Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

και αν ναι γτ γκρινιαζει πανω στο βυζι?

γιατί δεν θέλει άλλο κι εσύ θέλεις να του το δώσεις με το ζόρι

πηρατην παιδιατρο και μου ειπε να του δωσω συμπληρωμα γτ πειναει και της ειπα οτι του εδωσα για να δω τι αλλο μπορει να συμβαινει και μου ειπε οτι τρωγεται με τα ρουχα του.τι φταει?

μπορεί να φταίνε τα δόντια ή η τσατίλα που έχει γιατί δεν βγήκε βόλτα ή... ή... ή...

τα μωρά δεν μπορούν να πούνε γιατί γκρινιάζουν

τις περισσότερες φορές ούτε οι μεγάλοι μπορούνε να πούνε, τους φταίει κάτι και ξεσπάνε αλλού

πάντως το μωρό δεν τρώγεται με τα ρούχα του όσο εσύ που προσπαθείς να βρεις πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει

όσο για την παιδίατρο, σκέψου τη θέση της, αν κάθε φορά που γκρινιάζει ένα μωρό (μιλώ για τη συνηθισμένη καθημερινή γκρίνια) την παίρνουν τηλέφωνο για να το παίξει μάντης και να τους πει γιατί γκρινιάζει ένα μωρό που δεν το βλέπει και δεν το ζει, υποθέτει ότι θέλεις να αποθηλάσεις και ψάχνεις αφορμή, οπότε σου τη δίνει για να ησυχάσει και αυτή κι εσύ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θελω να αποθηλασω γι`αυτο και δεν την ακουσα εχω αρχισει να ανασχηματιζψ την αποψη μου γι`αυτην τεσπα....λες γι`αυτο να υπαρχουν φορεσ που αντι να πιπιλαει την πιπιλα την δαγκωνει?να του παρω παιχνιδακι για τα ουλα?αγλαια οπως ξαναειπα εχετε δικιο να κοιμηθει ηθελα και γι`αυτο γκρινιαζε γτ δεν ηθελε προφανως αλλο....η απορια μου ομως ειναι οτι οταν ενα μωρο εχει χορτασει δεν σταματαει απο μονο του?αυτος γτ δεν σταματουσε παρα επαιζε και πιπιλαγε κανα δυο φορεσ?δεν ηξερε πως να σταματησει?

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θελω να αποθηλασω γι`αυτο και δεν την ακουσα εχω αρχισει να ανασχηματιζψ την αποψη μου γι`αυτην τεσπα....

salomaki, εμείς ξέρουμε ότι δεν θέλεις να αποθηλάσεις αλλά οι περισσότερες μητέρες που παίρνουν την παιδίατρο και της λένε τέτοιες ιστορίες, θέλουν να αποθηλάσουν

σκέψου λίγο και τη θέση της, ακόμη και αν είναι θετική στο θηλασμό, θα έχει κουραστεί από τη γκρίνια των μαμάδων!

και δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει αυτές που θέλουν να συνεχίσουν από αυτές που δεν θέλουν

λες γι`αυτο να υπαρχουν φορεσ που αντι να πιπιλαει την πιπιλα την δαγκωνει?να του παρω παιχνιδακι για τα ουλα?

να του πάρεις

τα ούλα αρχίζουν να ενοχλούν τα μωρά πολύ πριν ανατείλουν τα δόντια

αγλαια οπως ξαναειπα εχετε δικιο να κοιμηθει ηθελα και γι`αυτο γκρινιαζε γτ δεν ηθελε προφανως αλλο....η απορια μου ομως ειναι οτι οταν ενα μωρο εχει χορτασει δεν σταματαει απο μονο του?

μπορεί να σταματήσει και μόνο του αλλά μπορεί και όχι

αν είναι κουρασμένο και θέλει να κοιμηθεί συνεχίζει μέχρι να κοιμηθεί

αυτος γτ δεν σταματουσε παρα επαιζε και πιπιλαγε κανα δυο φορεσ?δεν ηξερε πως να σταματησει?

ξέρει να σταματήσει αλλά πχ δεν ξέρει πώς να κοιμηθεί, οπότε συνεχίζει και του βγαίνει και γκρίνια γιατί άλλα θέλει και άλλα κάνει

τα περισσότερα μωρά γκρινιάζουν όταν είναι κουρασμένα και δεν είναι πάντα εύκολο να κοιμηθούν

τα περισσότερα μωρά γκρινιάζουν όταν είναι κουρασμένα και δεν είναι πάντα εύκολο να κοιμηθούν

ποσο κουρασμενος να εινια μετα απο 3ωρο ύπνου?

οσο για τν παιδιατρο ειναι νομιζω δουλεια της να λυνει τις αποριες νεων μαμαδων αν δεν το κανουν αυτοι ποιοι θα το κανουν?

ποσο κουρασμενος να εινια μετα απο 3ωρο ύπνου?

αν ήθελε 3,5 ή 4 ώρες τότε οι 3 δεν του έφτασαν

οσο για τν παιδιατρο ειναι νομιζω δουλεια της να λυνει τις αποριες νεων μαμαδων αν δεν το κανουν αυτοι ποιοι θα το κανουν?

η δουλειά της παιδιάτρου είναι να ασκεί την παιδιατρική και αυτό σημαίνει να παρακολουθεί την ανάπτυξη των μωρών και να τα βοηθάει όταν αρρωσταίνουν

θα λύσει και μερικές βασικές απορίες που αφορούν την ανάπτυξη ενός παιδιού αλλά

δεν είναι δουλειά της να λύνει καθημερινές απορίες όπως το γιατί γκρινιάζει τώρα το μωρό, που θα μπορούσε να τις λύσει η φίλη, η ξαδέλφη, η γιαγιά ή η θεία ή δεν θα μπορούσε να τις λύσει κανένας

Διαφημίσεις

οκ μπορει να μην του εφτασαν οι ωρες υπνου το δεχομαι στο διαστημα ομως αυτο δεν εχει φαει καλα δεν θα πειναγε ρε παιδακι μου?δεν θα ξυπναγε να φαει?ξυπνησε πριν λιγο γκρινιαξε μισοκοιμοταν τον εβαλα στηθος ψευτοεφαγε κανενα 5λεπτο και τωραοπως τον εβαλα να ρευτει πανω μο εκει και εμεινε κοιμαται επανω μου...απλα αγχωνομαι γτ δεν τον εχω συνηθισει ετσι,τωρα υαμ ου πεις δεν χρειαζεται να αγχωνομαι με μια αλλαγη συμπεριφορας για μια μερα....υπαρχει περιπτωση να παιζει ρολο το οτι εκανε εμβολιο?αυτο με τα αλματα αναπτυξης ισχυει?υπαρχει περιπτωση δλδ να περασε την βδομαδα που λενε οτι κανει αλμα αναπτυξης και τωρα να εχει πατησει φρενο?

οκ μπορει να μην του εφτασαν οι ωρες υπνου το δεχομαι στο διαστημα ομως αυτο δεν εχει φαει καλα δεν θα πειναγε ρε παιδακι μου?δεν θα ξυπναγε να φαει?ξυπνησε πριν λιγο γκρινιαξε μισοκοιμοταν τον εβαλα στηθος ψευτοεφαγε κανενα 5λεπτο και τωραοπως τον εβαλα να ρευτει πανω μο εκει και εμεινε κοιμαται επανω μου...

salomaki, γι αυτό η παιδίατρός σου σου είπε να δώσεις ξένο

γιατί θέλεις το μωρό κουρδισμένο και προβλέψιμο ενώ αυτή ξέρει ότι από τα χιλιάδες μωρά που έχει δει, κανένα δεν είναι κουρδισμένο ή προβλέψιμο

απλα αγχωνομαι γτ δεν τον εχω συνηθισει ετσι,τωρα υαμ ου πεις δεν χρειαζεται να αγχωνομαι με μια αλλαγη συμπεριφορας για μια μερα....

τα μωρά αλλάζουν συνέχεια συμπεριφορά και τα παιδιά το ίδιο

τη μια μέρα έχουν αυτό το ωράριο του ύπνου και την επόμενη το αλλάζουν

τη μια μέρα θέλουν αυτό το φαγητό και μετά για ένα μήνα δεν θέλουν ούτε να το μυρίσουν

υπαρχει περιπτωση να παιζει ρολο το οτι εκανε εμβολιο?

ναι, φυσικά και υπάρχει, έχει δεχθεί τόσους εισβολείς και πρέπει να τους αντιμετωπίσει όλους μαζί, αυτό είναι φοβερό στρες για τον οργανισμό αλλά η παιδίατρος προτιμά να του δώσεις ξένο για να ησυχάσει

αυτο με τα αλματα αναπτυξης ισχυει?

ισχύει, αλλά όταν ένα μωρό περνά άλμα ανάπτυξης τότε η συμπεριφορά του αλλάζει δραματικά για τουλάχιστον 3-4 24ωρα

υπαρχει περιπτωση δλδ να περασε την βδομαδα που λενε οτι κανει αλμα αναπτυξης και τωρα να εχει πατησει φρενο?

υπάρχει αλλά ποτέ δεν μπορεί να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει γιατί δεν είσαι μέσα του

έχει δικαίωμα να αλλάζει συμπεριφορά κι εσύ έχεις υποχρέωση να το αποδέχεσαι αυτό ακόμη και αν δεν γνωρίζεις τις αιτίες της αλλαγής

γεια σας κοριτσια!η μικρη μου σημερα(24 ημερων)εκανε για πρωτη φορα εμετο.τη θηλασα,ρευτηκε κανονικα και οταν την εβαλα στο κρεβατακι της μετα απο κανενα 10λεπτο την ακουσα να βγαζει κατι ήχους,κοιταξα και ειδα να τρεχει γαλα απο το στομα της.κοιταξα κατω απο το κεφαλακι της και ειχε γεμισει αρκετα το σεντονακι της.αυτο θεωρειται αναγωγη ή εμετος;ποια η διαφορα τους;γιατι αραγε συνεβη αυτο;ειναι φυσιολογικο ή μήπως κρυωσε;επισης η μυτουλα της ακουγεται βουλωμενη παρολο που της εχω βαλει 3 φορες ορο.πως θα την ανακουφισω;

αγλαϊα σ`ευχαριστώ πολυ....εχω ενημερωθει υπερβολικα πολυ μεσα απο το φορουμ.το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα του δωσω ξενο γαλα και θα προσπαθησω ναμην αγχωνομαι με τις αλλαγεσ του και οπως ειπες να τις αποδεχομαι απλα σαν ενα μανουλα και ποσο μαλλον με εναν κοκκυτη στο ιστορικο οταν ημασταν 20 ημερων φοβαμαι μην μου παθει τιποτα....ξερεις τι ειναι να το βλεπεις να μην μπορει να ανπνευσει και να εχει γινει μοβ???????????αλλα ολα αυτα εχουν περασει....τωρα κοιταμε μπροστα και θετικα....κατι τελευταιο(νομιζω και δεν υπ0οσχομαι)εχω ξαναρωτησει βεβαια απλα θελω να ειμαι 100% σιγουρη οτι απο γαλα παμε καλα....οταν αδειαζει το στηθος και ειναι χαλαρο πολυ αν τον βαλω πανω εχει να φαει η ειναι αδειο?και το γεγονος οτι σε γενικες γραμμες το στηθος ειναι χαλαρο δεν πειραζει ε?την δουλεια του την κανει σωστα?

για την μυτουλα ξερω οτι μπορει και να ροχαλιζει και μενα το κανει καμια φορα και αν τον αλλαξω λιγο θεσουλα η τον κουνησω σταματαει...τωρα για τον εμετο απο αυτα που εχω ακουσει ο εμετος ειναι ρουκετοειδης οχι οπως η αναγωγη τωρα οι πιο επειρες μανουλεσ θα βοηθησουν καλυτερα....

Διαφημίσεις

αγλαϊα σ`ευχαριστώ πολυ....εχω ενημερωθει υπερβολικα πολυ μεσα απο το φορουμ.το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα του δωσω ξενο γαλα και θα προσπαθησω ναμην αγχωνομαι με τις αλλαγεσ του και οπως ειπες να τις αποδεχομαι απλα σαν ενα μανουλα και ποσο μαλλον με εναν κοκκυτη στο ιστορικο οταν ημασταν 20 ημερων φοβαμαι μην μου παθει τιποτα....ξερεις τι ειναι να το βλεπεις να μην μπορει να ανπνευσει και να εχει γινει μοβ???????????αλλα ολα αυτα εχουν περασει....τωρα κοιταμε μπροστα και θετικα....κατι τελευταιο(νομιζω και δεν υπ0οσχομαι)εχω ξαναρωτησει βεβαια απλα θελω να ειμαι 100% σιγουρη οτι απο γαλα παμε καλα....οταν αδειαζει το στηθος και ειναι χαλαρο πολυ αν τον βαλω πανω εχει να φαει η ειναι αδειο?και το γεγονος οτι σε γενικες γραμμες το στηθος ειναι χαλαρο δεν πειραζει ε?την δουλεια του την κανει σωστα?

το στηθος δεν ειναι σαν την ουροδοχο κυστη ,να γεμιζει κ να αδειαζει.

το στηθος παραγει.οπως σου ξαναειπαν ειναι καλο το οτι ειναι χαλαρο το στηθος σου.αυτο σημαινει οτι παραγει.οποτε βαζεις το μωρο στο στηθος,θα εχεις γαλα.:wink:

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

κορίτσια χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει τόσο αναλυτικά το θέμα του θηλασμού. Εγώ είμαι στην 35η βδομάδα κύησης και θέλω πολύ να θηλάσω όταν με το καλό γεννήσω. Έχω όμως απορίες.

1. Αρχικά στο μαιευτήριο (θα γενννήσω στο γένεσις θεσσαλονίκης) θα δώσουν στο μωρό και ξένο γάλα; Αν ναι θα θέλει μετά να πάρει το δικό μου ή να τους πω να μην του δώσουν τίποτα για να δούμε πως θα πάει με το στήθος μου;

2. Προς το παρόν πιστεύω ότι πάμε για φυσιολογικό τοκετό αλλά αν προκύψουν επιπλοκές (κάτι που δεν είναι και πολύ πιθανό διότι όλα μέχρι στιγμής είνια πολύ καλά) φυσικά και θα προχωρήσουμε με καισαρική. Τόσο μεγάλη διαφορά έχει για τον θηλασμό αν το παιδί γεννηθεί με καισαρική ή φτ;

3. Εγώ ακόμα και τώρα πιέζοντας τις θηλές μου βγάζω ένα λευκό σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα (δεν είναι υγρό σαν γάλα, είναι πηχτό και εύπλαστο σαν πλαστελίνη) αυτό είναι καλό σημαδι; (ο γιατρός μου, δεν μου διευκρίνησε τι ακριβώς είναι αυτό μόνο μου είπε να μην το κάνω διότι μπορεί να προκαλέσω πρόωρο τοκετό) Είχε καμιά σας παρόμοια εμπειρία;

Σήμερα θα κάνω και το πρώτο μάθημα θηλασμού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο... Πιστεύω ότι θα μου λυθούν πολλές απορίες εκεί αλλά θέλω και την γνώμη σας διότι όσο να ναι εσείς τα ζήτε καθημερινά!

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας...

κααταρχην καλη εγκυμοσυνη!να χαρεις τις τελευταιες βδομαδες με την κοιλιτσα σου!:wink:

γεννησα κ εγω στο Γενεσσις κ ηθελα να σου απαντησω.

καταρχην ζητα αποκλειστικο θηλασμο.ξερω ομως οτι αν δεν εισαι σε μονοκλινο ειναι λιγο δυσκολο.

εγω ημουν σε 2κλινο κ μου την φερναν πολυ συχνα να την θηλαζω (αλλα στανταρ της δωσαν κ ξενο)τουλαχιστον μου την φερναν παντα πεινασμενη κ οχι χορτασμενη κ κοιμισμενη.προσεξε το αυτο.Μολις γυρισαμε σπιτι δεν ξαναπηρε μπουκαλι ποτε!απο τοτε θηλαζει αποκλειστικα κ ειναι τωρα 8 κιλα:shock::lol:

οι μαιες με βοηθησαν πολυ εκει.να ζητας συνεχεια να σε βοηθανε κ να σου δειχνουν.

Εγω γεννησα με καισαρικη.το στηθος μου εγινε τουμπανο την 3η μερα.την επομενη μερα κ νυχτα μου την φερναν ανα μια με δυο ωρες κ την θηλαζα αλλα τους το ειπε κ ο γιατρος μου.(ζητα το κ απο τον δικο σου αυτο,δηλαδη ενημερωσε τον οτι θελεις ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ!)

τα μαθηματα στο Ιπποκρατειο ειναι πολυ καλα κ κατατοπιστικα.τα εκανα κ εγω.

οτι χρειαστεις πες μου.

καλη συνεχεια κ με το καλο!!!:P:p

qvx1p3.png

γεια σας κοριτσια!η μικρη μου σημερα(24 ημερων)εκανε για πρωτη φορα εμετο.τη θηλασα,ρευτηκε κανονικα και οταν την εβαλα στο κρεβατακι της μετα απο κανενα 10λεπτο την ακουσα να βγαζει κατι ήχους,κοιταξα και ειδα να τρεχει γαλα απο το στομα της.κοιταξα κατω απο το κεφαλακι της και ειχε γεμισει αρκετα το σεντονακι της.αυτο θεωρειται αναγωγη ή εμετος;ποια η διαφορα τους;γιατι αραγε συνεβη αυτο;ειναι φυσιολογικο ή μήπως κρυωσε;επισης η μυτουλα της ακουγεται βουλωμενη παρολο που της εχω βαλει 3 φορες ορο.πως θα την ανακουφισω;

να βαζεις ορο κ να ρουφας τις μυξουλες!:wink:

qvx1p3.png

να βαζεις ορο κ να ρουφας τις μυξουλες!:wink:

καλημερα!τι εννοεις να ρουφω τις μυξουλες;εγω της βαζω ορο και αμεσως σηκωνω μπροστα το κεφαλακι της και σκουπιζω το υγρο που τρεχει.το ιδιο πραγμα λεμε;

καλημερα!τι εννοεις να ρουφω τις μυξουλες;εγω της βαζω ορο και αμεσως σηκωνω μπροστα το κεφαλακι της και σκουπιζω το υγρο που τρεχει.το ιδιο πραγμα λεμε;

oxi.ypαρχει στο φαρμακειο ειδικος αναροφητηρας για τις μυξουλες.το μωρο δεν μπορει να φυσηξει.ετσι τις ρουφας εσυ.:wink:

qvx1p3.png

Διαφημίσεις

mamabou μπορώ να σου πω εγώ τι έκανα και το βρήκα ιδιαίτερα αποτελεσματικό και με τη λιγότερη ταλαιπωρία για το μωρό. Όταν είχε μπουκωμένη μύτη έβαζα ορό σε ΚΑΘΕ αλλαγή πάνας. Όπως τον είχα ξαπλωμένο στην αλλαξιέρα έβαζα τον ορό. Ναι, ο ορός πάει προς τα πίσω αλλά δεν πειράζει. Αν γύρεις το κεφάλι μπροστά μπορεί απλά να τρέξει έξω ο ορός πριν προλάβει να κάνει τίποτα. Τα διάφορα πουάρ που είναι για να ρουφάς τις μυξούλες είναι σκέτη ταλαιπωρία -τσάμπα θα τα πάρεις. Με τον ορό (σχεδόν μισό φιαλάκι σε κάθε ρουθούνι) είτε θα φταρνιστεί και θα βγάλει ό,τι έχει μέσα είτε ...θα τα καταπιεί. Ξέρω, αηδία το τελευταίο, αλλά και στον ύπνο κάπως έτσι γίνεται - μου το πε και η παιδίατρος. Επίσης αν πιστεύεις ότι μπορεί να είναι κρύωμα και όχι απλά λόγω σκόνης το μπούκωμα, μπορείς να βάλεις στον ορό μέσα λίγες σταγόνες από το γάλα σου (το λέει η Πατσούρου η παιδίατρος στο βιβλίο της!). Το χω δοκιμάσει είναι πολύ αποτελεσματικό: είτε βάζεις με σύριγγα και βελόνα λίγο γάλα στο φιαλάκι του ορού είτε τα αναμιγνύεις μέσα στη σύριγγα και τη χρησιμοποιείς (χωρίς τη βελόνα εννοείται) για να στάξεις στη μύτη του μωρού - το τελευταίο το βρήκα άβολο, όμως.

γεια σας κοριτσια!η μικρη μου σημερα(24 ημερων)εκανε για πρωτη φορα εμετο.τη θηλασα,ρευτηκε κανονικα και οταν την εβαλα στο κρεβατακι της μετα απο κανενα 10λεπτο την ακουσα να βγαζει κατι ήχους,κοιταξα και ειδα να τρεχει γαλα απο το στομα της.κοιταξα κατω απο το κεφαλακι της και ειχε γεμισει αρκετα το σεντονακι της.αυτο θεωρειται αναγωγη ή εμετος;ποια η διαφορα τους;γιατι αραγε συνεβη αυτο;ειναι φυσιολογικο ή μήπως κρυωσε;

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από το θέμα γιατί ο γιος μου έκανε ελάχιστες αναγωγές φορές και μόνο 1-2 φορές εμετό για εμφανή λόγο. Νομίζω ότι η διαφορά είναι στην ποσότητα του γάλακτος που βγάζει το μωρό: 1-2 κουταλιές της σούπας θεωρείται αναγωγή, απόλυτα φυσιολογική και συνήθως δεν είναι καν πηγμένο ούτε μυρίζει ξυνίλα. Αν πετάγεται με δύναμη προς τα έξω (ρουκετοειδής έμετος) ή αν το μωρό κάνει σύσπαση για να βγάλει το γάλα τότε είναι εμετός. Μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο (πχ. να της έπεσε πολύ το πόσο έφαγε, ή να ρεύτηκε ξανά και έβγαλε και λίγες γουλιές). Έτσι όπως το λες (έτρεχε γάλα από το στόμα) σαν γουλιές μου ακούγεται - ο λεκές κι από λίγες γουλιές είναι μεγάλος. Παρακολούθησέ το απλά και βάζε την στο πλάι μέχρι να δεις πώς πάει. Δεν νομίζω ότι από κρύωμα κάνουν εμετό τα μωρά... - δεν ξέρω κιόλας...

το στηθος δεν ειναι σαν την ουροδοχο κυστη ,να γεμιζει κ να αδειαζει.

το στηθος παραγει.οπως σου ξαναειπαν ειναι καλο το οτι ειναι χαλαρο το στηθος σου.αυτο σημαινει οτι παραγει.οποτε βαζεις το μωρο στο στηθος,θα εχεις γαλα.:wink:

Αυτό είναι σίγουρο? Δεν θέλω να αμφισβητίσω αυτο που λες, αλλά νομίζω ότι μ΄εμένα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δηλ. όταν το στήθος μου είναι πιο σκληρό ο μπεμπάκος μου βλέπω ότι τρώει καλύτερα (χωρίς γκρίνια, ακούω ότι καταπίνει, το αφήνει ευχαριστημένος μόλις χορτάσει και άλλες τέτοιου τύπου ενδείξεις). Όταν έχω τη χαλάρωση που το στήθος μοιάζει με "πεσμένο μαρουλόφυλλο", τοτε έχουμε θέμα. Τρώει για πολύ λίγο, μετά καταλαβαίνω ότι τραβάει αλλά δεν καταπίνει και τελικά το φτύνει με κλάματα. Δίνοντας τότε αυτό που έχω μαζέψει με το θήλαστρο, όλα καλά. Αν δε την ίδια στιγμή προσπαθήσω να αντλήσω, παραγωγή μηδενική ή ελαχιστη, όταν τις άλλες φορές που νιωθω γεμάτη βγάζω και 150 ml από κάθε πλευρά.

Αυτό είναι σίγουρο? Δεν θέλω να αμφισβητίσω αυτο που λες, αλλά νομίζω ότι μ΄εμένα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δηλ. όταν το στήθος μου είναι πιο σκληρό ο μπεμπάκος μου βλέπω ότι τρώει καλύτερα (χωρίς γκρίνια, ακούω ότι καταπίνει, το αφήνει ευχαριστημένος μόλις χορτάσει και άλλες τέτοιου τύπου ενδείξεις). Όταν έχω τη χαλάρωση που το στήθος μοιάζει με "πεσμένο μαρουλόφυλλο", τοτε έχουμε θέμα. Τρώει για πολύ λίγο, μετά καταλαβαίνω ότι τραβάει αλλά δεν καταπίνει και τελικά το φτύνει με κλάματα. Δίνοντας τότε αυτό που έχω μαζέψει με το θήλαστρο, όλα καλά. Αν δε την ίδια στιγμή προσπαθήσω να αντλήσω, παραγωγή μηδενική ή ελαχιστη, όταν τις άλλες φορές που νιωθω γεμάτη βγάζω και 150 ml από κάθε πλευρά.

κάποιες ωρες ,κυριως το πρωι,το στηθος μας ειναι πολυ πιο "γεμάτο" και σκληρό κι έτσι ακους και το "γκλουπ" πολύ πιο έντονα,καταπίνει και πιο γρήγορα και χορταίνει σε 3 λεπτά ας πούμε ,αντί για 10 που θα κανε σε άλλη περίπτωση.αλλά διαπιστωμένα σου λέω οτι ακόμα κι οταν το στήθος μας είναι σαν λαπάς που λέω εγώ το δικό μου,ακόμα κι αν το μωρό έτρωγε συνέχεια πριν και νομίζεις ότι δε θα χεις άλλο( που δε γίνεται αυτό) ,έχει μια χαρά γάλα! αν σου γκρινιάζει έτσι κάνε εναλλαγές στήθους,πιάνει!μου το κανε και μενα ενα διαστημα! και το βασικό για το θήλαστρο που φυσικα το χω μάθει απο τα υπόλοιπα κορίτσια εδώ...το θήλαστρο δείχνει πόσο μπορεί να αντλήσει απο σένα,ΟΧΙ πόσο παράγεις! μπορεί εσύ να βγάλεις 50 γρ με το θήλαστρο και να βάλεις το μωρό να φάει και να φάει 150!απλά δε μπορείς να το ξέρεις επακριβώς!

3IrTp3.png

Αυτό είναι σίγουρο? Δεν θέλω να αμφισβητίσω αυτο που λες, αλλά νομίζω ότι μ΄εμένα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. .

Θα σου έλεγα να διαβάσεις αυτό εδώ το λινκ;)....http://www.kellymom.com/bf/supply/milkproduction.html

και να κρατάς πάντα κατά νου ότι αν περιμένεις το στήθος να “γεμίσει” για να το προσφέρεις στο μωρό τότε η τακτική αυτή θα σε οδηγήσει στη μείωση παραγωγής καθώς το σώμα σου θα λαμβάνει το μήνυμα ότι το γάλα περισσεύει (γεμίζει το στήθος= μειωση παραγωγής, αδειάζει το στήθος= αύξηση παραγωγής)

επίσης θα σου έλεγα να μην κάνεις “αλόγιστη”χρήση (εννοώ αν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος π.χ απουσιάζεις) μπιμπερό και θηλάστρου γιατί με το μπιμπερό το μωρό μαθαίνει στην εύκολη ροή και εσύ παιδεύεσαι με το θήλαστρο

κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις!απ΄οτι καταλαβα απ οσα μου γραφετε για αναγωγη προκειται.σημερα θελω να ρωτησω κατι αλλο:προχτες(1 σεπτεμβριου) ανλησα 100 μλ και τα εβαλα στη συντηρηση.χτες αντλησα αλλα 100μλ και τα εβαλα σε αλλο μπουκαλακι στη συντηρηση.σημερα η μικρη μου δεν χρειαστηκε να πιει απ το μπουκαλι γιατι ελειψα μονο 2.5 ωρες για δουλεια οποτε τη θηλασα πριν και μετα.τα μπουκαλακια που εχω στη συντηρηση μπορω να τα βαλω στην καταψυξη και να τα ξαναχρησιμοποιησω τη Δευτερα για να μη παει χαμενο το γαλα;

κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις!απ΄οτι καταλαβα απ οσα μου γραφετε για αναγωγη προκειται.σημερα θελω να ρωτησω κατι αλλο:προχτες(1 σεπτεμβριου) ανλησα 100 μλ και τα εβαλα στη συντηρηση.χτες αντλησα αλλα 100μλ και τα εβαλα σε αλλο μπουκαλακι στη συντηρηση.σημερα η μικρη μου δεν χρειαστηκε να πιει απ το μπουκαλι γιατι ελειψα μονο 2.5 ωρες για δουλεια οποτε τη θηλασα πριν και μετα.τα μπουκαλακια που εχω στη συντηρηση μπορω να τα βαλω στην καταψυξη και να τα ξαναχρησιμοποιησω τη Δευτερα για να μη παει χαμενο το γαλα;

Φυσικά και μπορείς. Απλά αν βγάζεις από την κατάψυξη, καλύτερα να βγάζεις πάντα το πιο παλιό γάλα -αν έχεις δηλαδή από προηγούμενη από 1/9 ημερομηνία- για να μην πετάξεις στο τέλος ξεχασμένα σακουλάκια.

καταλαβα τι λες.απλα ολα οσα εχω στην καταψυξη τα εχω σε σακουλακια.αυτα τα τελευταια τα εχω σε μπουκαλακια τα οποια θα τα χρειαστω,γι αυτο ελεγα αν και καινουρια τα τελευταια να τα χρησιμοποιησω τη δευτερα για να ελευθερωσω τα μπουκαλακια..

καλημερα κοριτσια και καλο Σαββατοκυριακο!να ρωτησω κατι;τι σημαινει αλμα αναπτυξης;η μικρη μου(25 ημερων)απο χτες το βραδυ συμπεριφερεται καπως..ανα μια ωρα ξυπναει,δειχνει να πειναει,τρωει για κανενα 20λεπτο,γλυφει τη θηλη,τη βαζω απο το αλλο στηθοε,καθεται 5 λεπτα,τιναζεται και δειχνει να δυσανασχετει.μηπως δε χορταινει;τι να συμβαινει αραγε;με αυτο τον τροπο και ρυθμο δεν εχω τη δυνατοτητα να αντλησω για να αποθηκευσω για τα γευματα της οταν θα είμαι απο βδομαδα στη δουλεια.τι να κανω;με ανησυχει το γεγονος οτι εχει κοιμηθει ελαχιστα και φοβαμαι μηπως μενει νηστικη γιατι νιωθω πολυ χαλαρο το στηθος μου σαν να μη προλαβε να ξαναγεμισει μεσα σε μια ωρα..παλιοτερα ενιωθα το στηθος μου βαρυ τωρα ειναι πολυ χαλαρο...και αν οντως υπαρχει γαλα για να πιει,ειναι το ελαφρυ ή το πιο λιπαρο που λενε οτι ερχεται μετα το ελαφρυ;ξερω οτι οι αποριες μου ακουγονται ανοητες..συγχωρεστε με αλλα δεν εχω κοιμηθει ενα 24 ωρο και δεν σκεφτομαι πολυ καθαρα..

Καλημέρα mamabou! Το άλμα ανάπτυξης διαρκεί 3-4 μέρες και το διάστημα αυτό το μωρό ζητάει συνεχώς στήθος μέρα και νύχτα. Με τον τρόπο αυτό αυξάνει την παραγωγή σου επειδή οι ανάγκες του μεγαλώνουν και χρειάζεται περισσότερο γάλα.

Αν ανταποκρίνεσαι στην ανάγκη αυτή του μωρού μην σε φοβίζει αν τρομάζει ή όχι. Ξέρει καλά τι κάνει. Εσύ πρέπει απλά να το βάζεις στο στήθος όποτε ζητήσει και σε 3-4 μέρες θα επανέλθει στο αρχικό του 'πρόγραμμα'.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...