

Καλημέρα!!!

Είμαι Αυγουστομανούλα και σας έρχομαι από το άλλο το parentscafe, το μικρό!!!

Το φιστίκι μου αύριο γίνεται 2 μηνών...!!!:mrgreen: Σε 2 μήνες από σήμερα (στις 22/11) επιστρέφω στη δουλειά...:cry::cry::cry: Δουλεύω σε τράπεζα, οπότε θα έχω μειωμένο ωράριο 9:00-14:30. Οπότε λείπω γύρω στις 5,5-6 ώρες... (βέβαια η δουλειά μου είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου, μόλις 2 λεπτά με τα πόδια!)

Έχω το swing της medela. Θα χρεαστεί να κάνω συστηματικά αντλήσεις για 2 μήνες μέχρι το φυστίκι να αρχίσει να τρώει στερεές τροφές.

Ακόμα δεν έχω αρχίσει να κάνω τράπεζα γάλακτος για τη μικρή μου.

Χθες προσπάθησα να κάνω αντλήσεις από το στήθος που μόλισ θήλασε η μικρή, δηλ θηλαζε και κατόπιν άρμεγα ότι "περίσσευε"... κατάφερα σε 24 ώρες να βγάλω μόλις 110ml... :cry::cry: έκανα δηλ 4 αντλήσεις από 30ml περίπου η καθεμιά...

Τα ερώτηματά μου είναι:

• Πότε θα πρέπει να αρχίσω αντλήσεις για να έχω μια αξιοπρεπή τράπεζα γάλακτος?? (και ποια ποσότητα θεωρείται "αξιοπρεπής"???) Με το swing θα μπορέσω?? ή θα ήταν καλύτερα να νοικιάσω το symphony για το 2μηνο μέχρι να επιστρέψω στη δουλειά???

• Όταν επιστρέψω στη δουλειά, πως θα κάνω τις αντλήσεις?? Το πρωί πριν πάω στη δουλειά, θηλάζω από το 1 ζιζί και αρμέγω το άλλο?? Και μια άντληση στη δουλειά?? Στη δουλειά αντλώ και από τα 2 ζιζιά??

• Θα πρέπει να κάνω κάτι για να αυξήσω την παραγωγή?? Πίνω πολλά υγρά και περιστασιακά ένα τσαγάκι της weleda.

Επίσης να αναφέρω ότι η μικρή μου γεννήθηκε 2800, όταν βγήκε από την κλινική ήταν 2600 και σήμερα, μετά από 2 μήνες είναι 5 κιλά και 60cm. Τη θηλάζω αποκλειστικά τους 2 μήνες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!!!!!

Μαμά Ρέα + Φυστίκι

Δες τις απαντήσεις για το ίδιο μήνυμα στην ενότητα Θηλασμός και επιστροφή στην εργασία. Συνέχισε αν θες μόνο σ' εκείνη την ενότητα για να μην μπερδευόμαστε.

Καλημέρα και από μένα.

Θηλάζω αποκλειστικά το μπέμπη μου από την 1η μέρα. Στο μαιευτήριο είχαμε συγκατοίκηση και έτσι θηλάζαμε μέρα νύχτα. Έχει πιάσει σωστά και ειναι αρκετά λαίμαργος. Γεννήθηκε 3470, φύγαμε από το μαιευτήριο 3430. Στις 6/9/10 ήταν περίπου 4500 (τον ζύγισα κρατόντας τον αγκαλιά στη δική μου ζυγαριά). Δυστυχώς δεν έχω πάρει ζυγαριά στο σπίτι και δεν ξέρω το ακριβές βάρος του σήμερα. Μου είπε η παιδίατρος ότι δεν χρειάζεται γιατί το βλέπεις το παιδί ότι είναι πολύ μεγάλο και δυνατό. Αύριο θα πάω να το ζυγίσω.

Το θέμα μου είναι το εξής. Μέχρι σήμερα δεν του έχω δώσει ούτε μπιμπερό, ούτε πιπίλα. Θέλω να το αποφύγω κυρίως για να μην σαμποτάρω το θηλασμό. Ο μπέμπης όμως πολλές φορές, θέλει απλά να πιπιλήσει, και εκνευρίζεται και κλαίει με το γάλα (να σημειώσω ότι έχω πάρα πολύ γάλα, σε σημείο που όταν απομακρύνει τα χειλάκια του κλαίγοντας το γάλα πετάγεται συντριβάνι). Προσπαθώ να αποφύγω να του δώσω πιπίλα και έτσι όποτε κλαίιει τον βάζω στο στήθος. όταν εκνευριστεί τον βγάζω κοκ... Το θέμα μου είναι ότι έχω χάσει τη μπάλα με τη ροή του θηλασμού.

Ενώ μέχρι πρίν μερικές μέρες τον έβαζα κανονικά γεύμα και στήθος (Τρώει τη νύχτα ανα 2-3 ώρες και τη μέρα περίπου κάθε 1 ώρα με ένα διάλλειμμα 2-3 ώρες που κοιμάτε μια φορά μέσα στη μέρα), τώρα λόγω αυτού του εκνευρισμού που έχει με τη μεγάλη ροή και του ότι προσπαθώ να αποφύγω την πιπίλα, του δίνω πολλές φορές το ίδιο στήθος. Να αναφέρω ότι κάποια στιγμή μου έκανε και πράσινα κακάκια για 1-2 μέρες αλλά τώρα επανήλθε στα μουσταρδί.

Τα γεύματά του είναι από 5 έως 15 λεπτά το πολύ, εκτός εάν θέλει να πιπιλήσει για να κοιμηθεί, οπότε μπορεί να κάτσει και 45 λεπτα.

Επειδή πολλές φορές ζητάει να τρώει και ανά 20λεπτό, μου είπε η παιδίατρος ότι μέσα στην ίδια ώρα μετράει σαν ένα γεύμα ακόμα και αν φάει 3-4 φορές, οπότε και γώ συνεχίζω να δίνω το ίδιο στήθος όσες φορές και να φάει στην ίδια ώρα. Κάνω καλά??? Βέβαια με τον τρόπο αυτό μπερδεύομαι. Επίσης πολλές φορες επειδή δεν τρώει σε σταθερές ώρες πετρώνει το ένα μου στήθος (ιδίως τη νύχτα) με αποτέλεσμα όταν να πηγαίνει να θηλάσει από κει να μην μπορεί και να κλαίει.

Ακολουθώ σωστό τρόπο??? ¨Η μήπως πρέπει να συνεχίσω έτσι όπως το έκανα στην αρχή, γεύμα και στήθος, ακόμα και αν το γεύμα είναι 5 λεπτά??? Κάνω καλά που αρνούμαι να του δώσω πιπίλα έστω και για λίγο το βράδυ, παρά τον εκνευρισμό του??? Εχθές όλη μέρα κοιμήθηκε μόνο 1 ώρα... είναι σωστό αυτό για ένα μωράκι 1 μηνός.???

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Να σου ζήσει το νινί σου και μπράβο που τα κατάφερες με το rooming-in!

Αν έχεις ακόμα υπερπαραγωγή τότε καλά κάνεις και δεν δίνεις γεύμα και στήθος (οι σύντομες εναλλαγές αυξάνουν την παραγωγή!). Θα πρέπει να δίνεις το ίδιο στήθος έως και για 3 ώρες, μέχρι να ρυθμίσεις την παραγωγή σου. Για να μην πετρώνει το άλλο στήθος θα βγάζεις λίγο γάλα με θήλαστρο ή με το χέρι ίσα για να ανακουφιστείς. Αυτό ισχύει και το βράδυ. Δεν θα πρέπει να τσιτώνει και να πετρώνει το στήθος για να μην έχεις ιστορίες με μαστίτιδες και φραγμένους πόρους.

Τα κακά του μωρού θα πρέπει να είναι μουσταρδί - αν είναι πράσινα ή αφρώδη έχεις ακόμα θέμα με υπερπαραγωγή.

Αυτό που λες ότι πετάγεται σαν συντριβάνι το γάλα, μάλλον είναι ισχυρό αντανακλαστικό καθόδου. Μπορείς όταν γίνεται (δηλαδή όταν το γάλα κατεβαίνει και η ροή είναι μεγάλη) να αφήνεις το γάλα να τρέξει σε μία πετσέτα ή να το βγάζεις λίγο με το χέρι και μετά να βάζεις το μωρό. Αν συμβαίνει ενδιάμεσα στο θηλασμό, βγάζεις το μωρό απαλά, αφήνεις το γάλα να τρέξει κι όταν μειωθεί η ροή ξαναβάζεις το μωρό. Έτσι και το μωρό θα είναι πιο ήρεμο στο στήθος.

Αν το μωρό είναι πολύ μικρό (καταλαβαίνω ότι δεν έχεις σαραντήσει.. ; ) καλύτερα να μην δώσεις πιπίλα. Ρυθμίζοντας την παραγωγή σου και τη ροή και καθώς το μωρό θα μεγαλώνει θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ποταμό γάλακτος :P Το να δίνεις το ίδιο στήθος (δηλαδή το πιο "άδειο") όταν καταλαβαίνεις ότι θέλει να πιπιλίσει, είναι σωστό.

Το πόσο κοιμάται ένα μωρό μέσα στη μέρα είναι σχετικό - εξαρτάται τόσο από το παιδί όσο και από την ίδια τη μέρα. Αν κοιμάται 8 ώρες το 24ωρο είναι οκ. Αν νομίζεις ότι ο λίγος ύπνος οφείλεται στον εκνευρισμό του παιδιού στο στήθος, φρόντισε να είσαι ήρεμη όταν το θηλάζεις και πιστεύω ότι όσο θα ρυθμίζεται το στήθος, τόσο θα ηρεμεί και το παιδί.

Εχθές όλη μέρα κοιμήθηκε μόνο 1 ώρα... είναι σωστό αυτό για ένα μωράκι 1 μηνός.???

Ως ύπνο θα πρέπει να μετράς και τον ύπνο που ρίχνει το μωρό στο στήθος... μην τον υποτιμάς!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...