Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

ναι evaMD!οταν γυρισα ενω είχε ηδη φαει 100μλ,εβαζε το δαχτυλο της στο στομα και το ρουφουσε.την εβαλα στο στηθος,εφαγε λιγο ακομη και μετα κοιμηθηκε.επισης παρατηρω οτι πλεον (22η ημερα)δεν είναι συνεχεια φαγητο-υπνο-φαγητο κτλ.μπορει να καθισει και για μια ωρα ξυπνια και να κοιτα γυρω-γυρω.δεν εχω κουνιστη καρεκλα δυστυχως.ηθελα πολυ να παρω μια πολυθρονα θηλασμου αλλα οσες βρηκα ηταν πολυ ογκωδεις και δεν χωρουσαν στο χωρο μας.την παιρνει αγκαλιτσα η μαμα μου και περπατουν μεσα στο σπιτι.μηπως θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ενα ρηλαξ της chicco που εχω και είναι για νεογεννητα 0-4 μηνων να κουνιεται λιγο ή να χαζευει τα παιχνιδακια που κρεμονται;

Είδες τι σου είναι το στήθος...

Ναι, όσο μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα αρχίζουν να ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το περιβάλλον τους. Το περπάτημα τους αρέσει - όντως. Όσο για το ρηλάξ, (ξέρω ποιο λες το είχε και ο ανηψιός μου) δες αν θα το δεχτεί το παιδί. Ο ανηψιός μου κι ο γιος μου ζήτημα να κάθονταν στο ρηλάξ για 2-3 λεπτά αν ήταν ξυπνητοί (μόνο κοιμισμένοι έμειναν λίγο παραπάνω εκεί μέσα) - προτιμούσαν τις αγκαλιές και τις βόλτες. Ο γιος μιας φίλης κάθεται εκεί με τις ώρες και απασχολείται με τα παιχνιδάκια - κάθε παιδί είναι διαφορετικό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

επισης,να ρωτησω και κατι αλλο;το στηθος μου ανα δυο περιπου ωρες μουδιαζει στις ρογες για ενα -δυο δευτερολεπτα και τρεχουν για λιγο ταυτοχρονα και τα δυο.είναι φυσιολογικο αυτο;ποσες ωρες πρεπει να μεινει ενα στηθος χωρις θηλασμο ή αντληση ωστε να πετρωσει και να μειωθει η παραγωγη;και κατι τελευταιο:evaMD αφησα για αυριο στη συντηρηση ενα μπιμπερο με 100μλ και ενα μπουκαλακι με 140μλ.σιγουρα θα καταναλωθει το 100σταρι(2,5 ωρες θα λειψω παλι) αλλα αφησα και το μπουκαλακι(140μλ) μηπως τυχον και δε φτασει το 100σταρι ωστε να παρει η μαμα μου λιγο απο το 140αρι και να το βαλει σε ενα αλλο καθαρο μπιμπερο και να της το δωσει.αν καταλαβα καλα μου είπες οτι αυτο που θα περισσεψει απο το 140αρι μπορω μετα να το βαλω στην καταψυξη.σωστα καταλαβα;

Αυτό το μούδιασμα που λες είναι το αντανακλαστικό της ροής -καταλαβαίνεις δηλαδή το γάλα που "κατεβαίνει" εξ ου και το στάξιμο των θηλών. Δεν το νιώθουν όλες οι γυναίκες αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Όσο για το γάλα - ναι, όσο περισσέψει μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη ή και να το αφήσεις για την επόμενη μέρα. Αρκεί εσύ να κάνεις κανονικά τις αντλήσεις σου χωρίς να επαναπαύεσαι στο τι περίσσεψε από χτες, ώστε να μην μειωθεί σταδιακά η παραγωγή σου.

Αν το βάζεις στην κατάψυξη, βάλε ως ημερομηνία την ημερομηνία της άντλησης και όχι την ημέρα που το έβαλες στο ψυγείο.

Υ.Γ. σου έχω στείλει π.μ. για κεινο που με ρώτησες για τα μπιμπερό - το είδες;

ποσες ωρες πρεπει να μεινει ενα στηθος χωρις θηλασμο ή αντληση ωστε να πετρωσει και να μειωθει η παραγωγη;

Αυτό νομίζω ότι είναι πολύ σχετικό και διαφέρει σημαντικά σε κάθε γυναίκα. Έχω φίλη που ήδη από τον τρίτο μήνα το μωρό της κοιμάται σερί το βράδυ και δεν θηλάζει/αντλεί για περίπου 6,5-7 ώρες και επίσης δεν αντλεί στη δουλειά, άρα περνάνε άλλες περίπου 6,5 ώρες χωρίς θηλασμό/άντληση. Το ίδιο μωρό ρίχνει περίπου ένα 3ωρο ύπνο το απόγευμα, οπότε πάλι δεν θηλάζει/αντλεί...

Νομίζω ότι πάρα πολύ λίγες γυναίκες θα μπορούσαν να συντηρήσουν αποκλειστικό θηλασμό και αμείωτη παραγωγή με τέτοιους ρυθμούς... Για τις περισσότερες και μόνη η δουλειά (με μειωμένο ωράριο) χωρίς άντληση μπορεί να μειώσει την παραγωγή. Εγώ αντλώ στη δουλειά μέχρι τώρα κυρίως για να κρατώ την παραγωγή μου καθώς έχω αρκετό απόθεμα στην κατάψυξη και το στήθος μου δεν πρήζεται ώστε να δυσφορώ (οπότε θα μπορούσα και να μην αντλώ). Και σκέψου ότι ο γιός μου δεν κοιμάται σε καμμία φάση (δηλ. ούτε το βράδυ) πάνω από 4ώρες στις καλύτερες των συνθηκών!

Κι απλά για αποφυγή παρανοήσεων η μείωση της παραγωγής δεν περνάει από το πέτρωμα ως στάδιο. Μπορεί να γίνει αργά και σταδιακά, χωρίς ποτέ να πετρώσει το στήθος.

εχω ερωτηση!!!!μολις τον ταισα και εβγαλα με θηλαστρο οτι περισσεψε εβγαλα 60 μλ και το εβαλα συντηρηση.καλα εκανα?πιο πολυ το εκανα για να αδειασει τελειωσ και να ξαναπαραγει 1ον συμπληρωνω απο το αλλο στηθοσ μετα που θα τον ταισω ? και 2ον ποση ωρα μπορει ναμεινει εκτοσ ψυγειου το γαλα?3ον το οτι σταματησε να βγαζει γαλα τι σημαινει?

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

κορίτσια χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει τόσο αναλυτικά το θέμα του θηλασμού. Εγώ είμαι στην 35η βδομάδα κύησης και θέλω πολύ να θηλάσω όταν με το καλό γεννήσω. Έχω όμως απορίες.

1. Αρχικά στο μαιευτήριο (θα γενννήσω στο γένεσις θεσσαλονίκης) θα δώσουν στο μωρό και ξένο γάλα; Αν ναι θα θέλει μετά να πάρει το δικό μου ή να τους πω να μην του δώσουν τίποτα για να δούμε πως θα πάει με το στήθος μου;

2. Προς το παρόν πιστεύω ότι πάμε για φυσιολογικό τοκετό αλλά αν προκύψουν επιπλοκές (κάτι που δεν είναι και πολύ πιθανό διότι όλα μέχρι στιγμής είνια πολύ καλά) φυσικά και θα προχωρήσουμε με καισαρική. Τόσο μεγάλη διαφορά έχει για τον θηλασμό αν το παιδί γεννηθεί με καισαρική ή φτ;

3. Εγώ ακόμα και τώρα πιέζοντας τις θηλές μου βγάζω ένα λευκό σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα (δεν είναι υγρό σαν γάλα, είναι πηχτό και εύπλαστο σαν πλαστελίνη) αυτό είναι καλό σημαδι; (ο γιατρός μου, δεν μου διευκρίνησε τι ακριβώς είναι αυτό μόνο μου είπε να μην το κάνω διότι μπορεί να προκαλέσω πρόωρο τοκετό) Είχε καμιά σας παρόμοια εμπειρία;

Σήμερα θα κάνω και το πρώτο μάθημα θηλασμού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο... Πιστεύω ότι θα μου λυθούν πολλές απορίες εκεί αλλά θέλω και την γνώμη σας διότι όσο να ναι εσείς τα ζήτε καθημερινά!

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας...

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας... και ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!! Σήμερα πήγα το γιο μου πρώτη μέρα στο σταθμό και είχα αφήσει γάλα δικό μου να ταισει τη μικρή ο άντρας μου. Μπήκα σπίτι την ώρα που την έπαιρνε αγκαλιά να την ταίσει και μου λέει "μην το πετάξουμε, κρίμα είναι. Την ταιζω και βγάζεις το δικό σου για άλλη φορά". Έτσι και κάναμε αφου πήρα τα παιδιά και πήγαμε απάνω. Αυτή όμως με τιποτα να φάει. Μετά από 2-3 άκαρπες προσπάθειες κατέβηκα και την τάισα... ή μάλλον προσπάθησα να την ταίσω γιατί συνέχιζε να κλαίει απαρηγόρητη και στην αγκαλιά μου. Αφου την ηρεμούσα την έβαζα στο στήθος και ξανά γοερά κλάματα.. Τελικά εξανλτημένη γλάρωσε και έφαγε λίγο από το στήθος μισοκοιμισμένη... Αυτά στις 12 περίπου. Τώρα ξύπνησε και την έχω αγκαιά και κλαίει αφού με τίποτα δε βάζει το στήθος μου στο στόμα της!!!!! Τι μπορεί να συμβαίνει? Τι να κάνω? Μόνο περπατώντας ηρεμεί αλλά μόλις πάω να τη βάλω στήθος πάλι κλαίει!!!!! HELP!!!!

JQVOp3.png

Mafalda μου μην ανησυχείς. Μήπως έφαγες κάτι και δεν της αρέσει η γεύση από το γάλα; Το έχει ξανακάνει αυτό; Εμένα η μικρή μου έχει ήπια παλινδρόμηση και κάποιες φορές που έχει φάει κάποια ώρα πριν μου το κάνει αυτό. δηλαδή κλαίει είτε πάω να της δώσω το μπιμπερό είτε την βάλω στο στήθος. μετά από κάποια ώρα της περνά και την ταίζω. Και μάλιστα κλαίει μόλις κάνω την κίνηση να την βάλω για να φάει, οριζόντια δηλαδή.

εχω ερωτηση!!!!μολις τον ταισα και εβγαλα με θηλαστρο οτι περισσεψε εβγαλα 60 μλ και το εβαλα συντηρηση.καλα εκανα?πιο πολυ το εκανα για να αδειασει τελειωσ και να ξαναπαραγει 1ον συμπληρωνω απο το αλλο στηθοσ μετα που θα τον ταισω ? και 2ον ποση ωρα μπορει ναμεινει εκτοσ ψυγειου το γαλα?3ον το οτι σταματησε να βγαζει γαλα τι σημαινει?

Πολύ καλά έκανες και τα έβαλες στην συντήρηση. Όπως είπαμε στο πίσω μέρος κοντά στα τοιχώματα.

Αν χρειάζεσαι γάλα ναι να συμπληρώσεις μετά που θα τον ταίσεις στο επόμενο γεύμα. Εκτός ψυγείου εγώ δεν θα το άφηνα καθόλου με τέτοιες θερμοκρασίες. Αν θες να το μεταφέρεις το κάνεις σε παγοκύστες και σε ισοθερμικό τσαντάκι. Προσοχή να μην ταρακουνηθεί κατά την μετακίνηση.

Ό,τι σταμάτησε να βγάζει γάλα το στήθςο σημαίνει ό,τι το θήλαστρο δεν μπορεί να αντλήσει άλλο:-P

5JP7p3.png

rnsFp2.png

κορίτσια χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει τόσο αναλυτικά το θέμα του θηλασμού. Εγώ είμαι στην 35η βδομάδα κύησης και θέλω πολύ να θηλάσω όταν με το καλό γεννήσω. Έχω όμως απορίες.

1. Αρχικά στο μαιευτήριο (θα γενννήσω στο γένεσις θεσσαλονίκης) θα δώσουν στο μωρό και ξένο γάλα; Αν ναι θα θέλει μετά να πάρει το δικό μου ή να τους πω να μην του δώσουν τίποτα για να δούμε πως θα πάει με το στήθος μου;

2. Προς το παρόν πιστεύω ότι πάμε για φυσιολογικό τοκετό αλλά αν προκύψουν επιπλοκές (κάτι που δεν είναι και πολύ πιθανό διότι όλα μέχρι στιγμής είνια πολύ καλά) φυσικά και θα προχωρήσουμε με καισαρική. Τόσο μεγάλη διαφορά έχει για τον θηλασμό αν το παιδί γεννηθεί με καισαρική ή φτ;

3. Εγώ ακόμα και τώρα πιέζοντας τις θηλές μου βγάζω ένα λευκό σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα (δεν είναι υγρό σαν γάλα, είναι πηχτό και εύπλαστο σαν πλαστελίνη) αυτό είναι καλό σημαδι; (ο γιατρός μου, δεν μου διευκρίνησε τι ακριβώς είναι αυτό μόνο μου είπε να μην το κάνω διότι μπορεί να προκαλέσω πρόωρο τοκετό) Είχε καμιά σας παρόμοια εμπειρία;

Σήμερα θα κάνω και το πρώτο μάθημα θηλασμού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο... Πιστεύω ότι θα μου λυθούν πολλές απορίες εκεί αλλά θέλω και την γνώμη σας διότι όσο να ναι εσείς τα ζήτε καθημερινά!

Με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου, καλό υπόλοιπο και να έχεις έναν εύκολο τοκετό και ένα υγιέστατο μωράκι!

Για τις ερωτήσεις σου...

1. Μπορείς να ζητήσεις (μάλλον να απαιτήσεις) αποκλειστικό θηλασμό και σε αυτό θα βοηθούσε πολύ το μωρό να έμενε μαζί σου στο δωμάτιο 24ώρες και όχι να το πηγαινοφέρνουν. Αν για κάποιον λόγο πάρει ξένο γάλα μπορείς να επιστρέψεις στον αποκλειστικό θηλασμό αλλά καλύτερο είναι να μπουν απότ ην αρχή σωστές βάσεις για να μην ταλαιπωρηθείς με την παραγωγή.

2. Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς, νομίζω ό,τι με την καισαρική αργεί λίγο να κατέβει το γάλα αλλά η ποσότητα που χρειάζεται το μωρό τις πρώτες μέρες είναι πολύ μικρή και το πρωτόγαλα που θα έχεις είναι το καλύτερο εμβόλιο που θα μπορούσε να κάνει ποτέ ο άνθρωπος.

3. Το λευκό αυτό υγρό είναι το πυάρ. Είναι καλό σημάδι, όλα βαίνουν μια χαρά. Η φύση σπάνια κάνει λάθη. Το ίδιο υγρό έβλεπα και εγώ από τον 7ο μήνα και μετά.

Με το καλό και πάλι να υποδεχτείς το μωράκι σου και ό,τι χρειαστείς εδώ θα μας βρεις.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλησπέρα σας... και ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!! Σήμερα πήγα το γιο μου πρώτη μέρα στο σταθμό και είχα αφήσει γάλα δικό μου να ταισει τη μικρή ο άντρας μου. Μπήκα σπίτι την ώρα που την έπαιρνε αγκαλιά να την ταίσει και μου λέει "μην το πετάξουμε, κρίμα είναι. Την ταιζω και βγάζεις το δικό σου για άλλη φορά". Έτσι και κάναμε αφου πήρα τα παιδιά και πήγαμε απάνω. Αυτή όμως με τιποτα να φάει. Μετά από 2-3 άκαρπες προσπάθειες κατέβηκα και την τάισα... ή μάλλον προσπάθησα να την ταίσω γιατί συνέχιζε να κλαίει απαρηγόρητη και στην αγκαλιά μου. Αφου την ηρεμούσα την έβαζα στο στήθος και ξανά γοερά κλάματα.. Τελικά εξανλτημένη γλάρωσε και έφαγε λίγο από το στήθος μισοκοιμισμένη... Αυτά στις 12 περίπου. Τώρα ξύπνησε και την έχω αγκαιά και κλαίει αφού με τίποτα δε βάζει το στήθος μου στο στόμα της!!!!! Τι μπορεί να συμβαίνει? Τι να κάνω? Μόνο περπατώντας ηρεμεί αλλά μόλις πάω να τη βάλω στήθος πάλι κλαίει!!!!! HELP!!!!

Το μωρό όταν σε βλέπει ή σε αισθάνεται κοντά δύσκολο να πιει από μπιμπερό. Επίσης όταν εσύ της δίνεις το μπιμπερό νιώθει πως της αρνείσαι το στήθος και γι'αυτό κλαίει και αντιδράει. Προτίμησε το γάλα από μπιμπερό να το δίνει ο σύζυγος ή κάποιο τρίτο άτομο όταν εσύ λείπεις και όταν είσαι εκεί να την θηλάζεις.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Mafalda μου μην ανησυχείς. Μήπως έφαγες κάτι και δεν της αρέσει η γεύση από το γάλα; Το έχει ξανακάνει αυτό; Εμένα η μικρή μου έχει ήπια παλινδρόμηση και κάποιες φορές που έχει φάει κάποια ώρα πριν μου το κάνει αυτό. δηλαδή κλαίει είτε πάω να της δώσω το μπιμπερό είτε την βάλω στο στήθος. μετά από κάποια ώρα της περνά και την ταίζω. Και μάλιστα κλαίει μόλις κάνω την κίνηση να την βάλω για να φάει, οριζόντια δηλαδή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ανησυχώ γιατί δεν έφαγε ένα γεύμα... Ανησυχώ γιατί αυτό το γεύμα συνδυάστικε με μπουκάλι και φοβάμαι μην συμβαίνει τίποτα χειρότερο (άρνηση στήθους, σύγχυση θηλών κ.λ.π) Νομίζω (και εύχομαι) ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο με 3 φορές που έχει πιει από μπουκάλι όλες κι όλες απλά με έπιασε το άγχος γιατί ήμουνα και στο σπίτι την ώρα εκείνη και έχω διαβάσει ότι δεν πρέπει... (δεν ήμουνα βέβαια στο δωμάτιο). Τέλος πάντων, αφού ηρέμησε και την άλλαξα μετά ήπιε λίγο από το στήθος και τώρα είναι στην κούνια της... Αν μου το κάνει όμως και στο επόμενο γεύμα νομίζω ότι θα αγχωθώ πραγματικά!

Ευχαριστώ souzi. Θα ενημερώσω σε 3 ώρες περίπου!

JQVOp3.png

Το μωρό όταν σε βλέπει ή σε αισθάνεται κοντά δύσκολο να πιει από μπιμπερό. Επίσης όταν εσύ της δίνεις το μπιμπερό νιώθει πως της αρνείσαι το στήθος και γι'αυτό κλαίει και αντιδράει. Προτίμησε το γάλα από μπιμπερό να το δίνει ο σύζυγος ή κάποιο τρίτο άτομο όταν εσύ λείπεις και όταν είσαι εκεί να την θηλάζεις.

Ο άντρας μου την τάιζε απλά εγώ είχα μπει εκείνη τη στιγμή που την άρχιζε μέσα και πήρα τα παιδιά και πήγα και έκατσα επάνω. Καταλαβαίνω ότι μπορεί κάτι τέτοιο να συνέβει και να μην ήθελε το μπιμπερο αλλά περίμενα μετά να πέσει με τα μούτρα στο στήθος και δεν το έκανε. Δεν αγχώθηκα δηλ. γιατί δεν έφαγε από το μπιμπερό αλλά γιατί δεν ήθελε να φαει από το στήθος τόσο σε εκείνο το γεύμα όσο και στο επόμενο!

JQVOp3.png

Είναι περίπλοκη η ψυχολογία του μωρού που θηλάζει και ιδιαίτερο το δέσιμό του με το στήθος. Στην ηλικία που είναι το μωρό σου καταλαβαίνει ποιος έχει το γάλα του και αν του το αρνείται με την μορφή που το έχει συνηθίσει και που το προτιμάει, αντιδράει.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Τώρα ξύπνησε και την έχω αγκαιά και κλαίει αφού με τίποτα δε βάζει το στήθος μου στο στόμα της!!!!! Τι μπορεί να συμβαίνει? Τι να κάνω? Μόνο περπατώντας ηρεμεί αλλά μόλις πάω να τη βάλω στήθος πάλι κλαίει!!!!! HELP!!!!

Αυτό μου φέρνει στο μυαλό κάτι βράδια κολικών, όπου ο μικρούλης μου ούτε να φάει από το στήθος ούτε να παρηγορηθεί αντί πιπίλας (που ποτέ δεν την αγάπησε τελικά) και μόνο με βόλτες και πέρα- δώθε ηρεμούσε. Να 'χεις χέρια δηλαδή και όρεξη για περπάτημα...

Πάντως, επειδή διαβάζα αλλά και μου έλεγαν διάφορα περί σύγχησης θηλών, μυρωδιάς γάλακτος, προτίμησης στο μπιμπερό αν το δοκιμάσουν κλπ, έχω απλώς να πω ότι τελικά το κάθε μωράκι είναι και άλλη περίπτωση, αφού το δικό μου τίποτα από τα παραπάνω δεν έπαθε.

Μόλις πέρασαν τα ζόρια των πρώτων 2 περίπου μηνών, που για μένα ήταν περίοδος πλήρους γνωριμίας, εκεί κατάλαβα τι πραγματικά είχε το μικράκι μου σε κάθε περίπτωση και είδα πια τι έκανα σωστά και πότε έπρεπε ίσως να έχω κάνει κάτι άλλο. Αλλά πλέον δεν έχει σημασία, το παν είναι ως μαμάδες να ακούμε τις συμβουλές και την εμπειρία των άλλων μαμάδων αλλά τελικά να ακολουθούμε το ένστικτό μας. Και το κυριότερο για μένα, να τα αντιμετωπίζουμε όλα χωρίς άγχος, που είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

:):):)

Ευτυχώς επέστρεψε στα καθιερωμένα... Ίσως ήταν κολικοί, ίσως είναι και λίγο κρυωμένη (γιατί ξαναγύρισαν τα πράσινα κάκα της από χθες) αλλά το σημερινό ξεπεράστηκε! Το μόνο μου άγχος ήταν γιατί συμπτωματικά συνέπεσε με το μπουκάλι όλο αυτό... Νομίζω ότι θα αργήσω πολύ να της ξαναδώσω μπουκάλι!!!!

Σας ευχαριστώ πάντως πολύ όλες!

JQVOp3.png

Διαφημίσεις

Δέσποινα με το καλό να γεννήσεις ένα υγιέστατο μωράκι χωρίς ταλαιπωρία.

Την καλύτερη ενημέρωση και τις πιο έγκυρες απαντήσεις θα τις πάρεις από τον Σύνδεσμο Θηλασμού (χωρίς φυσικά να υποτιμώ την αξία του forum). Η επόμενη συνάντηση είναι 7/9/2010 στις 17:00 στον Εύοσμο. Λεπτομέρειες εδώ: http://www.llli.org/Greece.html

Για την καισαρική ΔΕΝ κάνει διαφορά - στο λέω εκ πείρας. Απλά οι μαίες επιμένουν ότι το γάλα έρχεται "αργότερα" κι έτσι μπουκώνουν το μωρό με ξένο στο μεταξύ. Το στήθος σου μην το πατάς - δεν προσφέρει τίποτα και εν δυνάμει είναι επικίνδυνο (όχι μόνο για πρόκληση αλλά και για το ίδιο το στήθος). Ακόμα κι αν δεν έβγαζε τώρα τίποτα το στήθος πάλι θα είχες γάλα όταν θα έρθει η ώρα - δεν υπάρχει λόγος να το "τσεκάρεις".

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με τη συγκεκριμένη απάντηση. Είναι χίλιες φορές καλύτερα να πετάξεις λίγο γάλα, παρά να υποβάλεις το μωρό στην αμφιβολία του γιατί η μαμά δεν το θηλάζει ενώ είναι εκεί. Ο θηλασμός είναι πολύ περισσότερο από τρόπος σίτισης.

Ευτυχώς επέστρεψε στα καθιερωμένα... Ίσως ήταν κολικοί, ίσως είναι και λίγο κρυωμένη (γιατί ξαναγύρισαν τα πράσινα κάκα της από χθες) αλλά το σημερινό ξεπεράστηκε! Το μόνο μου άγχος ήταν γιατί συμπτωματικά συνέπεσε με το μπουκάλι όλο αυτό... Νομίζω ότι θα αργήσω πολύ να της ξαναδώσω μπουκάλι!!!!

Σας ευχαριστώ πάντως πολύ όλες!

mafalda μπορεί να ήταν κάτι τυχαίο, μπορεί και απλά να σου εξέφρασε το παράπονό της: επειδή πήγες σε άλλο δωμάτιο νομίζεις ότι δεν σε μύρισε, δεν σε αντιλήφθηκε; :D Εσύ καλά θα κάνεις να μην της ξαναδώσεις μπουκάλι. Εμένα ο γιος μου που μετά από τόσους μήνες είναι εξοικιωμένος με το μπουκάλι (τις ώρες που δουλεύω τον ταίζει η γιαγιά) ακόμα και τώρα φτύνει το μπουκάλι στη στιγμή μόλις με δει. Από μένα ούτε μπουκάλι με νερό δεν παίρνει...

ρε κοριτσια καλημερα...να ρωτησω κι εγω....μου κοιμηθηκε στις 7 και ξυπνησε στισ 10 τον εβαλα να φαει εφαγε κανενα 20λεπτο και μετα αρχισε την γκρινια πανω στο βυζι τον εβαλα και στο αλλο να δω τι γινεται παλι τα ιδια!!!!μολις τον σταματουσα σταματουσε και η γκρινια....κυριος γελακια κτλ κτλ αλλα βαζεει συνεχεια τα χερια στο στομα....πειναει ακομα?και αν ναι γτ γκρινιαζει πανω στο βυζι?πηρατην παιδιατρο και μου ειπε να του δωσω συμπληρωμα γτ πειναει και της ειπα οτι του εδωσα για να δω τι αλλο μπορει να συμβαινει και μου ειπε οτι τρωγεται με τα ρουχα του.τι φταει?

ρε κοριτσια καλημερα...να ρωτησω κι εγω....μου κοιμηθηκε στις 7 και ξυπνησε στισ 10 τον εβαλα να φαει εφαγε κανενα 20λεπτο και μετα αρχισε την γκρινια πανω στο βυζι τον εβαλα και στο αλλο να δω τι γινεται παλι τα ιδια!!!!μολις τον σταματουσα σταματουσε και η γκρινια....κυριος γελακια κτλ κτλ αλλα βαζεει συνεχεια τα χερια στο στομα....πειναει ακομα?και αν ναι γτ γκρινιαζει πανω στο βυζι?πηρατην παιδιατρο και μου ειπε να του δωσω συμπληρωμα γτ πειναει και της ειπα οτι του εδωσα για να δω τι αλλο μπορει να συμβαινει και μου ειπε οτι τρωγεται με τα ρουχα του.τι φταει?

Καλά οι παιδίατροι πάνω-πάνω τό'χουν το συμπλήρωμα "γιατί πεινάει"... Από κάποιο σημείο γύρω στον 2ο-3ο μήνα βάζουν τα χέρια στο στόμα γιατί τα ανακαλύπτουν και γιατί αρχίζουν να τους τρώνε τα ούλα τους. Το σημάδι αυτό παύει πλέον να είναι για πείνα... Το ότι γκρίνιαζε στο βυζί ενώ τον έβαλες και στο άλλο και σταματούσε όταν τον έβγαζες για μένα λέει ότι άλλο πλέον δεν πεινούσε. Κάτι άλλο ήθελε.

ευα.....ποσο δικιο εχεισ.....να κοιμηθει ηθελε...........απλα μου κανει εντυπωση γτ κοιμηθηκε 7-10 και στισ 11.30 νυσταζε παλι......

δεν παρατηρησα κατι τετοιο το μονο που εκανε ηταν να βαζει χερια στο στομα....αν πεινουσε θα κοιμοτανε?εχω παρατηρησει οτι ειναι διαφορετικο το κλαμα νυστας η αγκαλιας απο το κλαμα φαγητου....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...